FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.08.2019 klo 23:42:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 56 [57] 58 ... 103
 
Kirjoittaja Aihe: Chelsea F.C. 2018/19 – Syötellään vähe palloa keskikentällä  (Luettu 477698 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #1400 : 11.02.2019 klo 13:23:00

No jaa, mielestäni Alonso on muuten pelannut aika samalla (paskalla) tasollaan kun aiemminkin, mutta taktiikasta / roolistaan johtuen hyökkäyspään tehot ovat jääneet puuttumaan. Mutta itse kyllä olin sitä mieltä, että Alonso oli hidas paska puujalka jo niillä kausilla, kun hänen pelaamistaan jossain jopa hehkutettiin. Toki ratkaisi joitain pelejä maaleillaan, ja oli toki sillä tavalla hyödyksi joukkueelle pisteiden muodossa.

Osaamiseen samaa mieltä mutta vitunko väliä jos miehen laidalta tehdään Chelsealle maaleja, jos mies paukuttelee niitä samaa tahtia myös vastapäässä. Tällä kaudella verkko on soinut tukkajumalan puolelta usein, mutta vihollisen päässä aniharvoin. Kompensaatio ei siis osu oikein kohdilleen.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #1401 : 11.02.2019 klo 13:51:20

Chelsea on valtaosassa peleistä antanut vastustajalle tasoitusta seuraavilla kentän osa-alueilla:

- Kärki (Morata ja Giroud molemmat aivan paskoja)
- Topparien yläpuolella operoiva ankkuripelaaja (Jorginho ei vain toimi puolustussuuntaan ilman palloa)
- 1/3 keskikentän kolmikosta (Barkley ja Kovacic täysin hajuttomia ja mauttomia statisteja kentällä ollessaan)
- Vasen laitapuolustaja (Alonso on ollut kaukana viimeisen kahden kauden tasostaan)

Näinhän se on.

Lisäisin tuohon tosiaan vielä tuon Willian/Pedro -akselin, joka on selvästi heikommilla kantimilla kuin niillä todellisilla kärkipään joukkueilla. Esimerkiksi Poolilla ja Cityllä on molemmille laidoille äärimmäisen vaaralliset vaihtoehdot (Cityllä jopa useita), siinä missä taas Chelsean laitapeli on käytännössä pelkän Hazardin vastuulla ja tuosta Willian/Pedro -kaksikosta kentällä oleva kaveri on ihan yhtä lailla hajuton ja mauton statisti kuin keskikentällä ne Barkleyt ja Kovacicitkin. Hyökkäyspeli voisi olla monesti aika paljon parempaa, jos myös oikealla laidalla olisi joku vähän parempi tekijämies. CHO on raakile, mutta mielestäni näiden kahden muun sankarin suorittaminen on ollut sen verran heikkoa, että jonnen olisi ehdottomasti pitänyt saada enemmän mahdollisuuksia. Peluutukseen liittyvistä ratkaisuista risuja myös Sarrin suuntaan.

Higuainin tulo kaikesta päätellen on vahvistus tuohon ensimmäiseen kohtaan, joka näin jälkikäteen spekuloituna olisi pitänyt tehdä jo viime kesänä kun sitä kovasti ennen Milan-lainaa huhuiltiin. Silloin Chelsea päätti vielä katsoa ison rahan Morata-kortin loppuun asti, mutta tyhjä arpahan sieltä käteen jäi. Vaikka jälkikäteen on helppo huudella, niin en tässä kohdassa kuitenkaan voi hirveästi syyllistää seurajohtoa siitä, että halusi katsoa seisoisiko seuran silloisella ennätyshankinnalla uuden managerin alaisuudessa edes vähän paremmin kuin Conten kriisijoukkueessa.

Alonson paskuus neljän linjassa ei varmasti tullut yllätyksenä edes Mietaalle, kun taso puolustussuuntaan ei riittänyt edes Conten joukkueessa wing-backina pelatessa. 3-4-3 laidalla pelatessaan sentään edes ne hyökkäyspään avut pääsivät vähän paremmin esille, jolloin kokonaisuus jäi vielä plussan puolelle, mutta neljän linjassa laitapakkina Alonson pelaaminen on ollut läpi kauden melko surullista katsottavaa. Tästä tosin myös Sarrille esittäisin kritiikkiä siitä, että ei ole peluuttanut Emersonia enemmän, koska Alonsoa huonommin olisi ollut aika vaikea esiintyä. Sitten taas toisaalta, kuinka hyvä se Emersonkaan voi oikeasti olla jos ei edes tuota nyky-Alonsoa pysty syrjäyttämään?

Jorginho on ominaisuuksiltaan hyvä pelaaja ja kuten monista keskikenttäpelaajien tilastoistakin näkee niin paljon mies on tehnyt myös hyvää (taisi olla Valjun keskikenttätilastoissa lähellä kärkeä juoksumetrien suhteen, pallonriistojakin oli paljon ja sitten tietysti myös se onnistuneiden syöttöjen määrä). Jorginholla on kuitenkin vahvuuksiensa lisäksi myös selviä heikkouksia, joihin Sarri ei ole yhtään reagoinut. Tähän voi tai voi olla tulematta parannusta, jos ympärille saa noille paljon puhutuille ongelmakohdille parempia pelikavereita, mutta edes sinne asti päästäkseen Sarrin tulee pystyä tekemään jotain parannuksia joukkueen peliin nykyisillä miehillä ja yrittää sitten vaikka tätä tähän asti nähtyä pelikirjaa uudelleen, kun on saanut enemmän haluamiaan pelaajia sisään. Nyt jos mies jatkaa tuolla nykymenolla ja vastustajat onnistuvat helposti pelaamaan Jorginhon kautta hyville hyökkäyspaikoille, niin tulokset eivät tule tästä paranemaan ja Sarri tulee saamaan kenkää ennen kuin kunnolla edes nähdään, mihin hän parhaimmillaan voisi kyetä.

Tässähän on myös siinä mielessä Sarrille tai kenelle tahansa muulle managerille "hyvä" tilanne, että joukkueesta on poistumassa viimeistään reilun vuoden päästä ns. vitusti pelaajia kun sopimuksia alkaa olla katkolla todella monilla ja joidenkin näiden kohdalla ulostus tulee varmasti jo kesällä ajankohtaiseksi. Tällä hetkellähän joukkueessa ei ole kiinnitettynä vuotta 2020 pidemmälle yhtäkään hyökkäyspään pelaajaa kesällä saapuvan Pulisicin lisäksi. Hazardin ja CHO:n jatkot kyllä kelpaisi enemmän kuin hyvin, mutta muut saisivat kyllä puolestani lähteä jo vaikka tulevana kesänä ja tilalle sitten nuoria ja nälkäisempiä pelaajia. Mainittujen CHO:n ja Hazardin lähdöt vaikuttavat tosin myös enemmän kuin todennäköisiltä, joten tilanne voi hyvinkin olla se, että Chelsea pääsee hyökkäyspään osalta aloittamaan joukkueen rakentamisen lähes puhtaalta pöydältä, mitä nyt Pedro ja/tai Willian ehkä jäävät vielä rotaatioon pyörimään vuodeksi ettei nyt ihan kertaheitolla mene koko kalusto uusiksi ja hyökkäyspäähän jää edes pari kaveria, jotka ovat joukkueeseen jo sopeutuneet. Riskinähän tuossa 'tabula rasa' -meiningissä on sitten toisaalta se, että seurajohdon perseilystä johtuen ne uudet hyökkäyspään pelaajatkin ovat hankintoina tasoa dannydrinkwater tai davidezappacosta, jolloin joukkue tulee sukeltamaan ja syvälle.
« Viimeksi muokattu: 11.02.2019 klo 14:13:18 kirjoittanut Jype »
Socalled

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: CFC, Inter Turku


Vastaus #1402 : 11.02.2019 klo 17:09:05

Toivottavasti Sarri saa aikaa. Pressissäkin puhui, että hänen jalkapalloaan näkyi 4 min pelin alusta ja hyvin se toimi. Shokkimaalin jälkeen jätkät lopetti pelaamisen.
Aiemmin todettua, alkaa sopparit loppumaan ja ulospäin ovi käy niin annettaisiin nyt Sarrin rakentaa haluamansa joukkue.
Tiedettäisiin edes kuka tässä joukkueessa pelaa kesän jälkeen.
Himalajan huippu

Poissa Poissa


Vastaus #1403 : 11.02.2019 klo 17:29:52

"Toivottavasti Sarri yllättää positiivisesti, mutta pahoin pelkään, että vuoden vaihteessa Hiddink tulee taas pelastusoperaatiolle Chelseaan."

Näin kirjoitin viime kauden ketjuun, kun Sarrin pesti oli varmistumassa.

Ollaan aikataulua vähän jäljessä, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin lähtölaskenta on alkanut.

Jotenkin sitä toivoi, että seura olisi miettinyt strategiansa uusiksi, kun kerran Sarrin palkkasi ilman minkäänlaisia meriittejä. Sarripalloon haluaisin vielä uskoa, mutta se vaatii pelaajistoon merkittäviä muutoksia.
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #1404 : 11.02.2019 klo 17:48:50

- Topparien yläpuolella operoiva ankkuripelaaja (Jorginho ei vain toimi puolustussuuntaan ilman palloa)
- 1/3 keskikentän kolmikosta (Barkley ja Kovacic täysin hajuttomia ja mauttomia statisteja kentällä ollessaan)

Keskikentän saisi kyllä tuolla materiaalilla toimimaan paremminkin, mutta se toki olisi kompromissi mihin en usko Sarrin haluavan ryhtyä. Kompromissit hidastavat optimaalia kohti pyrkimistä.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1405 : 11.02.2019 klo 18:37:07

Osa on varmasti jo aiemmin tullut todettua, mutta kuten Sarrin presseistä ja puheista on ymmärrettävissä, että kyseessä on valmentaja ei manageri. Takuulla saa esittää mielipiteensä pelaajahankinnoista, mutta muuten palikoita todnäk katsotaan osittain seuran etujen mukaan.

Ei Abra ole turhaan tuota junnupuolta kehittänyt tälle tasolle mitä se nyt on ja takuulla seura ei myöskään halua, että pelaajien valuminen ovista ulos alkaa kiihtyä. Eli pakko alkaa tekemään senkin asian kanssa jotain. Rahahan ei ole mikään ongelma, jos sitä pitää käyttää niin sitä käytetään, mutta vain pakkoraossa muuten seura myy ja ostaa siten kuten on tehnyt jo vuosia ja vuosia.

Itse en toki ole ajamassa mitään junnut pakolla sisään vaan paikka pitää ansaita, toki näin kaukaa katsoessa ei näe reenejä niin ne näyttöpaikat tulee sitten peleissä ja nyt kun noita ripulisuorituksia tulee tietyille pelaajille niin ainahan sitä toivoisi.

Aiemmilla managereilla on takuulla ajettu ns menestys edellä, mutta myös jos katsoo nimilistaa niin Mou, ei oikein ole kasvattaja/opettaja, en näe Contessakaan tällaisia piirteitä, Scolari, Rafa ehkä, Ancelotti kiikun kaakun.

Pelipaikkoja ja pelaajia on pyöritelty eessuntaassun foorumilla. Sanoisin, että Sarrin paletissa on paikallaan tällä hetkellä Kepa, Rudiger, Jorginho, Hazard, Higuain, joista 2 viimeisintä poistuu todnäk kesällä. David Luiz varmasti käy, mutta on tuo puolustaminen välillä aivan kamalaa.

Alonson jatkosoppari ja siitä eroon pääseminen lienee vaikeaa. Puhumattakaan Drinkwaterista. Muutenhan palkkakulut on olleet laskussa ainakin, jos jotain swissramblen käppyröistä aiemmin ymmärsin ja nythän lähti tammikuussa Cesc, Moses, Morata toki Kante sai megasopparinsa. Ja kuten Jypekin? totesi niin kesällä ovi käy ensin ulos ja sitten sisään.

Jos nyt vielä katsotaan City peliä mikä sinällään opettaa aika paljon. Citylla on Fernandinho, joka on hyvin sopeutunut ja sijoittuu erittäin hyvin, mutta jalallahan tuo ei nyt Jorginhoa kummoisesti nopeampi ole.

Muut kaverit ovatkin sitten Citylla pelinopeudeltaan niin jalalla kuin pääkopalla aivan toista maata. Syötä ja liiku, osa tulee selkärangasta ja osa törkeällä pelisilmällä. Chelsean kaksikko Jorginhon yllä on A) hidas ja C) teknisesti vajavaisia. Jos ei jalalla ehdi eikä pää toimi niin ollaan kuin se kuuluisa pässi narussa.

Laitapakit, siinä missä Alonso kääntyy ja ottaa askeleen mihin tahansa niin Walker on vetäissyt päästä päähän, kipaissut paskalla ja sitoo kengännauhoja takaisin kiinni. Vasenpuoli on se murheen kryyni, toki ei Azpi pärjää Sterlingille, mutta taitaa siinä muutkin jäädä. Vakaa usko on, että ensikaudella Azpi avaa ja Reece James vie sitten loput peliajasta tai siirtää Azpin penkille.

Edit: Laitetaan vielä, en uskonut hetkeäkään että Citylta tulee muuta kuin rumasti selkään. Seuraavaksi ManU ja luottoni on, että Chelsealla on hyvät mahdollisuudet voittoon olkoon vastustajan vire mikä tahansa.
« Viimeksi muokattu: 11.02.2019 klo 18:50:51 kirjoittanut Coulijoe »
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #1406 : 12.02.2019 klo 16:49:38

Jonkun verran alkaa olla juoruja liikkeellä Sarrin mahdollisista potkuista. Tiedä sitten tässä vaiheessa uskoako niihin vai ei, mutta jos helmikuun aikana tulevista kolmesta isosat pelistä tulee myös takkiin, niin kyllähän tuo alkaa melko lähellä olemaan.

Espanjan ja Italian medioissa kirjoitellaan myös, että koppi alkaa olla viime aikaisten tapahtumien myötä menetetty ja muutamat "isot" pelaajat olisivat jo kuiskutelleet agenteilleen etteivät halua seurassa jatkaa, mikäli Sarri vielä ensi kaudella joukkuetta valmentaa. Hazard näistä nyt ehkä se selvin tapaus, mutta hänen lähtönsä nyt on muutenkin jo lähes varmaa, eli ei vaikuta suuntaan eikä toiseen.

Hazardin lisäksi muista joukkueen ns. "isoista nimistä" Kantea ja ehkä Azpilicuetaa lukuunottamatta kenenkään lähtö ei kyllä haittaisi edes vähää alusta ja suorastaan olisi vain hyvä jos pukukoppia myrkyttävistä mädistä omenoista pääsisi eroon, oli siellä sitten tulevalla kaudella puikoissa Sarri tai kuka tahansa muu. Näistä Azpilicuetakin on tällä kaudella suorittanut pahasti alle oman tasonsa, mutta niin tasaista tekemistä on häneltä yli puolen vuosikymmenen ajan nähty, että annettakoon tämä vielä hänelle anteeksi.

Yksikään Chelsean nykypelaaja näitä paria poikkeusta lukuunottamatta ei ole edes tasoltaan niin weltklassea, että seurassa kannattaisi alkaa heidän pillinsä mukaan tanssimaan ja mahdolliset kitisijät surutta luiskaan, jos vain jostain ottaja edes välttävään hintaan löytyy. Siinä missä jollain Drogballa, Lampardilla ja Terryllä oli epäonnistuneita managereita (Scolari, AVB) ulos savustaessaan sentään jotain meriittejä sen oikeuttaakseen, ei näillä nykyisillä hajuttomilla ja mauttomilla tuhnuilla ole tuohon kannuksia alkuunkaan.

Kävi loppukauden aikana mitä tahansa, niin pienimuotoinen tyhjennysmyynti ja joukkueen isolla kädellä uudistaminen olisi tulevana kesänä ihan paikallaan. Kun tässä nyt ei mistään liigamestaruudesta joukkue ole hetkeen ilman ihmeiden tapahtumista taistelemassa kuitenkaan, niin toiveissa olisi että seurassa otettaisiin käyttöön  edes vähäsen yhtä kautta pidemmän tähtäimen visio niin peli-ideologian, nuorten pelaajien sisäänajon kuin myös hankintapolitiikankin suhteen ja seurajohdon tueksi palkattaisiin joku jalkapalloihminen toimimaan linkkinä Marinan ja valmentajan välille (viimeisestähän on jotain huhujakin ollut, mm. Ballackista ollut puhetta). Jos tulevan kauden valmentaja on edelleen Sarri, niin peli-ideologia olisi ainakin jo paketissa ja siihen sitten vain sopivia pelaajia sisään, mutta jonkun muun valmentajan alaisuudessa sitten hänen visiotaan kuunneltaisiin tarkasti ja annettaisiin siihen riittävät resurssit. Ei sekään ole mistään kotoisin, että joka vuosi tuodaan toinen toistaan erilaisempia valmentajia sisään kokeilemaan ja pistetään sitten kortistoon, kun homma ei heti alusta lähtien ole kovimpien kilpailijoiden tasolla.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #1407 : 12.02.2019 klo 18:32:25

Valmentajanvaihdos tässä vaiheessa olisi taas sitä puhdasta lyhytnäköistä ajattelua ja edessä olisi jälleen se, että loppukauden ajan vedettäisiin väliaikaiskorvaajalla ja ensi kaudella päästäisiin sitten taas nauttimaan jostain uudesta kokeilusta, joka ehkä toimii parhaassa tapauksessa jopa parin kauden ajan. Samaan aikaan pääasiallisista kilpailijoista etenkin Manchester City että Liverpool menevät menojaan kaikilla osa-alueilla.

Pelaajiston osaltakin joku suuri muutos olisi hankalaa toteuttaa, jos ensi kaudellakin joukkueen tavoite on jokin muu kuin ehkä sijoittuminen kuuden joukkoon. Joistain alisuorittaneista pelaajista varmaan olisi helppo päästä eroon, mutta tilalle ei varmaan ole tarjolla jonoksi asti parempia tai edes samantasoisia pelimiehiä.

Tämän kauden pelaajiston osalta ongelmakohdat lienevät selviä. Puolustuslinjassa Rüdiger lienee kauden suurin onnistuja tähän mennessä ja saksalainen on kehittynyt viime vuosina etenkin pelinavaamisensa osalta. Suhteellisen nuori toppari onkin matkalla tasaisen varmasti kohti maailmanhuippua ja varsinaisia heikkouksia on jo tässä vaiheessa hankalaa löytää. Azpilicueta on noussut nyt kauden toisella puoliskolla puolestaan pelillisesti Alonson edelle ja toimivassa systeemissä varmasti täyttää paikkansa myös jatkossa.

Puolustuksen vasenta laitaa puolestaan vaivaa tietyissä otteluissa suuresti nopeiden jalkojen puuttuminen. Alonsoahan Sarri kehui alkukaudesta jopa maailman parhaaksi vasemmaksi laitapuolustajaksi, mutta nyt tuo käsitys lienee muuttunut. Alonso olisi ehdottomasti pitänyt saada ylihintaan ulostettua joukkueesta viime kesänä ja tilalle hankkia joku uusi pelaaja tyyliin "Danny Rose". Rose on tällä kaudella tehnyt paluuta kohti parasta tasoaan ja Alonso puolestaan on mennyt vastakkaiseen suuntaan.

David Luizin osalta kausi on pääasiallisesti ollut yllättävän hyvä ja brassi pelaa edelleen varmaan 75-80% otteluista ilman virheitä. Tietyn tyyppisissä otteluissa ja tietyn tyyppisiä vastustajia vastaan ongelmia on kuitenkin tullut ja tottahan toki Luiz tekee ne muutamat suuret virheet kauden aikana. Tuo viimeisin pätee myös moneen muuhun huipputoppariin, mutta niitä ei vain noteerata samalla tavalla. Luizin jatkon kannalta merkittävä seikka on mielestäni se, kuka pelaa vasempana puolustajana. Jos tuolle pelipaikalle saadaan hyvin puolustava ja nopeajalkainen pelaaja, niin Luiz voisi hyvinkin jatkaa ja taistella pelipaikasta Christensenin kanssa. Luizin jatkoa puoltaa myös se, että kyseessä on yksi pisimpään organisaatiossa vaikuttanut pelaaja, joka on tietyllä tapaa myös henkinen johtaja.

Keskikentän osalta Jorginho kaipaa mielestäni rinnalleen tai yläpuolelleen kaksi juoksuvoimaista pelaajaa, jotka pystyvät liikkeellään sekä luomaan tilaa Jorginholle että tarvittaessa paikkaamaan Jorginhon puutteita puolustuspelin osalta. Kanté on tässä roolissa omimmillaan ja pelannut tälläkin kaudella selkeästi parhaiten Chelsean keskikentällä. Tuo keskikentän kolmas lenkki on ollut ja on edelleen suurin ongelma, johon ei varmasti ihan helppoa ratkaisua ole edes olemassa. Barkley ja Kovacic ovat epäonnistuneet aika pahoin tuolla paikalla, joten vaatimustaso tuolla paikalla onnistumiseen on kohdillaan.

Hyökkäyspäähän varmaan sitten pitää kesällä löytää jopa kolme ratkaisua, jos Hazard nyt siirtyy tulevana kesänä Madridiin. Willian ja Pedro alkavat olemaan nähtyjä ja jotenkin en Higuainin jatkoon jaksa uskoa, vaikka pelaisikin hyvän kevään. Kolmen uuden avauskokoonpanon pelaajan hankkiminen tulee olemaan kuitenkin erittäin iso haaste ja en oikein siihenkään usko, että Chelsea tuossa onnistuisi. Pulisic ja Callum Hudson-Odoi ovat kelpoja kakkosviulun soittajia jo tulevalla kaudella, mutta mistäpä sitten ne kaksi vahvistusta, joista molempien pitäisi mieluusti olla parempia pelaajia kuin Willian ja Pedro...
« Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 19:16:47 kirjoittanut Boca Limpia »
Budha-B

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #1408 : 12.02.2019 klo 19:03:51

Pelaajiston osaltakin joku suuri muutos olisi hankalaa toteuttaa, jos ensi kaudellakin joukkueen tavoite on jokin muu kuin ehkä sijoittuminen kuuden joukkoon. Joistain alisuorittaneista pelaajista varmaan olisi helppo päästä eroon, mutta tilalle ei varmaan ole tarjolla jonoksi asti parempia tai edes samantasoisia pelimiehiä.
Niin tässä onkin suurin kysymys Chelsean kannattajille ja kabinettiin. Annetaanko aikaa rakentaa joukkuetta joka saattaisi tarkoittaa taas chämppärin ulkopuolelle jäämistä vai lyödäänkö taas laastaria päälle uuden managerin voimin, jolloin top 4 sijoitus saattaisi ensi kaudeksi onnistua kunnes taas tulee se välttämätön dippaus ja fudut.
Rottweiss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: CFC


Vastaus #1409 : 12.02.2019 klo 19:25:25

Tosiaan vahvoja huhuja on ja Matt Lawkin tiesi "sisäpiirin" tietona, että pelaajat ovat melko kypsiä Sarrin touhuun treenikentälläkin. Jos näin oikeasti on, niin ainoa tie eteenpäin on pistää Sarri ulos. Koko joukkuetta, kun ei voi vaihtaa, vaikka se voisikin olla tarpeen.

Valmentajasta riippumatta pelaajiston osalta pitäisi tehdä Cityn toissakesän tyylinen panostus, jossa useampi systeemiin sopiva avauksen pelaaja hankitaan kerralla. Tätä en vaan usko tapahtuvan edes pienemmässä mittakaavassa niin kauan, kun Marina on kauppoja hieromassa.

Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #1410 : 12.02.2019 klo 19:34:51

Toissapäiväinen 6-0 teurastus jäi livenä näkemättä, mutta olen nyt katsonut nauhalta ensimmäiset 25 minuuttia, jonka jälkeen tilanne oli 4-0 ja peli paketissa. Halusin kuitenkin verrata Chelsean puolustuspelaamista 2-0 voiton ja 6-0 tappion välillä nähdäkseni sen, että oliko Sarri muuttanut jotain oleellisesti vai mistä tulos johtui. Vertasin eritoten prässipelaamista ja sitten sitä, että miten hyvin laitapuolustaminen toimi nähdyssä ajassa viime peliin nähden.

4-5-1 prässi:


Ajassa 01:35 näkyy se, kuinka Chelsea puolusti jo ylhäältä 4-5-1 muodossa tavallisemman 4-4-2:n sijaan. Hazard on yksin piikissä takanaan viiden miehen keskikentän linja.


Ajassa 38:00 sama muoto laajempana. Kiinnittäkää huomio ympyröityyn Kanteen.


Vuorotellen tuosta keskikentän viiden linjasta rynnittiin hieman vastaan, muttei kuitenkaan aivan Edenin rinnalle, vaan ikään kuin Edenin ja keskikentän linjan puoliväliin antamaan näennäistä painetta.


City joutuu vaihtamaan puolta ja Kante palasi kiltisti viiden linjaan. Willian ei nouse Edenin rinnalle, vaan pysyy viiden linjassa eli yleensä tuosta näennäisen prässin antamisesta vastasivat keskikentän keskustan kolme pelaajaa eli Kante, Jorginho tai Kovacic, jolloin laiturit Willian sekä Pedro tyytyivät pysymään laidoillaan, jotta he olisivat valmiina tuplaamaan Cityn pelatessa pallon sivurajojen tuntumaan Chelsean alueelle, mutta siitä myöhemmin esimerkkejä.


City pelasi vielä kerran pallon Kanten puolelle ja tämä antoi uudestaan puolittaisen prässin, mutta kun Laporte avaa pitkällä pallolla, hän on jo lähes takaisin kiinni keskikentän linjan tasossa eli puolustusvalmius oli hyvä eikä Hazardin rinnalle lähdetty yltiöpäisesti prässäämään, vaan Cityn annettiin pitää palloa omalla puoliskolla ja se ikään kuin eristettiin sinne noilla älykkäillä keskikentän linjan liikkeillä.


65. minuutilta esimerkki toiselta jaksolta. Barkley on juuri tullut Kovacicin tilalle ja on turhan innokas prässissään. Tässä hän on vielä tuossa viiden linjassa.


Sitten hän on jo Hazardin rinnalla ja samalla Willian pelaa hivenen liian keskellä, jolloin City saa pelattua pallon helposti laitaan.


Tässä näkyy, kuinka kauas Barkley jäi tuosta keskikentän linjasta vrt. edellisen esimerkin Kanteen, joka osasi prässätä hienovaraisemmin kuin tuoreilla jaloilla kirmannut Barkley. Onneksi kuitenkin Chelsean kaksi alinta linjaa ovat melko lähekkäin ja City ei löytänyt tiloja linjojen välistä. Lisäksi Willian on kipittänyt nopeasti puolustamaan laitaa oltuaan hivenen liian keskellä.


81. minuutilla edelleen Chelsea jaksoi pumpata ja liikkua yhtenäisenä yksikkönä, joka on ollut ajoittain ongelma aiemmissa peleissä. Nyt Barkley oli oppinut pelin edetessä liikkumaan siten, että ei jäänyt liian kauaksi keskikentän linjasta.


Kante sen sijaan innostui nousemaan jopa Hazardin rinnalle, mutta se sallittiin, koska...


... hän oli nopeutensa ansiosta kolmessa sekunnissa takaisin keskikentän linjassa ja samalla älykäs Pedro oli tarpeeksi lähellä laitaa estämässä Cityn etenemisen toisin kuin Willian aiemmassa esimerkissä. Tällainen ryntäily siis vaati pelisilmää eli jos Pedro olisi ollut keskemmällä, silloin Kante ei olisi voinut nousta ihan niin ylös kuin ylemmässä kuvassa teki. Nyt hän pystyi niin tekemään uhraamatta liikaa puolustusvalmiutta, koska tiesi Pedron olevan tarpeeksi laidassa hidastamassa Citya, jotta hän itse ehtisi kolmessa sekunnissa palaamaan takaisin keskikentän linjaan.


Ajassa 04:08 näkyy se, kuinka toisinaan toki City pakotettiin omaan päähän, jos tilanne tunnistettiin sellaiseksi. Tapahtumaketju alkaa siitä, kun keskikentän linja on yhtenäinen ja Willian saa tukea Kovacicilta Silvan puolustamiseen, jolloin tämä joutuu syöttämään alas päin.


Hazardin johdolla tilanne tunnistettiin sellaiseksi, että pallo oli mahdollista saada korkealta prässäämällä. Walker joutui pelaamaan Edersonille asti, joka roiskaisi pallon yli sivurajan.


Ajassa 40:37 yksi harvoista riistoista keskialueella avausjaksolla Chelsean toimesta. Tässä tilanteessa Kante katkoo hyvin Stonesin syötön kohti Bernardo Silvaa. Muoto ei ole 4-5-1, koska Pedro ja Jorginho olivat toteuttamassa Hazardin apuna puolittaista vastaprässiä eli syöttösuuntien sulkemista, mutta eivät siinä onnistuneet. Onneksi Kante paikkasi tilanteen estäen Cityn vastaiskun Chelsean oman epäonnistuneen vastaiskun jälkeen.


Jorginhon syöttö kohti Hazardia on kuitenkin heikko. Tällaisia tilanteita ei siis juuri ollut avausjaksolla, vaan Cityn alakerta oli pallovarma eikä turhaan pyrkinyt pääsemään keskeltä läpi riskillä, vaan tyytyi olemaan eristettynä omalla alueellaan, koska laidoistakaan se ei juuri päässyt etenemään, josta esimerkkejä seuraavaksi.

Sitten tuoreita esimerkkejä prässipelaamisesta Citya vastaan. Jaan esimerkit kahteen alaotsikkoon eli prässäämiseen ylhäältä ja sitten 4-5-1 puolustusmuodossa puolustamiseen eli samaan, jota Chelsea teki kotiottelussaan paljon.

Prässääminen ylhäältä 6-0 tappiossa:


Tämä kuva on heti ensisekunneilta. Chelsea pyrkii yläkuusikollaan miesvartiointiin Cityn avatessa peliä ja pakottamaan kotijoukkueen ongelmiin omalla kenttäpuoliskollaan ilman ilmaista pääsyä puoleen kenttään kuten Stamford Bridgellä tapahtui. Sarri oli siis minusta ainakin käskyttänyt ja ohjeistanut pelaajat prässäämään rohkeammin kuin kotiottelussa, mikä oli mielenkiintoinen taktinen valinta, koska kotiottelussa 4-5-1 muodossa makaaminen keskiympyrän korkeudella oli toimiva ratkaisu.


Kuuden minuutin kohdalla Kepan pitkä avaus päätyi Walkerille. Hazard lähtee painostamaan ja Alonso sulkee syötön laitaan, joten Walkerin on pakko pudottaa alas maalivahdille.


Ederson houkuttelee Higuainin kimppuunsa ja syöttää juuri ennen Laportelle. Kante on myöhässä prässistään. Samoin Barkley jää kauaksi Fernandinhosta sekä Hazard Stonesista.


Laporte jatkaa laitaan Zinchenkolle. Nyt vuorostaan Pedro on myöhässä sivurajalla. Ukrainalainen pelaa keskelle Fernandinholle, jonka Barkley päätti lopulta jättää seuraamatta kokonaan. Neljästä ympyrästä vain Jorginholla on mies kontrollissa.


Fernandinho jatkaa takaisin laitaan Zinchenkolle, jota Pedro ei pystynyt seuraamaan ja lopulta City pääsee 4v3-hyökkäykseen muutamalla siirrolla, kun Chelsean pyrkimys prässätä ylhäältä oli huonosti organisoitua yksilöiden oltua myöhässä omista miehistään.


Rudiger pelastaa Chelsean takaiskulta hyvällä katkolla.


Kahdeksannelta minuutilta esimerkki taas siitä, kuinka Chelsea puolusti ylhäältä kuudella miehellä silloin, kun tilanne sellaiseksi tunnistettiin eli City saatiin pelaamaan pallo syvälle omalle alueelleen kuten tässä.


Riisto oli lähellä Edersonin avattua Fernandinholle, mutta tämä osasi ottaa pallon haltuun suojaukseen, jolloin Kante rikkoi selän puolelta. Idea saada riistoja ylhäältä oli kuitenkin tässä kohden lähellä toteutua.


Reilun minuutin päästä Kante on taas Higuainin rinnalla, kun Edersonilla on pallo. Barkley merkkaa Fernandinhon, joten Ederson joutuu avaamaan pitkällä. Usein Chelsean muoto oli siis 4-4-2 ylhäältä prässätessä ja Kanten tai Barkleyn tehtävä oli silloin nousta Higuainin rinnalle, jolloin keskikentän linja oli joko Hazard - Barkley - Jorginho - Pedro tai Hazard - Jorginho - Kante - Pedro. Ilmeisesti Sarri halusi Barkleyn ja Kanten ikään kuin estävän syötöt Fernandinholle ja Gundoganille samalla kun De Bruyne sitten liikkui ylempänä rakenteluvaiheessa tukemassa yläkolmikkoa. Sikäli varsinkin Kanten nostaminen jopa vastustajan rangaistusalueelle oli mielenkiintoinen kokeilu. Kauden aiemmissa otteluissahan Kante on tehnyt niitä riistoja ennemmin lähempänä keskiviivaa kuin vastustajan rangaistusaluetta.


Alonso hoitaa kuitenkin 1v1-tilanteen Silvaa vastaan.


14. minuutilla Chelsea pyrkii taas antamaan painetta ylhäältä. Fernandinho on kuitenkin täysin vapaana. Tällaista puolittaista ylhäältä prässäämistä on vaikea käsittää. Nyt Jorginho, Kante ja Pedro ovat niin kaukana kolmesta ylimmästä pelaajasta, että Citylla ei ole mitään vaikeuksia ohittaa Higuainia, Edeniä ja Barkleyta.


City aikaili sen verran, että Chelsea ehti vetäytyä 4-5-1 kuoreensa.


Puolustuslinja on tarpeeksi korkealla ja Azpi saa estettyä Agueron kääntymisen.


Aku-Eero palauttaa alas ja City kierrättää toiselle puolelle, mutta siellä edessä on Hazard ja taas kotijoukkue on eristetty omalle puoliskolleen 4-5-1 muurin ansiosta.


16. minuutilla Ederson avaa lyhyellä ja löytää oman pelaajan, kun Chelsean prässi ylhäältä on taas puolittaista ja vuotavaa. Pedro ei osaa päättää, merkkaako Laporten vai Gundoganin. Barkley on niin ikään "ei kenenkään" -maalla.


Gundogan jatkaa laitaan. Pedron oltua prässäämässä ylhäällä tilaa edetä on paljon.


Lopulta Kante ehtii hidastamaan hyökkäystä, mutta kuudessa sekunnissa kuitenkin City sai pelattua pallon maalivahdiltaan kontrolloidusti yli puolen kentän. Vaikka Sarri luultavasti halusi estää Cityn kävelemisen puoleen kenttään kuten Stamford Bridgellä, puolittainen ylhäältä prässääminen tuntui usein vain helpottavan Cityn urakkaa.


Tilanne kuitenkin päättyi hyvään laitapuolustamiseen, josta on myös myöhemmin esimerkkejä. Azpi tulee vastaan ja Pedro-Kante-Jorginho kolmikko auttaa muodostamaan lukumääräisen ylivoiman, jolloin City joutuu kierrättämään pallon toppareille.


Vielä yksi esimerkki prässäämisestä ylhäältä, jossa asiat toimivat Sarrin haluamalla tavalla. Nyt kaikilla kuudella yläkuusikon pelaajalla on omat pelaajansa riittävän lähellä kontrollissa.


Laporten yksilötaito riittää löytämään korkealla syötöllä De Bruynen Jorginhon viereltä.


KDB jatkoi Walkerille, mutta tämä ei päässyt enää etenemään, kun Jorginho ja Hazard saivat tukittua laidan. Samalla Chelsea oli saanut jo 4-5-1 muodon kasaan.


Kierrätys toiselle puolelle. Azpi tulee tutusti vastaan ja Jorginho on jo ehtinyt liikkumaan puolelta toiselle pallon mukana.


Lukumääräisen ylivoiman ansiosta laidassa Pedro lopulta pakottaa Zinchenkon syöttämään alas päin ahdistettuna.


Kante antaa seuraavaksi painetta Laportelle, joka joutuu syöttämään Edersonille.


Ederson kiskoo pitkän avauksen yli sivurajan, mikä on Chelsean onni, sillä esimerkiksi KDB olisi ollut täysin vapaana pelattavissa, kun kahden alimman linjan välinen etäisyys 4-4-2 muodossa repesi pahoin eli puolustuslinja ei nostanut välittömästi itseään puoleen kenttään tukeakseen ylhäältä prässäämistä, vaan jäi maleksimaan omalle puoliskolle.

4-5-1 puolustusmuoto 6-0 tappiossa:


Sitten vielä kaikkiaan kahdeksan esimerkkiä tämän otsakkeen alle puolen kentän prässäämisestä. Barkley irtautuu keskikentän viiden linjasta tukemaan Higuainia. Ero edelliseen kotipeliin nähden oli oikeastaan se, että ehkä vähän aggressiivisemmin tuosta keskikentän linjasta irtauduttiin ja tultiin jopa ihan Higuainin rinnalle eikä jääty ikään kuin puoliväliin, jolloin puolustusvalmius palata takaisin keskikentän linjaan olisi parempi.


Pallo pelataan laitaan Silvalle, jonka kimppuun tietysti Alonso ryntää. Hän on myöhässä ja Silva löytää KDB:n keskeltä. Hazard ja Jorginho ovat myöhässä lukumääräisen ylivoiman luonnista, joten KDB pääsee kuljettamaan.


Jorginho rikkoo ja aiheuttaa vapaapotkun.


Chelsea ryhmittyy pallon alle 4-5-1 muotoon, mutta vapaapotkun lähtiessä Alonso lähtee liikkumaan jostain syystä keskelle ja KDB löytää Silvan Barkleyn ja Hazardin välistä.


Silva keskittää takaviistoon ja pallo kimpoaa vielä Luizin jalasta sopivasti tyhjään tilaan takatolpalle.


Sterling pääsee lataamaan vastapalloon, kun Azpi ja Kante eivät ehdi keskeltä enää ajoissa blokkaamaan. Alonso toki nukahti oudosti vapaapotkussa ja ansaitsee siitä kritiikkiä, mutta vapaapotku aiheutui siitä, että Hazard ja Jorginho eivät tarjonneet Alonsolle riittävää tukea laidassa oltuaan hitusen liian ylhäällä, jolloin Silva pystyi pelaamaan KDB:lle pallon helposti yhdellä kosketuksella.


Viidennellä minuutilla Chelsea ei poikkeuksellisesti prässännyt ylhäältä monella miehellä, vaan Higuain antoi yksin painetta toppareille. Tämä oli sitä puolustamista, mitä nähtiin Stamford Bridgellä pelkästään eli keskikentän linja vetäytyi yhtenäisenä puoleen kenttään.


Samalla Chelsean puolustuslinja oli tarpeeksi lähellä keskikentän linjaa, joten Alonso pääsi katkomaan pitkän maata pitkin annetun syötön.


Lopulta sitten Alonson ahdistettua Silvaa Hazard saa pallon ja pääsee etenemään. Mutta kuitenkin kuusi sekuntia ensimmäisen kuvan jälkeen pallo oli Chelsealla Cityn puskettua päätään 4-5-1 muuriin kuten Stamford Bridgellä.


Seitsemännellä minuutilla näkyy sitten suurin ongelmakohta tässä ottelussa. Kante nousee keskikentän linjasta reippaasti Higuainin rinnalle.


Laporte löysi vierestä Fernandinhon, jolla oli reippaasti aikaa jatkaa pallo Sterlingille ennen kuin Kante ehti palata paikalleen.


Tässä kuvassa Kante on kuitenkin ehtinyt jo auttamaan Pedroa ja Azpia luomaan lukumääräisen ylivoiman tutusti laitaan.


Silti City onnistui pelaamaan pallon ahtaasta tilasta pystyyn KDB:lle, joka löytää takaviistosta Silvan.


Silva peippailee aikansa ja löytää sitten takatolpalta Agueron, jonka Alonso on jättänyt vapaaksi, mutta argentiinalainen puttasi tyhjistä ohi. Koko tilanne alkoi siis siitä, että Kante nousi minusta liian lähelle Laportea jättäen tyhjän tilan paikalleen, jota Jorginho ei ehtinyt paikata ja Kantenkin puolustusvalmius ei ollut niin ideaali, että Fernandinho ei olisi ehtinyt syöttää vapaasti Sterlingille laitaan, jonne pelin toki olisi sitten pitänyt pysähtyä, mutta poikkeuksellisesti City pystyi alivoimasta huolimatta pelaamaan pallon boksiin KDB:lle.


12. minuutilla City meni 2-0 johtoon. Nyt on Barkleyn vuoro nousta Higuainin rinnalle prässäämään Stonesia.


Fernandinho kuitenkin on vapaana kahden ylimmän linjan välissä. Hän jatkaa pallon eteenpäin Aguerolle, joka puolestaan on vapaana puolustuslinjan etupuolella. Chelsean keskikentän linja on kaukana ja ei pysty tukemaan puolustuslinjaa prässäämällä takaa päin, joten Aguero pääsee kääntymään.


Aguero jatkaa laitaan Zinchenkolle, joka vähän onnekkaasti ohitti Azpin. Rudiger ja Jorginho liikkuvat prässäämään seuraavaksi.


Zinchenko ehtii siirtämään pallon viereen Aguerolle, joka pommittaa takayläkulmaan Rudigerin, Jorginhon ja Barkleyn keskeltä kliinisesti. Periaatteessa Chelsea sai melko hyvin paikattua Barkleyn rynnimisen, mutta nyt vastassa oli vain liian hyvä maalintekijä, joka osasi laittaa pallon pussiin paikasta, josta ei usein niin tehdä.


Tässä on 15. minuutilta esimerkki siitä, kuinka Kante sijoittui nyt paremmin ja ei irtaantunut liikaa tuosta keskikentän linjasta, jotta puolustusvalmius säilyi.


Niinpä Kante ehtii ajoissa auttamaan espanjalaisia luomaan laitaan lukumääräisen ylivoiman ja City ei pääse etenemään.


Kantelta taas maltillisempi prässäys minuutti myöhemmin. Laporte kuitenkin löytää Agueron puolustuslinjan etupuolelta kahden alimman linjan välistä.


Kante on jo lähes takaisin keskikentän linjassa ja Rudiger ahdistaa Agueron kohti Barkleyta, joka ei kuitenkaan saa katkoa aikaiseksi, joten...


... Luiz joutuu astumaan esiin ja pysäyttämään Agueron etenemisen. Brasilialainen selvisi kuitenkin ilman varoitusta.


Sitten vielä tutkintaan 4-0 maaliin johtanut tilanne. Kaikki alkaa siitä, että Chelsea on 4-5-1 muodossa. Laporte kuitenkin näkee syöttöväylän Aguerolle.


Aguero kääntyy linjojen välissä ja jakaa pallon laitaan Sterlingille.


Sterling pääsee harvinaiseen 1v1-tilanteeseen Azpia vastaan. Näitä nähtiin korkeintaan yksi Stamford Bridgellä ja sekin vasta ottelun lopussa.


Sterling syöttää keskelle Aguerolle, mutta Rudiger katkoo Luizin avulla.


Purku menee suoraan Gundoganille, joka pommittaa takakulmaan 4-0 lukemat.

Tuplaaminen laidoissa + laitapuolustajien ja laiturin/lähimmän keskikentän yhteistyö kolmikkona:


Kuuden minuutin kohdalta ensimmäinen esimerkki tuplaamisesta eli puolustuslinjasta Alonso ja Azpilicueta tulivat läpi pelin aktiivisesti vastaan silloin, kun City pelasi pallon sivurajan tuntumaan. Samalla laituri (tässä Pedro) tai lähin keskikenttäpelaaja tuli tuplaamaan Cityn yksilön eli tässä kohdin Sanen, joka ei päässyt Azpin ohi millään tästä asetelmasta, vaan Chelsea ryöväsi pallon.


Ajassa 13:40 samasta asiasta esimerkki eli Willian tuplaa Mahrezin Alonson kanssa, kun City kierrätti pallon oikeaan laitaan.


Ajassa 17:18 Azpi puolestaan tulee jälleen vastaan puolustuslinjasta, kun City on ahdistettu taas sivurajalle. Silva syöttää ja Azpi riistää ennen kuin pallo ajautuu Cityn pelaajalle. Pedro ja Kante ovat lähellä tukemassa keskikentän viiden linjasta.


20. minuutilla City kierrättää taas pallon laitaan ja Alonso tulee vastaan. Nyt kuitenkin hän on hivenen myöhässä peittääkseen Sterlingin yhden kosketuksen jatkon. Samalla Willian on taas hieman liian keskellä ja eikä tarjoa ajoissa tukea. Luizilla ja Kovacicilla on tilanne onneksi hallussa, kun kroaatti on menossa täyttämään oikeaoppisesti Alonson selustaan jäävää tilaa, mikä on ollut ongelma aiemmissa peleissä toisinaan.


Silva lähtee kuskaamaan kuitenkin kohti keskustaa ja Kovacic liukuu häneltä pallon pois osoittaen sen, miksi hän oli hyvä valinta avaukseen tähän peliin puolustuskykyjensä tähden, vaikka ailahtelevaisuus on vaivannut.


Ajassa 21:50 Alonso tulee taas vastaan Sterlingia. Samalla Kovacic on valmiudessa täyttää Alonson selustaan jättämän tilan ja toki myös huolehtii omasta miehestään keskellä.


Alonso pakottaa Sterlingin keskelle kohti Williania, mutta rikkoo samalla aiheuttaen vaarallisen vapaapotkun, joka leijaili onneksi päädystä yli. Muutoin hyvin puolustettu, jos Alonso ei olisi turhaan rikkonut.


25. minuutilta esimerkki, kun Chelsea prässää korkealta miesvartioinnilla Cityn pelattua maalipotkun lyhyenä.


Edersonin syöttö maata pitkin tavoitti Mahrezin, joka tiputti viereen Silvalle.


Toinen Silva jatkaa pallon laitaan, kun Luiz irtoaa myöhässä liian alhaalla olleesta puolustuslinjasta vastaan. Kante on onneksi juoksemassa myös alaspäin tukemaan puolustuslinjaan.


Kovacic on kuitenkin suurin sankari juostessaan myös upeasti alas ja pysäyttää Sterlingin yhdessä Alonson kanssa tuplaamalla.


Siirrytään 31. minuutilla. Alonso on noussut ylös kombinaation myötä, mutta syöttää sitten harakoille tavoitellessaan Hazardia.


City pelaa pallon laidan kautta parilla syötöllä keskelle Silvalle. Kovacicin pitäisi nyt ymmärtää taas paikata Alonsoa, mutta hän ei tee sitä, vaan seuraa palloa ja Alonso joutuu spurttaamaan täysillä alas, kun on jo myöhässä.


Se maksaa veronsa, sillä Sterling puijaa puuskuttavan Alonson kujalle päätyrajalla. Onneksi Azpilicueta sentään blokkasi Sanen laukauksen takaviistosta Sterlingin syötöstä.


Siirrytään toiselle puoliajalle. City on pelannut pallon laitaan ohi Chelsean keskikentän linjan. Azpi tulee vastaan ja Pedro tippuu nöyrästi tuplaamaan Sanen.


Koko tilanne alkoi kuitenkin siitä, kun Kante irtautui taas viiden linjasta tukemaan Hazardia ja haastamaan Laporten pelinavausta.


Se oli hivenen tarpeeton riski, koska Laporte löysi linjojen välistä palloa vastaan tulleen Silvan, joka sitten jatkoi laitaan Sanelle, jonka Azpi ja Pedro yhdessä pysäyttivät. Hyvää oli sentään se, että Jorginho ja Pedro olivat lähellä toisiaan ja kavensivat Kanten jättämää aukkoa, jolloin Silva joutui pelaamaan pallon ykkösellä laitaan eikä päässyt kuljettamaan. Pedro jatkoi liikettään ja kotijoukkue sai riiston, vaikka Kante hieman turhaan sooloili tässä tilanteessa, kun muissa esimerkeissä hänen puolustusvalmius oli parempi kuten seuraavaksi taas näemme.


Ajassa 60:45 on Kanten vuoro tuplata laidassa ja seurata turvata samalla Azpilicuetan selustan tila, jottei Silva hyödynnä sitä.


Azpi ohjaa miehensä liikkumaan keskustaan ja saa pallon pois ilman rikettä. Erinomaista yhteistyötä jälleen Azpi-Kante-Pedro kolmikolta oikeassa laidassa.


82. minuutilta taas esimerkki hyvästä yhteistyöstä, mutta tällä kertaa vasemmalla laidalla. Alonso menee vastaan pallollista pelaajaa laitaan ja ympyröity Barkley on tarpeeksi lähellä paikatakseen selustaan jäävän tilan tarvittaessa. Koko keskikentän linja on muutenkin lähellä puolustuslinjaa eikä City pääse pelaamaan väleihin.


City palautti pallon alas ja pelasi sitten uudestaan laitaan. Sillä välin Jorginho on hölkännyt lähelle Barkleyta ja Chelsealla on laidalla 3v2 miesylivoima. Lopulta Kante purki boksista Mahrezin epätoivoisen keskityksen. Barkley omaksui hyvin lopulta Kovacicin jättämän roolin Alonson tukijana.


86. minuutilta puolestaan esimerkki huonosta puolustamista, jota onneksi nähtiin kovin vähän. Delph pelaa pallon laidasta keskelle Fernandinholle. Chelsean keskikentän linjan prässi on hieman myöhässä.


Fernandinho kääntää pallon laitaan Sterlingille, joka pääsee kerrankin 1v1-tilanteeseen, kun Pedron tarjoama tuki Azpille on myöhässä.


Sterling saa jalan vapaaksi keskittää, mutta Luiz hoitaa tilanteen loistavasti puolustamalla pallon Jesusin kautta päädystä yli.


Päätetään puolustusesimerkit positiiviseen palautteeseen. Ajassa 88:00 4-5-1 muoto säilyy tiiviinä oman rangaistusalueen rajalla. Walker toki saa jalan vapaaksi ennen kuin Jorginho ehtii irrota blokkaamaan. Syötönsuunta on kuitenkin kohti laitaa.


Alonso liikkuu taas laitaan. Samalla keskelle jää aukko, jonka Barkley tunnollisesti täyttää ja ehtii palloon ennen Fodenia.

Tuplaaminen laidoissa +  laitapuolustajien ja laiturin/lähimmän keskikentän yhteistyö kolmikkona:


Ylempänä muissa osioissa olikin jo osittaisia tuoreita esimerkkejä laitapuolustamisesta, mutta ajattelin vielä kirjata muutaman tilanteen erilliseen otsakkeeseen. Nämä esimerkit on hyvä aloittaa vajaan kolmen minuutin kohdalta. City kierrätti toppareilta pallon sivurajalle ja silloin Chelsean laitapuolustaja eli tässä tapauksessa Azpilicueta tulee vastaan aivan kuten kotiottelussa. Samalla 4-5-1 puolustusmuodon keskikentän viiden pelaajan linjasta pallollisen puolen laituri Pedro ja sitten lähin keskikentän keskustan kolmesta pelaajasta eli nyt Jorginho siirtyvät lähelle Azpia luomaan lukumääräisen ylivoiman.


Azpilicueta saa pakotettua Sterlingin palauttamaan pallon alas. Pedro liikkui samalla paikkaamaan Azpin jättämän tilan selustaan ja on kiinni Gundoganin iholla. Saumatonta laitapuolustamista kuten kotiottelussa siis tässä esimerkissä, hyvä.


Nyt ollaan kuudennella minuutilla. Kante lähtee vastaan keskikentän linjasta kuten niin monesti kotiottelussakin. Laporte kuitenkin löytää Kanten selustaan jättämästä tilasta vapaan pelaajan vasemmasta puolitilasta, kun Jorginho ei ajoissa ehdi liikkua paikkaamaan Kantea. Azpi ja Rudiger eivät voi liikkua vastaan, koska heillä on omat miehensä pidettävänä.


Haltuunotto on hivenen heikko, mutta pallo saadaan pelattua kuitenkin laitaan Sterlingille. Azpi menee taas heti vastaan sivurajalle. Pedro ja Jorginho ovat melko lähellä tulossa tukemaan. Keskellä on puolestaan 3v2 ylivoima eli tilanne hallussa.


Azpi saa Pedron avulla pysäytettyä Sterlingin ja tämä joutuu syöttämään alaspäin, jolloin tilanne kuihtuu ja City joutuu aloittamaan jauhamisen alusta.


15. minuutilla Laporte lähettää upean ristipallon vaihtaen pelin painopisteen puolenvaihdolla nopeasti. Syöttö ylittää Chelsean 4-5-1 muodon kaksi ylintä prässilinjaa. Hazardin etäisyys Alonsoon on järkyttävän suuri.


Alonso jää ilman tukea KDB:tä ja Silvaa vastaan. Vaikka Jorginho oli hivenen neljää muuta keskikentän linjan pelaajaa alempana, hänkään ei ehdi tukemaan ajoissa.


Chelsean onneksi Alonso saa blokattua Silvan syötön De Bruynelle sivurajaheitoksi.


Viimeinen esimerkki laitapuolustamisesta on 22. minuutilta. Sivurajaheiton jälkeen Fernandinho löytää kahden alimman linjan välistä vastaantulevan Sterlingin.


Tämä jatkaa yhdellä kosketuksella pallon viereen KDB:lle, vaikka Rudiger on selässä kiinni. KDB puolestaan siirtää pallon oikealle laidalle.


Silvan haltuunotto on heikko ja Alonso pääsee katkoon, mutta nyt myös Hazard on tarpeeksi ajoissa tukemassa laitapuolustajaa ja helpottamassa puolustamista.


Yhteenvetona voisi todeta sen, että Chelsea puolusti laitoja ensimmäiset 25 minuuttia samalla lailla kuin kotiottelussa ja vuoti siinä ajassa muutaman kerran eli ihan niin timanttista laitojen puolustaminen ei ollut kuin kotiottelussa, mutta ei nyt mitään katastrofaalistakaan. Suurin muutos kotiotteluun nähden oli se, että Sarri oli päättänyt, että haluaa joukkueensa prässäävän rohkeammin ylempää miesvartioinnilla. Se toimi ajoittain, mutta ajoittain melko karusti näkyi myös se, että prässin organisointi on vielä puolittaista ja vaatii työstämistä. Silloin kun Chelsea puolestaan makasi 4-5-1 muodossa puolessa kentässä kuten Bridgellä, keskikentän linjasta tultiin ajoittain hieman liian innokkaasti Higuainin rinnalle ja viime kohtaamiseen nähden merkittävin ero oli nyt se, että City löysi ja hyödynsi paremmin nuo kentän keskisektorille avautuneet tilat! Varsinkin Laporten pelinavaaminen oli taidetta, kun Aguero ja Fernandinho osasivat liikkua hyvin esimerkiksi Kanten tai Barkleyn kirmaamisista aiheutuneisiin tiloihin. Agueroa varsinkaan puolustajat eivät usein seuranneet, kun tämä pudotti itsensä kahden alimman linjan väliin. Maaleista ensimmäinen, kolmas ja neljäs olivat sellaisia, mitkä jolloin muulloin olisivat ihan hyvin voineet jäädä syntymättä, joten ehkä numerot hieman alussa mairittelivat kotijoukkuetta.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 19:42:46 kirjoittanut Salming »
Himalajan huippu

Poissa Poissa


Vastaus #1411 : 12.02.2019 klo 19:35:14

Kyllä mä tässä vaiheessa alkaisin kylmästi heittämään näitä pelaajia ulos jotka kyllästyy jokaiseen valmentajaan.
Budha-B

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #1412 : 12.02.2019 klo 19:38:27

Kyllä mä tässä vaiheessa alkaisin kylmästi heittämään näitä pelaajia ulos jotka kyllästyy jokaiseen valmentajaan.
Tämä.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #1413 : 12.02.2019 klo 20:51:05

Kyllä mä tässä vaiheessa alkaisin kylmästi heittämään näitä pelaajia ulos jotka kyllästyy jokaiseen valmentajaan.

Sama. Varsinkin kun harva tuossa joukkueessa on oikeasti tasoltaan mitään maailmanluokkaa, niin ei niiden vähintään samantasoisten mutta paremmalla asenteella pelaavien korvaajien löytäminen mikään ihan mahdoton tehtävä pitäisi olla.

Yksi tai kaksi kauttahan siinä tietysti menee lähes väkisinkin vähän vaisummalla menestyksellä, jos joukkuetta rankalla kädellä uudistetaan ja ottaa oman aikansa uusilla pelaajilla totutella seuraan ja mahdollisesti uuteen liigaan, mutta pitkässä juoksussa ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin näiden kaudesta toiseen managereitaan vastaan kääntyvien diivojen tai muuten vain tasoltaan täysin riittämättömien turhakkeiden pitäminen seurassa.

Surutta ulostuslistalle ainakin seuraavat: Giroud, Batshuayi, Willian, Pedro, Drinkwater, Alonso, Zappacosta, Cahill ja sitten tietysti sen Hazardin myynti enemmän tai vähemmän pakotettuna. Ulostuslistalle myös muusta pelaajistosta mahdolliset huonoon ilmapiiriin vaikuttaneet janarit, olivat sitten ketä tahansa.

Kovacicia ei missään tapauksessa pitäisi lunastaa, Higuainin mahdolliseen jatkoon palataan kauden päätyttyä riippuen siitä miten on pelannut ja onko Sarri jatkamassa ensi kauteen. Barkley voi puolestani jäädä keskikentän rotaatioon HG-mieheksi, vaikka taso nyt ei kummoinen olekaan (riittää mainiosti torstailiigaan ja cupeihin). Luizin osalta katsoisin miten loppukausi menee ennen kuin nimiä mihinkään jatkosoppareihin lyödään.


Nämä alustavasti jatkoon:

Kepa, Azpilicueta, James, Rüdiger, Ampadu, Christensen, Emerson, Jorginho, Kante, Barkley, RLC, Pulisic ja CHO (jos suostuu muiden laitureiden lähdettyä jatkopahviin)

Hankintalistalle yksi toppari, avaukseen riittävä vasen pakki, 1-2 hyvätasoista keskikenttäpelaajaa, kaksi niin hyvää laituria kuin mihin seuran paukut riittää ja 1-2 kärkeä riippuen miten käy Higuainille ja ollaanko Abrahamille valmiita antamaan reilua mahdollisuutta myös Chelsean omassa organisaatiossa.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #1414 : 12.02.2019 klo 21:19:25

https://www.telegraph.co.uk/football/2019/02/12/chelsea-lack-leaders-dressing-room-maurizio-sarri-notsolely/

Olen samaa mieltä tästä, että nämä jokaisen valmentajan ulos savustavat pelaajat ovat ongelma. Chelsean tämän ja viime kauden ongelmien osalta onkin useamman joukkueen entisen pelaajan toimesta nimetty tämä seikka, että joukkueesta puuttuvat johtajat, jotka voisivat pitää myös nämä 'diivat' paremmin aisoissa. Viime kaudella tästä taisi puhua ainakin Wayne Bridge ja nyt viimeisimpänä tappiollisen City-ottelun jälkeen sanaisen arkkunsa on avannut yllättävä nimi, John Obi-Mikel.

Joukkueesta löytyy toki näitä pidempiaikaisia pelaajia, jotka ovat olleet organisaatiossa merkittävän ajanjakson, mutta enpä minä nyt David Luizia, Cesar Azplicuetaa, Eden Hazardia tai edes Gary Cahillia johtajuusominaisuuksiensa puolesta nostaisi lähellekään sellaisia nimiä kuin Frank Lampard, Michael Ballack, Didier Drogba, Petr Cech tai John Terry. Ihan jo tästäkin syystä olisin itse pitänyt äärimmäisen tärkeänä, että Lampard ja Terry nyt esimerkiksi olisi kiinnitetty mukaan joukkueen valmennusportaaseen siinä vaiheessa, kun urat päättyivät. Lampard toki lähti samantien kokeilemaan rahkeitaan valmentajana, mutta Terry olisi hyvin voinut olla kiinnitettävissä oikean valmentajan toimesta. Pelaajilla saattaisi olla huomattavan paljon korkeampi kynnys kukkoilla seuralegendojen edessä verrattaessa vaikkapa Sarriin, joka "ei ole voittanut mitään".

Syytä joukkueen hankalaan nykytilanteeseen voi siis tiettyjen pelaajien osalta hyvin langettaa myös kentän ulkopuolisten asioiden osalta.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 21:22:21 kirjoittanut Boca Limpia »
Budha-B

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #1415 : 12.02.2019 klo 21:39:10

Chelsean ykkösjengi onnistui saamaan aikaan 3-3 tasurin eilisessä tunnin pituisessa höntsäpelissä omia junnuja vastaan. Eli jatkossa vois nostaa joku 6 pelaajaa junnuista avaukseen. :D
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #1416 : 13.02.2019 klo 09:08:46

Sivusta katsottuna Chelsean ongelma on tosiaan se, että vielä Terryn, Lampardin, Drogban ja kumppaneiden jälkeen osalla pelaajista on suora linta johtajistoon, jopa Roman-setään saakka. Mourinho nyt kaivoi oman kuoppansa ja Conte ei ole persoonana yhtään helpompi, mutta jos kulttuuriksi muodostuu se, että pelaajat savustavat valmentajan ulos, niin vähitellen voisi pohtia, että vaihdetaan valmentajan asemesta pelaajat.

Pelaajavallan toinen ulottuvuus on sitten se, että taas kerran osa vanhoista sotaratsuista on mukana, vaikka parasta ennen-päiväys on mennyt ja sopivuus valmentajan taktiikkaan kyseenalainen. Chelsealla on myös se tilanne, että lupaavia junnuja on varastoitu melkoisesti ja sen vuoksi lainasirkut pyörii. Jos vaihdetaan pelaajia (ja miksei sitten valmentajakin), niin projektina tulisi olla paremmin näiden ottaminen mukaan ykkösjoukkueeseen. Samalla tavalla se maksaa menestystä kuin joukkueen uusiminen, mutta monin eri tavoin voi maksaa itsensä takaisin ja tuottaa pidempiaikaisen joukkueen, jossa mennään yhteen suuntaan.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #1417 : 13.02.2019 klo 12:06:36

Sivusta katsottuna Chelsean ongelma on tosiaan se, että vielä Terryn, Lampardin, Drogban ja kumppaneiden jälkeen osalla pelaajista on suora linta johtajistoon, jopa Roman-setään saakka. Mourinho nyt kaivoi oman kuoppansa ja Conte ei ole persoonana yhtään helpompi, mutta jos kulttuuriksi muodostuu se, että pelaajat savustavat valmentajan ulos, niin vähitellen voisi pohtia, että vaihdetaan valmentajan asemesta pelaajat.

Ei itselleni ainakaan sellaista vaikutelmaa ole missään vaiheessa tullut, että kenelläkään tuosta porukasta mitään yhteyksiä Abraan olisi. Ja seuraa johtaa nykyään muutenkin käytännössä Marina Granovskaia, eikä Abra hänen ratkaisuihinsa niinkään puutu.

Marinaan pelaajat nyt varmasti saavat tarvitessaan yhteyden, sillä onhan hän käytännössä aina läsnä seuran päivittäisessä toiminnassa ja taitaa harjoituskeskuksessa toimistoaankin pitää. Tämä nyt ei varmaan hirveästi eroa muista seuroista, tai yrityskulttuurista ylipäätään, että johtoryhmässäkin on joku jonka toimiston ovi on auki niille joilla jotain huolia on.

Jos siellä jotain manageria savustetaan pihalle, niin kyllä se tapahtuu ihan pelkästään kopin sisäistä ilmapiiriä myrkyttämällä mikä taas vaikuttaa tuloksiin joiden perusteella valmentajan tulevaisuudesta päätetään, mutta ei tuolla nykyään yksikään ole edes etäisesti yhtä vahvassa asemassa kuin nuo takavuosien tähdet, jotka olivat säännöllisesti Abran jahdilla bilettämässä yms. aikana, jolloin venäläinen myös teki päätökset varsinkin näissä manageriasioissa itse. Viimeisimpään valmentajarekryynhän Abramovich ei tainnut itse päättävänä tekijänä edes osallistua, vaan Sarri on täysin Marinan valinta ja siinä mielessä kyllä varmasti voisi kuvitella hänen ottavan tässä asiassa "oman miehensä" puolen, ellei tilanne nyt mene täysin hallitsemattomaksi joukkueen sisällä.

Pelaajavallan toinen ulottuvuus on sitten se, että taas kerran osa vanhoista sotaratsuista on mukana, vaikka parasta ennen-päiväys on mennyt ja sopivuus valmentajan taktiikkaan kyseenalainen. Chelsealla on myös se tilanne, että lupaavia junnuja on varastoitu melkoisesti ja sen vuoksi lainasirkut pyörii. Jos vaihdetaan pelaajia (ja miksei sitten valmentajakin), niin projektina tulisi olla paremmin näiden ottaminen mukaan ykkösjoukkueeseen. Samalla tavalla se maksaa menestystä kuin joukkueen uusiminen, mutta monin eri tavoin voi maksaa itsensä takaisin ja tuottaa pidempiaikaisen joukkueen, jossa mennään yhteen suuntaan.

Juuri näin.
Budha-B

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #1418 : 13.02.2019 klo 13:28:12

https://www.thesun.co.uk/sport/football/8415045/chelsea-zinedine-zidane-manager-maurizio-sarri/
Päivän huumorisatsit. :D
Rottweiss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: CFC


Vastaus #1419 : 13.02.2019 klo 14:02:38

Sivusta katsottuna Chelsean ongelma on tosiaan se, että vielä Terryn, Lampardin, Drogban ja kumppaneiden jälkeen osalla pelaajista on suora linta johtajistoon, jopa Roman-setään saakka. Mourinho nyt kaivoi oman kuoppansa ja Conte ei ole persoonana yhtään helpompi, mutta jos kulttuuriksi muodostuu se, että pelaajat savustavat valmentajan ulos, niin vähitellen voisi pohtia, että vaihdetaan valmentajan asemesta pelaajat.


En olisi ihan vakuuttunut Sarrin helppoudesta persoonana sen enempää kuin Contenkaan. Molemmat itsepäisiä ja sokeasti omaan erehtymättömyyteensä luottavia.

Mainitut Lampardit, Drogbat ja Terryt ymmärsivät vielä mistä tässä hommassa on kyse ja pystyivät puremaan hammasta, jos kaikki ei mennyt helpoimman kautta tai joutui oikeasti painamaan hommia menestyksen tai peliajan eteen. Nämä nykyajan pullamössöt haluavat kaiken heti ja jos se ei onnistu, niin aletaan vinkua siirtoa tai potkuja valmentajalle.

Seurajohto on ihan itse tämän ongelman Chelseaan luonut antamalla pelaajille aina periksi ja pistämällä valmentajan vaihtoon. Esimerkiksi viime kaudella joku Contelle kiukutellut Willian olisi pitänyt heittää Conten kanssa samalla oven avaukselle helvettiin ja näyttää etteivät pelaajat päätä valmentajia, vaan seurajohto. Nyt on annettu jo kahteen otteeseen (kolmas lähellä) periksi, joten ainoa tapa korjata tilanne on oikeasti kohta vaihtaa koko joukkue.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1420 : 13.02.2019 klo 14:37:56

Vaihdetaan joukkue ja siihenhän suuntaan ollaan menossa.

Kesällä loppuu seuraavilla sopimus

Bulka, Caballero, Cahill, Eduardo, Giroud, Green, Luiz, Piazon, Kovacic, Higuain

2020

Pedro, Hazard, Willian, CHO, MvG

Näistä pelaajista jatkosopparia voivat elätellä, Green + CHO + Luiz

Tämän lisäksi Zappacosta, Drinkwater, Michy ovat avoimesti myynnissä.

Lainalla + ulos, Bakayoko menee näillä esityksillä, jos Milanille ei kelpaa optio + Moses + Morata. Kahdesta jälkimmäisestä toki ei tarvitse huolehtia yli vuoteen, kun lainaseurat hoitaa palkanmaksun ja ehkä lunastuksen.

Bulka ei tee uutta sopparia, koska Kepa ja Hazard lähtee ellei tapahdu jotain mystistä, homopornoa Marinalla. Uskon, että Willian on kesällä myöskin myynnissä, huhujen mukaan haluaisi 3-vuoden jatkon, mutta ikärajat. Pedro varmaan jää yleismiesjantuseksi.

Edit: Zouma putoaa väliin, ei varmaan kiinnosta 4 topparin paikka, joten myynti?

Edit2: Joku kirjoitti Mr Googlesta niin seurallahan löytyisi kyseinen kaveri listoilta eli Jay Dasilva. Nopea, väkkärä, tekninen ja pienikokoinen, toki seura on pikkasen ohittanut pelaajan. Pelaa hyvää kautta Bristol Cityssa ja jonkinmoinen sopimus pelaajan siirtymisestä pysyvästi Bristoliin on jo, mutta kai tuon voi repiä tai syksyllä myydä ellei se kesällä seisoisikaan.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2019 klo 14:50:07 kirjoittanut Coulijoe »
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #1421 : 13.02.2019 klo 21:43:11

Alonso on Sarrin mukaan jätetty Malmön vierailun ajaksi lepäilemään. Toivoa sopii, että "lepovuoro" olisi joku kiertoilmaisu koirankopitukselle eikä Alonsoa tarvitse taas heti maanantain huippumatsissa katsella...

Loftus-Cheek myös jäänyt reissusta pois, syynä vähemmän yllättäen samat aiemmin vaivanneet selkäkivut. Todella harmillista, että RLC ei pysy alkuunkaan ehjänä. :(
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1422 : 13.02.2019 klo 21:54:07

Haiskahtaa, että RLC halusi hieman oikaista kuntoutumisessa, koska peliminuutit.
Budha-B

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #1423 : 14.02.2019 klo 15:40:44

Bildin mukaan Chelsea tehnyt 45 megaeuron tarjouksen Frankfurtille Luka Jovicista.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1424 : 14.02.2019 klo 16:18:41

Bildin mukaan Chelsea tehnyt 45 megaeuron tarjouksen Frankfurtille Luka Jovicista.

Näin kuplassa puhellaan eli ei harkita vaan on tehty jo tarjous. "Tieto" olisi peräisin samasta lähteestä kuin Pulisic aiemmin.

 
Sivuja: 1 ... 56 [57] 58 ... 103
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines