FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.09.2019 klo 02:02:27 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: MM-kisojen paitsiosääntövääntö tänne  (Luettu 1462 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
leeremick26

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tanner Mayesin ketunnenät


: 10.06.2018 klo 17:52:02

Siellä mennään jo käynnissä olevan harjoitusottelun (Itävalta - Brasilia) tiimoilta paitsiovääntöä.

Jotta ottelukohtaisista ketjuista tulisi kisojen aikana edes jotenkin luettavia ilman kansainväliseltä seurajoukkuepuolelta tuttua "10 prosenttia ottelusta, 90 prosenttia kädevääntöä paitsiosta" -vääntöä, niin kannattaisikohan nämä tulevat "käsi oli paitsiossa ei varppina ollut ei sitä lasketa lasketaanpas mut jos pallo on ilmassa ei kai se paitsio voi olla mikä on paitsio" -miekkailut ohjata tähän topiciin?

Tämä toki vaatii modeilta vähän ylimääräistä hommaa, joten ymmärrän jos ei kiinnosta. Saattaisi vain noita matsitopiceja vähän siistiä.

Toki tuolta löytyy jo tuomariketju, mutta jospa siellä puhuttaisiin vain tuomareista?
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #1 : 10.06.2018 klo 17:57:48

VARilta tarkistellaan maalit, joten jospa väännöt jäis minimiin.
marcelo vieira da silva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Morbo


Vastaus #2 : 10.06.2018 klo 18:14:06

VARilta tarkistellaan maalit, joten jospa väännöt jäis minimiin.

Eivät jää. Iso osa porukasta Forumilla ei osaa vieläkään edes perussääntöjä.
Razr

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 10.06.2018 klo 19:50:52

Muistin virkistämiseksi.

Lainaus
Jalkapallosäännöt 2018
Paitsio

1. Paitsioasema
Ei ole rikkomus olla paitsioasemassa.

Pelaaja on paitsioasemassa, jos:
- mikä tahansa pään, vartalon tai jalkojen osa on vastajoukkueen kenttäpuolella (pois lukien keskiraja) ja mikä tahansa pään, vartalon tai jalkojen osa on lähempänä vastajoukkueen päätyrajaa kuin sekä pallo että toiseksi alin vastustaja

Kaikkien pelaajien kädet ja käsivarret, mukaan lukien maalivahdit, eivät vaikuta paitsioaseman arviointiin.

Pelaaja ei ole paitsioasemassa ollessaan samalla tasalla:
- toiseksi viimeisen vastustajan
- kahden viimeisen vastustajan kanssa


2. Tuomittava paitsio
Paitsioasemassa sillä hetkellä, kun kanssapelaaja pelaa tai koskettaa palloa, olevaa pelaajaa rangaistaan vain hänen osallistuessaan aktiivisesti peliin:

- vaikuttamalla peliin pelaamalla tai koskemalla kanssapelaajan pelaamaa tai koskemaa palloa

- vaikuttamalla vastapelaajaan:
-- estämällä vastapelaajaa pelaamasta palloa tai
-- saamasta mahdollisuutta pelata palloa selvästi peittämällä vastustajan näkölinja tai
-- kamppailemalla vastapelaajan kanssa pallosta tai
-- yrittämällä selvästi pelata lähellään olevaa palloa, kun tämä toiminta vaikuttaa vastapelaajaan tai
-- toimimalla ilmeisellä tavalla, joka selvästi vaikuttaa vastapelaajan mahdollisuuteen pelata palloa

- saamalla etua pelaamalla palloa tai vaikuttamalla vastapelaajaan kun pallo on tullut: kimmokkeena maalitolpasta, ylärimasta, erotuomariston jäsenestä tai vastapelaajasta, tai kenen tahansa vastapelaajan tarkoituksellisesta torjunnasta

Paitsioasemassa olevan pelaajan, joka saa pallon tätä tarkoituksellisesti pelanneelta vastapelaajalta, ei katsota saaneen etua paitsioasemastaan (pois lukien tarkoituksellinen torjunta). ”Torjunnalla” tarkoitetaan pelaajan maaliin tai hyvin lähelle maalia menevän pallon pysäyttämistä tai yritystä pysäyttää millä hyvänsä vartalon osalla paitsi käsillä/käsivarsilla (pois lukien maalivahti omalla rangaistusalueellaan).


Tilanteissa, joissa:
- paitsioasemassa seisova tai sieltä liikkuva pelaaja on vastapelaajan tiellä ja häiritsee tämän liikkumista kohti palloa, kyseessä on tuomittava paitsio, jos tämän vaikuttaa vastapelaajan mahdollisuuteen pelata palloa tai kamppailla pallosta. Jos pelaaja liikkuu vastapelaajan eteen estäen tämän etenemisen (eli blokkaa vastapelaajan), rikkomus tulee rangaista säännön 12 mukaan.

- pelaaja paitsioasemassa liikkuu kohti palloa tarkoituksenaan pelata palloa ja häntä rikotaan ennen pallon pelaamista tai yritystä pelata palloa tai kamppailua vastapelaajan kanssa pallosta, rikkomuksesta rangaistaan kuin se olisi tapahtunut ennen paitsiota

- paitsioasemassa ollutta pelaajaa rikotaan, kun hän on jo pelaamassa palloa tai yrittämässä pelata palloa tai kamppailemassa vastapelaajan kanssa pallosta, paitsio tuomitaan kuin se olisi toteutunut ennen rikkomusta


3. Ei rikkomusta
Pelaajan paitsioasema ei ole tuomittava, jos pelaaja saa pallon suoraan: maalipotkusta, rajaheitosta, kulmapotkusta

4. Rikkomukset ja rangaistukset
Tuomittavasta paitsiosta erotuomari määrää epäsuoran vapaapotkun rikkomuspaikasta myös, jos rikkomus tapahtuu pelaajan omalla kenttäpuolella.

Puolustavan pelaajan, joka poistuu pelikentältä ilman erotuomarin lupaa, katsotaan olevan paitsiosäännön suhteen pääty- tai sivurajalla seuraavaan pelikatkoon saakka tai kunnes puolustava joukkue on pelannut pallon kohti keskirajaa ja pallo on puolustavan joukkueen rangaistusalueen ulkopuolella. Jos pelaaja jätti pelikentän tarkoituksellisesti, pelaajaa on varoitettava seuraavalla pelikatkolla.

Hyökkäävä pelaaja voi astua tai olla pois pelikentältä välttääkseen aktiivisen osallistumisen peliin. Jos pelaaja palaa päätyrajalta ja osallistuu peliin ennen seuraavaa pelikatkoa tai ennen kuin puolustava joukkue on pelannut pallon kohti keskirajaa ja pallo on rangaistusalueen ulkopuolella, pelaajan katsotaan olleen paitsiosäännön suhteen päätyrajalla. Pelaajaa, joka tarkoituksellisesti poistuu pelikentältä ja palaa ilman erotuomarin lupaa eikä rangaista paitsiosta, mutta hyötyy palaamisesta, tulee varoittaa.

Jos hyökkäävä pelaaja jää paikalleen maalitolppien väliin ja maalin sisään pallon mennessä maaliin, maali hyväksytään, ellei pelaaja syyllisty paitsioon tai säännön 12 rikkomukseen, jolloin peliä jatketaan epäsuoralla tai suoralla vapaapotkulla.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines