FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.08.2019 klo 18:56:11 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Seuraava pysyvä manageri?
OGS jatkaa - 394 (61.1%)
Pochettino - 82 (12.7%)
Zidane - 36 (5.6%)
Simeone - 19 (2.9%)
Southgate - 51 (7.9%)
Joku muu? - 63 (9.8%)
Äänestäjiä yhteensä: 645

Sivuja: 1 ... 93 [94] 95 ... 188
 
Kirjoittaja Aihe: Manchester United 2018-2019 - Valmentaja hymyilee, milloin hymyilee kannattajat?  (Luettu 890137 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #2325 : 06.01.2019 klo 11:12:25

Olen samaa mieltä, tosin en tuijottaisi ikää kovin paljon. Pelikokemus on mielestäni ratkaisevampi asia kuin ikävuodet erityisesti keskikentän tai puolustuksen keskustassa, hyvänä esimerkkinä Lingard ja miksei myös jossain määrin myös mainitsemasi Fletcher. McTominaylla on takana alle 40 miesten peliä ykkösmiehistössä ja vajaa 2000 minuuttia, joka on aika vähän. Siinä mielessä jonkin aikaa voi vielä katsoa mitä tapahtuu.

Lingard oli kyllä "latebloomer", eikä se tuossa hyökkäävämmässä roolissa ihan niin yleistä ole kuin näissä puolustuspään rooleissa. Ja McTominay tosiaan myös siis täytti 22 vuotta vasta vajaa kuukausi sitten, ettei siltäkään kannalta nyt mikään ikäloppu ole. Mutta kyllähän tässä pitää alkaa skotin nyt ottamaan se rotaatiopaikka edes itselleen, jotta voidaan arvioida onko hänestä olemaan vaikkapa juuri se pohjapelaaja Maticin tapaan tähän nykyiseen viritelmään edes rotaatiossa.

Mutta samaa mieltä sinänsä, peliminuutit toki ratkaisee kokemuksen määrittelyn, mutta mistäs niitä saa Unitedissa vyölleen tuon enempää juuri nyt? Keskikentän keskustaan on tarjolla miehen lisäksi Pogba, Herrera, Fred, Matic, Fellaini ja Pereira. Näistä oikeastaan kaikki muut paitsi Pogba on McTominayn kanssa suoria kilpailijoita.

Olenko minä ainoa joka ei näe tuossa McTominayssa juuri mitään? Ison koonsa ja ilmeisen hyvän fysiikkansa ansiosta vääntää kyllä ikäisekseen hyvin, mutta pallolliset kyvyt ovat todella rajalliset eikä sen myötä jo mainittua pelirohkeutta ole lainkaan. Edes divarijengiä vastaan ei kyennyt tekemään peliä edistäviä syöttöjä, vaan paineli alibipasseja tuon tuosta. Tsemppi on kova, mutta niin sen jokaisella junnulla täytyy olla, joka edes omissa kuvitelmissaan aikoo joskus saada vakipaikan ykkösjengistä.

No minä yritän ensinnäkin ymmärtää, että mitä tuossa pitäisi nähdä - eli mikä hänen roolinsa pitäisi olla. Pelirohkeus tuntuu puuttuvan, kun mies ei hae vaikeita syöttöjä juuri ollenkaan, mutta onko se vaan fiksua pelaamista vai mitä, niin siitäkään en ole varma. En ainakaan itse tiedä, että osaisiko McTominay halutessaan syöttää ylöspäin enemmänkin, jos vaan rohkeutta olisi. Sijoittuminen tuntuisi olevan ihan tyydyttävällä tasolla, perustekniikka on ok ja pallovarmuus on hyvää, joten syöttövalikoimaa laajentamalla tuosta voisi kasvaa hyvä ringinleventäjä vähintäänkin. Jo mielestäni tämä olisi riittävä taso Unitedin omalle kasvatille, ei tarvitse joukkueen noita ostella muualta. Mutta onko McTominaysta pohjapelaajaksi edes sellaisena syöttövalikoimaltaan vähän rajallisena, puolustussuuntaan vahvana pelaajana, niin edes sitä en osaa sanoa. Mutta jos tuohon päälle jostain taiotaan vähän kaukolaukaus pelotetta ja syöttövalikoimaan napsun rohkeammat syötöt samalla syöttöprosentilla, niin tulevaisuudessa voisi mahdollisuuksia olla ihan Unitedissakin.

McTominay oli muuten 7.9 arvosanallaan WhoScoredin Man of the Match tässä Reading-ottelussa. Eli ainakin tilastot näkevät tässä pelaajassa jotain.

Vedän mielelläni vesiperän, mutta jotain Darron Gibsonin tyylistä urapolkua tässä veikkailisin. Cleverleyn Tomppa oli helvetisti lupaavamman oloinen kaveri ja ei hänelläkään lopulta taida riittää edes Valioliigan keskikastissa.

Darron Gibson oli hieman yksiulotteinen pelaaja kuitenkin, jonka vahvuus oli huikeassa vedossa. Kokonaisvaltainen tekeminen on McTominaylla kuitenkin ihan hyvällä tasolla ja melkeinpä tuntuu, että Scott olisi Gibsonin vastakohta, kun mitään selkeätä yksittäistä huippuominaisuutta ei tunnu löytyvän. Cleverley toisaalta onkin erittäin hyvä vertaus myös ominaisuuksien puolesta ja siihen itsekin häntä juuri nyt vertaisin. Kumpikaan ei vakuuttanut millään yksittäisellä ominaisuudella, vaan tuntuvat olevan kokonaisuudessaan ihan kehityskelpoisia pelaajia. Ja tosiaan, Cleverley pääsi ihan Englannin maajoukkueeseen asti ja ihastutti sielläkin muutamassa ottelussa, joten lupauksia heräteltiin muuallakin kuin Unitedissa. Itse olin jossain vaiheessa varma, että Cleverlystä tulee ihan pysyvästi avauksen pelaaja Unitediin, mutta niin vaan urakehitys sitten katkesi ja maajoukkueessakin tuo on esiintynyt viimeksi joskus 5v sitten.

Mutta mitä tulee McTominayn kehitykseen, niin joku tuollainen Gibson-Cleverley polku on tosiaan erittäin paljon todennäköisempi kuin Fletcherin urapolku, siitä olen kyllä aivan samaa mieltä. Haistelisin kuitenkin, että sellainen pieni mahdollisuus on sieltä nousta vielä ringinleventäjäksi pysyvämmin, mutta saa nähdä. Tämän kauden loppu ja ensi kausi määrittelee aika pitkälti missä mennään United-uran osalta.
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #2326 : 06.01.2019 klo 11:50:59

Pallon pitäminen omilla ei ole mikään turha ominaisuus, etenkään jos ympärillä on Pogban kaltaisia luovia pelaajia. Syy miksi McTominayn arvosana oli kentän paras, lienee se, että korkean syöttöprosentin lisäksi voitti (tilastojen mukaan) kaikki taklaukset sekä pääpallot 80 prosenttisesti, eikä ohi menty kertaakaan. Lisäksi 2 "key passia" oli jaetusti kentän eniten Harriotin ja Swiftin ohella. Täytyy tietysti muistaa, että vastassa ei ollut mikään huippujoukkue.

Noilla ominaisuuksilla ja tuolla fysiikalla on edellytyksiä hyväksi pohjapelaajaksi, mutta se luonnollisesti edellyttää vielä kehittymistä pelinluvussa ja osittain pelirohkeudessa. Oikein hyvän uran voi tehdä pohjapelaajana silläkin, että tukkii keskustan, voittaa kaksinkamppailut ja pistää pallot omille. Mutta se edellyttää, että ympärillä on luovia pelaajia, eikä se ole tämän hetken Unitedissa ongelma.

Gibson-Cleverley vertailusta olen samoilla linjoilla kuin candidate. McTominayn ja Cleverleyn erona on se, että McTominay on kokonsa ansiosta ehkä vahvempi kaksinkamppailuissa ja pääpalloissa, mutta Cleverley vastaavasti juoksuvoimaisempi ja enemmän ylöspäin pyrkivä. Peliälystä se kai lopulta jäi Clevrleyllä kiikastamaan ja tuon suhteen McTominaysta on vielä todella vaikea sanoa minne se taso asettuu. Minuutteja vaan pitäisi saada lisää, oli se sitten vaikka lainalla. Tälllä kaudellahan McTominay on saanut Unitedissa minuutteja vain neljän kokonaisen pelin verran, eikä se riitä kehitysaskeleiden ottamiseen.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #2327 : 06.01.2019 klo 14:31:00

Pallon pitäminen omilla ei ole mikään turha ominaisuus, etenkään jos ympärillä on Pogban kaltaisia luovia pelaajia. Syy miksi McTominayn arvosana oli kentän paras, lienee se, että korkean syöttöprosentin lisäksi voitti (tilastojen mukaan) kaikki taklaukset sekä pääpallot 80 prosenttisesti, eikä ohi menty kertaakaan. Lisäksi 2 "key passia" oli jaetusti kentän eniten Harriotin ja Swiftin ohella. Täytyy tietysti muistaa, että vastassa ei ollut mikään huippujoukkue.

Ei tietenkään ole, itseasiassa pitäisin pallovarmuutta tuossa keskikentän keskustassa melkeinpä yhtenä tärkeimmistä ominaisuuksista, jonka päälle on hyvä rakentaa. Ja hyvät esitykset puolustussuuntaan toki pitääkin tulla palkituksi, tuossa roolissa tärkeätä myös. Eikä ollut tarkoitus siis väittää, etteikö tuo MoM-maininta olisi ollut ansaittu, ainakin mitä tuohon keskikentän kolmikkoon tulee. Olihan McTominay tuossa viritelmässä eniten onnistuja, mihin tosiaan riitti ihan perusesitys divarijengiä vastaan.

Tähän väliin on kyllä sanottava, että tämä ei tietenkään hyvää sano Fredin esityksestä eilen - tai muutenkaan. Pystyy väläyttelemään, mutta toisaalta seuraavassa tilanteessa sitten jotain ihan muuta. Enemmän isossa kuvassa olisin huolissani tästä kaverista, mutta eipä hänkään ole vielä saanut tarpeeksi otteluita alle, että voitaisiin lyödä mitään lopullista leimaa päälle. Enemmän pitää tulla sieltä suunnalta, se on kuitenkin varmaa. Jos Fredin parhaat väläytykset yhdistäisi McTominayn tasaisen varmaan perustekemiseen, niin kasassa olisi aika hyvä paketti.

Oikein hyvän uran voi tehdä pohjapelaajana silläkin, että tukkii keskustan, voittaa kaksinkamppailut ja pistää pallot omille. Mutta se edellyttää, että ympärillä on luovia pelaajia, eikä se ole tämän hetken Unitedissa ongelma.

Juuri näin, tätä myös voisi McTominaylta saada. Sellainen 100% ammattimies, joka antaa aina vähintäänkin sen 7 esityksen ja tukee muun joukkueen onnistumista. Ei kanna repparissa yhtään mitään, mutta näitä duunareita kyllä tarvitaan, jos vaan muu joukkue ympärillä on tasokas. Eikä kyllä sellainen liikkuva, oikein sijoittuva ja tehokas katkoja olisi kyllä yhtään hassumpi lisäys tuohon joukkueeseen.

Yhä edelleen usein parhaat vastaiskut lähtee niistä tilanteista, joissa nopeasti keskikentällä tehdyn katkon jälkeen pelattu simppeli pallo keskikentältä eteenpäin muuttaa koko kentän tasapainon täysin ja aiheuttaa kaaosta vastustajan puolustuksessa, kun kukaan ei oikein ole täysin oikein sijoittunut ja valmistautunut ottamaan vastaan hyökkäystä. Unitedilla on kyllä pelaajia toteuttamaan ne nopeat iskut, mutta katkojia vähän vähemmän.

Tälllä kaudellahan McTominay on saanut Unitedissa minuutteja vain neljän kokonaisen pelin verran, eikä se riitä kehitysaskeleiden ottamiseen.

Tässähän se iso este McTominayn tiellä on. Tämä oli ensimmäinen ottelu Ole Gunnarin aikakaudella, että mies oli edes penkillä, joten en pidättele hengitystä, että tästä nyt vielä muutenkaan löisi läpi yhtäkkiä. Lainasiirto tekisi hyvää.
JohanL

Poissa Poissa


Vastaus #2328 : 06.01.2019 klo 15:57:57

United jakoi eilen sosiaalisessa mediassa mielenkiintoisen tilaston. Tahith Chong oli 464 pelaaja, joka on Unitedia edustanut toisen maailmansodan jälkeen. Näistä pelaajista 49% on tullut oman akatemian kanssa. Melkoinen tulos, josta moni maailman huippuseuroista on äärimmäisen kaukana.

Toivottavasti luku on likelle saman suuruinen, kun 500 pelaajan raja menee rikki.
Mr.Manager

Poissa Poissa


Vastaus #2329 : 06.01.2019 klo 22:26:59


Juuri näin, tätä myös voisi McTominaylta saada. Sellainen 100% ammattimies, joka antaa aina vähintäänkin sen 7 esityksen ja tukee muun joukkueen onnistumista. Ei kanna repparissa yhtään mitään, mutta näitä duunareita kyllä tarvitaan, jos vaan muu joukkue ympärillä on tasokas. Eikä kyllä sellainen liikkuva, oikein sijoittuva ja tehokas katkoja olisi kyllä yhtään hassumpi lisäys tuohon joukkueeseen.


Tässähän se iso este McTominayn tiellä on. Tämä oli ensimmäinen ottelu Ole Gunnarin aikakaudella, että mies oli edes penkillä, joten en pidättele hengitystä, että tästä nyt vielä muutenkaan löisi läpi yhtäkkiä. Lainasiirto tekisi hyvää.
Juuri tallainen O´Shea tyyppinen lienee minimi vaatimus McTominaylle. Tosiaan nämä mieluiten omista junnuista.

Tosiaan McTominay on ollut loukkaantuneen, joten siinä yksi syy miksi ei ole pelannut, mutta laina voisi tehdä hyvää, vaikka jo tammikuussa jos Fellaini jää joukkueeseen.
George Beast

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ole’s at the wheel


Vastaus #2330 : 07.01.2019 klo 08:52:49

United jakoi eilen sosiaalisessa mediassa mielenkiintoisen tilaston. Tahith Chong oli 464 pelaaja, joka on Unitedia edustanut toisen maailmansodan jälkeen. Näistä pelaajista 49% on tullut oman akatemian kanssa. Melkoinen tulos, josta moni maailman huippuseuroista on äärimmäisen kaukana.

Toivottavasti luku on likelle saman suuruinen, kun 500 pelaajan raja menee rikki.

Unitedilla on ollut vuodesta 1937 saakka semmoisen 4000 pelin verran oman akatemian kasvatti kokoonpanossa, siinä on myös tilasto johon ei taida huipputasolla mikään muu seura yltää...
Yautja69

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ManU, KuPS


Vastaus #2331 : 08.01.2019 klo 07:52:19

Se olis sit Arsenal vastassa seuraavaksi FA Cupis. Ilmeisesti 26.1 pelataan tämä matsi, luottoa Oleen löytyy sen verran ett jatkoon mennään :)
Leka Harkko

Poissa Poissa


Vastaus #2332 : 08.01.2019 klo 19:18:40

Readingia vastaan McTominay oli OK, mutta ei kaverista ole United edustajaksi. Kivikovan hissijoukkueeseen ehkä vahvistus, mutta veikkaan Championshipin olevan hänelle se uran zeniitti, jos meinaa kentälle päästä.

Romantiikkaa, ei muuta tarjolla...
Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #2333 : 08.01.2019 klo 22:31:18

Kyllä McTominaysta voi avauksen liigapelaaja kehittyä, mutta en usko sen tapahtuvan Manussa. Taso ei riitä kärkiseuraan, mutta voi riittää peräpään seuraan. Toki sekään ei ole ihan sanottua, mutta en vielä lähtisi Championshipiin tuomitsemaan. Omaa junnua ei kuitenkaan tarvitse väkisin roikottaa mukana vain, koska oma junnu.

e. McTominay on 22v eli edes mikään varsinainen junnu. Supertalentti todennäköisesti olisi jo näkyvillä jos sellaista olisi.
JohanL

Poissa Poissa


Vastaus #2334 : 09.01.2019 klo 00:15:14


e. McTominay on 22v eli edes mikään varsinainen junnu. Supertalentti todennäköisesti olisi jo näkyvillä jos sellaista olisi.

Tosin jos katsellaan tämän päivän jalkapallossa loistavia keskikentän pohjapelaajia, niin hyvin harvalla heistä oli Tompan tasoisia statseja 22 vuotiaana. Toki, matka huipulle on vielä pitkä.
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #2335 : 09.01.2019 klo 08:59:42

Tosin jos katsellaan tämän päivän jalkapallossa loistavia keskikentän pohjapelaajia, niin hyvin harvalla heistä oli Tompan tasoisia statseja 22 vuotiaana. Toki, matka huipulle on vielä pitkä.

Esimerkiksi Matic oli tuon ikäisenä Chelseasta Vitessessä lainalla.
Leka Harkko

Poissa Poissa


Vastaus #2336 : 09.01.2019 klo 10:37:57

Keskustela alkaa saada vahvoja Danny Wellbeck fiboja. :D

Fanipojat puolustelee keskinkertaisuutta, jollaisia akatemia sylkee ulos sarjatulelle.
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #2337 : 09.01.2019 klo 10:50:47

Keskustela alkaa saada vahvoja Danny Wellbeck fiboja. :D

Fanipojat puolustelee keskinkertaisuutta, jollaisia akatemia sylkee ulos sarjatulelle.

Höpö höpö.

Kukaan ei ole sanonut, että McTominaysta tulisi pitkäaikainen United-pelaaja. McTominaylla on kuitenkin ominaisuuksia, jotka antavat mahdollisuuden kehittyä riittävälle tasolle. En pidä sitä mitenkään kovin todennäköisenä, mutta siihen on edellytyksiä ja mielestäni McTominaylle kannattaisi antaa tilaisuus kehittyä esimerkiksi lainasopimuksen kautta. Penkillä tai reserveissä niitä kehitysaskeleita ei tule, mutta kun miesten pelejä on vyöllä alle 40 ja mukana on varsin hyviäkin esityksiä, niin ei tuota kannata mielestäni tässä vaiheessa pistää pihalle, vaan katsoa tuleeko niitä kehitysaskeleita vai ei.

Erityisesti keskikentällä kehitystä tapahtuu usein vielä aika myöhäisessäkin vaiheessa, mutta ei toki aina.
Paska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Atletico Malmi, Atletico Akatemia


Vastaus #2338 : 09.01.2019 klo 13:28:52

Fanipojat puolustelee keskinkertaisuutta, jollaisia akatemia sylkee ulos sarjatulelle.

Ei pidä paikkansa. Vaikka ManUn akatemia onkin kunnostautunut pelaajien kehittäjänä, tulee sieltä todella harvoin ulos sellaisia pelaajia, jotka saisivat kymmeniä otteluita ManU-vyölleen. McTominay oli poikkeuksellisen lahjakas jo reserveissä pelatessaan (vaikka vetikin loppuajat lähinnä hyökkääjänä), joten ihan syystä hänelle annetaan siimaa.

Kukaan ei ole sanonut, että McTominaysta tulisi pitkäaikainen United-pelaaja. McTominaylla on kuitenkin ominaisuuksia, jotka antavat mahdollisuuden kehittyä riittävälle tasolle. En pidä sitä mitenkään kovin todennäköisenä, mutta siihen on edellytyksiä ja mielestäni McTominaylle kannattaisi antaa tilaisuus kehittyä esimerkiksi lainasopimuksen kautta. Penkillä tai reserveissä niitä kehitysaskeleita ei tule, mutta kun miesten pelejä on vyöllä alle 40 ja mukana on varsin hyviäkin esityksiä, niin ei tuota kannata mielestäni tässä vaiheessa pistää pihalle, vaan katsoa tuleeko niitä kehitysaskeleita vai ei.

Erityisesti keskikentällä kehitystä tapahtuu usein vielä aika myöhäisessäkin vaiheessa, mutta ei toki aina.

Samaa mieltä siitä, että laina olisi tässä kohtaa oikea ratkaisu. Mies on jo osoittanut olevansa Valioliiga-tasoinen keskikenttäpelaaja, mutta vielä ei ole tarpeeksi viitteitä siitä, että taso riittäisi välttämättä edes ManUn rotaatiorooliin. Mutta kuten sanottua, keskikentän keskustan miehillä se kehitys tapahtuu usein vasta myöhemmin - ja varsinkin tuohon keskikentän pohjarooliin tarvitaan huomattavasti enemmän kokemusta, varmuutta ja iän tuomaa rauhallisuutta.
Lätkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gianni Infantino ja Nicolas Sarkozy


Vastaus #2339 : 09.01.2019 klo 13:43:41

Keskustela alkaa saada vahvoja Danny Wellbeck fiboja. :D

Fanipojat puolustelee keskinkertaisuutta, jollaisia akatemia sylkee ulos sarjatulelle.
Welbeck luonut itse asiassa ihan hyvän uran miinus loukkaantumiset. McTominayn seuraava etappi on joku Burnley, ei Arsenal, kuten Welbeckillä.
Kyrie Irving

Poissa Poissa


Vastaus #2340 : 09.01.2019 klo 14:41:25

Keskustela alkaa saada vahvoja Danny Wellbeck fiboja. :D

Fanipojat puolustelee keskinkertaisuutta, jollaisia akatemia sylkee ulos sarjatulelle.

Luultavasti olisi ollut erittäin pätevä pelimies Unitedissakin, jos olisi säästynyt loukkaantumisilta eikä olisi heitelty pelipaikalta toiselle. Kaudella 2011-2012 muodosti erittäin toimivan kärkiparin Rooneyn kanssa, mutta Van Persien tulo sysäsi Welbzin pysyvästi laidalle/penkille.
Gobbe

Poissa Poissa


Vastaus #2341 : 09.01.2019 klo 15:45:57

Edeltäviin peesaten McTominayn suurimpana mittarina, mikä tulee mielestäni ratkaisemaan paljon pelaajan tulevaisuudesta, on pallollinen rohkeus. McTominayn pelityyliä leimaa sellainen perussimppeli pelaaminen, missä riskien ottaminen on suht vähäistä ja hän turvautuu ensisijaisesti mieluummin helppoon syöttöön kuin murtavaan läpisyöttöön. Jos hän aikoo Unitedissa uran tehdä, niin tälläisiä Pogban pelitavalle oleellisia rakentavia syöttöjä tulisi mielestäni hänen roolissaan nähdä paljon enemmän. Riskittömyys toki on hyve, eikä pelkillä magical passeilla riskejä ottaen tehdä pelaajasta tasaisesti hyvin suorittavaa pelaajaa, mutta tätä kyllä McTominay tarvitsisi pelaamiseen huomattavan paljon lisää. Tuleeko sitä, sen aika näyttää.   
Temple

Poissa Poissa


Vastaus #2342 : 09.01.2019 klo 15:50:01

McTominay oli poikkeuksellisen lahjakas jo reserveissä pelatessaan (vaikka vetikin loppuajat lähinnä hyökkääjänä), joten ihan syystä hänelle annetaan siimaa.
Tämä ei pidä ihan paikkaansa, hän oli enemmänkin täytemiehiä. Vielä 2015-2016 -kaudella hän oli enimmäkseen U21-joukkueen penkillä. Loppukaudella Rashfordin siirryttyä edustukseen Scottia peluutettiin hyökkääjänä kun ei sinne ollut oikein muitakaan laittaa.
jupekui

Poissa Poissa


Vastaus #2343 : 09.01.2019 klo 16:28:14

Edeltäviin peesaten McTominayn suurimpana mittarina, mikä tulee mielestäni ratkaisemaan paljon pelaajan tulevaisuudesta, on pallollinen rohkeus. McTominayn pelityyliä leimaa sellainen perussimppeli pelaaminen, missä riskien ottaminen on suht vähäistä ja hän turvautuu ensisijaisesti mieluummin helppoon syöttöön kuin murtavaan läpisyöttöön. Jos hän aikoo Unitedissa uran tehdä, niin tälläisiä Pogban pelitavalle oleellisia rakentavia syöttöjä tulisi mielestäni hänen roolissaan nähdä paljon enemmän. Riskittömyys toki on hyve, eikä pelkillä magical passeilla riskejä ottaen tehdä pelaajasta tasaisesti hyvin suorittavaa pelaajaa, mutta tätä kyllä McTominay tarvitsisi pelaamiseen huomattavan paljon lisää. Tuleeko sitä, sen aika näyttää.   

Voikohan myös osittain se riskittömyys pelaamisessa johtua managerista joka nosti miehen pelaavaan kokoonpanoon. Yksi peli takana Olen alaisuudessa joten paha sanoa. Vaikea kuvitella Mourinhon ainakaan kannustaneen miestä hakemaan peliä edistäviä ratkaisuja riskillä.
Gobbe

Poissa Poissa


Vastaus #2344 : 09.01.2019 klo 16:34:59

Voikohan myös osittain se riskittömyys pelaamisessa johtua managerista joka nosti miehen pelaavaan kokoonpanoon. Yksi peli takana Olen alaisuudessa joten paha sanoa. Vaikea kuvitella Mourinhon ainakaan kannustaneen miestä hakemaan peliä edistäviä ratkaisuja riskillä.

Täysin totta. Nythän McTominaylla on loistava tilaisuus näyttää kykeneväisyytensä pallolliseen pelaamiseen. Ole kyllä varmasti luulisi antavan vapauksia enemmän. Saa nähdä miten hän nyt sitten todellisuudessa pystyy pelaamaan positiivisessa hyökkäysfutiksessa, mutta edeltävä viesti keskittyi enemmänkin siihen, missä hänellä juuri eniten on puutteita pelaamisessa. Eiköhän tästä olla kesään mennessä enemmän tietoisempia, jos peliaikaa tulee.

« Viimeksi muokattu: 09.01.2019 klo 16:37:05 kirjoittanut Gobbe »
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #2345 : 09.01.2019 klo 18:47:10

Lainaaminen tuntuu olevan patenttiratkaisu aina kun taso "ei vielä" riitä. Nämä ratkaisut eivät ole automaattisesti mitään varmoja nakkeja. Mihin seuraan esim McTominay pitäisi nyt lainata, jossa sitten aidosti vastuuta tulisi, jotta jotain hyötyä voisi olla United-uralle? On aivan eri asia sitten vielä puhua pelaajan omasta urasta. Sitä ajatellen ratkaisumallit saattavat olla toisenlaisia.

United tarvitsee nyt uusia selviä profiilipelaajia mm. kk:n keskustaan. Tällainen ei McTominay ole, ja tuskin koskaan onkaan. Toisaalta sitten 4-3-3-tyyppisissä systeemeissä rosterissa on syytä pitää näppituntumalta 6-9 sopivaa palasta kk:n rooleihin. Tällä listalla omalle ja riittävän tason saavuttavalle pelaajalle todellakin on käyttöä kun squad-peliä kenties joskus United alkaa taas pelaamaan. Sanoisin niin, että juuri nyt monella on, syystäkin, mielessä tuo ensiksi mainittu pointti ja silloin jälkimmäinen on taka-alalla.

Esimerkiksi Matic oli tuon ikäisenä Chelseasta Vitessessä lainalla.
Matic ei myöskään "riitä".

----

Heitän jo tässä vaiheessa pallon ilmaan kun sunnuntain Spurs-peli lähestyy. Pitkin palstoja ja kommenteissa, myös täällä, tunnutaan jotenkin ajattelevan että sunnuntaina se on sitten tulos-tai-ulos OGS:lle. Mitä ihmettä tämä tällainen ajattelu oikein on? Ensimmäinen "kova-peli" jne. Vai niin. Sunnuntain tuloksella ei pitäisi olla mitenkään erityisen merkittävää merkitystä, suuntaan taikka toiseen, kun arvioidaan hänen tähän mennessä saavuttamaa rytmin muutosta tai mahdollista pidempiaikaista toistaiseksi voimassaolevaa sopimusta.

OGS on jo nyt laittanut vahvat puumerkit näytille ja jos kerran seuran "filosofiaa" nyt aletaan korostamaan, niin tällaiseen eivät mitkään "tuontimiehet" todellakaan ole automaattisia 1. vastauksia. En ole ottamassa tässä ja nyt jo kantaa mitä pitäisi managerikysymyksen suhteen tehdä, mutta sen vaan tulin ihmettelemään, että Spurs-peli ei kyllä ratkaise (ei pidä ratkaista) mitään. Yksittäinen peli. Sarjataulukko näyttää juuri nyt paremmalta, mutta niin se yleensä näyttääkin 4 voiton putken jälkeen.

Sinänsä ehkä jonkinmoista korostunutta mielenkiintoa on kyllä ilmassa miten OGS peluuttaa ryhmäänsä (vaikka Matic-Herrera-Pogba-Martial-Rashford-Lingard onkin kärkipää aika paljonkin varovaisemmalla hyökkäysinnolla varustettuna), mutta rosterinsa vanki hänkin on. Matic ei ole nyt yhtään sen nopeampi tukkimaan Spursin-poikien hyökkäyspeliä ja Jones siellä kaiketi jälleen vetää omaa rooliansa topparina perinteisten potilaiden ollessa saikulla tai muuten vaan tyhmyydestä sakotettuna jne.
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #2346 : 09.01.2019 klo 19:11:18

Matic ei myöskään "riitä".

Matic on riittänyt Valioliigamestaruuten ja vuoden joukkueeseen. Jos McTominay saavuttaa tuon tason, niin luultavasti ylittää kaikkien odotukset.
Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #2347 : 09.01.2019 klo 19:11:24

Maticin nuoruusvuosista en osaa sanoa kun miestä en silloin seurannut. McTominayta sen sijaan on tullut jonkin verran nähtyä ja sellainen perus palloilijahan se on, uskon, että riittää siellä peräpään joukkueissa. Mutta minun vähemmän harjaantunut silmäni ei löydä hänen pelistään siitä jippoa jolla hän nousisi kärkiseuran vastuunkantajaksi. Mikä McTominayn se ISO vahvuus yleensäkään on jolla hän ansaitsee paikkansa joku päivä avauksessa? Minä en ole sitä vahvuutta löytänyt. Jotain erikoisosaamista olisi hyvä olla. On se sitten keanemaista tai scholesmaista erikoisosaamista, mutta jotain kuitenkin. Nyt mennään toki eri pelipaikalle, mutta esimerkiksi Rashfordista ja Martialista huokuu se potentiaali lähes aina kun heidät kentällä näkee. Palaset toki eivät vielä ole loksahtaneet täysin paikalleen ja otteet ailahtelee, mutta tässä kuitenkin odottelee toiveikkaana sitä hetkeä kun ne loksahtaa. McTominayn kohdalla tilanne ei ole sama, ei löydä ainakaan Giggsin silmä sitä talenttia eikä erikoisosaamista. Osataan vähän kaikkea, muttei mitään kunnolla tyylisistä pelaajista en oikein ikinä ole välittänyt.
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #2348 : 09.01.2019 klo 19:32:31

Matic on riittänyt Valioliigamestaruuten ja vuoden joukkueeseen. Jos McTominay saavuttaa tuon tason, niin luultavasti ylittää kaikkien odotukset.
Chelssissä ja aika monta kilometriä sitten.

Jälkimmäiseen McTominayn osalta sama meriitteihin viitattaessa.

Ihan oikeansuuntaista pohdintaa minusta. Toisaalta voi kysyä, entäpäs sitten (nuoren polven) Butt, Fletcher, O'Shea jne. Heillä toki myös aste-eroja nuoruushypen ja myöhempien saavutusten osalta, mutta pointti ainakin minulla oli siinä, että siksi 6. tai 7. vaihtoehdoksi tarvitaan pelaajia. Voi hyvin olla, että käsilläoleva kortti ei ole oikea tähän. Joka tapauksessa sen terävimmän kärjen pitää olla huipputerävä ja sitten sen takana työmyyrät ja ennen muuta huippuammattilaisia nykyisen rosterin sijaan, joita todellakin United tarvitsee jos meinaavat kunnon palkinnoista pelata.

Reading-pelistä vielä, että McTominayn esitys Fredin ja Pereiran rinnalla ei ole kyllä mikään mittatikku alkaa arvioimaan tilannetta sen tarkemmin. Toki esitetyt kannanotot varmasti peilaavatkin pidempää aikaväliä ja näyttöjä.

Temple

Poissa Poissa


Vastaus #2349 : 09.01.2019 klo 19:51:52

Lainaaminen tuntuu olevan patenttiratkaisu aina kun taso "ei vielä" riitä. Nämä ratkaisut eivät ole automaattisesti mitään varmoja nakkeja. Mihin seuraan esim McTominay pitäisi nyt lainata, jossa sitten aidosti vastuuta tulisi, jotta jotain hyötyä voisi olla United-uralle? On aivan eri asia sitten vielä puhua pelaajan omasta urasta. Sitä ajatellen ratkaisumallit saattavat olla toisenlaisia.

Ihan hyvää tekstiä. Itse pidän Unitedin tyylistä toimia lainojen suhteen. Ulkoa pyritään ostamaan pelaajia suoraan ykkösjoukkueeseen eikä pyöritetä mitään lainasirkusta. Omille kasvateille, mikäli heissä nähdään yhtään potentiaalia, pyritään antamaan mahdollisuus nousta merkittävään rooliin Unitedin ykkösjoukkueessa. Pelaajat kehittyvät eri tahtiin, mutta yleensä n. 18-20 vuotiaina pelaajat eivät enää hyödy mitään U23-joukkueessa pelaamisesta. Jos he eivät myöskään ole valmiita satunnaisia esiintymisiä enempään ykkösjoukkueessa, laina on yleensä paras ratkaisu. Esim. Lingard ja Cleverley nousivat lainakierroksen jälkeen Unitedissa ihan merkittävään rooliin. Pereiran ja Fosu-Mensahin kohdalla taas näyttää ainakin tällä hetkellä heikommalta. Mutta mahdollisuus on annettu.

Toki sopivan lainaseuran löytäminen on vaikeaa ja aina on riski olemassa, että pelaajasta tykkäävä valmentaja saakin kenkää kesken kauden ja homma menee pieleen tämän takia.

McTominayn osalta täytyy katsoa miten peliaika ja mies kehittyy kevätpuolikkaalla, mutta tällä hetkellä valioliigalaina ensi kaudeksi näyttäisi järkevältä jos aitoa kiinnostusta löytyy. 

 
Sivuja: 1 ... 93 [94] 95 ... 188
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines