FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.11.2024 klo 11:31:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Aggressiivisuutta pelaamiseen  (Luettu 9540 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Straikkeri28

Poissa Poissa


: 06.06.2018 klo 17:52:04

Pelini kulkee tällä hetkellä B-junioreissa hyvin olen tehnyt 10 pelissä 11 maalia ja on siinä muutama syöttökin tullut annettua. Ongelmani on, että olen vähän turhan "pehmeä". Haluaisin pelityyliini vähän enemmän aggressiivisuutta. Pelipaikkani on ylempi keskikenttä ja kun vastustaja saa pallon tai pyrkii hallitsemaan peliä niin menen kyllä pelaajaan kiinni, mutta en ehkä tarpeeksi aggressiivisesti, koska en yleensä saa palloa. Olisiko kenelläkään neuvoa miten saisin harjoiteltua omalla ajalla/joukkue reeneissä tai vaihtoehtoisesti psyykattua itseäni prässäämään/puolustamaan aggressiivisemmin.
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 06.06.2018 klo 20:19:06

Jos pohja ei pelaa eteenpäin, olet voittanut tilanteen. Tolla paikalla ei montaa katkoa voi saada, jos vastustaja vähää alusta osaa palloa kierrättää. Iskee vaikeisiin syöttöihin, pyrkii tekemään vastustajan pohjan pelin tukalaksi. Asenne ratkaisee ja se sulla kuulostaa olevan kunnossa. Ois hienoo, jos ois joku pyrkimys joukkueella mihin ohjata, helpottaa puolustustyötä 10 paikalla aika tavalla.

Kovuus ja kamppailutaito syntyy treeneissä. Niissä pitää vetää kovaa, mutta puhtaasti. Yks niksi on keskittyä ja pelata palloa, oli siinä vastustaja välissä tai ei. Silloin ei rikekkään näytä pahalta, kun aina on tarkoitus iskeä palloon. Ikäänkuin juosta vastustajan läpi kohti palloa.

Täältä et apuja saa. Käy kysy edustuksen kovimmalta pelaajalta, se auttaa kyllä.
rukkanen

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 06.06.2018 klo 22:40:15

Iskee vaikeisiin syöttöihin

Opettele lukemaan pelitilanteita "ennakkoon" siten, että pystyt jo vastustajan syötön lähtiessä päättelemään, onko siihen hyvä iskeä. Onko syötön vastaanottaja selkä menosuuntaan (tai muuten siten asemoitunut, ettei pysty hyvin havainnoimaan liikkeitäsi), onko hyvä vai huono tasapaino, onko todennäköistä että haltuunotosta tulee louhikkoinen? Kun tunnistat tällaiset mahdollisuudet, voit paremmalla itseluottamuksella yrittää riistoa. Ja vaikka tilanne olisikin ihanteellinen ja tekisit itse kaiken "oikein", saattaa riisto silti epäonnistua.

Siksi kun arvioit itse, miten olet riistoissa onnistunut, keskity niihin asioihin, joihin voit itse vaikuttaa. Eli arvioi sitä, teitkö itse kaiken niin hyvin kuin piti. Jos teit ja vastustaja silti onnistui välttämään riistoyrityksesi, et ole pelannut tilannetta huonosti. Vastaavasti joskus riisto voi onnistua ilman omaa ansiota vastustajan perseillessä täysin. Pelkästä riiston tuloksesta ei siis kannata sokaistua, vaan yrittää aina analysoida tuloksen taakse. Näin pystyt suuntaamaan harjoittelua paremmin sinne, missä kehitystä tarvitaan eniten.
koera

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 07.06.2018 klo 02:44:05

rukkaselta hyvät ohjeet. Lisäisin vielä että muutaman yleisen huonon taipumuksen:

1) taipumus keskittyä liikaa palloon ja liian vähän vastustajaan. Vastustajan eristäminen omalla kropalla pallosta on usein paljon parempi idea kuin palloon keskittyminen
2) taipumus vilkuilla liikaa palloa ja vastustajan jalkoja. Painopisteen ja lantion seuraaminen on keskimäärin parempi indikaattori kuin nopeat ja valheelliset jalat
3) taipumus tehdä päätöksiä liian varhain. Hyvät 1vs1 -pelaajat osaavat muuttaa päätöksiään aivan viime tingassa, joten usein tehokas puolustaminen vaatii malttia odottaa hyökkääjän aloitetta. 

Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 07.06.2018 klo 10:17:23

Ja sitten jos mietitään fyysistä puolta, niin tärkeintä kaksinkamppailuissa on askeltiheys ja tasapaino.
Vaikka olisit 30kg kevyempi kuin vastustaja niin jos ehdit hänen ja pallon väliin, niin voitat kaksinkamppailun. Vastustaja tuossa vaiheessa todenäköisesti jyrää selästä läpi ja saatte vapaapotkun tai sitten luovuttaa pallon suhteen, jossa vaiheessa kevyemällä kaverilla on etu, kun todenäköisesti pääsee isommasta kaverista eroon liikkuvuuden turvin tai sitten voit syöttää pallon omille.
Lihasmassa ja voima ratkaisevat sitten, kun kaksi yhtä liikkuuvaa pelaajaa kohtaa ja tietysti staattisissa väännöissä, esim kulmapotkut tai perinteinen targetpelaaminen.
Linkki

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 07.06.2018 klo 12:53:26

Yksi tärkeä asia puuttuu eli vastustajan analysointi. Onko pallollinen umpioikea- tai vasenjalkainen? Tekeekö saman harhautuksen tai tekeekö harhautuksen samalle puolelle? Paljastaako syöttösuunnan tai syöttääkö aina sinne, mistä kuuluu huuto? Nämä näkee melko nopeasti heikompien pelaajien osalta. Etenkin täysin yksijalkaiset on helppo painostaa pelaamaan heikommalla jalalla ja usein takanasi prässiä tukevat saavat riiston aikaan. Tämä on kuitenkin myös älypeli. 
Pasilan kiusaaja

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 23.08.2018 klo 00:29:37

Yksi asia mitä kannattaa oikeasti miettiä, että onko riiston tavoittelu kuinka järkevää.

Usein riittää joukkueen kannalta, että kärki ja ylempi keskikenttä saa kentän puoliksi leveyssuunnassa eli estää vastustajan kierrättämisen. Helpottaa joukkueen puolustamista paljon ja säästää askeleita hirveästi.

Toinen neuvo on se, että kannattaa aavistella syöttöjä todella reilusti. Jos pääsee haistelemaan poikittaissyötön ja saa sen haltuun ilman kamppailuja niin päästää tekemään maaleja.
Zabala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #7 : 29.08.2018 klo 13:25:51

e. saa poistaa.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa