FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.01.2019 klo 15:40:29 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Pietarsaaren stadiontilanne  (Luettu 1721 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
joonash

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK, Huuhkajat


: 12.04.2018 klo 01:51:22

Kolmisen vuotta kohta vierähtänyt tästä Pietarsaaren stadionuutisoinnista. Mihinköhän byrokratiakoneiston rattaisiin tämä on jumiutunut?

Rubicon-ehdotus oli mielestäni kokonaisuudessaan kiehtova.

https://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/t%C3%A4st%C3%A4k%C3%B6-pietarsaaren-uusi-jalkapallostadion-1.1797736

https://yle.fi/uutiset/3-7837591

tommiman

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 12.04.2018 klo 05:28:59

No se mikä on varmaa, on se ettei Pietarsaareen tule uutta stadionia meidän elinaikana.. turha topic, jos tässä ei nyt aleta sit keskustelemaan päivän tilanteesta.

Onkohan lumen alla vielä? :thel: :keskari:
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #2 : 13.04.2018 klo 10:43:52

Stadionprojekti jätettiin tyhjäkäynnille kun Jaro tippui liigasta. Niin kauan kun pelataan Ykköstä niin Palloliittoa/Veikkausliigaa ei kiinnosta Pietarsaaren olosuhteet. Liigassa sen sijaan Keskuskenttä nousisi joka vuosi keskustelunaiheeksi, ja nimenomaan negatiivisessa mielessä.Vastutus futiksen olosuhdekehityksiin on taas niin vahvaa Jeppiksessä että Jaro ei itse pysty lobaamaan uutta stadionia.

Tämän takia näen oikeastaan vain 2 mahdollista skenaariota jossa uusi stadion rakennetaan (tai Keskuskenttä vedetään täysin uusiksi mallia Rovianiemi/Vaasa):

1. Jaro ei saa liigalisenssiä
Jaron mahdollinen liigalisenssi hylätään olosuhteiden takia tai Jarolle annetaan x vuotta pistää olosuhteet kuntoon ja kevätpelit pelataan Vaasassa/Seinäjoella evakossa siihen asti. Vaihtoehtoisesti joku viranomaistaho pistää nykyisen Keskuskentän pääkatsomon käyttökieltoon. Tämä laittaisi oikeasti painetta kaupungin suuntaan ja ehkä silloin asialle alettaisiin pakon edessä jotain tekemään. Näinhän on toimittu monessa muussa kaupungin rakennus- ja remonttihankkeessa. Eli mitään ei tehdä ennen kuin on ihan pakko.
Tämän näen todennäköisempänä skenaariona. Riskinä tässä on että kaupunki tekisi vaan välttämättömän ja pelattaisiin jatkossa hieman vähemmän ränsistyneellä, mutta edelleen sysipaskalla "stadionilla". Toisena riskinä on sitten että ei tehdä silti mitään ja jatkossa Jaro saa luvan keskittyä harrastusfutikseen.

2. Stadion rakennetaan pitkälti yksityisellä rahoituksella.
Vaikea nähdä että toteutuisi. Vaikka Jaron taloustilanne onkin huomattavasti parantunut, niin seuralla ei itselläänsä ole mahdollisuuksia lähteä rakentamaan yksin omaa stadionia. Tarvitaan siis joku ulkopuolinen rahoittaja. Mutta mistä tällainen löytyisi? Kun nämä stadion-/monitoimiareena-/jäähallihankeet eivät ole olleet mitään varsinaisia rahasampoja Suomessa. Anders Wiklöf varmaan todennäköisin, mutta en usko että hän itse lähtee koko hanketta rahoittamaan. Sen sijaan uskon että Wiklöf tulisi mukaan hankkeeseen merkittävällä ossuudella, jos joku muu taho(t) tulee mukaan.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines