FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.01.2019 klo 04:55:21 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Suomen jalkapallohistorijoitsijat ry  (Luettu 1492 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
SJH ry

Poissa Poissa


: 17.05.2018 klo 12:00:33Lyhyesti, jos siis suomifutiksen historia ja tilastointi kiinnostaa, tervetuloa mukaan! Messiin pääsee laittamalla täällä privaa, sähköpostia, viestiä Twitterissä tai Facebookissa.

jalkapallohistorioitsijat@gmail.com
https://twitter.com/sjh_ry
https://www.facebook.com/suomenjalkapallohistorioitsijat/
« Viimeksi muokattu: 25.07.2018 klo 09:15:23 kirjoittanut SJH ry »
voseli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, Sakari Saarinen, viski


Vastaus #1 : 17.05.2018 klo 12:46:32

Minkälaisia nämä lyhyemmän aikavälin projektit ovat?
SJH ry

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 17.05.2018 klo 13:47:18

Meidän yksi tavoite on, että tulevaisuudessa olisi pystyssä verkkopalvelu, josta löytyisi mahdollisimman kattavasti otteludata, pelaajadata jne jne. Sieltä löytyisi tieto helposti, mutta voisi tehdä myös esimerkiksi vertailuja joukkueiden kesken tai näkisi muuta spesifimpää tilastoa. Innoittajina tälle asialle ovat olleet esimerkiksi kansainväliset tilastosivut:

http://www.rsssf.com/
https://enfa.co.uk/
http://www.neilbrown.newcastlefans.com/
http://www.bolletinen.se/ 

Toinen tavoite olisi tulevaisuudessa julkistaa vuosittain julkaisu (toivottavasti kirja) joka olisi niin sanottu vuosikertomus. Sieltä löytyisi osiot maajoukkueille (miesten, naisten, tyttöjen ja poikien), kierroskohtaiset kertaukset Liigasta & Ykkösestä. Hieman suppeammin siitä alaspäin, kuitenkin niin, että Kakkosesta olisi pelaajatilastot mukana. Unohtamatta naistenfutista. Toisin sanoen vähän kuin Pallokirja, mutta paljon parempana versiona. Useissa muissa maissa tällaiset kausikirjat ovat todella laadukkaasti tehtyjä, Pallokirjasta ei välttämättä voi ihan samaa sanoa. 

Lyhemmän aikavälin projekti voisi olla täten vaikka Suomen cupin ottelutietojen kerääminen tai vaikka jonkun Kakkosen lohkon ottelutietojen kerääminen (tulokset, maalintekijät, yleisömäärät, joukkuekohtaiset pelaajatilastot). Tai jos historian pengonta kiinnostaa, voisi esimerkiksi kerätä vanhoista lähteistä jonkun tietyn vuoden tilastoja ylös.

Homma on todella alkutekijöissään ja siksi olisikin mukava kuulla ajatuksia ja ideoita sekä saada asiasta kiinnostuneita ihmisiä mukaan. Pieninkin apu on tarpeen! Tiedostamme että vanhojen tilastojen ja tulosten kaivaminen on työn ja tuskan takana. Mutta niitä löytyy, niin miksei niitä voisi sitten kaivaa esiin ja tuoda helpommin saataville. Ei saa olla esimerkiksi niin, ettei aikaa ennen Veikkausliigaa huomioida laisinkaan. Jos halutaan esimerkiksi tietää, miten vuoden 1962 SM-sarjassa helsinkiläiset seurat pelasivat toisiaan vastaan, pitäisi tiedon olla helposti löydettävissä. Tai jotakuta kiinnostaa kuinka moni suomalainen on pelannut Ajaxissa. Tämänkin tiedon pitäisi löytyä helposti.

Paljon on siis tekemistä tämän maan futiksen tilastoinnin ja historian kanssa. Toki tiedämme myös, että monia asia kiinnostaa ja toivottavasti ovat myös kiinnostuneita auttamaan asiassa :)
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #3 : 17.05.2018 klo 16:12:39

Haaveilin joskus 10-15 vuotta takaperin championship/football manager -tyyppisellä käyttöliittymällä varustetusta futistilastosivusta. Jostain ihmeellisestä syystä sellaista ei olekaan itsestään tipahtanut jostain näprättäväksi.

Ei ehkä liittynyt mitenkään mihinkään, mutta ehkä tällaisesta voisi olla edes jotain sinne päin. Itehän en voi jeesata käytännössä mitenkään, ellei jotain kuvitusta haluta keventämään.
voseli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, Sakari Saarinen, viski


Vastaus #4 : 17.05.2018 klo 20:22:28

Itse olen työstänyt jonkinlaista suomalaisen jalkapallon tilastohistoriasivustoa viimeisen puolen vuoden ajan aina kun on ehtinyt. Hankalin osuus on ollut yhtenäisen tietokannan muodostaminen kaikista eri tiedostoista ja lähteistä, kun tietoja on kerätty moneen eri muotoon. Tällä hetkellä hallussani on täydelliset ottelutilastot pääsarjan alusta asti, toinen sarjataso 80-luvun alkuun, kolmas sarjataso 80-luvun loppuun, perustiedot otteluista kaikilta kolmelta sarjatasolta, A- ja U21-maajoukkueen täydelliset ottelutiedot, poikamaajoukkueiden ottelutiedoista n. 60%, suomalaisjoukkueiden euro-otteluiden täydelliset ottelutiedot ja liigacupin täydelliset ottelutiedot. Oikeastaan ainoa iso aukko on Suomen cupin kohdalla, koska kyseisen kilpailun ottelupöytäkirjat ovat joko kadonneet tai hävinneet Palloliiton arkistoista.
Leyton Orient

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 24.05.2018 klo 22:27:17

Kirjan tekijöiltä jotain projektin tueksi?

https://www.urheilumuseo.fi/Etusivu/Tutki/Kirjat-lehdet/Urheilumuseon-julkaisusarja


Juha Vuorinen ja Markku Kasila
Pelimiehet
Suomen jalkapallon pelaajatilastot 1930-2006

Painopaikka: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2007
ISBN 978-952-99075-9-5

voseli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, Sakari Saarinen, viski


Vastaus #6 : 24.05.2018 klo 22:55:44

Kirjan tekijöiltä jotain projektin tueksi?

https://www.urheilumuseo.fi/Etusivu/Tutki/Kirjat-lehdet/Urheilumuseon-julkaisusarja


Juha Vuorinen ja Markku Kasila
Pelimiehet
Suomen jalkapallon pelaajatilastot 1930-2006

Painopaikka: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2007
ISBN 978-952-99075-9-5Tämä on jo hoidossa minun puoleltani :)

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines