FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
09.12.2023 klo 16:17:23 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Wikipedia ja futsal  (Luettu 4677 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Liitokone

Poissa Poissa


: 27.07.2018 klo 21:23:11

Yksi asia, jossa olemme futsalissa lajina jääneet monen muiden sarjojen jalkoihin, on wikipedia-näkyvyys. Näkyvyys, joka ei maksa mitään.

Faktapohjaisena ihmisenä nostan esiin kysymyksen, että mitä tietoja Suomi-futsalista wikipediasta löytyy? Wikipedia on kuitenkin nykymaailmassa yksi niistä paikoista, johon faktat olisi hyvä saada esille, ja josta niitä jopa toimittajat saattavat yhtenä (joskus ainoana) lähteenä etsiä.

Parit keskeiset futsal-nostot Suomen wikipediasta:
-Panu Autio: https://fi.wikipedia.org/wiki/Panu_Autio : Hän pelaa futsalia ammattilaisena pietarilaisessa FC Politechissa.
-Suomen futsalin maajoukkueessa eniten otteluita: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_futsalmaajoukkue : 1. Juha-Pekka Torvinen 2005– 91, 11 (91 ottelua). Samasta sivusta on hienoa sanoa että kauteen 2012-2013 asti kaikki maaottelut ja niiden tulokset löytyvät sivuilta, mutta edellisten kahdeksan vuoden tulokset??
-Futsal-Liiga https://fi.wikipedia.org/wiki/Futsal-Liiga : Hallitseva mestari: Sievi FS
-Leijona Futsal: sivua ei löydy.
-Ilves FS: "Seuralla on myös naisten joukkue, joka pelaa Naisten Futsal-liigassa. Joukkue voitti Suomen mestaruuden ja Futsal Cupin kaudella 2013-2014."
-Leena Lepikonmäki - sivua ei löydy

Edellä mainitut esimerkkisivut ovat kaikki tavalla tai toisella virheellisiä tai heikosti esilletuotuja, kuten varmasti huomasitte, mikä ei tietenkään ole Suomi-futsalin osalta toivetila. Englanninkielisessä wikipediassa on vielä heikommin Suomi-futsalin asiat esillä.

Yksi esimerkki ajantasalla olevien faktojen esiinnostosta:https://fi.wikipedia.org/wiki/Kampuksen_Dynamo
-Kaikki perustiedot kunnossa (päivitetty viime kauden tilastojen mukaan)
-Ei yritetä syöttää liikaa tietoja, joita olisi hankala pitää ajantasalla
-Viime kauden pelaajalista ja tulokset löytyvät päivitettynä teksteistä
-Seuran historiasta löytyy tietoa, joka voisi kiinnostaa toimittajiakin
-Todella hyvin ajantasalla olevaa tietoa, johon jopa viime kauden osalta uskaltaisi nojata toimittajana!
-Itse seuran uutisia seuranneena ja lukeneena tiedän myös että kyseiseltä seuralta löytyisi vaikka kuinka tarkkoja pelaajatilastoja tai tilastoja tuoda esille, mutta niitä on hankala löytää tarkalla googlettamisellakaan. Tarkat tiedot saattavat löytyä vain yksittäisistä lähteistä.

Toinen esimerkki legendaarisen futsalpelaajan sivusta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jani_Modig
-Kerrotaan sekä jalkapallo- että futsaluran kohokohdat, mikä on erinomaista!
-"Maajoukkueessa Modig on toiseksi eniten otteluita pelannut pelaaja." Viitattu 2009 vuoden lähteeseen, onko vielä ajanatasalla?
-Tilastoissa nousee ainoastaa jalkapalloura esille. Kuinka upeata olisi saada futsaltilastot myös näkyviin! Tilastoista isoit kritiikit myös Palloliiton suuntaan, joka on kausikohtaisesti tilastoista pitänyt kirjaa, mutta ei ole päivittänyt marataontaulukkoja.

Kysymys kaikille futsalfaneille:
Löytyykö meistä riittävästi massaa, jotta saisimme wikipediassa päivitettyä kaikki kriittisesti tärkeät sivut ajantasalle ja osoittaisimme internet-aikakaudelle, että me pidämme huolen, että sivuilla oleviin tietoihin uskaltaa myös luottaa? Kriittisesti tärkeistä sivuista voidaan käydä keskustelua, mutta omasta mielestäni olisi tärkeää että ainakin maajoukkuetoiminta, ylimmät sarjatasot, ylimmillä sarjatasoilla pelaavat joukkueet ja tärkeimpien toimijoiden historia löytyisi dokumentoituna wikipediasta. Muuten riskinä on että tärkeät tiedot vain katoavat, eikä niitä enää löydy mistään, kuten ei nykyiselläänkään monia tietoja löydy muutenkaan internetistä mistään, joita itse pidän Suomi-futsalissa olennaisina tai tärkeinä.

Mitä TE tätä palstaa lukijat olette mieltä, pitäisikö Suomi-futsalin histroriaa vaalia ja tuoda esiin, vai annetaanko tilastojen ja tarinoiden unohtua historian havinaan?
Futsalcoach

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 28.07.2018 klo 12:46:36

Kiinnittänyt samaan asiaan huomiota. Ehdottomasti olisi saatava ajantasalle.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa