Sinikaartin/Tamun ulkopuolisten tahojen arvostelu ilman minkäänlaista sisäistä kritiikkiä tuntuu olevan se uusi sisällöllinen panos, minkä tuhkasta noussut Tamu tarjoaa Palloliiton sarjoihin palattuaan. Ainakin foorumihuutelun perusteella, joka tosin selkeästi hiipumaan päin. Pientä toivoa siis on, että joukoissa yhä edelleen on fiksuakin porukkaa, kuten takavuosina. Ovat toki voineet jo liippaista taka-alalle lehtereiltä.
Olen itse aina arvostanut kaartin toimintaa suuresti, tehnyt sen jopa julkisesti
Paltsaristissa. Sinikaarti on ollut pioneeri ja tehnyt helvetin hyvää työtä katsomokultuurin eteen. Ymmärrän että uho kuuluu asiaan ja myös sen, että kannattamisen merkitys nousee osin siitä, kun vastapuolesta kaivetaan esiin sellaiset puolet, joihin on hyvä antaa osumaa. Mutta tuon osuman antamisen tulisi tapahtua verbaalisesti ja mieluiten hyvän huumorin siivittämänä.
Älkää ottaka kaikkea niin saatanan vakavasti. Jos Tammelan Voiman kannattaminen perustuu erilaiseen pohjaan kuin teillä, mitä sitten? Eikö tähän futiksen takapajulaan kaivata nimenomaan erilaisia ryhmiä ja toimintaa, joka kumpuaa vaihtelevista taustoista? Jalkapallo on maailman laajimpia kulttuurimuotoja. Sen kasvojen tulee olla ilmeikkäät ja vivahtekkaat myös lehtereillä.
TPV:n tarpominen Kakkosessa on jatkunut surullisen pitkään. Hyviä puolia on ollut sarjatason pienimuotoinen, mutta hieno fanikulttuuri. Tammelan Voima on tullut erinomaisesti juttuun myös vastustajan fanien kanssa. Parhaana esimerkkinä BK-46. Toissa kauden päätösottelussa Pålkkasvinen huusi toisella puoliajalla meidän puolesta ja Voima vastasi rytmikkäin BK-huudoin. Se oli kaunis hetki.
Voiman riveissä ei ole joo hienoja koreografioita ja chäntit menee sinne päin. Kieliäkin on varmaan kolmea käytössä. Meillä ei ole sen suhteen, miten ihminen haluaa itseään katsomossa ilmaista, mitään sääntöjä. Kunhan se tapahtuu ilman väkivaltaa ja rasismia.
Iloinen anarkia on se juttu. Vaikka Voima joskus kasvaisikin nykyisestään, en toivo sen IKINÄ muistuttavan vuoden 2018 Sinikaartia.
Lisäisin tuohon ^ vielä sen, että kun vuoden 2012 Ilves-derbyissä ei vielä ollut TPV:llä käytännössä mitään ääneenkannattamista, niin nyt kuuden vuoden kuluttua tuosta saadaan normaaleissakin kotipeleissä kannattajakatsomoon 30-40 ihmistä kirjavalla ikäjakaumalla. En oikein löydä tuosta itse mitään "säälittävää".
Tässähän on käänteisesti vähän sama tilanne kuin kentällä: Tamu kiri Kutosesta TPV:n rinnalle Kakkoseen, ja TPV on kirinyt katsomon melutasossa nollapisteestä jo aika lähelle.
On se kumma jos ei Kakkosen tasolla pysty arvostamaan sitä, että lutuuria ylipäänsä on, puolin ja toisin.
Henkilökohtaisesti alkoi sylettämään lähinnä se että aletaan keulia sillä kuinka paljon enemmän 10 hengen rumpuryhmä pitää ääntä kuin 40-60 hengen sektio. On ihan ymmärrettävää että vahvistusta haetaan soittimista kun omat rahkeet ei riitä kunnon chäntteihin, mutta en alkaisi tälläisellä kehuskelemaan.
Samaan hengenvetoon on myönnettävä että TPV:n kannattajatoiminta on ottanut huimia askelia eteenpäin ja on varmaan mennyt jo esim. Niilo Jugendista ohi. Itse olen eri mieltä miten jotkut asiat pitäisi tehdä ja mitä pitäisi parantaa, mutta kukin taaplaa tyylillään ja kaikilla on tietty oikeus tehdä se kannattaminen just niinkuin haluaa. Se että katsomoissa on enemmän ääneenkannatusta on pelkästään hyvä asia kotimaiselle jalkapallolle.