FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.04.2019 klo 18:52:05 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 29 [30] 31 ... 144
 
Kirjoittaja Aihe: Liverpool F.C. 2018/19 - All in  (Luettu 563609 kertaa)
4 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
Dagger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Apollo, Hyps,FC TPS, LFC


Vastaus #725 : 05.09.2018 klo 06:54:21

Ei oikein mun mielestä edes istu kloppon taktiikoihin kuin nenä päähän.

:D Aha,vai silleen sitten. Harmi tuo Lallanan "uusi" loukki,toki voihan kyseessä olla varo toimenpide ja ettei halua pelata (tune: Sterlingin selkävaivat)
Casanueva

Poissa Poissa


Vastaus #726 : 05.09.2018 klo 08:45:11

Eihän tällaisia "aivan muita" kannata tietenkään mainita. :D Harvemmin kaveri on lasaretissakaan. Nopeus? Mainitse edes yksi keskikenttäpelaaja, joka on nopeuteensa luottanut uran ehtoopuolella?

Ainakin palautumiseen ikä vaikuttaa merkittävästi. Tästä on moni yli 30-vuotias pelaaja puhunut. Muuten on hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta ei ehdi palautua kunnolla pelien välillä. Milner on  kyllä selvästi pitänyt itsestään hyvää huolta, ja uskon, että hän pystyy vielä useamman kauden pelaamaan huipputasolla, mutta lepovuoroja hänkin varmasti tarvitsee vuosi vuodelta enemmän.
Casanueva

Poissa Poissa


Vastaus #727 : 05.09.2018 klo 10:59:15

Kloppo sanoo samaa, mitä täälläkin muutama on todennut. Nyt mennään vielä treeneissä kovaa, mikä näkyy otteissa.

Lainaus
“The players are not at their top level yet. That is because we are in the early part of the season. It is normal," he told reporters.

“Everybody should know we have a lot of work to do still, but if they don’t then I have told them.

“When you win four times it sounds really crazy to say this, but it is still part of the pre-season for a very long time after the summer.

“From mid-September, we play every three days. So we do the work now, and this is how it is – it is normal that you are not quite at 100 per cent in the games.”

http://www.goal.com/en-gb/news/klopp-liverpool-will-only-get-better/ezwiv1948oka1b46t8or9fhud
kloori huntteri

Poissa Poissa


Vastaus #728 : 05.09.2018 klo 11:13:20

Milner on käsittääkseni Kloppon tärkein käsikassara prässipelin toteuttamisessa ja muussa taktisessa säätämisessä kentän tasolla. Tietysti nyt kun peli luistaa ja avauksen paikoista on jonkin verran tervettä kilpailua, niin joka ukko jaksaa tarvittaessa ravata kuin raivohullu. Sitten kun pitää raapia pisteitä otteluruuhkan keskellä sateiselta vieraskentältä, niin Milnerin kaltaiset dynamot ovat korvaamattomia. Puhtaasti yksilötason pelillisiltä ominaisuuksiltaan Milner olisi tietysti jopa helppo korvata, mutta en ainakaan äkkiseltään keksi ainuttakaan nuorta keskikenttäpelaajaa, jossa yhdityisi hyvä pelikäsitys, duunarimentaliteetti, johtamiskyky, tasaisuus ja kestävyys.

Eli vähän ounastelisin, että Kloppon toivomuksesta Milnerille tarjotaan sopimusta, jossa asteittain vähenevää peliaikaa kompensoidaan melko reilulla palkalla. Lallanan tärkeys väheni huomattavasti kun Shaqiri allekirjoitti sopimuksensa.

Tämän voi allekirjoittaa hyvillä mielin - 100% sama.
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #729 : 05.09.2018 klo 11:21:08

Kyllä Milnerille varmasti sopimusta tarjotaan, mutta haluaako pelaaja allekirjoittaa?

Allekirjoitan myös sen, että Hames on varmasti Kloppon käsikassara, mutta yhdessä Firminon kanssa. Tuo kaksikko on se joka tuota Poolin sirkusta johtaa. Milneriä ennen tuossa roolissa nähtiin Lallana, mutta loukkaantumiset pistivät miehen sivuun. Oxia varmasti yritetään koulia tuohon rooliin, mutta tämä suunnitelma on toistaiseksi jäissä.
Boston Reynard

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaakon kovimmat, LFC


Vastaus #730 : 05.09.2018 klo 14:43:29

Eikös tuo Milner höpötellyt että ei poissulje tulevaisuutensa suhteen mitään, jokin huhu oli että gersin riveihin olisi ilmeisesti mahdollisuus päästä lämppäilemään loppu-uralle? Kyllä kaverista saletisti vuoden pari vielä saa hyvää valioliigatasoa irti, mutta kyllähän tuo ikä alkaa väkisinkin olla jo pienoinen este jossakin kohtaa, kun se on lähempänä 35:ttä kuin 30:tä.
TorstiEkholm

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: EBK, Liverpool, JJK


Vastaus #731 : 05.09.2018 klo 18:21:54

:D Aha,vai silleen sitten. Harmi tuo Lallanan "uusi" loukki,toki voihan kyseessä olla varo toimenpide ja ettei halua pelata (tune: Sterlingin selkävaivat)
Sori äikän ope mutta joskus olisi hyvä nähdä ne omatkin varpaat 😉.  Topikkiin palatakseni, niin Milnerin soisin jäädä oikein mielellään.
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #732 : 05.09.2018 klo 21:41:45

Milnerillä voi kyllä vähän auttaa, että hän on aina ollut poikkeuksellisen kova urheilija. Nuorena hän oli kolme vuotta peräkkäin sekä 100m että maastojuoksun ikäluokkansa piirinmestari parin miljoonan asukkaan Leedsin alueella. Nopeudessa on siis vähän varaa hidastua ennen kuin jää kentällä jalkoihin ja kestävyysominaisuudetkin ovat kunnossa.
naumanen

Poissa Poissa


Vastaus #733 : 06.09.2018 klo 07:35:27

Klopp pestasi Liverpooliin Guinnessin ennätyskirjasta valmentajan – "Oudoin jalkapallopesti koko futismaailmassa"

https://yle.fi/urheilu/3-10386971
Boston Reynard

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaakon kovimmat, LFC


Vastaus #734 : 06.09.2018 klo 08:49:27

Klopp pestasi Liverpooliin Guinnessin ennätyskirjasta valmentajan – "Oudoin jalkapallopesti koko futismaailmassa"

https://yle.fi/urheilu/3-10386971
Monen mielestä ehkä outo, omastanikin aluksi, mutta siinä vaiheessa kun asiaa rupeaa ajattelemaan useammalta kantilta niin käy ihan suoraan järkeen. Rajaheittojen merkitystä tai ehkä ennemmin niiden potentiaalia ei ole EHKÄ ulosmitattu täysin (jostakin syystä), ja kun tämä uutinen heittovalmentajasta tuli niin näihin alkoi kiinnittää enemmän huomiota. Onhan tuo nyt puolustuksellisesti aivan selkeä uhka jos vastajoukkueella on organisoitu sekä ennalta sovittu tapa toteuttaa heittoja, muun joukkueen ryhmitystä ennen heiton lähtöä, heiton jälkeisiä tilanteita ja kun niiden heittojen laatuun, pituuteen yms. vielä kiinnitetään erikseen erityistä huomiota.

Oliko niin että jossain tanskan liigan joukkueessa paras heittäjä nosti pallon tavoittaman tilan aluetta n. 900:stä m2 jonnekin reiluun 2100:n m2? Samalla heitto pidettiin kuitenkin mahdollisimman laadukkaana (omalle pelaajalle). Heittoja pidettiin myös suoraan maalipaikkaan johtavana tilanteena eikä vain pelin jatkumisen kannalta toimivana "välttämättömyytenä".

Suinkaan ei ole kyse pelkästä tilan kattamisen ilosta joka heitolla avautuu, vaan siitä että millä tavoin joukkue pystyy hyödyntämään sitä avautunutta tilaa, ja kuinka vastustaja joutuu reagoimaan siihen. Heittoihin joudutaan siis jatkossa varmastikin suhtautumaan entistä enemmän proaktiivisesti eikä reaktiivisesti (vastustajan osalta). En ole itse pelannut jalkapalloa niin paljon että tietäisin edes vähää alusta kuinka paljon heittovalmennusta tehdään tai onko se vain että "roiskase kentälle ja kuha saat vaa omille", mutta kyllä tämä mielestäni ihan järkeenkäypä investointi henkilöstön osalta tosiaan on.
sond

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: liverpool


Vastaus #735 : 06.09.2018 klo 11:25:11

Itse olen pienissä viskeissä miettinyt jo vuosia miksi rajaheiton paitsiosääntöä käytetään niin vähän hyväksi.
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #736 : 06.09.2018 klo 13:04:52

On jo aikakin, että rajaheittoihin aletaan panostaa. Hyvällä heittäjällä on mahdollista saada paljon paniikkia vastustajan boksiin. Myös se, että sivurajoissa ei ole paitsiota on asia jota pitäisi yrittää hyödyntää nykyistä enemmän.Laitetaan nyt päivän huhuna vaikka sellaista, että PSG:n Rabiottia huhutaan ensi kesänä Pooliin. Kyseisellä kaverilla on sopimus katkolla, joten pelaaja on saatavissa ilman siirtokorvausta. Jos saadaan, niin kyllä tuolle roolia keskikentällä löytyisi.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #737 : 06.09.2018 klo 13:10:09

On jo aikakin, että rajaheittoihin aletaan panostaa. Hyvällä heittäjällä on mahdollista saada paljon paniikkia vastustajan boksiin. Myös se, että sivurajoissa ei ole paitsiota on asia jota pitäisi yrittää hyödyntää nykyistä enemmän.

Samoilla linjoilla. Eikä rajaheittoihin panostaminen tarkoita, että Pool olisi kouluttamassa uutta Rory Delapia ja viskomaan palloja suoraan boksiin heti kun päästään tarpeeksi lähellä maalia.

Laitetaan nyt päivän huhuna vaikka sellaista, että PSG:n Rabiottia huhutaan ensi kesänä Pooliin. Kyseisellä kaverilla on sopimus katkolla, joten pelaaja on saatavissa ilman siirtokorvausta. Jos saadaan, niin kyllä tuolle roolia keskikentällä löytyisi.

Löytyisi ehdottomasti ja toisi keskikentälle sellaista osaamista, jota Liverpoolilta ei vielä liikaa löydy. Rabiot on kuitenkin monien raporttien mukaan aikamoinen ongelmatapaus, joka ainakin omalla kohdallani rajoittaa intoa tuon hankinnan suhteen. Vaikka laatua Rabiotilta löytyy niin ei ole mielestäni samalla tavalla no-brainer, kuin joku pari vuotta sitten huhuttu Isco.
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #738 : 06.09.2018 klo 15:03:25

Eikä rajaheittoihin panostaminen tarkoita, että Pool olisi kouluttamassa uutta Rory Delapia ja viskomaan palloja suoraan boksiin heti kun päästään tarpeeksi lähellä maalia.

Jos joukkueessa on pelaaja joka pystyy heittämään pallon voimalla vaikkapa pilkun kohdalle, niin kyllähän niitä palloja kannattaa silloin laittaa. Semmoiset pallot kun voi pomppia minne tahansa.
Numb

Paikalla Paikalla


Vastaus #739 : 06.09.2018 klo 20:05:20

Jos joukkueessa on pelaaja joka pystyy heittämään pallon voimalla vaikkapa pilkun kohdalle, niin kyllähän niitä palloja kannattaa silloin laittaa. Semmoiset pallot kun voi pomppia minne tahansa.
Mikäli Gomez jatkaa rajaheittovalkun kanssa reeniä, niin eiköhän siinä olisi se heittäjä. Leicester pelin loppupuolella heitti jo aika pitkälle, mutta vielä hiukan parannettavaa jotta olisi uusi Delap. Saa ainekin uuden erikoistilanteen, kun tarpeeksi löytyy heitolla pituutta.
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #740 : 06.09.2018 klo 20:41:16

Mikäli Gomez jatkaa rajaheittovalkun kanssa reeniä, niin eiköhän siinä olisi se heittäjä.

Tuo loppu oli jokseenkin koomista katseltavaa. Ensiksi nostettiin topparit ylös ja pelattiin lyhyt kulma. Sitten heti perään oli rajaheitto jonka Gomez pelasi pitkänä. Tätä heittoa varten vedettiin kuitenkin VVD jne. alas.
Varaamaton nimimerkki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jokerit FC, Samipool, VfL Bochum


Vastaus #741 : 07.09.2018 klo 17:21:00

Trent Alexander-Arnold Perfectly Settles Training Ground Argument With Jesse Lingard (SPORTBIBLE)

Tuoppi
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #742 : 10.09.2018 klo 11:49:11

Jos joukkueessa on pelaaja joka pystyy heittämään pallon voimalla vaikkapa pilkun kohdalle, niin kyllähän niitä palloja kannattaa silloin laittaa. Semmoiset pallot kun voi pomppia minne tahansa.

Juuri näin. Yksi viime vuosien kiinnostavimpia taktisia juttuja on itselleni ollut innovatiivisemman pään laatuvalmentajien, kuten Klopp, Pep tai viimeisimpänä esimerkiksi Sarri, päätyminen nimenomaan saarille ammentamaan peliinsä ainakin jossain mielessä elementtejä myös lädipallosta. Esimerkiksi Cityhän pelaa tietyissä tilanteissa (mm. maalipotkut) ihan silkkaa "pitkä ja perään" -palloa, mutta taidolla ja harkitusti. Vastaavasti Kloppin pelissä on rooleja myös "vauhtikoneille ja koheltajille", mutta monessa fiksumman puoleisessa analyysissä on todettu, että tässäkin on lähtökohtaisesti kyse laadusta eikä niinkään määrästä, vaikka juoksukilometrejä valmennusjohto varmaan tarkkaan seuraileekin. Näin siis myös pitkissä rajaheitoissa on ihan varmasti muutaman lisämaalin kausipotentiaali.

"Perinteisestihän" homma on valiossa mennyt niin, että on otettu ulkolainen ison profiilin koutsi, joka on kertonut paikallisille pelaajille, että ihan peliä edeltävänä iltana ei kannattaisi ryypiskellä ja lopulta tuonut kotimaastaan palkkasoturiarmeijan ja identiteetin seuralle. Englannin oman pelaajatuotantosysteemin viimeaikaiset valonpilkahdukset enteilevät kuitenkin sitä, että toivoa on, jos oikeat voimat tarttuvat härkää sarvista. Esimerkiksi Klopp on juuri tällainen "oikea voima". Ja toisaalta Liverpool on aika hyvissä asemissa lädipelaajien suhteen, kun joukkueen ja seuran identiteetti ja eräänlainen runkokin rakentuu ehkä joitakin muita kärkiseuroja enemmän paikallisten pelaajien varaan. Keskeistä on kuitenkin, että ne pelaajat ovat oikeasti tarpeeksi hyviä, eikä Phil Nevilleä toissa kaudelta lainaten: "For me, Rooney has to play. He just has to play.."
« Viimeksi muokattu: 10.09.2018 klo 12:20:24 kirjoittanut Pesso »
samoq

Poissa Poissa


Vastaus #743 : 10.09.2018 klo 12:26:36

Näin siis myös pitkissä rajaheitoissa on ihan varmasti muutaman lisämaalin kausipotentiaali.

Pelien loppujen tilanteisiin, missä täytyisi saada maali aikaiseksi. Sinnehän nämä on kuin räätälöity. Gomez kävi Eng-Espanja -pelissäkin kiskomassa yhden vasemmalta laidalta pelin lopussa. Poolissa sinne Fabinho ja Virgil targeteiksi jne. Ihan silmämääräisellä havainto-tuntumalla nämä pitkät heitot ovat vaarallisempia kuin kulmat. Toki sillä oletuksella, että niiden toteuttamista on harjoiteltu tarpeeksi.

Btw, Gomezin pelaaminen Espanjaa vastaan oli ehdottomasti samalla korkealla tasolla kun mitä se on ollut tähän asti. Kenellekään lienee epäselvää tässä vaiheessa, että Gomezista tullut yksi suosikkipelaajistani. :)
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #744 : 10.09.2018 klo 12:37:53

Btw, Gomezin pelaaminen Espanjaa vastaan oli ehdottomasti samalla korkealla tasolla kun mitä se on ollut tähän asti. Kenellekään lienee epäselvää tässä vaiheessa, että Gomezista tullut yksi suosikkipelaajistani. :)

Täytyy sanoa, että kauden alussa tuli maalailtua piruja seinille Lovrenin ja Matipin lasisuuden takia mutta Gomezin viime aikaisten otteiden johdosta tilanne näyttää oikeastaan todella hyvältä. Lovren ja Matip ovat erinomaisia kolmos- ja nelostoppareita ja pysyvät varmasti paremmin kasassa kun ei tarvitse pelata viikosta toiseen.
McManaman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #745 : 10.09.2018 klo 12:45:29

Täytyy sanoa, että kauden alussa tuli maalailtua piruja seinille Lovrenin ja Matipin lasisuuden takia mutta Gomezin viime aikaisten otteiden johdosta tilanne näyttää oikeastaan todella hyvältä. Lovren ja Matip ovat erinomaisia kolmos- ja nelostoppareita ja pysyvät varmasti paremmin kasassa kun ei tarvitse pelata viikosta toiseen.

Toivon mukaan fanit muistavat Gomezin loistavat suoritukset myös sitten, kun se maalin johtava virhe tulee kohdalle. Ja niitä varmasti tulee. Tuossa iässä jokainen virhe on hyvä opetus tulevia otteluita varten. Ylos
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #746 : 10.09.2018 klo 12:55:59

Pelien loppujen tilanteisiin, missä täytyisi saada maali aikaiseksi. Sinnehän nämä on kuin räätälöity. Gomez kävi Eng-Espanja -pelissäkin kiskomassa yhden vasemmalta laidalta pelin lopussa. Poolissa sinne Fabinho ja Virgil targeteiksi jne. Ihan silmämääräisellä havainto-tuntumalla nämä pitkät heitot ovat vaarallisempia kuin kulmat. Toki sillä oletuksella, että niiden toteuttamista on harjoiteltu tarpeeksi.

Btw, Gomezin pelaaminen Espanjaa vastaan oli ehdottomasti samalla korkealla tasolla kun mitä se on ollut tähän asti. Kenellekään lienee epäselvää tässä vaiheessa, että Gomezista tullut yksi suosikkipelaajistani. :)

Joo. Toki tuossa rajaheittokoutsaamisessa taisi olla myös tietty taktinen elementti. Esimerkiksi koripallossahan sisäänheittoja treenataan ammattimaisesti myös nimenomaan ryhmittymisen ja liikeen näkökulmasta. Siitä tämä Grönnemark kai myös lähtee, eikä siis pelkästään heittojen pituudesta. Gomez on kyllä ihan hieno stoori, jos ja kun toivottavasti lyö läpi. Sehän oli tullessaan todella kova prospekti ja esitti heti varsin kypsiä otteita vaspana. Loukkaantumisen jälkeen olin itse varsin skeptinen, kun varsinkaan topparina ei tuntunut muutamissa pelaamissaan otteluissa onnistuvan alkuunkaan. Erityisesti se, että näytti varsin kevyeltä cup-paineissa, näytti vähän heikolta jatkoa ajatellen. Tämä kausi on kuitenkin tuonut miehen peliin uuden hienon balanssin. Ei se vieläkään ihan VVD-tason dominantti ole esimerkiksi pääpalloissa, eikä ihan kaikista smoothein jalalla, mutta on nopea, "elastinen" ja oikea aikainen. Tuo riittänee hyvin, jos vaan tosiaan pitää erityisesti sijoittumisessaan korkean tason yllä myös jatkossa.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #747 : 10.09.2018 klo 13:27:39

Joo. Toki tuossa rajaheittokoutsaamisessa taisi olla myös tietty taktinen elementti. Esimerkiksi koripallossahan sisäänheittoja treenataan ammattimaisesti myös nimenomaan ryhmittymisen ja liikeen näkökulmasta. Siitä tämä Grönnemark kai myös lähtee, eikä siis pelkästään heittojen pituudesta.

Ideahan näissä on maksimoida mahdollisella laadukkaalla rajaheitolla katettavan alan määrä.
Tällöin heiton pidentäminen mahdollistaa laajemman alueen ja tarkkuus sen, että heitto onnistuu. Käytännössä heitto voi olla siis metrin mittainen, mutta olennaisempaa eri variaatioiden tuoma taktinen lisä omaan työkalupakkiin ja yksi päänsärky lisää vastustajalle.
Casanueva

Poissa Poissa


Vastaus #748 : 10.09.2018 klo 13:55:09

Joo. Toki tuossa rajaheittokoutsaamisessa taisi olla myös tietty taktinen elementti. Esimerkiksi koripallossahan sisäänheittoja treenataan ammattimaisesti myös nimenomaan ryhmittymisen ja liikeen näkökulmasta. Siitä tämä Grönnemark kai myös lähtee, eikä siis pelkästään heittojen pituudesta.

Futiksessa on ylipäätään vielä tekemistä juuri erikoistilannetaktiikoiden kehittämisessä, mutta siinä mennään koko ajan eteenpäin. Joukkuepuolustamisen kehityksen myötä maalien tekeminen avoimesta pelistä on yhä vaikeampaa, joten erikoistilanteiden merkitys vain kasvaa. Luin jostain, että Southgate on saanut inspiraatiota juuri koriksesta ja jenkkifutiksesta kehittäessään Englannin erikoistilannepelaamista. Niissähän molemmissa ottelu on jaettavissa yksittäisiin peleihin, joihin kehitetään taktiikoita. jalkapallon luonne on erilainen, mutta pysähtyneestä pallosta lähteviin tilanteisiin sieltä voidaan ottaa mallia.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #749 : 10.09.2018 klo 13:55:20

Ideahan näissä on maksimoida mahdollisella laadukkaalla rajaheitolla katettavan alan määrä.
Tällöin heiton pidentäminen mahdollistaa laajemman alueen ja tarkkuus sen, että heitto onnistuu. Käytännössä heitto voi olla siis metrin mittainen, mutta olennaisempaa eri variaatioiden tuoma taktinen lisä omaan työkalupakkiin ja yksi päänsärky lisää vastustajalle.

Joo. Heitossa, kuten maalipotkussakin lienee varsin keskeisenä elementtinä paitsion puuttuminen. Se mahdollistaa mainitsemasi tilan käytön ihan eri näkökulmasta kuin muissa erikoistilanteissa. On oikeastaan vähän kummallistakin, että miksei pitkää heittoa käytetä enemmän vaikka "yllätyssyöttönä" samaan tapaan kuin Pep on Cityssä käyttänyt maalipotkua. Keskialueella voisi esimerkiksi rakentaa kuvion, jossa vaarattomasta paikasta viskottaisiin pitkä heitto linjan taakse "kävelemään jääneelle". Vaatii tietysti useamman pelaajan jolla olisi pitkä heitto jne..

 
Sivuja: 1 ... 29 [30] 31 ... 144
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines