FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.10.2022 klo 00:16:29 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: TPV - TamU to 31.5. klo 18.30 - Ratikka tulee sitten joskus, derby jo ihan kohta  (Luettu 53103 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


: 27.05.2018 klo 19:25:28

NYM MENNÄÄ!

Tampere ei ollut tänäkään talvena esillä positiivisessa valossa jalkapallo-olosuhteiden osalta, ja kaupungin futisjoukkueet ovatkin joutuneet käyttämään erilaisia varakenttäratkaisuja.
Onneksi nyt on aika kokea paljon positiivisempaa futispöhinää tässä kaupungissa. Torstaina on nimittäin luvassa Tampereen Pallo-Veikkojen ja Tampere Unitedin välinen paikallisottelu, jossa tuplavarakentillään kautensa aloittaneet osapuolet pääsevät viimein korkkaamaan Tammelan sametin. High risk -ottelu pelataan arkipäivänä, koska näissä tunnetusti tanner tömisee ja erityisesti aitoja kaatuu.
Tervetuloa paikan päälle siis tamperelaisten lisäksi myös satunnaisille lutuurituristeille.


Tammela täyttyi mukavasti viime kauden derbyssä. Kuva: www.tpv.fi

DERBYN MERKITYS

Vastakkainasettelu Paltsareiden ja Sinipaitojen välillä ei uhku pitkiä perinteitä, mutta silti seurojen välillä oli aistittavissa sähköä heti TamUn noustua Kakkoseen syksyn 2016 päätteeksi, ellei jo ennen sitä. Viime kauden derbyistä jälkimmäinen, Tammelassa pelattu vääntö keräsikin lehtereille lähes 2000 silmäparia. Derby on ottanut heti paikkansa Tampereen urheiluskenessä, mitä ei voida pitää edes kovin yllättävänä asiana vähäisistä kilpailullisten kohtaamisten määrästä huolimatta. Molemmat seurat ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet tuhansiin ihmisiin tässä kaupungissa, ja molemmilta löytyy omat uskolliset kannattajansa, kannattajaryhmänsä ja talkootunteja paiskovat vapaaehtoiset. Lisäksi joukkueiden pelaajat näkevät toisiaan päivittäin samoilla kentillä reenatessa, joten derbytappion saa tuntea vastapuolen ilmeissä kenties jo ottelua seuraavana päivänä.
Tunne onkin lopulta se määre, jolla derbyjen merkityksellisyyttä mitataan. Minun kuulemani perusteella monille hyvin pitkän linjan teepeeveeläisillekin on erityisen tärkeää voittaa juuri nämä matsit.

Terminologia asettaa omat kysymyksensä. Itse valitsen olla kutsumatta ottelua Tampereen derbyksi, koska titteli kuuluu mielessäni ainoastaan TPV-Ilves -väännöille. Omaa vakiintunutta nimeä tällä tämän topicin ottelulla ei vielä oikein ole.


Derbyt ovat jalkapallossa tunteikkaita hetkiä. Kuva: Jouni Parkku, https://piparnakkeli.haakuvat.fi/

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

Tätä osiota muistelee punaisena mielellään. TPV:n toistaiseksi ainoa tappio TamU:a vastaan tuli ”saappaat jalassa kaatuen”, eli kaudella 2009 Ykkösen joukkueena liigavastustajan aina jatkoajalle asti haastaen. Lopulta cupfinaaliin saakka selvinnyt TamU voitti TPV:n lopulta 2-3, ja nykyisin HJK:ta edustava Rafinha oli ottelun ratkaisija kahdella maalillaan. Tammelaan löysi tiensä 3000 katsojaa.
Kaudella 2017 joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa sarjapeleissä. TPV vei nimiinsä molemmat ottelut, mutta ensimmäinen, Ratinassa pelattu kohtaaminen jätti paljon hampaankoloon sinisellä puolella. TamU muun muassa missasi pilkun tasatilanteessa, kun taas punaiset onnistuivat todella kliinisesti tekopaikoistaan. Kenties kokemus tältä ja ylemmiltä sarjatasolta oli myös yksi pieni etu, joka käänsi väännön TPV:lle lukemin 1-3.
Jälkimmäinen derby olikin sitten täysin kotijoukkueena pelanneen TPV:n näytöstä. Tylyt 4-0-lukemat eivät jättäneet selittelyjen varaa.
Kaikista mainituista kohtaamisista löytyy videomateriaalia YouTubesta.
TPV:n Waltteri Riihimäki ja Rudi Dieter heiluttivat maaliverkkoa viime kauden molemmissa derbyissä. Heistä Dieter edustaa tällä kaudella porilaista MuSaa. Riihimäki sen sijaan oli kevättalven loukkaantumisensa myötä sivussa ensimmäisistä sarjaotteluista, mutta TamUn kaataja pelasi avausminuuttinsa Paltsareiden viime ottelussa Oulussa.


Viime kauden derbyt olivat TPV:n ja Tammelan Voiman juhlaa. Kuva: www.tpv.fi

VIIME KAUSI

TPV lähti viime kauteen lohkon ehkä kovimpana ennakkosuosikkina. Enää ei ollut edes sitä ylivoimaista Honkaa kantona kaskessa, joten tien nousukarsintaan piti olla auki. Vähemmälle huomiolle jäi toki se asia, että TPV myös menetti tärkeitä ja tasokkaita pelaajia. Siitä huolimatta ei voida paeta sitä todellisuutta, että kausi oli punapaidoille kannattajineen suuri pettymys. Joukkue aloitti kauden seitsemällä tappiottomalla ottelulla, mutta sitten alkoikin todellinen vuoristoratavaihe, joka kesti kauden loppuun asti. Nähtiin tappioputkia, heikkoa puolustamista ja kuritonta kenttätasapainoa. Välillä joukkue taas piristyi, mutta ei riittävästi, joten kauden huipentuessa TPV oli jo ulkona lohkon voittotaistelusta.

TamU puolestaan lähti kauteen sarjanousijana pienemmin painein. Sarjapaikan odotettiin yleisesti säilyvän, ja innokkaimmat kannattajat odottivat jopa kärkisijoja. TamU:lla olikin riveissään tasokkaita pelaajia etenkin hyökkäävissä rooleissa. Sinisten ongelmaksi muodostuikin enemmän puolustuspää sekä se kliseinen oppirahojen maksaminen, joka sarjanousijoilla on usein kohtalona. TamU:n kausi oli pienoinen vastakohta TPV:n vastaavalle, sillä siniset aloittivat kehnosti, mutta loppua kohden nousivat kuntopuntarien kärkeen, meinaten jopa ohittaa TPV:n myös lopullisessa sarjataulukossa. Lopulta TPV sijoittui niukasti edelle viidenneksi.


Sinikaarti kannustaa TamU:a. Kuva: www.tampereunited.fi]

ASETELMAT

Ei mitään uutta Tammerkosken ympärillä (paitsi ne ratikkatyömaat); TPV on jälleen asetettu ennakkosuosikkien joukkoon C-lohkossa, kun taas TamU:lta odotetaan taistelua keskikastissa. Pohjoispainotteinen lohko on molemmille tamperelaisille joukkueille uusi haaste roimasti lisääntyneiden matkakilometrien ja tuntemattomien vastustajien kautta. Pelaajat ja kannattajat pääsevätkin matkustelemaan samoilla junilla pisimmille vierasreissuille.

Kauden puhtaalla pelillä aloittanut TPV hankki talven aikana vahvistuksia etenkin viime kaudella vuotaneeseen puolustuspäähän, ja pelityyli on muuttunut hieman suoraviivaisemmaksi. Tuomas Karjanlahdesta joukkue on näyttänyt saaneen uuden varman ykkösmaalivahdin. Puolustus onkin nyt saatu tilkittyä, sillä toistaiseksi TPV on päästänyt vain yhden ainokaisen maalin. Useita ihanneavauksen pelaajia on ollut alkupeleissä telakalla, mutta tuuraajat ovat esiintyneet pääosin mainiosti. Aikaisemmin mainitun Riihimäen lisäksi myös kokenut avainpelaaja Jari Nikkilä palasi joukkueen kokoonpanoon Oulussa, mutta ei vielä pelannut. Valmentaja Anssi Ylinen on todennut ettei ota puolikuntoisia pelaajia kokoonpanoon, joten torstaina Nikkilä saatetaan nähdä jo viheriöllä. Harmillista on, että kokenut, ja jopa taiwomaista dominointia esittänyt Giorgi Ositashvili on loukkaantuneena sivussa.

TamUn alkukausi on mennyt mallilla ”win some, lose some”. Kasassa on kaksi voittoa, tasapeli ja kolme tappiota.
Sivullekirjoittanut on nähnyt TamU:lta vain yhden ottelun, ja koska se pelattiin Pyynikin betonilla, en uskalla sen perusteella lähteä tekemään arvioita joukkueen pelaamisesta tai pelityylistä. Viime kaudella joukkue tunnettiin tyyliltään hyvinkin pelaavana ja hyökkäävänä ryhmänä. Nyt joukkue on kärsinyt menetyksiä kuitenkin juuri viime kauden vahvimmalla osastollaan, eli laitureissa. Se vaatii Mikko Mäkelältä varmasti pelityylin mukauttamista. Joukkueen kiinnostavimpia vahvistuksia on juonikas kärki Berat Grabovci. Hänet on mukava nähdä taas Kakkosessa nimenomaan tamperelaisten lohkossa. Leroy Maluka palasi TamU:n riveihin GBK-otteluun.

MEDIA

Tänne ennakot ja muut
Aamulehden ennakko

TPV:n ennakko

Karjanlahden haastattelu

TamUn ennakko

LÄHETYS

TamU-tv näyttää ottelun livenä ennakkostudion kera.
« Viimeksi muokattu: 31.05.2018 klo 07:49:49 kirjoittanut kokistuoppi »
Neponen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moralisch Weltklasse


Vastaus #1 : 27.05.2018 klo 19:28:48

Kyä seo rerpy! Ylos
Tampere

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United, Fc anti-Islam ja Fc anti-antifa


Vastaus #2 : 27.05.2018 klo 20:31:13

Rerpylle Ylos

Jännitystähän tässä ei kentällä ole torstaina. Punaniskat voittavat kentällä vähintään 4 maalilla ja Siniset vievät katsomossa.

Veikkaus: Veikot vie kentällä 6-0 ja United katsomossa 0-6.
Buffy la Cazavampiros

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiPK


Vastaus #3 : 28.05.2018 klo 01:31:11

Hieno avausviesti 'tuopilta  Ylos . Täytyy yrittää muistaa tsekata tämä TamU:n striimiltä.
Hönö

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 28.05.2018 klo 09:29:43

Saako kaljaa?
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #5 : 28.05.2018 klo 11:38:12

Saako kaljaa?

Joo. Ymmärtääkseni kaljanmyynti jatkuu TPV:llä, palveluntarjoaja vain vaihtui.

Veljestaistospekti unohtui mainita: TPV:n Valtteri ja TamUn Santeri Salomaa ovat veljeksiä.
Moe
Vastaus #6 : 28.05.2018 klo 12:26:56

Tampereen Derby se tietenkin on. Jo seurojen aiemmat kohtaamiset ovat näyttäneet, että kaikki syyt derby-nimen käytölle on olemassa; raha vastaan henki, kokemus vastaan intohimo, kyräily vastaan moderni kannattajakulttuuri.

Mitä joukkueiden välisiin voimasuhteisiin tulee, niin Paltsarit on tosiaan valtava ennakkosuosikki, TamUn pelin oltua pari viimeisintä ottelua todella ponnetonta. Derby kuitenkin sytyttää jätkät Sinisellä puolellakin taistelemaan tosissaan, joten ennakko-odotuksia tiukempi matsi tullaan varmasti näkemään.

Toivottavasti Tammelassa nähdään vähintään muutama tuhat katsojaa ja vähän viimevuotista vähemmän ahtaasti pakattu Sininen kannattajapääty.

Kohta mennään.
rysspipan

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPV, ManU, SGE


Vastaus #7 : 28.05.2018 klo 13:05:29

Tampereen Derby se tietenkin on. Jo seurojen aiemmat kohtaamiset ovat näyttäneet, että kaikki syyt derby-nimen käytölle on olemassa; raha vastaan henki, kokemus vastaan intohimo, kyräily vastaan moderni kannattajakulttuuri.

:D :D vieläkö tää sama vanha ralli jatkuu
Katubaari Axu

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 28.05.2018 klo 13:48:12

Katubaari Axu on uusi palveluntuottaja TPV:n Tammelan stadionin peleissä ja paikalla ensimmäistä kertaa TPV - TamU matsissa 31.5.

Axulla on kaksi myyntipistettä, yksi molemmille faniporukoille samaan tyyliin kuin viime vuonna oli ollut. Tarjolla on alkoholitonta, mietoja ja väkeviä virvokkeita. Hinnat ovat välillä 3€ - 6€.

Maksunä käy valitettavasti vain käteinen, joten varaan mukaan euroja jos mielit nauttimaan Axun antimista.

Tervetuloa,
Jenni, Sara, Jenni ja Martti, Katubaari Axu
TPVsince2019

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 28.05.2018 klo 16:05:09

:D :D vieläkö tää sama vanha ralli jatkuu

Tää olikin näitten ainoa syy miksi topic piti saada tulille.

Katubaarille Ylos
MattiKoo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPV ja Tottenham


Vastaus #10 : 28.05.2018 klo 19:40:25

No mutta mukana ollaan!

Tampereen Derby se tietenkin on. Jo seurojen aiemmat kohtaamiset ovat näyttäneet, että kaikki syyt derby-nimen käytölle on olemassa; raha vastaan henki, kokemus vastaan intohimo, kyräily vastaan moderni kannattajakulttuuri.

Hoho! Voisikohan tästä kehittää jonkinlaisen juomapelin?
Bertel Strömmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United, Pyynikki, Nääs ja Moro


Vastaus #11 : 28.05.2018 klo 21:38:51

Toiveissa sinipaidoilta derbyn arvoinen vääntö kentällä. Noh sää näyttäs ainakin suasivan Ylos Toivottavasti sinisten kannattajat pääsevät valloittamaan koko päädyn!
Neponen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moralisch Weltklasse


Vastaus #12 : 29.05.2018 klo 11:55:24

Hieno avausviesti 'tuopilta  Ylos . Täytyy yrittää muistaa tsekata tämä TamU:n striimiltä.

Lähetys alkaa klo 18.15, tutusti osoitteessa https://tampereunited.fi/tamu-tv/ YlosTuoppi
Bajella

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bergkamp on kendoyanari


Vastaus #13 : 30.05.2018 klo 06:55:39

Moneltako aukeaa portit? Oliko jotain esiintyjiä torstaina ennen peliä?
Kolvorok

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU


Vastaus #14 : 30.05.2018 klo 09:38:32

Oliko jotain esiintyjiä torstaina ennen peliä?

Ilmeisesti ei, koska TPV:n eläkeläisille rock-musiikki on liian modernia ja äänekästä.
TPVsince2019

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 30.05.2018 klo 11:25:41

Jokohan Riihimäki nähdään avauksessa
« Viimeksi muokattu: 30.05.2018 klo 11:28:38 kirjoittanut TPVsince2019 »
Bajella

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bergkamp on kendoyanari


Vastaus #16 : 30.05.2018 klo 11:31:30

Ilmeisesti ei, koska TPV:n eläkeläisille rock-musiikki on liian modernia ja äänekästä.

Sääli, TPVlle ja Tammelalle silti Tuoppi Ylos
Trifoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPV. Jalkapallon puolella, rasismia vastaan!


Vastaus #17 : 30.05.2018 klo 11:39:49

Vituttaa vieläkin toi päätös niin paljon, että en tiedä mitä tässä tekisi. Yhden miehen protesti? Nakuilua kenties?
« Viimeksi muokattu: 30.05.2018 klo 11:43:28 kirjoittanut Trifoni »
Neponen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moralisch Weltklasse


Vastaus #18 : 30.05.2018 klo 13:01:40

Vituttaa vieläkin toi päätös niin paljon, että en tiedä mitä tässä tekisi. Yhden miehen protesti? Nakuilua kenties?

Persetifo! Ylos
Trifoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPV. Jalkapallon puolella, rasismia vastaan!


Vastaus #19 : 30.05.2018 klo 13:33:37

Persetifo! Ylos

Kakkapyllytifo?
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #20 : 30.05.2018 klo 14:04:41

 Ekshibitionismia voi harrastaa muualla. Jos mielipiteensä haluaa ilmaista, niin sen voi tehdä katsomossakin kyllä niin, ettei siitä itse asialle jota ajaa ole haittaa.
 Tammelan Voimassa tuskin katsomoperseilyä kauaa katsella - se ei jalkapallokulttuuria edistä.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #21 : 30.05.2018 klo 14:59:17

Asiaan: Miten Riihimäellä viimeksi vaihdosta tullessa meni? Joko tässä pelissä upottaa siniset? Ositashviliä kentällä?

 Onko sinisillä mitään jakoa kentällä? Katsomossakin luulisi hiukan VOKkilaisten myötä kisa tasoittuneen.

E.www.tpv.fi/index.php/uutiset-edustus/805-tampereen-derbysta-suurien-tunteiden-ottelu  Ennakko ei vastauksia anna.
« Viimeksi muokattu: 30.05.2018 klo 15:02:10 kirjoittanut Metsän poika »
Neponen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moralisch Weltklasse


Vastaus #22 : 30.05.2018 klo 15:05:30

Huono huumori kielletty futisfoorumilla, täältäkö luin? :D

kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #23 : 30.05.2018 klo 15:12:45

Hoho! Voisikohan tästä kehittää jonkinlaisen juomapelin?

Ei tullut mulla bingoa täyteen, kun viime kaudelta tutut läskivitsit jäivät uupumaan.

Vatsakkainasettelun aika on ohi?
Trifoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPV. Jalkapallon puolella, rasismia vastaan!


Vastaus #24 : 30.05.2018 klo 15:17:33

Huono huumori kielletty futisfoorumilla, täältäkö luin? :D
Kielloista huolimatta: päädyin jumalan teatteri -tifoon.
« Viimeksi muokattu: 30.05.2018 klo 15:20:06 kirjoittanut Trifoni »

 
Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa