FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
01.10.2020 klo 08:22:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Puolivälieriin etenevät
Ranska vs - 508 (10%)
Argentiina - 125 (2.5%)
Uruguay vs - 381 (7.5%)
Portugali - 252 (5%)
Espanja vs - 526 (10.3%)
Venäjä - 111 (2.2%)
Kroatia vs - 593 (11.7%)
Tanska - 43 (0.8%)
Brasilia vs - 542 (10.7%)
Meksiko - 98 (1.9%)
Belgia vs - 611 (12%)
Japani - 20 (0.4%)
Ruotsi vs - 349 (6.9%)
Sveitsi - 293 (5.8%)
Kolumbia vs - 284 (5.6%)
Englanti - 349 (6.9%)
Äänestäjiä yhteensä: 644

Sivuja: [1] 2 ... 7
 
Kirjoittaja Aihe: Neljännesvälieräparien spekulaatiot  (Luettu 23988 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Beth

Poissa Poissa


: 29.06.2018 klo 02:39:27

Alkulohkot on purkissa ja neljännesvälierien parit ovat selvillä. Välipäivän aikana ehtii spekuloimaan ja äänestämään jatkoonmenijöitä.

Parhaat edelleen mukana olevat maalintekijät

5 Harry Kane, Englanti
4 Romelu Lukaku, Belgia
4 Cristiano Ronaldo, Portugali
3 Diego Costa, Espanja
3 Denis Cheryshev, Venäjä
2 Coutinho, Brasilia
2 Artem Dzyuba, Venäjä
2 Andreas Granqvist, Ruotsi
2 Eden Hazard, Belgia
2 Yerry Mina, Kolumbia
2 Luka Modric, Kroatia
2 John Stones, Englanti
2 Luis Suarez, Uruguay


G-lohkon kärjet valloittivat maalipörssin kärkisijat alkulohkojen jälkeen.

Otteluohjelma

Lauantai 30.6.
17.00 Ranska - Argentiina
21.00 Uruguay - Portugali

Sunnuntai 1.7.
17.00 Espanja - Venäjä
21.00 Kroatia - Tanska

Maanantai 2.7.
17.00 Brasilia - Meksiko
21.00 Belgia - Japani

Tiistai 3.7.
17.00 Ruotsi - Sveitsi
21.00 Kolumbia - Englanti

Pika anal yysit

vs. Kazan

Neljännesvälierät avataan Kazanissa kahden jättiläisen kohtaamisella. Molempien alkulohkojen suoritukset jättivät parantamisen varaa, mutta tärkein, eli jatkopaikka irtosi. Ranska ei kyennyt köykäisestä lohkostaan huolimatta tekemään kuin kolme maalia kolmessa ottelussa, mutta se riitti tällä kertaa lohkovoitoon. Argentiina oli vielä huomattavasti isommissa ongelmissa ja saakin olla tyytyväinen, että pelit ylipäätään turnauksessa jatkuvat. Maalierolla 3-5 (-2) voisi kuvitella joukkueen olevan jo kotimatkalla.

Vaikka Ranska ei alkulohkoissa säväyttänyt, on se tämän otteluparin selkeä suosikki. Todella sekaisin olleen Argentiinan on saatava nopeasti lukkonsa auki, jotta he voisivat tosissaan tässä parissa haastaa. Sampaolin eväät tuntuvat olevan syöty, eikä hänen kyvyt riitä nostamaan argoja suosta.

vs. Sotši

Pudotuspelien avausillan toisessa pelissä kohtaavat Uruguay ja Portugali. Hieman vaivihkaa Uruguay pelasi puhtaalla pelillä alkulohkonsa läpi, vieläpä päästämättä maalin maalia. Peräkkäiset 1-0-voitot Egyptistä ja Saudeista eivät vielä olleet parasta Uruguayta, mutta 3-0-voitto Venäjästä olikin jo parempi esitys. Portugali puolestaan eli ja hengitti Ronaldon kautta, joka latoi joukkueen alkulohkon viidestä maalista neljä. Kruununa tietysti kolme rysää 3-3-tasapelissä Espanjaa vastaan. Muun joukkueen osalta lusitaaneilla on vielä rutkasti petrattavaa.

Ottelussa puntit ovat erittäin tasan. Uruguay on joukkueena vakuuttanut enemmän, mutta hallitsevia Euroopan mestareita ei sovi vähätellä vielä alkulohkon jälkeen liiaksi. Ranskassahan he etenivät kolmen tasapelin myötä onnekkaasti alkulohkosta jatkoon ja lopulta vielä kannuun kiinni. Joka tapauksessa Ronaldo tarvitsee aseenkantajiltaan apuja enemmän.


Ronaldon hattutemppu Espanjan verkkoon on toistaiseksi kisojen kovin temppu.

vs. Moskova

Ensimmäisessä heinäkuisessa kohtaamisessa vastakkain nähdään B-lohkon voittaja Espanja, sekä kisaisäntä Venäjä. Monien muiden suursuosikkien tapaan Espanja ei tehnyt suurta vaikutusta alkulohkon peleissään. Avausottelun tasapeli Portugalia vastaan lupaili hyvää, mutta sen jälkeen napattu nihkeä voitto Iranista sekä tasapeli Marokosta eivät olleet kovin vahvoja työnäytteitä. Venäjä puolestaan aloitti urakkansa todella hienosti, mutta kun vastaan astui ensimmäinen kova nippu (Uruguay) olikin isäntämaa kotiyleisönsä edessä isoissa vaikuksissa.

Venäjän olisi löydettävä Saudeja ja Egyptiä vastaan nähty vireensä, jotta se uhkaisi Espanjaa tosissaan. Ongelmaksi koitunee niin raaka materiaaliero, jota ei edes kotiyleisön tuki käännä isäntien eduksi. Kenties tuomari voi vielä Venäjän pelastaa? Toisaalta Espanjallakin on tehtävää yllin kyllin, eikä alkulohkon lepsuilut voi enää pudotuspeleissä jatkua.

vs. Nižni Novgorod

Yksi alkulohkojen eittämättä vakuuttavin joukkue oli Kroatia, joka Uruguayn ja Belgian ohella oli ainoa kaikki kolme ottelua voittanut joukkue. Etenkin Argentiinalle tarjoiltu 3-0-tukkapölly oli todella vakuuttavaa tavaraa, eikä kaksi muutakaan ottelua jättäneet joukkueesta pöllömpää kuvaa. Luka Modric pelaa keskikentällä aivan fantastista turnausta. Tanska on jatkossa kahdella tehdyllä maalilla, joka on näiden kisojen pienen lukema. Pelaaminen perustuikin hyvään puolustustyöskentelyyn, josta tuloksena kunniakkaasti vain yksi päästetty maali. Tosiasiassa joukkue on vielä kunnolla testaamatta, sillä Australia ja Peru eivät olleet pahimmat mahdolliset mittarit, eikä Ranskan kanssa käydyssä läpsyttelyssäkään mitään vielä paljastunut.

Kaiken järjen mukaan Kroatia ottaa tässä ottelussa keskikentän sen verran kovaan pyöritykseen, että Tanskan takalinjat horjuvat edes sen yhden kerran, joka saattaa hyvinkin jo riittää jatkoon.

vs. Samara

Brasilia sai alkulohkon edetessä koneitaan paremmin käyntiin, mutta sekään ei vielä suoranaisesti vakuuttanut. Esitykset riittivät kuitenkin lohkovoittoon ja kohti todellisia mittareita. Meksikosta on vaikea sanoa onko se lintu vai kala. Yksi alkulohkojen kovin paukku nähtiin, kun Meksiko löi Saksalle hienolla esityksellä luun kurkkuun, 1-0-lukemien mairitellessä lähinnä sakemanneja. Sitten lohkon viimeisessä pelissä tapahtuikin odottamaton romahdus, kun Ruotsi laittoi taululle rumat 3-0-lukemat ja nappasi lohkovoiton vielä nenän edestä. Tuo lohkovoitto takasi vielä huomattavan edun tuleviin peleihin ja niiden mahdollisiin vastustajiin.

Jos nähdään Saksa-pelistä tuttu Meksiko, on kaikki mahdollista. Jos taas se Ruotsia vastaan sulanut joukkue, marssii Brasilia jo pelkästään huomattavasti paremman materiaalinsa turvin jatkoon.


Meksiko oli isossa osassa järjestämässä hallitsevan maailmanmestarin katastrofaalista jäämistä alkulohkon jumboksi.

vs. Rostov

Puhtaan pelin Belgia kohtaa Rostovin illassa alkulohkossa yllättäneen Japanin. Belgia hoiti alkulohkonsa puhtaalla pelillä, mutta he ovat edelleen varsin katsomaton kortti. Tunisia ja Panama eivät tarjonneet kunnon vastusta, eikä alkulohkojen päätöspelinä nähtyä Englanti-matsia nyt sitäkään vähää pitää työnäytteenä. Lukaku ja Hazard pääsivät mukavasti jo maalien makuun, mutta kunnon koitokset ovat vasta edessä. Japanin viimeinen lohkopeli meni Belgian tavoin jopa vähän irvokkaaksi, sillä he tyytyivät puolustelemaan tappioasemaansa, joka riitti jatkoon fair play -pisteiden turvin.

Tämän ottelun pitäisi olla selvää pässinlihaa. Belgian pitäisi kävellä Japanin yli ja painella puolivälieriin. Onneksi jalkapallossa pitäisi ja pitäisi ei aina tarkoita mitään.

vs. Pietari

Rakas länsinaapurimme yllätti kaikki ja eteni dramaattisten vaiheiden jälkeen lohkovoittajana jatkoon, jättäen Saksan ja Etelä-Korean rannalle. Hyökkäyspään Toivonen ja Berg eivät vieläkään ole ns. MM-tason pelaajia, mutta niin pitkään kun puolustuslinja ja omat maalit laittavat palloa kassiin, voi tiivis yhteispeli poikia hyviä tuloksia. Sveitsin joukkueesta löytyi onnistujia laajalta rintamalta ja jatkopaikkaa voi pitää täysin oikeutettuna. Lohkon avauspelissä Brasiliaa vastaan pakka pysyi tasapelin arvoisesti kasassa, jonka jälkeen Serbialta ja Costa Ricalta kairattiin tarvittavat neljä pistettä jatkopaikkaa varten.

Tämän parin osalta jatkoonmenijää on todella vaikea ennustaa. Kumpikaan joukkue ei kanna harteillaan kovin suuria menestysodotuksia, mutta jompi kumpi nähdään nyt varmuudella kahdeksan parhaan joukossa. Tästä parista onkin nyt tulossa se potentiaalinen kisojen musta hevonen. Etenkin, kun voittajalle on tulossa vastaan Englanti tai Kolumbia, jotka kumpikin ovat voitettavissa.

vs. Moskova

Neljännesvälierät päättyvät Moskovaan, jossa lohkonsa voittanut Kolumbia saa vastaansa ehkä hieman päätöspelissä taktikointia käyttäneen Englannin. Kolumbian lohko oli tasainen, mutta Etelä-Amerikan nippu oli lopulta sen paras ja ansaitsi jatkopaikkansa. Hyvin sujununeita alkulohkon kamppailuja jäi varjostamaan joukkueen ykköstähden James Rodriguezin loukkaantuminen. Belgian tavoi myös Englanti on vielä ihan kunnolla testaamatta. Ainakin erikoistilannepelaaminen on näyttänyt todella vahvalta ja sen kanssa saavat muut olla tarkkana. Kuten myös jo viidesti verkkoa heiluttaneen Harry Kanen kanssa.

Ottelun ennakkosuosikki on Englanti. Lähinnä paineidensieto tulee olemaan kynnyskysymyksenä heillä tässä kamppailussa. Olisi varsin englantilaista hypätä mestaruusjunan kyydistä alas jo tällä pysäkillä.


James Rodriguez loukkaantui alkulohkon päätöspelissä Japania vastaan.

Lopuksi vielä yllätysten täyteinen oikea rivi

Ranska - Argentina
Uruguay - Portugali
Espanja - Venäjä
Kroatia - Tanska
Brasilia - Meksiko
Belgia - Japani
Ruotsi - Sveitsi
Kolumbia - Englanti
Juustoinen Makkara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Harry Kane


Vastaus #1 : 29.06.2018 klo 05:50:35

Toivottavasti Venäjä ja Japani menisi jatkoon! Ei muita toiveita.
hardluckpool

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 29.06.2018 klo 09:06:56

Eikö oikeasti löydy selkeänä kuvana kaaviota jatkoonpäässeillä joukkeilla vai enkö vain osaa (kuten aina mulla googlen kanssa)? Koitin englanniksi ja suomeksi, mutta en saa googlattua mistään esiin moista. Näitä ennen kisoja olleita kaavioita toki löytyy pilvin pimein, mutta tahtoisin visuaalisesti nähdä kunkin joukkueen mahdollisen reitin yhdessä kuvassa.
Julluh

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #3 : 29.06.2018 klo 09:13:31

Eikö oikeasti löydy selkeänä kuvana kaaviota jatkoonpäässeillä joukkeilla vai enkö vain osaa (kuten aina mulla googlen kanssa)? Koitin englanniksi ja suomeksi, mutta en saa googlattua mistään esiin moista. Näitä ennen kisoja olleita kaavioita toki löytyy pilvin pimein, mutta tahtoisin visuaalisesti nähdä kunkin joukkueen mahdollisen reitin yhdessä kuvassa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jalkapallon_maailmanmestaruuskilpailut_2018#Pudotuspelivaihe

Mielestäni tuosta paljon selkeämmäksi ei enää pääse.
Apea Metsuri

Paikalla Paikalla


Vastaus #4 : 29.06.2018 klo 09:25:55

Eikö oikeasti löydy selkeänä kuvana kaaviota jatkoonpäässeillä joukkeilla vai enkö vain osaa (kuten aina mulla googlen kanssa)? Koitin englanniksi ja suomeksi, mutta en saa googlattua mistään esiin moista. Näitä ennen kisoja olleita kaavioita toki löytyy pilvin pimein, mutta tahtoisin visuaalisesti nähdä kunkin joukkueen mahdollisen reitin yhdessä kuvassa.

Sama. Kumma ettei saanut uutta taustakuvaa koneelle.
asdas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, klubi


Vastaus #5 : 29.06.2018 klo 09:51:35

Eikö oikeasti löydy selkeänä kuvana kaaviota jatkoonpäässeillä joukkeilla vai enkö vain osaa (kuten aina mulla googlen kanssa)? Koitin englanniksi ja suomeksi, mutta en saa googlattua mistään esiin moista. Näitä ennen kisoja olleita kaavioita toki löytyy pilvin pimein, mutta tahtoisin visuaalisesti nähdä kunkin joukkueen mahdollisen reitin yhdessä kuvassa.
Minuutissa löytyi tälläinen:

Panopticon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #6 : 29.06.2018 klo 10:10:28

Hiukan on epätasapainoinen kaavio, mutta eniten siitä varmaan saa syyttää Saksaa. Sentään tällä kertaa se ei suosi Portugalia, jolla tulisi kyllä huikean kova tie finaaliin kaiken järjen mukaan, jos nyt edes selviävät Uruguaystä, mitä itse hieman epäilen. Englanti ja Kroatiahan tuossa pitäisi olla aika vahvoilla semifinaaliin, ainakin jos Espanja jatkaa vaisuja otteitaan. Toiselta puolelta onkin sitten vaikeampi sanoa, mutta itse veikkaan Ranska-Brasilia semifinaalia. Ja siitä sitten Brasilia-Englanti finaali. Toiveissa oli Belgiankin menestys näissä kisoissa, edes 4 parhaan joukkoon, mutta Brasilian kustannuksella en sitä kuitenkaan toivo. Harmi, että kaavio meni näin. Ainakin siis minun osaltani harmi, että kaksi kolmesta suosikistani joutuu kohtaamaan jo puolivälierissä.

Äänestin tuohon puolivälieriin seuraavat voittajat: Uruguay, Ranska, Brasilia, Belgia, Espanja, Kroatia, Sveitsi ja Englanti. Tiukimmat varmasti Uruguay-Portugali ja Ruotsi-Sveitsi, mutta saattahaan tuo Argentiinakin tuosta vielä nousta "tasolleen".
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #7 : 29.06.2018 klo 11:46:53

Meksiko katkaisee kirouksensa ja aiheuttaa Brasiliassa maansurun. Samaan aikaan toisaalla Ranska tuhoaa Messin maailmanmestaruushaaveet ja Uruguay syö Portugalin elävältä Suarezin johdolla. Sinisistä Samuraista ei ole vastusta Punaisille Paholaisille ja Lukaku tekee fyysisen preesensinsä avulla hattutempun.

Kaavion toiselle puolella ennakkosuosikit on odotetun kovia eikä yllätyksiä nähdä. Espanja, Kroatia ja Englanti jatkoon. Sweitsi ja Ruotsi nyhjäävät 120 minuuttia maaleitta, mutta Shaqiri hoitaa homman kotiin pilkuilla. Ottaa kuitenkin pelikiellon puolivälieriin kotkatuuletuksella.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2018 klo 11:54:01 kirjoittanut Seeteufel »
Jämpti

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Viikingit, mansefutis


Vastaus #8 : 29.06.2018 klo 11:52:48

Tulee muuten yllätystentäyteinen ensimmäinen pudotuspelikierros, kun Argentiina pudottaa Ranskan, Tanska pudottaa Kroatian ja Kolumbia pudottaa Englannin. Sitten kaikki onkin auki vuoden 1958 finaalin uusinnalle, jossa Ruotsi ottaa revanssin Brasiliasta.
Epäkomea Palloilija

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Luotettavat lähteet ja raportit


Vastaus #9 : 29.06.2018 klo 12:15:11

Englanti, Argentiina, Espanja, Brasilia, Portugali, Kroatia, Ruotsi, Belgia.

Tuosta poppoosta voi sitten voittaa puolestani kuka vaan kunhan se ei ole Espanja.
hardluckpool

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 29.06.2018 klo 12:21:32

Tuosta poppoosta voi sitten voittaa puolestani kuka vaan kunhan se ei ole Espanja.

Yleensäkin kaikista jatkossa olevista omaan makuun saavat mieluusti voittaa mikä tahansa muu paitsi Espanja, Ranska, Brasilia, Argentiina tai Portugali. Kahden viimeisen voitossa ei muuten oikeastaan mitään vikaa, mutta kun vietän niin paljon eri medioissa lukemassa jalkapallosta.. ei sitä jaksaisi. Messin tai Ronaldon voittama maailmanmestaruus saisi vastakkaisen fanileirin jäsenet voimaan niin pahoin, että ainakin kahdeksi vuodeksi jalkapallomedia olisi pilalla :(
Spike

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barca, Real, Inter, Milan, Liverpool, ManU


Vastaus #11 : 29.06.2018 klo 13:01:15

Brasilia, Belgia ja Espanja ja Kroatia ovat mun mielestäni ainoat selkeät ennakkosuosikit näissä peleissä. Loput pelit ovat arpapeliä, eikä mikään lopputulos yllättäisi kauheasti.

Luulen, että Uruguay on vahvempi kuin Portugali. Englanti saattaa olla hienoinen suosikki Kolumbiaa vastaan, mutta ainoastaan sen vuoksi, että joukkue on levänneempi ja sen vuoksi, että Kolumbialla on paljon loukkaantumisia.

Ranska-Argentiina -pelin voittajaa onkin jo vaikeampi arvata. Saa nähdä saako Argentiina jotain järjestystä tuohon sotkuun.

Ruotsi-Sveitsi ei herätä oikein mitään tunteita.
Pumba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Therese Johaug


Vastaus #12 : 29.06.2018 klo 13:17:17

Sveitsi-Ruotsin voisi perua, eikä kukaan huomaisi mitään.
Lätkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, CAS


Vastaus #13 : 29.06.2018 klo 13:22:14

Sveitsi-Ruotsin voisi perua, eikä kukaan huomaisi mitään.
Varmaankin suurelle yleisölle vähiten mielenkiintoisin peli.

Pelillisesti sen sijaan Uruguay-Portugalissa on ainesta todelliseksi unilääkkeeksi. 0-0 ja pilkkuskaba.
Jämpti

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Viikingit, mansefutis


Vastaus #14 : 29.06.2018 klo 13:29:49

Sveitsi-Ruotsin voisi perua, eikä kukaan huomaisi mitään.

No höpsis! Sveitsin kohualbaanit vastaan tappouhkaus-Jimmy, isojen otsikoiden peli! Ja toki pelillisesti Ruotsi myös erittäin vahva, potentiaalinen top-4 -joukkue.
Guarin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Portugal, CONMEBOL, Atletico, Boca, Sporting CP


Vastaus #15 : 29.06.2018 klo 13:31:55

Pelillisesti sen sijaan Uruguay-Portugalissa on ainesta todelliseksi unilääkkeeksi. 0-0 ja pilkkuskaba.

Tämä, tai sitten kiihkeä vääntö jossa ei vältytä punaisilta korteiltakaan.

Sveitsi-Ruotsin voisi perua, eikä kukaan huomaisi mitään.

Tämä on kyllä melko surkuhupainen pari :D Toivottavast ainakin SWEITSI lähtisi hakemaan aktiivisesti voittoa ettei menisi ihan neppailuksi.

Jämpti

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Viikingit, mansefutis


Vastaus #16 : 29.06.2018 klo 13:34:00

Brasilia, Belgia ja Espanja ja Kroatia ovat mun mielestäni ainoat selkeät ennakkosuosikit näissä peleissä.

Kroatiaa en missään tapauksessa tuulettelisi ennakkoon. Tanskan alakerta+Schmeichel on kertaluokkaa kroaattien puolustusta parempi, ja usein näissä kuitenkin puolustus on se joka ratkaisee. Kroaatit varmasti hallitsevat palloa pelissä kyllä. Saa nähdä pystyvätkö dominoimaan keskustaa niin, ettei Tanskalle aukea vastaiskupaikkoja.
Tumba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Shoplifters of the world united


Vastaus #17 : 29.06.2018 klo 14:07:44

Sveitsiä on ihan turha aliarvioida, vaikka ei mikään mediaseksikäs joukkue olekaan. Kaikki pelaajat tulevat Euroopan huippusarjoista ja pelaajilla on kokemusta isoistakin otteluista seurajoukkuepuolelta. Mikäli Sveitsillä olisi käytössään huippuhyökkääjä, niin puhuttaisiin mitalikandidaatista.

Ruotsi puolestaan kampesi tieltään Hollannin ja Italian karsinnoissa ja jatkaa kisoissa lohkovoittajana Meksikon ja Saksan lohkosta. Klassista pohjoismaista 4-4-2 futista yhtenäisenä joukkueena. Miettikääpä mitä Suomi olisi Muurisen aikana saanut aikaan tälläisellä pragmaattisella jalkapallolla? Ranska-Argentiina, Uruguay-Portugali ja Ruotsi-Sveitsi ovat ne lähtökohtaisesti mielenkiintoisimmat ottelut.

Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 29.06.2018 klo 14:23:42

Ranska - Argentiina
Ranska ei ole näissä kisoissa vielä joutunut tosissaan pelaamaan. On pieni epäilys, että mahtaako joukkue osatakaan pelata tosissaan. Viimeiset 1,5 matsia oli aika läpsyttelyä, joten rasituksen ei ainakaan pitäisi vaivata. Paitsi seksi-Ollia, joka käsittämättömästä syystä pelasi Tanskaakin vastaan täydet minuutit. Vaikuttaisi siltä, että DD on palannut siihen Griezmann-Giroud -komboon ja 4-4-1-1-formaattiin, kun se pikakiitureiden (Griezmann, Mbappe, Dembele) 4-3-3 ei toiminut avauspelissä. Ehkä vähän hätäinen johtopäätös, koska jotain "pelaavampaa" joukkuetta vastaan tuo voisikin toimia. Aika paljon on epävarmuuksia sen suhteen, että millä formaatilla ja miehistöllä Ranska kamppailuun lähtee. Ylimmästä kuudesta pelaajasta Kante, Pogba ja Griezmann voinevat olla varmoja avauspaikasta, mutta muut paikat lienevät auki. Jos systeemi on 4-4-1-1, niin sitten piikissä lienee Olli ja laidoilla Mbappe ja Lemar.

Mahtaako Argentiinalla painaa rasitus - sekä fyysinen että henkinen - siitä alkulohkon viimeisestä pelistä? Toisaalta heillä voi olla paremmin hööki päällä, kun ovat jo joutuneet pelaamaan tosissaan. Argentiinan mahdolliset taitavat olla siinä, jos pääsevät ottelun alkupuolella johtoon. Mitä pidemmälle matsi etenee, niin sitä paremmilta tuntuvat Ranskan mahdollisuudet. Pelaajat ovat levänneempiä ja penkiltä löytyy parempia pelaajia kuin Argentiinalta. Argentiinan kannattaisi varmaan puolustaa matalalla, jotta Ranskan juoksijat eivät pääsisi selustaan. Mutta onko Sampaolin joukkueesta sellaiseen? Ja onko se enää Sampaolin joukkue?

Uruguay - Portugali
Kaksi 4-4-2:sta vastakkain. Mistä tulee tilanteita, kun kentällä jokaiselle pelaajalle on vastinpari? Toisaalta keskikentän pohjalla voi olla tilaa, jos pohjapelaajat jäävät suojaamaan toppareita eivätkä uskalla nousta prässäämään vastapariaan. Voipi kuitenkin tulla aika vähämaalista ja jatkoaika häämöttää.

Espanja - Venäjä
Venäjä on vakuuttanut lähinnä hyökkäämisellään, mutta puolustus kostautui aika pulustukseksi heti kun tuli vähän parempi maa vastaan. Tosin Espanja hyökkää aika eri lailla kuin Uruguay. Myös Espanjan puolustus vaikuttaa pulustukselta: 5 päästettyä maalia 3:ssa pelissä. Molemmat haluaisivat pitää palloa ja olla aktiivisia, mutta tässä pelissä se onnistuu vain Espanjalta. Sergio Ramos vs. Haliba-Tsuippa: tuskin maltan odottaa! Vai peluuttaako Venäjä jotain nopeaa hyökkääjää, kun odotusarvoisesti joutuvat pelaamaan vastahyökkäystä.
eikka okapi

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 29.06.2018 klo 15:05:35

No höpsis! Sveitsin kohualbaanit vastaan tappouhkaus-Jimmy, isojen otsikoiden peli! Ja toki pelillisesti Ruotsi myös erittäin vahva, potentiaalinen top-4 -joukkue.

Lainaus
Kaikki MM-kisoista: Kohualbaanit vastaan tappouhkaus-Jimmy! Katso kuvat!

Jos Seiska uutisoisi mm-kisoista...
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 29.06.2018 klo 15:22:12

Kukas muuten Kolumbialla tulee Hamesin tilalle, jos tämä ei pysty pelaamaan Englantia vastaan? Quintero olisi joka tapauksessa kymppinä, mutta onko sinne vasemmalle laidalle jotain stunttia? Onko tämä Muriel enemmän hyökkääjä kuin laitapelaaja?
Spike

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barca, Real, Inter, Milan, Liverpool, ManU


Vastaus #21 : 29.06.2018 klo 15:48:22

Kukas muuten Kolumbialla tulee Hamesin tilalle, jos tämä ei pysty pelaamaan Englantia vastaan? Quintero olisi joka tapauksessa kymppinä, mutta onko sinne vasemmalle laidalle jotain stunttia? Onko tämä Muriel enemmän hyökkääjä kuin laitapelaaja?

Muriel on todennäköinen vaihtoehto. Hän on sekä laituri että hyökkääjä. Toinen vaihtoehto on Izquierdo, joka ei ole yhtä nopea kuin Muriel, mutta parempi puolustussuuntaan. Tai sitten Pekerman nostaa Uriben ylemmäs ja peluuttaa kahta puolustavaa kk-pelaajaa. Jamesin puuttuminen olisi paha juuri siksi, että vasen laita ei toimi Fabran puuttumisen vuoksi.
JiiPee

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 29.06.2018 klo 16:06:05

Täysin subjektiivinen power-ranking:

1. Kroatia
- Alkulohkojen vakuuttavin ja tasapainoisin joukkue. Kysymys kuuluu lähinnä, onko katto jo tullut vastaan. Muut yltävät korkeammalle, jos saavat pelinsä kulkemaan.

2. Brasilia
- Huippumateriaali, joka on pelannut nousujohteisesti. Yleensä tällä yhdistelmällä voitetaan mestaruuksia.

3. Belgia
- Vastus ei ole ollut kummoinen, eikä huumoriottelua Englantia vastaan voi laskea, mutta vahvaa suorittamista tähän mennessä.

4. Englanti
- Sama kuin edellinen. Pieni kompurointi Tunisiaa vastaan herättää epäilyksiä, mutta ensimmäiset pelit ovat monesti vaikeita.

5. Ranska
- Ei erityisen komeaa peliä tähän mennessä, mutta tehnyt mitä on tarvinnut ja materiaali on edelleen kova.

6. Uruguay
- Tabarezin poppoo selvitti odotetusti helpon alkulohkon nousujohteisella pelillä. Todellinen testi alkaa nyt.

7. Espanja
- Valmentajasekoilut ja epämääräiset otteet alkulohkossa herättävät epäilyksiä. Kaavio kelpaa spanskeille.

8. Sveitsi
- Vaikka tuomarit auttoivat voittoon Serbiasta, Sveitsi on sitkeä pirulainen, joka on vaikea voitettava. Mahdollinen yllättäjä.

9. Tanska
- Toinen potentiaalinen yllättäjä. Vähämaalisilla peleillä voi päästä pudotuspeleissä pitkälle.

10. Kolumbia
- Japani-pelin katastrofialku teki lohkovaiheesta vaikean, mutta täysin miehistöin pelasi hyvin. Jamesin loukkaantuminen hirveä takaisku.

11. Ruotsi
- Meksikoa vastaan oli onneakin matkassa, mutta joukkue tuntuu ottaneen uutta voimaa Durmasin tapauksesta. Vaikea vastustaja kenelle tahansa.

12. Portugali
- Ronaldon kyltymätön voitontahto kantaa keskinkertaista joukkuetta. EM-kisayllätys ei silti toistu, eihän?

13. Argentiina
- Puoli tuntia siedettävää futista näissä kisoissa, muuten täyttä farssia. Mutta on niillä Messi. Olisivatko paineet helpottaneet edes hiukan kun täydellinen nöyryytys vältettiin?

14. Meksiko
- Olisi ollut paljon korkeammalla, mutta mahalasku Ruotsia vastaan ei enteile hyvää. Kisat eivät tälläkään kertaa jatku neljännesvälieriä pidemmälle.

15. Venäjä
- Hetkeksi menin siihen lankaan, että Venäjä saattaisikin olla musta hevonen, mutta Uruguay-peli näytti karun todellisuuden.

16. Japani
- Ajoittain pirteitä otteita, mutta ollaanpa rehellisiä: mukana pudotuspeleissä ainoastaan Kolumbia-pelin alun tapahtumien takia.
Jukepox

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 29.06.2018 klo 16:07:29

Eikö oikeasti löydy selkeänä kuvana kaaviota jatkoonpäässeillä joukkeilla vai enkö vain osaa (kuten aina mulla googlen kanssa)? Koitin englanniksi ja suomeksi, mutta en saa googlattua mistään esiin moista. Näitä ennen kisoja olleita kaavioita toki löytyy pilvin pimein, mutta tahtoisin visuaalisesti nähdä kunkin joukkueen mahdollisen reitin yhdessä kuvassa.

Belenoss

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 29.06.2018 klo 17:02:27

Miksi Uruguay peli näytti venäjän todellisen laidan kun pelailivat puolivaloilla kakkoskokoonpanolla. Yhtälailla englanti oli huono eilen...

 
Sivuja: [1] 2 ... 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines