FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
30.01.2023 klo 14:22:47 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Kehitysideoita ilman konsulttipalkkioita  (Luettu 41103 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Euro-Jaska

Poissa Poissa


: 18.07.2018 klo 09:37:11

- Seurojen selkeämpi profiloituminen.

Ihan niinkuin yritysmaailmassa seurojen tulisi profiloitua tarkemmin omaan segmenttiinsä alueellisesti. Onko tarkoitus, että siellä vain harrastetaan vai kasvatetaan pelaajia ? Alueelliset resurssit tulisi kerätä niihin seuroihin, joissa pystytään selkeästi tarjoamaan laadukasta arkea. Myös parhaat pelaajat pitäisi pyrkiä keräämään näihin seuroihin, jotta päivittäinen vaatimustaso ja kilpailu olisi kehittävällä tasolla. Laadukkaimpien seurojen pitäisi tehdä läheistä yhteistyötä Veikkausliiga-seurojen kanssa jolloin voitaisiin miettiä kaikkein paras polku nuorille tähdillemme.

Tärkeintä olisi siis kerätä parhaat yhteen, koska tämä nostaisi sen arjen aivan uudelle tasolle ja opettaisi kilpailemaan tosissaan joka päivä kuin automaattista avaripaikkaa ei ole tarjolla. Näiden laatuseurojen määrä vaihtelisi alueen pelaajamassan mukaan ja niiden toimintaa tulisi seurata selkeillä mittareilla.

- Tulosvastuu maajoukkuevalmennukseen.

Viimeistään Riven ja Malisen rekryjen jälkeen tämä vaatimus tuntuu jopa liian ilmiselvältä vaatimukselta. Kun majun valmennukseen palkataan olisi syytä määritellä selkeät tavoitteet vaikka nuorista onkin kysymys. Kun mittarit/tavoitteet ovat kaikille selvillä on helppo seurata niiden toteutumista ja tehdä johtopäätöksiä nopeasti eikä hinkata väärän miehen kanssa vuosia. Kaikki hyvätkään valmentajat eivät osaa toimia nuorien kanssa.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 18.07.2018 klo 13:24:59

-
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019 klo 16:15:20 kirjoittanut Lenko »
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #2 : 18.07.2018 klo 13:29:39

Seurojen profiloitumiseen kannustetaan jo nyt, ja esim. laatujärjestelmässä on pakollista tietää, että mikä on seuran profiili. Toistaiseksi on vain ollut monille seuroille vaikea paikka sanoa, että ollaan puhdas kasvattajaseura ja varsinkin harrastusseuraksi (eli jossa ei edes pyritä siihen, että oltaisiin ikäluokan huippuja) ei moni halua. Ja taas toisaalta yksikään seura ei halua profiloitua pelkäksi kilpaseuraksi, jossa ei ole harrastajille sijaa, koska siihen ei ole varaa. TPS (muistaakseni) yritti, mutta pian huomattiin, että eihän tämä ole taloudellisesti mahdollista.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 18.07.2018 klo 13:39:21

-
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019 klo 16:15:03 kirjoittanut Lenko »
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #4 : 18.07.2018 klo 13:43:57

Selkeämpi profiloutuminen edellyttäisi alueellista yhteistyötä, mikä ei tunnu olevan missään päin Suomea kovassa huudossa. En osaa sanoa millaiset keinot tai voimavarat Palloliitolla on ohjata prosessia, mutta nykyisellä mallilla jatkettaessa saadaan entisen kaltaisia tuloksia.

Nykyään muistaakseni ainakin tutoreilta (vai niiltä talenttivalmentajilta, en nyt muista, miten päin nämä meni) vaaditaan tietty panos yhteistyöseuroihin, jota sitten myös seurataan. Ohjausta yhteistyöhön on siis jonkinverran jo tehty.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 18.07.2018 klo 13:53:02

-
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019 klo 16:14:44 kirjoittanut Lenko »
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #6 : 18.07.2018 klo 13:55:17

Tuota profiloitumista ohjataan lähinnä laatujärjestelmän kautta. Ja laatujärjestelmässä mukana olemiseen kannustetaan erilaisin porkkanoin. Että jonkin verran sitä tehdään, mutta tällä hetkellä kyse on käytännössä isoista seuroista.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 18.07.2018 klo 14:09:17

-
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019 klo 16:13:58 kirjoittanut Lenko »
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #8 : 18.07.2018 klo 14:34:11

En ole lukenut JJKn papereita, niin en osaa sanoa, miten siellä on profiloiduttu, mutta koska ovat mukana laatujärjestelmässä, niin jonkinlaista profiloitumista on tehty. Se, miten tuo näkyy käytännössä, on sitten aivan eri asia...
Seurayhteistyötä on ainakin sillä tasolla, että tutorin (vai sen talenttivalmentajan, en koskaan muista, kumpi näistä on kumpi) vastuulla on joitain yhteistyöseuroja, joissa pitää käydä säännöllisesti. Näiden yhteistyöseurojen kanssa on ainakin puheen tasolla jotain yhteistyötäkin, mutta tarkemmin en siitä tiedä.

Ja näihin kaikkiin sitten pieni varaus sen suhteen, että JJKssa on tapahtunut aika suuria henkilöstövaihtoja, että en tiedä, millä tavalla uusi porukka on ottanut homman hoitoonsa.

Ja joo, olen samaa mieltä siitä, että mainitsemasi asiat ovat kehityksen esteitä ja niitä pitäisi pyrkiä poistamaan. Valitettavasti vain seuroja ei oikein voi pakottaa tekemään mitään, joten liitto, ja piirit, ovat lähinnä sen varassa, että voivat kannustaa seuroja tiettyyn suuntaan. Ja toki myös luomalla niitä mahdollisuuksia, kuten YJt, jotka olivat aikoinaan tosi hyvä muutos.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 18.07.2018 klo 14:42:34

-
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019 klo 16:14:16 kirjoittanut Lenko »
Euro-Jaska

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 18.07.2018 klo 17:34:42

Lyhyesti, vähintään jokaisella liigaseuralla tulisi olla akatemia lähes jokaisessa ikäluokassa, johon kerätään alueen parhaat toivot. Laadukkain arki saadaan vain, jos alueen parhaat saadaan treenamaan keskenään. Tämä vaatii yhteistyötä ja resursseja, mutta hyödyttää kaikkia, koska pelaajatuotanto ylittäisi varmasti liigajoukkueiden tarpeet. Nythän näitä virityksiä alkaa jo näkyä mm. Klubilla, Hongalla ja Lahdella mutta lisää tarvitaan.

Laadukkaasta arjesta voidaan lässyttää vaikka kuinka pitkään mutta ainoa tapa saada se aikaan on kerätä alueen parhaat treenamaan ja kilpailemaan keskenään joka päivä. Pelaajakasvatukseen profiloitunut seura pystyy näyttämään toiminnallaan, että pelaajalle on mahdollista päästä vaikka mihin urallaan tämän seuran kautta. Ihan turha luulla, että jokainen kyläseura tulee tähän pystymään.

Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #11 : 18.07.2018 klo 19:28:03

Ainoa oikea akatemia taitaapi olla tuo SJKn akatemia. Muut ovat akatemioita vain sanan laveassa merkityksessä. Ja suurin syy näiden vähyydelle on se, että ne eivät ole ihan halpoja.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 18.07.2018 klo 21:28:27

-
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019 klo 16:13:42 kirjoittanut Lenko »
Manselainen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #13 : 19.07.2018 klo 08:29:52

Itse näen (ainakin) kaksi erillistä ongelmaa.

Keskimäärin 12-vuotiaana vielä pärjätään kärkiseurojen osalta kansainvälisissä turnauksissa ihan hyvin, joten tuohon asti näissä seuroissa tehdään riittävän laadukasta työtä. Näitä kärkiseuroja vaan on ihan liian vähän, eikä kakkostasolla päästä enää lähellekään samaa. Tekniikkaa ja liiketaitoja kun on ainakin periaatteessa helppo kehittää riittävälle tasolle pienemmässäkin seurassa.

Tästä seuraa isolle kentälle siirryttäessä se, että tässä vaiheessa kärkiseuroihin siirtyvät pelaajat ovat fyysisesti (nopeus, voima) riittävän hyviä, mutta heillä on puutteelliset liiketaidot ja tekninen osaaminen. Pärjätään siis kyllä kotimaassa, mutta ei enää kansainvälisesti. Kv-tasolla kun huomattavasti suuremmalla massalla on jalkapllaoilijaksi kehittymisen mahdollistavat liiketaidot ja tekninen osaaminen.

Ennen kuin siis kannattaa haaskata rahoja siihen, että kootaan vielä entistä tehokkaammin parhaita (joilla siis edelleen puutteelliset taidot) yhteen, pitäisi keskittyä siihen mitä tapahtuu huippuseurojen takana 6-12 vuotiaissa. Siellä on paljon parantamisen varaa ja sinne pitää kiireesti kohdistaa resursseja valmentajien koulutukseen, tutorointiin jne toimintoihin.

Vasta kun tuo pelaajapolun alkupää on saatu nykyistä parempaan kuntoon, kannattaa panostaa akatemioihin ja parhaiden pelaajien kasaamiseen samaan paikkaan. Tämäkin toki on tärkeä kehityskohteita tulevaisuudessa, mutta kaikkia tehoja ei nykyisellä junioriputken alkupäällä saataisi tällä irti.
Euro-Jaska

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 19.07.2018 klo 08:59:06

Heh, "ei ole rahaa, ei voi tehdä mitään".

Toiminta pitää aloittaa resurssien puitteissa ja todistaa sen toimiminen niin myös sponsorirahaa saadaan mukaan. Kuten aiemmin sanoin niin nämä pitäisi kytkeä läheisesti liigaseuroihin, jotka kuitenkin viime kädessä keräävät hedelmätkin omaan rosteriinsa ja mahdollisiin pelaajamyynteihin. Koko toiminnanhan pitää tähdätä pelaajamyynteihin, sillä pelkkään sponssirahaan ei voi luottaa pitkäjänteisesti vaikkakin toimiva malli varmasti houkuttelee niitä enenevissä määrin.

En oikein ymmrrä sitä, että miksi jokaisen akatemiatoiminnan pitäisi olla heti samalla tasolla kuin Sjk:n ? Ei siihen, että kerätään parhaat yhteen tarvita merkittäviä resursseja ja valmennuksen voi järjestää monella tavalla resurssien puitteissa. Valmentajat voivat esimerkiksi valmentaa montaa ikäluokkaa, jos ei ole varaa palkata jokaiseen omaansa. Myös vanhemmat maksavat varmasti mielummin hieman enemmän, jos toiminta oikeasti tähtää ammattilaisuuten ja konsepti on todistettu.

En tiedä millä resursseilla esim. Käpa touhuaa, mutta hyvää jälkeä tekevät. En usko, että niin merkittävillä ettei joka alueella olisi mahdollista edes yhden seuran niitä saavuttaa. Käpan ongelma on vain se ettei niitä tärkeimpiä eli pelaajamyyntirahoja tipu seuran kassaan merkittävästi.

Itse näen, että ongelma enemmän siinä ettei missään ole vielä todistettavaa konseptia, josta syntyy tähtiä liukuhihnalta. Kun tälläinen toiminta löytyy niin kaikki haluavat olla siinä varmasti mukana ja matkia sen rakenteita. Tälläisen konseptin löytymiseen pitää ottaa mallia ulkomaisista akatemioista.
« Viimeksi muokattu: 19.07.2018 klo 09:11:02 kirjoittanut Euro-Jaska »
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #15 : 19.07.2018 klo 10:25:29

Toiminta pitää aloittaa resurssien puitteissa ja todistaa sen toimiminen niin myös sponsorirahaa saadaan mukaan. Kuten aiemmin sanoin niin nämä pitäisi kytkeä läheisesti liigaseuroihin, jotka kuitenkin viime kädessä keräävät hedelmätkin omaan rosteriinsa ja mahdollisiin pelaajamyynteihin. Koko toiminnanhan pitää tähdätä pelaajamyynteihin, sillä pelkkään sponssirahaan ei voi luottaa pitkäjänteisesti vaikkakin toimiva malli varmasti houkuttelee niitä enenevissä määrin.

Sponsori haluaa näkyvyyttä sen rahansa vastineeksi. Pystyykö esim. Oulussa toimiva akatemia antamaan sellaista näkyvyyttä, että sponsorin kannattaa antaa kuusi numeroinen määrä euroja homman pyörittämiseen?

Lainaus
En oikein ymmrrä sitä, että miksi jokaisen akatemiatoiminnan pitäisi olla heti samalla tasolla kuin Sjk:n ? Ei siihen, että kerätään parhaat yhteen tarvita merkittäviä resursseja ja valmennuksen voi järjestää monella tavalla resurssien puitteissa. Valmentajat voivat esimerkiksi valmentaa montaa ikäluokkaa, jos ei ole varaa palkata jokaiseen omaansa. Myös vanhemmat maksavat varmasti mielummin hieman enemmän, jos toiminta oikeasti tähtää ammattilaisuuten ja konsepti on todistettu.

Millä tavalla tämmöinen "parhaat yhteen -akatemia" eroaa ikäkausikilpajoukkueen pyörittämisestä?
Euro-Jaska

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 19.07.2018 klo 10:43:26

Koko akatemian voisi nimetä pääsponsorin mukaan lisäksi voisi olla ns. stipendiohjelma jolloin yritykset voisivat tulla mukaan pienemmillä summilla pelaajakohtaisesti. Kuten sanoin toiminta pitää aloittaa olemassaolevilla resursseilla ja pyrkiä kasvattamaan niitä ajan myötä, moni asia ei vaadi yhtään isompia panostuksia kuin nyt, jos asiat pystytään tekemään alueellisesti isommilla hartioilla. Tämän akatemiatoiminnan pitäisi olla koko alueen seurojen yhteinen ylpeys.

Itse näen, että parhaat pelaajat pitäisi kerätä laajemmilta alueilta kuin nykyään, se olisi isoin muutos nykyiseen. Ideaali tilanteessa myös akatemiat joutuisivat kilpailemaan parhaista pelaajista.

Itse ihmettelen aina sitä miksi pitää aina ensin kyseenalaistaa ja keksiä ongelmia parannusehdoitusten sijaan.Eiköhän täysi vajakkikin voi piiloutua aina resurssien puutteen taakse mutta se ei johda mihinkään. Kyse on oikeasti siitä ettei alueen resursseja kohdenneta järkevästi joka paikassa, pitäisi olla yhteinen "keihäänkärki" johon kaikki panostaa. Nykytilanne ei ole vielä hyvä ja siksi kaivataan parannusehdotuksia eikä pelkkää ongelmien etsimistä. Tekijät ratkoo ongelmia ja muut vaan käyttää aikansa niiden keksimiseen.

Resurssien puutetta voidaan korvata yhteistyöllä pienessä maassa, niin se on aina toiminut asioissa. Nythän tämä yhteistyö on ainakin pk-seudulla lisääntymässä jatkuvasti kun seuroille on painetta osoittaa ammattimaisuuttaan ja sitä että niiden kautta voi tavoitella unelmaansa.
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #17 : 19.07.2018 klo 11:46:04

Itse näen, että parhaat pelaajat pitäisi kerätä laajemmilta alueilta kuin nykyään, se olisi isoin muutos nykyiseen. Ideaali tilanteessa myös akatemiat joutuisivat kilpailemaan parhaista pelaajista.

Jo nykyisellään seurat kilpailevat pelaajista ja kyräilevät toisilleen, niin miten ajattelit tämän toimivan, jos nämä akatemiat haravoisivat yhä suuremmalta alueelta niitä pelaajia? Lisäksi: jos akatemia ei ole oikea akatemia asuntoloineen kaikkineen, niin kuinka kaukaa ajattelit pelaajien kulkevan niissä treeneissä. Joku 100km suuntaansa on jo aika pitkä matka.

Lainaus
Itse ihmettelen aina sitä miksi pitää aina ensin kyseenalaistaa ja keksiä ongelmia parannusehdoitusten sijaan.

Noh, nämä ajatukset ovat yhä tasolla "kääritään hihat ja aletaan töihin". Esimerkiksi tässä akatemia-asiassa se akatemiamalli ei ole mikään uusi ajatus, vaan sitä on palloteltu jo pitkään. Niinpä sen esittäminen ei vie asioita yhtään eteenpäin ja siksi siitä ei synny kunnon keskusteluakaan (koska sitä keskustelua on käyty jo pitkään). Jos taas oikeasti haluat antaa kehitysideoita ilman konsulttipalkkiota, niin kerrot, että mistä saadaan se 20Me rahaa, jolla näitä akatemioita pyöritetään. Siitä nimittäin voisi keskustella pitkääkin.
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 19.07.2018 klo 12:25:12

Hmmm...ajankohta on siitä hiukan väärä kritiikille, että Palloliitto on uudistumassa ja keskeisiä henkilöitä rekrytoidaan parhaillaan. Katsotaan vuoden kuluttua, missä ollaan.
Olen ollut 25 vuotta mukana valmennuksessa. Koko sen ajan olen törmännyt tähän "väärä aika kritiikille" just nyt ollaan "uudistamassa" sitä ja tätä. "katsotaan ensi vuonna", "muutos tarvitsee aikaa", "nyt pitää kaikkien olla tämän uudistuksen takana".

Suomen piti olla vuoteen 2020 Euroopan top 10 kaikilla mittareilla. Tätäkään projektia ja sen huteraa pohjaa ei saanut arvostella.


Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 19.07.2018 klo 18:50:49

-
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019 klo 16:10:43 kirjoittanut Lenko »
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 19.07.2018 klo 19:18:29

-
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019 klo 16:10:15 kirjoittanut Lenko »
Euro-Jaska

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 19.07.2018 klo 19:36:03

Melko koomista tarinaa ihan niinkuin nämä kaksi nimimerkkiä puolustelisivat omia päätöksiään. Helppohan se on mennä resurssien taakse.

Siihen ei tarvita yhtään enempää resursseja, että Klubi on ottanut suojiinsa esim. EPSin ja VJSn. Siihen tarvitaan vain yhteistyötä. Tämä yhteistyö sisältää sekä seura yhteistyötä, että tarjoaa selkeän polun huipulle parhaille jätkille. En ymmärrä mihin helvettiin tässäkin kuviossa tarvitaan satoja tuhansia ja asuntoloita. Näitä yhteistyökuvioita tarvitaan lisää ja Palloliiton toivoisin rahoillaan ja arvovallallaan edistävän niitä.

Tuntuu, että tämä resurssien taakse piiloutuminen vanhemman epäonnistuneen ikäluokan lässytystä, jota nuorempi polvi ei sulata aivan oikeista syistä. Olen täsmälleen samaa miwltä Erkko Meren kanssa, https://yle.fi/uutiset/3-10297777

Kaikkien seurojen toiminta ei tule koskaan olemaan riittävällä tasolla, siksi lahjakkaimmat on kerättävä niihin seuroihin joissa laatukriteerit täyttyvät. Kansalliset resurssit tulee ohjata sinne missä tulosta tulee.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 19.07.2018 klo 19:53:25

-
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019 klo 16:09:54 kirjoittanut Lenko »
Euro-Jaska

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 19.07.2018 klo 20:02:25

Esitit akatemioita joka ikäluokkaan. Akatemioiden perustaminen ja ylläpitäminen vaatii rahaa. Jos et tarkoita akatemioita, älä puhu akatemioista. Jos tarkoitat akatemialla jotain muuta kuin sitä mitä akatemialla yleensä tarkoitetaan, kerro mitä akatemialla tarkoitat, muuten tämän jälkeenkin kysytään, mistä siihen saadaan rahat.

Minä jätän tämän nyt tähän. Kiitos keskustelusta.


Kannattaa lukea se ensimmäinen viesti uudestaan, jossa se ehdotus on esitettynä. Sen jälkeen keskustelu on rönsyillyt. Itse kuitenki uskon, että myös kunnon akatemiat ovat mahdollisia näiden yhteistöiden pohjalta kun saadaan leveämmät harteet niiden taakse.
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #24 : 19.07.2018 klo 20:12:58

Kannattaa lukea se ensimmäinen viesti uudestaan, jossa se ehdotus on esitettynä. Sen jälkeen keskustelu on rönsyillyt. Itse kuitenki uskon, että myös kunnon akatemiat ovat mahdollisia näiden yhteistöiden pohjalta kun saadaan leveämmät harteet niiden taakse.

Millä tavalla esittämäsi akatemiamalli (joka ei siis sisällä esim. asuntolaa) oikein nyt eroaa nykyisestä kilpajoukkueesta? Otetaan siihen pelaajia laajemmalta? Jos viitsit katsoa PK-seudun ulkopuolelle, niin voin kertoa, että ei ole hirveästi mahdollista enää laajentaa sitä reviiriä kun ne matkat muuttuvat liian pitkiksi. Ja siinä ei todellakaan ole mitään järkeä, että lasta kuljetetaan joka ainoa päivä joku 100km suuntaansa, että se pääsee treenaamaan. Nykyään jo suurimmat seurat pyrkivät siihen, että ne keräävät alueen parhaat pelaajat suojiinsa (mikä myös herättää pahaa verta niissä joukkueissa, jotka menettävät ne parhaat pelaajansa). Ehdotuksesi ei siis ole toistaiseksi sisältänyt yhtään mitään uutta.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa