FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.06.2018 klo 14:41:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Kumpi voittaa?
Real Madrid - 211 (56.1%)
Liverpool - 165 (43.9%)
Äänestäjiä yhteensä: 376

Sivuja: 1 ... 64 [65]
 
Kirjoittaja Aihe: Mestarien liigan finaali: Real Madrid - Liverpool, 26.5.2018 klo 21.45  (Luettu 69788 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
haabla123

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Viisaampi kuin Tuomas Enbuske


Vastaus #1600 : 06.06.2018 klo 23:43:00

Eihän seura tai pelaaja sitä alunperin julkistanutkaan, mutta jostain ESPN:n(?) toimittaja oli saanut tiedon. Sairaalan lausunto julkaistiin sen jälkeen, kun sinne oli tullut valtavasti yhteydenottoja.

Joka tapauksessa eri mieltä. Kendossa, jefussa ja rugbyssa päävammat on vihdoin ymmärretty ottaa vakavasti (liian myöhään, mutta parempi sekin kuin ei milloinkaan), mutta futiksessa niistä ei paljoa vielä puhuta. Tämäkin on kuitenkin kontaktilaji, jossa kolhuja tulee. Päävammoilla voi olla vakavia seurauksia, ja ne voivat paitsi lopettaa pelaajan uran, myös vaikuttaa hänen myöhempään elämäänsä (tunnen toisen lajin puolelta yhden henkilön, jonka työkyky on aivotärähdysten seurauksena vakavasti heikentynyt).

Siksi päävammoista ja niiden ehkäisystä ja hoidosta täytyy futiksessakin alkaa puhua enemmän. Jos tietoisuuden lisäämisen hintana on se, että jotkut idiootit keksivät hassunhauskoja vitsejä asiasta, ei voi mitään.

CTE ei tosiaan ole mikää vitsin aihe. Kysykää vaikka muuan tohtori Bennet Omalulta.

Sori OT. En pidennä topikkia enää spämmilläni.
Casanueva

Poissa Poissa


Vastaus #1601 : 07.06.2018 klo 00:08:21

Noille päävammoille jalkapallossa on ihan oma topikki "jalkapallokulttuuri" -osiossa. Eihän tässä kyse missään vaiheessa ole ollut siitä, että joku vähättelisi päävammoja tai nauraisi varsinaisesti niille, vaan lähinnä tässä on heitetty, ja tullaan myös jatkossa heittämään huulta siitä miten näillä jälkeenpäin diagnosoiduilla aivotärähdyksillä, Salahin loukilla ja muilla selityksillä on yritetty kääntää Puulin tappiota jotenkin epäonniseksi sattumaksi. Niin kuin aiemmin sanottu, niin varmasti Kariuksen kannalta kaikkein parasta olisi ollut, että koko touhu oltaisiin lakaistu mahdollisimman nopeasti maton alle. Nyt koko aivotärähdys-saaga kääntyy vain miestä itseään vastaan. Ei ketään loppujen lopuksi kiinnosta, eikä se muuta mitään onko ne virheet tehty aivot tärähtäneenä vai ei. Nyt tästä jää vain koominen selittelyn maku suuren yleisön silmissä.

Ja toki päävammoista puhutaan, mutta totuus on se, että ne ovat verrattaen vähäisiä jalkapallossa ja niiden kitkemiseksi on ilman suuria sääntömuutoksia kovin vähän tehtävissä. Helpoin olisi tietenkin sallia se neljäs vaihto ja mielestäni tuo on jo jossain liigoissa käytössä, mutta ei sekään ennaltaehkäise päävammoja. Lisäksi, sallittakoon pieni vähättely, snadi tälli päähän ja viisi päivää myöhemmin todettu aivotärähdys ei ehkä ole omiaan kiihdyttämään tätä keskustelua niin kuin ei esimerkiksi ollut Kramerin aivotärähdys MM-finaalissa.

Joskus snadiltakin vaikuttava isku voi aiheuttaa aivotärähdyksen, ja se diagnosoitiin niin myöhään oletettavaksi siksi, ettei sitä ensin huomattu ennen kuin oireet olivat jatkuneet useita päiviä. Se ei käsittääkseni ole näissä tapauksissa mitenkään tavatonta. Aivotärähdyksistä isohko osa jää kokonaan diagnosoimatta, koska ei tajuta hakeutua hoitoon. Toisaalta siitä toipuminen voi hyvin kestää viikon tai ylikin, ja oireet voivat pitkittyä, varsinkin jos aivotärähdyksen jälkeen on jatkanut urheilusuoritusta eikä ole saanut asianmukaista hoitoa.

Sitähän me emme oikeasti tiedä, kuinka yleisiä aivotärähdykset ovat jalkapallossa. Esim. NFL:ssä ongelman laajuus paljastui vasta melko hiljattain.

Edit. Itse asiassa UEFA jo suunnittelee toimenpiteitä päävammojen varalta: https://www.bbc.com/sport/football/44381586

Mutta joo, minäkin lopetan nyt tämän ketjun spämmäämisen tähän.
« Viimeksi muokattu: 07.06.2018 klo 00:17:39 kirjoittanut Casanueva »
Finte

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Münchenin punaiset & siniset, DFB & Huuhkajat


Vastaus #1602 : 17.06.2018 klo 12:38:48

Tästä vielä muistutuksena kaikille Rambo-Ramos...
https://youtu.be/gyZxZvYWPDw
Laskikka-Liiteri

Poissa Poissa


Vastaus #1603 : 17.06.2018 klo 17:04:41

Onko Karius toipunut?
hardluckpool

Poissa Poissa


Vastaus #1604 : 18.06.2018 klo 11:25:27

Onko Karius toipunut?

Lomailemassahan tuo on, mutta jonkinasteista päävammasta aiheutunutta eksymistä lienee tapahtunut, kun ei siitä media ole miehestä mitään virkannut, eikä somessakaan ole ollut aktiivisena. Eiköhän tuo löydy heinäkuun alussa paikalle kun preseason käynnistyy :)
McManaman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #1605 : 18.06.2018 klo 11:36:27

Tämä zombie-topikki se ei vaan suostu kuolemaan. :D

 
Sivuja: 1 ... 64 [65]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines