FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.07.2019 klo 15:33:38 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Aikuisena kehittyminen  (Luettu 5445 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Superpulla

Poissa Poissa


: 16.07.2018 klo 13:16:07

Hei,

olen 21-vuotias mies ja haluaisin aloittaa jalkapallon uudestaan joukkueessa. Pelasin 12-vuotiaasta 15-vuotiaaksi joukkueissa, korkeimmilaan haastetasolla. En siis ollut mikään jalkapallolupaus. Yritin aloittaa lähes joka vuosi uudelleen, mutta eri syistä en sitä koskaan tehnyt.

Kun pelasin, harjoittelin paljon vapaa-ajalla ja kuroin nopeasti kauemmin harrastaneita kiinni. Mutta jalkapallon aloittaminen myöhään näkyi taidossa: syöttöharjoituksissa ja pienessä tilassa olin usein vaikeuksissa. Rondossa olin enemmän keskellä kuin syöttämässä, varsinkin kilpatason joukkueiden treeneissä.

Onko mahdollista kehittää vielä perustaitoja, nopeutta ja muita jalkapalloon vaadittavia ominaisuuksia tässä iässä? Tiedän, etten tule koskaan pelaamaan huipputasolla, mutta tavoitteeni on pelata niin korkealla kuin mahdollista. Tarkoituksenani on aloittaa jossain Kutosen tai Vitosen joukkueessa, kun jalkani tottuvat taas jalkapallon pelaamisesta tulevaan rasitukseen.
mieskone

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 19.07.2018 klo 21:36:10

Kyllähän sitä noin nuorena pystyy kehittymään vaikka kuinka paljon ainakin niin, että näyttää jalkapalloilijalta kentällä. , kunhan muistaa huoltaa kehoaan ja treenata kuoletuksia ja keskityksiä jne. myös joukkuharjoitusten ulkopuolella  eikä ala tavalliseen aladivarityyliin tulla peleihin ja harkkoihin minuuttia ennen venyttelemättä.
Linkki

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 20.07.2018 klo 14:09:50

Jos tausta on tuo, niin välttämättä sitä keskikentän keskustan pelintekijää sinusta ei tule. Mitä paikkaa pelaat mieluiten? Oletko nopea, osaatko viimeistellä (saatko laottua liikkuvasta pallosta jotakuinkin maalia kohti), voitatko kaksinkamppailut? Jos pienessä tilassa tulee vaikeuksia, niin entä jos keskityt laitapelaamiseen pakkina tai hyökkääjänä? Tilaa on siellä enemmän ja harva joukkue prässää niin aggressiivisesti, että joutuu ongelmiin.

Harjoittele syöttöseinän kanssa perusasioita (sisäsyrjäsyöttö ja ensimmäinen kosketus) ja jos maalinsylkijäksi tähtäät, niin sijoituksia liikkuvasta pallosta rangaistusalueen sisällä.

Nopeuden kehittämisessä auttaa parhaiten juokseminen täysillä. Lähtönopeus ja reagointi ovat kuitenkin ne tärkeimmät, jos joukkueen pelityyli on muutakin kuin pitkää palloa keskiviivalla seisovan linjan taakse.
Vikkelä vaihtomies

Paikalla Paikalla


Vastaus #3 : 20.07.2018 klo 14:46:36

1) Tunnista omat vahvuutesi; oletko erityisen nopea, pitkä, vahva tai kestävä? Onko kordinaatio tai kehonhallinta poikkeuksellisella tasolla? Oletkin ehkä iskuja pelkäämätön rämäpää?
2) Perustaidot kuntoon ennen sirkustemppuja, alla tärkeysjärjestyksessä:
-haltuunotto
-sisäsyrjäsyöttö
-nilkkapotku
-kuljettaminen
-vartaloharhautus
Näillä pääsee jo aivan helvetin pitkälle, jos vain malttaa tehdä helpot suoritukset. Eli treeneissä ja peleissä pyri aluksi aina vaan ottamaan pallo haltuun ja seuraavalla kosketuksella joukkuekaverille, jos vaan suinkin on paikkaa.
3) Mene lenkille: alasarjoissa toki on edestakaiset vaihdot, mutta jos joskus nousee sarjaan, jossa ei ole, niin auttaa peliajan kanssa kun ei ole ihan rikki puolen tunnin kohdalla.
Maccarone

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 20.07.2018 klo 16:45:53

Voisi lisätä edellisiin sen, että millä tasolla koet olevasi pelikäsityksen ja silmän osalta?katsotko paljon futis pelejä, vai rabonakikkoja netistä? Ite alasarjoja kolunneena voi sanoa, että hyviä pelikavereita on paljon, jotka paikkaa heikkoa tekniikkaa tai nopeutta hyvällä silmällä. Miellyttävyyttä tuo myös ymmärrys pelata helppoa jos ei taito riitä, eli lyhyet helpot passit omille ja pari haastavampaa yritystä per peli.

Rasittavimpia ovat puusilmä kuljettelijat, jotka ei tajua pelistä mitään vaikka tekua olisikin. Nöyrästi kun menet mukaan niin pikkuhiljaa pärjäät varmasti, jos et pelaile omaan pussiin ja tee asioita jotka sattuu vain itseä kiinnostamaan.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines