FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.01.2023 klo 21:15:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Kehitysideoita ilman konsulttipalkkioita  (Luettu 41098 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Euro-Jaska

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 19.07.2018 klo 20:35:25

Millä tavalla esittämäsi akatemiamalli (joka ei siis sisällä esim. asuntolaa) oikein nyt eroaa nykyisestä kilpajoukkueesta? Otetaan siihen pelaajia laajemmalta? Jos viitsit katsoa PK-seudun ulkopuolelle, niin voin kertoa, että ei ole hirveästi mahdollista enää laajentaa sitä reviiriä kun ne matkat muuttuvat liian pitkiksi. Ja siinä ei todellakaan ole mitään järkeä, että lasta kuljetetaan joka ainoa päivä joku 100km suuntaansa, että se pääsee treenaamaan. Nykyään jo suurimmat seurat pyrkivät siihen, että ne keräävät alueen parhaat pelaajat suojiinsa (mikä myös herättää pahaa verta niissä joukkueissa, jotka menettävät ne parhaat pelaajansa). Ehdotuksesi ei siis ole toistaiseksi sisältänyt yhtään mitään uutta.

Se on ihan fakta, että jossain välimatkat tulevat esteeksi, mutta suurimmaksi osaksi se on tekosyytä. Esim, jos isoissa kaupungeissa saadaan seurat puhaltamaan yhteen hiileen niin pelaajatuotanto paranee oleellisesti.

En oikein ymmärrä miksi jonkun pitäisi keksiä jotain uutta ja mullistavaa ? Ei tarvitse vaan yhteistyötä täytyy vaan pyrkiä parantamaan ja siinä hommassa kattojärjestön pitäisi olla aktiivisempi. Pienen maan vahvuus on nimenomaan siinä, että yhteistyötä on helpompi järjestää, kaikkea ei kannata tehdä yksin resurssien säästämiseksi. Joka seuran ei kannata yrittää rakentaa loistavia olosuhteita, koska se ei ole realistista mutta yhteistyön avulla talentit saadaan nopeammin eteenpäin.

Jos tässä ei ole mitään uutta niin miksihän näitä yhteistyökuvioita on alkanut vasta nyt tippumaan ? Kuten sanoin niin yhteistyö on kyllä aika uusi termi tässä skenessa Suomessa. Kattojärjestön pitäisi saada seurat ymmärtämään roolinsa sillä jokaisen ei kannatta tavoitella kuuta taivaalta.

Kyllä esim. Käpa taitaa aika pienillä resursseilla pelata ja hyvää duunia tekevät silti. Ihan turha piiloutua resurssien taakse tai väittää että skenessa olisi tarpeeksi yhteistyötä tällä hetkellä. Kyllä siellä katsotaan pahalla jos joku lähtee toiseen seuraan vaikka se onkin naurettavaa.
« Viimeksi muokattu: 19.07.2018 klo 20:38:50 kirjoittanut Euro-Jaska »
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #26 : 29.07.2018 klo 10:34:48


Nykyään jo suurimmat seurat pyrkivät siihen, että ne keräävät alueen parhaat pelaajat suojiinsa (mikä myös herättää pahaa verta niissä joukkueissa, jotka menettävät ne parhaat pelaajansa).


Niinpä. Esimerkiksi eräässä nimeltä mainitsemattomassa piirissä on yksi tuhansien junnujen seura, jonka ylivertaisilla valmennus- ja olosuhderesursseilla pitäisi pystyä tuottamaan jatkuvasti huippupelaajia, koska kova kilpailu pelipaikoista ja muuta harhaa.  Vaan ei ole vuosien mittaan syntynyt juuri muuta kuin leveitä puheita, katteettomia lupauksia ja rutkasti hukkalämpöä.  Selvästi pienempi alueen "kakkosseura" taitaa lisäksi nykyisellään tuottaa suurimman osan piirin vähistä tositalenteista. 

Kyseiseen suurseuraan otetaan tietenkin avosylin vastaan myös kaikki pienempien seurojen lupaavat pelaajat, jos vain vanhempien perse kestää tuhansien eurojen kausimaksut.  Itsensä kipeäksi maksavat asiakkaat saadaan sitten jollain kummalla tavalla manipuloitua tuohon kovaan peliaikakilpailuun, jonka palkintona on...?

Itse en siis vieläkään ole saanut konkreettista näyttöä tällaisen alueen kaikkien parhaiden pelaajien yhteen seuraan kokoamisen autuudesta.  Omasta mielestäni huomattavasti tärkeämpää olisi parantaa toiminnan laatua kautta koko seurakentän ja lisätä siten myös paikallista kilpailua.  Nythän paikallisen kilpailun puuttuessa mahtiseurojen junnut istuvat bussissa reissaamassa ympäri Suomen "kovia ja kehittäviä" pelejä hakemassa, kun ideaaliolosuhteissa riittävän kovaa pelillistä haastetta löytyisi naapurista.  Kun paikallinen dominointi perustuu muiden seurojen parhaiden pelaajien haalimiseen, ei oman toiminnan laadullakaan tarvitse olla niin väliä, kun korkean tason sarjapaikat saadaan betonoitua vuodesta toiseen ja toiminta näyttää tosi hyvältä ja ammattimaiselta.

Anteeksi tämä väärä mielipide, joka ei varsinaisesti ole "seurojen" Palloliitto-hengen mukainen.

pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 29.07.2018 klo 11:20:18

Liiton puheet ja käytänteet ovat jatkuvassa ristiriidassa. Ilmeisesti suurimmat panokset menevät mainostoimistojen slogan ryhmälle. Sloganeilla sitten myydään idea tuularikansalle.
Esimerkki: seurojen Palloliitto. Puhutaan että ohjataan resurssit seuroille. Käytännössä rakennetaan koulujen yhteyteen akatemioita. Pahimmillaan kuten tyttöjen puolella pelaajat eivät enää harjoittele seuroissa vaan koulujen akatemioissa.
Sitten sloganeissa mennään jo skitsofrenisiin sfääreihin kun myydään yksilö keskiössä sosiaalipornoa. Tämä vaatii jopa lajin uudelleen määrittelemistä. "jalkapallo on ei perinteinen yksilölaji". Em. On suoraan liiton materiaalista.
Suomalaista futisskeneä pitäisi uskaltaa arvioida täysin ulkopuolisin silmin. Rehellisesti.
Palloliiton teettämät arviot aina vesitetään jossain vaiheessa.
« Viimeksi muokattu: 30.07.2018 klo 13:05:15 kirjoittanut pallojalassa »
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #28 : 31.07.2018 klo 12:12:32

Kyllä esim. Käpa taitaa aika pienillä resursseilla pelata ja hyvää duunia tekevät silti. Ihan turha piiloutua resurssien taakse tai väittää että skenessa olisi tarpeeksi yhteistyötä tällä hetkellä. Kyllä siellä katsotaan pahalla jos joku lähtee toiseen seuraan vaikka se onkin naurettavaa.
Totta kai katsotaan, koska tällä hetkellä seurojen rahoitus on niin suurelta osin jäsenmäärän varassa. Joukkueiden budjetit eivät ole ylijäämäisiä, joten poistuva pelaaja tarkoittaa menetettyä rahaa.

Näin käpyläläisten profilointiehdotuksia kannattaa katsoa sillä silmällä, että KäPa itsessään on hyvin perusteellinen "kaikkea kaikille"-seura. Profiloinninhan voisivat hyvin aloittaa ihan omasta pesästään. Harmi vaan, että kilpatoiminnan rahoituspohjana toimiva harrastajamassa on seuralle elintärkeä.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa