FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.08.2020 klo 13:49:31 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 3
 
Kirjoittaja Aihe: Nottingham Forest 2018/19  (Luettu 17152 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tricky tree

Poissa Poissa


: 04.08.2018 klo 11:00:35


Full name   Nottingham Forest Football Club
Nickname(s)   Forest, The Reds, Tricky Trees
Founded   1865; 153 years ago
Ground   City Ground
Capacity   30,445
Owner   Evangelos Marinakis (80%)
Sokratis Kominakis (20%)
Chairman   Nicholas Randall
Manager   Aitor Karanka Martin O´Neill
League   Championship
2017–18   Championship, 17th of 24


Polkaistaanpa muutaman kauden tauon jälkeen taas Forest-aiheinenkin kausitopiikki pystyyn.

Suuremmin en viitsi enää menneitä tässä käsitellä. Riittäköön se, että egoistinen kuwaitilaispelle Fawaz Al-Hasawi myi seuran kreikkalaiselle liikemies/semi-gangsteri Evangelos Marinakikselle keväällä 2017. Eikä hetkeäkään liian aikaisin. Olkoonkin, että Fawazin aikakausi tarjosi komedia-arvoltaan ihan hupaisiakin hetkiä, niin silti suurin ja päällimmäinen fiilis miehen aikakaudesta on totaalinen epäonnistuminen.
 
Marinakis, joka on myös kreikkalaissuurseura Olympiakoksen omistaja, on osoittautunut, ainakin toistaiseksi, aivan toisen kaliiberin seurajohtajaksi. Kunnianhimoa, sekä kykyä ja resursseja löytyy aivan eri tavalla kuin edeltäjältään. Lisäbonuksena koko kreikkalaisjohto pysyy liki täysin pois julkisuudesta. Mukavaa vaihtelua kuwaitilais-tonokin ja miehen possen jatkuvista twitter-huomiohuoraamisista.
 Marinakiksen avauskausi (viime kausi) sujui vielä vähän tunnustelevissa merkeissä. Ensin pyrittiin saamaan taustat kuntoon. Fawazin aikana seuraa johtivat lähinnä ko. pellen kätyrit ja sukulaiset, jotka vetivät epäpätevyydessään vertoja korkeintaan Fawazille itselleen. Marinakis täytti johtoportaan urheilu- ja jalkapallomaailmassa jo kannuksensa hankkineilla ammattilaisilla.

Kentällä tuloksellisesti ei merkittävästi eteenpäin menty, vaikka Marinakis jonkun verran antoi rahaa käytettäväksi myös pelaajahankintoihin. Kauden aloittanut manageri Mark Warburtonkin sai kenkää jo kauden puolivälin tienoilla. Warburtonin kompastuskiveksi muodostui liika luotto omiin kokemattomiin hankintoihinsa, sekä jääräpäinen usko omaan pelifilosofiaansa. Filosofiaan, joka kieltämättä oli miellyttävää seurattavaa, mutta varsin naiivia. Forestin viime kauden miehistö ei soveltunut Warburtonin pikkunäppärään lyhytsyöttö- ja pallonhallintapeliin oikeastaan ollenkaan.

Loppukaudeksi puikkoihin astunut Aitor Karanka ei Forestin sijoitusta onnistunut parantamaan, mutta otteet kentälle jämäköityivät ja yksinkertaistuivat. Karanka teki Forestista vaikeasti voitettavan. Tästä tyylistähän Karanka tuli tutuksi jo Middlesbrough´n ajoilta Championshipissa muutaman vuoden takaa. Karanka myös toi seuraan tukun omaan tyyliinsä soveltuvia kokeneita pelaajia, joista osa jatkaa Forestissa myös tällä kaudella.

Täksi kaudeksi Marinakis sitten onkin avannut kukkaronnyörit sepposen selälleen ja antanut Karankalle varsin vapaat kädet luoda haluamansa pelaajanippu. Ja espanjalainen onkin tehnyt työtä käskettyä kursailematta hetkeäkään. 10 uutta nimeä on saapunut seuraan tänä kesänä ja yhteensä tämän hetken poppoosta on 14 karankan hankintoja. Viime kauden aloittaneista pelaajista on mukana enää 7 pelaajaa, joista 4 omia kasvatteja. Toki mukana roikkuu vielä muutamia vanhempia naamoja, mutta näille on sanottu, että käyttöä ei ole, ykkösjoukkueen harjoituksiin ei ole asiaa ja uutta seuraa olisi syytä etsiä. Osa näistä on jo saatu ulostettuakin (Michael Mancienne, Barrie Mackay, Armand Traore)


Karanka ilmoitti jo keväällä, että täksi kaudeksi on tarkoitus kasata varsin tiivis, noin 24 pelaajan nippu, joille kaikille tulee olemaan käyttöä ja vastuuta pitkän kauden aikana luvassa. Jokaiselle pelipaikalle olisi tarkoitus saada kaksi hyvää pelaajaa. Tällä hetkellä rinki on yhtä laitapakkia vaille tuon määritelmän mukaan valmis.
Pelaajat kaudelle 2018-19


Maalivahdit

1. Costel Pantilimon 01.02.1987 203 cm 96 kg
 Romanialainen saapui lainalle viime tammikuun siirtoikkunassa. Alun haparoinnin jälkeen näytti olevansa tälle tasolle tasokas maalivahti.
Ulottuva (noilla mitoilla pitääkin olla) ja hyvä ohjaamaan peliä. Kuten isoksi mieheksi odottaa saattaakin on hieman kankean oloinen etenkin alaspäin suuntautuvissa laukauksissa. Selkeä ykkösvahti.

12.Jordan Smith 08.12.1994 183 cm
Smith aloitti viime kauden ykkösvahtina ja ihan hyvin esiintyikin ottaen huomioon miehen kokemattomuuden. Ennen viime kautta kokemusta parin kauden verran konferensseista ja tusinan verran pelejä Forestista kaudelta 2016-2017. Karankan tultua seuraan putosi nopeasti penkille. Hyvä torjuja, ongelmia pelin ohjaamisessa, alueensa fyysisessä dominoinnissa sekä jalalla pelaamisessa. Toivottavasti oma kasvatti lainataan johonkin hakemaan säännöllistä vastuuta.

Lainattu Mansfieldiin tammikuussa 2019

15. Luke Steele 24.09.1984 188 cm 76 kg
Kokenut konkari hankittiin Pantilimonin varamieheksi. Uskaltaa huoletta heittää tarvittaessa kehiinkin.


Puolustajat

3. Tobias Pereira Figuereido 02.02.1994 188cm 79 kg
Sporting kasvatti ja portugalin ikäkausimaajoukkueiden vakiokasvo.
Hyvin peliä lukeva ja pallollisena varsin kelvollinen toppari, joka älyää pitää pelinsä myös tarpeeksi yksinkertaisena silloin kuin tarve vaatii.
Saapui seuraan lainalle tammikuussa, jonka jälkeen oli selkeästi puolustuksen ykkösmies.

4. Danny Fox 29.05.1986 183cm 79 kg
Viime vuosien sylkykuppi ja syntipukki. Eikä suotta. Aikanaan kovankin tason vasempana pakkina ennen Forest-aikaansa tunnettu Fox ei juuri mainettaan viime vuosina ole pönkittänyt. Todella surkeita ja aneemisia esityksiä aina silloin kuin sattui laitapakin tontille edes kelpaamaan. Viime kaudella sitten tapahtui jotain. Fox istutettiin toppariksi ja sieltähän kuoriutui suorastaan kulturelli ja äärivarma keskuspuolustaja. Keräsi koko loppukauden ajan kehuja esityksistään. Jo kadoksiin tuomittu ura otti uuden nosteen ja Fox itselleen uuden jatkosopimuksen.

18. Jack Robinson 01.09.1993 180cm 68 kg
Vasempana pakkina viihtyvä Livepool-akatemian tuote, jolta onnistuu tarvittaessa myös topparin rooli. Itselläni ei ole suuremmin muistikuvia miehen otteista QPR-vuosilta, josta tänä kesänä Forestiin siirtyi.

20. Michael Dawson 18.11.1983 188cm
Ympyrä on sulkeutumassa. Forestista Dawson maailmalle lähti ja Forestissa kenties uransa myös päättää. Eihän mies ainakaan nopeutunut vanhemmiten ole, loukkaantumiskierteistä sentään taitaa olla jo päässyt irti, mutta johtajatyyppinä ja monissa liemissä keitettynä kokeneena konnana aivan varmasti tärkeä palanen karankan palapelissä.

27. Tenday Darikwa 13.12.1991 188cm 77 kg
Nottinghamilaissyntyinen oikea pakki saapui seuraan vuosi sitten. Miehen avauskausi jätti paljon parantamisen varaa. Ylöspäin pelatessa ihan kelpo juna nopeutensakin ansiosta, mutta oman pään pelaaminen suorastaan kehnoa. Pystyy paljon nähtyä parempaan.

28. Thomas Lam 18.12.1993 188cm 73 kg
Kaksi kautta sitten Forestiin saapunut Lam putosi tuolloin seuran kuviosta managerivaihdoksen yhteydessä. Viime kausi sujui lainalla Hollannissa Twentessä. Täksi kaudeksi manageri Karanka halusi katsoa miehen osaamisen pre-seasonin aikana ennen kuin päättää mitä Lamille tekee. Taitaa olla valamiehistö asiaa pohtimassa edelleen kauden pyörähtäessä käyntiin.

Siirtyi Zwolleen 29.8.2018

29. Yohan Benaloune 28.3.1987 187 cm
Saapui tammikuussa 2019 paikkaamaan topparivajetta loppukauden lainasopparilla Leicesterista
Lisätty 1.2.2019

42. Joe Worrall 10.01.1997 190cm
Omia kasvatteja. Nousi viime kauden aikana englannin U-21 maajoukkueeseen ja on herättänyt kiinnostusta useissa valju-seuroissa.
Kieltämättä pelasi viime syyskauden nuoreksi kaveriksi ihan mukiin menevästi, mutta jotenkin Worrall ei ole ainakaan meikäläistä ihan vielä täysin vakuuttanut. Eikä ilmeisesti Karankaakaan, joka pudotti pojan tultuaan penkin puolelle. Perinteisen mallinen britti-toppari. Iso ja vahva, pallon kanssa ei ihan omimmillaan.
Lainattu Rangersiin kaudeksi 2018/19

25. Sam Byram 16.09.1993 180cm 72 kg
West Hamista lainattu laitapakki. Hanakasti nouseva Byram oli ainakin viimeksi Championsipissä Leedsin paidassa nähdessäni erinomaisesti hyökkäyksiä tukeva peluri, jonka vahvuus ei samasta pelipaikasta kisaavan Darikwan tapaan ole oman pään pelaamisessa.
(lisätty 12.8 )

44. Michael Hefele 01.09.1990 192cm 87kg
Jonkun asteiseen kulttimaineeseen edellisessä seurassan, Huddersfieldissä, noussut keskuspuolustaja on mainio pelote hyökkäyspään erikoistilanteissa. Isokokoinen saksalainen on ihan kelpo kamaa myös pallollisena, mutta suurimmat avut ovat nimenomaan pääpallojen rohmuamisessa ja muutenkin fyysisenä pelotteena omassa päässä.
(lisätty 12.8 )

21. Saidi Janko 22.10.1995 181cm  
Sam Byramin loukkaannuttua pahasti elokuun 2018 lopussa, Janko lainattiin Portosta loppukaudeksi. Hyvä ylöspäin ja alaskinpäin paremman tuntuinen vaihtoehto kuin Darikwa. Brittein saaret tuttuja entuudestaankin, ManU:n akatemiassa vietetyn parin vuoden lisäksi edustanut myös Boltonia, Celticia ja Barnsleyta.
(Lisätty 17.9)

Alexander Milosevic 30.01.1992 192 cm
Saapui tammikuussa 2019 ilmaissiirrolla, kun miehen sopimus AIK:n kanssa päättyi
Lisätty 01.02.2019

Molla Wague 21.02.1991 191 cm
Tammikuun lopun laina Udinesesta.
Lisätty 01.02.2019
Kasvattajaseuraansa palannut Michael Dawson ja tämän kauden uusi kotipaita


Keskikenttäpelaajat

5. Adlène Guédioura 12.11.1985 178cm 81 kg
Jo kahteen otteeseen aikaisemminkin Forestissa urallaan pelannut algeeri palasi taas seuraan viime talvena. Kevätkausi ei ollut hääppöinen. Eikä ole ollut koko miehen urakaan brittein saarilla lukuunottamatta juuri noita kahta edellistä Forest-jaksoa. Alla hyvä pre-season ja luottoa Karankalta. Oikeastaan ryhmän ainoa perinteinen box-to-box keskikenttämies. Hyvä laukaus, energinen ja hyvällä pelipäällä ollessaan myös peliä edistävä peluri. Huonona päivänä taas kentän turhin mies.

6. Jack Colback 24.10.1989 177cm 77 kg
Ginger Pirlo. Missään nimessä Colbackia ei voi peliälynsä puolesta Pirloon verrata, mutta kaippa tuosta jotain johtopäätöksiä voi vetää, minkä tyyppisestä pelaajasta on kyse. Vietti viime kauden jälkipuoliskon jo lainalla Forestissa esiintyen jämäkästi. Ehkä hieman jäätiin kuitenkin kaipaamaan peliä avaaviakin syöttöjä, eikä pelkkiä sivuttaisia alibipasseja. Tällä kaudella ainakin on vanhaa sanontaa käyttäkseni ympärillä paremmat pelikaverit, joten josko nyt sitten.  

8. Ben Watson 09.07.1985 178cm 70 kg
Kokenut Watson on hyvä vaihtoehto keskikentän puolustavampaan rooliin. Saapui seuraan viime talvena ja oli yksi tärkeä tekijä sille, että Forest ei ollut lähelläkään putoamisviivaa. Onko riittävän hyvä kokoonpanoon, jonka olisi tarkoitus taistella jostain ihan muusta?

10. João Carvalho 09.03.1997 172cm 66 kg
Forestin kautta aikain ylivoimaisesti kallein hankinta, hinta yli 13 miljoonaa puntaa. Tuolla rahamäärällä sopii jo jotain odottaakin. Pre-season on ainakin ollut lupauksia antava. Kymppipaikan taiteilija, joka lukee hyvin kanssapelaajien liikkeitä ja pystyy jakelemaan hyviä murtavia syöttöjä. Näin ainakin lämpimissä heinäkuisissa harjoitushöntsissä. Toivottavasti pystyy samaan räntäsateisessa ja tuulisessa championship-väännössä Britannia Stadiumilla.

11. Ben Osborn 05.08.1994 176 cm 68 kg
Sitten Andy Reidin loukkaantumisen ja lopettamisen eniten maalipaikkoja kaudesta toiseen luonut Forest-pelaaja. Viime vuosien joukkueet ovat vain olleet niin lapasia, että tuo nyt ei vielä mikään varsinainen meriitti kieltämättä ole. Mutta onhan Benny hyvä ja monikäyttöinen pelaaja. Karanka peluutti kevään aikana Osbornia pääosin vasempana wing-backina. Saa nähdä onko nytkin sama kohtalo edessä, keskustan pelipaikat taitaa olla ainakin alkuun jaettu muille miehille.

14. Matty Cash 07.08.1997 185cm
Loukkaantumiset ovat vaivanneet Cashin todellista läpimurtoa kokoonpanoon. Teki tuloaan jo kaksi vuotta sitten ja loukkaantumiset selätettyyään jatkoi sitä viime kaudella. Todella sähäkkä nuorukainen, jolla rupeaa olemaan fysiikkakin jo kohdillaan. Kykenee pelaamaan keskikentän keskustassa, oikealla laidalla sekä oikeana wing-backina. Miellyttävä pelaaja seurata. Nousi pari vuotta sitten edustusjoukkueeseen vähän puskista. Ei ollut ikinä akatemiajengeissä mikään lupaus, eikä edes mikään vakio avauksen pelaaja.

22. Ryan Yates 21.11.1997 190cm
Mielenkiintoinen oma kasvatti, pelipaikkana keskikentän keskusta. Vietti viime kauden avauspuolikkaan lainalla toisella puolella Trent-jokea kakkosliigan Notts Countyssa ja loppupuoliskon ykkösliigan Scunthorpessa. Oli molemmilla lainoillaan erinomainen, suorastaan dominoiva. Esitti todella kypsiä ja hyvä otteita myös pre-seasonin aikana aiheuttaen Karankalle todellisen pulman; Laittaako poika lainalle johonkin toiseen Championship seuraan vai olisiko Yates jopa valmis taistelemaan avauksen paikasta Karankan nipussa. Championshippiin tämä poika nimittäin rupeaa joka tapauksessa olemaan jo valmis pelimies.

26. Liam Bridcutt 08.05.1989 175cm 75 kg
Ex-manageri Warburtonin viime kesän täsmähankinta keskikentän puolustavaan rooliin. Karankan aivoituksissa ei enää niinkään tärkeässä roolissa. Pre-seasonin aikana putosi jo viidenneksi keskustan nokkimisjärjestyksessä. Ei ole oikein lintu eikä kala, ei tuo ainakaan minun silmääni mitään erityistä joukkueen peliin. Perustaso kuitenkin ihan riittävällä tasolla ollakseen kelvollinen varamies. Tyytyykö itse siihen?

24. Claudio Yacob 18.07.1987 181cm
Siirtoikkunan loppumetreillä WBA:sta vapaat paperit saanut argentiinalainen viihtyy keskikentän keskustassa ja nimenomaan puolustavammassa roolissa.
(Lisätty 17.9)

34. Panagiotis Tachtsidis 15.02.1991. 193cm
Toinen siirtoikkunan lopun hankinta Marinakiksen toisesta seurasta Olympiakoksesta. Kreikan maajoukkueessakin 25 kertaa esiintynyt keskikentän keskustan pelaajalla on useiden kausien kokemus Serie A:sta useammastakin seurasta. Häpeäkseni täytyy tunnustaa, etten juurikaan ole miehen otteita nähnyt tai osaa suuremmin kaveria kuvailla. Antaa tulevien esitysten puhua puolestaan.

(Lisätty 17.9) Lainattu Lecceen 3.1.2019

Pelé 29.09.1991 182 cm

Tammikuun lopun lainamies Monacosta
Lisätty 1.2.2019

Tämän hetken pitkäikäisin Forest-pelaaja Ben Osborn

Hyökkääjät

2. Hillal Soudani 25.11.1987 182cm 75 kg
Jämerärakenteinen Algerian maajoukkuemies hankittiin Dinamo Zagrebista. On tehnyt ihan kelpo tehoja kroatian pääsarjassa. Miten sopeutuu Championshippiin? Ei missään nimessä puhdas kärkimies vaan enemmänkin kolmen yläkerralla pelatessa ns. laitahyökkääjä. Vähän sellainen arpahankinnan makuinen ostos.

7. Lewis Grabban 12.01.1988 183cm 78 kg
Hyviä maalimääriä Championshipissa urallaan paukutellut kärkimies. Viime kaudella pelasi Sunderlandissa ja Aston Villassa ollen sarjan toiseksi paras maalintekijä. Hyvä yksinäisen kärjen roolissa. Kykenee pitämään palloa. On myös kohtalaisen hyvin liikkuva, ei siis missään nimessä mikään perinteinen target-kärki.

9. Daryl Murphy 15.03.1983 191cm 88 kg
Murphy hankittiin viime kesänä reilun parin miljoonan punnan siirtosummalla johtamaan forestin hyökkäystä. Jo tuolloin miehen 3 vuoden mittaista sopimusta ihmeteltiin vielä enemmän kuin noinkin suurta siirtosummaa. Alkuun Murphy näytti laittavan epäilijöille jauhot suuhun kun maaleja syntyi ihan hyvään tahtiin ja muutenkin esitykset olivat hyviä. Sitten kuvaan astuivat loukkaantumiset niin fyysiset, kuin huhujen mukaan henkisetkin. Kevätkaudella Murphy oli todellinen turhake ja sama on jatkunut pre-seasonillakin. Täysissä sielun ja ruumin voimissa oleva Muprhy olisi ihan hyvä lisä hyökkäysarsenaaliin.

17. Ben Brereton 18.04.1999 183cm
Kenties se puhutuin tämän hetkinen oman akatemian tuotos. Fyysisesti jo pari vuotta sitten miehen mittoihin kasvanut kärkimies liikkuu ikäisekseen harvinaisen järkevästi, haistelee hyvin tilaa puolustuslinjan takana ja pystyy myös avamaan muille tilaa. Viimeistelyssä oli ainakin viime kaudella ne suurimmat puutteet. Selvästi Breretonissa on sitä jotain, mutta ehkä tuo varhainen fyysinen kehitys on ollut hiukan harhaanjohtavaa siinä, kuinka hyvä poika oikeastaan on. Pelasi viime kaudella paljon myös laidalla, joka ei mielestäni sovi kaverille ollenkaan. Päässee nyt henkisesti helpommalla, kun ei ole enää se keneltä niitä tehoja pääsääntöisesti odotetaan.
Lainattu Blackburniin tammikuuhun 2019 asti, jonka jälkeen Blackburnilla osto-optio.

19. Diogo Gonçalves 06.02.1997 176cm 62 kg
Laidalla viihtyvä Benfica-kasvatti. Carvalhon joukkuekaveri Benfican junnuista ja B-joukkueesta sekä portugalin nuorisomaajoukkueista.
Näppärän oloinen veijari, joka on lainalla Forestissa tämän kauden. Sopimukseen sisältyy myös osto-optio.

23. Joe Lolley 25.08.1992 178cm 72 kg
Virkistävän suoraviivainen laitapelaaja. Saadessaan pallon etenee höyryveturin lailla keskitys- tai maalipaikkaan ja myös yrittää käyttää ne hyväkseen. Keskitykset ja laukaukset eivät jää piippuun, eikä vedä edetessään liinoja kiinni. Championshipissa tämän tyyliset laiturit ovat aina kova ase. Tuli seuraan viime talvena ja oli yksi kevätkauden vakuuttavimmista pelaajista.

31. Gil Bastião Dias 28.09.1996 183cm 78 kg
Monacosta lainattu lusitaani, joka pelasi viime kauden lainalla Fiorentinassa. Röyhkeä laitapelaaja, joka kynii laitapakkeja omaksi ilokseen miten tahtoo. Tai sitten kouhottaa päättömästi pallon kanssa suoraan päätyrajasta ulos ilman minkäänlaista lopputuotetta. Tältä kaverilta voi odottaa mitä tahansa. Epätasaisuus ja putkinäkö ovat olleet aiemmin uralla ne suurimmat heikkoudet.

Laina purettu/muutettu niin, että Tammikuusta 2019 Olympiacoksessa.

37. Karim Ansarifard 03.04.1990 183cm
Iranin maajoukkuekärki, joka on luonut nimensä kreikan ja kyproksen pääsarjoissa. Menee sarjaan kysymysmerkki, mutta eri varmastikaan ole kovin kallis kaveri, joten miksipä näitä ei voisi kokeilla.
(Lisätty 8.11)

Leo Bonatini 28.03.1994 185cm
Tammikuun 2019 lainamies Wolvesista.
Kaksi oman akatemian helmeä, Ben Brereton ja Matty Cash

Hylkiöt ja junnut

Tällä hetkellä sopimuksen alla on myös liuta senioristatuksen pelaajia, joille Karanka kuitenkin ilmoitti jo heti pre-seasonin alkaessa, että käyttöä ei ole, herrat on hyvät ja etsivät itselleen uudet seurat. Tähän kastiin kuuluvat maalivahdit Stephen Henderson sekä takavuosien akatemiatähti Dimitar Evtimov, P-Irlannin maajoukkuelaituri Jamie Ward, hyökkäjä/kymppipaikan Zach "sukunimi ei ole enne" Clough, asennevammainen kreikkalaiskärki Apostolos Vellios sekä parin vuoden takainen huumorihankinta Gboly Ariyibi. Onhan tuossa joukossa muutama ihan kelpo peluri vaikka Championship-tasollekin. Halvalla lähtis, hakekaapa joku pois.

U-23/Akatemiapelaajista, jotka saattavat tämän kauden aikana mahdollisuutensa saada on syytä mainita ainakin englannin poikamaajoukkueissa loistanut laituri/kärki Arvin Appiah(17-v), loukkaantumisista kärsinyt skottitoppari Alex Iacovitti(21-v), oikea laitapakki Jordan Gabriel(20-v), ruotsalainen ongelmalapsi Anel Ahmedhodzic(19-v), jolta taittuvat sekä topparin, että keskikentän pohjan paikat sekä vikkelä kärkimies Virgil Gomis(19-v).
Ja ainahan tuolta perinteisesti kovasta akatemiasta voi nousta joku näidenkin nimien ulkopuolelta pitkän kauden aikana.


Kausi 2018-19

Karankan tapa peluuttaa joukkueitaan on perinteisesti ollut varsin puolustusvoittoista ja jopa tylsää, mutta voitokasta. Voitokkaaseen tähdätään ilman muuta nytkin, mutta ilmassa on merkkejä siitä, että nyt ei lähdettäisi ihan niin nihilistisellä pelityylillä liikkeelle.
Toki tähän vaikuttaa vahvasti se, että mies on saanut itse kasata haluamansa pelaajaryhmän, eikä ole tarvinnut tulla toimeen sillä, mitä on tarjolla.

Neljän puolustuslinjalla ollaan lähtemässä liikkeelle, laitapakeilla on lupa, jopa suoranainen käsky, nousta hyökkäyksiin. Keskikentällä on vastustajasta riippuen joko yksi tai kaksi puolustavampaa keskikenttämiestä. Yläkerrassa mennään yhdellä puhtaalla kärjellä ja tämän alapuolella/rinnalla kaksi hyökkäysorientoitunutta laitapelaajaa ja kymppipaikan pelaaja. Tämän yläkerran nelikon pelipaikat eivät ole kiveen hakatut, vaan miehet vilistävät ympäriinsä kenttää kuin muurahaiset.

Pre-season höntsissä Forest on pelannut todella aktiivista peliä korkealla prässillä. Etenkin uusi lusitaanikolmikko (Carvalho, Concalves, Dias) on ollut vakuuttava näissä höpö-höpöpeleissä.

Varsinaista ihanneavausta on vaikea lähteä ilmoille heittämään, lieneekö Karankallakaan sellaista mielessä. Jos ja kun ryhmityksenä on 4-3-3 tai 4-5-1 pohjainen muodostelma, niin pelaajat voinee ryhmitellä jotakuinkin näin:

                                              Grabban(Brereton/Murphy/Soudani)
         Concalves(Lolley/Dias) - Carvalho - Dias(Soudani/Cash)
                      Colback (Bridcutt/Osborn) - Watson(Guedioura/Cash/Lam)
Robinson(Osborn) - Figuereido(Fox/Lam) - Dawson (Worrall) - Darikwa
                                             PantilimonBenficasta saapunut kaksikko Diogo Concalves ja Joao Carvalho

Arvio kaudesta 2018-2019

Onhan tämä mielenkiintoisin ja paperilla kovin Forest-nippu moneen vuoteen. Mihin se sitten riittää on kokonaan toinen juttu. Championship on sarjana siitä mielenkiintoinen, että oikeastaan mitä vaan voi tapahtua.

Aivan varmasti niin seurajohdon, karankan, pelaajiston kuin kannattajienkin tavoitteet tälle kaudelle ovat korkealla. Fanien keskuudessa vuosia jatkunut yleinen apatia on vaihtunut vähintään hiljaiseen "joko-nyt?" -tuntemukseen. Monella tuntuu taas odotukset olevan aivan pilvissä, vain ja ainoastaan suora nousu kelpaa.
Fanien kovat odotukset saattavat helposti kääntyä myös joukkuetta vastaan, jos kauden alku ei lähde liikkelle kuin rasvattu. Ja tälle skenaariollehan on olemassa varsin hyvät mahdollisuudet. Vaihtuvuus on joukkueessa ollut suurta. Liki puolet miehistöstä on tullut seuraan tänä kesänä, leijonanosa ollut seurassa korkeintaan vuoden. Saattaa ottaa aikansa ennen kuin porukka hitsautuu kunnolla yhteen, jos edes hitsautuu. Ringissä on monta ulkomailta hankittua pelaajaa, joilla saattaa viedä oman aikansa sopeutua maahan ja kulttuuriin.

Helposti voi kestää pitkälle syksyyn ennen kuin Forestin todellisesta iskukyvystä uskaltaa mennä sanomaan mitään. Toivoa vain sopii, että alku ei ainakaan kovin nihkeä olisi. Sen verran suuret on olleet panostukset, että Karankan palli saattaa olla yllättävän huterella, jos parin kuukauden päästä ollaan jossain muualla kuin vähintään iskuetäisyydellä karsintapaikoista ja kauden lopussa jossain muualla kuin top kutosessa.

Uskaltaisikohan luvata, että tällä kaudella ollaan kuitenkin korkeammalla sarjassa kuin kertaakaan Fawzin aikakaudella? (paras sijotus 8.)
Viime kaudesta parannetaan aivan varmasti. Tällä porukalla on potentiaalia vaikka mihin, omaan makuuni top-6 sijoitus olisi hyvä suoritus.


Joko tällä kaudella Trentin rannalla olisi jotain mukavaakin tiedossa?Tänään aloitetaan Bristol Cityn vieraana.

« Viimeksi muokattu: 01.02.2019 klo 20:04:39 kirjoittanut Tricky tree »
Forester

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Nottingham Forest, FC Kontu, Englanti


Vastaus #1 : 04.08.2018 klo 11:37:46

Kiitos avauksesta! Samat mietteet menestysmahdollisuuksista, jopa kuuden sakkiin on mahdollisuuksia.
mac o´toole

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 04.08.2018 klo 18:44:08

Loistava avaus. Iso tuoppi Trickylle!
Itselläkin isot odotukset tästä kaudesta vuosien konttaamisen jälkeen!
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 06.08.2018 klo 15:36:09


Bristol City - Nottingham Forest 1-1(1-0)

Lauantaina se sitten taas alkoi.

Forest ei ole perinteisesti Ashton Gatella juurikaan juhlinut, eikä täyttä pistepottia lähtenyt mukaan nytkään.
Peli oli tasainen ja mukavan avointa ja aaltoilevaa peliä. Isännät olivat niskan päällä avausjaksolla ja Forest puolestaan jälkimmäisellä puolikkaalla.

Forestin vanha iän ikuinen perisynti, kehno erikoistilannepuolustaminen nosti taas kerran päätään, kun Cityn Andreas Weimann puski kulman jälkitilanteesta pallon yläriman ja mv. Pantilimonin selän kautta maaliin. Itävaltalainen sai puskea pallon yllättävän vapaasti neljän Forest-pelaajan keskeltä, eikä Pantilimonille paljoakaan siimaa tilanteessa jäänyt.
Cityllä oli avausjaksolla muutamakin kohtalainen paikka lisätä johtoaan, mutta onneksi eivät onnistunnet.
Vaikka Cuty peliä avausjaksolla veikin, Forest oli ihan hyvin pelissä mukana, osoittaen että vaarallisuutta kyllä hyökkäyspäässä löytyy, jos siimaa annetaan.

Foresti iski tasoituksen heti toisen jakson alkuun, kun Darryl Murphy puski kentän parhaan pelaajan Adlene Guediouran hyvän keskityksen ohi hyvän debyyttimatsin pelaanneen punarinta-molari Niki Mäenpään. Isäntien Nathan Baker ehkä hiukan nukkui tilanteessa antaen Murphylle avaimet suunnata puskunsa rauhassa alakulmaan Mäenpään ulottumattomiin.
Tasoitukseen jälkeen Forest sai selvästi lisää intoa peliinsä ottaen pelin hallintaansa. Parhaat lisäpaikat siunaantuivat Muprhylle ja vaihtomies Joe Lolleylle, mutta Murphy jäätyi omassa paikassaan ja Lolleyn hyvään kutiin Mäenpää venytti kätensä väliin.

Ihan hyvä kauden avaus. Ihan mukiinmenevä esitys ja hyvä vieraspiste paikasta, joka ei ole ollut Forestille viime vuosina mitenkään mieluinen paikka vierailla.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Dawson (Figueiredo 87'), Fox, Osborn, Guedioura, Watson (c), Dias (Lolley 80'), Carvalho, Goncalves, Murphy (Grabban 73')
Unused subs: Smith, Colback, Cash, Robinson
Goal: Murphy 46'
Bookings: Guedioura 50', Dias 60', Carvalho 81', Watson 90'

Bristol City: Maenpaa, Hunt, Webster, Baker, Bryan, Eliasson (Eisa 80'), Pack (c), Brownhill, O'Dowda (Smith 68'), Paterson (Taylor 68'), Weimann
Unused subs: O'Leary, Pisano, Walsh, Kelly
Goal: Weimann 5'

Referee: Darren Bond

Attendance: 22,395 (2,692 away)


Possession
Home49%Away51%
Shots
Home8 Away15
Shots on Target
Home6 Away6
Corners
Home7 Away9
Fouls
Home8 Away18


Ottelun maalit: https://www.youtube.com/watch?v=fJATPYO0nUQ


Huomis-ehtoona kotiavaus, kun oman kauden avauksensa kotonaan Boltonille 1-2 hävinnyt West Bromwich saapuu City Groundille.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 09.08.2018 klo 20:52:33


Forest - West Bromwich 1-1 (0-0)

Kauden kotiavaus oli itseasiassa neljännen kierroksen peli, joka oli siirretty alkuperäisenä ajankohtana samaan aikaan kaupungissa pelattavan kriketin test matchin takia.

Ottelu oli taas oikeinkin viihdyttävää championship-palloilua, eikä vähiten kiitos isäntäjoukkueen.

Forest oli selvästi aktiivisempi läpi ottelun aina viimeiselle 10 minuutille asti. Viime kauden valjuputoaja West Bromwich oli pelillisesti etenkin avausjakson pahasti jyrän alla, mutta kiitos forestin kehnojen viimeisten ratkaisujen ja mainion pelin pelanneen Baggies topparipari Kyle Bartley - Ahmed El-Sayed Hegazin, ei Forest loppujen lopuksi kuitenkaan mitään huippuvaarallista maalipaikkaa saanut aikaiseksi.
Parhaimmat paikat siunaantuivat Lewis Grabbanille ja Joe Lolleylle. Ei vieralilijakaan suinkaan ilman mahdollisuuksia jäänyt, mutta Forestin tavoin viimeinen terävyys maalipaikoissa puuttui.

Toisellakin jaksolla Forest oli niskan päällä ja 59. minuutilla lopulta maaliverkotkin soivat. Jälleen kentän parhaana pelaajana kunnostautunut Adlene Guedioura antoi lapikkaansa puhua noin 30 metristä, pallo otti matkalla pienen kimmokkeen ja painui maalin alanurkkaan.
Samainen mies oli lähellä jo ratkaista koko ottelun, kun 80. minuutin kohdalla baggies-kulman jälkeisestä vastahyökkäyksestä mies näki vierasvahti Sam Johnstonen olevan ulkona maalistaan. Algeeri kokeili onneaan puolesta kentästä ja Johnstone sai vaivoin näppinsä väliin. Näytti tosin, että pallo oli mennyt hieman ohi maalin, mutta röyhkeä yritys Guediouralta kuitenkin.

Viimeiset reilu 10 minuuttia olikin sitten melkosta hurlumheita, jonka aikana molemmilla oli useitakin paikkoja maaleihin. Tolpat ja ylärimat kolisivat Baggies-pelaajien jäljiltä ja Forest suttasi muutaman maukkaan vastahyökkäyspaikan. Ainoa maali noista useista paikoista siunaantui vieraiden Matt Phillipsille 87. minuutilla kun kaveri pääsi vetämään maukkaasti pikkuboksin takanurkalta nätisi rakennetun hyökkäyksen päätteeksi pallon voimalla rysään.

Ilman tuota viimeisen 10 minuutin rynnistystä Baggies jätti itsestään aika vaisun kuvan. Se ei tuntunut pärjäävän Forestin soljuvalle hyökkäyspelille ollenkaan. Oliko tuo sitten forestin hyvyyttä, WBA:n huonoutta vai molempia on aivan se ja sama. Ei vakuuttanut.
Forestin viimeiset ratkaisut hyökkäyspäässä jättivät paljon toivomisen varaa, samoin lopun mureneminen kun vastustaja vihdoin sai aikaan painetta. Näkyikö tuossa sitten kuluttava pelitapa, alkoiko jaloissa jo painaa? Kenties. Joka tapauksessa ihan lupaksia antava esitys tämäkin.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Figueiredo, Fox (c), Osborn, Guedioura, Colback, Dias (Goncalves 78'), Carvalho (Soudani 85'), Lolley, Grabban
Unused subs: Smith, Watson, Murphy, Robinson, Dawson
Bookings: Colback 54', Guedioura 90'
Goal: Guedioura 59'

West Brom: Johnstone, Adarabioyo, Bartley, Hegazi, Gibbs, Phillips, Livermore, Morrison (Gayle 61'), Brunt (c), Barnes, Rodriguez (Robson-Kanu 90')
Unused subs: Myhill, Townsend, Burke, Barry, Harper
Booking: Bartley 38'
Goal: Phillips 87'

Referee: Darren England

Attendance: 27,850 (1,957 away)


Possession
Home59% Away41%
Shots
Home20 Away10
Shots on Target
Home5 Away2
Corners
Home7 Away6
Fouls
Home12 Away10

Maalit https://www.youtube.com/watch?v=RXG0RO9IwXM
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 12.08.2018 klo 17:54:36


Forest - Reading 1-0 (0-0)


Kiitos viikolle siirretyn WBA-pelin, Forest pelasi lähes kaikista muista poiketen jo kolmannen sarjapelinsä viikon sisään.
Liekö silläkin ollut osuutensa asiaan, että joukkueen peli ei ollut lähellekään yhtä soljuvaa ja mukavaa seurattavaa kuin kahdessa aikaisemmassa pelissä.
Toki suuri osa tästä menee vastustaja Readingin piikkiin. Vierailijat lähtivät pelaamaan Forestia vastaan aivan eri instensiteetillä kuin Baggies teki. Ilmeisesti Paul Clement joukkueineen oli tehnyt kotiläksynsä kunnolla, Reading ei antanut Forestin rauhassa avata peliään, vaan prässäsivät hyvinkin aktiivisesti heti pelin alusta lähtien. Keskikenttä ei ollut missään vaiheessa avausjakson aikana Foresin hallussa, eikä se päässyt tekemään sen enempää kontrolloituja kuin nopeitakaaan hyökkäyksiä.

Molemmille siunaantui avausjaksolla muutama maalinpaikan puolikas. Paras sellainen vieraiden Yakou Meitelle, jonka Modou Barrow pelasi nätisti nokikkain Costel Pantilimonin kanssa. Tendai Darikwan mainio liuku tilanteeseen vaikeutti Meiten laukauksen suorittamista sen verran, että lopulta aika vaisuksi jääneen vedon Pantilimon onnistui jaloillaan pysäyttämään.

Toinen jakso jatkui aika pitkälti saman nuotin mukaan siihen asti kunnes Aitor Karanka teki vajaan tunnin jälkeen tuplavaihdon, jossa Matty Cash ja El Arbi Hillel Soudani korvasivat Joao Carvalhon ja tällä kertaa vaisusti esiintyneen Gil Diasin.
Samalla Forest vaihtoi tyyliään askelta suoriviivaisemmiksi ja laitojen kautta eteneväksi. Etenkin sisään vaihdettu kaksikko toteutti tuota pelisuunnitelmaa hyvin ja samainen kaksikko värkkäsi myös ottelun ainoan maalin, kun ensin Cash antoi näppärän yhden kosketuksen syötön puolenkentän jälkeen Soudanille, joka eteni vauhdilla vastustajan boksiin. Reading-puolustus blokkasi miehen vetoyrityksen, jonka jälkeen flipperipallo päätyi hivenen onnekkasti ja Cashin hyvän blokin avittamana takaisin Soudanin jalkoihin. Mies antoi vasurinsa puhua ja pallo oli Vito Mannonen selän takana.

Ei siis mikään loistavalla pelillä otettu voitto, mutta voitto silti. Ja se oli tässä kohtaa tärkeintä.
Vaihdosta sisään tullen kaksikon lisäks on nostettava esiin toppari Danny Fox, joka pelasi likimain virheettömän pelin. Paljon katkoja niin maassa kuin ilmassakin, sekä hyvää pelin avaamista. Jack Colback uurasti mainion päivätyön keskikentällä voittaen lukuisan määrän palloja ja tehden hyviä katkoja. Adlene Guedioura ei pystynyt tällä kertaa samanlaiseen pallolliseen dominanssiin kuin kahdessa edellisessä pelissä, mutta miehen työmäärää ei voi taaskaan väheksyä.

Voittotili avattu, tästä on hyvä jatkaa.


Forest: Pantilimon, Darikwa, Figueiredo, Fox (c), Osborn, Colback, Guedioura, Dias (Cash 56'), Carvalho (Soudani 56'), Lolley (Robinson 78'), Grabban
Unused subs: Smith, Watson, Murphy, Dawson
Goal: Soudani 68'

Reading: Mannone, Yiadom, McShane (c), Ilori, Blackett (Richards 82'), Meite, Meyler (Bacuna 71'), Kelly, Barrow, Baldock (McNulty 59'), Bodvarsson
Unused subs: Walker, O'Shea, Swift, Clement
Booking: Barrow 81'

Referee: Stephen Martin

Attendance: 27,948 (826 away)


Possession
Home54% Away46%
Shots
Home12 Away8
Shots on Target
Home3 Away3
Corners
Home6 Away4
Fouls
Home15 Away11

Maalit: https://www.youtube.com/watch?v=Ix8-JthbuR0Siirtoikkuna pysyvien siirtojen osalta sulkeutui tosiaan torstaina. Forest oli pääosin joukkueensa vahvistamisen tehnyt jo hyvissä ajoin kesän aikana, joten odoettavissakaan ei ollut enää mitään megaliikehdintää. Sisään toki tuli vielä kaksi pelaajaa.
Huddersfieldin isokokoinen saksalaistoppari Michael Hefele saapui alle puolen miljoonan punnan siirtokorvauksella ja oikea pakki Sam Byram tuli loppukaudeksi lainalle West Hamista.
Byram on se viimeinen puttuva palanen, mistä jo kausiennakossakin kirjoitin. Tuo siirto on ollut työn alla jo useita viikkoja, eikä missään nimessä tullut puun takaa. Hefelen siirto sen sijaan sitä oli. Ja kenties vähän jopa omituinenkin siirto. Hyvä pelaajahan saksalainen on, mikäli herran toissa kautta terrieripaidassa Championshipissä muistelen. Forestilla vain on jo ennestään riveissään neljä mitat täyttävää keskuspuolustajaa. Vai olisiko sitten tosiaan niin, että Karanka ei koe Joe Worrallin olevan riitävän hyvä suunnitelmiinsa?
Thomas Lamin tilanteelle Forestissa viimeistään tämä taisi tietää kuolemansuudelmaa.
(Tulleen kaksikon nimet lisätty avausviestin pelaajalistaan)
Kroatian Pele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #6 : 13.08.2018 klo 20:05:18

Ehkä huomenna liigacupin matsissa kentällä Burya vastaan.  Kotisivulla olleesta Karankan haastattelusta voisi tällaisen johtopäätöksen tehdä, kun kierrätystä tulee.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 13.08.2018 klo 22:28:56

Ehkä huomenna liigacupin matsissa kentällä Burya vastaan.  Kotisivulla olleesta Karankan haastattelusta voisi tällaisen johtopäätöksen tehdä, kun kierrätystä tulee.

Vaikea uskoa. Ringistä löytyy kuitenkin kolme Lamin edellä nokkimisjärjestyksessä olevaa topparia, joista yksi ei ole vielä pelannut minuuttiakaan tällä kaudella, yksi ainoastaan kauden avauksessa ja yksi torstaina seuraan saapunut uusi hankinta. Sama tilanne keskikentälle paikoille, sielläkin pari minuutitonta kaveria ja pari hajaminuutteja pelannutta miestä.

Lisäksi Lamia ollaan huhujen mukaan viemässä kohti Serie B:tä ja Crotonea.

Mutta mistä näistä tietää. En o Karanka.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 18.08.2018 klo 14:15:36

Tiistaina tosiaan pelattiin Liga-cupin avauskierros, jossa Forestilla oli vastassa kotonaan 2.liigan Bury.
Forest peluutti pääosin miehiä, jotka eivät vielä liigassa olleet liiemmälti vastuuta saaneet.

Tuon syyn taakse olisi kovin helppo piiloutua kun etsitään syitä sille, miksi Forest oli sanalla sanoen surkea. Vaan eipä taida kannattaa. Sen verran kovan ryhmän niistäkin nimistä jalkeille sai, että ainakin esitys olisi pitänyt olla jotain aivan muuta, kuin mitä oli. Kaikki kunnia Burylle, se pelasi sisulla jä sydämellä, Forest sen sijaan ei.
Urakkaa ei varmasti helpottanut myöskään se, että Forest pelasi 32. minuutista lähtien miehen alkivoimalla kun maalivahti Jordan Smith otti punaisen kortin kaadettuaa läpiajoon päässeen vieraspelaajan. Bury oli mennyt johtoon ottelussa jo toisella minuutilla vaprista pusketulla maalilla: SMith ei esiintynyt edukseen tuossakaan tilanteessa. Smithin lisäksi toppari-Michaelit Dawson ja Hefele saavat katsoa sekä maalissa, että punkortissa peiliin. Dawsonin lisäksi koko muukin forestin pappakaarti, Ben Watson ja Darryl Muprhy olivat myös kentän surkeimpia.

Viimisen vartin aikana Forest sentään sen verran ryhdistäytyi, että saivat painetta luotua vierasmaalille. Tasoitus syntyi 90. minuutilla Matty Cashin jalasta.
Rankkreita ammuttiinkin sitten roppakaupalla, Forest onnistui kerran enemmän kuin Bury ja homma oli sillä selvä.

Seuraavalle kierrokselle arvottiin vastaan Newcastle.

Forest: Smith, Byram, Dawson, Hefele, Robinson, Watson (c), Yates (Osborn 46'), Cash, Soudani (Steele 34'), Goncalves (Lolley 73'), Murphy
Unused subs: Figueiredo, Colback, Grabban, Darikwa
Goal: Cash 90'
Sent off: Smith 32'
Bookings: Cash 53', Byram 63'Pitkin viikkoa on tippunut huhuja Ben Breretonin kohtalosta. Poikahan ei ole ollut vielä yhdessäkään neljästä pelistä ollenkaan kokoonpanossa.
Asiaan varmasti vaikuttaa se, ettei Brereton osallistunut pre-seasonille juuri ollenkaan oltuaan lädien U-19 maajoukkueen mukana Pohojanmaalla.
Siitäkin huolimatta tilannetta on ihmetely ja vatvottu. On arvuuteltu, eikö poika Karanka näe poikaa käyttökelpoiseksi ja paremmaksi kuin irkkukanttura Murphy? Ennen siirtoikkunan sulkeutumista arvuuteltiin, että olisiko poika siirtymässä valjun parrasvaloihin?

Nyt näyttää siltä, että taustalla on, kuinkas muuten, Breretonin agentin touhut. Ties mitä Breretonin korvaan on kuiskuteltu pitkin kesää ja ties mihin pojua on tarjoiltu. Tällä viikolla on huhuiltu Blackburnin kiinnostuksesta. Ovat tiettävästi tehneet jo muutamankin lainatarjouksen osto-optiolla, joita Forest ei ole vielä hyväksynyt. Summat mistä puhutaan ovat olleet jossain 6-8 miljoonan punnan tietämillä. Forestin huhutaan olevan valmis harkitsemaan, jos mennään kaksinumeroisille luvuille.

Itse en oikein tiedä mitä näistä huhuista ajatella. Joo, Brereton on lahjakas 19 vuotias englannin nuorismaajoukkueiden vakiokasvo. Joo, Brereton on näyttänyt olevansa kykenevä pelaamaan championshipissä hyvällä tasolla. Joo, em. spekseillä varustetusta pelaajasta pitäsi nykymarkkinoilla englantilaislisineen kaikkineen saada reilusti toistakymmentä miljoonaa puntaa, jotkut 8 miljoonan summat aiheuttavat lähinnä myötähäpeää.
Mutta. Onko Brereton oikeasti kuitenkaan niin hyvä ja lahjakas, että kaverista kannattaisi kynsin hampain pitää kiinni? Tuon ikäisestä ei millään vielä pysty sanomaan varmasti, että pojasta tulee tähti, valjoliigatason pelaaja tai edes championshipsotaratsu, vaikka potentiaali on ilmiselvästi kaikkien nähtävillä. 10m+ puntaa on kuitenkin iso raha. Etenkin kun huomioidaan, että Forest on ihan messeävästi rahaa jo polttanutkin tänä kesänä.
Jos kaiken lisäksi pojan korvaan on kärmekielinen agentti vuodattanut lupauksia kullasta ja mirhamista sekä paremmista näytön paikoista esim. Blackburnissa välietappina niiden saavuttamiseksi ja kääntäen jo asiakkaansa pään pois päin Forestista, pystyykö Forest edes pitämään oman akatemiansa kasvatista kiinni?

Aika näyttää, sitä odotellessa tänään taitaa olla joku pelikin kun Forest matkaa Wiganin vieraaksi.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 19.08.2018 klo 17:36:51


Wigan - Forest 2-2 (2-1)

Forestin on syytä olla hyvinkin tyytyväinen pisteeseen, jonka vieraspelistään Wiganista saivat.
Etenkin avausjaksolla isännät olivat kaikessa tekemisessään vähintään paria piirua Forestia edellä. Avausjakson maalit menivät Wiganille 2-1, muuta paikkoja sillä oli lyödä puoliaikatulokseksi vaikka 6-1.

Forestin molemmat laitapakit Tendayi Darikwa ja Ben Osborn olivat jatkuvalla syötöllä pahasti viennissä, keskikentän kaksikko Jack Colback ja Adlene Guedioura olivat kuin pujottelukeppejä, toppareista Tobias Figuereido näytti siltä kuin ei olisi ikinä keskuspuolustajana pelannutkaan ja maalivahti Costel Pantilimon oli todella epävarman ja hermostuneen oloinen.
Vaikka Forestin esitys nuhaiselta vaikuttikin, niin on toki annettava kunniaa myös Wiganille, joka pelasi hyvin.

Avausmaalissa sattui mielenkiintoinen välikohtaus kun Wiganille vihellettiin kulma Figuereidon karmean syöttövirheen päätteeksi. Pantilimon hautoi palloa maalinsa takana, eikä suostunut antamaan sitä Wiganin Nick Powellille. Tilanteesta syntyi pienimutoinen käsirysy, jonka Powell pääsi makoisasti kuittaaman puskettuaan kulmurista pallon maaliin. Powell eksytti tilanteessa vartioijansa Jack Colbackin täysin ja sai laittaa pallon aika rauhassa maaliin. Peliä oli pelattu 2. minuuttia ja ties kuinkako mones näkemäni Forestia vastaan tehty kulmurimaalin oli nähnyt päivänvalon.

Forestin tasoitus syntyi 10. minuutilla Wiganin karmeasta virheestä. Sam Morsy menetti keskikentällä helpon pallon Joao Carvalholle, jonka syötön kentän pirtein Forest-peluri Matty Cash sijoitti nätisi takanurkkaan.
Tasoituksen jälkeen ei näyttänyt hetkeäkään siltä, että Forest olisi pääsemässä takaisin peliin, vaan Wiganin komennossa mentiin. Huono onni ja viimeistely pitivät lukemat kuitenkin tasoissa puoleen tuntiin saakka. Pahasti boksissa myöhässä ollut Ben Osborn joutui kaatamaan Wigan-pelaajan ja seuranneen rankkarin laittoin
 Will Grigg varmasti maaliin.
Hieman ennen puoliaikaa Adlene Guedioura sai tällin päähänsä ja joutui jättämään kentän. Tämä saattoi olla Forestin onni, sillä tilalle tullut Ben Watson toi toisella jaksolla joukkeen touhuun rutkasti lisää ryhtiä.

Toisellakin jaksolla Wigan oli aktiivisempi ja parempi osapuoli aina 70. minuutin huitteille asti, jolloin peli rupesi kääntymään Forestille.  54. minutilla sisään vaihdetulla Hillel Soudanilla oli osansa tässä, samoin em. Watsonilla ja Cashilla. Mitään huippuvaarallista Forest ei kuitenkaan oikein saanut aikaan. Lähinnä tukku kulmapotkuja, joista ei kerrottavaa jälkipolville jäänyt.
Tasoitus tuli lopulta, ehkä vähän heppoisesti vihelletystä rankkarista, kun hyvän nousun rangaistusalueelle tehnyt Cash kaadettiin. Lewis Grabbanin rankkari oli suorastaan todella kehno, Wiganvahti Christian Walton sai kätensä pallon eteen. Ensimmäisenä paluupalloon ehtinyt Soudani laittoi pallon pussiin ja valotaululle pelin loppulukemat kun peliä oli pelattu 90. minuuttia.

Huono oli siis Forestin esitys. Joukkueen selvästi paras ja näkyvin pelaaja oli Matty Cash, jonka kautta syntyi oikeastaan kaikki vähääkään vaarallinen hyökkäyspäässä. Kuten jo edellä mainitsin myös Watson ja Soudani saavat esityksestään puhtaat paperit. Muut eivät sitteen niinkään.
Hyvä piste huonolla pelillä, vääryys ei olisi ollut vaikka tästä pelistä olisi tullut turpiin oikein huolella.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Figueiredo, Fox (c), Osborn, Colback, Guedioura (Watson 45’), Cash, Carvalho (Soudani 54’), Lolley (J. Robinson 65’), Grabban
Unused subs: Steele, Murphy, Dawson, Dias
Goals: Cash 10’, Soudani 90’
Bookings: Osborn 29’, Colback 69’, Fox 87’, Watson 88’

Wigan: Walton, James, Dunkley, Kipre, A. Robinson, Morsy (c), Evans, Jacobs, Massey (Byrne 89’), Powell (Connolly 75’), Grigg (Vaughan 75’)
Unused subs: Jones, Windass, Bruce, McManaman
Goals: Powell 2’, Grigg pen 30’
Bookings: Vaughan 87’, Morsy 88’

Referee: Geoff Eltringham

Attendance: 11,543 (2,513 away)


Possession
Home49% Away51%
Shots
Home17 Away9
Shots on Target
Home4 Away4
Corners
Home8 Away14
Fouls
Home18 Away18

Maalit https://www.youtube.com/watch?v=jmlZ6V_VWlc
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 29.08.2018 klo 19:43:53


Pitkin viikkoa on tippunut huhuja Ben Breretonin kohtalosta. Poikahan ei ole ollut vielä yhdessäkään neljästä pelistä ollenkaan kokoonpanossa.
Asiaan varmasti vaikuttaa se, ettei Brereton osallistunut pre-seasonille juuri ollenkaan oltuaan lädien U-19 maajoukkueen mukana Pohojanmaalla.
Siitäkin huolimatta tilannetta on ihmetely ja vatvottu. On arvuuteltu, eikö poika Karanka näe poikaa käyttökelpoiseksi ja paremmaksi kuin irkkukanttura Murphy? Ennen siirtoikkunan sulkeutumista arvuuteltiin, että olisiko poika siirtymässä valjun parrasvaloihin?

Nyt näyttää siltä, että taustalla on, kuinkas muuten, Breretonin agentin touhut. Ties mitä Breretonin korvaan on kuiskuteltu pitkin kesää ja ties mihin pojua on tarjoiltu. Tällä viikolla on huhuiltu Blackburnin kiinnostuksesta. Ovat tiettävästi tehneet jo muutamankin lainatarjouksen osto-optiolla, joita Forest ei ole vielä hyväksynyt. Summat mistä puhutaan ovat olleet jossain 6-8 miljoonan punnan tietämillä. Forestin huhutaan olevan valmis harkitsemaan, jos mennään kaksinumeroisille luvuille.

Eipä jääneet pelkkien huhujen asteelle nämä puheet Breretonista.
Eilen julkistettiin poitsun lainasiirto Blackburniin, joka sisältää osto-option heti tammikuun siirtoikkunan avautuessa. Osto-option hinnan huhutaan olevan typerän alhainen, noin 6 miljoonaa puntaa. Tuon 6 miljoonan lisäksi diiliin on parasta kuulua erinäinen määrä kaiken maailman mukavia ehtoja ja klausuuleita tulevaisuuden siirtojen ym. varalta. Muuten tässä ei ole Forestin kannalta järjen häivää.

Kuten jo aikaisemmin totesin, ei Breretonin menetys puhtaasti pelilliseltä kantilta ole tällä hetkellä ole mikään katastrofi, olkoonkin että rinkiin jää nyt vain kaksi puhdasta kärkimiestä. Taloudelliselta kannalta sen sijaan vaikuttaa äärettömän hölmöltä kaupalta.
Tämän tason enkku-lupauksien markkina-arvo on viime vuodet pyörinyt jossain ihan muissa summissa.
Toki 6 miljoonaakin on iso raha ostajan kannalta lähes tulkoon pelkästä potentiaalista, mutta keljuttaa tämä silti.


Viime viikonloppuna pelattiin sarjapisteistäkin. Niitä Forest onnistui keräämään, jälleen kerran nihkeällä esityksellä, kokonaista yhden kappaleen.

Forest - Birmingham 2-2 (0-1)

Tappio, ja ansaittu sellainen, ei ollut kaukana. Birmingham johti matsia 72. minuutin jälkeen ja kahdella maalilla.
Tällä kertaa jäi peli television/netin kautta näkemättä, joten mitään sen syvempää analyysiä on turha heittää.
Onnistujia ilmeisesti ovat olleet Joe Lolley ja niin, siinäpä se taisi ollakin.

Forest: Pantilimon, Byram (Lolley 75'), Figueiredo, Fox, Robinson, Watson (c) (Osborn 66'), Colback, Cash, Soudani (Carvalho 56'), Dias, Murphy
Unused subs: Steele, Goncalves, Bridcutt, Hefele
Goals: Lolley 75', Murphy 87'
Bookings: Figueiredo 32', Fox 41', Murphy 45', Colback 84'

Birmingham: Camp, Colin, Morrison (c), Dean, Pedersen, Jota (Mahoney 85'), Gardner, Kieftenbeld, Maghoma (Solomon-Otabor 74'), Bogle (Adams 67'), Jutkiewicz
Unused subs: Trueman, Roberts, Lakin, Harding
Goals: Jutkiewicz 21', Adams 72'

Referee: Tim Robinson

Attendance: 26,799 (1,965 away)Possession
Home60% Away40%
Shots
Home9 Away9
Shots on Target
Home3 Away3
Corners
Home0 Away4
Fouls
Home17 Away20

Maalit: https://www.youtube.com/watch?v=cSz0LZ-5FcU


Tänään mikkihiiri-cupin toisen kierroksen ottelu, kun Newcastle saapuu City Groundille.


Ai niin, Thomas Lam poistui tänään lopullisesti Forestin palkkalistoilta, kun mies siirtyi parin vuoden sopimuksella Hollantiin Zwolleen.

Forester

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Nottingham Forest, FC Kontu, Englanti


Vastaus #11 : 30.08.2018 klo 00:04:52

Vaikka vain liigacuppia, niin olipa hieno voitto Newcastlesta. Peli sujui ajoittain jo varsin mallikkaasti. Jälleen pari viime hetken maalia ja 3-1 voitto.
Kroatian Pele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #12 : 30.08.2018 klo 16:16:20

Hieno voitto tosiaan.  Hieman toisenlainen ottelu tuon Birmingham -tasurin jälkeen.  Näin jälkikäteen kommentoituna katselin siitä toisen puoliajan.  Tuon perusteella olisi Lamillekin voinut povata vielä tulevaisuutta seurassa. Oli vaikea päättää kumpi oli surkeampaa, hyökkäys vai puolustus.  Mutta niin vain kahden maalin tappio kääntyi tasuriksi viimeisen vartin aikana.

Aika tasapaksulta tuo jengi näyttää, mutta eipä monet tai jopa useimmat muutkaan jengit tässä sarjassa paperilla Suomen maajoukkuetta kummosemmalta vaikuta.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 15.09.2018 klo 16:47:13


Sitten tuon hienon Liiga-cupin voiton on tapahtunut kaikenlaista.

Newcastle-matsia seuranneessa sarjapelissä esitys olikin sitetn samaa paskaa kuin muutama edeltäväkin sarja-ottelu.

Brentford - Forest 2-1 (1-0)

Ainoastaan isäntien huono viimeistely oli esteenä sille, ettei tästä otettu turpiin oikein kunnolla. Forestin tekeminen oli kovin puolivillaisen näköistä, homma ei toiminut oikein missään puolelle kenttää.
Lukemat todellakin mairittelevat Forestia, onnistujia tuossa ottelussa saa hakea suurennuslasin kanssa. Puoliajalla sisään tulleet Matty Cash ja Ben Osborn tuohon kastiin menevät, muut eivät sinne päinkään.
Cash vastasi forestin maalista, varsin onnekkaasta sellaisesta.

Brentford: Bentley, Macleod (Yennaris 76'), Mepham, Canos (Judge 71'), McEachran (Mokotjo 71'), Watkins, Sawyers, Benrahma, Dalsgaard, Konsa, Barbet
Subs not used: Daniels, Clarke, Jeanvier, Forss
Goals: Macleod 45', Watkins 84'
Bookings: Konsa 18', Macleod 35', Barbet 35', Sawyers 90', Benrahma 90'

Forest: Pantilimon, Darikwa, Hefele, Fox, Robinson, Colback, Watson (c), Lolley (Cash 46'),  Carvalho, Dias (Osborn 46'), Murphy (Grabban 73')
Subs not used: Steele, Figueiredo, Goncalves, Bridcutt
Goal: Cash 62'
Bookings: Lolley 31', Hefele 35, Osborn 54', Fox 55', Watson 74', Robinson 90', Grabban 90'

Attendance: 10,186 (1,654 away)

Referee: Peter Bankes


Possession
Home 62% Away 38%
Shots
Home 13 Away 2
Shots on target
Home 6 Away 1
Corners
Home 9 Away 2
Fouls
Home 10 Away 17

Maalit:
https://www.youtube.com/watch?v=q1SHC-bygicMuita merkittäviä tapahtumia sitten viime kerran:

Toppari Joe Worrall lainattiin loppukaudeksi Rangersiin. Tähän ei sentään sisällytetty osto-optiota.
Turhakeososastoltakin saatiin muutama mies rahdattua muualle kun Apostolos Vellios lainattiin Belgiaan Bevereniin, Zach Clough ykkösliigan Rochdaleen, Jamie Ward saman sarjan Charltoniin ja Gboly Ariyibi konferenssin Chesterfieldiin.

West Hamista lainattu laitapakki Sam Byram teloi polvensa liiga-cup pelissä ja on arvioiden mukaan sivussa puolisen vuotta, ellei pidempäänkin. Herra on jo palannut omistajaseuraansa kuntouttamaan itseään. Tämä on todella harmi, Byram olisi ollut mainio peluri Forestille.
Tilalle lainattiin Portosta lokakuussa 23 vuotta täyttävä sveitsiläinen Saidy Janko.
Olympiakoksen suunnasta Forestiin tuli muutamakin peluri. Ykkösjoukkueen rinkiin saapui 27-vuotias keskikenttämies ja kreikan maajoukkuemies Panagiotis Tachtsidis. Muut ovat sitten ainakin ensi alkuun U23-porukan tavaraa. Palataan näihin myöhemmin, jos aiheellista on.

Siinäpä ne tärkeimmät. Kohta taas mennään kun Karankan nippu lähtee yrittämään saamaan edes jotain aikaan Swansean vieraana.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 17.09.2018 klo 17:53:26

Kohta taas mennään kun Karankan nippu lähtee yrittämään saamaan edes jotain aikaan Swansean vieraana.


Yritys hyvä, esitys hyvä, tulos tyydyttävä.

Swansea - Forest 0-0

Tuloksesta tyydyttävän hyvän sijaan tekee se, millä esityksellä se tuli. Forest oli oikeastaan läpi ottelun terävämpi ja halukkaampi osapuoli halliten kenttätapahtumia. Kylmästi paperilla ajateltuna vierastasuri viime kauden valju-nipun vieraana on toki hyvä tulos, mutta enemmänkin olisi ollut otettavissa. Ja olisi pitänytkin ottaa.

Paikkoja maalin tekoon Forestilla oli puolisen tusinaa joista valtaosa siunaantui valitettavasti aivan väärälle miehelle. Ben Osborn on hyvä jalkapalloilija, mutta maalintekijänä mies ei sitä ole. Ja sen huomasi lauantainakin.
 
Lauantainen esitys oli WBA-kotiavauksen lisäksi kenties Forestin ehjin esitys toistaiseksi tällä kaudella. Pallo ja miehet liikkuivat mukavasti, prässääminen oli hyvää, puolustus oli pitkästä aikaa varman oloista. Ainoastaan todellisille maalipaikoille pääseminen tuntui tuottavan jälleen hienokseltaan ongelmia. Ja silloin kuin niille päästiin, oli päättäjänä tosiaan aivan väärä mies.

Saidy Janko esiintyi oikeana pakkina debyytissään edukseen. Sveitsiläinen tuntui löytäneen oikealla laidalle pelanneen Matty Cashin kanssa nopeasti yhteisen sävelen ja kaksikko olikin avausjaksolla mukana oikeastaan kaikessa hyvässä, mitä Forest sai ylöspäin pelatessa aikaan.
Vaikkei Adlene Guedioura ihan parhaimmillaan lauantaina ollutkaan, niin kaverin mukana ollessa joukkueen keskikenttä ei ole niin ärsyttävän staattinen ja hidas, kuin mitä se on ollut ilman algerialaista.
Janko pelasi hyvin myös puolustussuuntaan ja samaa voi sanoa myös toisen puolen laitapakista Jack Robinsonista ja topparipari Danny Fox-Michael Hefelesta. Vaihdosta sisään tulleista portugalilaisista Joao Carvalho oli jälleen totutun juonikas ja Gil Dias totutun tuskastuttava seurata.
Jos joukkueesta pitää heikkoa lenkkiä etsiä, niin se oli ilman muuta kärjessä pelannut Lewis Grabban. Jotenkin tuntuu ettei Grabban ole oikein päässyt vielä sisään joukkueeseen ja siihen mitä Karanka mieheltä haluaa.

Forest: Pantilimon, Janko, Hefele, Fox (c), Robinson, Guedioura (Watson 77'), Colback, Cash (Dias 59'), Lolley (Carvalho 59'), Osborn, Grabban
Unused subs: Steele, Goncalves, Dawson, Darikwa
Bookings: Cash 41', Janko 44', Lolley 52'

Swansea: Mulder, Roberts, van der Hoorn (c), Rodon, John, Grimes, Fulton (Naughton 46'), McKay, Celina (Asoro 46'), Dhanda (Carter-Vickers 68'), McBurnie
Unused subs: Nordfeldt, Olsson, Dyer, Routledge

Referee: Scott Duncan

Attendance: 19,522 (1,383 away)


Possession
Home 49% Away 51%
Shots
Home 1 Away 8
Shots on target
Home 0 Away 3
Corners
Home 2 Away 4
Fouls
Home 1 Away 7

Highlightsit:
https://www.youtube.com/watch?v=rMBssypN9MQ


Unohtui viime viestistä yksi Forestin viime hetken hankinta; 31-vuotias argentiinalainen keskikenttämies Claudio Yacob. Mies edusti West Bromwichia vuodesta 2012 lähtien ja siirtyi Forestiin ilmaisella siirrolla sopimuksensa umpeuduttua Baggiesissa kesällä.
Rupeaa olemaa tuo keskikentän keskusta melko ylimiehitetty tällä hetkellä. Guedioura on vaan ainoa tarjokas, jolla on ominaisuuksia johonkin muuhunkin kuin pelkän jarrumiehen rooliin.

Keskiviikkona se Sheffieldin sympaattisempi poppoo saapuu saapuu City Groundille ja lauantaina toinen Yorkshirelaisporukka Rotherham tekee saman retken. Näistä olisi jo syytä alkaa ottamaan niitä täysiä pistepotteja jottei otettaisi heti alkukaudesta liikaa takamatkaa kärkiporukoista.Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 20.09.2018 klo 13:42:20


Forest - Sheffield Wednesday 2-1 (1-0)

Hätäisempi voisi sanoa, että jotain on Forest-leirissä tehty oikein maaottelutauon aikana.
Eilis iltainen ottelu Sheffield Wednesdayta vastaan oli suoraa jatkumoa edellis viikonloppun Swansea-retkestä. Sillä erotuksella, että tekeminen oli vielä paria piirua laadukkaampaa ja se myös näkyi tällä kertaa tulostaululla.

Forest oli oikeastaan koko ottelun vieraitaan usean askeleen edellä joka osa-alueella. Suurin ero joukkueiden välillä oli mielestäni siinä, että Forest onnistui olemaan todella vittumainen läpi koko pelin. Se pelasi inhottavan fyysisesti voittaen lähes järjestään jokaisen kaksinkamppailun, suurimman osan ykköspalloista ja lähes jokaisen kakkospallon. Se prässäsi wendiesin pelin avaamista herhiläisen tavoin jo heti ylhäältä asti. Pöllöparvi tuntui olevan välillä todella neuvoton Forestin aktiivisen pallottoman liikkeen kanssa.
Tähän kun yhdistetään Forestin soljuva pallon liikuttelu, joka oli tällä kertaa myös riittävän nopeata ja ylöspäin pyrkivää, oli jo alusta asti nähtävissä, että tästä on tulossa hyvä peli Forestin kannalta.

Loppunumerot mairittelevat Wednesdayta kovin. Paikkoja Forestilla oli useaankin lisämaaliin. Kuten Swansea-retkellä, niin myös nytkin Ben Osborn kunnostautui taas suurimpana tuhlarina. Benny sentään toimi syöttäjänä molemmissa isäntien maaleissa ja esiintyi muutenkin taas edukseen, joten eiköhän mies synnin päästön tuhlailuistaan saa.
Isäntien avausmaalin, ja samalla Forest uransa ensimmäisen, puski Lewis Grabban Osbornin loistavasta sisäänpäin kiertävästä vaparista. Jokohan nyt lähtisi pientä apinan poikasta Grabbanin hartijoilta ja miehen peli vapautuisi?
Toinen Forest maali olikin sitten silkkaa seksiä. Pitkän painostusjakson aikana Osborn kävi jo yhden paikan ensin tuhlaamassa, kunnes pelasi kivasti yhteen tilanteen pää-arkkitehti Joao Carvalhon kanssa, joka lopulta avasi Forest-maalitilinsä hänkin.

2-0 osumankin jälkeen peli oli täysin Forestin lapasissa, kunnes täysin vastoin pelitapahtumien kulkua Wednesday sai aikaan onnekkaan kavennuksen 88. minuutilla ja vielä mahdollisuuden hakea tosissaan tasoitusta. Steven Fletcherin kääntölaukaus muutti suuntaa Michael Hefelen jalasta ja painui verkkoon ohi hölmistyneen mv. Pantilimonin.
Forestin onneksi vierailijat eivät saaneet minkään näköistä loppurutistusta aikaiseksi, päin vastoin Forestin kolmas maalin oli huomattavasti lähempänä loppuminuuttien aikana, ja näin ollen Forest nappasi kauden toisen voittonsa.
Kuriositeettina mainittakoon, että kyseessä oli Forestin ensimmäinen voitto Pöllöistä kahdeksaan peliin.

Onnistujia oli eilen Forest-nippu täynnä. Grabbanilta kirkkaasti paras peli Forestissa toistaiseksi. Osbornin jo mainitsinkin. Puolustuslinja pelasi jälleen hyvin. Etenkin Saidy Janko jatkoi siitä mihin Swanseassa jäi, hyvää pelaamista molempiin suuntiin. Hefele oli erinomainen, toppariparinsa Danny Fox oli myös vakuuttava, joskin muutama sijoittumis/pelinlukuvirhe miehelle kävi, joista olisi voinut käydä ohraisesti.
Adlene Guedioura oli taas totutun energinen, joskin lievää hätäilyä ja koheltamista oli havaittavissa. Selkeä ykkösnimi, ainakin meikäläisen papereissa, oli eilen Jack Colback. Punatukka voitti joka ikisen kaksinkamppailun, mitä voitettavissa oli. Ja tähän vielä päälle usean sellaisenkin, minkä ei pitänyt olla voitettavissa. Parhaimmillaan mies taisi taklata pallon pois vastustajalta neljään kertaan 10 sekunnin sisään. Huikea jamppa.

Vieraista on mahdoton nostaa kovinkaan montaa nimeä hyvässä esiin. Barry Bannan oli oikeastaan ainoa, jolla tuntui olevan paukkuja vastata Forestin fyysiseen ylivoimaan, muuten koko pöllö-parvi oli aika aneeminen ilmestys.


Forest: Pantilimon, Janko, Hefele, Fox (c), Robinson, Colback (Watson 81'), Guedioura, Cash (Dias 72'), Carvalho (Lolley 90'), Osborn, Grabban
Unused subs: Steele, Goncalves, Dawson, Darikwa
Goals: Grabban 41', Carvalho 63'
Bookings: Grabban 45', Robinson 78'

Sheffield Wednesday: Dawson, Baker, Thorniley (Pudil 73'), Lees (c), Fox, Onomah, Bannan, Reach, Joao (Fletcher 71'), Matias, Nuhiu
Unused subs: Wildsmith, Pelupessy, Kirby, Hector, Preston
Goal: Fletcher 88'

Referee: Tony Harrington

Attendance: 26,252 (1,995 away)

Possession
Home59% Away41%
Shots
Home13 Away6
Shots on Target
Home6 Away3
Corners
Home2 Away2
Fouls
Home13 Away12

Maalit:
https://www.goalsarena.org/de/video/championship-england/19-09-2018-nottingham-forest-2-1-sheffield-wednesday-championship.htmlEilisen ottelun herra ja hidalgo, Jack Colback.


Lauantaina siis vastassa kotona Rotherham. Jos samalla tavalla jatketaan kuin nämä kaksi viimeisintä peli, on vaikea nähdä lopputuloksena mitään muuta kuin kotivoitto.
Mutta on syytä muistaa, että tämä on Championshippiä ja ennen kaikkea tämä on Forest.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 26.09.2018 klo 18:55:27


Lauantaina siis vastassa kotona Rotherham. Jos samalla tavalla jatketaan kuin nämä kaksi viimeisintä peli, on vaikea nähdä lopputuloksena mitään muuta kuin kotivoitto.
Mutta on syytä muistaa, että tämä on Championshippiä ja ennen kaikkea tämä on Forest.

Ei jatkettu samalla tavalla, suurin kiitos menee vastustaja Rotherhamille.

Forest - Rotherham 1-0 (0-0)

Peliä en itse tällä kertaa päässyt seuraamaan IFolllowin kautta, joten melko pitkälle muiden kertomusten varassa ollaan.
Ilmeisesti Rotherham oli tullut tekemään Forestin pelaamisen vaikeaksi ja siinä hyvin onnistuikin.
Vierailijat pyrkivät pitämään kaikki mahdolliset tilat minimissä omalla puoliskollaan pyrkien tylsyttämään Forestin hyökkäysten rakentelun.
Siinä onnistuttuaan pelistä ei tullut mikään suuri jalkapallon riemuvoitto, vaan Forestin ollessa pääosin melko aseeton vierailijoiden sumpun edessä, melko perinteisen tylsää nyhjäystä.

Forestin maali tuli 86. minuutilla kenties hiukan hiinä ja hiinä-tason puhalluksella tulleesta rankkarista, jonka laittoi verkkoon Lewis Grabban.

Forest: Pantilimon, Janko, Hefele, Fox, Robinson, Guedioura (Lolley 60'), Watson (c), Dias (Cash 72'), Carvalho (Bridcutt 90'), Osborn, Grabban
Unused subs: Steele, Goncalves, Dawson, Darikwa
Goal: Grabban pen 86'
Booking: Guedioura 32'

Rotherham: Rodak, Jones, Wood (c), Ajayi, Mattock, Williams, Vaulks, Towell (Taylor 88'), Manning (Palmer 71'), Proctor (Smith 46'), Vassell
Unused subs: Price, Vyner, Forde, Wiles
Bookings: Jones 33', Towell 86', Vaulks 90'

Referee: Robert Jones

Attendance: 27,479 (1,291 away)


Possession
Home63% Away37%
Shots
Home9 Away5
Shots on Target
Home2 Away1
Corners
Home4 Away4
Fouls
Home11 Away20

Kohokohdat:
https://www.youtube.com/watch?v=bh2I2sKsPyA


Tänään Liiga-supin 3.kierroksella kotona Stoke ja lauantaina vieraissa sarjassa Blackburn.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 03.10.2018 klo 20:13:45

Tänään Liiga-supin 3.kierroksella kotona Stoke ja lauantaina vieraissa sarjassa Blackburn.

Liiga-cupissa Forest jatkoi matkaansa neljännelle kierrokselle 3-2 voitolla.
Tässä pelissä avaukseen oli laitettu tukku miehiä, joiden peliaika on jäänyt alkukaudesta vähän niukemmalle.
4. kierrokselle arvottiin vastaan 1.liigan Burton Albion.

Liigapelissä taasen kävi näin:

Blackburn - Forest 2-2 (0-0)
Ewood Parkilta siis tuomisina varsin kelvollinen piste. Ottelu oli ilmeisesti ollut varsin viihdyttävää meininkiä, jossa molemmilla oli omat etsikkoaikansa ja paikkoja vaikka useampaankin lisämaaliin.
Peli jäi taas itseltä näkemättä, joten jääköön kommentointi vähemmälle. Forestin molemmista maaleista vastasi Lewis Grabban. Maaleista jälkimmäinen syntyi varsin heppoisesti puhalletusta rankkarista. Maaliensa lisäksi mies ehti suttaamaankin avausjaksolla yhden rankkarin.

Forest: Pantilimon, Janko, Hefele, Fox (c), Robinson, Colback, Guedioura, Cash (Dias 71'), Carvalho (Osborn 82'), Lolley, Grabban (Murphy 86')
Unused subs: Steele, Watson, Dawson, Darikwa
Goals: Grabban 52', 80' pen
Booking: Colback 44'

Blackburn: Raya, Nyambe (Rodwell 60'), Lenihan, Downing (Armstrong 57'), Bell, Reed, Smallwood, Evans (Rothwell 75'), Bennett (c), Dack, Graham
Unused subs: Leutwiler, Travis, Conway, Palmer
Goals: Armstrong 65', Dack 74'
Referee: Andrew Madley

Attendance: 14,440 (2,022 away)


Possession
Home48% Away52%
Shots
Home17 Away17
Shots on Target
Home9 Away5
Corners
Home6 Away8
Fouls
Home5 Away11

Maalit:
https://www.youtube.com/watch?v=V9wqV_l577k


Puolen tunnin päästä mennään taas, kun Millwall saapuu City Groundille.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 06.10.2018 klo 14:50:57


Forest - Millwall 2-2 (1-0)

Pettymyshän se päällimäisin tunne on varmasti silloin, kun kotipelissä hukkaat 2-0 johdon. Ja on se sitä keskiviikko-illankin jälijltä, joskin tietyllä tapaa pisteeseen pitää olla myös tyytyväinen. Oikeastaan hyvinkin tyytyväinen.

Millwall oli tutkinut Forestin pelaamisen saloja ilmeisesti hyvinkin tarkkaan ja onnistuivat myös laatimaan suunnitelman, ja hyvinkin toimivan sellaisen, millä peliin lähtivät.
Vierailijat eivät antaneet Forestille yhtään ylimääräistä tilaa pallollisena edes omassa päässään kenttää. Tämä sai forestin pelin avaamisen todella vaikeaksi. Soppaan kun lisättiin vielä sangen primitiivinen, mutta usein niin vaarallisen tehokas pallollinen peli, jossa turhat hienoudet jätettiin pois ja palloa kylvettiin pitkänä kohti vahvoja kärkimiehiä oli Forest myös pulassa pallottomana.

Millwall oli läpi ottelun niskan päällä ja näytti kahdesta poppoosta paljon vaarallisemmalta. Forestin paikat koko pelissä jäivät vähiin. Maalit syntyivät kahden loisteliaan yksilösuorituksen päätteeksi. 1-0 maalista vastasi Joe Lolley komealla laukauksella rankkurajan ulkopuolelta. 2-0 maalin tekijänä oli Joao Carvalho komeasta vaparista.
Tuo 2-0 maali syntyi kun peliä oli pelattu 70 minuuttia. Ainakaan sivullekirjoittaneen mieleen ei tuolla hetkellä hiipinyt hetkeksikään tunne, että kolme pistettä olisi ollut plakkarissa. Sen verran hataraa oli Forestin puolustuspelaaminen Millwallin rymistelyn edessä ollut. Vain huono viimeistely ja mv. Costel Pantilimonin hyvät torjunnat olivat pitäneet vierasmaalisarakkeen nollilla tuohon asti.

Siitäkin huolimatta tapa, jolla Millwall sai kavennuksensa 75. minuutilla ja pääsi toden teolla vielä takaisin mukaan peliin, tuli todella harmittavalla ja suorastaan raivostuttavalla tavalla. Läpi koko pelin avaustensa sekä keskityksiin tulemisten kanssa sekoillut Pantilimon rähmi oikein urakalla. Ensin todella surkea avaus omille, jonka sinipaidat helposti riistivät itselleen. Jatkotilanteessa todella neitimäinen ja puolivillainen tulo hakemaan keskitystä. Mies ei ollut lähelläkään pääsemistä pallolle millään ruumiin osallaan, vaan Shaun Williams sai melko rauhassa nyökätä pallon verkkoon.
Eikä ollut romanialaisen suoritus 90. minuutilla tulleessa tasoituksessakaan ihan sieltä kelvollisimmasta päästä. Tosin tuossa maalissa saa moni muukin Forest-pelaaja katsoa peiliin, sen verran heikkoa oli Forestin puolustaminen tilanteessa kautta linjan maalissa, joka merkittiin Lee Gregoryn nimiin.

 Pantilimon tuntuu olevan melkoinen lapanen boksissa. Ei uskoisi tuon kokoisesta maalivahdista, että korkeat pallot ovat miehelle todellista kryptoniittia. Herra ei yleensä edes tule keskityksiin, kulmureihin tai yhtään mihinkään muuhunkaan korkeaan palloon, jotka tulevat selvästi alueelle, joka olisi miehen territoriota. Ja sen kerran kun tulee, niin ei ole lähelläkään pääsemässä palloon. Monta kertaa on tällä kaudella päästy miehen mikkimasailusta kuin koira veräjästä, vaikka vaaran paikkoja on ollutkin. Ja veikkaanpa, että näitä tulee vielä rutkasti lisää.

Forestista ei keskiviikko-illalta taas montaakaan onnistujaa löydy. Joe Lolley oli yksi, Ben Osborn ehkäpä toinen.

Forest: Pantilimon, Janko, Hefele, Fox (c), Robinson, Guedioura, Colback, Lolley (Cash 58'), Carvalho (Dawson 80'), Osborn (Dias 73'), Grabban
Unused subs: Steele, Watson, Murphy, Darikwa
Goals: Lolley 27', Carvalho 70'
Booking: Robinson 65'

Millwall: Amos, Romeo, Cooper, Wallace, Meredith (Bradshaw 75'), Skalak (O'Brien 68'), Leonard, Williams (c), Ferguson, Elliott (Morison 75'), Gregory
Unused subs: Archer, McLaughlin, Webster, Tunnicliffe
Goals: Williams 75', Gregory 90'
Bookings: Ferguson 51', Leonard 69'

Referee: Jonathan Moss

Attendance: 25,753 (387 away)

Possession
Home58% Away42%
Shots
Home7 Away19
Shots on Target
Home2 Away9
Corners
Home2 Away8
Fouls
Home18 Away11

Highlightsit:
https://www.youtube.com/watch?v=FVcXiwFQaRQ

Tänään matkataan Riversidelle testaamaan miten Pulis-pallo puree Forestiin. Huonostihan nimimerkki Tricky tree näitä aina veikkailee, mutta veikaanpa silti; tullee puremaan pelottavan hyvin.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 07.10.2018 klo 19:27:56

Tänään matkataan Riversidelle testaamaan miten Pulis-pallo puree Forestiin. Huonostihan nimimerkki Tricky tree näitä aina veikkailee, mutta veikaanpa silti; tullee puremaan pelottavan hyvin.

Hyvä etten laittanut ropojani kiinni Puliksen poppoolle.

Middlesbrough - Forest 0-2 (0-0)

Aitor Karankan paluu entisen työantajansa kotiluolaan sujui tuloksellisesti erittäinkin hyvissä merkeissä.
Eipä se Pulis-pallo niin pelottavaksi osoittautunut kuin alkuun saattoi pelätä. Forestin tekeminen, asenne ja omistautuminen oli aivan eri luokkaa kuin keskiviikkona ja se myös näkyi. Tasainen vääntöhän tuo toki oli, mutta kyllä Forest pisteensä ehkä kuitenkin ansaitsi, etenkin kun ottaa huomioon, ettei Boro ollut vielä tällä kaudella kotonaan hävinnyt, eikä itseasiassa päästänyt liigassa kotonaan maaliakaan.

Forestin maaleista vastasivat tällä hetkellä tulikuumana hehkuva Joe Lolley, sekä Lolleyn täsmäkeskityksestä pallon verkkoon laittanut Lewis Grabban. Grabbankin on pääsemässä oivaan maalintekovireeseen nihkeän kauden alun jälkeen. Eilinen oli miehelle jo kauden 5. liigamaali ja yhtä mones viidessä viime liigapelissä.

Puolustuslinjaan oli tehty keskiviikon jäljiltä muutos, kun Millwall-kärkien kanssa ongelmissa ollut Michael Hefele oli pudotettu katsomon puolelle ja vanha kunnon Michael Dawson pelasi ensimmäisen sarjapelinsä avauksessa sitten kauden avausottelun. Dawson jouduttiin vaihtamaan kentältä 37. minuutilla miehen saatua tärskyn rintaansa yhteentörmäyksessä George Friendin kanssa. Tilalle vaihdettu, useamman viikon karankan koirankopissa ollut, Tobias Figuereido selvisi urakastaan hienosti muun puolustuslinjan tavoin. Costel Pantilimon maalipuiden välissä oli onnistunut unohtamaan keskiviikkoiset törttöilynsä ja teki muutaman todella tärkeän torjunnan.
Keskikentän keskustaan Karanka oli valinnut, kuten aiemminkin vieraspeleissä, puolustavamman kaksikon Ben Watson - Jack Colback. Tämän parivaljakon yhtä aikaa peluuttamisesta Karanka on aiemmin saanut jonkun verran huutia faneilta, eikä syyttä. Eilen herrat kuitenkin esiintyivät oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella yhdessä pelatessaan edukseen.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Dawson (Figueiredo 37'), Fox, Robinson, Colback, Watson (c), Dias, Carvalho (Osborn 83'), Lolley, Murphy (Grabban 72')
Unused subs: Steele, Guedioura, Cash, Janko
Goals: Lolley 50', Grabban 78'
Bookings: Lolley 25', Robinson 54'
Sent off: Robinson 80'


Middlesbrough: Randolph, Shotton, Ayala, Flint, Friend (c), Besic (Clayton 60'), Saville, Howson, Downing, Hugill (Assombalonga 60'), Braithwaite (Gestede 60')
Unused subs: Dimi, Batth, McQueen, McNair
Bookings: Shotton 38', Ayala 43'

Referee: John Brooks

Attendance: 24,299 (away 1,409)


Possession
Home53% Away47%
Shots
Home17 Away16
Shots on Target
Home4 Away5
Corners
Home11 Away4
Fouls
Home15 Away16

Highlightsit:
https://www.youtube.com/watch?v=6Eaa2rr7-mMTämän hetken kuumin Forest-peluri, Joe Lolley


Edessä maaottelutauko, jonka jälkeen Pukki-party saapuu City Groundille.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 24.10.2018 klo 18:26:38


Forest - Norwich 1-2 (1-0)

Pukitonkin Norwich oli liikaa Forestille viime lauantaina.
Forest sai loistavan alun pelille kun Lewis Grabban ja Joao Carvalho juonivat isännät johtoon pelin 5. minuutilla ensin mainitun toimiessa maalintekijänä.
Vähän  avausmaalin jälkeen Forestilla oli loistava mahdollisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, kun Joe Lolley teki itselleen mainion tekopaikan, mutta miehen laukaus ei ylärimaa lähemmäs maalia päätynyt.
Tuohon tilanteeseen oikeastaan Forestin todelliset paikat sitten jäivätkin. Ote siirtyi vierailijalle, jolla oli avausjaksolla varaa tuhlata muutamakin paikka, josta pallo olisi ollut jopa helpompi laittaa maaliin kuin sinne minne se loppujen lopuksi meni.

Toisella jaksolla Norwich oli samaan tapaan niskan päällä ja onnistui tekemään tasoituksen mainiosta sisään päin kiertyvästä vaparista, puskijana Timm Klose. Voittomaalin sai viimeistellä kaikessa rauhassa samainen mies kun Costel Pantilimon rähmi kulmurin suoraan miehen jalkoihin.

Taas vaihteeksi kehno esitys Forestilta, tällä kertaa tuloskin oli sen mukainen. Suurempikin tappio olisi ollut täysin oikeutettu.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Hefele, Fox, Osborn, Watson (c), Colback, Dias (Soudani 86'), Carvalho (Cash 61'), Lolley (Goncalves 70'), Grabban
Unused subs: Steele, Guedioura, Dawson, Janko
Goal: Grabban 5'
Bookings: Carvalho 45', Pantilimon 50', Watson 71'

Norwich: Krul, Aarons, Zimmermann, Klose, Lewis, Tettey (c), Stiepermann (Vrancic 80'), Hernandez (Buendia 77'), Leitner, Cantwell (Trybull 90'), Rhodes
Unused subs: McGovern, Godfrey, Srbeny, Thompson
Goals: Klose 60', 84'
Bookings: Zimmermann 45', Cantwell 90', Rhodes 90'

Referee: Keith Stroud

Attendance: 29,427 (1,993 away)


Possession
Home44% Away56%
Shots
Home7 Away19
Shots on Target
Home2 Away6
Corners
Home0 Away12
Fouls
Home17 Away11

Highlightsit:
https://www.nottinghamforest.co.uk/matches/fixtures/first-team/201819/october/nottingham-forest-vs-norwich-city-on-20-oct-18/#

Tänään mennään Boltonissa.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 26.10.2018 klo 20:46:00


Jos oli viime viikonloppuna Forest selvästi altavastaajana, niin keskiviikkona oli punanuttujen vuoro olla se joka ajeli jyrällä vastustajansa yli.

Bolton - Forest 0-3 (0-1)

Aiemmin tällä kaudella Forest on ollut pulassa suoraviivaisesti pelaavien vastustajien kanssa. Samaa oli lupa odottaa viereilulta Boltoniin, jonka pelityyli on tällä(kin) kaudella ollut juuri sitä perinteistä c´mon lads-palloilua.

Tälläpä kertaa näin ei kuitenkaan käynyt. Forest pelasi kieltämättä ihan hyvin, mutta luvalla sanoen Bolton oli todella huono. Toki isännät pysyivät pelisuunnitelmassaan ja kylvivät kaiken korkuista ja sorttista palloa kohti Forestin boksia. Tuossa suunnitelmassa oli vain sellainen bugi, että punapaidoilta löytyi sieltä sellainen kaveri kuin Michael Dawson. Mies voitti liki jokaisen pallon, jota Bolton keksi boksiin lähettää. Viikonlopusta täysin uusiksi menneen toppariparin toinen osapuoli, Tobias Figuereido sen sijaan oli välillä pahemman kerran pulassa.

Keskikentälle paluun tehnyt Adlene Guedioura toi taas, totuttuun tapaan, liikettä ja hyökkäysvoimaa forestin otteisiin, Joe Lolley oli taas pelipäällä vastaten ottelun avausmaalista, Joao Carvalho oli tutun juonikas ja Lewis Grabban teki kaksi maalia (toinen rankkarista) ja tuhlasi yhden rankkarin. Siinäpä niitä muita onnistujia Dawsonin lisäksi.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Figueiredo, Dawson (c), Robinson, Colback, Guedioura, Dias (Cash 67'), Carvalho (Soudani 79'), Lolley (Osborn 86'), Grabban
Unused subs: Steele, Watson, Janko, Hefele
Goals: Lolley 12', Grabban 64', pen 83'

Bookings: Figueiredo 38', Carvalho 66'
Bolton: Alnwick, Little, Hobbs, Wheater (c), Taylor (Doidge 75'), Lowe (Oztumer 69') Vela, Williams, Wildschut (Donaldson 46'), Noone, Magennis
Unused subs: Matthews, Wilson, Dyer, Murphy
Booking: Lowe 16'

Referee: Andy Davies

Attendance: 13,195 (1,001 away)

Possession
Home38% Away62%
Shots
Home10 Away12
Shots on Target
Home2 Away8
Corners
Home4 Away4
Fouls
Home10 Away13

Highlights
https://www.youtube.com/watch?v=0Ephy_p2fao


Huomenna Elland Road ja Leeds.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 30.10.2018 klo 21:39:25


Leeds - Forest 1-1 (0-1)

Elland Roadilta oli siis tuomisina yksi piste, vaikka kenties kolmekin olisi ollut saatavilla.

Itse pelissähän Leeds oli liki alusta loppuun niskan päällä halliten palloa ja kenttätapahtumia aika suvereenisti.

Forest menoi ottelussa johtoon 11. minuutilla kun Jack Robinson puski kulmurista palloon maaliin. Saatan hiukan liioitella tai sitten en, mutta kyseinen maali oli todellinen keräilyharvinaisuus. Forest ei ole kulmureista vuosikausiin maaleja juurikaan iskenyt, jos ollenkaan. En jaksa/osaa tästä mitään statistiikkoja ruveta kaivelemaan, mutta uskallan väittää, että viimeisen 5 vuoden otannalla Forest on ollut varmasti yksi sarjan surkeimpia kulmapotkujen hyödyntäjiä.

Forestin maalin jälkeen viimeistään ote siirtyi Leedsille ja sillä se myös pysyi aina 82. minuutille asti jolloin isäntien Kemar Roofe laittoi pallon Forest-pömpeliin kädellään. Tätä eivät nähneet sen paremmin päätuomari kuin avustavakaan.

Se, että peli noiden maalien välissä oli täysin Leedsin hallintaa ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että se pelisuunnitelma, mitä Karanka miehiltään halusi toimi vallan hyvin. Ei Leeds oikeastaan mitään todella vaarallista saanut missään vaiheessa aikaan, kiitos koko Forest-miehistön uhrautuvaisen ja huolellisen puolustuspelaamisen.
Eipä Forest maalinsa jälkeen tarjonnut minkäänlaista pallollista nautintoa yhtään kenelläkään, mutta liki nappiin onnistunutta puolustamistakin on ihan mukavaa seurata aina silloin tällöin. Siinäkin mielessä harmittaa tuo roofen osuma, että hieno työ valui tuon myötä hukkaan. Mutta niinhän se vain tuppaa usein jalkapallossa menemään, että kun annat suosiolla otteen ja aloitteen vastustajalle, niin vaikka puolustaisit kuinka hyvin, niin jollain tavalla se tuppaa aina lopulta kostautumaan.

Jos tuolta nyt jotain yksilöitä haluaa esille nostaa, niin maalitekijä Robinson oli muutenkin mainio, samoin muukin puolustuslinja.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Figueiredo, Fox (c) (Dawson 50'), Robinson, Guedioura, Colback, Cash (Dias 87'), Carvalho, Lolley (Osborn 69'), Grabban
Unused subs: Steele, Soudani, Watson, Janko
Goal: Robinson 11'
Bookings: Grabban 61', Colback 68', Carvalho 88', Dias 89'

Leeds: Peacock-Farrell, Ayling (Pearce 25', Clarke 65'), Cooper (c), Jansson, Dallas, Klich, Phillips (Saiz 65'), Forshaw, Hernandez, Alioski, Roofe
Unused subs: Blackman, Roberts, Baker, Shackleton
Goal: Roofe 82'
Booking: Phillips 63'

Referee: Geoff Eltringham

Attendance: 34,308 (1,766 away)


Possession
Home71% Away29%
Shots
Home18 Away3
Shots on Target
Home3 Away1
Corners
Home6 Away3
Fouls
Home11 Away17

Highlights:
https://www.youtube.com/watch?v=-ocsef4Add4


Kohta puolin lähdetään hakemaan paikkaa 8. joukkoon kilpailussa, joka joskus ennä muinoin oli yhtä kuin Forest vastaan muut liigajoukkueet, eli Liiga-cupissa.
Forester

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Nottingham Forest, FC Kontu, Englanti


Vastaus #23 : 08.11.2018 klo 00:14:38

Keskitytään sarjanousuun...
Mutta jos jaksaa tämän https://www.facebook.com/716747408/videos/10155745124517409/ katsoa läpi, niin ainakin itselle tuli monia muisteloita mieleen. Respectiä Colin Cooperille, jonka 1-v. lapsi kuoli tukehtumalla lego-palikkaan.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 08.11.2018 klo 19:21:23

Liiga-cupissa tosiaan tuli noutaja kun Burton otti täysin ansaitun 3-2 voiton.
Viime lauantaina sen sijaan liigassa Forest otti silloisen sarjajohtaja Sheffield Unitedin päänahan

Forest - Sheffield United 1-0 (0-0)

Tasainen vääntö, jonka Forest tosiaan vei maalein 1-0. Maalarina vähemmän yllättäen Lewis Grabban ja syöttäjänä samoin ei niin yllättävästi Joao Carvalho. Tämä kaksikko on ruvennut ruvennut löytämään toistensa aivoitukset aina vaan paremmin ja paremmin ja se myös näkyy usein tulostaululla. Toivottavasti näkyy myös jatkossakin.

Forest onnistui ihan kohtuullisesti tylsistyttämään taas yhden kärkipään kovan nipun, eipä paljoa Bladeskaan tilanteilla loppujen lopuksi juhlinut.
Jälleen oikeastaan koko ryhmältä hyvä ja ryhdikäs esitys. Vaikea nostaa ketään ylitse muiden, mutta kyllä kai se on taas koko alakerran nelikkoa kehuttava. Niin topparit Michael Dawson ja Tobias Figuereido kuin myös laitapakit Tenday Darikwa ja Jack Robinson olivat taas miehiä paikallaan. Debyyttinsä vihdoin tehnyt keskikentän niittokone Claudio Yacob oli myös erinomainen, kenties se kentän ykkösmies.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Dawson (c), Figueiredo, Robinson, Yacob, Guedioura, Cash (Dias 83'), Carvalho, Lolley, Grabban (Ansarifard 90')
Unused subs: Steele, Osborn, Janko, Tachtsidis, Hefele
Goal: Grabban 69'
Booking: Cash 34', Figueiredo 71', Yacob 71', Robinson 90'

Sheffield United: Henderson, Freeman (Baldock 80'), O'Connell, Egan, Cranie (Woodburn 80'), Stevens, Coutts (McGoldrick 54'), Norwood, Fleck, Sharp (c), Clarke
Unused subs: Moore, Stearman, Johnson, Washington
Booking: Egan 88'

Referee: Scott Duncan

Attendance: 28,757 (1,976 away)

Possession
Home46% Away54%
Shots
Home12 Away11
Shots on Target
Home2 Away1
Corners
Home4 Away9
Fouls
Home12 Away9


Highlightsit:
https://www.youtube.com/watch?v=Y1x8c64exmA

Yacobin lisäksi nähtiin myös toinenkin debyytti kun 90. minuutilla kentälle asteli iranilainen kärkimies Karim Ansarifard.
28-vuotias peluri on ollut kesästä asti ilman sopimusta vapauduttuaan Olympiakoksesta. Toki miehen tulosta Forestiin on ollut puhetta jo jonkun aikaa. Sopimus oli tehtynä jo ennen siirtorajan umpeutumista, mutta mies sai leiman työlupaansa vasta nyt.
Tästäkään veijarista ei ole sivullekirjoittaneella oikestaan minkäänlaista käryä, mistään maailman luokan pelurista tuskin sentään on kyse, mutta eiköhän tuokin paikkansa täytä, etenkin kun Forestin hyökkääjä-osasto ei mitenkään vaihtoehdoista pullistele.Keskitytään sarjanousuun...
Mutta jos jaksaa tämän https://www.facebook.com/716747408/videos/10155745124517409/ katsoa läpi, niin ainakin itselle tuli monia muisteloita mieleen. Respectiä Colin Cooperille, jonka 1-v. lapsi kuoli tukehtumalla lego-palikkaan.
Hienoa hetkiä, heinoja muistoja, hienoja pelaajia. Jos ei muussa, niin ainakin tässä me Forest-fanit ollaan hyviä, vanhojen muistelemisessa :)

 
Sivuja: [1] 2 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines