FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.02.2024 klo 20:15:47 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 12
 
Kirjoittaja Aihe: Pietarsaaren stadiontilanne  (Luettu 103675 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
jhaime

Poissa Poissa


: 12.04.2018 klo 01:51:22

Kolmisen vuotta kohta vierähtänyt tästä Pietarsaaren stadionuutisoinnista. Mihinköhän byrokratiakoneiston rattaisiin tämä on jumiutunut?

Rubicon-ehdotus oli mielestäni kokonaisuudessaan kiehtova.

https://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/t%C3%A4st%C3%A4k%C3%B6-pietarsaaren-uusi-jalkapallostadion-1.1797736

https://yle.fi/uutiset/3-7837591

tommiman

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 12.04.2018 klo 05:28:59

No se mikä on varmaa, on se ettei Pietarsaareen tule uutta stadionia meidän elinaikana.. turha topic, jos tässä ei nyt aleta sit keskustelemaan päivän tilanteesta.

Onkohan lumen alla vielä? :thel: :keskari:
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #2 : 13.04.2018 klo 10:43:52

Stadionprojekti jätettiin tyhjäkäynnille kun Jaro tippui liigasta. Niin kauan kun pelataan Ykköstä niin Palloliittoa/Veikkausliigaa ei kiinnosta Pietarsaaren olosuhteet. Liigassa sen sijaan Keskuskenttä nousisi joka vuosi keskustelunaiheeksi, ja nimenomaan negatiivisessa mielessä.Vastutus futiksen olosuhdekehityksiin on taas niin vahvaa Jeppiksessä että Jaro ei itse pysty lobaamaan uutta stadionia.

Tämän takia näen oikeastaan vain 2 mahdollista skenaariota jossa uusi stadion rakennetaan (tai Keskuskenttä vedetään täysin uusiksi mallia Rovianiemi/Vaasa):

1. Jaro ei saa liigalisenssiä
Jaron mahdollinen liigalisenssi hylätään olosuhteiden takia tai Jarolle annetaan x vuotta pistää olosuhteet kuntoon ja kevätpelit pelataan Vaasassa/Seinäjoella evakossa siihen asti. Vaihtoehtoisesti joku viranomaistaho pistää nykyisen Keskuskentän pääkatsomon käyttökieltoon. Tämä laittaisi oikeasti painetta kaupungin suuntaan ja ehkä silloin asialle alettaisiin pakon edessä jotain tekemään. Näinhän on toimittu monessa muussa kaupungin rakennus- ja remonttihankkeessa. Eli mitään ei tehdä ennen kuin on ihan pakko.
Tämän näen todennäköisempänä skenaariona. Riskinä tässä on että kaupunki tekisi vaan välttämättömän ja pelattaisiin jatkossa hieman vähemmän ränsistyneellä, mutta edelleen sysipaskalla "stadionilla". Toisena riskinä on sitten että ei tehdä silti mitään ja jatkossa Jaro saa luvan keskittyä harrastusfutikseen.

2. Stadion rakennetaan pitkälti yksityisellä rahoituksella.
Vaikea nähdä että toteutuisi. Vaikka Jaron taloustilanne onkin huomattavasti parantunut, niin seuralla ei itselläänsä ole mahdollisuuksia lähteä rakentamaan yksin omaa stadionia. Tarvitaan siis joku ulkopuolinen rahoittaja. Mutta mistä tällainen löytyisi? Kun nämä stadion-/monitoimiareena-/jäähallihankeet eivät ole olleet mitään varsinaisia rahasampoja Suomessa. Anders Wiklöf varmaan todennäköisin, mutta en usko että hän itse lähtee koko hanketta rahoittamaan. Sen sijaan uskon että Wiklöf tulisi mukaan hankkeeseen merkittävällä ossuudella, jos joku muu taho(t) tulee mukaan.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #3 : 21.02.2020 klo 13:36:35

Viime viestistä on ehtinyt tapahtua sen verran että kaupungin Siikaluodon stadionsuunnitelmat on kuopattu ja uusi strategia on nyt että Jaro yrittää muitten seurojen, kaupungin ja yksityisten toimijoiden avulla rakennuttaa uuden stadionin nykyiselle Länsikentälle. Alla lainaus Jaron juuri julkaistusta 2025 strategiasta.
Lainaus
Pyrimme valmistamaan uuden stadionimme vuoteen 2022-23 mennessä. Haluamme intiimin, kompaktin areenan, jossa on 3000 istumapaikkaa. Katetut katsomot kaikilla neljällä kenttäsivulla mahdollistavat jalkapalloelämykset koettavaksi läheltä. Areenaa tulisi rakentaa niin, että sen käyttäminen jättää pienimmän mahdollisen ilmastojäljen. Kaikki materiaali, tekonurmea myöten, tulisi olla ympäristöystävällistä sekä ilmaston kannalta kestävää. Käymme keskusteluja sellaisten toimittajien kanssa, jotka pystyvät auttamaan meitä rakentamaan tämän kaltaisen modernin jalkapallostadionin "show casen".

Positiivista tässä on etenkin se että tässä aiotaan rakentaa kompakti brittien alasarjatyylistä stadionia jota ympäröi neljä katettua katsomoa Ylos
Erikoista tässä projektissa on sitten tämä Eco-stadioni. Tässä ei sen tarkemmin avata mitä se käytännössä takoittaisi että stadion olisi rakennettu ilmaston kannalta kestävästi? Itsellä ainakin herää nämä kysymykset:
- Ympäristöystävällsellä tekonurmialustalla varmaan tarkoitetaan näitä uusia ratkaisuja missä kumirouhe korvataan jollain biohajoavalla materiaalilla
- Kentän lämmitys? Kaukolämpö Pietarsaaressa tuotetaan kai Alholman biovoimalassa missä osa polttoaineesta on turvetta joka on vissiin ympäristönäköukulmalta vielä pahempaa kuin esim. kivihiili.
- Mites rakennusmateriaali? Suositaanko kestävässä rakentamisessa puuta tai voiko teräs- tai betonirakenteita käyttää?
- Istumapaikat. Perinteiset muoviset kuppi-istuimet ei kuullosta järin ympäristöystävällisiltä. Korvataanko jollain kierräytsmuovilla vai puupenkeillä?
- Valaistus? Kestävin ratkaisu olisi varmaan siirtää turhaksi jäävät Keskuskentän valotolpat uudelle stadionille ja korvata vanha tekniikka led-valoilla.
- Sosiaalitilat? Yritetäänkö saada synergiaetuja yhdistämällä nämä nykisen Keskuskentän, uimahallin tai Tellushallin kanssa?
- Palvelut. Miten kestävyys huomioidaan stadionin palveluissa?
Labour Blow

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 21.02.2020 klo 14:15:06

Mahtuisko uusi eko-jäähalli tuohon viereen? Hukkalämmöllä saisi ympärivuotisen lämpiävän nurmen.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #5 : 21.02.2020 klo 14:22:24

Mahtuisko uusi eko-jäähalli tuohon viereen? Hukkalämmöllä saisi ympärivuotisen lämpiävän nurmen.
Nykyinenkin kendolato on kusessa kun käyttäjiä ei ole. Ei taida Jeppis Hockeylla olla edes edustusjengiä enää.
Hiekasta noussut

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 21.02.2020 klo 16:12:03

Wikipedia väittää Pietarsaaren Keskuskenttää lämmitetään kaukolämmöllä. Eikö sen teho riitä vai onko kysymys vain siitä, että toimii sinänsä, mutta näillä leveysasteilla luonnonnurmea ei saada huhtikuuhun aikana  pelikuntoon "lämmitykselläkään"? Mielestäni yksi evakkopeli ei olisi vielä katastrofi, mutta kolme on.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #7 : 21.02.2020 klo 17:30:04

Wikipedia väittää Pietarsaaren Keskuskenttää lämmitetään kaukolämmöllä. Eikö sen teho riitä vai onko kysymys vain siitä, että toimii sinänsä, mutta näillä leveysasteilla luonnonnurmea ei saada huhtikuuhun aikana  pelikuntoon "lämmitykselläkään"? Mielestäni yksi evakkopeli ei olisi vielä katastrofi, mutta kolme on.

Ei sitä Keskuskentän lämmitystä ole montaa kertaa käytetty. Syynä kaupungin päättäjät. Ainut realistinen ratkaisu Jeppiksessä on lämmitetty tekinurmi sillä kaupunkia ei kiinnosta ja Jarolla ei ole varaa hoitaa nurmikenttää. Lisäksi tämä lämmitysongelma olisi jo ratkaistu jos kaikessa viisaudessa ei olisi päätetty jättää tekemättä kun Länsikenttä muutettiin nurmesta keinonurmeksi n. 6-7 vuotta sitten.
Valonheitin

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 23.02.2020 klo 06:58:37

Länsikentän remontista vastasi kaupungin seurojen omistava osakeyhtiö, joten lämmitysjärjestelmä jäi pois ihan taloudellisista syistä.

Länsikentän alkuperäinen tarkoitus oli toimia lähinnä harjoituskenttänä ja kevään siirtymävaiheessa vaihtoehtona Tellukselle tai hiekalle. Lämmitysjärjestelmän hinta hyötyihin nähden olisi ollut aika iso taloudellinen riski seuroille.

Nythän matto pitää piakkoin vaihtaa ja kentän käyttötarkoitusta ollaan muuttamassa, joten lämmitysjärjestelmän asentaminen on toki mahdollista. Uskoisin, että esim. Keskuskentän lämpökeskusta voi hyödyntää, sillä tuskin molempia kenttiä lämmitettäisiin koskaan yhtä aikaan.
Howling Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 26.02.2020 klo 11:22:10

Nyt en ole ihan varma siitä mikä se Pietarsaaren Keskuskentän lämmitysongelma on. Mutta tämähän on Futisforum ja tänne saa postata vaikka minkälaisia huhuja ja asioita miesmuistista. :)
Muistelisin kuitenkin että asia on näin kun joskus kysyin miksi Keskuskenttää ei lämmitetä tarpeen mukaan - voin olla väärässä tai sitten vastaaja ei tiennyt miten asia on: lämmitysputket ovat liian lähellä kentän pintaa ja ”polttivat” nurmikon juuret.
Ehkäpä tässä oikeasti on kyse samasta ilmiöstä kun joitakin puutarhan pensaita suojataan talveksi säkkikankailla, jotteivät keväisin lähde liian aikaisin kasvamaan. Juuret kun ovat vielä jäisessä routaisessa maassa.
Luonnonnurmella se vaan on vielä niin, että kortta pitää suojata pakkaselta. Vähälumisina talvina ongelmana on jääpolte normiluonnonnurmikentillä. Keskuskentän lämmitys luo samat edellytykset jääpolteelle joka talvi ja kevät, oli lunta paljon tai vähän.
Brittien saarella lämpö tulee ylhäältä. Kentälle lasketaan otteluiden välillä kasvilamppurakennelma joka lämmittää ja antaa nurmelle sen tarvitsevan valon.
Keinonurmella altalämmitys ei ole niin suuri ongelma. Siksi olisikin optimaalista että Länsikenttäkin saisi lämpöputket kun vanha kate poistetaan. Muuten se menisi seuraavaan kertaan kun pinta uusitaan.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #10 : 26.02.2020 klo 12:51:26

Taitaa se suurin syy lämmityksen "toimimattomuuteen" olla kaupungin lompakossa. Lämmitystä ei ole raskittu käyttää ja muutenkin määrärahoja kentän hoitoon on pienennetty. Lopputulos on sitten se että kenttä on useimmiten keväisin ja syksyisin todella heikossa kunnossa ja Jaro joutuu suurtämään ottelut Länsikentälle. Toki on myös mahdollista että lämmitysjärjestelmän asennuksessa ollaan myös 2000-luvun alussa sössitty, sillä kentän perustukset tehtiin silloin samaisessa kenttäremontissa väärin ja tietojen mukaan alla oleva hiekkakerros on päässyt kovettumaan ja vesi ei pääse tästä imeytymään kuten pitää. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että koko kenttä makaa vesipedillä keväällä ja syyssateiden aikana. Toki tämä tieto perustuu vanhoihin lehtitietoihin, joten voihan tämäkin olla pelkkää selittelyä kaupungin puolelta. Esim 2014 ei ollut mitään ongelmia pelata Keskuskentällä jo 13.4 kun lämmitysjärjestelmä oli ollut päällä ja kentälle oli tehty tarvittavat huoltotoimenpiteet. Muistaakseni myös 2010 kenttä oli pelikunnossa huhtikuun puolivälissä.

Mitä tuohon Länsikentälle ehkä rakennettavan stadioniin tulee niin tottakai sinne on joku lämmitysjärjestelmä rakennettava kun keinonurmi seuraavan kerran uusitaan (tuon stadionaikataulun mukaan varmaan sitten vuonna 22 tai 23). Ei taida yhdelläkään Veikkausliigassa tai Ykkösessa pelaavalla seuralla olla lämmittämätön keinonurmi käytössä? Se vain itseä kiinnostaa että minkälaisia ekologisia vaihtoehtoja on olemassa jos kaukoämpöä ei saada tuotettua luonnon kannalta kestävästi? Vai tehdäänkö kaukolämmön osalta myös samantapaisia sopimusteknisiä kikkailuja kuin sähkömyynnin puolella, missä sitten vaan todetaan että juuri tämän kentän kaukolämpö on tuotettu Schaumannin hukkalämmöllä eikä turpeella tai kivihiilellä. Vaikka samaa putkea pitkin ne sieltä Alholmasta tulisi?
Howling Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 26.02.2020 klo 13:03:58

Yleensä kentät lämmitetään verkon kierrossa takaisin menevällä vedellä. Pietarsaaressa voidaan ajatella toisin.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #12 : 26.02.2020 klo 13:35:29

Yleensä kentät lämmitetään verkon kierrossa takaisin menevällä vedellä. Pietarsaaressa voidaan ajatella toisin.
no sitten se varmaan menee näin. Itse kun en mikään LVI-asiantuntija ole niin oikeasti kyselen miten homma toimii ja jos jo nykyjärjestelmillä on tuotettu kestävästi niin mitään erityisratkaisujahan ei Länskentälle tarvittaisi vaikka tarkoituksena on pystyttää eko-stadikka
Maakuntasatraappi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Armas Paskiainen päätykatsomossa


Vastaus #13 : 01.03.2020 klo 10:17:43

Nykyinenkin kendolato on kusessa kun käyttäjiä ei ole. Ei taida Jeppis Hockeylla olla edes edustusjengiä enää.

Itse asiassa jäähallin jokainen työssä- ja koulussa/opiskelemassa käyvien kannalta järkevä vuoro on kuulemma täynnä ja Jeppis Hockeyn junnupuoli tuskailee kun hallivuorot eivät riitä. Tämä siis kiekkoväeltä kuulemani mukaan, en o itse käynyt varauskirjaa katsomassa.

Kaupungin liikuntapaikkavuokriin päätetyt korotukset (astuvat voimaan parin viikon päästä) menivät muuten läpi olemattomalla murinalla seurojen suunnasta, mikä on hieman yllättävää. Toki korotukset ovat pääosin aika maltillisia.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #14 : 18.06.2020 klo 15:47:16

https://www.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/379122
Homma ehkä nytkähtämässä eteenpäin Ylos

lyhyesti niin kaupunginhallitus käsittelemässä ehdotusta että Kepok Oy (yhtiö joka omistaa nykyisen Länsikentän tekonurmen) saisi oikeudet lähteä rakentamaan uutta futisstadikkaa Länsikentälle. Tarkoituksena siis että stadion rahoitettaisiin yksityisillä varoilla ja kaupunki tulisi lainojen takaajaksi. Kepokin ja Jaron puheenjohtaja Eklundin mukaan jos kaikki menisi kuten suunniteltu niin töihin päästäisiin tasan vuoden päästä ja stadikka olisi 2022 puollella valmis.
Valonheitin

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 22.06.2020 klo 18:58:21

Facebookin kitinän määrästä voisi päätellä, että tänään on ollut kaupunginhallituksen kokous. Saa nähdä miten hankkeen kävi.
tommiman

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 22.06.2020 klo 19:27:28

Kaupunginhallitus sanoi kyllä https://www.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/379129

Vituttaa tuo kitinä Facebookissa...
Gunvald Larsson

Paikalla Paikalla


Vastaus #17 : 22.06.2020 klo 19:51:00

Mistä kapasiteetista tässä puhutaan? ÖT:n juttu maksumuurin takana.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #18 : 22.06.2020 klo 19:54:01

Mistä kapasiteetista tässä puhutaan? ÖT:n juttu maksumuurin takana.
N. 3000 paikkaa. Brittityylisesti pienet katetut katsomot kentän ympäri.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #19 : 22.06.2020 klo 20:03:33

Vituttaa tuo kitinä Facebookissa...
No nämä vammaiset kitisijät voi jättää omaan arvoonsa kun eivät edes näytä tietävän mitä lainatakaus tarkoittaa. Taas Pietarsaaren vanhukset ja lapset kuolee nälkään kun tyhmät valtuutetut lapioi miljoonia terveydenhuolto- ja katuinfrabudjeteista potku pallolle, takaamalla lainoja.
10 puukkoa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jani Honkavaara


Vastaus #20 : 24.06.2020 klo 21:15:23



Laitetaas tännekin kuva luonnoksesta. Kivan näköinen muuten, mutta noin matalalla katsomolla ei montaa hyvää paikkaa stadionilta löydy. Positiivista kuitenkin että tällainen hanke on meneillään. Ylos
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #21 : 25.06.2020 klo 10:57:55

Tuokin vähän makuasioita. Itse tykkään siitä kun yleisö pääsee lähelle kenttää. Jos katsomoa korotettaisiin niin se saattaisi haitata  tunnelmaa. Toisaalta myös tontti on leveyssuunnalta kapea, joten sivuille ei mitään suurehkoja katsomoita edes saa mahtumaan. Lisäksi tuollainen matala katsomo on varmaan myös halvempi. Toki vaihtopenkit tulisi kaivaa maan alle brittityyliin niin ei jäisi niin monta istumapaikkaa näiden taakse.
Obsy

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 25.06.2020 klo 11:12:54

Laitetaas tännekin kuva luonnoksesta. Kivan näköinen muuten, mutta noin matalalla katsomolla ei montaa hyvää paikkaa stadionilta löydy. Positiivista kuitenkin että tällainen hanke on meneillään. Ylos

Hyvältä näyttää, mutta nostamalla tuo ensimmäinen rivi edes metrin yöspäin, katsomon profiili parantuisi katsojaystävällisemmäksi.
Riukulehto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taisteleva-Rohkea-Ylpeä-Yhtenäinen


Vastaus #23 : 25.06.2020 klo 11:39:24

Laitetaas tännekin kuva luonnoksesta. Kivan näköinen muuten, mutta noin matalalla katsomolla ei montaa hyvää paikkaa stadionilta löydy. Positiivista kuitenkin että tällainen hanke on meneillään. Ylos
Vesisateella tuolla kastuvat ylintä riviä lukuun ottamatta käytännössä kaikki, jos tuon mallinen katto tehdään..
« Viimeksi muokattu: 25.06.2020 klo 11:42:03 kirjoittanut Riukulehto »
Jaakko

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 25.06.2020 klo 13:08:01

Hyvän ja tunnelmallisen näköinen stadion. Paljon tuolla oli muuten kustannusarvio? Toki ylempää näkee paremmin, mutta tuollaisella inttiimillä stadikalla on myös omat hyvät puolet.

 
Sivuja: [1] 2 ... 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa