FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.09.2019 klo 08:27:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 22 [23] 24 ... 31
 
Kirjoittaja Aihe: AC Milan 2018-19  (Luettu 165522 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #550 : 27.05.2019 klo 14:19:05

Se on taas 3 kuukautta huhuja ja muuta pyörittelyä edessä. Lopussa napatut 4 voittoa jättivät lopulta katkeransuloisen maun, kun se ei kuitenkaan riittänyt siihen puhuttuun cl-paikkaan. Pettymyshän tuo on, mutta pisteet ratkaisevat ja turha jossitella. Lopulta voidaan sanoa, että derdysekoilut *2 veivät cl-paikan, mutta olihan siellä ne 2-3 huonoa jaksoa, jotka todellisuudessa sulattivat pistepottia karulla tavalla. En tiedä hukkasiko kukaan muista kärkijengi samalla tavalla pisteitä, kuten Milan teki mm. Sampdoriaa ja interiä vastaan lahjoittamalla 1-0 voittomaalit vastustajalle. Toinen merkittävä trendi oli nämä johtoasemien hukkaamiset joko tasureiksi tai jopa tappioiksi. Juvea vastaan vieraissa 0-1 -> 2-1, Napolia vastaan vieraissa 0-2 -> 3-2, Atalantaa vastaan kotona 2-1 -> 2-2, Parmaa vastaan vieraissa 0-1 -> 1-1, romaa vastaan vieraissa 0-1 -> 1-1, Laziota vastaan vieraissa 0-1 -> 1-1 jne. Eilenkin meinasi käydä köpelösti, kun 0-2 -> 2-2, mutta nyt oli vielä aikaa ja rahkeita reagoida tilanteeseen. Muutaman kerran toki viime hetken maalilla irtosi 3 pistettä yhden sijaan, joten onhan se katsontakannastakin kiinni. Gattuson joukoilla kuitenkin selkeä haaste hallita/kontrolloida peliä johtoasemassa. Aika paljon pystyttäisiin tekemään pelkästään tätä kautta ilman edes merkittäviä pelaajavaihdoksia. Joku Juve olisi grindannut noista varmaan 10+ pistettä laariinsa. Syystä tai toisesta se "paineeton" 0-0 tilanne sopi joukkueelle paremmin, koska monesti peli oli tuolloin parempaa. Johtomaalin jälkeen sitten pelirohkeus laski ja keväällä mukaan tulivat enenevissä määrin karkeatkin mokat.

Mitä tulee cl-paikan lipumiseen käsien läpi, niin itse pelejä en niinkään kaipaa ainakaan tällä erää, mutta finanssipuoli mietityttää. Jos joukkuetta voidaan rakentaa tästä huolimatta haluttuun suuntaan, niin ei tuo maailmaa kaada. Jos taas joudutaan ostamaan matreja kunnon pelaajien sijaan, niin sitten tietysti alkaa haittaamaan enemmänkin.

Nopeat plussat ja miinukset vielä kokonaisuudesta:

+ pärjääminen keskinäisissä mm. Atalantaa, romaa, Laziota vastaan
+ Higuainin ja Caldaran hankkiminen
+ Reagointi Higuainin tilanteeseen ja Piatekin hankinta tammikuussa
+ Paqueta
+ Bakayokon tasonnosto
+ Calhanoglu keskikentällä

+/- Donnarumman otteet hyvässä ja pahassa
+/- Borini, melkein kääntyy plussalle lopulta


- Higuainin sulaminen
- Caldaran loukkaantumiset
- Contin otteet alaspäin
- Johtoasemassa pelaaminen
- Bakayokon ja Kessien käytös
- Mentaalipuolen kontrollointi -> ylilyönnit
- Calhanoglu laiturina
- Cutronen kehityskäyrä
- Montolivon ja Bertolaccin roikkuminen rosterissa palkkaa nostamassa
- Halilovic ja Strinic (vähän ensimakua siitä minkälaista siirtopolitiikkaa olisi jatkossa ollut tarjolla, jos kinukit olisivat jatkaneet ruorissa)
- Derbyt ja matsit Juvea vastaan
- Huonot jaksot ja niihin reagointi
- Kessien kehitys
- Biglia loukkaantumisten jälkeen

Tulevista siirroista voitaneen todeta, ettei Bakayokoa tulla lunastamaan näiden temppuiluiden jälkeen. Harmittava juttu toisaalta, koska oli ihan hyvä roolissaan, mutta ei toki pystynyt missään vaiheessa pallollisena peliä edistäviin ratkaisuihin, koska syöttöarsenaali vajavainen. Mainio riistämään palloja ja taistelemaan niistä ahtaissakin raoissa, joten varmasti paikka löytyisi kentältä, jos olisi lunastettu. Montolivo ja Bertolacci luonnollisesti lähtevät sopimusten umpeutuessa ja saman kohtalon kokevat myös Jose Mauri, Abate ja Zapata. Erityisesti Zapatan jatkamattomuus tarkoittaa kohtuullista topparihankintaa. Romagnoli, Musacchio ja Caldara luovat hyvän pohjan ja varmaan monenlaista vaihtoehtoa voidaan miettiä. Itse liputtaisin edes hieman kokeneemman pelaajan puolesta. Oikealle laidalle on Calabria ja Conti, joten Abaten korvaajaan ei välttämättä suoraan edes tule. Vasemmalla nähtäneen liikehdintää, koska Rodriguez ainoa pätevä mies tällä hetkellä. Laxalt yritetään kaupata jonnekin ja Strinicin kanssa sopimus purettaneen. Tällöin vähintään 1 tulija olisi korteissa ja huhuissa RR olisi myös kaupan, jos hinnasta sovitaan ja sopiva korvaaja on katsottuna. Keskikentällä on paljon avoimia slotteja pelkästään varmojen lähtijöiden takia, mutta Calhan lähdöstä myös liikkunut huhuja, joten paljon voi tapahtua. Toisaalta siellä on Paqueta, Kessie, Bonaventura, Biglia ja Calha, jotka kyllä antavat ihan hyvän pohjan mihin rakentaa. Argon osalta on kyllä paljon kysymysmerkkejä, koska oli aika epävireinen palattuaan kentille. Hänenkin osalta puhuttu joko jatkosopparista tai sitten lähdöstä. Oikeastaan varmoja jatkajia lienevät vain Paqueta ja Bonaventura, joka nyt ei välttämättä olisi kuuminta kauppakamaa muutenkaan pitkästä loukkaantumisesta johtuen.

Hyökkäyksen osalta sitten samalla tavalla kortit auki ja Piatek ainoa varma jatkaja. Cutronen kausi oli pettymys ja varmaan mietinnässä on kannattaisiko katsella muita maisemia ihan kehityksenkin kannalta. Sopiva kauppahinta ja slice tulevista myynneistä voisi kiinnostaa seuraa. Suso vaatii Donnarumman liksaa ja vaikka Donnamooja ei ihan aina palkkansa tasolla pelaa, niin on se silti tasaisempi kuin spanski. Taas mainioita pelejä ja paljon syöttöjä, mutta luvattoman pitkiä hiljaisia kausia myös. Castillejo sitten ok rotaatiomies, mutta jos Sevillaa kiinnostaa ja hinta ok, niin kiertoon vaan. Vasen laita sitten se surullisen kuuluisa, johon ei vieläkään saatu ketään mitat täyttävää pelaajaa. Borini oli mielestäni järkevin optio tuohon, ettei Calhaa tarvinut pakolla peluuttaa. Jos tulopuolella olisi brassi-Evertonia ja Nizzan Saint-Maximinia, niin helposti voisin laittaa Espanjan miehet vaihtoon.

Nyt on kuitenkin paljon omissakin käsissä, kun monen ei-halutun pelaajan soppari umpeutuu ja pelkästään heidän korvaaminen käyttökelpoisilla miehillä olisi eteenpäinmenoa. Tähän päälle sitten harkitut mahdolliset myynnit ja ostot, niin ilman Elliottin kassaakin mahdollisuuksia on, ilman että joukkueen iskukyky millään tavalla murenee lähtijöiden myötä.  

Lopulta vielä Gattusosta, niin vaikka aikajaksoon mahtuu hyviäkin hetkiä, niin kaikkien puolesta olisi varmasti parempi katsella muita vaihtoehtoja. Gattuso voi nukkua yönsä rauhassa ja Milan saisi monipuolisemman/kokeneemman käskijän. Toisaalta jos nuo laituriongelmat ratkaistaisiin ja lehmät lentäisi, niin voisihan sitä Gattusoakin katsella. Äänestän kuitenkin uuden valmentajan puolesta.

e. palataan mahdollisiin johdon muutoksiin sitten kun niistä ilmoitetaan. Erikoiselta tuntuisi Leonardon lähtö ja jonkinlaista selitystä varmaan kaivataan, jos näin käy. Ei kuitenkaan ollut mikään hätävara-ratkaisu rooliinsa, vaan harkittu veto Elliottilta.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2019 klo 14:27:07 kirjoittanut Nasty »
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja Giampaolismo


Vastaus #551 : 27.05.2019 klo 23:47:17

*vahvaa anal yysiä*

e. palataan mahdollisiin johdon muutoksiin sitten kun niistä ilmoitetaan. Erikoiselta tuntuisi Leonardon lähtö ja jonkinlaista selitystä varmaan kaivataan, jos näin käy. Ei kuitenkaan ollut mikään hätävara-ratkaisu rooliinsa, vaan harkittu veto Elliottilta.

Vahvaa analyysiä Ylos

Leonardon eroilmoitusta on taas siirretty päivällä eteenpäin huomiselle ja myös suunnilleen jokainen Euroopan urheilutoimittaja, joka vaan on kendouutisoinniltaan ehtinyt, on pyrkinyt kertomaan oman näkemyksensä siitä, mitä tässä olisi taustalla. Valtaosa on keskittynyt siihen, että Gazidis haluaisi ostaa vain junnuja ja Leonardo myös vanhempia pelaajia, mikä nyt kuulostaa kohtalaisen suurpiirteiseltä syyltä. NonEvolutolla ihan hyviä raportteja pihalle pistänyt Alessandro Jacobone tarjosi jotain uutta kertomalla, että Leonardon soppari olisi ollut alunperikin muotoa 1+2 vuotta ja nyt molemmat osapuolet olisivat sitä mieltä, että on parempi jatkaa toisella miehellä ruorissa. Sellainen fiilis noin ylipäänsä tuosta on, että Leonardo ei temperamenttisena miehenä oikein tykkää siitä jos joku (tässä tapauksessa Gazidis) seuraa liian aktiivisesti takana miehen tekemisiä. Tjeu se MM-1994 kyynerpääepisodi jne. Ja Gazidiksellä se isoin päätäntävalta tuolla kuitenkin on, mikä on varmaan pidemmän päälle kuitenkin hyvä juttu, vaikka pari Leonardon lisänaarausta Brasseista kyllä tuntuisi oikein maukkaalta ensi kaudeksi.

Mutta siis kyllä tässä vaiheessa vähän jo oletan, että Leksa olisi jatkamassa matkaa Brasilian majukoordinaattorin pestiin. Di Marziokin on jopa noussut luolastaan kuin Michael Buble ennen joulua ja ykkössinkkunaan kertonut tuosta uutisesta. Saas nähdä miten käy vaiheessa olevien hankintojen. Sassuolosta olisi ainakin vissiin Sensin siirto jo käytännössä paketissa ja mielelläni kyllä näkisin taiteilijan Milanissa ensi kaudella. Olisi erinomainen lisä keskikentälle ja siirtosummakin jäisi FFP-mielessä plusvalenzan puolelle, kun Locatellista on joka tapauksessa tulossa rahaa. Plusvalenzaa pitää mahdollisesti tehdä muutenkin kesän aikana (mitään lukuja ei ole kyllä pyörinyt) ja parhaiten sitä saisi tietysti HG-pelaajista, joilla ei ole kirjoissa yhtään amortisointiarvoa (Donnarumma, Cutrone, myös Suso menee käytännössä ilmaiseksi tulleena tähän). Noista ei kuitenkaan ihan hirveästi tekisi mieli luopua, joten esim. Andre Silvan kohdalla on tällä hetkellä kaikki yli 20 miljoonan plussaa kirjoihin ja Calhanoglun kohdalla mennään jossain kymppimiltsissä. Romagnoli taasen ei olisi kovin kannattava myyntiartikkeli, koska pitkän sopparin takia amortisointia on tehty hitaasti ja muutenkin siirrossa oli aikanaan jatkosiirtoklausuuli ja siitä lähtisi isohko lohko Roomaan. Tästä twiitistä näkee ehkä jonkinlaista pientä hajua, kaikki siis mikä myyntisummassa menee tuon punaisen luvun yli on sitä kuuluisaa plusvalenzaa, mistä sivistyneet FFP-keskustelijat debatoivat Pitti Uomosta revityissä puvuissaan ja sprezzaturan hengessä taskuliinan sijaan viidenkympin seteli taskussaan.

Gazidiksesta vielä loppuun sen verran, että helkkari kun on rasittanut tänään lueskella Milanin kv-foorumia tahi twitteriä. Siellä ollaan otettu nyt taas yksi uusi kaljupää sylkykupiksi ja ollaan varmoja, että Milanista tulee uusi Arsenal ja uusi Monaco. Ihan niin kuin joku Gazidiskin tekisi tuota jalkapalloseuran TJ:n hommaa lähinnä sen takia, että saa vittuillakseen myydä hyviä pelaajia pois ja murskata kannattajien toiveita. Pomo silläkin on jolle sen pitää vastata, eikä se varmaan Arsenalissakaan aikoinaan pitänyt kukkaron nyörejä tiukalla ihan vaan kiusallaan. Nyt sentään sillä on pomo, joka on tehnyt rahansa laittamalla valtioita polvilleen eikä naimalla Wal-Martin omistajasukuun.
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #552 : 28.05.2019 klo 01:10:36

Nyt italolähteet kertovat, että Gattuso lähtee yhteisymmärryksessä ja nappaa taskuunsa 10% nostamatta jääneestä palkastaan. Jonkin verran halvempi exit vs. naapurin 25m+ euroa Spallettin poppoon kenkimisestä tuleva lasku. Ei täydellistä yhteisymmärrystä projektin jatkosta jne. Ensimmäiset nopeat huhutut: Jardim, S. Inzaghi ja Giampaolo. Jardimia en juuri tunne, joten joku muu voi kertoa miehen kyvyistä, mutta Simone "Pippo" Inzaghi(vain pitkäaikaiset serie a seuraajat muistavat tämän lempinimen) ja Giampaolo tutumpia toki. Inzaghi ainakin peluuttanut ihan pirteää peliä Lazion peräsimessä ja varmaan pelkästään paremmat puolustajat saisivat hänenkin jengit päästämään vähemmän maaleja, mutta on todella rasittava kitisijä-ämmä tuomareiden suhteen. Giampaolosta jäänyt vähän sellainen vastahyökkäysjengi -mentaliteetti mieleen, mutta en toki ole nähnyt puoliakaan Sampin peleistä. Allegrin tulo ammuttiin huhuissa alas päivällä ja tuskin Max takaisin haluaisikaan, koska varmempiakin projekteja lienee tarjolla.

Gattusosta vielä todettava, että oli Allegrin jälkeen (Mihajlovicin lisäksi) ainoa kunnon valmentaja näinä pimeinä aikoina Milanissa. Kriittisesti arvioiden tälle kaudelle tuli sellaisia valmentajankin piikkiin osittain meneviä huonoja jaksoja, joissa kantti punnittiin todenteolla. Joku vähän rohkeampi ja tietyllä tavalla viileämpi vaihtoehto tarvittaisiin, joka toki tekee myös oikeat taktiset/tekniset valinnat.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2019 klo 01:20:06 kirjoittanut Nasty »
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #553 : 28.05.2019 klo 01:19:35

Gazidiksesta vielä loppuun sen verran, että helkkari kun on rasittanut tänään lueskella Milanin kv-foorumia tahi twitteriä. Siellä ollaan otettu nyt taas yksi uusi kaljupää sylkykupiksi ja ollaan varmoja, että Milanista tulee uusi Arsenal ja uusi Monaco.

Mainittu palsta tai twitter on kyllä täynnä toinen toistaan keharimpaa tyyppiä, joiden juttujen sisältöarvo on jossain nollan alapuolella.
Kalajoen Camoranesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ac Milan, Valencia


Vastaus #554 : 28.05.2019 klo 09:44:30

Kuulostaa ihan hyvältä että Rinon kanssa löytyy yhteisymmärrys ja pääse legenda nukkumaan yönsä. Vaikka ihan hyvää jälkeä sai aikaan oli etenkin hyökkäyspelaaminen pitkin kautta sen näköistä että ihan kaikki nyanssit eivät olleet hallussa.

Toisaalta mahdotonta sanoa oliko syynä enemmän Rinon taidot vai eikö tuo hiukan vajavainen materiaali sillä saralla antanut yksinkertaisesti enempään myöden. Veikkaan vähän molempia.

Mielenkiintoinen kesä tulossa ja toivottavasti ei kovin pahaksi saippuaoopperaksi osoittautuisi.
CadornaFC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kurjenmutkan Solmupolvet


Vastaus #555 : 28.05.2019 klo 11:37:24

Gattuso on lähtönsä varmistanut.Spekulaatiot alkakoon.

Kiitoksia koko foorumin punamustalle poppoolle tästä kaudesta,melkosta vuoristorataa oli tämä(kin) kausi
N-CoRe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Milan


Vastaus #556 : 28.05.2019 klo 11:46:56

No sinne meni Gattuso ja Leonardo. Gattusolle silti hatunnosto, koska kunnioitettavan lähellä se cl-paikka oli. Mitään takeita ei ole, että seuraava samaan pystyisi, koska vaihtuvuus tulee varmaan olemaan jonkinmoinen. Puheet, että jätettäisiin europa liiga väliin voisi olla pätevä ratkaisu, että päästäisiin aloittamaan taloudellisesti puhtaalta pöydältä vaikka se toki hieman kirpaiseekin.

Puheet myös siitä, että Gazidis olisi tekemässä junnupainoitteista mercadoa ei ole mielestäni (taidan olla vähemmistössä) huono asia, kunhan ne ovat ihan oikeita prospecteja eikä mitään arpakortteja. Helpommin tietysti sanottu kun tehty, mutta toivossa on toki hyvä elää.

MV-osastoa ei tarvitse miettiä ollenkaan ja rohkeasti vain Plizzari kakkoseksi ja pelejä alle. Tämän osaston suhteen ei varmasti ole huolta vaikka Donnan kausi mitenkään täydellinen ollutkaan.

Puolustus kun vaan hyvä jumala pysyisi terveenä (lue Caldara ja Conti). Vahvitusta vasemman puolustajan paikalle olisi silti syytä harkita, koska lähtijöitä tulee olemaan (mahdollisesti enemmän kuin 1). Itselleni nousi ensimmäisenä kaksi miestä mieleen- Ensimmäisenä nousi valjua seurattua niin paljolti Serie A tyyppisesti pelaava ja taktisesti kypsä Bernardo (Brighton) ja jos taas haetaan kotimaista vaihtoehtoa pelaamaan laitapakkina (kummalla tahansa laidalla) niin ensimmäisenä nousee mieleen nuori Claud Adjabong (Sassuolo) kun tässä nyt muutenkin tehdään kauppoja heidän kanssaan niin miksi ei myös häntä kyseltäisi.

Keskikentältä on myös lähdössä kööriä ja tutu nimet Tonali & Rovella, mutta silti ykkösvaihtoehtoa jos haetaan Gazidismaisesti niin itselläni olisi Dortmundista Sergio Gomez joka on nuoresta iästään huolimatta jo yllättävän kypsä pelintekijä ja modernin keskikentän pelintekemisen tekijämies. Näitä listatessa en tietenkään saatavuutta / hintaa tiedä, mutta kunhan nyt pidän hauskaa.

Laitureista en niin huolissani ole, mutta silti katsoisin kortteja Ezequel Barco ja Ferran Torres jos taas kotimaista haetaan niin ekat verkot vesille lähtisi varmaan Sensin suuntaan, mutta se on jo naarattu niin ehkä Enrico Brignola olisi mainio haku vaikka valmis paketti ei vielä olekkaan. Toinen olisi portugalilainen Felix Correia

Hyökkäykseen ei ketään tarvita, koska Piatek, Cutrone ja Silva ajaa aivan täysin varmasti asiansa. Toki jos lähtijöitä on tuleva niin sitten tilanne on täysin eri. Yksi kotimainen superjuniori jos on nostettava niin ensimmäisenä esiin nousee omien tutkimuksien jälkeen Cosimo Marco Da Graca Juvesta, joka voisi luopua hänestä jos kauniisti pyydettäisiin.

Tottakai tää on tällästä fantasy bookinggia, mutta so what. Kesä on ihmisen parasta aikaa ja joskus voi vaan haaveilla.
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #557 : 28.05.2019 klo 12:24:37

Andre Silva jatkaa kyllä matkaansa ellei sitten uusi valmentaja erityisesti vaadi hänen pitämistään. Samalla pitäisi varmasti tarjota takeita peliajasta, jota ei Piatekin ollessa mukana voitane antaa riittävissä määrin. Uskoisin, että molemmat tahot haluavat ratkaista tilanteen pysyvällä siirrolla johonkin toiseen seuraan. Epäselvempi on Cutronen tilanne. Peliaika kortilla ja tarjolla pääosin jämäminuutteja, eikä onnistumisia tullut keväällä juuri lainkaan, joten kysymysmerkkejä on hänenkin yllään.
Oronzo Canà

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Le minne d'Agatha


Vastaus #558 : 28.05.2019 klo 13:34:41

Asetelmat, joissa seuralegenda on päävalmentajana, ovat aina hyvin hankalia. Gattuson kohdalla kaikki lopulta meni, kuten ideaalitilanteessa olisi mennytkin. Onnistui kohottamaan hieman seuran kasvoja ja samalla rakentamaan jonkinlaista pohjaa tulevalle. Pysyi mediassa kuitenkin tyynenä, samalla kun varmasti joutui operoimaan hyvin rajallisellakin materiaalila. UCL-paikka olisi ollut se täydellinen lopetus, siitä jäi nyt hieman vajaaksi. Silti Gattuso pystyy nyt poistumaan omilla ehdoilla, ilman nöyryyttävämpää episodia ja samalla hän voi sanoa jättäneensä seuraajalle paremman joukkueen käsiin, minkä hän itse sai. Gattuso tuli kuitenkin vauhdista mukaan muutosprosessiin, joka vain viime kesänä kiihtyi. Siihen nähden suhteellinen tasainen kausi ja monella tapaa seesteinen ilmapiiri poislukien viime aikaiset ongelmat, ovat häneltä vahva työnäyte.

Toisaalta kuten muistaakseni viime kauden lopussa kirjoitin, ei Gattuso ole Milanille yksinkertaisesti tarpeeksi kova valmentaja. Perustaso kyllä nousi ja Gattuso kykeni repimään ja taistelemaan vaikeissa olosuhteissa. Mikäli tavoitteet ovat jossain muualla, pitää Milanin yksinkertaisesti saada sellainen valmentaja, joka on pelillisen evoluution kärjessä. Serie A:ssa on sikäli mielenkiintoinen tilanne, että pelillistä kilpailuetua voi yllättävänkin paljon repiä, mikäli osataan löytää oikea henkilö. Italialaisia tässä katsannossa on kovin vähän ja siksi en ymmärrä miksi Di Francesco on tässä keskustelussa mukana. Hän on Montellasta aavistuksen parempi versio, muttei kuitenkaan sellainen, joka kuroisi marginaalit ja sitä kautta pelitavallisen edun joukkueelle. Italialaisista Gianpaolo olisi ehdottomasti mielenkiintoisin, joskin jostain kertoo se, että hän ei tietystä lupaavan maineesta huolimatta koskaan ole valmentanut ns. isoa jengiä.

Simone Inzaghi voisi olla hyvä ja Lazio pelasi myös pelillisesti hyvin modernille jalkapallolle kilpailukykyistä jalkapalloa. Inzaghin etuna on myös se, että myös hän on joutunut toimimaan varsin turbulenttisella piazzalla.

Jardim olisi hyvin mielenkiintoinen ja fiksu valinta.

Sarriin on hyvin hankala uskoa, sillä Sarrin tulo vaatisi myös pelaajamarkkinoilla operoimista. Tuota materiaalia on hankala pelata Sarrille ominaista peliä.

Kaiken kaikkiaan tullaankin nyt siihen, että Milan on todella kriittisen valinnan äärellä. Sellaisen, jossa valmentajan pitää olla linjassa kesän hankintojen kanssa. Mikäli hankintoja ei tule, on silloin osattava tehdä ne johtopäätökset ja miettiä siihen sopivin valmentaja. Iso nimi ei auta, mikäli joukkuetta ei kyetä vahvistamaan tarpeiden mukaan. Taas Leonardo aiemmin SKYlla kertoi kuinka kesällä ei tule tapahtumaan paljoa, sillä FFP- rajoitteet ovat hankaloittavia.

Nyt olisikin osattava katsoa kauas. Vaikka Gattuso teki hyvää työtä, tämä on nyt se vuosi 0. Sellainen, joka pitää kestää ja jonka aikana pitäisi kaudelle 20-21 kyetä rakentamaan tukeva pohja. Tuleva valmentaja on Milanin suurin henkilörekry todella moneen vuoteen. Toivottavasti menee nappiin
kehäraakki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #559 : 28.05.2019 klo 14:18:11

Puheet, että jätettäisiin europa liiga väliin voisi olla pätevä ratkaisu, että päästäisiin aloittamaan taloudellisesti puhtaalta pöydältä vaikka se toki hieman kirpaiseekin.

Ihan ilman mitään provoa ihmettelen tätä uutista/huhua. Kuinka voi FFP:ssä kuitata talouden kuntoon jättämällä kauden EL-pelit väliin? Eikös tuota taloutta tarkastella FFP:n osalta aina viimeisten kolmen kauden osalta vai olenko ihan kujalla. Eikö tämä sulkeminen europeleistä ole periaatteessa se kovin sanktio jonka UEFA voi antaa ja yleensähän siihen lisätään velvoite parantaa taloutta tms. Pelaajien amortisaatiokuluthan (en tiedä mikä sana kuvaa tätä asiaa) jakautuvat koko sopimuksen ajalle, joten nekin ovat edelleen olemassa vaikka jättäydyttäisiin EL-peleistä pois. Ehkä tuolla rangaistuksella sitten voidaan saada lisää aikaa ilman muuta Settlement agreement hässäkkää ja siitä kannattaakin pysyä kaukana jos mahdollista.
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja Giampaolismo


Vastaus #560 : 28.05.2019 klo 14:37:49

Ihan ilman mitään provoa ihmettelen tätä uutista/huhua. Kuinka voi FFP:ssä kuitata talouden kuntoon jättämällä kauden EL-pelit väliin? Eikös tuota taloutta tarkastella FFP:n osalta aina viimeisten kolmen kauden osalta vai olenko ihan kujalla. Eikö tämä sulkeminen europeleistä ole periaatteessa se kovin sanktio jonka UEFA voi antaa ja yleensähän siihen lisätään velvoite parantaa taloutta tms. Pelaajien amortisaatiokuluthan (en tiedä mikä sana kuvaa tätä asiaa) jakautuvat koko sopimuksen ajalle, joten nekin ovat edelleen olemassa vaikka jättäydyttäisiin EL-peleistä pois. Ehkä tuolla rangaistuksella sitten voidaan saada lisää aikaa ilman muuta Settlement agreement hässäkkää ja siitä kannattaakin pysyä kaukana jos mahdollista.

Kyse ei ole tosiaan missään nimessä siitä, että vuoden EL-banni olisi joku kiirastuli, joka polttaa kaikki synnit pois. Mutta jos (ja kun) jonkinlainen sopimus on tulossa, olisi EL:n skippaamalla mahdollista saada sitten parempaa diiliä aikaan noin muuten. Esimerkiksi vuosi tai pari lisää siihen taannoiseen vuoden 2021 break-even deadlineen. Siinäkin sitten on pohdittava, onko parempi ottaa se 20 miljoonaa tämän kauden EL:stä vai jättää ne pöydälle ja hyötyä jossain muualla. Luulisi, että sponsoreillakin saattaisi olla aiheesta oma mielipiteensä jne. Kaiken kaikkiaan aika on varsin mielenkiintoinen FFP:n suhteen, kun myös UEFA on jo useampaan otteeseen maininnut jostain FFP 2.0:sta ja toisaalta isoja FFP-tutkintoja on lätkitty myös näille sheikkien nousukasseuroille ahkerasta korruptoinnista lobbauksesta huolimatta.
Kalajoen Camoranesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ac Milan, Valencia


Vastaus #561 : 28.05.2019 klo 18:40:28

Kuten yllä Oronzo Cana mainitsi on tulevan valmentajan rekry todella tärkeä asia. Nyt olisi se ihan viimeinen hetki kaivaa se kunnon meritoitunut valmentaja ruoriin. Tähän yhtälöön pitää sitten liittää Leonardon jättämän tontin täyttäminen.

Materiaalissa on potenttiaalia ja mahdollisuuksia mielestäni, kunhan tällä kaksikolla on selvä näkemys mitä haetaan ja joukkuetta rakennetaan, nykyisen pohjalta, sen mukaan.
Nyt on monta vuotta ajatukset ja pelilliset asiat hyppineet laidasta laitaan joka on varmasti heijastunut kentälle vielä tällä kaudellakin.

Toivottavasti näistä olisi opittu sen verran että esimerkiksi Cutrone lähetettäisiin kauden lainalla johonkin Kaljaariin, eikä myytäisi suoraan pois tyyliin Locatelli.
Tämä tietysti voi olla hankalaa nyky finanssikoukeroilla, mutta silti. Kokemus kun kertoo että tarvetta voi myöhemmin taas olla.
Sen enempää ostoihin tai myynteihin en vielä tartu, mutta Suson voisi laittaa eteenpäin. Jos ei satu tehoja tulemaan on miehen anti kentällä mielestäni todella vähäistä. Vielä kun myynnistä saisi tätä maagista hyvää ja mies kaipaa korotettua palkkaa niin myisin pois. Ellei nyt ole juuri se palanen jota tuleva valmentaja joukkueessa eniten kaipaa
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Calcio Pepen selostamana, ja DALLAS COWBOYS


Vastaus #562 : 28.05.2019 klo 21:44:02

Juudaksen pikalähdölle Ylos Johan tuon mikkihiiren haukkuminen alkoi itseäkin vituttaan.

Valmentajan suhteen olen tainnut hypätä Giampaolon rattaisiin. Nimenomaan se kiinnostavin vaihtoehto. Kaljarella vielä mukaan tuomaan hieman kokemusta. Sillä kyllähän kokemustakin kaivataan :)
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja Giampaolismo


Vastaus #563 : 28.05.2019 klo 22:52:51

Odottelin passissa, että IlDiavolo pääsee "julkistamaan" virallistuksen Leon lähdöstä ja nyt kehtaa itsekin tulla kommentoimaan Tuoppi Paska homma kyllä, että lähti, mutta tavallaan ymmärrettävä päätös, jos kerran kokee, ettei saa itsestään kaikkea irti tehdessään hommia jonkinlaisessa lieassa. Isot peukut myös tuomistaan pelaajista, uskoisin, että Higuainia lukuunottamatta kaikista Leon hankinnoista on vielä jonkinlaista iloa, joko kentällä tai myyntipuolella. Ja tavallaan Higuainiinkin käytetyt rahat saatiin aika mukavasti käytettyä suoraan Piatekiin. Pirun kova siirtokeisari pitää jostain löytää, jos halutaan Leo korvata yhtään samantasoisella ammattilaisella. Huhuissa tällä hetkellä ykkösenä pyörivä Sven Mislintat (tulevista Arsenal-meemeistä huolimatta) tällainen saattaisi olla. Persoonana Leonardo toki herätti myös soraääniä historiansa takia, mutta kyllä kyseessä on silti läpeensä punamusta ukko ja toi yhdessä Maldinin sekä Rinon kanssa uskoa jatkuvuuteen sekä tulevaisuuteen uuden omistajan tullessa. En pidä sitä sattumana, että näiden kolmen (eritasoisen) Milan-legendan ollessa ruorissa tehtiin yleisömäärissäkin paras tulos sitten vuoden 08/09. Isot kiitokset Leonardolle tästä vajaasta vuodesta ja hankalassa paikassa helvetin hyvin hoidetusta hommasta Ylos

Gattusonkin lähdöstä tuli virallista tänään ja mies kyllä lähti juuri suunnilleen niin Gattusomaisella tavalla kuin vaan voi. Soppari purettiin ja Rino jätti loppusopparin tienestit pöydälle, jotta apuvalmentajat ja muu Rinon mukana lähtevä osuus saisi täydet liksansa. Naapurissa tosiaan ollaan makselemassa sitä 25 miljoonaa kaljulle mulkulle, joten ei voi kyllä muuta sanoa kuin hattua nostaa. SPAL-matsin jälkeen annetut kommentit puhuivat paljon syistä tämän taustalla. Rino oli koko ajan todella analyyttinen valmentaja ja ymmärsi peliä erittäin hyvin, vaikka aina ei kyennytkään korjaamaan asioita omassa joukkueessaan, ja tällä analyyttisyydellä Gattuso totesi itsekin, ettei ole varma, pystyisikö parantamaan ensi kaudella pisteiden valossa. Siinä vaiheessa varmasti myös henkiset voimavarat olivat erittäin lopussa. Luoja tietää kuinka monta vuotta CL-pelien ulkopuolella rämpinyt kyseisen kilpailun kaikkien aikojen toiseksi menestynein seura on tällä hetkellä maailmankin mittakaavalla ihan kolmen kärjessä, kun mietitään valmentajaan kohdistuvia menestyspaineita. Voisin kuvitella, että puhdasta punamustaa suonissaan kantava mies ei koe noita paineita ainakaan yhtään jotain ulkopuolista valmentajaa pienempinä. Ja Rino on sentään vielä suunnilleen täysissä hengen- ja ruumiinvoimissaan, verrattuna vaikkapa itseluottamuksensa Milan-pestinsä loppuhetkillä ihan täysin rikkoneeseen Montellaan. Valmentajana Rino teki 18 kuukautta arvokasta työtä ja onnistui luomaan siitä Fassobellin hankkimasta pelaajalaumasta oikean joukkueen. Tiettyjä puutteita esim. hyökkäyspelaamisen suhteenkin toki oli, mutta edelleenkään en ole unohtanut sitä seksifutis-Rinoa, joka juoksutti kunnon syöttökoneen kuluneen kauden alussa kentälle. Loukkaantumisiin sekin sitten lopulta kaatui, mutta siinä oltiin pirun kaukana mistään Grinticseistä.

Gattuson lopputuloksena Milanissa oli lopulta Coppan finaalipaikka sekä sarjassa 6. ja 5. sija, joista jälkimmäinen parhailla pisteillä sitten viimeisten senaattorien. Pistekeskiarvo sarjassa oli lopulta 1.81, mikä on Gattuson valmentajakauden alusta laskien kolmanneksi eniten Italiassa. On kyllä helkkarin iso harmi, että noillakin luvuilla se lopullinen palkinto jäi saamatta ja kokonainen kausikin päättyi lopulta niukasti pettymykseen. Joka tapauksessa, Grazie Rino! Siinä on aivan helvetin hieno mies.


Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #564 : 29.05.2019 klo 00:05:10

Uutinen
OracoloRN: Milan, powder keg or dust in the eyes? Let's be clear

Resizing. This is the word that is more fashionable these days compared to the name of Milan. A word that adds to the anger and frustration of the Rossoneri fans, already suffering for the Champions of a single point and now in crisis even for the news of a future that many believe seems uncertain and marked by a general downsizing. It therefore seems only right to clarify the situation of Milan to allow the fans to look more confidently to the future.

Gattuso's farewell

As we announced in our article of last May 8 (read here), Gattuso left the Rossoneri's bench immediately at the end of the season. The main news circulating speaks of a lack of sharing of the new Rossoneri project, but in truth it was precisely the same company that put Gattuso in the door, granting him "the honor of arms" for the work done this season and for the great bond with the Rossoneri fans. The same goes for Leonardo: Elliot has decided to change and carry out his project without the Brazilian.

Chapter coach

Elliott and the managing director Gazidis have a clear idea in the head of what will be the road to take already in the coming months to bring Milan to high levels. There is therefore no reduction in the Rossoneri's home, but only the choice to continue without Leonardo and above all without Gattuso. Just the coach chapter is what is most pressing for the club's leaders: the goal is an international profile and high level for this the first choice is always the Tottenham coach, Mauricio Pochettino.

Important market

Even on the market front, Elliot will not hide, on the contrary he intends to make massive investments without any downsizing. Clearly, however, first there is a need to close the coaching box to share all the choices with the new Rossoneri coach. As said then the Milan market will be massive, with the arrival of about 8/9 new faces and with only one discriminate: they will have to be STRONG players! In Elliot's house, you will not therefore look at "young" or "old", but mainly at the skill of every player on the Rossoneri's notebook: obviously for a purely entrepreneurial speech they will be evaluated more carefully and priority will be given to profiles on 24/25 years, but it will still be international profiles of already established champions or on the launching pad. Elliot's project is therefore clear: no downsizing, but important investments to bring Milan up high. We do not know if the club's strategy will immediately lead to the much sought after results because then in the end it is always the field to speak, but at the moment there is no downsizing. Rossoneri fans get this "bad" word out of your mind and sleep peacefully because Milan's future is certainly rosy.
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #565 : 29.05.2019 klo 10:44:12

Gazidis:

Uutinen
Gazidis in an interview to GdS:

"I arrived in December and took advantage of all the time available to understand the club and Italian football. It was a big immersion. If I haven't spoken in this intense year it is because with humility, it was right to study everything first."

"But now that the season is over, it is time to explain the project of the ownership and from my point of view; starting from the beginning, however, recalling that Elliott unexpectedly took the club in late July and had to solve huge problems in a couple of weeks."

"Elliott inherited a club [ownership] that could not pay their debts. Let’s face it: Milan have been saved. €220M were paid to the club to supply it with capital and to meet its obligations. Not doing so, would have meant bankruptcy and risk of relegation."

"Soon after this, we signed Leonardo. I will always thank him for the great work he did during those weeks to revive the club. We will always be grateful."

"Leonardo has decided to leave and to live new challenges. He will always have my thanks for what he has done. There was no conflict with him, but the maximum recognition for him and his great effort."

"I have no words to describe Gattuso; an extraordinary man who has borne full responsibility for the season on his shoulders - maybe even too much responsibility. He made an analysis and a choice of great honesty [to leave] - he could not carry this weight."

"Rino will remain a friend of this club forever. I didn't know him before; I have now enormous respect for him."

"I never thought of him [Campos], he is an executive at Lille, where he is doing well, and he will not come to Milan."

"I would really like to see Paolo [Maldini] stay with us and help me in this great challenge with an increasingly central and more important role. I admire him immensely. He represents the values and the culture of the club. He is ideal for managing the technical area"

"He would have good staff around him. Not a facade role but absolutely central in technical choices. I don't ask him [Maldini] to do everything by himself. You work in a group, you will be supported and helped, you also give us a lot."

"It has been a tiring season for everyone, and Paolo has also asked for time to reflect in order to understand if he has the right energy to start again with this difficult, arduous project, which requires the utmost commitment and that you must totally be tied to."

"This is the condition for anyone who wants to come to Milan. But in Maldini's case, he must not come to Milan, because he is Milan. I do not want to think of other profiles other than Paolo; I am now waiting for his decision - then we'll sign the new coach and players."

"The new coach will be chosen with attention; age or nationality doesn't matter, as long he is suitable for what we want to do and build."

"The choice of the manager, with the help of Maldini, will be done calmly, studying every detail; history, personality, profile, results, statistics. We don't want to miss anything. We have a long and challenging game to play. I'm sure we'll win."

"In my experiences as a football executive in the United States and England, I know how to study the profiles of those who are suitable for having a role in a structure."
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja Giampaolismo


Vastaus #566 : 29.05.2019 klo 16:38:01

Gazidikselta ihan fiksuja sanoja. Hauska huomata, että tämän jälkeen valtaosa twitterin ja muiden paskakaivojen balkanilaisista ja arabialaisista idiooteista hyppäsi välittömästi Gazidiksen bandikseen. Siellä putosi oikeasti tuokkoskaupalla moussakaa lattialle, kun Gazidiksen suunnitelmissa ei ollutkaan ostaa nuoria pelaajia ja myydä ne heti seuraavalla kaudella. Villikelkalla päähän jne. Maldinin signaus isoon ja näkyvään pestiin on kyllä uskoakseni kova veto. Siinä ei fanien silmissä Rinon ja Leon lähtö niin paljoa paina, kun kauden aikana seuran twitteriin pukkaa päivittäin Milanellosta kuvia, joissa treenien sijaan puolessa on pääosissa Paavali Maldini hyvin istuvissa chinoissa ja villapaidassa. Ja kun tarjottu pesti taas oli riittävän kova, saa Gazidis Maldinin mahdollisesti kieltäytyessä kuitenkin jonkinlaisen synninpäästön, sillä aina voidaan olettaa, ettei Maldini kokenut olevansa riittävän valmis toimimaan teknisenä johtajana. Itse toivon kovasti, että ottaa pestin vastaan, saa ympärilleen jo remmissä olevan huippuskoutti Moncadan oheen pari muuta maailmanluokan nimeä ja sitten mennään.

Valmentajarintamalla joku toimittaja kertoi kuulleensa vanhalta koulukaveriltaan, joka on Inzaghin ystävä, että Simone olisi tulossa valmentajaksi ja odottelee lähinnä vahvistusta. Paha sanoa, voipi hyvin olla, että ovat käyneet Pub Viialan ala-astetta tms, joskin vedonlyöntimarkkinoilla kertoimet olisivat myöskin tuon linjoilla. Itse hyppäisin ehkä IlDiavolon seuraksi Giampaolon vankkureihin. Marco on ollut omalla systeemillään yksi viimeisten vuosien innovatiivisimpia valmentajia Italiassa ja väittäisin miehen olevan nyt valmis ottamaan seuraavan askeleen. Pään kestävyys on kysymysmerkki, joskin se tulee olemaan sitä lähestulkoon kaikilla seuraan tulevilla valmentajilla (poislukien joku managerien top 10 maailmassa) ja on Giampaolo päässyt sitä vähän treenailemaankin aina vekkulin Ferreron alaisuudessa operoidessa. Giampaolon kohdalla mainittakoon vielä anekdoottina, että B&G:n loppuaikoina Arrigo Sacchi on suositellut Gallianille kahta valmentajaa erityisesti. Pippon jälkeen Sacchi suositteli silloin Empolissa ollutta Sarria, mutta Galliani päätyi Sinisaan ja Sarri meni Napoliin ja vuotta myöhemmin suositukset sai Sarrin aikaansaamia tuloksia Empolissa parantanut Giampaolo, mutta Galliani päätyi Montellaan.
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #567 : 29.05.2019 klo 23:45:43

Nämä on aina vaikeita, kun pitäisi betsata voittavaa hevosta valmentajamarkkinoilla. Erityisesti Berlusconin viime vuosina joku Sarri olisi kyllä poltettu nopeasti loppuun ja kenkää olisi tullut, koska ei peluuttanut kahta hyökkääjää tai jotain muuta yhtä nerokasta. Nyt on kuitenkin joku tolkku valinnoissa ja mitään ex-pelaajia ei väkipakolla raahata arpa-hengessä sisään, kun haetaan uutta Sacchia tai Capelloa. Ihme, että Allegri aikanaan saatiin sisään, eikä Carlettoa korvattu jollain entisellä pelaajalla.

Erinäisissä huhuissa on nyt mainittu ainakin seuraavat nimet: S. Inzaghi, Giampaolo, Jardim, Donadoni, Mourinho, Sarri, Allegri, EDF, De Zerbi, Pocchettino jne. Osa varmasti ihan puhtaita läppiä, kuten esim. Mourinho, joten realistisesti kaksi ensimmäistä lienevät oikeasti ne joita pohditaan. Kertoimissa S. Inzaghi saa alle kolmen kertoimen, kun Giampaolo menee yli nelosen jo.

https://www.thesackrace.com/teams/ac-milan

Itselle kelpaa sellainen, joka peluuttaa aktiivista ja tarvittaessa hyökkäävää hyvin organisoitua futista. Tähän sitten kylkeen järkevät hankinnat ja menestys on taattu.
Milanista

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Milan, Suomen maajoukkue, Baltimore Ravens


Vastaus #568 : 30.05.2019 klo 09:06:41

En kyllä haluaisi missään nimessä Simone Inzaghia valmentajaksi. Ei juuri mitään edistystä edellisiin ja olisi kahden vuoden jälkeen viimeistään pihalla. Toiveissa olisi joku oikeasti menestynyt ja kokenut valmentaja. Pochettino huhut voi heittää suoraan romukoppaan, ei ole mitään toivoa saada häntä. Jardimkin korvattiin osaksi viime kautta Thierry Henryllä.
Oronzo Canà

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Le minne d'Agatha


Vastaus #569 : 30.05.2019 klo 14:34:46

Simone Inzaghi on yhdessä Gianpaolon kanssa nimenomaan ollut sarjan innovatiivisimpia valmentajia, joka on pystynyt aika hyvin työskentelemään hyvin vaikeissa ja turbulenteissa olosuhteissa. Näiltä osin valinta hänen ja Gianpalon väliltä on tilanteena varsin hyvä.

Siinä missä seura on FFP-rajoitteineen pelaajamarkkinoilla hankalassa asemassa, valmentajan palkkaamiseen rajoitteita ei ole. Sitä kautta tarjolla voisi olla aika laajakin kirjo valmentajia, mikäli sopimus on taloudellisesti hyvä. Näin ollen epärealistisemmaltakin kuulostavat nimet menevät jonkinlaisen logiikan piiriin. Luonnollisesti mitä kovempi valmentajan profiili on, sitä vaaditaan liikkumavaraa pelaajamarkkinoilla, joka taas on ongelma.

Siksi toistan itseäni siinä, että tämä rekry on tämän vuosituhannen merkittävimpiä rekrytointeja. Valmentajan nimi tai media-arvo on täysin toissijainen asia. Nyt pitäisi löytää juuri oikeanlainen profiili, joka kykenee sopeutumaan nykyisen pelaajamateriaalin kanssa, nimenomaan seuran ostorajoitteiden vuoksi. Tarvitaan myös vakautta, koska pelaajatilanne tulee vielä FFPn vuoksi valitettavasti olemaan turbulenttinen jonkin aikaa.

Valmentajan rekrytointi on kuitenkin vain osa laajempaa kokonaisuutta, jossa koko urheilujohtoa on osattava katsoa kriittisesti. Alkaen urheilujohdosta aina scouttausosastoon ja läääkintähenkilökuntaan. Valmentajan rooli on luonnollisesti korostuneen suuri, mutta kaiken toiminnan pitää tukea tätä urheilullista prosessia. Siksi esimerkiksi suuren roolin tarjoaminen Maldinille kuulostaa hieman erikoiselta. Puhutaan kuitenkin tehtävästä, jonka hyvin tai keskinkertaisesti hoitamisella on massiivinen ero. On vaikea ymmärtää tätä Maldinin peliä, jossa nyhdetään mahdollisimman isoa roolia hyvin urhautuvalla retoriikalla. Loppujen lopuksi Maldinin näytöt ovat vielä hyvin ohuet, joten jonkinlaisten ehtojen saneleminen näyttäytyy hyvin erikoiselta.

Rahaa Milanilla edelleen on, vaikka FFP asettaakin tiettyjä rajoitteita.Sen sijaan Milan ei vuosikausiin ole ollut kovinkaan taidokas käyttämään sitä, joka kertoo keskinkertaisesta urheilujohdosta. Seurassa pitäis nyt osata luoda pohja tulevalle menestykselle. On osattava vahvistaa kaikkia rakenteita, jolloin myös talouteen saadaan tehokkuutta. Ymmärrettävästi Atalanta ei sijoitu joka vuosi UCL-paikoille, mutta se toimii hyvänä esimerkkinä toimivasta urheiliprosessista ja siitä, kuinka rahan määärää merkittävämpi arvo on siinä, miten sitä käytetään. 
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja Giampaolismo


Vastaus #570 : 30.05.2019 klo 16:38:49

Hyvä viesti Ylos Omalla kohdalla täytyy myöntää, että olen noin taktisella puolella perillä enemmän Giampaolon kuin Inzaghin aivoituksista. Siksi ehkä preferenssini mieluummin parrakkaamman osapuolen suuntaan. Lisäksi Inzaghi on ainakin Laziossa peluuttanut käytännössä pelkästään kolmen linjaa, jonka käyttöönotto vaatisi kesän pelaajamarkkinoilla ehkä suhteettoman suurta keskittymistä topparipuolelle. Zapatan jatkaessa matkaa, ei rosterissa ole ns. mitat täyttäviä toppareita kuin Musacchio sekä Romagnoli (ja Caldara sitten joskus marraskuussa) ja tällä hetkellä vaadittavan yhden kunnon hankinnan sijaan pitäisi kesällä löytää kaksi sellaista topparia, joita kehtaa peluuttaa. Noin muuten molemmat huhujen kärkivalmentajat ovat osaltaan kyenneet ulosmittaamaan käytössä olevistaan pelaajista maksimitason irti, mistä kertovat esimerkiksi Sampdorian jatkuvat voitolliset pelaajamyynnit (Skriniar, Torreira, Schick ja tulevana kesänä mahdollisesti esim. Linetty tai Andersen). Kuriositeettina mainittakoon vielä, että jomman kumman em. herran hypätessä puikkoihin, pystyy sekä Giampaolon 4-3-1-2:ssa että Inzaghin 3-5-1-1:ssä kuvittelemaan jonkinlaisen paikan kaikille tämän hetken Milan-rosterin pelaajille paitsi Susolle. Jo useampi valmentaja Sinisasta alkaen on pyrkinyt koulimaan Susoa pois umpilaiturista keskemmälle, toistaiseksi siinä vielä epäonnistuen. Mielenkiintoista nähdä, miten tässä tullaan menettelemään. Muistetaan kuitenkin, että Suso tuli Milaniin aikoinaan alle miljoonalla, joten sen 40 miljoonan ulosostopykälän voitot tulisivat ihan puhtaana viivan alle. Siltikään en kyllä missään nimessä haluaisi Susosta luopua, joskin jos vaikka Suson ja Donnarumman välillä pitäisi valita, olisi silloin valinta aika selvä.

Valmentajan rekry on tosiaan todella tärkeä. On erittäin olennaista, että kabinettipuolella tehtävien rakenneuudistusten aikana kentällä tapahtuu positiivisia asioita, jotka pitävät fanien sekä median uskon projektiin kohdallaan. Jo nyt nähtiin, kuinka innoissaan kaikki paskalehdet hyökkäsivät heti maanantaina Milanin niskaan ja kuinka sekä siellä että fanipohjassa laitettiin välittömästi kriisinappi pohjaan. Laadukas valmentaja, joka pystyy pitämään joukkueen peli-ilmeen tasaisena ja positiivisena sekä ulosmittaamaan pelaajien potentiaalin kentälle on tärkeä osa projektin uskottavuutta ja positiiviset asiat kentällä heijastuvat kyllä varmasti sponsoripuolellakin yms. Arsenalissa ollessaan Gazidis teki ymmärtääkseni Wengerin korvaajan rekryprosessin aika juurta jaksain ja analyyttisesti saaden siitä myös kovasti kehuja. Olettaisin, että samantyylinen lähestymistapa tulee olemaan käytössä nytkin ja valmentajavaihtoehtojen persoonat, menneisyydet ja soveltuvuudet pestiin tullaan käymään tarkasti läpi. Tavallaan en myöskään usko, että Inzaghi, Giampaolo tai kukaan muukaan on vielä ihan hirveän lähellä tulla valituksi, kun seuran urheilujohdon puolella on tällä hetkellä melko tyhjää. Ensin varmaan saadaan Maldinin päätös, jonka jälkeen aletaan laittamaan muuta tiimiä siinä ympärillä pakettiin. Tähän tiimiin sitten kuuluu valmentajakin.

Noin muuten urheilupuolella - ja varmaan myös muuallakin johdossa - on tällä hetkellä käynnissä useampikin rekryprosessi sekä uuden tehtävän täyttäminen. Skouttina kovaa jälkeä Monacossa tehnyt ja Milanin pääskoutin pestiin talvella hypännyt Geoffrey Moncada olisi Di Marzion mukaan saamassa Maldinin ohella ylennystä johonkin tehtävään (itse veikkaisin että joko Maldinin jonkinlaiseksi oikeaksi kädeksi tai sitten junioripuolelle jonkinlaiseen johtorooliin) ja Radio Rossoneran Pietro Balzano Prota on kertoillut myös, että yleisesti skouttipuolella on tarkat analyysit menossa ja haastatteluja on jo tehty uusille tulijoille. Yksi mielenkiintoinen tässä kohtaa jo kohtalaisen varmalta näyttävä uusi tulokas on Shad Forsythe, joka on toiminut Gazidiksen alaisuudessa Arsenalissa (yllättäen :D) sekä sitä ennen Saksan MM-kultaa voittaneiden mörköjen riveissä tittelillä Head of Performance. Tuohon pestiin liittyy sekä fysiikkapuolen vastuu, että myös kaikenlainen muu suorituskykyyn liittyvä, mentaalipuolesta ja ravinnosta lähtien ja ilmeisesti Forsythe oli ainakin todella arvostettu tuossa hommassa Brasilian MM-kisojen aikana. Kun katselee viime kauden loukkaantumismääriä ja mentaalipuolen räjähdyksiä, ei jonkinlaisten uudistusten tuominen tuolle sektorille kuulosta ollenkaan huonolta ajatukselta. Näitä tulee varmaan vielä enemmänkin esiin, nythän on tavallaan vasta Gazidiksen ensimmäinen kunnollinen työviikko. Ensimmäinen puoli vuotta tarkkaa analyysiä siitä, mikä on hyvää ja mikä huonoa ja nyt kauden jälkeen on alettu laittaa asioita uusiksi. Tähän mennessä Gazidis on antanut näyttöjä olemma yhtä hyvä supliikkimies kuin TIS5-kauden Iiro, ja nyt on aika sitten sille substanssille.
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #571 : 31.05.2019 klo 01:19:06

OC:n Maldini kommentteihin liittyen yleistä mutinaa:

Mielenkiintoisia päiviä eletty kyllä sekä valmennuksen että johdon osalta. Gattuson lähtö oli mielestäni kohtuullisen selvä homma ja vaikka Empoli olisi sen maalin taikonut, niin cl-paikka ei olisi lopputulemaa muuttanut. Tämä kuitenkin yritettiin naamioida jotenkin niin, että vielä istuttiin ja keskusteltiin asiasta, jonka jälkeen sitten ilmoitus, että yhteisymmärryksessä sovittu jne. Leonardon lähtö sen sijaan enemmän ns. puskista ja vastahan ne huhutkin voimistuivat viimeisten päivien tai maksimissaan parin viikon aikana. Brassin lähtö hoidettiin selkeästi matalemmalla profiililla ja Gazidiksen kommentteja enempää ei ole tainnut tästä missään olla virallisesti. Jonkin verran eroa näissä kahdessa työsuhteen päättymisessä, mutta onhan valmentaja toisaalta suuremmassa roolissa julkisuuden osalta ja Gattuso vielä päälle aika monta pykälää kovempi seuralegenda vs. Leonardo, joten onhan tuossa logiikkansa. Tästä päästäänkin Maldiniin ja hänen rooliinsa. Hieman erikoiselta on kuulostanut, että nyt Gazidis olisikin tarjoamassa entistä tärkeämpää roolia urheilutoimenjohdossa. Yksi kausi Leon peesissä ja päällisin puolin ok duunia ainakin hankintojen osalta tehnyt brassi nakataan pihalle, mutta Maldinille annetaankin enemmän vastuuta? Mikä logiikka tässä on? Ja vastuutahan Maldini tuntui aiemmin kaivanneen, joten jos nyt olisi tarjolla lisävastuuta, niin mitä miettimistä siinä enää on?

Oma arvio tilanteesta on se, että Maldini halutaan pitää mukana seurajohdossa hinnalla millä hyvänsä ihan puhtaasti pr-mielessä. Curva Sud ei ehkä Maldinia liiemmin arvosta, mutta keskivertofanit sen sijaan kyllä ja myös etä-fanit suhtautuvat varmaan 99%:sti posilla Maldiniin + palloileva maailma ylipäätään. Tuskin Paololle mitään gallianimaista siirtomogulin roolia kuitenkaan tarjotaan, vaan hankinnatkin tehdään ns. tiimityönä, jolloin yhden henkilön kokemattomuudella ei olla syöksemässä seuraa kadotukseen. Muutenhan Elliott on myllännyt toimistoa melko aktiivisella otteella ja ns. merkittävät positiot on miehitetty täsmähankinnoilla. Baresilla ja vastaavilla sitten enemmän seremoniallinen rooli taustalla.

Oronzo Canà

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Le minne d'Agatha


Vastaus #572 : 31.05.2019 klo 11:58:49

Maldinin epäröinti roolin suhteen liittyy juuri siihen haluttomuuteen olla ison pr-arvon omaava nimi porukassa. Neuvotteluille Maldini on antanut aika tarkat raamit, etenkin sen suhteen että saisi riittävän budjetin kasaamaan itselleen mieleisensä staffin ja mahdollisimman suuren autonomian toimia tuossa roolissa. Maldinin näkemykset ja seuran näkemykset eivät ole tähän mennessä kohdanneet 1:1.

Gazidis haluaa lähteä viemään seuraa tietynlaisesta nollapisteestä panostamalla enemmän nuoriin pelaajiin. Tämä on taas modus operandina hyvin toisenlaisessa Milanissa eläneille Leonardolle, Gattusolle ja ennen kaikkea Maldinille sellainen, johon he ymmärrettävästi suhtautuvat varauksin. Jos pitäisi analysoida miksi, niin jo koska valmiilla tähtipelaajilla onnistuminen on varmempaa ja helpompaa. Toisenlainen projekti sen sijaan vaatii todella kovaa marginaalien kuromisen tietotaitoa ja osaamista, joiden suhteen on edellä mainittujen nimien kohdalla kysyttävä kriittisiä kysymyksiä.
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #573 : 31.05.2019 klo 12:36:35

Leonardoa, Gattusoa ja Maldinia ei varmaan kiinnosta pätkääkään, mitä tuo heidän haluama seuratoiminta maksaa. Gazidisia todennäköisesti pomonsa puolesta vähän kiinnostaa.
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #574 : 31.05.2019 klo 13:02:34

Väitetystihän Maldini haluaa tuplaliksan viime kauteen verrattuna. Voi olla sinänsä perusteltu vaatimus tai sitten ei, mutta jos irtopisteitä haluaa kerätä, niin ottaa toki vahvasti pataan Gattusolta, joka ns. seuran miehenä lähti maltillisella lähtökorvauksella(10% loppusopparin palkoista) + täydet palkat sitten muulle hänen valmennusstaffilleen sopimusten mukaisesti. Allekirjoittanutta ei haittaisi, vaikka Maldini lähtisikin, mutta voihan se olla, että sopivalla roolituksella olisi hyödyllinen kokonaiskuvaa ajatellen, joten kai loogisesti ajatellen pitäisi toivoa, että yhteisymmärrys löytyy.

 
Sivuja: 1 ... 22 [23] 24 ... 31
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines