FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.08.2019 klo 22:35:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 35 [36] 37 ... 70
 
Kirjoittaja Aihe: Juventus F.C. 2018/19 Vincere non è importante. E' l'unica cosa che conta  (Luettu 377924 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #875 : 05.02.2019 klo 08:55:18

Mitä mieltä porukka on täällä ollut Dybalan otteista?
Kyllä siellä noita teikäläisen ja Fantômen esittämiä henkisiä ongelmia varmasti on, mutta näen niiden esittäytyvän hieman eri valossa.

Dybalalla olisi nyt paikka kasvaa ja ottaa enemmän vastuuta pelinrakentelusta ylempänä.
Tässä ollaan mielestäni asian ytimessä,  ja koen että ne avut pelinrakennuspuolelle on se, mitä kääpiöltä tällä kaudella tarvitaan. Siellä on Rollea ja Mandzukicia vastaamassa siitä maalisarakkeesta, mutta kirjaimellisille kendotehoille olennaiset syöttäjät ja toiset syöttäjät ovat harvemmassa.

Pojan 7+4 pitää sisällään enemmän kuin tarpeeksi kaappeja ottaen huomioon millaisia kavereita siellä on heittää kentälle, mutta jotta Dybalan kautta voisi kuvailla onnistuneeksi, tulisi tuo jälkimmäinen nelinkertaistaa.

Itsekkyys ja hautominen kuriin, palloa nopeammin liikkeelle ja pää ylhäällä, vaikka sen pallon saakin kohtuulliselle vetopaikalle. Nopeat hyökkäykset eivät saa pysähtyä siihen, että Dybis painii 40 metriä maalista vastapuolen keskikenttämiehen kanssa ja saa näistä kolmasosasta hankittua vaparin.
bella bambina

Poissa Poissa


Vastaus #876 : 05.02.2019 klo 18:46:51

Se on totta että 4-3-3 ei ole Dybalalle paras muoto. Toisaalta vaikea sitä on alkaa muuttamaan, kun tuloksellisesti on mennyt näinkin hyvin. Kaudelta ei ole kuin kaksi tappiota ja oliko nyt kolme tasuria. Tuloksista huolimatta peli ei ole näyttänyt kun muutamaa poikkeusta lukuunottamalta hyvältä. Suurimmilta osin ihan mukiin menevää meininkiä, ilman sen suurempia hienouksia.

Kevät on vasta edessä ja viimeistään Ticoa vastaan täytyy löytää uusi toimivampi vaihde niin joukkueen osalta, kuin myös Dybalan osalta. Oli se muodostelma 4-3-3 tai joku muu.

Tosiaan Dybala ei osaa oikein käsitellä sitä kun ei mahdu pelaamaan tai hänet otetaan kesken pelin pois. Vaikka kaikissa kilpailuissa on 7+4 ei se oikein vastaa Dybalalle annettuja odotuksia. Viime kaudella yli 20 maalia Serie A:ssa ja onko tällä kaudella nyt 2 kasassa. Sentään herkkusieniliigassa on osunut, tosin 4 niistä maaleista Young Boysia vastaan. Kuten M-V tuossa kirjoitti pelinopeus pitäisi Paololta lisääntyä selvästi. Myös aikaisemmin mainittu kamppailuvoima täytyy parantua.

Reindeerman

Poissa Poissa


Vastaus #877 : 06.02.2019 klo 06:27:13

Tappioita on tullut kai kolme.  Manulle, young boyssille ja Atalantalle.

 Omasta mielestäni Dybalalla rahastamista kesällä pitäisi harkita. Allegri ei tunnu löytävän sille hyvää pelipaikkaa sitten millään. Ja chämppäreissä isoja seuroja vastaan Dybala on ollut vähän hukassa aina, pois lukien se yksittäinen barca peli missä teki hatun.
Gaetano

Poissa Poissa


Vastaus #878 : 06.02.2019 klo 11:30:39


 Omasta mielestäni Dybalalla rahastamista kesällä pitäisi harkita. Allegri ei tunnu löytävän sille hyvää pelipaikkaa sitten millään. Ja chämppäreissä isoja seuroja vastaan Dybala on ollut vähän hukassa aina, pois lukien se yksittäinen barca peli missä teki hatun.

Itse myös samaa mieltä. Jos Allegri jää niin Dybalasta otetut rahat sitten tarpeeseen ja jos valmentaja vaihtuu niin tällöin Dybalan on oltava ensimmäinen piirretty ukko kokoonpanossa ja rooli kuntoon. Tällaisenaan ei tule yhtään mitään.
buono

Poissa Poissa


Vastaus #879 : 06.02.2019 klo 12:29:33

Tällaisenaan ei tule yhtään mitään.

Aamen.

Ronaldon kärkipariksi kuitenkin sopinee enemmänkin Marion tyylinen kaveri, kuin second striker (Dybala), ainakin näin olen historiasta ymmärtänyt. Oli sitten kahden kärjen systeemi (Ronaldo Left Striker), tai kolmen (Ronaldo Left Winger). Ihan puhtaana Left Midfield laiturina Ronaldo ei puolustustyöskentelynsäkään takia enää toimi.

Jos Ronaldo - Mandzukic on pakko saada avaukseen, ei Dybalalle löydy sitä ominaisinta paikkaa millään formaatiolla. Lähimmillään 4231 tai 4312...

Ellei sitten joku valmentaja lähde yrittämään kahden kärjellä Ronaldo - Dybala ja penkitä Marion.
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #880 : 06.02.2019 klo 12:32:01

Ihmetyttää kyllä, miksi tuota 4-3-1-2:ta Dybala kymppinä ei voida kokeilla. Siellä on ihan maailmanluokan laitapakkeja pitämässä yksin leveyttä. Ja tuleehan sieltä apua sitten box-to-boxeilta.

Tuo kortti nyt pitäisi ehdottomasti katsoa kunnolla mahdollisimman pian.
Fantôme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bianco che abbraccia il nero.


Vastaus #881 : 06.02.2019 klo 13:22:49

Ihmetyttää kyllä, miksi tuota 4-3-1-2:ta Dybala kymppinä ei voida kokeilla. Siellä on ihan maailmanluokan laitapakkeja pitämässä yksin leveyttä. Ja tuleehan sieltä apua sitten box-to-boxeilta.

Tuo kortti nyt pitäisi ehdottomasti katsoa kunnolla mahdollisimman pian.

Minä haluaisin kans nähdä saman nyt kun on vielä hyvää kaulaa Napoliin, ja tärkeä olisi saada peli toimimaan paremmin. Tätä muotoa kokeiltiin kerran tällä kaudella Sassuoloa vastaan. Cristiano pelasti kahdella häkillä ja Sassuolokin teki yhden. Puolustuksessa tuolloin tosin hääräsi Benatia - Bonucci ja keskustassa Matuidi - Bentancur/Can - Khedira. Pjanic ei käynyt edes kentällä. Paskaahan se silloin oli, mutta jos siellä olisi nyt kuitenkin Pjanic ja enemmän kehittynyt Bentancur niin miksei voi kokeilla? Nopeasti Allegri hylkäsi ajatuksen. Sen jälkeen pelkkää 4-4-2 ja 4-3-3.

E: Toki tuolla on nyt puolustukseen heittää pelkästään Caceres ja Rugani, mikä ei vakuuta sinänsä. Mutta tuo topparipari pelottaa kyllä muodosta huolimatta. Rugani sai Parmaa vastaan ihan kohtuuttomasti paskaa niskaan lehdistöltä. Ja Khediran esitystä pidettiin muka hyvänä. Tämä ei ole edes mikään puolueellinen reaktio vaan kun katsoo noissa kahdessa päästetyssä maalissa Samin backtrakkaamista niin ei jumalauta.
« Viimeksi muokattu: 06.02.2019 klo 13:30:19 kirjoittanut Fantôme »
Gaetano

Poissa Poissa


Vastaus #882 : 06.02.2019 klo 13:55:09

Ihmetyttää kyllä, miksi tuota 4-3-1-2:ta Dybala kymppinä ei voida kokeilla.

Dybala on useaan otteeseen ollut piirrettynä kympiksi taikka seconda puntaksi, mutta sitten kun peli on lähtenyt rullaamaan niin se paikka onkin löytynyt oikealta laidalta tai keskikentältä. Tämän jälkeen sitten hölkkäillyt ykkösaallon imussa boksin rajalle. Olisi kiva tietää onko Paulosta itsestään kiinni vai haluaako Allegri tätä.

Itsekään en ole missään nimessä luovuttamassa Dybalan kohdalla, mutta selkeä muutos on tarpeen. Tällä hetkellä on myös sellainen tunne että hyviä pelaajia tulee aina uusia mutta hyviä (ja voittavia) valmentajia ei niinkään - siksi pitäisin Allegrin tasan niin kauan kuin kiinnostusta löytyy ja tulokset pysyvät hyvinä. Vaihtamalla paranee -malli toimii silloin jos joukkue kyntää syvällä ja sitä Juventus ei tee vaikka hankala jakso onkin käynnissä. Yksittäiset pelaajat sen sijaan pistäisin ulos kunhan vain hinta on kohdallaan.
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #883 : 06.02.2019 klo 15:12:52

Gaetanolla on tuossa ihan hyvä pointti siinä, että mistä sitä tietää, onko Allegrin fläppitaululle piirrettynä 4-3-3 vai 4-3-1-2? Masa sanoi jonkun matsin jälkeen, että Dybala teki viimekaudella enemmän häkkejä, mutta silloin meillä ei ollut Ronaldoa - odotus on nimenomaan hyökkäyksen ja keskikentän linkkinä toimimisessa.

Dybis pelaa mainiosti seiniä ja yksi mikä voisi nähdäkseni auttaa välttämään laidalle ajautumista, olisi Bentancurin peluuttaminen keskikenttäkolmion kärkenä. Nyt Matuidi painaa liian usein keskustasta ylimpänä ja ranskiksen pelaaminen pienessä tilassa on kyllä lähinnä paskaa. Patongin avut sitten puolustussuuntaan jne. Dybala ajautuu pallollisena sitten oikealle tukeutuakseen laitureihin pelikavereina, kun Blaise on väärässä paikassa väärään aikaan. Jos siellä ei ole muita kuin Cancelo, hidastuu hyökkäys väkisin odottaessa pakin nousua.

Se viimekauden Khediran rooli hyökkäyssuuntaan on mielestäni hieman virheellisesti allokoitu Matuidille, kun sinne haluttiin Samin tilalle urugeesi osallistumaan myös niillä kahdella ensimmäisellä kenttäkolmanneksella.
Fantôme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bianco che abbraccia il nero.


Vastaus #884 : 06.02.2019 klo 16:21:49

Juven suurin ongelma on ihan varmasti nuo mezzaloiden roolitukset. Eihän tuohon ole tarjollakaan kuin puuttellisia pelaajia, mutta ei jumalauta että turhauttaa välillä pelitemmon aivan turha hidastaminen siksi ettei nuo kaverit osaa lukea peliä edes vähää alusta. Toisella laidalla on ulospelaava höntyilijä joka juoksee kyllä, mutta pallo jalassa näyttää kosketuksesta päätellen palavan helvetin tulessa, ja toisella puolella kaveri osallistuu hyökkäykseen aallosta ehkä ennen maalivahtia jos jaksaa osallistua.

Fantastistana pelaamista ei todellakaan tehdä Dybalalle helpoksi ja ihan ilmiselvää miksi poika ajautuu välillä hakemaan palloa alhaalta kun alemmalla oksalla pelaa tuollaisia puuttellisia jalkapalloilijoita. Ei sen mitään tiki-takaa tarvitse olla toimiakseen, mutta lähes jatkuvasti pelirakentelutilanteessa Pjanic pistää syöttöä pakeille ja sitä kautta lähdetään. Miksi siellä keskustassa liikkuminen on niin vaikeata. Dybala, Costa, Berna, Ronaldo ja Mandzu aivan liian monesti ajetaan pelaamaan kombinaatiota pakin kanssa.
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #885 : 06.02.2019 klo 23:07:11

Dybala on useaan otteeseen ollut piirrettynä kympiksi taikka seconda puntaksi, mutta sitten kun peli on lähtenyt rullaamaan niin se paikka onkin löytynyt oikealta laidalta tai keskikentältä. Tämän jälkeen sitten hölkkäillyt ykkösaallon imussa boksin rajalle. Olisi kiva tietää onko Paulosta itsestään kiinni vai haluaako Allegri tätä.

Gaetanolla on tuossa ihan hyvä pointti siinä, että mistä sitä tietää, onko Allegrin fläppitaululle piirrettynä 4-3-3 vai 4-3-1-2?

No ainakin se peli on ollut helvetin leveällä yläoksalla ja kai se fläppitaulu sinne grafiikoihinkin siirtyisi? Mä en muista grafiikkaa, johon olisi piirretty selkeä 4-3-1-2 ilman laitahyökkääjiä.

Allegri tykkää pitää yläkolmikkoa leveällä, mikä näkyi jo siinä Mandzukicin vanhassakin roolissa. Tuskin Dybala ominpäin itselleen vieraalle pelipaikalle ajautuu. Tai Mandzukic. Ja tätä puoltaa myös perinteisempien wingerien haaliminen viime ikkunoissa.

Yksi ongelma on myös se, että laidat ovat nyt "liian tasapainoisia". Ennen toisesta laidasta tehtiin selvästi vahvempi, kun taas toisella puolella oli "luterilaisempi" puolustaja (Asa, Evra, jopa Licht vs. Sandro). Nyt tullaan vähän joka kaistaa sekaisin.

Toki kaikki kulminoituu Pjanicin kanssa tehtyihin kombinaatiohin, joten kaikki keskustelu on turhaa ilman häntä.

Fantastistana pelaamista ei todellakaan tehdä Dybalalle helpoksi ja ihan ilmiselvää miksi poika ajautuu välillä hakemaan palloa alhaalta kun alemmalla oksalla pelaa tuollaisia puuttellisia jalkapalloilijoita. Ei sen mitään tiki-takaa tarvitse olla toimiakseen, mutta lähes jatkuvasti pelirakentelutilanteessa Pjanic pistää syöttöä pakeille ja sitä kautta lähdetään. Miksi siellä keskustassa liikkuminen on niin vaikeata.

Vastaat tähän itse jo tuossa. Ja ongelma ei tosiaankaan ole yksin Khedira, vaan Matuidi ja nyt vielä Can ovat yhtä hyödyttömiä nykyään.

Rosterihan on ikävästi epätasapainoinen sikäli, että keskustaan on tasan kaksi mitat täyttävää pelaajaa, mutta kahden keskustalla Dybalalle ei ole kunnon roolia (ehkä joku 3-4-1-2 ainoastaan?).
« Viimeksi muokattu: 06.02.2019 klo 23:13:59 kirjoittanut Heiska »
Fantôme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bianco che abbraccia il nero.


Vastaus #886 : 07.02.2019 klo 00:23:24

Sturaro Genoaan pysyvästi. 12m profittia. Enemmän kuin Benatiasta.
mdma-ryby

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #887 : 07.02.2019 klo 00:37:48

Dybalasta.

Siis eihän jengi täällä luule, että Ronaldo 34v ja Mandzu pian 33v on jotenkin ikuista? Joukkue on voittanut lähes kaikki matsit kauden aikana  ja monet ovat myymässä parasta peli-ikäänsä lähestyvää,  viime kaudella 22 maalia tehnyttä pelaajaa.

Joo, roolitus ja tehot ovat olleet hukassa, mutta mitäs sitten, jos konkarit alkavat sakata tai tulee joku pidempi poissaolo. Sitten kärkeen onkin ihan mukava asetella - tadaa - vanha kunnon Paulo Dybala.

Keskikenttä on se alue johon pitää puuttua kovalla kädellä jatkossa. Ja ehkä myös uusi toppari. Rugani rupeaa olemaan vähän kiikun kaakun mitä miehen kanssa pitäisi tehdä ellei taso vakiinnu.

Itse en siis edes miettisi Dybalan kohdalla myyntiä, vaikka ei saisi mitään aikaan roolissaan tänä keväänä. Kuitenkin aika paljon näyttöjä alla ja parhaimmillaan täysin maaginen pelaaja.
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #888 : 07.02.2019 klo 11:51:18

No ainakin se peli on ollut helvetin leveällä yläoksalla ja kai se fläppitaulu sinne grafiikoihinkin siirtyisi? Mä en muista grafiikkaa, johon olisi piirretty selkeä 4-3-1-2 ilman laitahyökkääjiä.
Napolia vastaan se oli mielestäni vielä piirretty noin, mutta sen jälkeen oikealle laidalle. Tuon jälkeen Rolle-Mandzu-Dybis kun on näkynyt grafiikalla, en ole itse ainakaan onnistunut muodostamaan minkäänlaista kuvaa siitä, mitä pojan on tarkoitus kentällä tehdä tai missä sen pelipaikka on.
Rosterihan on ikävästi epätasapainoinen sikäli, että keskustaan on tasan kaksi mitat täyttävää pelaajaa, mutta kahden keskustalla Dybalalle ei ole kunnon roolia (ehkä joku 3-4-1-2 ainoastaan?).
3-4-1-2 jo pureskeltu? :) Nyt tosin vaikuttaisikin siltä, että vain Costan loukki on pahempi ja Berna on treenannut normaalisti joukkueen mukana; 4-2-3-1 voitaisiin myös ottaa pöydälle. Tuloksellis-pelillisesti vieraissa Violan hoonaaminen lienee kauden parhaita esityksiä ja sehän toteutettiin juuri tuolla muodolla. Vaikkei Berna välttämättä heti yllä em. ottelun MVP:n (whoscored) tasolle, tasoittaa Pjanic Matuidin tilalla puntteja. 8)

Nyt nämä pari seuraavaa peliä saisi vähän leikkiä kokoonpanolla muutenkin perkelöittäen Simeonen scouttaushommia, kun kaveri joutuu kuitenkin paljastamaan enemmän korteistaan jo viikonloppuna Madridin derbyssä.
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #889 : 07.02.2019 klo 18:54:56

Joo. Tärkeintä olisi juurikin nyt kokeilla, ihan mitä vaan uutta oikeastaan. Mutta jotain.
buono

Poissa Poissa


Vastaus #890 : 08.02.2019 klo 21:30:30

Uutinen
Juventus have sold players worth €53m during the previous January window:

Sturaro to Genoa - 18m.
Favilli to Genoa - 7m.
Benatia to Al-Duhail - 8m.
Audero to Sampdoria - 20m.

That's half of the CR7 transfer fee already recouped. Brilliant Business.

Ylos
DieselHirvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #891 : 09.02.2019 klo 01:34:05

Dybalasta.

Siis eihän jengi täällä luule, että Ronaldo 34v ja Mandzu pian 33v on jotenkin ikuista? Joukkue on voittanut lähes kaikki matsit kauden aikana  ja monet ovat myymässä parasta peli-ikäänsä lähestyvää,  viime kaudella 22 maalia tehnyttä pelaajaa.

Joo, roolitus ja tehot ovat olleet hukassa.

Keskikenttä on se alue johon pitää puuttua kovalla kädellä jatkossa.

Dybala on ja parhaimmillaan täysin maaginen pelaaja.

Dybala on useaan otteeseen ollut piirrettynä kympiksi taikka seconda puntaksi, mutta sitten kun peli on lähtenyt rullaamaan niin se paikka onkin löytynyt oikealta laidalta tai keskikentältä. Tämän jälkeen sitten hölkkäillyt ykkösaallon imussa boksin rajalle. Olisi kiva tietää onko Paulosta itsestään kiinni vai haluaako Allegri tätä.

Muistuu mieleen muuan Del Pieron tilanne aikanaan kun Trezequet ja Ibrahimovic taistelivat samoista minuuteista, jossa valmentaja valitsemansa systeemin kanssa on ratkaisevassa asemassa.
Tästä päästään nimenomaan siihen dilemmaan, että mikä on Dybalan "oikea" (pelipaikka), mielestäni oikeammin ilmaistuna, rooli.

Allegri vaikuttaisi olevan valmentaja, joka haluaa kontrolloida myös hyökkäyspään liikkeitä liiallisissa mitoissa joukkueen balanssin kannalta, suhteutettuna yksilöiden taitoihin/ominaisuuksiin, joka saattaa köyhdyttää pelaajiston luonnollista luovuutta (pl.Matuidi, jolle kyseistä ominaisuutta luoja ei ole suonut).
En anna juurikaan arvoa grafiikoissa piirretyille formaatioille, koska joukkueen muoto hyökätessä pelipaikkojen myötä muuttuu pelin aikana tiheään. Toinen vaihtoehto köyhähkölle luovuusasteelle on se, ettei Allegri sido "tridenten" luovuutta hyökätessä mitenkään, vaan jättää ns. vapaat kädet visioille. Pääsemme ongelmiin siis roolituksen tai sen puutteen suhteen. Ajanjakso olettamuksilleni on Allegrin periodi Juven ruorissa.

Kukaan topiikin asiakirjoittelijoista tuskin kiistää Dybalan viime kauden ajoittaista magiaa ja tiedettyä potentiaalia. CR7 ja Mandzu ovat tunnetusti peliuriensa ehtoopuolilla, mutta ovat edelleen erittäin laadukkaita pelaajia, jotka tarjoavat erilaisia ulottuvuuksia pelisysteemiin.

Pelisysteemiin, jonka Allegri mieltää voittavaksi. Pelisysteemiin, jossa wingerit eivät ole perinteisiä juoksukoneita vaan mahdollistavat laitapakkien nousun. Pelisysteemiin, jossa ylä"tridente" tuntuu seilaavan pelipaikalta toiselle.

Kun mietin jalkapalloilijan taitoihin perustuvia syitä, miksi Mandzukic avaisi ennen Dybalaa, tulee mieleeni vain mentaliteetti. Ennemmin kuin fysiikka tai koko. Toki joissain peleissä pituudellakin/raa'alla voimalla saavutetaan etua, mutta kun ajattelemme puhtaasti jalkapalloilullisia kykyjä, niin mielestäni kysymys avaavasta pelaajasta Dybala vs. Mandzukic olisi nobrainer. Tämä hypoteesi siis siinä tapauksessa, että pelattaisiin kahdella kärjellä. Tilanne olisi sama, mikäli mietittäisiin kyseisiä pelaajia wingereinä. Kun mukaan astelee mentaliteetti, niin puntit tasoittuvat ja kääntyvät mielestäni Mandzun eduksi.

Ronaldo ei ole pelannut missään nimessä moitteettomasti, mutta hänet hommattiin joukkueeseen tuomaan se ratkaiseva lisä, jonka hän on kelvollisesti turbulenttisesta vuodestaan huolimatta hoitanutkin. Ei liene salaisuus, että hänet hommattiin hoitamaan sienipytty kotiin. Hän omaa ammattimaisen, voittavan mentaliteetin.

Joukkueen keskikenttä on halvaantuneessa tilassa pallollisena ilman Pjanicia. Bentacur on myös mielestäni hyvä rakentelija, mutta hiukan raakile Matuidin, Khediran ja Canin osaamattomuuden kanssa, joten siksi Dybalan pallollisille ominaisuuksille olisi kysyntää ylempänä. Miksei Paulo käytä avujaan ja tarjoudu useammin pelattavaksi? Tämä jää spekulaatioiden varaan. Kyse on joko roolituksesta, tai Paulon asennoitumisesta.

Tosiaan Dybala ei osaa oikein käsitellä sitä kun ei mahdu pelaamaan tai hänet otetaan kesken pelin pois. Vaikka kaikissa kilpailuissa on 7+4 ei se oikein vastaa Dybalalle annettuja odotuksia. Myös aikaisemmin mainittu kamppailuvoima täytyy parantua.

Toisaalta, kuka itseään arvostava, tiedettävästi hyvä pelaaja ei haluaisi pelata ja tulisi vaihtoon hymyissä suin? Kamppailuvoiman asemesta puhuisin pikemminkin tilannekovuudesta, sekä tilanteiden loppuunpelaamisesta. Pelaajan poistumisen turhautuneena pukusuojan piiloon ennen pelin päättymistä pidän osoituksena huonosta asenteesta tai liiallisesta turhautumisesta.

Ronaldon tulo joukkoon on tuonut toistaiseksi enemmän hyviä kuin huonoja asioita, mutta selkeästi myös peluutuksellisia ongelmia. Allegri on mielestäni tehnyt oikean valinnan täksi kaudeksi laittaen Ronaldon "hyökkäyspelin keskukseksi", jonka ympärille muut sommitellaan palvelemaan tarkoitusta.

Ronaldo hankittiin tekemään ne ratkaisevat maalit ja ottamaan se vastuu, joka jäi Paulolta/Higuainilta suorittamatta liiallisen ailahtelun takia. Suurimmat ongelmat, vastuun jakamisessa, ovat mielestäni olleet vapaapotkujen jakamisessa, koska joukkueessa on oikeita vapaapotkupelotteita kun puhutaan alle 25 metrin etäisyydestä maaliin. Vapaapotkujen vetovastuun vääristäminen on saattanut heijastua myös Pjaniciin, joka ei ole mielestäni ollut aivan viime kauden tasolla.

Mikäli Paulo saa pakkansa kasaan, mielestäni mikään ei estä häntä, yhdessä CR7 kanssa, muodostamasta parasta kärkiduoa seurajoukkuejalkapallossa, mutta se vaatii henkistä kasvua Paulolta.

Loukkantumissumat pelipaikoittain voidaan laittaa ailahtelevien otteiden osasyyksi kauden otteisiin tähän saakka. Joukkueen todellinen punnitus on edessä vajaan parin viikon päässä Atleticon muodossa.

Silloin Paulolla on toivottavasti jälleen mahdollisuus osoittaa olevansa seuran 10-paidan arvoinen.

Vastatakseni MDMA-RYBYlle:
Toivon Dybalan sopeutuvan ja kehittyvän joukkueen 10-paidan arvoiseksi. Siihen ei riitä yksi hyvä kausi maalimäärällisesti. Olen samaa mieltä, että hän on potentialinen pelaaja, jonka ympärille joukkue on mahdollista rakentaa pidemmäksi aikaa. Rakennus ei kuitenkaan voi alkaa hataralle pohjalle ja toivon, että Dybala kasvaisi siihen rooliin, miksi hänet seuraan hankittiin.

Tärkeintä olisi juurikin nyt kokeilla.

Kuten aiemmissa viesteissä todettiin, niin Serie A:n puolesta olisi varaa nyt kokeilla. Dybalalla, tai ilman.

Ei se aina ollut itsestäänselvää, saatikka helppoa Pinturicchiollekaan, mutta vaikeudet kasvattavat suuria pelimiehiä.
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #892 : 09.02.2019 klo 02:03:47

Suurimmat ongelmat, vastuun jakamisessa, ovat mielestäni olleet vapaapotkujen jakamisessa, koska joukkueessa on oikeita vapaapotkupelotteita kun puhutaan alle 25 metrin etäisyydestä maaliin. Vapaapotkujen vetovastuun vääristäminen on saattanut heijastua myös Pjaniciin, joka ei ole mielestäni ollut aivan viime kauden tasolla.
Hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan, voin allekirjoittaa. Tuoppi

Irvaillaan lainattuun kuitenkin sen verran, että Rollea ei sovi ottaa nyt 13 missatun vapaapotkun jälkeen pois vetovastuusta, koska Realin aikoihin peilaava tilastollinen näkemys olisi, että Madeiran raketti tarvitsee vain hieman alle seitsemäntoista vaparia yhteen kaappiin.
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #893 : 09.02.2019 klo 11:18:57

En anna juurikaan arvoa grafiikoissa piirretyille formaatioille, koska joukkueen muoto hyökätessä pelipaikkojen myötä muuttuu pelin aikana tiheään.

--

Allegri vaikuttaisi olevan valmentaja, joka haluaa kontrolloida myös hyökkäyspään liikkeitä liiallisissa mitoissa joukkueen balanssin kannalta, suhteutettuna yksilöiden taitoihin/ominaisuuksiin, joka saattaa köyhdyttää pelaajiston luonnollista luovuutta (pl.Matuidi, jolle kyseistä ominaisuutta luoja ei ole suonut).

Toinen vaihtoehto köyhähkölle luovuusasteelle on se, ettei Allegri sido "tridenten" luovuutta hyökätessä mitenkään, vaan jättää ns. vapaat kädet visioille. Pääsemme ongelmiin siis roolituksen tai sen puutteen suhteen. Ajanjakso olettamuksilleni on Allegrin periodi Juven ruorissa.

Eivätkös nämä ole vähän ristiriidassa? Allegrihan - kuten kirjoitat - luottaa melko pitkälti ennaltamäärättyihin (ja -piirrettyihin) rooleihin. Ymmärrän, että grafiikkahöpinä närästää monia, mutta se on kuitenkin suht yksinkertainen tapa tulla ymmärretyksi vaikeista asioista internetissä keskusteltaessa.

Kyllä siitä numerografiikastakin näkee, ettei Dybala sovellu laitapelaajaksi.

Mitä yleisesti luovuuteen tulee, niin en pidä "vapaita käsiä ja jalkoja" hyökkäyspäässä mitenkään itseisarvona. Oikein toteutettuna huippuunsa viritetty "roolipelaaminen" on kaikkein paras ja tehokkain tapa pelata jalkapalloa. Ei jossain Pepin Cityssäkään ne kuviot improvisoiden ja sooloillen tule.

Muutenkin tuntuu, että huippufutiksessa vapaiden visioiden aikakausi on melkolailla ohi. Siis totta kai improvisaatiolle pitää jättää varaa ja jätetäänkin. Mutta jotta siihen luovuuteen olisi aikaa, tilaa ja mahdollisuuksia, pitää roolituksen olla ensin joukkueena huippuunsa viritettynä.

edit. noin muuten noistaisin vielä sellaisen asian tähän "Allegri vs. Dybala" -keskusteluun, että topicissa on jäänyt mielestäni turhan vähälle huomiolle Allegrin pelikirjan "helppous" uusille pelaajille. Tuleeko Allegrin ajalta mieleen yhtään ns. huippuhankintaa, joka ei olisi sisäistänyt systeemiä suht nopeasti? Mandzukic, Pjanic, Cancelo, Ronaldo... Kaikki pääsivät heti homman juonesta kiinni. Sittemmin Khedirat ja kumppanit ovat vain taantuneet vanhuuttaan.

Tätä ei pidä väheksyä, kun vertaa monen muun huippupelaajan kasvukipuihin uusissa seuroissaan. Allegrin pelikirjalla pelaajan sisäänajo on ollut suht helppoa. Toki tiettyjen pelaajatyyppien scouttaamisessakin on varmasti osansa.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2019 klo 11:24:57 kirjoittanut Heiska »
DieselHirvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #894 : 09.02.2019 klo 21:26:22

Eivätkös nämä ole vähän ristiriidassa? Allegrihan - kuten kirjoitat - luottaa melko pitkälti ennaltamäärättyihin (ja -piirrettyihin) rooleihin. Ymmärrän, että grafiikkahöpinä närästää monia, mutta se on kuitenkin suht yksinkertainen tapa tulla ymmärretyksi vaikeista asioista internetissä keskusteltaessa.

Oli hiukan sekavasti selostettu, pahoittelut siitä, mutta pointtini piilee siinä, että periaatteessa Dybalan katoaminen kuvasta voi johtua nimenomaan siitä, ettei rooleja välttämättä hyökätessä ole sidottu juuri lainkaan, joka aiheuttaa sekaannuksia. Tällöin pelaajan pitäisi itse ymmärtää sen hetkinen oikea paikka, lukemalla muiden liikkeitä. Selkeästi itselle käy vain ilmi, että wingerit kaventavat pallon ollessa kontrollissa melkoisesti, jotta laitapakkien nousut saadaan hyödynnettyä. Mua ei närästä grafiikkahöpinä, koska ymmärrän, että kyse on joukkueen perusmuodosta, joka vaihtelee hyökätessä ja puolustettaessa ja tilanteenvaihtojen välillä.

Mitä yleisesti luovuuteen tulee, niin en pidä "vapaita käsiä ja jalkoja" hyökkäyspäässä mitenkään itseisarvona. Oikein toteutettuna huippuunsa viritetty "roolipelaaminen" on kaikkein paras ja tehokkain tapa pelata jalkapalloa. Ei jossain Pepin Cityssäkään ne kuviot improvisoiden ja sooloillen tule.

Muutenkin tuntuu, että huippufutiksessa vapaiden visioiden aikakausi on melkolailla ohi. Siis totta kai improvisaatiolle pitää jättää varaa ja jätetäänkin. Mutta jotta siihen luovuuteen olisi aikaa, tilaa ja mahdollisuuksia, pitää roolituksen olla ensin joukkueena huippuunsa viritettynä.
Olen samoilla linjoilla,etenkin murtautumismallien osalta. Siinä piilee Allegrin akilleen kantapää. Toki ratkaisut tulevat kuitenkin enimmäkseen juuri henkilökohtaisten oivallusten seurauksena, joten onneksi, luovuus ei tule kuolemaan. Pelissä on niin montaa muuttujaa, ettei kaikkia skenaarioitavoi harjoitella, eikä pidäkään.

edit. noin muuten noistaisin vielä sellaisen asian tähän "Allegri vs. Dybala" -keskusteluun, että topicissa on jäänyt mielestäni turhan vähälle huomiolle Allegrin pelikirjan "helppous" uusille pelaajille. Tuleeko Allegrin ajalta mieleen yhtään ns. huippuhankintaa, joka ei olisi sisäistänyt systeemiä suht nopeasti? Mandzukic, Pjanic, Cancelo, Ronaldo... Kaikki pääsivät heti homman juonesta kiinni. Sittemmin Khedirat ja kumppanit ovat vain taantuneet vanhuuttaan.

Tätä ei pidä väheksyä, kun vertaa monen muun huippupelaajan kasvukipuihin uusissa seuroissaan. Allegrin pelikirjalla pelaajan sisäänajo on ollut suht helppoa. Toki tiettyjen pelaajatyyppien scouttaamisessakin on varmasti osansa.
Äkkiseltään ei tule kovinkaan monta nimeä mieleen, mutta Can ja Bernardeschi nyt heti. Toisaalta Can oli ilmainen ja ei nyt varsinaisesti huippuhankinta. Bernardeschi ostettiin varmasti hiukan pidemmällä tähtäimellä, mutta ei ole päässyt sisään systeemiin mielestäni helposti. Bentancur pääsi hiukan onnekkaasti pelaavaan kokoonpanoon, joten hänet voisi periaatteessa nimetä kaipaamaasi ryhmään, mutta hän ei ollut profiilihankinta. Toisaalta kun miettii pelikirjan "helppoutta" hankintojen sisäänajon osalta, niin piileekö siinä osasyy ailahteleville esityksille?
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #895 : 09.02.2019 klo 23:13:52

Uutinen
"I listen to all this chatter about tactics and it amuses me."
                                                         
                                                              - Max Allegri

Cancelon sisäänajon ohella myös alasajo tapahtui nopeasti; nyt MDS on jo mennyt nokkimisjärjestyksessä ohi. Muu linja Caceres-Rugani-Sandro.

Muun kentällisen määräytyminen menee erikoisemmin: Joko Dybala tai Berna avaa kolmantena hyökkinä. Jos Dybala avaa, on avauksessa myös joko Can tai Bentancur. Jos Berna aloittaa, niin tekee myös Khedira.

Eli Matuidi, Pjanic, Rolle ja Mandzu varmoja. .?
Laajikan Litti

Poissa Poissa


Vastaus #896 : 10.02.2019 klo 05:17:36

Irvaillaan lainattuun kuitenkin sen verran, että Rollea ei sovi ottaa nyt 13 missatun vapaapotkun jälkeen pois vetovastuusta, koska Realin aikoihin peilaava tilastollinen näkemys olisi, että Madeiran raketti tarvitsee vain hieman alle seitsemäntoista vaparia yhteen kaappiin.
Pitää tosiaan muistaa kuitenkin, että Ronaldo teki kolmella viimeisellä Realin kaudellaan yhteensä vain kaksi vaparimaalia ja veti niitä kuitenkin hirveitä määriä eli kannattaisi painottaa tilastossa viimeisimpiä kausia tai laskea vaikka vain niiden kolmen viimeisen kauden tilastot, jos haluaa miettiä, kuinka usein se nykyisin suunnilleen osuu.
mdma-ryby

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #897 : 10.02.2019 klo 18:41:56

Kiitos Hirvelle erittäin hyvästä kirjoituksesta!

Dybalasta ei tällä haavaa enempää, mutta oli se pojan ensimmäinen kausikin ihan kelvollinen maalien osalta.

Kohta mennään taas ja toivottavasti alakerran pelaamiseen saadaan jotain järkeä.
bella bambina

Poissa Poissa


Vastaus #898 : 11.02.2019 klo 21:13:37

Katsotaan löytyykö Dybalalle rooli ticoa vastaan. Väläytti eilen taas osaamistaan, jos se vielä seisoisi!

Alun takertelun jälkeen tärkeä voitto henkisesti, etenkin omissa pidetty nolla oli isoa plussaa viime aikojen perseilylle!

Ramseyn siirto Juveen näyttää olevan lukkoon löyty ensi kesänä. Vielä tarvitaan ainakin yksi lisää tuomaan liikettä keskelle. Sami todennäköisesti nyt tajuaa siirtyä jo muille maille. Huomannut varmaan itsekin että taso ei enään ihan riitä huipulle. Eilen kuitenkin saksalaiselta parempi peli mitä edellinen :D

Yksi iso tuleva haaste tulee olemaan puolustuksen nuorennusleikkaus. Oma suosikki olisi laittaa iso osa pelimerkeistä De Ligtiin. Bonun kausari on vähintäänkin kyseenalainen, Barza voi lopettaa, Chiellini vanhenee ja Rugani ei ihan ole vakuuttanut.

Onneksi ticoa vastaan saadaan näillä näkymin BBC jalkeille.
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #899 : 11.02.2019 klo 22:52:22

Yksi iso tuleva haaste tulee olemaan puolustuksen nuorennusleikkaus. Oma suosikki olisi laittaa iso osa pelimerkeistä De Ligtiin. Bonun kausari on vähintäänkin kyseenalainen, Barza voi lopettaa, Chiellini vanhenee ja Rugani ei ihan ole vakuuttanut.

Onneksi ticoa vastaan saadaan näillä näkymin BBC jalkeille.

Luultavasti yksi profiilihankinta per ikkuna tarvitaan kahtena seuraavana kesänä. Tähän päälle sitten rotaatiojanareita.

Barzagli lopettaa ja Chiellini ottaa hiljalleen Barzaglin roolin. Bonucci on puutteistaan huolimatta pelin avaamisessa tärkeä linkki. On sitten osittain valmennuksen ja ehkä myös maalivahdin tehtävä saada Bonuccin koomailut omassa päässä minimoitua.

Rugani on vielä nuori, mutta avauksen toppariksi ei tosiaan ole toistaiseksi asiaa. Kesällä koodinimi Alderweireld ja koodinimi Caceres.

Bonucci-Chiellini-hankinta-Rugani-hankinta.

 
Sivuja: 1 ... 35 [36] 37 ... 70
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines