Jaahas, tyttö tänään kertoi että motivaatiota jatkaa futiksessa harrastustaan on pahasti laskussa. Tuleva kauden taso kovenee, treenejä ja pelejä luvassa entistä enemmän. Plus vielä pianonsoitto harrastus. Ne kaikki ajat ovat sitten pois kavereilta.
Itte olen sitä mieltä, että kaverit ovat kyllä tärkeitä, sosiaaliset suhteet on.hyvä pitää kunnossa mutta onko se sitten hyvä syy lopettaa futisharrastuksen? Auttaisitteko keksimään tytölle hyviä motivointi puheita? Ei tavoitteellista harrastusta hän ei suostu vaan on joko täysillä mukana tai sitten on mieluummin harrastamatta.
Tässä on malliesimerkki nykyvanhemmasta. Vain oletus. Onko lapsen harrastuksesta tullut oma. Miksi pitää harrastaa niin paljon: pianon soitto, futis, koulu, kaverit ja vapaa-aika. Koko viikko on buugattu täyteen ja lapsi uupuu, jos ei fyysisesti niin henkisesti. Yleensä ne lapset joilla hurja kunnianhimo, no katsokaa heidän vanhempiaan. Kotoa opittua.
Yleensä futis lopetetaan juuri siitä syystä ettei se ole hauskaa, halutaan tehdä jotain muuta. Aika noloa jos me aikuiset luomme lasten harrastuksiin ilmapiirin jossa ei voi pitää hauskaa samalla kun oppii. Vedetään liian täysillä. Ei voittamisen kulttuuria opita sillä että valmentaja kävelee vieressä ja psykkää "pakko voittaa", "pitää tehdä maali" jne.
Olisiko mahdollista pitää 1 kk tauko ja sitten jutella rauhassa yhdessä mitä lapsi / nuori mahdollisesti itse haluaa?