FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.05.2019 klo 00:00:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 36 [37] 38 ... 54
 
Kirjoittaja Aihe: FC Barcelona 2018/19 - Mes Que Un Club  (Luettu 303676 kertaa)
8 jäsentä ja 11 vierasta katselee tätä aihetta.
Blaugranes

Poissa Poissa


Vastaus #900 : 14.03.2019 klo 10:06:41

Peli oli 2-0 tilanteessa hyvää, 2-1 tilanteessa vähän meinasi tulla housuun, mutta sen jälkeen onneksi Lyonin riskinotto kostautui, Messi sai tilaa ja luomalla kolme lisäosumaa paketoi otteluparin. 2-0 tilanteessa Blaugranan 3-0 osuma oli pari kertaa lähellä, mutta ei mennyt. Niinpä Lyon pysyi ja roikkui otteluparissa mukana, mutta ei loppuun saakka.

Jatkossa olevista joukkueista toivevastus on Porto, koska olisi vastustajana selkeästi kevyin. Ajax pyrkisi haastamaan Barcelonan pallonhallinnassa ja olisi siten mielenkiintoinen vastus. Englantilaisista Tottenham kohdattiin jo lohkovaiheessa. Ole Gunnarin ManU olisi puhdas kahden erilaisen pelifilosofian kohtaaminen, kun ManU sumputtaisi keskustan ja yrittäisi iskeä vastahyökkäyksillä (eli sitä, mitä Barcelonaa vastaan yritetään tehdä pari kertaa viikossa). Juventus, City ja Liverpool ovat Barcelonan suurimmat haastajat kilpailussa. Niiden välttäminen vielä puolivälierissä olisi suotavaa.

Porto tai Manu olisi kyllä sopiva. Itse kääntyisin Manun puoleen. Pääsivät jatkoon bussilla ja käytännössä lähes olemattomilla maalipaikoilla. Tuskin tuolla ratkaisumallilla toista kertaa onnistaa, todennäköisyys on ainakin pieni. Ole Gunnarin säkistä tuskin muita aseita löytyy kuin double decker, ellei sitten lähdetä härskisti pelaamaan sääntöjen rajamailla ja toivota että tuomarilla pysyy kortit taskussa.
kirjava

Poissa Poissa


Vastaus #901 : 14.03.2019 klo 12:53:59

Porto tai Manu olisi kyllä sopiva. Itse kääntyisin Manun puoleen. Pääsivät jatkoon bussilla ja käytännössä lähes olemattomilla maalipaikoilla. Tuskin tuolla ratkaisumallilla toista kertaa onnistaa, todennäköisyys on ainakin pieni. Ole Gunnarin säkistä tuskin muita aseita löytyy kuin double decker, ellei sitten lähdetä härskisti pelaamaan sääntöjen rajamailla ja toivota että tuomarilla pysyy kortit taskussa.

Toisaalta Lingard ja Rashford juoksemassa linjan taakse Lukakun pudottelemiin palloihin aiheuttaa lievää kuumotusta.
Incrível

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Presidentti


Vastaus #902 : 14.03.2019 klo 13:01:57

Toisaalta Lingard ja Rashford juoksemassa linjan taakse Lukakun pudottelemiin palloihin aiheuttaa lievää kuumotusta.

ManUlla on tosiaan muutama yksinkertainen, mutta vittumainen ase. Rashford ja Lukakuhan ovat pelanneet molempien ollessa kentällä kumpikin aika leveällä, mikä luo ikävästi tilaa esimerkiksi Pogballe ja Lingardille hyödynnettäväksi. Arsenal oli oikeasti ihan kunnolla helisemässä viime liigapelissä, mutta tuurilla väänsivät sitten kolme pongoa kuitenkin.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #903 : 14.03.2019 klo 13:25:38

Tavallaan Lyon oli pahin rasti, koska ennakkosuosikin asema ja oikeastaan Ranskassahan sitten näkyi, että ihan ei keskitytty.
Kotona aika suvereeni esitys vaikka Lyonilla oli toki tasoitusmaalin jälkeen oma hetkensä ja henki päällä, mutta nuo pitäisi käyttää, koska tuollaisessa hurmoksessa vastustaja iskee ja sitten alkaa jo useasti selkäranka natista.

Liiga alkaa olla jo aika hyvin hanskassa, joten nyt sitä rotaatiota käyttöön.
Suarez pelasi huikean pelin, mutta riskit väsymisestä ja loukkaantumisesta vaan kasvavat jos vetää jatkuvasti ysikymppisiä. Messi ilmoitti viime kaudella, että Mestareiden Liiga on päätavoite ja siksi myös Messin tulisi pelata vähemmän. Dembele on nyt taas vähän ajettava sisään ja tässä vaiheessa on yhdyttävä kuoroon, että Malcomille peliaikaa. Vaikka vain sen takia, että katsotaan tuokin kortti ja jos ei ole ässä, niin voi kesällä myydä vaikka Roomaan...

Seuraavaksi vastustajaksi kelpaisivat hyvin Tottenham, Porto ja Ajax, koska näiden osalta tiedetään hyvin mitä tulee.
ManU voisi olla turhan kitkerää myrkkyä, joskin ManUn hyökkäystä tasapainottaa sitten puolustuksen hasardalttius etenkin Barcelonan tyyppisiä joukkueita vastaan. Juventuksella on Cristiano Ronaldo, mutta Atletico näytti kotonaan sen haavoittuvuudet. Terävimmillään Liverpool on täyttä myrkkyä Barcelonalle, mutta Klopp on varioinut pelitapaa ja viime vuoden yksivaihteisen korvannut viisivaihteinen Liverpool on myös haavoittuvainen. Manchester City onkin sitten monella tapaa Barcelona, tässä mielessä Valverde voisi ollakin se yllätystekijä, koska on jo vuosia joutunut miettimään vastalääkkeitä Guardiolan jälkeensäjättämää pelitapaa vastaan.
weller00

Paikalla Paikalla


Vastaus #904 : 14.03.2019 klo 13:37:43

Käydäänpä nyt läpi tämä ilta ja muutenkin vähän jalkapallon syvimpää olemusta pienissä ginitoniceissa nuoren Tinder- sukupolven iloksi. Tuolla liveseurannan puolella näköjään useampikin Barcan "fani", joita en culeiksi kutsuisi ikinä, luovuttivat jo Lyonin KYMMENEN minuutin kovemman jakson aikana. Jätetään nyt heidät nimeämättä. Ehkä osaavat pysytellä jatkossa vaikka niissä matsitopiceissa, eivätkä edes luule tietävänsä jalkapallosta sen vertaa, että kehtaisivat arvostella Valverde- palloa( mitä se on?).Siis kymmenen minuuttia 180 minuutin otteluparissa.

Pitäisi itsekin kirjoitella useammin gintoniceissa niin uskaltaisi sanoa rohkeammin mitä ajattelee. En usko että kovin moni eilisen ensimmäisen puoliajan katsonut sanoisi pahaa sanaa "Valverde-pallosta". Niin upeasti nousivat hyökkäykset kohti vastustajan maalia toinen toistaan kauniimmilla yhdistelmillä. Ilman uransa huipulla olevaa MSN-trioa, nykyisessä muodossa pelattavan UCL:n voittaminen on haastavaa ilman että joukkueen puolustusta voidaan pitää yhtenä maailman parhaista. Viime kauden tapaan Valverde ansaitsee kehut siitä että on saanut Barcan puolustuksen taas toimimaan. Ei se Madridissa pelattu copan el clasico mitään superkaunista ollut mutta tulosta tuli ja enemmän kiitosta menee puolustukselle kuin onnettarelle. Valverde saa osakseen paljon kritiikkiä mutta en usko että hän on taktisesti yhtään heikompi kuin vaikkapa Zidane. Valverdellä vaikuttaisi olevan hyvin vahva tuki joukkueen pelaajilta ja tälläkin kaudella aika moni pelaaja on julkisestikin antanut kiitosta Valverdelle siitä miten manageeraa ihmisiä.

Samaan hengenvetoon on pakko kysyä miksi Barcaa fanittavana ei saisi nostaa tapetille tuota Rooman iltaa ja sen vaikutusta henkiseen puoleen. Nykyinen joukkue on parhaimmillaan niin hyvä että sille olisi suonut pidemmän matkan UCL-karkeloissa 2016-18. Olipa kyse sitten 10 minuutista tai 20 minuutista eilisen osalta, hetkeksi vieraat saivat sellaisen otteen pelistä että hirvitti. Mutta isosta kuvasta täysin samaa mieltä, Barca dominoi molempia pelejä selvästi ja usko jatkoon oli vahva.

Mielenkiintoista olisi kuulla pohdintaa millä edellytyksillä saa lukea itsensä culejen joukkoon ja kutsuuko tällä palstalla monikin itseään culeksi. Itse en ymmärrä jalkapallosta sitäkään vähää kuin muut täällä. Barcelonismosta ja seuran vaiheista olen jotain lukenut sekä tällä palstalla että kirjoista. Poikkean varmaan monista palstalaisista siinä että annan varsinkin tässä ja nyt arvoa tulokselle vaikka tyylipisteet eivät koko ajan tapissa olisikaan. Pelejä Camp Noulla plakkarissa 35 reilun kymmenen kauden ajalta. Kaupunki on ollut rakas jo ennen jalkapalloa (ja turistiryntäystä), nykyään on mahdotonta ajatella kaupunkia, siellä asuvia tuttuja ja jalkapalloa erillisinä asioina. Messin eläköityessä intohimo laantunee vähän mutta se voi jopa ihan terveellistä. Niin koville vastaiskut tällä hetkellä tuntuvat että maltillisempi seuraaminen voi jopa johtaa muutaman lisäelinvuoteen.

Yhtään enempää ei olla voitettu kuin viime vuonna tähän aikaan. Reilu kuukausi sitten harva tunsi Barcan olevan tänä keväänä valmiimpi suurempaan menestykseen kuin viime kaudella. Ovatko ajatukset muuttuneet vahvan helmi-maaliskuun suoriutumisen perusteella? Täällä ollaan edelleen varovaisen optimistisia. Ter Stegen on toivottavasti eilisen jälkeen Saksan majun ygönen (ja muutenkin parempi kuin koskaan aikaisemmin), puolustuksessa S.Roberto/Semedo tarjoavat rotaatiosauman ja kaksi vähän erityyppistä vaihtoehtoa Valverdelle vastustajasta riippuen, Pique tulee pelaamaan jokaisen minuutin tällä kaudella hyvästä syystä, Umtitin tervehtyminen antaa ainakin mahdollisuuden lepuutta Lengletiä. Keskikentästä voisi kai lyhyesti ja löysästi heittää että Busquets ja Rakitic ovat suunnilleen samalla tasolla kuin viime vuonna, Vidal on yhtä arvokas kuin Paulinho, Arthur on jopa tärkeämpi kuin Iniesta (viimeisellä kaudella). Hyökkäyksessä myös Valverdellä pitäisi olla pullat kohtuullisen hyvin uunissa kun Messi on Messi, Suarez ja Dembele ovat parempia kuin vuosi sitten ja Coutinho ja Malcom eivät nekään ole vielä hävinneitä arpoja. Parjatun Valverden pelikirja on kai suunnilleen sama kuin viime vuonna. Summa sumarum, kotimaan osalta tilanne näyttää paremmalta kuin hyvältä ja Euroopassakin kaikki on mahdollista . Arpa vaikuttaa todennäköisyyksiin mutta en näe edelleenkään yhtä suurta suosikkia joka ei olisi välillä tällä kaudella horjahdellut.
Incrível

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Presidentti


Vastaus #905 : 14.03.2019 klo 14:06:06

Dembélé taas kuukauden sivussa, mitä nyt vittua oikeasti?

https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20190314/461023123917/fc-barcelona-barca-dembele-lesion.html
CCh

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Club Atlético de Madrid, HJK, Tottenham


Vastaus #906 : 14.03.2019 klo 14:15:03

Dembélé taas kuukauden sivussa, mitä nyt vittua oikeasti?
Jutussa kirjoitellaan, että loukkaantumisriski oli tiedossa, mutta tilanteen ollessa yhä 2-1 valmennusjohto päätti ottaa tietoisen riskin ja laittaa kentälle.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #907 : 14.03.2019 klo 14:17:53

No hei palaa ja pelaa onneksi puolivälieriin.

Kuten niin monen aikaisemman kaudena aikana maaliskuussa (etenkin kausilla 2015-2016 ja 2017-2018) - niin nytkin - joukkueen pelaaminen näyttää hyvältä, taivas tuntuu olevan rajana ja UCL-voitto on kuin käden ulottuvilla. Tämän viikon jälkeen alkaa maaottelutauko, se kevään ainoa, ja sen jälkeen viime vuosina Barcelonan pelaamisen taso on notkahtanut ratkaisevan verran. Maaottelutauon jälkeen on vielä 30 pistettä liigassa jaossa, UCL:n vaikein osa pelattavana ja Copa del Reyn finaali Valenciaa vastaan toukokuun lopussa. (Mahdollisista) Finaaleista en olisi huolissani tässä vaiheessa, sillä niihin Blaugrana saa levätä täyden viikon, mutta huhtikuun otteluruuhka on uhka, joka tulee selättää voimakkaalla rotaatiolla, sillä siihen on sarjataulukon puolesta vielä varaa ja kokoonpanosta löytyy leveyttä.
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: UMTITI


Vastaus #908 : 14.03.2019 klo 16:15:22

Onneksi hyökkäykseen on kuitenkin käytetävissä Coutinho, Sergi Roberto ja Prinssi, koska Malcomia sinne ei ainakaan nosteta.
weller00

Paikalla Paikalla


Vastaus #909 : 14.03.2019 klo 16:23:11

Ja nyt kun topparirintamalla on ainakin yksi ylimääräinen kaveri (ja niitä ei tarvitse koskaan lepuuttaa), Piquen voin siirtää hyökkäysrintamaan helposti
Okto

Paikalla Paikalla


Vastaus #910 : 14.03.2019 klo 16:25:02

Itse Barcelona fanina en ymmärrä teidän malcom fanitusta. On toki pelannut oikealla laidalla hyvin Messi ollessa loukkina( joten sinne ehkä). Mutta täällä malcomia ollaan tunkemassa oikealle laidalle jossa on pelannut ne muutamat minuutit.. no ei kovin paljon paremmin kuin Cou joten millä malcom ansaitsi paikan vasemmalta laidalta coun edessä. Potentiaalia varmasti ja el clasicossa sattui suonen veto joten paikatkoon messiä tämän kauden kun pitää ja kesällä katsoa roolirusta uudellee. Ketä lähtee/tulee, mutta turha kuvitella että se nyt yhtäkkiä hyppäisi avaukseen. Toki Dembelen ollrssa sivussa saatta la liigassa tulla stuntteja...
Eiliselle iso👍
Marley13

Poissa Poissa


Vastaus #911 : 15.03.2019 klo 12:27:05

Jaahas arvonnat tänään. Toiveissa:

Porto - Barca
Juve - City
Manu - Pool
Spurs - Ajax
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: UMTITI


Vastaus #912 : 15.03.2019 klo 13:51:54

Itse Barcelona fanina en ymmärrä teidän malcom fanitusta.

Malcom on ihan hyvä pelaaja ja ansaitsee reilun mahdollisuuden. Ei siinä muuta ole. Julkisesti Valverde ei ainakaan ole sanonut, että Malcom ei vaivautuisi treenaamaan tms., jonka takia on koirankopissa. Käytännössä ainoa syy on siis se, että taso ei riitä. Mutta kun pitäisi riittää.

Malcom on siis pelannut 455 minuuttia (sis. Gamper) ja tehnyt niissä 3 maalia. Viimeksi teki Realia vastaan maalin ja sen jälkeen kuukausi ilman minuuttiakaan kentällä. Mitä vittua oikeesti?
weller00

Paikalla Paikalla


Vastaus #913 : 15.03.2019 klo 14:15:48

ManU kelpaa.

e. Jos jatkoa seuraa, välieräarpa suotuisa.
« Viimeksi muokattu: 15.03.2019 klo 14:18:41 kirjoittanut weller00 »
Peledinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat & modetiimi


Vastaus #914 : 15.03.2019 klo 14:25:25

Ihan kiva arvonta. ManUa vastaan ei ole hetkeen pelailtu. Myöskään mahdollinen Liverpool välierissä ei olisi yhtään hullumpi pari, mutta siihen on monta jossia vielä.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #915 : 15.03.2019 klo 14:27:17

ManU - Barcelona vs. Liverpool - Porto
Ajax - Juventus vs. Tottenham - Manchester City

Tuli eri tyylien kohtaaminen, kun ManU tulee vastaan. Paha vastus, sillä ManU:lla on Chelsea 2012 -tyyliin mahdollisuudet yllättää Barcelona siinä missä se teki sitä jo aikaisemmin PSG:lle. Pelillisesti Barcelona tulee viemään otteluparia, mutta tyylipisteillä ei ole tässä kilpailussa suurta merkitystä, vain tuloksella. Ole Gunnarin ManU on mestari hakemaan ennen kaikkea tuloksia.

Old Trafford on mielenkiintoinen paikka vierailla, kunnioitettava stadion, mutta sieltä ei saa tulla tappio kourassa, sillä Ole Gunnarin ManU osaa puolustaa. Toinen osa pelataan onneksi Camp Noulla. Välierissä odottaa sitten todennäköisimmin pahin mahdollinen eli Kloppon Liverpool. Toisella puolella kaaviota voidaan välieräparin ennakoida olevan CR:n Juventus vs. Pepin Manchester City, joten helppoa finaaliakaan ei voida odottaa, jos joukkue sinne asti ylipäätään selviää.
weller00

Paikalla Paikalla


Vastaus #916 : 15.03.2019 klo 14:42:45

Ihan kiva arvonta. ManUa vastaan ei ole hetkeen pelailtu. Myöskään mahdollinen Liverpool välierissä ei olisi yhtään hullumpi pari, mutta siihen on monta jossia vielä.


Ja jos osaan lukea oikein ja Liverpool sekä Barca pääsevät välieriin, ratkaiseva toinen peli olisi Anfieldillä. Ei sekään ihan helppo paikka ole pelata!

Kaikesta huolimatta todella mielenkiintoisia otteluita edessä ja niin kuin odottaa sopi nuo UEFA:n työntekijöiden hassutteluarvonnat eilisestä saattoi jättää omaan arvoonsa.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #917 : 15.03.2019 klo 15:14:46

Julkisesti Valverde ei ainakaan ole sanonut, että Malcom ei vaivautuisi treenaamaan tms., jonka takia on koirankopissa. Käytännössä ainoa syy on siis se, että taso ei riitä. Mutta kun pitäisi riittää.

Julkisesti Valverde on sanonut, että Malcomin pitää kehittää pelaamistaan puolustussuuntaan.
Sitähän tässä on jo monta kertaa kirjoitettu, että jos tämä pitää paikkansa niin Malcomin mahdollisuudet olla kentällä samaan aikaan kuin Suarez ja Messi ovat aika heikot, tai Coutinho.

ManU on ainakin mielenkiintoinen vastustaja.
Hyökkäys on monipuolisuudellaan vaaraksi, mutta toisaalta puolustus ei ole parhaimmillaan Barcelonan tyyppistä joukkuetta vastaan, jolloin keskikentän kanssa OGS:n pitää pelata riskillä hyökkäystä tai panostaa puolustukseen. Sopivan tasaväkinen ja varmasti taktinen peli tulossa.
Boston Reynard

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaakon kovimmat, LFC


Vastaus #918 : 15.03.2019 klo 15:35:34

Ja jos osaan lukea oikein ja Liverpool sekä Barca pääsevät välieriin, ratkaiseva toinen peli olisi Anfieldillä. Ei sekään ihan helppo paikka ole pelata!
Joo näin sen pitäisi mennä mikäli Barcelona ja Liverpool neljän sakkiin lopulta menevät. Anfieldillä käynyt mm. PSG, Bayern, ManU, Arsenal, ManCity ym. tällä kaudella ja maaleja päästetty kaikkien kilpailujen 20 kotiottelussa ka. 0,65/ottelu joten ei, ei ole helppo paikka ;)

Onnea Manchesteria vastaan ja toivottavasti Blaugrana nähdään pian toistekin luoteisenglannissa Ylos
Stark

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 70 -ja 80 -luvun tuuletukset.


Vastaus #919 : 15.03.2019 klo 18:46:04

Manchester United.

Jo se, että punaiset paholaiset pääsevät kohtaamaan UCL puolivälierissä Barcelonan, kertonee tarpeeksi siitä, että tuo porukka palailee tosissaan huipulle.

Pieni pelko on, että Barcelona sopii Unitedille paremmin vastustajaksi, kuin toisinpäin. Yhtenä tärkeänä asiana pitäisin jo tässä vaiheessa sitä, ettei ManUn vastahyökkäyksiä aliarvioida. Ne tulevat vauhdilla ja voimalla.
Nimenomaan tuo fyysinen aspekti vähän jännittää, koska jos Presidentti joutuu kamppailemaan Lukakun ja Pogban kanssa pääpalloista, en näe yhtään syytä miksi Pique voittaisi ensimmäistäkään. Tämän tähden toivoisin Umtitin olevan kunnossa tuolloin. Hän pystyy Pogbaa ja Lukakua vastaan painimaan tarvittaessa. Pallon pysyessä maassa taas Pressa hoitaa homman. (Harvemmin näkee niin suurta eroa topparin hyväksi taitotasossa kuin Lukakua vastaan :) )
Jordi Alban ja Nelson Semedon avarit lienee myös paikallaan. Rashford ja Martial täytyy pystyä juoksemaan kiinni, ja nämä kaksi siihen kykenevät.

Voisi myös ehkä harkita Vidalin peluuttamista jo avauksessa. Antaa Pogba hänelle merkattavaksi, kun Juventus vuosien ajalta tuntee varmasti Pogban hyvin. Busquetsilla ja Rakiticilla ei meinaan välttämättä jalka riitä ja Arthuria taas tarvitaan ihan muissa hommissa.
Eli Busi, Vidal ja Arthur olisi oma avaus Old Traffordilla.

Ja älkää ymmärtäkö väärin, ei tässä lähdetä pelkäämään, mutta ei vara venettä kaataisi.

Hyökkäyspäässä taas on odotettavissa vanha kunnon bussi vastassa. United lähtenee pitämään linjat todella tiiviinä, ja tilaa keskeltä tuskin liikaa löytyy. Tärkeää tulee olemaan (jälleen) laidat ja niiden maksimaalinen hyödyntäminen. Alba tulee olemaan taas kerran avainroolissa tämän muurin purkamisessa. ManUn laitapakit eivät ole mitään pelipaikkansa aatelia, joten sieltä tilaa on todennäköisesti pakko etsiä. Paljon pallon sivuttaisliikettä, ryhmitelmän liikuttamista ja haastamista heti kun tilaa tulee.

Dembelen haluaisin nähdä oikealla, jos vain on kunnossa. Messi Suarezin kanssa pitämään keskusta kiireisenä. Varsinkin jos Semedo avaa, niin Dembelen haastokyky ja vauhti saattaa hyvinkin avata mahdollisuuksia oikealtakin. Tämä laidalta tuleminen myös nähdäkseni puoltaa Vidalin paikkaa kentällä, koska tuo on sen verran hyvä tekemään taustajuoksuja ja osaa viimeistelläkin tarpeen tullen. Ei Rakiticin tekemisessä ole mitään vikaa ollut, mutta Vidal on sen verran fyysisempi, että näkisin hänet mielummin rymistelemässä maalintekoon varsinkin ruuhkaisessa boksissa.

Tämä näin nopeasti ajateltuna, mutta Valverde tehnee omat ratkaisunsa ja onhan matsiin vielä kuukausi aikaa.
Seppohovi123

Poissa Poissa


Vastaus #920 : 15.03.2019 klo 21:45:10

Pakko olla kyllä osittain eri mieltä mitä yllä. Uskon, että ManU sopii loistavasti Barcalle vastuksena. Barca on eniten hankaluuksissa ylhäältä prässääviä joukkueita vastaan. Ei ManU nyt sen perusteella mitä nyt heidän pelejään vilkuillut, niin tätä kaikista ahkerammin tee. Puolustusmuuri ja tiiviit linjat on toki edessä, mutta eipä siellä siellä nyt kuitenkaan mikään parin vuoden takainen Bonucci-Chiellieni kaksikko ole vastassa. Uskon, että Barca löytää kyllä jauhamalla ne paikkansa sieltä iskeä maalin pari ja mitä pidemmälle peli etenee, niin niitä tiloja alkaa löytymään. Aktiivisesti Barcan pitää kuitenkin lähteä ottamaan jo ylhäältä ja riistämään palloja mahdollisimman aikaisin, jotta niitä keskityspaikkoja ei nyt ilmaiseksi anneta, kuten Atletico Juvea vastaan, mutta en nyt nää tilannetta myöskään ihan noin katastofaalisena, etteikö Pique siellä korkeissa palloissakin pärjäisi, oli nyt Umtiti tai ei. Lisäksi Lenglet ollut aivan huikea viime aikoina, eikä näillä otteilla mitä Lenglet esittää ole Umtiti vielä ajamassa edelle, ennen kuin osoittaa taas tasonsa. Pitkän loukkaantumisen jälkeen ei olekaan ihan helpoin tehtävä ajaa tuon tason edelle. Enemmänkin olisin huolissani laitapakkien miehistä jos boxissa on usempia ukkoja. Ehdottomasti myös eri mieltä Vidalin avauksen paikasta, vaikka Vidal ollut helkkarin hyvä taas viime peleissä. Vidal tekee kyllä loistavia katkoja, mutta enemmän tarkoituksella katkaista hyökkäys, kun taas Rakitic osaa iskeä oikealla hetkellä katkomaan pystysyöttöjä, josta itse päästään taas vasturiin. Rakitic on osoittanut myös olevansa tärkeiden pelien mies. On toki kentällä aina Valverden Barcassa, mutta tuntuu, että nostaa myös tasoaan näissä peleissä, esim nyt viimeksi pystynousu ja voittomaaliksi jäänyt 1-0 maali klassikossa, Maali Barcan 6-1 voitossa Sevillaa vastaan cupin toisessa osassa, joka oli yksi Barcan kauden parhaista peleistä, UCL-finaalin maalia unohtamatta, lisäksi pienemässä pelissä viime liiga-ottelussa  Vallecanoa vastaan Suarezin kanssa hassuteltu maali. Mielestäni Barcan pitäisi lähteä ehdottomasti parhaalla kolmikollaan tähän otteluun ja ottaa pallonhallinta itselleen. Mitä vähemmän ManU ovat pallossa, sitä enemmän he juoksevat pallon perässä, väsyvät ja saavat niitä keskityspaikkojaan. Vidal sitten kentälle toisella puoliajalla turvaamaan toivottavasti siedettävältä näyttävää tulosta.

edit. lisäys
« Viimeksi muokattu: 15.03.2019 klo 21:50:50 kirjoittanut Seppohovi123 »
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #921 : 17.03.2019 klo 18:24:45

Vähän luulen, että jos uusia loukkaantumisia ei tule (kop kop), Valverde tulee lähtemään ManU-kohtaamisiin samalla idealla kuin hän lähti Santiago Bernabéulle muutama viikko sitten pelattuun liiga-Klassikkoon, eli hallitsemaan keskikenttää ja pitämään palloa, joiden avulla pyritään tyrehdyttämään vastustajan vaarallisimmat aseet ja olemaan samalla itse mahdollisimman vaarallinen. ManU:lla on kokoylivoima (seitsemän yli 190cm pelaajaa Barcelonan yhtä vastaan), joten lähtökohtaisesti erikoistilanteet eli kulmapotkut ja keskitettävät vapaapotkut ovat ManU:n ilmeisin ase Barcelonaa vastaan vastahyökkäysten lisäksi. Näiden minimoiminen onnistuu sillä, että hallitset palloa ja sitä kautta peliä niin suurilta osin kuin se vain on mahdollista sekä kotona että vieraissa.

Luonnollisesti Valverde valitsee avauskokoonpanon tukemaan suunnitelmaansa mahdollisimman hyvin. Sergi Roberto on Semedoa parempi pelinrakentaja ja lisäksi pystyi pitämään Viniciuksen kurissa hyvällä ennakoivalla pelaamisella Bernabéulla muutama viikko sitten. Siksi uskon, että Sergi Roberto tulee avaamaan ManU:a vastaan, jos vain on terveenä. Keskikentällä Busi-Rakitic-Arthur -kolmikko tulee löytymään avauksesta, koska se tukee parhaiten tavoitetta pallonhallinnan voittamisesta ja koska siitä on muodostunut Valverden ykkösnyrkki keskikentälle eikä tässä vaiheessa kautta enää tehdä kokeiluja isoissa peleissä. Vidal on arvokas super-sub energiallaan otteluiden lopussa, kun ottelu kaipaa energiaa, jalkoja ja taistelua.

Hyökkäyksessä Suárez-Messi -kaksikon vierestä löytyy todennäköisesti Coutinho, koska Dembélé loukkaantui. Todennäköisesti ranskalainen kuitenkin ehtii kuntoutua ManU-kohtaamisiin, mutta tuskin avauskuntoon saakka varsinkaan ensimmäiseen osaan.

***
Atléticon eilisen tappion myötä tänään Barcelonalla on maukas sauma lyödä yksi viimeisistä nauloista arkkuun liigamestaruuden osalta. Voitolla ero kasvaisi kymmeneen pisteeseen, kun kuluvan viikonlopun jälkeen enää kymmenen kierrosta on pelaamatta. Betis vastustajana on kuitenkin kaikkea muuta kuin heittopussi, sillä Quique Setiénin joukkue tykkää pitää palloa ja osaa tehdä sillä vastustajaa satuttavia asioita. Betis on edellinen joukkue, joka pystyi voittamaan Valverden Barcelonan liigassa, kun se haki 3-4 vierasvoiton marraskuussa Camp Noulta. Betis on yksi kolmesta joukkueesta Leganésin ja Levanten ohella, jotka ovat ylipäätään viimeisen vajaan kahden kauden aikana pystyneet voittamaan Valverden Barcelonan liigaottelussa. Pallonhallinta saattaa jopa mennä Betisille, mutta eri asia on maalipaikkojen luominen ja niiden hyödyntäminen. Illan peli on iso peli ja hyvä testi ennen maaottelutaukoa.
Stark

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 70 -ja 80 -luvun tuuletukset.


Vastaus #922 : 17.03.2019 klo 22:19:11

Vähän luulen, että jos uusia loukkaantumisia ei tule (kop kop), Valverde tulee lähtemään ManU-kohtaamisiin samalla idealla kuin hän lähti Santiago Bernabéulle muutama viikko sitten pelattuun liiga-Klassikkoon, eli hallitsemaan keskikenttää ja pitämään palloa, joiden avulla pyritään tyrehdyttämään vastustajan vaarallisimmat aseet ja olemaan samalla itse mahdollisimman vaarallinen.

Toki. Ei Barcelona lähtisi millään muulla tavalla koskaan pelaamaankaan. Tämä ei yllätä edes Mietaata, ja täten itse toivoisin mahdollisuutta siihen, että vähän "ravistellaan" ja pystytään yllättämään United. Ei pelaamisen tarvitse radikaalisti muuttua, mutta nyt Barcelona tulee niin "läpiscoutattuna" ManUn syliin, että United pystynee jollain tavalla siitä hyötymään. Tähän kun Barcelona on omasta mielestäni pahiten kompastunut viime vuosina. Roma, Juventus, PSG ja Atletico ovat osanneet nollata Barcelonan aivan täysin, koska ovat tienneet tasan tarkkaan mitä on tulossa ja laatineet suunnitelman sen mukaan.

ManU:lla on kokoylivoima (seitsemän yli 190cm pelaajaa Barcelonan yhtä vastaan), joten lähtökohtaisesti erikoistilanteet eli kulmapotkut ja keskitettävät vapaapotkut ovat ManU:n ilmeisin ase Barcelonaa vastaan vastahyökkäysten lisäksi. Näiden minimoiminen onnistuu sillä, että hallitset palloa ja sitä kautta peliä niin suurilta osin kuin se vain on mahdollista sekä kotona että vieraissa.

Kyllä. Näiden lisäksi pelitilanteissa tapahtuvat keskityspallot saattavat muodostua ongelmaksi, jos United löytää vauhdilla toisesta allosta nousevaa Pogbaa, Lukakua tai kumppaneita. Nämähän ovat aika perinteisiä vastahyökkäyskuvioita, kun nopea pelaaja pääsee laidalta etenemään, keskittää ja muutaman pelaajan voimin keskeltä tullan boksiin vauhdilla viimeistelemään.
Näissä Pogba on aivan helvetin hyvä ja toivoisin, ettei Unitedia päästetä tällaisiin.

Luonnollisesti Valverde valitsee avauskokoonpanon tukemaan suunnitelmaansa mahdollisimman hyvin. Sergi Roberto on Semedoa parempi pelinrakentaja ja lisäksi pystyi pitämään Viniciuksen kurissa hyvällä ennakoivalla pelaamisella Bernabéulla muutama viikko sitten. Siksi uskon, että Sergi Roberto tulee avaamaan ManU:a vastaan, jos vain on terveenä. Keskikentällä Busi-Rakitic-Arthur -kolmikko tulee löytymään avauksesta, koska se tukee parhaiten tavoitetta pallonhallinnan voittamisesta ja koska siitä on muodostunut Valverden ykkösnyrkki keskikentälle eikä tässä vaiheessa kautta enää tehdä kokeiluja isoissa peleissä. Vidal on arvokas super-sub energiallaan otteluiden lopussa, kun ottelu kaipaa energiaa, jalkoja ja taistelua.

ManUlla lienee neljän miehen keskikenttä. Jos keskikentän kolmikko jää liian yksin, on vaikeuksia tulossa. Lingard merkannee Busquetsia, Pogba Rakiticia ja joku (vitun) McTominay yrittää pysyä Arthurin kyydissä (tirsk). Matic vahtii kymppialuetta ja koittaa pitää huolen, että ManUlla on määrällinen ylivoima keskellä kenttää.

Sergi Roberton ja Coutinhon peluutusta puoltaa kyllä mahdollisuus luoda paremmin ylivoimia, kuin Semedon ja Dembelen kanssa. Jos ManUlla on neljä miestä merkkamassa Barcelonan kolmea, tulee tämä olemaan erityisen tärkeää. Dembelen kanssa toisaalta Messi olisi selkeämmin keskellä, Dembelen pitäessä leveyden oikealla ja Alban vasemmalla. Itse melkein näkisin tämän näin, koska tällöin laidoilla on paljon enemmän vauhtia ja haastovoimaa kuin Coutinhon ollessa vasemmalla ja oikean laitapakkin pitäessä leveyden oikealla. (Pitää toki oletuksen sisällään, että Dembele on ehjä, mutta viimeistään toisessa osassa.)

Vidalin näkisin tosiaan avarissa jo häiritsemässä Pogbaa, mutta Valverde luottanee Rakiticiin. Minäkin luotan Rakiticiin ja te, arvon palstaveljet, olette myös Rakiticin kannalla, joten en lähde vääntämään sen kummemmin.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #923 : 17.03.2019 klo 22:26:55

Vidal, joka on tänään avauksessa viime kauden Paulinho-tyyliin neljäntenä kk-pelaajana, voi toki olla se erilainen yllätyskortti Old Traffordille avaukseen, jos Dembélé ei ole avauskunnossa eikä Coutinho ole breikannut siihenkään mennessä yhtään sen paremmin. Tätä vaihtoehtoa Valverde varmasti tutkii ja punnitsee tämän illan matsinkin perusteella. Toivottavasti homma toimii, Vidal pelaa hyvin, joukkueen peli soljuu ja leveys säilyy.
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #924 : 18.03.2019 klo 00:33:32

Ja sieltä Suarezille t ä r k e ä ysikymppinen ja loukkaantuneena ulos. Messikin toki prässännyt pää märkänä koko illan koska miksipä ei.

 
Sivuja: 1 ... 36 [37] 38 ... 54
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines