FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
15.08.2018 klo 06:59:16 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Nottingham Forest 2018/19  (Luettu 1526 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tricky tree

Poissa Poissa


: 04.08.2018 klo 11:00:35


Full name   Nottingham Forest Football Club
Nickname(s)   Forest, The Reds, Tricky Trees
Founded   1865; 153 years ago
Ground   City Ground
Capacity   30,445
Owner   Evangelos Marinakis (80%)
Sokratis Kominakis (20%)
Chairman   Nicholas Randall
Manager   Aitor Karanka
League   Championship
2017–18   Championship, 17th of 24


Polkaistaanpa muutaman kauden tauon jälkeen taas Forest-aiheinenkin kausitopiikki pystyyn.

Suuremmin en viitsi enää menneitä tässä käsitellä. Riittäköön se, että egoistinen kuwaitilaispelle Fawaz Al-Hasawi myi seuran kreikkalaiselle liikemies/semi-gangsteri Evangelos Marinakikselle keväällä 2017. Eikä hetkeäkään liian aikaisin. Olkoonkin, että Fawazin aikakausi tarjosi komedia-arvoltaan ihan hupaisiakin hetkiä, niin silti suurin ja päällimmäinen fiilis miehen aikakaudesta on totaalinen epäonnistuminen.
 
Marinakis, joka on myös kreikkalaissuurseura Olympiakoksen omistaja, on osoittautunut, ainakin toistaiseksi, aivan toisen kaliiberin seurajohtajaksi. Kunnianhimoa, sekä kykyä ja resursseja löytyy aivan eri tavalla kuin edeltäjältään. Lisäbonuksena koko kreikkalaisjohto pysyy liki täysin pois julkisuudesta. Mukavaa vaihtelua kuwaitilais-tonokin ja miehen possen jatkuvista twitter-huomiohuoraamisista.
 Marinakiksen avauskausi (viime kausi) sujui vielä vähän tunnustelevissa merkeissä. Ensin pyrittiin saamaan taustat kuntoon. Fawazin aikana seuraa johtivat lähinnä ko. pellen kätyrit ja sukulaiset, jotka vetivät epäpätevyydessään vertoja korkeintaan Fawazille itselleen. Marinakis täytti johtoportaan urheilu- ja jalkapallomaailmassa jo kannuksensa hankkineilla ammattilaisilla.

Kentällä tuloksellisesti ei merkittävästi eteenpäin menty, vaikka Marinakis jonkun verran antoi rahaa käytettäväksi myös pelaajahankintoihin. Kauden aloittanut manageri Mark Warburtonkin sai kenkää jo kauden puolivälin tienoilla. Warburtonin kompastuskiveksi muodostui liika luotto omiin kokemattomiin hankintoihinsa, sekä jääräpäinen usko omaan pelifilosofiaansa. Filosofiaan, joka kieltämättä oli miellyttävää seurattavaa, mutta varsin naiivia. Forestin viime kauden miehistö ei soveltunut Warburtonin pikkunäppärään lyhytsyöttö- ja pallonhallintapeliin oikeastaan ollenkaan.

Loppukaudeksi puikkoihin astunut Aitor Karanka ei Forestin sijoitusta onnistunut parantamaan, mutta otteet kentälle jämäköityivät ja yksinkertaistuivat. Karanka teki Forestista vaikeasti voitettavan. Tästä tyylistähän Karanka tuli tutuksi jo Middlesbrough´n ajoilta Championshipissa muutaman vuoden takaa. Karanka myös toi seuraan tukun omaan tyyliinsä soveltuvia kokeneita pelaajia, joista osa jatkaa Forestissa myös tällä kaudella.

Täksi kaudeksi Marinakis sitten onkin avannut kukkaronnyörit sepposen selälleen ja antanut Karankalle varsin vapaat kädet luoda haluamansa pelaajanippu. Ja espanjalainen onkin tehnyt työtä käskettyä kursailematta hetkeäkään. 10 uutta nimeä on saapunut seuraan tänä kesänä ja yhteensä tämän hetken poppoosta on 14 karankan hankintoja. Viime kauden aloittaneista pelaajista on mukana enää 7 pelaajaa, joista 4 omia kasvatteja. Toki mukana roikkuu vielä muutamia vanhempia naamoja, mutta näille on sanottu, että käyttöä ei ole, ykkösjoukkueen harjoituksiin ei ole asiaa ja uutta seuraa olisi syytä etsiä. Osa näistä on jo saatu ulostettuakin (Michael Mancienne, Barrie Mackay, Armand Traore)


Karanka ilmoitti jo keväällä, että täksi kaudeksi on tarkoitus kasata varsin tiivis, noin 24 pelaajan nippu, joille kaikille tulee olemaan käyttöä ja vastuuta pitkän kauden aikana luvassa. Jokaiselle pelipaikalle olisi tarkoitus saada kaksi hyvää pelaajaa. Tällä hetkellä rinki on yhtä laitapakkia vaille tuon määritelmän mukaan valmis.
Pelaajat kaudelle 2018-19


Maalivahdit

1. Costel Pantilimon 01.02.1987 203 cm 96 kg
 Romanialainen saapui lainalle viime tammikuun siirtoikkunassa. Alun haparoinnin jälkeen näytti olevansa tälle tasolle tasokas maalivahti.
Ulottuva (noilla mitoilla pitääkin olla) ja hyvä ohjaamaan peliä. Kuten isoksi mieheksi odottaa saattaakin on hieman kankean oloinen etenkin alaspäin suuntautuvissa laukauksissa. Selkeä ykkösvahti.

12.Jordan Smith 08.12.1994 183 cm
Smith aloitti viime kauden ykkösvahtina ja ihan hyvin esiintyikin ottaen huomioon miehen kokemattomuuden. Ennen viime kautta kokemusta parin kauden verran konferensseista ja tusinan verran pelejä Forestista kaudelta 2016-2017. Karankan tultua seuraan putosi nopeasti penkille. Hyvä torjuja, ongelmia pelin ohjaamisessa, alueensa fyysisessä dominoinnissa sekä jalalla pelaamisessa. Toivottavasti oma kasvatti lainataan johonkin hakemaan säännöllistä vastuuta.

15. Luke Steele 24.09.1984 188 cm 76 kg
Kokenut konkari hankittiin Pantilimonin varamieheksi. Uskaltaa huoletta heittää tarvittaessa kehiinkin.


Puolustajat

3. Tobias Pereira Figuereido 02.02.1994 188cm 79 kg
Sporting kasvatti ja portugalin ikäkausimaajoukkueiden vakiokasvo.
Hyvin peliä lukeva ja pallollisena varsin kelvollinen toppari, joka älyää pitää pelinsä myös tarpeeksi yksinkertaisena silloin kuin tarve vaatii.
Saapui seuraan lainalle tammikuussa, jonka jälkeen oli selkeästi puolustuksen ykkösmies.

4. Danny Fox 29.05.1986 183cm 79 kg
Viime vuosien sylkykuppi ja syntipukki. Eikä suotta. Aikanaan kovankin tason vasempana pakkina ennen Forest-aikaansa tunnettu Fox ei juuri mainettaan viime vuosina ole pönkittänyt. Todella surkeita ja aneemisia esityksiä aina silloin kuin sattui laitapakin tontille edes kelpaamaan. Viime kaudella sitten tapahtui jotain. Fox istutettiin toppariksi ja sieltähän kuoriutui suorastaan kulturelli ja äärivarma keskuspuolustaja. Keräsi koko loppukauden ajan kehuja esityksistään. Jo kadoksiin tuomittu ura otti uuden nosteen ja Fox itselleen uuden jatkosopimuksen.

18. Jack Robinson 01.09.1993 180cm 68 kg
Vasempana pakkina viihtyvä Livepool-akatemian tuote, jolta onnistuu tarvittaessa myös topparin rooli. Itselläni ei ole suuremmin muistikuvia miehen otteista QPR-vuosilta, josta tänä kesänä Forestiin siirtyi.

20. Michael Dawson 18.11.1983 188cm
Ympyrä on sulkeutumassa. Forestista Dawson maailmalle lähti ja Forestissa kenties uransa myös päättää. Eihän mies ainakaan nopeutunut vanhemmiten ole, loukkaantumiskierteistä sentään taitaa olla jo päässyt irti, mutta johtajatyyppinä ja monissa liemissä keitettynä kokeneena konnana aivan varmasti tärkeä palanen karankan palapelissä.

27. Tenday Darikwa 13.12.1991 188cm 77 kg
Nottinghamilaissyntyinen oikea pakki saapui seuraan vuosi sitten. Miehen avauskausi jätti paljon parantamisen varaa. Ylöspäin pelatessa ihan kelpo juna nopeutensakin ansiosta, mutta oman pään pelaaminen suorastaan kehnoa. Pystyy paljon nähtyä parempaan.

28. Thomas Lam 18.12.1993 188cm 73 kg
Kaksi kautta sitten Forestiin saapunut Lam putosi tuolloin seuran kuviosta managerivaihdoksen yhteydessä. Viime kausi sujui lainalla Hollannissa Twentessä. Täksi kaudeksi manageri Karanka halusi katsoa miehen osaamisen pre-seasonin aikana ennen kuin päättää mitä Lamille tekee. Taitaa olla valamiehistö asiaa pohtimassa edelleen kauden pyörähtäessä käyntiin.

42. Joe Worrall 10.01.1997 190cm
Omia kasvatteja. Nousi viime kauden aikana englannin U-21 maajoukkueeseen ja on herättänyt kiinnostusta useissa valju-seuroissa.
Kieltämättä pelasi viime syyskauden nuoreksi kaveriksi ihan mukiin menevästi, mutta jotenkin Worrall ei ole ainakaan meikäläistä ihan vielä täysin vakuuttanut. Eikä ilmeisesti Karankaakaan, joka pudotti pojan tultuaan penkin puolelle. Perinteisen mallinen britti-toppari. Iso ja vahva, pallon kanssa ei ihan omimmillaan.

xx. Sam Byram 16.09.1993 180cm 72 kg
West Hamista lainattu laitapakki. Hanakasti nouseva Byram oli ainakin viimeksi Championsipissä Leedsin paidassa nähdessäni erinomaisesti hyökkäyksiä tukeva peluri, jonka vahvuus ei samasta pelipaikasta kisaavan Darikwan tapaan ole oman pään pelaamisessa.
(lisätty 12.8 )

xx. Michael Hefele 01.09.1990 192cm 87kg
Jonkun asteiseen kulttimaineeseen edellisessä seurassan, Huddersfieldissä, noussut keskuspuolustaja on mainio pelote hyökkäyspään erikoistilanteissa. Isokokoinen saksalainen on ihan kelpo kamaa myös pallollisena, mutta suurimmat avut ovat nimenomaan pääpallojen rohmuamisessa ja muutenkin fyysisenä pelotteena omassa päässä.
(lisätty 12.8 )Kasvattajaseuraansa palannut Michael Dawson ja tämän kauden uusi kotipaita


Keskikenttäpelaajat

5. Adlène Guédioura 12.11.1985 178cm 81 kg
Jo kahteen otteeseen aikaisemminkin Forestissa urallaan pelannut algeeri palasi taas seuraan viime talvena. Kevätkausi ei ollut hääppöinen. Eikä ole ollut koko miehen urakaan brittein saarilla lukuunottamatta juuri noita kahta edellistä Forest-jaksoa. Alla hyvä pre-season ja luottoa Karankalta. Oikeastaan ryhmän ainoa perinteinen box-to-box keskikenttämies. Hyvä laukaus, energinen ja hyvällä pelipäällä ollessaan myös peliä edistävä peluri. Huonona päivänä taas kentän turhin mies.

6. Jack Colback 24.10.1989 177cm 77 kg
Ginger Pirlo. Missään nimessä Colbackia ei voi peliälynsä puolesta Pirloon verrata, mutta kaippa tuosta jotain johtopäätöksiä voi vetää, minkä tyyppisestä pelaajasta on kyse. Vietti viime kauden jälkipuoliskon jo lainalla Forestissa esiintyen jämäkästi. Ehkä hieman jäätiin kuitenkin kaipaamaan peliä avaaviakin syöttöjä, eikä pelkkiä sivuttaisia alibipasseja. Tällä kaudella ainakin on vanhaa sanontaa käyttäkseni ympärillä paremmat pelikaverit, joten josko nyt sitten.  

8. Ben Watson 09.07.1985 178cm 70 kg
Kokenut Watson on hyvä vaihtoehto keskikentän puolustavampaan rooliin. Saapui seuraan viime talvena ja oli yksi tärkeä tekijä sille, että Forest ei ollut lähelläkään putoamisviivaa. Onko riittävän hyvä kokoonpanoon, jonka olisi tarkoitus taistella jostain ihan muusta?

10. João Carvalho 09.03.1997 172cm 66 kg
Forestin kautta aikain ylivoimaisesti kallein hankinta, hinta yli 13 miljoonaa puntaa. Tuolla rahamäärällä sopii jo jotain odottaakin. Pre-season on ainakin ollut lupauksia antava. Kymppipaikan taiteilija, joka lukee hyvin kanssapelaajien liikkeitä ja pystyy jakelemaan hyviä murtavia syöttöjä. Näin ainakin lämpimissä heinäkuisissa harjoitushöntsissä. Toivottavasti pystyy samaan räntäsateisessa ja tuulisessa championship-väännössä Britannia Stadiumilla.

11. Ben Osborn 05.08.1994 176 cm 68 kg
Sitten Andy Reidin loukkaantumisen ja lopettamisen eniten maalipaikkoja kaudesta toiseen luonut Forest-pelaaja. Viime vuosien joukkueet ovat vain olleet niin lapasia, että tuo nyt ei vielä mikään varsinainen meriitti kieltämättä ole. Mutta onhan Benny hyvä ja monikäyttöinen pelaaja. Karanka peluutti kevään aikana Osbornia pääosin vasempana wing-backina. Saa nähdä onko nytkin sama kohtalo edessä, keskustan pelipaikat taitaa olla ainakin alkuun jaettu muille miehille.

14. Matty Cash 07.08.1997 185cm
Loukkaantumiset ovat vaivanneet Cashin todellista läpimurtoa kokoonpanoon. Teki tuloaan jo kaksi vuotta sitten ja loukkaantumiset selätettyyään jatkoi sitä viime kaudella. Todella sähäkkä nuorukainen, jolla rupeaa olemaan fysiikkakin jo kohdillaan. Kykenee pelaamaan keskikentän keskustassa, oikealla laidalla sekä oikeana wing-backina. Miellyttävä pelaaja seurata. Nousi pari vuotta sitten edustusjoukkueeseen vähän puskista. Ei ollut ikinä akatemiajengeissä mikään lupaus, eikä edes mikään vakio avauksen pelaaja.

22. Ryan Yates 21.11.1997 190cm
Mielenkiintoinen oma kasvatti, pelipaikkana keskikentän keskusta. Vietti viime kauden avauspuolikkaan lainalla toisella puolella Trent-jokea kakkosliigan Notts Countyssa ja loppupuoliskon ykkösliigan Scunthorpessa. Oli molemmilla lainoillaan erinomainen, suorastaan dominoiva. Esitti todella kypsiä ja hyvä otteita myös pre-seasonin aikana aiheuttaen Karankalle todellisen pulman; Laittaako poika lainalle johonkin toiseen Championship seuraan vai olisiko Yates jopa valmis taistelemaan avauksen paikasta Karankan nipussa. Championshippiin tämä poika nimittäin rupeaa joka tapauksessa olemaan jo valmis pelimies.

26. Liam Bridcutt 08.05.1989 175cm 75 kg
Ex-manageri Warburtonin viime kesän täsmähankinta keskikentän puolustavaan rooliin. Karankan aivoituksissa ei enää niinkään tärkeässä roolissa. Pre-seasonin aikana putosi jo viidenneksi keskustan nokkimisjärjestyksessä. Ei ole oikein lintu eikä kala, ei tuo ainakaan minun silmääni mitään erityistä joukkueen peliin. Perustaso kuitenkin ihan riittävällä tasolla ollakseen kelvollinen varamies. Tyytyykö itse siihen?


Tämän hetken pitkäikäisin Forest-pelaaja Ben Osborn

Hyökkääjät

2. Hillal Soudani 25.11.1987 182cm 75 kg
Jämerärakenteinen Algerian maajoukkuemies hankittiin Dinamo Zagrebista. On tehnyt ihan kelpo tehoja kroatian pääsarjassa. Miten sopeutuu Championshippiin? Ei missään nimessä puhdas kärkimies vaan enemmänkin kolmen yläkerralla pelatessa ns. laitahyökkääjä. Vähän sellainen arpahankinnan makuinen ostos.

7. Lewis Grabban 12.01.1988 183cm 78 kg
Hyviä maalimääriä Championshipissa urallaan paukutellut kärkimies. Viime kaudella pelasi Sunderlandissa ja Aston Villassa ollen sarjan toiseksi paras maalintekijä. Hyvä yksinäisen kärjen roolissa. Kykenee pitämään palloa. On myös kohtalaisen hyvin liikkuva, ei siis missään nimessä mikään perinteinen target-kärki.

9. Daryl Murphy 15.03.1983 191cm 88 kg
Murphy hankittiin viime kesänä reilun parin miljoonan punnan siirtosummalla johtamaan forestin hyökkäystä. Jo tuolloin miehen 3 vuoden mittaista sopimusta ihmeteltiin vielä enemmän kuin noinkin suurta siirtosummaa. Alkuun Murphy näytti laittavan epäilijöille jauhot suuhun kun maaleja syntyi ihan hyvään tahtiin ja muutenkin esitykset olivat hyviä. Sitten kuvaan astuivat loukkaantumiset niin fyysiset, kuin huhujen mukaan henkisetkin. Kevätkaudella Murphy oli todellinen turhake ja sama on jatkunut pre-seasonillakin. Täysissä sielun ja ruumin voimissa oleva Muprhy olisi ihan hyvä lisä hyökkäysarsenaaliin.

17. Ben Brereton 18.04.1999 183cm
Kenties se puhutuin tämän hetkinen oman akatemian tuotos. Fyysisesti jo pari vuotta sitten miehen mittoihin kasvanut kärkimies liikkuu ikäisekseen harvinaisen järkevästi, haistelee hyvin tilaa puolustuslinjan takana ja pystyy myös avamaan muille tilaa. Viimeistelyssä oli ainakin viime kaudella ne suurimmat puutteet. Selvästi Breretonissa on sitä jotain, mutta ehkä tuo varhainen fyysinen kehitys on ollut hiukan harhaanjohtavaa siinä, kuinka hyvä poika oikeastaan on. Pelasi viime kaudella paljon myös laidalla, joka ei mielestäni sovi kaverille ollenkaan. Päässee nyt henkisesti helpommalla, kun ei ole enää se keneltä niitä tehoja pääsääntöisesti odotetaan.

19. Diogo Gonçalves 06.02.1997 176cm 62 kg
Laidalla viihtyvä Benfica-kasvatti. Carvalhon joukkuekaveri Benfican junnuista ja B-joukkueesta sekä portugalin nuorisomaajoukkueista.
Näppärän oloinen veijari, joka on lainalla Forestissa tämän kauden. Sopimukseen sisältyy myös osto-optio.

23. Joe Lolley 25.08.1992 178cm 72 kg
Virkistävän suoraviivainen laitapelaaja. Saadessaan pallon etenee höyryveturin lailla keskitys- tai maalipaikkaan ja myös yrittää käyttää ne hyväkseen. Keskitykset ja laukaukset eivät jää piippuun, eikä vedä edetessään liinoja kiinni. Championshipissa tämän tyyliset laiturit ovat aina kova ase. Tuli seuraan viime talvena ja oli yksi kevätkauden vakuuttavimmista pelaajista.

31. Gil Bastião Dias 28.09.1996 183cm 78 kg
Monacosta lainattu lusitaani, joka pelasi viime kauden lainalla Fiorentinassa. Röyhkeä laitapelaaja, joka kynii laitapakkeja omaksi ilokseen miten tahtoo. Tai sitten kouhottaa päättömästi pallon kanssa suoraan päätyrajasta ulos ilman minkäänlaista lopputuotetta. Tältä kaverilta voi odottaa mitä tahansa. Epätasaisuus ja putkinäkö ovat olleet aiemmin uralla ne suurimmat heikkoudet.Kaksi oman akatemian helmeä, Ben Brereton ja Matty Cash

Hylkiöt ja junnut

Tällä hetkellä sopimuksen alla on myös liuta senioristatuksen pelaajia, joille Karanka kuitenkin ilmoitti jo heti pre-seasonin alkaessa, että käyttöä ei ole, herrat on hyvät ja etsivät itselleen uudet seurat. Tähän kastiin kuuluvat maalivahdit Stephen Henderson sekä takavuosien akatemiatähti Dimitar Evtimov, P-Irlannin maajoukkuelaituri Jamie Ward, hyökkäjä/kymppipaikan Zach "sukunimi ei ole enne" Clough, asennevammainen kreikkalaiskärki Apostolos Vellios sekä parin vuoden takainen huumorihankinta Gboly Ariyibi. Onhan tuossa joukossa muutama ihan kelpo peluri vaikka Championship-tasollekin. Halvalla lähtis, hakekaapa joku pois.

U-23/Akatemiapelaajista, jotka saattavat tämän kauden aikana mahdollisuutensa saada on syytä mainita ainakin englannin poikamaajoukkueissa loistanut laituri/kärki Arvin Appiah(17-v), loukkaantumisista kärsinyt skottitoppari Alex Iacovitti(21-v), oikea laitapakki Jordan Gabriel(20-v), ruotsalainen ongelmalapsi Anel Ahmedhodzic(19-v), jolta taittuvat sekä topparin, että keskikentän pohjan paikat sekä vikkelä kärkimies Virgil Gomis(19-v).
Ja ainahan tuolta perinteisesti kovasta akatemiasta voi nousta joku näidenkin nimien ulkopuolelta pitkän kauden aikana.


Kausi 2018-19

Karankan tapa peluuttaa joukkueitaan on perinteisesti ollut varsin puolustusvoittoista ja jopa tylsää, mutta voitokasta. Voitokkaaseen tähdätään ilman muuta nytkin, mutta ilmassa on merkkejä siitä, että nyt ei lähdettäisi ihan niin nihilistisellä pelityylillä liikkeelle.
Toki tähän vaikuttaa vahvasti se, että mies on saanut itse kasata haluamansa pelaajaryhmän, eikä ole tarvinnut tulla toimeen sillä, mitä on tarjolla.

Neljän puolustuslinjalla ollaan lähtemässä liikkeelle, laitapakeilla on lupa, jopa suoranainen käsky, nousta hyökkäyksiin. Keskikentällä on vastustajasta riippuen joko yksi tai kaksi puolustavampaa keskikenttämiestä. Yläkerrassa mennään yhdellä puhtaalla kärjellä ja tämän alapuolella/rinnalla kaksi hyökkäysorientoitunutta laitapelaajaa ja kymppipaikan pelaaja. Tämän yläkerran nelikon pelipaikat eivät ole kiveen hakatut, vaan miehet vilistävät ympäriinsä kenttää kuin muurahaiset.

Pre-season höntsissä Forest on pelannut todella aktiivista peliä korkealla prässillä. Etenkin uusi lusitaanikolmikko (Carvalho, Concalves, Dias) on ollut vakuuttava näissä höpö-höpöpeleissä.

Varsinaista ihanneavausta on vaikea lähteä ilmoille heittämään, lieneekö Karankallakaan sellaista mielessä. Jos ja kun ryhmityksenä on 4-3-3 tai 4-5-1 pohjainen muodostelma, niin pelaajat voinee ryhmitellä jotakuinkin näin:

                                              Grabban(Brereton/Murphy/Soudani)
         Concalves(Lolley/Dias) - Carvalho - Dias(Soudani/Cash)
                      Colback (Bridcutt/Osborn) - Watson(Guedioura/Cash/Lam)
Robinson(Osborn) - Figuereido(Fox/Lam) - Dawson (Worrall) - Darikwa
                                             PantilimonBenficasta saapunut kaksikko Diogo Concalves ja Joao Carvalho

Arvio kaudesta 2018-2019

Onhan tämä mielenkiintoisin ja paperilla kovin Forest-nippu moneen vuoteen. Mihin se sitten riittää on kokonaan toinen juttu. Championship on sarjana siitä mielenkiintoinen, että oikeastaan mitä vaan voi tapahtua.

Aivan varmasti niin seurajohdon, karankan, pelaajiston kuin kannattajienkin tavoitteet tälle kaudelle ovat korkealla. Fanien keskuudessa vuosia jatkunut yleinen apatia on vaihtunut vähintään hiljaiseen "joko-nyt?" -tuntemukseen. Monella tuntuu taas odotukset olevan aivan pilvissä, vain ja ainoastaan suora nousu kelpaa.
Fanien kovat odotukset saattavat helposti kääntyä myös joukkuetta vastaan, jos kauden alku ei lähde liikkelle kuin rasvattu. Ja tälle skenaariollehan on olemassa varsin hyvät mahdollisuudet. Vaihtuvuus on joukkueessa ollut suurta. Liki puolet miehistöstä on tullut seuraan tänä kesänä, leijonanosa ollut seurassa korkeintaan vuoden. Saattaa ottaa aikansa ennen kuin porukka hitsautuu kunnolla yhteen, jos edes hitsautuu. Ringissä on monta ulkomailta hankittua pelaajaa, joilla saattaa viedä oman aikansa sopeutua maahan ja kulttuuriin.

Helposti voi kestää pitkälle syksyyn ennen kuin Forestin todellisesta iskukyvystä uskaltaa mennä sanomaan mitään. Toivoa vain sopii, että alku ei ainakaan kovin nihkeä olisi. Sen verran suuret on olleet panostukset, että Karankan palli saattaa olla yllättävän huterella, jos parin kuukauden päästä ollaan jossain muualla kuin vähintään iskuetäisyydellä karsintapaikoista ja kauden lopussa jossain muualla kuin top kutosessa.

Uskaltaisikohan luvata, että tällä kaudella ollaan kuitenkin korkeammalla sarjassa kuin kertaakaan Fawzin aikakaudella? (paras sijotus 8.)
Viime kaudesta parannetaan aivan varmasti. Tällä porukalla on potentiaalia vaikka mihin, omaan makuuni top-6 sijoitus olisi hyvä suoritus.


Joko tällä kaudella Trentin rannalla olisi jotain mukavaakin tiedossa?Tänään aloitetaan Bristol Cityn vieraana.

« Viimeksi muokattu: 12.08.2018 klo 17:50:16 kirjoittanut Tricky tree »
Forester

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nottingham Forest, FC Kontu, Englanti


Vastaus #1 : 04.08.2018 klo 11:37:46

Kiitos avauksesta! Samat mietteet menestysmahdollisuuksista, jopa kuuden sakkiin on mahdollisuuksia.
mac o´toole

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 04.08.2018 klo 18:44:08

Loistava avaus. Iso tuoppi Trickylle!
Itselläkin isot odotukset tästä kaudesta vuosien konttaamisen jälkeen!
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 06.08.2018 klo 15:36:09


Bristol City - Nottingham Forest 1-1(1-0)

Lauantaina se sitten taas alkoi.

Forest ei ole perinteisesti Ashton Gatella juurikaan juhlinut, eikä täyttä pistepottia lähtenyt mukaan nytkään.
Peli oli tasainen ja mukavan avointa ja aaltoilevaa peliä. Isännät olivat niskan päällä avausjaksolla ja Forest puolestaan jälkimmäisellä puolikkaalla.

Forestin vanha iän ikuinen perisynti, kehno erikoistilannepuolustaminen nosti taas kerran päätään, kun Cityn Andreas Weimann puski kulman jälkitilanteesta pallon yläriman ja mv. Pantilimonin selän kautta maaliin. Itävaltalainen sai puskea pallon yllättävän vapaasti neljän Forest-pelaajan keskeltä, eikä Pantilimonille paljoakaan siimaa tilanteessa jäänyt.
Cityllä oli avausjaksolla muutamakin kohtalainen paikka lisätä johtoaan, mutta onneksi eivät onnistunnet.
Vaikka Cuty peliä avausjaksolla veikin, Forest oli ihan hyvin pelissä mukana, osoittaen että vaarallisuutta kyllä hyökkäyspäässä löytyy, jos siimaa annetaan.

Foresti iski tasoituksen heti toisen jakson alkuun, kun Darryl Murphy puski kentän parhaan pelaajan Adlene Guediouran hyvän keskityksen ohi hyvän debyyttimatsin pelaanneen punarinta-molari Niki Mäenpään. Isäntien Nathan Baker ehkä hiukan nukkui tilanteessa antaen Murphylle avaimet suunnata puskunsa rauhassa alakulmaan Mäenpään ulottumattomiin.
Tasoitukseen jälkeen Forest sai selvästi lisää intoa peliinsä ottaen pelin hallintaansa. Parhaat lisäpaikat siunaantuivat Muprhylle ja vaihtomies Joe Lolleylle, mutta Murphy jäätyi omassa paikassaan ja Lolleyn hyvään kutiin Mäenpää venytti kätensä väliin.

Ihan hyvä kauden avaus. Ihan mukiinmenevä esitys ja hyvä vieraspiste paikasta, joka ei ole ollut Forestille viime vuosina mitenkään mieluinen paikka vierailla.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Dawson (Figueiredo 87'), Fox, Osborn, Guedioura, Watson (c), Dias (Lolley 80'), Carvalho, Goncalves, Murphy (Grabban 73')
Unused subs: Smith, Colback, Cash, Robinson
Goal: Murphy 46'
Bookings: Guedioura 50', Dias 60', Carvalho 81', Watson 90'

Bristol City: Maenpaa, Hunt, Webster, Baker, Bryan, Eliasson (Eisa 80'), Pack (c), Brownhill, O'Dowda (Smith 68'), Paterson (Taylor 68'), Weimann
Unused subs: O'Leary, Pisano, Walsh, Kelly
Goal: Weimann 5'

Referee: Darren Bond

Attendance: 22,395 (2,692 away)


Possession
Home49%Away51%
Shots
Home8 Away15
Shots on Target
Home6 Away6
Corners
Home7 Away9
Fouls
Home8 Away18


Ottelun maalit: https://www.youtube.com/watch?v=fJATPYO0nUQ


Huomis-ehtoona kotiavaus, kun oman kauden avauksensa kotonaan Boltonille 1-2 hävinnyt West Bromwich saapuu City Groundille.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 09.08.2018 klo 20:52:33


Forest - West Bromwich 1-1 (0-0)

Kauden kotiavaus oli itseasiassa neljännen kierroksen peli, joka oli siirretty alkuperäisenä ajankohtana samaan aikaan kaupungissa pelattavan kriketin test matchin takia.

Ottelu oli taas oikeinkin viihdyttävää championship-palloilua, eikä vähiten kiitos isäntäjoukkueen.

Forest oli selvästi aktiivisempi läpi ottelun aina viimeiselle 10 minuutille asti. Viime kauden valjuputoaja West Bromwich oli pelillisesti etenkin avausjakson pahasti jyrän alla, mutta kiitos forestin kehnojen viimeisten ratkaisujen ja mainion pelin pelanneen Baggies topparipari Kyle Bartley - Ahmed El-Sayed Hegazin, ei Forest loppujen lopuksi kuitenkaan mitään huippuvaarallista maalipaikkaa saanut aikaiseksi.
Parhaimmat paikat siunaantuivat Lewis Grabbanille ja Joe Lolleylle. Ei vieralilijakaan suinkaan ilman mahdollisuuksia jäänyt, mutta Forestin tavoin viimeinen terävyys maalipaikoissa puuttui.

Toisellakin jaksolla Forest oli niskan päällä ja 59. minuutilla lopulta maaliverkotkin soivat. Jälleen kentän parhaana pelaajana kunnostautunut Adlene Guedioura antoi lapikkaansa puhua noin 30 metristä, pallo otti matkalla pienen kimmokkeen ja painui maalin alanurkkaan.
Samainen mies oli lähellä jo ratkaista koko ottelun, kun 80. minuutin kohdalla baggies-kulman jälkeisestä vastahyökkäyksestä mies näki vierasvahti Sam Johnstonen olevan ulkona maalistaan. Algeeri kokeili onneaan puolesta kentästä ja Johnstone sai vaivoin näppinsä väliin. Näytti tosin, että pallo oli mennyt hieman ohi maalin, mutta röyhkeä yritys Guediouralta kuitenkin.

Viimeiset reilu 10 minuuttia olikin sitten melkosta hurlumheita, jonka aikana molemmilla oli useitakin paikkoja maaleihin. Tolpat ja ylärimat kolisivat Baggies-pelaajien jäljiltä ja Forest suttasi muutaman maukkaan vastahyökkäyspaikan. Ainoa maali noista useista paikoista siunaantui vieraiden Matt Phillipsille 87. minuutilla kun kaveri pääsi vetämään maukkaasti pikkuboksin takanurkalta nätisi rakennetun hyökkäyksen päätteeksi pallon voimalla rysään.

Ilman tuota viimeisen 10 minuutin rynnistystä Baggies jätti itsestään aika vaisun kuvan. Se ei tuntunut pärjäävän Forestin soljuvalle hyökkäyspelille ollenkaan. Oliko tuo sitten forestin hyvyyttä, WBA:n huonoutta vai molempia on aivan se ja sama. Ei vakuuttanut.
Forestin viimeiset ratkaisut hyökkäyspäässä jättivät paljon toivomisen varaa, samoin lopun mureneminen kun vastustaja vihdoin sai aikaan painetta. Näkyikö tuossa sitten kuluttava pelitapa, alkoiko jaloissa jo painaa? Kenties. Joka tapauksessa ihan lupaksia antava esitys tämäkin.

Forest: Pantilimon, Darikwa, Figueiredo, Fox (c), Osborn, Guedioura, Colback, Dias (Goncalves 78'), Carvalho (Soudani 85'), Lolley, Grabban
Unused subs: Smith, Watson, Murphy, Robinson, Dawson
Bookings: Colback 54', Guedioura 90'
Goal: Guedioura 59'

West Brom: Johnstone, Adarabioyo, Bartley, Hegazi, Gibbs, Phillips, Livermore, Morrison (Gayle 61'), Brunt (c), Barnes, Rodriguez (Robson-Kanu 90')
Unused subs: Myhill, Townsend, Burke, Barry, Harper
Booking: Bartley 38'
Goal: Phillips 87'

Referee: Darren England

Attendance: 27,850 (1,957 away)


Possession
Home59% Away41%
Shots
Home20 Away10
Shots on Target
Home5 Away2
Corners
Home7 Away6
Fouls
Home12 Away10

Maalit https://www.youtube.com/watch?v=RXG0RO9IwXM
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 12.08.2018 klo 17:54:36


Forest - Reading 1-0 (0-0)


Kiitos viikolle siirretyn WBA-pelin, Forest pelasi lähes kaikista muista poiketen jo kolmannen sarjapelinsä viikon sisään.
Liekö silläkin ollut osuutensa asiaan, että joukkueen peli ei ollut lähellekään yhtä soljuvaa ja mukavaa seurattavaa kuin kahdessa aikaisemmassa pelissä.
Toki suuri osa tästä menee vastustaja Readingin piikkiin. Vierailijat lähtivät pelaamaan Forestia vastaan aivan eri instensiteetillä kuin Baggies teki. Ilmeisesti Paul Clement joukkueineen oli tehnyt kotiläksynsä kunnolla, Reading ei antanut Forestin rauhassa avata peliään, vaan prässäsivät hyvinkin aktiivisesti heti pelin alusta lähtien. Keskikenttä ei ollut missään vaiheessa avausjakson aikana Foresin hallussa, eikä se päässyt tekemään sen enempää kontrolloituja kuin nopeitakaaan hyökkäyksiä.

Molemmille siunaantui avausjaksolla muutama maalinpaikan puolikas. Paras sellainen vieraiden Yakou Meitelle, jonka Modou Barrow pelasi nätisti nokikkain Costel Pantilimonin kanssa. Tendai Darikwan mainio liuku tilanteeseen vaikeutti Meiten laukauksen suorittamista sen verran, että lopulta aika vaisuksi jääneen vedon Pantilimon onnistui jaloillaan pysäyttämään.

Toinen jakso jatkui aika pitkälti saman nuotin mukaan siihen asti kunnes Aitor Karanka teki vajaan tunnin jälkeen tuplavaihdon, jossa Matty Cash ja El Arbi Hillel Soudani korvasivat Joao Carvalhon ja tällä kertaa vaisusti esiintyneen Gil Diasin.
Samalla Forest vaihtoi tyyliään askelta suoriviivaisemmiksi ja laitojen kautta eteneväksi. Etenkin sisään vaihdettu kaksikko toteutti tuota pelisuunnitelmaa hyvin ja samainen kaksikko värkkäsi myös ottelun ainoan maalin, kun ensin Cash antoi näppärän yhden kosketuksen syötön puolenkentän jälkeen Soudanille, joka eteni vauhdilla vastustajan boksiin. Reading-puolustus blokkasi miehen vetoyrityksen, jonka jälkeen flipperipallo päätyi hivenen onnekkasti ja Cashin hyvän blokin avittamana takaisin Soudanin jalkoihin. Mies antoi vasurinsa puhua ja pallo oli Vito Mannonen selän takana.

Ei siis mikään loistavalla pelillä otettu voitto, mutta voitto silti. Ja se oli tässä kohtaa tärkeintä.
Vaihdosta sisään tullen kaksikon lisäks on nostettava esiin toppari Danny Fox, joka pelasi likimain virheettömän pelin. Paljon katkoja niin maassa kuin ilmassakin, sekä hyvää pelin avaamista. Jack Colback uurasti mainion päivätyön keskikentällä voittaen lukuisan määrän palloja ja tehden hyviä katkoja. Adlene Guedioura ei pystynyt tällä kertaa samanlaiseen pallolliseen dominanssiin kuin kahdessa edellisessä pelissä, mutta miehen työmäärää ei voi taaskaan väheksyä.

Voittotili avattu, tästä on hyvä jatkaa.


Forest: Pantilimon, Darikwa, Figueiredo, Fox (c), Osborn, Colback, Guedioura, Dias (Cash 56'), Carvalho (Soudani 56'), Lolley (Robinson 78'), Grabban
Unused subs: Smith, Watson, Murphy, Dawson
Goal: Soudani 68'

Reading: Mannone, Yiadom, McShane (c), Ilori, Blackett (Richards 82'), Meite, Meyler (Bacuna 71'), Kelly, Barrow, Baldock (McNulty 59'), Bodvarsson
Unused subs: Walker, O'Shea, Swift, Clement
Booking: Barrow 81'

Referee: Stephen Martin

Attendance: 27,948 (826 away)


Possession
Home54% Away46%
Shots
Home12 Away8
Shots on Target
Home3 Away3
Corners
Home6 Away4
Fouls
Home15 Away11

Maalit: https://www.youtube.com/watch?v=Ix8-JthbuR0Siirtoikkuna pysyvien siirtojen osalta sulkeutui tosiaan torstaina. Forest oli pääosin joukkueensa vahvistamisen tehnyt jo hyvissä ajoin kesän aikana, joten odoettavissakaan ei ollut enää mitään megaliikehdintää. Sisään toki tuli vielä kaksi pelaajaa.
Huddersfieldin isokokoinen saksalaistoppari Michael Hefele saapui alle puolen miljoonan punnan siirtokorvauksella ja oikea pakki Sam Byram tuli loppukaudeksi lainalle West Hamista.
Byram on se viimeinen puttuva palanen, mistä jo kausiennakossakin kirjoitin. Tuo siirto on ollut työn alla jo useita viikkoja, eikä missään nimessä tullut puun takaa. Hefelen siirto sen sijaan sitä oli. Ja kenties vähän jopa omituinenkin siirto. Hyvä pelaajahan saksalainen on, mikäli herran toissa kautta terrieripaidassa Championshipissä muistelen. Forestilla vain on jo ennestään riveissään neljä mitat täyttävää keskuspuolustajaa. Vai olisiko sitten tosiaan niin, että Karanka ei koe Joe Worrallin olevan riitävän hyvä suunnitelmiinsa?
Thomas Lamin tilanteelle Forestissa viimeistään tämä taisi tietää kuolemansuudelmaa.
(Tulleen kaksikon nimet lisätty avausviestin pelaajalistaan)
Kroatian Pele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #6 : 13.08.2018 klo 20:05:18

Ehkä huomenna liigacupin matsissa kentällä Burya vastaan.  Kotisivulla olleesta Karankan haastattelusta voisi tällaisen johtopäätöksen tehdä, kun kierrätystä tulee.
Tricky tree

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 13.08.2018 klo 22:28:56

Ehkä huomenna liigacupin matsissa kentällä Burya vastaan.  Kotisivulla olleesta Karankan haastattelusta voisi tällaisen johtopäätöksen tehdä, kun kierrätystä tulee.

Vaikea uskoa. Ringistä löytyy kuitenkin kolme Lamin edellä nokkimisjärjestyksessä olevaa topparia, joista yksi ei ole vielä pelannut minuuttiakaan tällä kaudella, yksi ainoastaan kauden avauksessa ja yksi torstaina seuraan saapunut uusi hankinta. Sama tilanne keskikentälle paikoille, sielläkin pari minuutitonta kaveria ja pari hajaminuutteja pelannutta miestä.

Lisäksi Lamia ollaan huhujen mukaan viemässä kohti Serie B:tä ja Crotonea.

Mutta mistä näistä tietää. En o Karanka.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines