FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.04.2019 klo 00:57:26 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 35 [36] 37 ... 75
 
Kirjoittaja Aihe: Chelsea F.C. 2018/19 – Syötellään vähe palloa keskikentällä  (Luettu 359511 kertaa)
2 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #875 : 03.11.2018 klo 14:17:37

Eli FM-termein, spanskin nimen edessä lukee huomisen jälkeen Rst.

No viikon huili tulee, jos huomenna pelaa.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #876 : 04.11.2018 klo 17:59:21

Korjataan sen verran tuota alustusta, että Chelsea ei ole hävinnyt kolmea edellistä kotipeliään Crystal Palacelle, vaan saldo on yksi voitto ja kaksi tappiota. Maaliskuussa Chelsea otti nimittäin Stamford Bridgellä voiton lukemin 2-1.

Ei tuo Crystal Palacen viime aikojen vire kyllä kovin suurta pelkoa herätä ja ihan tuon pohjalta tämä ottelu kyllä pitäisi pystyä hoitelemaan kunnialla.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #877 : 04.11.2018 klo 21:02:11

Voittoa ja kolmea pistettäkin paremmalta maistuu Edenin paluu työpaikalle, ja totta kai Moratan maalivainun löytyminen. Hattutemppu oli senttien päässä mutta ehkä ihan hyvä vaan että nälkää jää tuleviinkin peleihin, vaikka mies näyttikin Hennesseyn torjunnan jälkeen kuin olisi MM-finaalissa mokannut pilkkukisassa. Pedroltakin hyvää tekemistä läpi ottelun. Liigakakkosen asemassa tappiottomalla pelillä on helppo hymyillä, ja hieman jo kutittelisi tuo joulukuun alun City-kohtaaminen. Siinä olisi toki Tottenham välissä mutta jos vaaleansiniset ja Chelsea kulkevat keskinäiseen peliinsä pelkkiä voittoja matkalla napsien, on luvassa "huigee" matsi.

Torstaina onkin sitten edessä EL-lohkovaiheen ennakkoon vaikein peli. Porisoovi voi laittaa hyvin hanttiin mutta toivotaan että Sarrin invinblés-kausi saa jatkoa tuonkin pelin jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 04.11.2018 klo 21:41:21 kirjoittanut Kim Suomisen ponnari »
Himalajan huippu

Paikalla Paikalla


Vastaus #878 : 04.11.2018 klo 21:02:48

Tuhnu Morata se vaan paukuttelee kovemmalla tahdilla maaleja kuin Liverpoolin tuhnu Firmino.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #879 : 04.11.2018 klo 21:27:15

Chelsea FC - Crystal Palace 3-1


Ajassa 1:10 näkyy Palacen puolustusmuoto 4-4-2. Se ei yllättänyt, koska Pooliakin vastaan näkemässäni pelissä he käyttivät samaa ryhmitystä. Kuvassa näkyy myös se, että tässä pelissä Jorginhoa ei pahemmin miesvartioitu rakenteluvaiheessa, vaan hän sai häärätä melko vapaasti kahden ylimmän linjan välissä.


Palace puolusti tiiviisti kapealla, joten Chelsea ei päässyt pelaamaan keskustan kautta juuri ollenkaan kombinaatioita. Kaksi alimmaista neljän linjaa olivat tarpeeksi lähellä toisiaan, mikä vaikeutti taskuihin pelaamista eikä Morata saanut pahemmin kosketuksia toppareiden etupuolella kuten yleensä, koska hänelle ei uskallettu pelata liian ahtaaseen väliin. Lähes ainoa murtautumismalli olikin nostaa laitapuolustajat ylös ja leveälle, jolloin kuvassa oranssiksi ympyröity tila oli vapaana. Chelsea pyrki siis venyttämään Palacen kapeaa muotoa samalla, josko tiloja aukeaisi laitapuolustajien ja toppareiden väliin, mutta Palacen keskikenttämiehet seurasivat hyvin Chelsean keskikenttäpelaajien nousuja, jos Palacen laitapuolustaja lähti peittämään keskitystä.


Tämä oli hyvin tyypillinen asetelma tosiaan avausjaksolla eli laidalla oli 2v2 asetelma, joista Chelsea ei juuri luonut kuin satunnaisia keskityksiä tai palautti pallon alaspäin.


Jälleen laidalla 2v2 ja tällä kertaa ei tarvinnut kierrättää, vaan Alonso sai jalan vapaaksi sekä keskityksen boksiin.


Azpilicueta pääsee vuorostaan tässä keskittämään ylimmässä kuvassa osoittamasta tilasta, mutta keskitys ei löytänyt omia. Idea oli kuitenkin hyvä taas levittää muotoa, kun keskeltä ei päästy murtautumaan. Tätä ennen Azpi joutui toki monesti vain kierrättämään takaisin alas, mutta nyt nousu tyhjään tilaan oli oikea-aikainen ja eteen ei ehtinyt ketään.


Sitten avausmaalin pariin. Tässä näkyy, kuinka taas muoto venyy laitapuolustajan peittäessä Azpin keskitystä. Nyt kuitenkin matala keskitys löytää Pedron jalan topparin ja laitapuolustajan välisestä tilasta.


Ensimmäinen syöttöyritys blokattiin, mutta toinen meni perille ja Morata pussitti läheltä avausmaalin.

Chelsean puolustuspelaamisessa tarkastelin lähinnä menetyksen jälkeistä vastaprässiä ja sitä, miten se oli kehittynyt. Minulla on kaikkiaan viisi esimerkkiä pelkästään avausjaksolta siitä, kuinka upeasti kotijoukkue kykeni puolustamaan Zahan tempokuljetukset ja haastot pimentoon. Mennäänpä seuraavaksi niihin.


Ensimmäinen esimerkki on neljänneltä minuutilta. Barkley antaa harhasyötön laidasta keskelle ja Palacen pelaaja lähtee tempokuljettamaan.


Viisi sekuntia myöhemmin kuljetus päättyy siihen, kun Chelsealla 8v2 ylivoima, syöttösuunnat suljettuna ja ainoa vaihtoehto on muuttaa hyökkäys nopeasta hitaaksi. Vastaprässiä parhaimmillaan, kun pelaajiston moraali oli kunnossa juosta alas puolustamaan.


Tässä tilanteessa Moratan tiputus meni aina Zahalle asti. Jo ennen kuin Zaha saa kunnolla jalat liikkeelle, viisi miestä on sulkenut etenemiskaistat.


Tässä tilanteessa Alonso menetti pallon laidassa.


... mutta jälleen muutamassa sekunnissa vastaisku on tyrehdytetty syöttösuuntien sulkemisella. Seurauksena oli toki tällä kertaa kevyt taktinen rike, josta ei tullut varoitusta.


Tällä kertaa Zaha sai syötön vasemmasta laidasta ja pääsee haastamaan Luizia 1v1-tilanteessa.


Upeasti kuitenkin Rüdiger ja Alonso juoksevat auttamaan lähelle ja Barkley poimii irtokarkin boksin rajalta Zahan mentyä epätoivoiseksi.


Ja vielä yksi esimerkki. Zaha pääsee spurttaamaan Chelsean kulman jälkeen.


Pedro kuitenkin nappaa pallon Kanten ja Azpin tuplattua juoksulinjan eteenpäin.


2. puoliaika


Sitten vielä muutama toisen puoliajan tapahtuma kuvina. Aloitan Chelsean tiiviistä 4-5-1 muodosta 45 sekuntia ennen tasoitusmaalia.


Chelsea sai riiston tiiviyden ansiosta, mutta menetti pallon lähes välittömästi, kun Morata hukkasi Luizin pystysyötön vastustajalle. Tässä kuvassa näkyy se, kuinka Chelsea on menetyksen jälkeen ikään kuin prässäämässä tutussa 4-4-2 muodossa, mutta Willian on liian ylhäällä keskikentän linjasta ja samalla puolestaan puolustuslinja ei ehdi nousta tarpeeksi ajoissa lähelle keskikentän linjaa, jolloin kahden alimman linjan väliin jää valtava tila, johon Palace onnistuneesti pallon pelasi. Violettiviiva kuvaa sitä, kuinka valtavan suuri välimatka on puolustuslinjasta hyökkääjiin eli joukkue ei ehdi kompaktiin muotoon.


Periaatteessa tilanne on silti vielä hallinnassa eli Alonso huolehtii omasta miehestään laidalla. Luizin tulisi lähteä ilman muuta pakittamaan ja antaa Jorginhon juosta kiinni pallollinen pelaaja tai mahdollisesti antaa Rüdigerin huolehtia hänestä yhdessä Jorginhon kanssa.


Luiz kuitenkin päättää lähteä sulkemaan syöttösuuntaa, mutta epäonnistuu siinä Kanten ja Rüdigerin kanssa, jolloin Townsend pääsee vapaasti läpiajoon tasoittamaan pelin kliinisellä alakulmakudilla. Okei, toki jos Luiz olisi onnistunut peittämään syötön, Sarri kehuisi häntä ideologiansa toteuttamisesta, mutta joskus pitäisi silti kyetä havainnoimaan parempi ratkaisu, joka olisi ollut nyt se, että Luiz olisi lähtenyt peruuttamaan ja pitänyt Townsendin kiinni sen sijaan, että hän rynni linjasta vastaan eikä mitään ollut enää tehtävissä, kun Alonsokaan ei millään voinut ehtiä kaventaa sisään ajoissa. Puoliksi maali siis Luizin ja puoliksi liian syvälle iskostetun Sarrin vastaprässi-ideologian piikkiin.


Willianin mentyä vaihtoon Eden sai erikoistilannevastuun. Morata on jossain syystä täysin vapaana alun alkaenkin taka-alueella.


Ehkä hieman yllätti se, että Palacella oli vain seitsemän pelaajaa omassa boksissa puolustamassa viittä Chelsean pelaajaa. Tasatilanteessa vieraskentällä olisi luullut, että ainakin se kahdeksas mies olisi lisäksi uhrattu varuiksi. Nyt sitä ei ollut ja Morata kiitti siitä. Hodgson halusi näemmä jättää kolme miestä ylemmäs vastaiskun varalle, mutta voitontavoittelu tasapelin sijaan kävi nyt kalliiksi. Toki muutoinkin Palacen olisi toki pitänyt miesylivoimalla hoitaa tilanne kunnialla.


Kolmas maali oli avausmaalin toisinto eli taas hyödynnettiin laitapuolustajan tarjoamaa leveyttä. Alonso keskittää tällä kertaa matalana boksiin.


Eden päästää pallon lävitseen hiivyttyään juurikin puolitilaan laitapuolustajan ja topparin väliin. Pedro tekee oikea-aikaisen juoksun Moratan seuraksi ja puttaa pallon takakulmaan.


Maali vielä ylhäältä nähtynä. Kohtalokkaan virheen tekee Palacen van Aanholt, joka ei älynnyt puolustaa Pedron juoksua.


Kuvakaappaukset on hyvä päättää kerta kiellon päälle -teemalla eli lisäajallakin Zaha jaksettiin triplata ja tylsyttää Pedron menetyksen jälkeen.
Budha-B

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #880 : 04.11.2018 klo 22:43:52

Kiitos taas Salming analyyseistä. Näihin ei kyllästy ikinä. Ylos
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #881 : 04.11.2018 klo 23:17:25

Pitkäänhän siinä tänään meni, että peli kääntyi Chelsean eduksi, mutta hyvä niin. Toki täydellisen alkukauden (5-0-0) jälkeen meno on muutenkin tuloksellisesti hieman yskinyt, kun kuuden viimeisen ottelun ajalta saldo on 3-3-0. Sen puolesta ja Hodgsonin sekä Crystal Palacen ja Chelsean yhteisen historian tuntien ei ollut suuri yllätys, että vaikeuksia oli odotettavissa ja niitä myös saatiin.

Moratan esitys kokonaisuutena ei ollut yhtä säkenöivä kuin se viime viikkoinen liigassa, mutta parasta tällä hetkellä on se, että juuri nyt näyttäisi siltä, että Chelsealla on riveissään maalintekoon pystyvä hyökkääjä. Toki tuon osalta ei kannata liikaa henksleitä paukutella, kun niiden hanojen auki pysymisestä ei kuitenkaan mitään täyttä takuuta ole. Hyvältä näyttää kuitenkin tällä hetkellä ja tästä johtuen vähän heikompien peliesitysten jälkeen pelit kääntyvät Chelsealle.

Hommahan jatkuu taas jo tortaina Euroopassa, kun Chelsea kohtaa jälleen BATEn vieraskentällä. Sen jälkeen (viikon maajoukkuetauon kera) Valioliigassa kaksi erittäin mielenkiintoista kamppailua, kun Chelsea kohtaa ensin kotonaan Evertonin 11.11 ja 24.11 vieraskentällä Tottenhamin. Molemmat joukkueet mielestäni erittäin hyviä ja mielenkiintoisia testejä ja peliesityksen pitää etenkin jälkimmäisessä ottelussa olla alusta lähtien hyvällä tasolla, jos kuun loppuun asti Valioliigassa halutaan säilyä tappiottomana joukkueena.
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #882 : 04.11.2018 klo 23:27:25

Kiitos taas Salming analyyseistä. Näihin ei kyllästy ikinä. Ylos

Komp komp tähän. Analysoidaan siis omaa "tuntemusta" jatkossakin vain jahka näitä Salmingin tekstejä riittää vain :)

Ensimmäinen puoliaika jäi taas muista menoista johtuen näkemättä, mutta hienoa, että vähän vaikealta ja nihkeältä vaikuttaneen toisen puoliajan alun jälkeen noustiin vaikuttavaan ja selkeään voittoon. Erityisesti Moratan kahdelle isolle maalille tänään peukkua - toivottavasti tämä vire "vakiintuu" niin, että näistä saadaan jopa viikoittaista nautintoa pelin seuraamiseen.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #883 : 07.11.2018 klo 23:21:34

Giroud on ainakin joukkueen mukana Valko-Venäjällä ja toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että ranskalainen on toipunut avauksen kuntoon torstain otteluun. Evertonin puolustus on profiloitunut alkukauden aikana aika virheherkäksi ja mielestäni parhaiten tuohon pystyy iskemään Moratalla, jonka nopeus ja älykkäät juoksut varmasti aiheuttavat ongelmia Evertonin puolustukselle.

Myös Hazard on mukana, mutta toivotaan jälleen kerran, että ei joudu pelaamaan minuuttiakaan. Tätä onneksi puoltaa se fakta, että muut joukkueet ovat lohkossa pelanneet sen verta ristiin, että Chelseaa seuraa lohkossa kolme joukkuetta, joista jokaisella on kasassa kolme pistettä. Käytännössä siis jo tässä vaiheessa pitää pystyä puhumaan varmasta lohkovoitosta, koska käytännössä kolmesta viimeisestä ottelusta yksikin voitto riittää siihen, että kukaan ei enää ohi tule.

Toivon todella, että Sarri ottaa nyt torstain otteluun ihan täyden rotaation käyttöön, kuten tekin liigacupissa. Pelillisesti kannattaa kuitenkin jo tässä vaiheessa kautta yrittää ottaa kaikki lepuutusetu käyttöön verrattaessa muihin joukkueisiin, jotka vääntävät sijoituksista ehkäpä ennätyksellisen tasaisessa kärkinelikon taistelussa.

Tätähän se kokoonpano ei tule olemaan, mutta toivottavasti se olisi jotain tyyliin:

Kepa; Zappacosta, Christensen, Cahill, Emerson; Fabrégas, Loftus-Cheek, Kovacic; Moses, Hudson-Odoi; Giroud

Kepaa ilmeisesti halutaan peluttaa Sarrin toimesta ykkösenä myös Euroopassa, joten sen osalta Caballeroa on ihan turhaa edes toivoa tolppien väliin. Puolustuslinjassa tuskin ihan täyttä rotaatiota nähdään ja varmaan se nyt on Azplicueta, joka ainakin normi avaajista on avauksessa tälläkin kertaa. Cahillia ei haluttaisi katsoa enää kertaakaan kentällä Chelsean paidassa, mutta tämä taitaa olla se pienin mahdollinen paha.

Keskikenttä toki tuolla miehityksellä tulee varmaan olemaan aika sekava, mutta mielestäni ketään normaalista avaavasta kolmikosta ei kannata avaukseen tähän otteluun uhrata. Nämä on taas näitä kolmikkoja, joista voi odottaa ihan täyttä katastrofiakin, vaikka pelkkien nimien perusteella voisikin odotella täyttä dominanssia.

Hudson-Odoi nyt ei varmasti avaa, eikä 90% varmuudella avaa Moseskaan, mutta ainahan toivoa sopii. Todennäköisesti avaava kaksikko on Pedro ja Willian ja kyllähän sekin välttää, jos jommankumman tai molemmat saa pelin edetessä vaihtoon hyvissä ajoin ja siten, että vaihdosta kentälle tuleva pelaaja ei ole Eden Hazard. Giroud on toivottavasti, kuten jo todettua, toipunut avauksen kuntoon ja Morata saa kaivattua lepoa, jotta on iskussa Valioliigassa taas.

« Viimeksi muokattu: 08.11.2018 klo 03:45:57 kirjoittanut Boca Limpia »
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #884 : 08.11.2018 klo 07:32:21

Morata, Moses eivät avaa 100% varmuudella, koska eivät ole mukana. Cesc on kuumeessa eikä pelaa vaikka vissiinkin on mukana vai jäikö Lontooseen...Rudi, Alonso ja David Luiz jäivät myös reissusta.

Eden pelaa sen 40 min. Sarri haluaa Hazardin match fitnessiin, kun lekurit on antaneet luvan pelata.

Edit: Cesc jäi Lontooseen. 19 pelaajaa mukana joista 3 maalivahtia.
« Viimeksi muokattu: 08.11.2018 klo 07:37:32 kirjoittanut Coulijoe »
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #885 : 08.11.2018 klo 12:57:08

Morata, Moses eivät avaa 100% varmuudella, koska eivät ole mukana. Cesc on kuumeessa eikä pelaa vaikka vissiinkin on mukana vai jäikö Lontooseen...Rudi, Alonso ja David Luiz jäivät myös reissusta.

Eden pelaa sen 40 min. Sarri haluaa Hazardin match fitnessiin, kun lekurit on antaneet luvan pelata.

Edit: Cesc jäi Lontooseen. 19 pelaajaa mukana joista 3 maalivahtia.

Näillä sitten varmaan siis:

Kepa, Emerson, Christensen, Cahill, Zappacosta, Kovacic, Barkley, RLC, Willian, Giroud, Pedro

Ampadua olisi kyllä myös mukava nähdä tuossa keskikentän pohjalla nyt, kun Cesc on sivussa ja Jorginhoa tuskin tällaisessa ottelussa aletaan riskeeraamaan, mutta veikkaisin että Kovacic kuitenkin avaa. Hudson-Odoita ja Hazardia sitten myös penkiltä sisään.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #886 : 08.11.2018 klo 16:38:08

No niin, hyviä selvennyksiä Coulijoelta.

Moratan puuttuminenhan on hyvä juttu ja espanjalainen saa nyt siis valmistautua täysin tuohon sunnuntain otteluun. Tuo keskikenttä tosiaan menee sitten Cescin poissaolon myötä uusiksi. Järkevintä varmaan sitten olisi laittaa Kante avaukseen kolmanneksi lenkiksi, eli Kovacic, Loftus-Cheek ja Kante avaisivat. Toki aika tuon näyttää ja voi hyvinkin olla, että sieltä avarista löytyy Barkley, koska tuosta kolmikosta Jorginho, Barkley ja Kante on Kante nimenomaan ollut se, joka on 'joutunut' alkukauden aikana urakoimaan. Jorginhoa on lepuutettu eniten ja Barkley on välillä jopa tippunut tuosta ihanneavauksesta, kun taas Kantea on jouduttu peluuttamaan paljon myös näissä vähemmän tärkeissä kilpailuissa. Toki Kante sitten tuosta kolmikosta on se, joka varmasti parhaiten kuormitusta kestää ja varmaan myös pelillisesti hänellä on ollut eniten ongelmia oman roolinsa hahmottamisessa, joten siinä mielessä jokainen pelattu minuutti on omalla tavallaan rahaa pankkiin.

Toiveissa olisi, että BATEa vastaan peli saataisiin tänään pakettiin ensimmäisellä jaksolla. Kovinkaan todennäköistä se ei toki ole, mutta ihan mieluusti toisella jaksolla katselisi tylsää käveleskelyä ja Chelsean pallonhallintaa ilman sen kummempaa tarvetta lisämaaleille.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #887 : 08.11.2018 klo 22:50:26

Minimisuoritus. Muuta ei pelistä jäänyt kerrottavaa muuta kuin se että BATE:lle olisi noilla paikoilla suonut edes pisteen.

Hieman pelottaa Jorginhon täysi ysikymppinen. Toivottavasti brassi-italiaano vetää viikonlopun pelin läpi hammasta purren eikä tästä pelistä pahempia pöllejä tullut. Sunnuntain Everton-matsiin pitää Chelsean parantaa myös esim. kaikessa.
Panopticon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #888 : 09.11.2018 klo 06:04:45

Sunnuntain Everton-matsiin pitää Chelsean parantaa myös esim. kaikessa.

Jep. Käsittämättömän heikkoa tekemistä. Syöttöpelikin oikein välillä meinasi itkettää. Ainoat syötöt jotka saatiin hyvällä prosentilla omille, oli siihen vieruskaverille neppailut, kun vastustajia ei ole lähellä.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #889 : 10.11.2018 klo 02:27:28

Tuota eilistä ei kannata oikeastaan noteerata millään tavalla Everton-ottelun osalta. Kokoonpano tulee onneksi muuttumaan jälleen lähes täysin, pelipaikka on eri ja vastustajakin varmasti tutumpi.

Toki kakkosmiehistö tuostakin esityksestä haukkunsa ansaitsee ja missään nimessä eiliseen esitykseen ei voi olla tyytyväinen muilta osin kuin siltä, että kolme pistettä ottelusta tuli ja sen myötä lohkovoitto on käytännössä varma.

Teoriassa tuo kokoonpano pitäisi saada pelaamaan edes tyydyttävästi varsin yksinkertaisesti. Ylimmän viisikon pääasiallisena tehtävänä pitäisi olla luoda tarvittava tila sille, että molemmilla puolilla operoivat varsin pätevät laitapakit saavat tilaa pelata edes muutaman laadukkaan keskityksen boksiin ja Giroud sitten pistelee pallot pussiin. Käytännössä tilanne on sitten hieman eri ja eilenkin se aika hyvin nähtiin. Etenkin kotikentällä nämä heikommatkin joukkueet kyllä pystyvät laittamaan pelin tiukaksi. Toki sitten sekin on fakta, että Chelsea on vieläkin aika kaukana esimerkiksi Cityä siinä vaiheessa, kun pitää hyökätä pallonhallinnan kautta ja vastustajan keskittyessä pääasiallisesti vain puolustamaan omaa maaliaan.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #890 : 11.11.2018 klo 03:07:02

Everton vastassa siis huomenna ja kyseessähän on ihan kohtuullisesti kautensa aloittanut joukkue. Tämä siitäkin huolimatta, että etenkin kauden ensimmäisissä peleissä Everton kärsi varsin pahasta loukkaantumissumasta. Nyt sairastupa on hiljalleen tyhjentynyt ja vastaan asettuukin varsin hyvävireinen ylemmän keskikastin joukkue. Viidestä viimeisestä liigakamppailusta Everton on ottanut peräti viisi voittoa.

Joukkueiden keskinäisissä Chelsea on ollut vahvasti niskan päällä kotikentällään. Viidestä edellisestä Stamford Bridgellä pelatusta ottelusta Chelsea on voittanut neljä ja kerran on jääty tasapeliin. 2016 pelatussa tasapelissä Chelsea nousi tasoihin kahteen otteeseen; ensin kahden maalin takamatkalta ja myöhemmin Ramiro Funes Morin 90. minuutin johtomaalin jälkeen lisäajan 8. minuutilla John Terryn toimesta.

Huomiseen otteluun lähtökohdat ovat lähestulkoon optimaaliset. Keskikentällä saatetaan tosin nähdä se muutos, että Mateo Kovacic syrjäyttää Ross Barkleyn avauskokoonpanosta, koska Barkley urakoi viikolla Eurooppa liigan puolella isot minuutit ja edellisen Valioliigaottelun esitys Crystal Palacea vastaan jäi harmillisen vaisuksi. Tämä jatkaisi varmasti taas sitä linjaa, jota Sarri on alkukaudella joukkueen kanssa pitänyt, eli esitysten perusteella tietystä miehistöstä valitaan avauskokoonpano.

Uumoilin jo aiemmin tällä viikolla, että Everton voisi sopia vastustajaksi Chelsealle oikein hyvin. Paremmin kuin menneen viikon sisällä kohdatut BATE ja Crystal Palace, joita vastaan hankaluuksia olikin. Evertonin puolustus on hyvästä vireestä huolimatta osoittanut virhealttiutta myös viime aikoina ja Marco Silva nyt ei Evertonia ole myöskään mitenkään puolustusvoittoisesti ole peluuttanut. Evertonin systeemissä on käytännössä aina neljä selkeän hyökkäävää pelaajaa ja lisäksi varsin innokkaasti hyökkäyksiin nousevat laitapuolustajat Dignen ja Colemanin muodossa. Puolustuspäässä tuo luonnollisesti avaa tiloja enemmän kuin mitä kahdessa viimeisessä ottelussa on nähty ja tämä sopii erinomaisesti etenkin Hazardille ja Moratalle.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #891 : 11.11.2018 klo 19:12:58

Melko samanlainen ottelu kuin viikko sitten, joten Manchesterin derbyn kolkutellessa oven takana, tyydyn muutamaan kirjalliseen huomioon. Everton puolusti 4-4-2:ssa kuten Palace viikko sitten. Avausjaksolla laitapuolustajat eivät nousseet tarpeeksi levittämään vastustajan muotoa kuten Viasatin studiossakin todettiin. Toisella jaksolla sitten Alonso ja Azpi halasivat enemmän sivurajaa ja ylempänä kenttää, mikä mahdollisti useampien maalipaikkojen synnyn laitojen kautta. Kertaalleenhan Morata pussitti paitsiosta pallon sisään Azpin tarjoilusta. Lopulta sitten Silva reagoi Chelsean vyöryyn vaihtamalla Jagielkan sisään ja puolustusryhmitykseksi 5-4-1, jolloin laitapuolustajat pystyivät puolustamaan lähempänä sivurajoja keskityksiä, kun keskellä oli kolme topparia kahden sijaan tukkimassa välejä puolitiloissa. Melko hyvin tuo muutos toimikin, koska viimeisellä vartilla Chelsea ei enää luonut Alonson tai Azpin kautta maalipaikkoja rangaistusalueen sisälle. Keskustan kautta murtautuminen oli hankalaa Evertonin kahden alimman linjan oltua tarpeeksi lähellä toisiaan läpi ottelun. Toinen lääke siihen keskitysten lisäksi olisivat olleet pystyjuoksut linjan taakse, mutta nekin jäivät melko vähiin, vaikka toki toisella puoliajalla ainakin Willian ja Hazard pääsivät kertaalleen laukomaan spurtin päätteeksi puolittaisesta läpiajosta.

Kiitos muuten Boca Limpialle noista ennakkoteksteistä, joissa käsitellään kulloistenkin joukkueiden keskinäistä historiaa ja sivutaan myös kokoonpanoja. Mielenkiintoista luettavaa näin ytimekkäästi muotoiltuna.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #892 : 11.11.2018 klo 19:15:01

Hidasta ja huolimatonta. Noihin sanoihin voi tiivistää Chelsean hyökkäyspelin tältä iltapäivältä ja ”vain” yksi piste oli ihan ansaittu saalis tästä pelistä, jossa noilla paikoilla olisi voinut paremmankin tuloksen saada. Morata palasi omalle tasolleen, Barkley ei tainnut edes haluta saada aikaan minkäänlaista tulosta vanhaa seuraansa vastaan, Azpi täysin hyödytön ylöspäin, kuin myös Kanté ja Kovacic.

Paljon epäonnistujia oli tämän päivän pelissä, ja mikäli trendi jatkuu tällaisena, on maaottelutauon jälkeen luvassa kauden avaustappio Spurseloonaa vastaan. Toivottavasti paikallisvastustaja on tauon jälkeen kohmeessa.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #893 : 11.11.2018 klo 19:21:30

Hidasta ja huolimatonta.

Näin.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #894 : 11.11.2018 klo 23:01:48

Toinen jakso tänäänkin ensimmäistä parempi ja sen olisi pitänyt riittää voittoon. Etenkin, kun Evertonilla ne pari paikkaa menivät hukkaan ihan omien pelaajien toimesta, kun Walcott ja Bernard eivät paikoissaan saaneet kunnon kosketusta aikaan. Hazardilla ja Willianilla oli molemmilla paikat pelata tyhjä maali Moratalle toisella jaksolla, mutta Hazard osoitti taas sitä omaa pelillistä heikouttaan, eli ajoittaista pelisilmän puutetta ja Willian päätyi omaan ratkaisuun.

Moratasta totesin jo otteluotsikossa, että ei ainakaan tällaisilla esityksillä tule saamaan tuomareita puolelleen vaan pikemminkin päinvastoin luo itselleen huonoa mainetta.

Tämän hetkinen vire huolestuttaa ja jokainen tällainen tulos kyllä heikentää mahdollisuuksia mestaruustaistossa. Näistä ei auttaisi jäädä ilman täyttä pistepottia.

Kiitos vielä Salmingille huomioimisesta. Peleistä kirjoittamasi faktat ovat myöskin olleet mukavaa luettavaa.
« Viimeksi muokattu: 12.11.2018 klo 00:09:56 kirjoittanut Boca Limpia »
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #895 : 15.11.2018 klo 20:50:00

BBC kirjoittelee, että Chelseaa uhkaisi alaikäisten pelaajien hankintasuhmuroinneista vastaavanlainen kahden vuoden siirtobänni kuin Espanjan jättiläisistä kullakin on lähihistoriassa ollut. Syynissä monia siirtoja, mutta erityisesti mainittuna on Bertrand Traoren tapaus. Traorehan oli Chelsean junnuissa "epävirallisesti" jo pari vuotta ennen kuin täytti 18 vuotta ja aikoinaan tuli tuota kuviota itsekin ihmeteltyä, joten tutkinta ei varsinaisesti yllätä.

Tarkemmassa tarkkailussa on Chelsean lisäksi kuulemma muutamia muitakin englantilaisseuroja, joten saa nähdä millainen soppa tästä vielä tulee vai tuleeko mitään. Sehän nyt on liki varmaa, että vaikka tuo 2 vuoden siirtokielto langetettaisiinkin, niin Real Madridin ja Atleticon tavoin valituksilla tuon saisi todennäköisesti puolitettua ja todellinen vaikutus jäisi lopulta verrattain aika pieneksi. Toki jos mahdollinen siirtobänni koskisi vaikkapa 19/20 kautta, niin mm. Hazardin jatko seurassa olisi entistäkin enemmän elintärkeää, koska korvaajaa ei olisi mahdollista hankkia lainkaan.

No, jos ei muuta niin ainakin tuon myötä tulisi niitä pitkään kaivattuja mahdollisuuksia nuoriso-osastolle. :D
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #896 : 20.11.2018 klo 20:12:05

Hazardin jälkeen se seuraavaksi tärkein jatkosopimustavoite henkilökuvassa: https://youtu.be/zq65U3l8Egk

Vaikuttaa erittäin mainiolta miekkoselta, eikä yllättäisi jos nauha löytyisi käsivarresta tulevina vuosina.
Rottweiss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: CFC


Vastaus #897 : 22.11.2018 klo 00:50:37

Kanten viisivuotinen jatko on julkistamista vaille valmis, 300 k£/vko.

https://www.telegraph.co.uk/football/2018/11/20/ngolo-kante-verge-signing-bumper-new-chelsea-deal/
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #898 : 22.11.2018 klo 01:49:21

Kanten viisivuotinen jatko on julkistamista vaille valmis, 300 k£/vko.

https://www.telegraph.co.uk/football/2018/11/20/ngolo-kante-verge-signing-bumper-new-chelsea-deal/

Tämä on seurajohdolta monelta kantilta viisas veto. Vaikka Sarrin futiksessa Kante ei (tällä hetkellä) pääse pelaamaan optimaalisinta rooliaan, niin aika monessa muussa joukkueessa on huutava pula "kantesta". Opportunista tietysti ja futisromanttisesti kyynistä, mutta ymmärrän silti.

Ja toisaalta Kante on Chelsealle ehkä Sarria pidemmän tähtäimen suunnitelma joten siksin ymmärrettävä liike.

Ja siis eihän Kante huonosti ole tuota uutta rooliansakaan hoitanut, mutta onhan se jännä, että roolissaan maailman paras ei pelaa sitä roolia.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #899 : 22.11.2018 klo 07:20:58

Tästä sopimuksesta samat fiilikset kuin Heiskalla. Pari vuotta max ja sitten myyntiin, jos pysyy edes alustavasti normi formussa. PSG koitti kesällä kaksi kertaa ja Kante itse totesi ettei lähde, tahnaa olisi tullut enemmän sieltä.

Sarri varmasti jo miettii sopivaa palasta kasvamaan Kanten taakse. Kakkosmiestähän ei kesällä enää ole, nythän sitä virkaa esittää Kovacic tarvittaessa. Tai tuleehan Bakayoko takaisin.....

Sandro Tonalin nimi vilkkuu sopivin väliajoin asiamiesten paappereissa Jorginhon varamiehekse, kun Cesc poistuu kesällä.

Toinen nimi mitä puskee on Housseim Aouar, sitä en tiedä taipuuko Kanten varalle vai onko liian hyökkäävä pelaaja. Jos on niin tuskinpa Chelsea hankkii, koska on tarpeeksi ongelmaa jo olemassa tuohon yläoksan rooliin. Ja Aouar pelaa jo isoja minuutteja Lyonin keskikentällä.

Kesällä luuta lakaisee kunnolla. Tammikuussa tuskin tapahtuu muuta kuin Cahillin mahdollinen poistuminen.

DD pisti virallisesti kengät naulaan. Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 22.11.2018 klo 07:26:56 kirjoittanut Coulijoe »

 
Sivuja: 1 ... 35 [36] 37 ... 75
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines