FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.01.2019 klo 03:59:41 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: MM-kisojen välipäivät - pikkurilli pystyssä museoon vai brenkuttelua rannalla?  (Luettu 9492 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


: 17.05.2018 klo 16:36:24

Meinasin kirjoittaa tämän viestin toiseen topiciin, mutta ehkä tästä aiheesta voisi luoda ihan oman avauksen. Mikäli foorumin Venäjä-asiantuntijat pystyvät tuottamaan kattavia listauksia eri kaupunkien aktiviteeteista ja nähtävyyksistä niin voin päivitellä niitä avausviestiin. Avaan itse pelin Pietarilla.

Pietari

Jos arvon foorumisteilla jää paljon aikaa Pietarissa oleskeluun niin kannattaa keskustan nähtävyyksien lisäksi käydä katsomassa Pietarhovi (Петергоф) ja Царское Село, joista jälkimmäiselle en tiedä suomalaista nimeä. Molempiin kohteisiin kannattaa varata ainakin puoli päivää. Царское Село:ssa sijaitsi kuuluisa Meripihkahuone, jonka natsi-Saksa kuljetti jonnekin toisen maailmansodan aikaan. Huonetta ei ikinä löydetty mistään. Pietarhovi on tätä nykyä jopa Versailles'n tasoinen nähtävyys, joka sekin toisen maailmansodan aikana tuhottiin lähes täysin. Pietarhoviin kannattaa mennä "meteorilla", joka vie turistit kohteeseen kätevästi vesiteitse. Näitä lähtee Nevan varrelta 30 minuutin välein ja matka kestää muistaakseni noin 40 minuuttia. Hinta ruplan kurssista riippuen lienee noin 10 euroa suunta.

Pietarin keskustassa sijaitsevia kohteita ovat mm. Pietari-Paavalin linnoitus, Verikirkko, Eremitaasi ja Talvipalatsi. Itse suosittelen näiden lisäksi Leningradin piirityksen museota (Музей обороны и блокады Ленинграда) ja Poliittisen historian museota (Государственный Музей Политической Истории России). Leningradin piirityksen museoon pääsee aikuinen 250 ruplalla. Poliittisen historian museoon myydään lippuja näyttelyittäin ja hinnat vaihtelevat 100 ruplan ja 220 ruplan välillä. Kirjoitushetkellä euro on noin 73 ruplaa.

Moskova

Moskova on todella suuri kaupunki, josta löytyy valtava määrä erilaista tekemistä. Aivan ensimmäiseksi kannattaa käydä Punaisella torilla. Metropysäkit lähellä punaista toria ovat Охотный ряд, Театральная & Площадь Революции. Ensimmäinen pysäkki on Tverskaya-kadun lähellä, toinen Bolshoi-teatterin lähellä ja kolmas lähinnä Punaista toria. Näiden pysäkkien suunnasta Punaiselle torille saapuessasi ensimmäisenä vasemmalla puolella on Kazanin katedraali, edempänä vasemmalla legendaarinen GUM-kauppakeskus, suoraan edessä Pyhän Vasilin katedraali ja oikealla Kreml. Kremlin edessä on myös Leninin mausoleumi, jossa kannattaa käydä. Jonoon kannattaa mennä 15 minuuttia ennen kuin sisäänpääsy aukeaa, sillä myöhässä tulleet joutuvat odottamaan jopa 1,5 tuntia. Mausoleomi on auki tiistaina, keskiviikkona, torstaina, lauantaina ja sunnuntaina 10-13. Mausoleumin yhteydessä on myös vanhojen neuvostojohtajien haudat eli Leninin jälkeen pääsee ihastelemaan myös muiden vekkuleiden, kuten Josif Stalinin ja Juri Andropovin, hautakiviä. Teatterin ystäville suosittelen joko Bolshoita tai Kremlin sisällä sijaitsevaa Кремлёвский балет -teatteria, jonka esitykset pidetään samassa rakennuksessa, jossa kommunistipuolue piti neuvostoaikaan kokouksensa.

Punaisen torin lisäksi monet käyvät läpi hienoimpia metroasemia. Lisään näistä linkin viestin loppuun, mutta ainakin Площадь Революции on vierailun arvoinen samalla kun käy Punaisella torilla. Tältä asemalta pääsee myös kävellen asemille Охотный ряд ja Театральная. Suosittelen myös Tretjakovin galleriaa, josta löytyy suuri kokoelma mm. Ilja Repinin teoksia. Kannattaa varmistaa, että menee alkuperäiseen Tretyakovin galleriaan, sillä Gorkin puiston vieressä on myös uusi Tretyakovin galleria. Gorkin puisto on myös vierailun arvoinen paikka, jos haluaa hengailla puistossa. Sieltä löytyy joka päivä livemusiikkia ja mahdollisuus pelata vaikka petankkia. Bunker 42-nimisessä paikassa voi tutustua vanhaan neukkubunkkeriin, jonne ydinsodan syttyessä oli tarkoitus suojata maan korkein johto.

Brenkuttelumestoja löytyy vaikka miten paljon. Yökerhomeininkiin paras alue lienee  Красный октябрь, joka on nimetty alueella aiemmin sijainneen samannimisen konvehtitehtaan mukaan. Rolling Stone, ICON ja GIPSY ovat illasta riippuen parhaat paikat. Noissa paikoissa bilettävät myös Moskovan pahimmat pintaliitäjät ja eliitin lapset, joten hinnat voivat pahimmillaan olla todella korkeita. Kannattaa siis katsoa etukäteen, että onko pääsymaksua ja että miten korkea se on. Joinakin iltoina sisäänpääsy onnistui vain, jos lataa parituhatta ruplaa kortille, jolla voi toki illan aikana ostaa itselleen juomia.

Enemmän baarityyppisistä paikoista ensimmäisenä täytyy mainita Камчатка, joka sijaitsee lähellä Bolshoi-teatteria. Paikka on samalla ravintola, pubi, shishabaari, sporttibaari ja yökerho. Ruoka on paikassa erittäin maukasta ja hinnat todella alhaiset. Puolen litran oluen saa alle kahdella eurolla ja TV:stä tulee yleensä jalkapalloa. Lähellä Камчатка-baaria sijaitseva Hidden Bar on myös mukava. Joka ilta live-musiikkia ja ruoka maukasta. Autenttisen Venäjä-neukkukokemuksen saa uudella Arbatilla sijaitsevasta Жигули-pubista, jossa tilaus täytyy tehdä tietyn kaavan mukaan, palvelu on jäykkää, mutta hinnat alhaiset ja olutvalikoima on hyvä. Myös Кружка-nimiset paikat ovat ihan mukavia börstan siemailuun.

Venäjällä yleissääntönä voi muutenkin pitää sitä, että palvelu on todella jäistä ja asiakaspalvelukulttuuri on välillä todella tyly, mutta vastapainona ruoka on yleensä todella hyvää. Usein tilausta tehdessä joudut tilaamaan pääruoan moneen kertaan kun sitä ei juuri tällä kertaa löytynytkään keittiöstä ja tämä asia ilmoitetaan sinulle vasta 5 minuutin päästä tilauksesta. Tästä syystä muiden ruoat tuodaan pöytään ennen sinun ruokaasi, pääruoat ennen alkuruokia ja ruokailuvälineitä tullaan keräilemään  pöydästä sitä mukaan kun ruokalaji on syöty.

Ravintolasuosituksena Moskovasta White Rabbit. Pöytä kannattaa varata etukäteen. Paikka sijaitsee Moskovan keskustassa Venäjän ulkoministeriötä vastapäätä lähellä Смоленская-metroasemaa. Paikka on todella fiini, mutta siellä saa syötyä myös edullisesti jos haluaa. Olut on melko edullista, mutta viinit ovat todella kalliita. Alkupalan saa alle kymmenellä eurolla, mutta jos haluaa ostereita niin niihin saa lähemmäs satasenkin menemään. Toinen ravintolasuositus on Cafe Pushkin, jossa on todella hyvät jälkiruoat. Itse olen käynyt tuolla vain vetämässä jälkiruoan, mutta kuulemma ruokakin on maukasta. Jos ei tee mieli syödä erityisen hienosti niin kannattaa etsiä Му-Му tai joku toinen Столовая, josta saa halvalla hyvää sapuskaa.

Sotši

Alueella lomailevilla on mahdollisuus viettää joko rantaloma Sotšissa tai Adlerissa tai vuoristoloma Krasnaja Poljanassa tai Rosa Khutorissa. Sotšin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Adlerissa, josta on noin 40 minuutin junamatka Sotšiin. Adler sijaitsee aivan Abhasian rajalla. Adlerista löytyy Olympiapuisto ja Sotši Park, joissa riittää jonkin verran nähtävää. Sotšin F1-rata ja jalkapallon MM-kisastadion sijaitsevat myös Adlerissa. Näiden lisäksi alueella ei kuitenkaan ole kovinkaan paljon nähtävää, mutta rantaa siellä kyllä riittää. Sotši on alueen suurin kaupunki, jota kutsutaan hyvin optimistisesti Venäjän Rivieraksi. Alueen rannat koostuvat paikalle roudatuista nyrkinkokoisista kivistä eli turha odottaa Rivieran tyylisiä hiekkarantoja. Rantojen ääripäädyistä löytyy kuitenkin jonkinlaiset hiekkaosuudet, jos ei diggaa kivien päällä makoilusta. Suosittelen itse Park Rivieran lähellä olevaa rantaa, josta saa hyvin edullista ruokaa. Lammaskebabin saa noin parilla eurolla ja puolen litran oluen eurolla. Tosin kisojen aikaan hinnat voivat olla paljon korkeammat. Rannan jälkeen voikin kävellä Leninin mosaiikin ohi Park Rivieraan ja ihmetellä venäläistä elämyspuistomeininkiä. Puistosta löytyy aivan helvetin rumia taideteoksia.

Puiston läpi kannattaa kuitenkin jaksaa kävellä, sillä sen toisessa päässä odottaa palkinto - yksi Sotšin parhaista georgialaisista ravintoloista nimeltään Генацвале. Hatsapurit ja Kharcho-keitot kannattaa testata täällä tai jossain muussa georgialaisessa paikassa. Tämä alue on sen verran kaukana keskustasta, että sieltä löytynee myös pubeja, joista saa tilattua todella edulliseen hintaan olutta. Esimerkiksi Улица Гагаринаn varrelta löytyy tällaisia pubeja, ja myös melkein jokaisesta ruokakaupasta löytyy oluthanat joista voi ostaa olutta mukaan mihin kellonaikaan tahansa. Kannattaa käydä Sovetskaya Pivnaya -pubissa, jossa on laaja olutvalikoima ja puolen litran tuopposen saa naurettavaan 35 ruplan hintaan. Alueen yökerhot sijaitsevat lähellä rantaa. Suositus Mr. Jager Barille.

Jos rantaelämä alkaa kyllästyttää niin kannattaa suunnata vuoristoon. Krasnaja Poljanaan ja Rosa Khutoriin pääsee kätevästi junalla. Hintataso on hieman korkeampi kuin Sotšissa, mutta ei mikään älytön. Seudulla riittää patikoimismahdollisuuksia ja talvella myös todella suuri määrä laskettelurinteitä. Rosa Khutorissa sijaitseva Моя Россия -niminen kulttuurikeskus on pahin vedätys ikinä - ei kannata käydä siellä. Kulttuurikeskus on täynnä pieniä kojuja, joissa koitetaan myydä turisteille paskaa krääsää halvalla. Sen sijaan kannattaa ostaa lippu sveitsiläiseen hiihtohissiin ja käydä vuoren huipulla (Роза Пик). Näkymät sieltä ovat todella hienot, sillä alueella on paljon korkeita huippuja. Rosa Khutorissa on myös paljon karaokebaareja, joissa on varmasti hyvä meno kisojen aikaan.

Kazan

Kazan on kokoonsa nähden melko unelias kaupunki, joka keskittyy lähinnä Улица Баумана -nimisen kadun ympärille. Kaupungissa näkyy hyvin muslimiväestön suuri koko ja katukuvassa on paljon moskeijoita ja kirkkoja. Kazanin Kreml on hieno ja siellä kannattaa vierailla. Kaupungissa on myös sirkus ja kaikenlaista muuta tekemistä, mutta aktiviteetit keskittyvät lähinnä tuon yhden kadun ympärille. Suuri osa Улица Бауманаn ravintoloista on melko huonoja, mutta vahva suositus Пельмения-nimiselle paikalle. Kyseisestä mestasta saa tilattua erilaisia liha- ja kasvisnyyttejä venäläiseen, georgialaiseen, japanilaiseen yms. tapaan ja ruoka on edullista ja todella hyvää! Lähellä sijaitsevassa Volna Рюмочная:ssa voi jatkaa iltaa erilaisten panimotuotteiden parissa, joskin baarissa ei ole kovinkaan montaa asiakaspaikkaa. Улица Баумана:lla sijaitsevista ravintoloista myös Дом Татарской Кулинарии on laadukas, joskin hieman kalliimpi kuin Пельмения. Moskovaan tai Pietariin verrattuna Kazan on kuitenkin halpa kaupunki.

Kazan sijaitsee Volgan varrella, joten yksi mahdollisuus on käydä päiväretkellä kaupungin lähellä olevissa saarissa. Esimerkiksi Свияжск -nimiselle saarelle tehdään päivittäin retkiä ja jos on hyvä sää niin mikäs sen kivempi kuin käydä pienellä vesiretkellä. Liput Свияжскiin ja takaisin maksavat normaalisti noin 3,5 euroa, joskin kisojen aikaan hinnat saattavat olla korkeammat. Onnekas veneilijä voi bongata Volgasta kitasammen, joka saattaa kasvaa jopa kahdeksanmetriseksi ja kolmen tonnin painoiseksi.


Hyödyllisiä linkkejä

- Kisojen Fan Fest -alueet: http://www.fifa.com/worldcup/organisation/fan-fest/index.html
- Афиша, täältä näkee esim. ravintoloiden hintatason ja arviot: https://www.afisha.ru/
- Yandex Taxi, helpoin tapa tilata edullinen taksi Venäjällä: https://taxi.yandex.ru/
- Moskovan metroasemia: http://www.creativevisualart.com/2013/05/21/11-of-moscows-most-beautiful-metro-stations
-  Кремлёвский балет -teatteri https://kremlinpalace.org/ballet

Suurin osa applikaatioista ja wifeistä vaatii nykyään venäläisen numeron, joten kannattaa hommata halpa liittymä, jos haluaa käyttää internettiä.
« Viimeksi muokattu: 30.05.2018 klo 15:22:34 kirjoittanut Jalitsumies »
Dexter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Wesley Sneijder


Vastaus #1 : 17.05.2018 klo 16:41:06

Kiitos, juuri tällaisia vinkkejä oli tilauksessa Ylos. Täytyy myös muistaa, että koko kisojen ajan kisakaupungeissa on Fan Fest alueet, joissa matseja näytetään isolta näytöltä ja varmasti löytyy tunnelmaa. Pietarin kapasiteetti taisi olla 15000.

Pietarissa myös kisojen aikana menossa tunnettu White Nights festivaali, jossa mahdollisuus päästä katsomaan maailmankuulua oopperaa, balettia yms. ja tämä huipentuu 23.6 Scarlet Sails tapahtumalla (jotain ilotulitusshowta ja purjevenettä yms.) jota on vuosittain ollut seuraamassa miljoonia ihmisiä.
« Viimeksi muokattu: 17.05.2018 klo 16:52:27 kirjoittanut Dexter »
-bob-

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 17.05.2018 klo 16:55:24

https://coyoteugly.ru/
M. Deianov

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 17.05.2018 klo 19:17:29

Kai Samarassa pääsee jokiristeilylle Volgalle? Volgaan pitäisi päästä myös pulahtamaan.
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #4 : 17.05.2018 klo 20:19:36

Kiitoksia. Saisko Moskovasta täkyjä myös?
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #5 : 17.05.2018 klo 22:12:24

Kiitoksia. Saisko Moskovasta täkyjä myös?
Päivitin tuohon nyt ensimmäiset asiat, mitä tuli mieleen. Katsotaan, jos myöhemmin keksii lisää kirjoitettavaa.
Isoveivi

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 17.05.2018 klo 23:58:32

Ei jaksaisi avata uutta topicia joten nyt kaivattaisiin asiapitoisia viestejä koskien lähinnä brenkkua ja hulinaa.
Tällä kertaa ei nämä Vaskiratsastajat saati veriset kirkot oikein sytytä joten Pietariin ja Moskovaan liittyen olisi hakusessa tohon otsikon jälkimmäiseen osaan viittaavat mestat. Kaikki käy.

Punaisen torin lisäksi monet käyvät läpi hienoimpia metroasemia.
Mitä vittua :D
« Viimeksi muokattu: 18.05.2018 klo 00:00:51 kirjoittanut Isoveivi »
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #7 : 18.05.2018 klo 00:32:41

Mitä vittua :D
Metroasemakierrokset ovat ilmeisen suosittuja ja pelkästään metroasemia varten järjestetään paljon opastettuja kierroksia. Nuo ovat melko tyyriitä, mutta niille löytyy hämmästyttävän paljon kysyntää. Metroasemista tehtiin todella kauniita, koska ihmisen elämän tärkein asia oli työ ja metron tarkoituksena oli kuljettaa ihmiset nopeasti töihin. Asemien tarkoitus oli kasvattaa ihmisten työmoraalia.

Lisätietoa kiinnostuneille:
https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g298484-d300623-Reviews-Moscow_Metro-Moscow_Central_Russia.html
Fox Mulder

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 18.05.2018 klo 00:51:49

Kaupasta olutta ja Nevan varrelle istuskelemaan? Jos koti-ikävä iskee, niin Pietarista löytyy useita S-ryhmän prisma-kauppoja. Pietari on niin pirun upea kesällä, että missään sisällä juopotteluun en aikaa tuhlaisi.

Metroasemat on tosiaan Pietarissa (ja varmaan myös Moskovassa) toinen toistaan hienompia ja niiden bongailuun saa päivän menemään. Jos jokin yksittäinen asema pitää mainita, niin punaisella linjalla sijaitseva Avtovo on oikea helmien helmi.
« Viimeksi muokattu: 18.05.2018 klo 01:02:20 kirjoittanut Fox Mulder »
Hasan Sas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #9 : 18.05.2018 klo 09:02:57

Kokeneet Saranskinkävijät voisivat myös kertoa tärppejään Mordvan tasavallan skenestä. Melko vähän tuolla vaikuttaisi olevan mitään nähtävää paitsi nämä pakolliset Suuren Isänmaallisen Sodan museot ja Leninin patsaat.
ronaldo99

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, PSG, Real Madrid


Vastaus #10 : 18.05.2018 klo 09:11:58

Miten Moskovassa toimii muuten taksi? Onko luotettavaa touhua? Lähinnä mietin jos myöhemmällä suhailee pirssille.
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #11 : 18.05.2018 klo 10:19:56

Miten Moskovassa toimii muuten taksi? Onko luotettavaa touhua? Lähinnä mietin jos myöhemmällä suhailee pirssille.
Todella hyvin. Tästä oli jo muissakin topiceissa keskustelua. Osa keskustelijoista oli sitä mieltä, että taksin käyttöön ei tarvitse applikaatiota ja matkanteko toimii varsin hyvin vaikka hyppäisi kadulla odottavan taksin kyytiin. Itse kannatan Yandex Taxin lataamista, koska applikaatiosta näkee matkan hinnan ja keston etukäteen. Taksikuskit eivät myöskään koita kusettaa, koska käyttäjät antavat kyydistä arvosanan jälkikäteen ja jos kuskeilla on huono arvosana niin he saavat vähemmän kyytejä jatkossa.

Moskovassa kannattaa myös huomioida se, että pahimpiin ruuhka-aikoihin kannattaa vältellä taksia ja kulkea metrolla. Helpoin ja halvin tapa käyttää metroa on Troika-kortti.
juanroman

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 18.05.2018 klo 11:25:19

Uber toimii myös hyvin ainakin Moskovassa ja Pietarissa, ja on tosi edullinen.
-bob-

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 18.05.2018 klo 12:03:29

Confederations cupissa ei metroa tarvinut pelipäivinä maksaa kun fanid roikkui kaulassa. Sergei avas vaan portit ja toivotti hyvää matkaa.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, AFCA, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #14 : 18.05.2018 klo 14:32:05

Saisko Pietarin top3-lähiöt satunnaista räkälävierailua varten?
kluru

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: miesten ykkönen


Vastaus #15 : 18.05.2018 klo 15:06:20

Saisko Pietarin top3-lähiöt satunnaista räkälävierailua varten?

Sama Tuoppi.
M. Deianov

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 18.05.2018 klo 16:15:36

Saisko Pietarin top3-lähiöt satunnaista räkälävierailua varten?

Top 3 yleiset banjat myös. Pitäähän sitä peseytyäkin. Ilman saunahattua ei noissa taida suomalainen vauvannahka pärjätä, ellei sitten ole Sauna-Timo.
Vinnie

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 22.05.2018 klo 19:58:08

p.s kaverille kysyisin vielä että

a) Saako apteekista tai vastaavasta sinisiä pillereita ilman reseptiä?

b) Mikä olisi "easiest way to contact" jos Pietarissa haluaisi ns. lämpöä vuoteeseensa ? Onko läski futisturisti kuuminta hottia esim. Tinderissä siellä?

c) Mikä maa voittaa mestaruuden?
Litt45

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, ManU


Vastaus #18 : 22.05.2018 klo 20:18:26

halvin tapa käyttää metroa on Troika-kortti.
Olenko ymmärtänyt väärin kun luulin että fan id:llä saa suhailla julkisilla miten paljon lystää?
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #19 : 22.05.2018 klo 21:01:48

Olenko ymmärtänyt väärin kun luulin että fan id:llä saa suhailla julkisilla miten paljon lystää?

Pelipäivinä.
Jalkapalloministeri

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 22.05.2018 klo 22:09:24

p.s kaverille kysyisin vielä että

a) Saako apteekista tai vastaavasta sinisiä pillereita ilman reseptiä?

b) Mikä olisi "easiest way to contact" jos Pietarissa haluaisi ns. lämpöä vuoteeseensa ? Onko läski futisturisti kuuminta hottia esim. Tinderissä siellä?

c) Mikä maa voittaa mestaruuden?

a)joo
b) hotellin portsari tai respa
c) Saksa
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #21 : 22.05.2018 klo 23:09:39

Olenko ymmärtänyt väärin kun luulin että fan id:llä saa suhailla julkisilla miten paljon lystää?
trendkiller jo vastasikin, että ainakin pelipäivinä on näin. Itse olen olettanut, että välipäivinä tämä ei toimi, mutta saas nähdä. Ja tuo Troika-kortti pätee tietenkin vain Moskovaan. Esimerkiksi Pietarissa metro toimii poleteilla (жетон).
CadornaFC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kurjenmutkan Solmupolvet


Vastaus #22 : 23.05.2018 klo 18:20:22

Pelipäivinä.
myös pietarissa?
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #23 : 23.05.2018 klo 20:48:35

myös pietarissa?

Näin olen ymmärtänyt mutta mikäänhän ei ole varmaa. Fan ID-sivuilta:

to use the free transport services on the day of the match in the host cities in urban public transport (except taxis) along the routes of the sports events. Such routes shall be determined by the authorized executive authorities or by the local authorities.
Isoveivi

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 24.05.2018 klo 08:27:35

Olihan se nyt siis niin, että stadioneilta saa olutta myös matsien aikana?
Faktatietoa, kiitos.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines