FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.07.2021 klo 04:17:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 16
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 18/19  (Luettu 106060 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
-Nilkki-

Poissa Poissa


: 21.08.2018 klo 12:07:24

Borussia Dortmund 2018-2019

Uusi kausi saatiin käyntiin eilen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelulla Fürthin vieraana. Tuosta matsista mukaan tarttui 1-2 vierasvoitto. Kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu oli siis tuloksellisesti positiivinen. Kauden ensimmäinen liigamatsikin on edessä jo viikonloppuna niin tässä kohtaa on varmaan hyvä laittaa uusi kausiotsikko tulille. Käyn tässä avausviestissä läpi viime kauden tapahtumia lyhyesti. Sekä kesän pelaajasiirtoja sekä luon omalta kannaltani katsausta alkavaan kauteen.


Katsaus menneeseen kauteen 17/18

Kauteen lähdettiin Thomas Tuchelin potkujen ja todella sekavan ajanjakson jälkeen toiveikkaina sillä uudeksi valmentajaksi oli palkattu nuoren Ajaxin joukkueen Eurooppaliigan finaaliin asti luotsannut Peter Bosz. Dortmundin faneista varmasti enemmistö oli toiveikas sen suhteen, että Bosz saisi nuoren Dortmundin joukkueen pelaamaan yhtä vauhdikasta ja näyttävää hyökkäyspeliä, kun mies sai Ajaxin pelaamaan. Näin ei kuitenkaan lopulta käynyt vaan ajoittaiset väläytykset näyttävän hyökkäyspelaamisen suhteen jäi sen seikan jalkoihin, että puolustussuuntaan Boszin joukkue oli, kuin suuri valtamerilaiva ilman kapteenia komentosillalla. Kesken kauden Bosz sai odotetusti kenkää huonojen tulosten takia. Tuolloin huhuissa korvaavaksi valkuksi pyöri monia nimiä joista lopulta Kölnistä kauden alussa kenkää saanut Peter Stöger valittiin hommaan loppukauden mittaisella sopimuksella. Stögerin alku seurassa oli tuloksellisesti hyvä, mutta mitä lähemmäksi kauden loppua tultiin kävi kaikille selväksi miehen pelikirjan sivujen pieni määrä. Voittoja ja tasapelejä saatiin raavittua lähinnä tuurilla ja yksilöiden omien suoritusten ansiosta. Ei niinkään hyvän ja organisoidun hyökkäyspelin tuloksena.

Pelaajiston suhteen koko kauden oli nähtävillä selvät ongelmakohdat keskikentän keskustan puolustavien pelipaikkojen sekä laitapakkien suhteen. Kehlin lopetettua uransa ja Benderin siirryttyä veljensä seuraksi Leverkuseniin oli keskikentän keskustassa huutava pula hyvästä peliä rikkovasta ja tasapainottavasta pelaajasta. Tähän ongelmakohtaan seurajohto ei reagoinut koko kauden aikana millään tavalla ja tulos oli nähdynlainen. Lisäksi ykkösmaalivahdiksi hommattu Roman Bürki oli koko kauden todella epävarma. Mikä ei ainakaan auttanut pulustuslinjan pelaamista miehen edessä. Keskikentän hyökkääville pelipaikoille löytyi useita vaihtoehtoja, mutta sielläkään ei liikaa laatua ollut. Yarmolenko väläytteli välillä hyvää vetoaan, mutta miehen halu haastaa pakkeja oli aivan liian heikko. Mitä tekee laiturilla joka ei haasta? Michy Batshuayi hankittiin paikkaamaan Aubameyangin lähdön jättämää aukkoa piikissä. Maaleja Batshuayi tehtaili ihan kiitettävään tahtiin, mutta muutoin miehen anti hyökkäyspeliin jätti toivomisen varaa paljon. Nuoriso-osasto Sanchon ja Pulisicin johdolla hoiti saamansa liian suuret saappaat tyylikkäästi. Uusista hankinnoista viime kauden osalta plusmerkinnän saa omissa papereissani ehdottomasti Freiburgista tullut Maximilian Philipp. Tekniikassa voisi olla toivomisen varaa, mutta miehen röyhkeys maalin edessä ja monikäyttöisyys korvaa paljon tuota tekniikan vajetta.


Kesän pelaajaliikenne:

Sisään:
Abdou Diallo 28M€ (Mainz)
Thomas Delaney 20M€ (Bremen)
Axel Witsel 20M€ (TJ Quanjian)
Marius Wolf 5M€ (Frankfurt))
Marvin Hitz ilmaissiirto (Augsburg)
Achraf Hakimi lainasiirto (Real Madrid)

Ulo:
Andriy Yarmolenko 20M€ (West Ham)
Sokratis  16M€ (Arsenal)
Mikel Merino 7M€ (Newcastle)
Gonzalo Castro 5M€ (Stuttgart)
Andre Schürrle lainasiirto (Fulham)
Dominik Reimann ilmaissiirto (Holstein Kiel)
Eric Durm ilmaissiirto (Huddersfield)
Felix Passlack lainasiirto (Norwich)
Roman Weidenfeller lopetti uransa viime kauteen


Katsaus joukkueeseen kesän siirtojen jälkeen:

Ykkösmaalivahtina jatkaa Roman Bürki jolla on alkavalla kaudella todella iso näytönpaikka. Saako mies karsittua pelaamisestaan viime kaudella tulleita hasardeja pois vai jääkö odotukset lunastamatta? Mies on näin katsojan kannalta suorastaan raivostuttava. Välillä aivan maagisia refleksitorjuntoja joihin harva veskari venyy, mutta niille sitten vastapainona jäätävää koomailua. Nuo koomailut pois pelaamisesta niin hyvä tulee. Weidenfellerin lopetettua viime kauteen Hommasi seura Marvin Hitzin Augsburgista kirittämään Bürkia. Hyvä ja ennenkaikkea edullinen ratkaisu mahdolliseen ongelmaan tolppien välissä. Bürkin puolustukseksi on tosin sanottava, että harva veskari varmasti olisi loistanut tuon viime vuonna nähdyn puolustuslinjan edessä.

Laitapakki osastolla jatkaa vanhat sotaratsut Marcel Schmelzer ja Lukasz Piszczek joiden laskevaa suorituskäyrää monet tuskastelivat jo viime kaudella. Vasemmalle olisi terveenä ollessa tarjolla myös Raphael Guerreiro. Toivottavasti miestä nähdään alkavalla kaudella enemmän vasemmanpakin tontilla eikä keskikentän pohjalla viime kauden tapaan. Tätä toivetta ainakin tukee kesän hankinnat keskikentälle. Oikealle hankittiin Piszczekin kirittäjäksi Realista Achraf Hakimi. Hakimi pelasi ainakin kesän kisoissa hyvin ja samanlaista tasoa odotan mieheltä alkavalla kaudella. Piszczek lopetti myös kesän mm-kisoihin maajoukkueuransa ja lisääntyvä lepoaika maajoukkuetaukojen aikana voi nostaa miehen suoritustasoa, ainakin teoriassa. Lisäksi rosterista löytyy myös Jeremy Toljan jolta ainakin itse odotan suurta tasonnostoa viime kaudella nähtyyn verrattuna. Lahjoja selvästi on, mutta nyt olisi aika alkaa lunastaan niitä odotuksia joita mieheen on ladattu.

Topparien suhteen uskoisin, että kauteen lähdetään parilla Manuel Akanji ja Abdou Diallo. Siinä on vähän vanhan kunnon Subotic - Hummels parin tuntua. Akanji on perusvarma ja kohtuullisesti peliä avaava toppari joka osoitti tason riittävyyden jo viime kaudella. Diallo on taas selvästi paremmin pelinavaamisen hallitseva ja hyvin sijoittuva toppari. Ainakin teoriassa pelaajien pitäisi täydentää toisiaan. Lisäksi varalla on vielä kokenut Toprak ja nuori ranskalaistoppari Zagadou joka väläytteli osaamistaan muutamissa matseissa jo viime kauden aikana.

Keskikentän pohjalle hommattiin tosiaan kesän siirtoikkunassa Thomas Delaney ja Axel Witsel tuomaan kaivattua kovuutta jota tuolta paikalta selvästi puuttui. Itselläni on varsinkin Delaneyn suhteen kovat odotukset. Kehlin ja benderin poistumiseen rosterista on vihdoin reagoitu pelaaja hankinnalla. Kesän mm-kisoissa tuli taas ihailtu Delaneyn rauhallista tapaa johtaa keskikentän prässiä oikeisiin kohtiin ja miehen kykyä sijoittua oikein sekä katkoa hyökkäyksiä oikein ajoitetuilla taklauksilla. Witsel tarjoaa siihen vierelle huomattavasti enemmän pelinrakentelun osalta, mutta myös Witsel osaa tuon fyysisen pelin tarvittavalla tasolla. Lisäksi tuohon keskikentän pohjalle on tarjolla Julian Weigl ja Mahmoud Dahoud, joilta molemmilta odotan tasonnostoa viime kauteen verrattuna. Lisäksi löytyy vielä Nuri Sahin ja Sebastian Rode. Ainakin valinnanvaraa löytyy mistä valita. En tosin yllättyisi mikäli toinen tai molemmat herroista Sahin ja Rode vaihtaisi vielä maisemaa. Kysyntä herrojen palveluksille vaan taitaa olla aika heikko ilman alennusmyyntejä?

Keskikentän hyökkääville pelipaikoille löytyykin useampia vaihtoehtoja. Keskustassa pelinteosta vastaa Götze ja Kagawa sekä nuori lahjakkuus Sergio Gomez. Ainakaan näistä herroista ei pitäisi hyökkäyksien rakentelun jäädä uupumaan. Laidoillekin löytyy hyvin erilaisia vaihtoehtoja. Nopeat ja tekniset nuoret Sancho ja Pulisic. Voimakas ja suoraviivainen Wolf joka ainakin itselleni tuo mieleen erehdyttävästi Kuban pelaamisen. Bruun Larssen on ainakin itselleni vielä vähän kysymysmerkki. Raporttien mukaan on väläytellyt harjoituskaudella osaamistaan, mutta tarvii mieheltä muutama kunnon ottelu päästä näkeen ennen, kun alkaa luomaan mielikuvaa sen tarkemmin. Marco Reussista ei tarvi varmaan mitään muuta sanoa, kun että toivottavasti kapteeni pysyy kasassa. Äärimmäisen tärkeä mies joukkueelle ensi kaudella.

Kärkeen on tällä hetkellä tarjolla lähinnä Reus, Philipp ja nuori ruotsalainen Isak. Itse toivoisin, että Philipp ja Isak jakaisi vastuun kärjessä jolloin Reus saataisiin parhaalle paikalleen vasempaan laitaan. Samalla myös selviäisi onko Philipp ja Isak parista kantaan viimeistelyvastuu?


Valmennus:

Viime kauden päätteeksi Stögerille ei odotetusti tarjottu jatkoa vaan uudeksi valmentajaksi palkattiin Nizassa hyvää työtä viime vuodet tehnyt Lucien Favre. Moni muistaa Favren myös Bundesligasta miehen valmennettua hyvällä menestyksellä Hertha Berliniä ja Gladbachia. Ainakin itselläni on kovat odotukset Favren suhteen. Mies on totuttu näkeen tiiviin puolustamisen ja nopean vastahyökkäyspelaamisen osaajana. Tuo tyyli sopii enemmän, kun hyvin yhteen Dortmundin nykyisen rosterin kanssa. Kiinnitin jo viime kaudella huomiota Nizan eurooppaliigan matseja katsellessa, että Favre peluutti useampaa eri taktiikkaa aina sen kertaisen vastustajan mukaan. Aiemmissa joukkueissaan Favre ei ole myöskään arastellut heittää nuoria pelaajia isoihin saappaisiin, jos tarve vaatii. Lisäksi myös ongelmalapsi Balotellin hallinta Nizassa oli vakuuttavaa. Ainakaan omaan silmään ei Marion kiukutteluja näkynyt vaan mies oli saatu keskittymään pelaamiseen.


Siinä nyt olis jotain omia mietteitäni rustattuna ylös koskien kohta alkavaa kautta. Näin flunssaa potiessa ei jaksa enempää avaukseen panostaa. Kertoilkaas muutkin mietteitänne alkavan kauden suhteen ja koskien kesän hankintoja siirtorintamalla.


MR11

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 21.08.2018 klo 13:20:44

Kiitos avauksesta!

Cup-ottelu tulee varmasti kiihdyttämään huhuja ja (seuran sisäisiä) keskusteluja hyökkääjästä. Dortmund on selkeästi kyttäillyt tilanteiden kehittymistä, sillä isolla rahalla hyökkääjää ei olla tuomassa, joten siirtomarkkinoiden kehitys näyttää suuntaan tulevalle hankinnalle. Väkisin ei kuitenkaan ketään olla tuomassa sisään, se on selvää. Barcelonan Paco Alcacer sopii hyvin tähän profiiliin ja en ihmettelisi, vaikka miestä yritettäisiin lainasopimuksella tuoda Westfalenille. Aiemmin huhuissa pyörinyt Anthony Martial lienee liian kallis, mutta eiköhän miehenkin suhteen pidetä silmiä ja korvia edelleen auki. Kolmas pelaaja, joka on mahdollinen vaihtoehto, on Liverpoolin Divock Origi. Viimeisimmän osalta Liverpoolin hintapyyntö lienee aivan liikaa ja muutenkin melkoinen kysymysmerkki koko mies tällä hetkellä.

Trendi on kohtalaisen selvä, Dortmund tarkkailee tällä hetkellä pelaajia, jotka ovat siirtoikkunan ruletin jälkeen jääneet omassa seurassaan pienelle vastuulle ja ovat helpommin irrotettavissa. Todennäköisesti näissä tapauksissa pyritään lainasopimuksiin ja ostetaan lisää aikaa hyökkääjähankinnalle. Batshuayin olisin mielellään pitänyt, mutta ilmeisesti Chelsean lainaehdot eivät sopineet Dortmundille - tai Favre ei nähnyt miestä sopivaksi ryhmitykseen.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 21.08.2018 klo 13:50:16

Jättimäinen Ylos avaukselle
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 22.08.2018 klo 07:50:31

Kiitos avauksesta!

Cup-ottelu tulee varmasti kiihdyttämään huhuja ja (seuran sisäisiä) keskusteluja hyökkääjästä. Dortmund on selkeästi kyttäillyt tilanteiden kehittymistä, sillä isolla rahalla hyökkääjää ei olla tuomassa, joten siirtomarkkinoiden kehitys näyttää suuntaan tulevalle hankinnalle. Väkisin ei kuitenkaan ketään olla tuomassa sisään, se on selvää. Barcelonan Paco Alcacer sopii hyvin tähän profiiliin ja en ihmettelisi, vaikka miestä yritettäisiin lainasopimuksella tuoda Westfalenille. Aiemmin huhuissa pyörinyt Anthony Martial lienee liian kallis, mutta eiköhän miehenkin suhteen pidetä silmiä ja korvia edelleen auki. Kolmas pelaaja, joka on mahdollinen vaihtoehto, on Liverpoolin Divock Origi. Viimeisimmän osalta Liverpoolin hintapyyntö lienee aivan liikaa ja muutenkin melkoinen kysymysmerkki koko mies tällä hetkellä.

Trendi on kohtalaisen selvä, Dortmund tarkkailee tällä hetkellä pelaajia, jotka ovat siirtoikkunan ruletin jälkeen jääneet omassa seurassaan pienelle vastuulle ja ovat helpommin irrotettavissa. Todennäköisesti näissä tapauksissa pyritään lainasopimuksiin ja ostetaan lisää aikaa hyökkääjähankinnalle. Batshuayin olisin mielellään pitänyt, mutta ilmeisesti Chelsean lainaehdot eivät sopineet Dortmundille - tai Favre ei nähnyt miestä sopivaksi ryhmitykseen.
Ihmeen hiljaista on tosiaan ollut huhujen suhteen liittyen uuden ykköshyökkääjän suhteen. Selvästi siis seura tarkkailee markkinoita kuten totesit.

Martial on mun silmään enemmän laituri, kun puhdas hyökkääjä. Pelasko se edes Ranskassa ollessaan piikissä vai sieläkin laidalla? Origi voisi olla ihan potentiaalinen hankinta, mutta en ainakaan itse näe, että Origi olisi parempi vaihtoehto hyökkääjäksi, kun rosterista jo löytyvä Philipp. Barcelonan Paco Alcacer olis kieltämättä mielenkiintoinen haku. Jossain huhuissa mainittiin myös Juventuksen nuori Moise Kean, mutta itse koittaisin saada Juvesta Mandzukicin jonka peliaika varmasti tippuu Rollen saavuttua seuraan.
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 22.08.2018 klo 13:07:10

Mandzukicia yritettiin ilmeisesti tosissaan tänä kesänä, mutta jäi haaveeksi. Olisin ottanut riemulla huutaen vastaan. Siihen taisi myös vaikuttaa se, että Mario oli jo siirtymässä Lewandowskin lähdön jälkeen Dortmundiin, mutta Klopp ei halunnut miestä.

Martial ja Origi ovat kummatkin pelaajia, jota voi käyttää monipuolisesti laidassa tai kärjessä. Tosin molempien paremmat näytöt ovat juuri laidalta, mutta toisaalta Dortmundin pelityyli, jossa hyökkäyspelaajat vaihtavat aktiivisesti paikkaa, sopii molempien pelityyliin. Origin Klopp halusi hankkia Dortmundiin aiemmin, joten sieltä puolelta ei ole luurankoja kaapissa. Puhtaita ysejä ei tällä hetkellä ole hirveästi irrotettavissa ja Alcacer haluaa jatkaa Espanjassa.

Moise Kean on tosiaan liikkunut huhuissa, mutta todennäköisesti tässä tapauksessa Isak jatkaisi matkaa lainalle ja Kean ottaisi kakkoshyökkääjän paikan. Isak voisi ottaa Zagadousta mallia kuntosalitreeniin..
« Viimeksi muokattu: 22.08.2018 klo 13:13:01 kirjoittanut MR11 »
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 22.08.2018 klo 13:19:00

Kiitoksia avauksesta, hyvää luettavaa. Ylos

Martial ja Origi ovat kummatkin pelaajia, jota voi käyttää monipuolisesti laidassa tai kärjessä. Tosin molempien paremmat näytöt ovat juuri laidalta,

Tähän nyt ainakin sellainen korjaus, että Origin näytöt Poolin paidassa tulivat pääasiassa juuri sieltä kärjen paikalta. Pelasi myös laidalla ajoittain, mutta oli siellä aika hukassa verrattuna siihen, kun pelasi keskushyökkääjänä. Belgialaisen viime aikojen näytöt ovat valitettavan keskinkertaisia, mutta potentiaalia Origilla siitä huolimatta mielestäni on. Keväällä 2016 Origihan pelasi Poolin riveissä todella hienoa futista ja olisi todennäköisesti sen kevään ratkaisupeleissä EL:ssä ollut finaalia myöten avauksessa, ellei Funes Mori olisi Merseysiden derbyssä tehnyt sitä kammottavaa taklaustaan, jolla yritti päättää belgialaisen uran.
Tuon loukin jälkeen Origi ei oikein koskaan päässyt samaan tahtiin ja kehitys on tuntunut junnaavan paikallaan. Palikoita kuitenkin on olemassa ja mikäli ei olisi päätynyt nokkimisjärjestyksessä noin selkeästi Firminon ja Sturren taakse niin mielelläni näkisin hänen jatkavan Poolin paidassa. Kun tilanne on mitä on, niin Origille itselleen uusi alku olisi varmasti paikallaan ja kaavailtu roolis Dortmundissa mitä parhain miehelle itselleen. Ongelmana on vaan vähän se, että kun Pool on pitänyt aika tiukkaa linjaa noiden myyntien suhteen viime kausina ja ongelmatapauksista, kuten Bentekestä, Sakhosta ja Ingsistä on kaikista saatu se +/- 20 miljoonaa puntina. Näin ollen huhuttu noin 28 miljoonan punnan (eli n. 31 miljoonan euron) pyyntihinta lienee aika lähelle sitä mihin Pool tuossa kaupassa olisi taipumassa.
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 22.08.2018 klo 13:23:32

Kiitos korjauksesta Origin suhteen, mutta muistelen että Wolfsburgissa mies pelasi oikealla laidalla. Voi korjata, jos olen väärässä. Origin kausi Wolfsburgissa oli muistaakseni hyvin ailahteleva, alussa ja lopussa mies loisti, mutta välissä taisi olla vähän vaikeampaa.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 22.08.2018 klo 15:05:21

Kiitos korjauksesta Origin suhteen, mutta muistelen että Wolfsburgissa mies pelasi oikealla laidalla. Voi korjata, jos olen väärässä. Origin kausi Wolfsburgissa oli muistaakseni hyvin ailahteleva, alussa ja lopussa mies loisti, mutta välissä taisi olla vähän vaikeampaa.

Pelasi myös oikealla laidalla, mutta ainakin TM:n mukaan 21 ottelussa pelasi keskushyökkääjänä. Kauden keskivaiheilla pelasi kuusi ottelua oikealla laidalla ja yhden vasemmalla laidalla. Kolmesta ottelusta ei ole yksilöity Origille pelipaikkaa, kun on noissa otteluissa tullut vaihdosta sisään. Tehoja Origille kertyi viime kaudella vaatimattomat 6+2, mutta Wolkkari oli viime kaudella niin heikko ettei kaikkea voi belgin niskaan tuosta tehottomuudesta kaataa.
kharpo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Орден Феникса


Vastaus #8 : 22.08.2018 klo 19:39:15

Hyvä avaus Ylos

Pidän kyllä Delaneyta ja Witseliä hyvinä hankintoina keskikentälle. Jossain oli puhetta Witselin hinnasta, mut jos Sokratiksesta saatiin tuo 16 miljoonaa, niin ei tuo 20 enää Witselistä pahalta kuulosta. No tietty ei oo tarkempaa tietoa kauppojen pykälistä. Rode nyt vois lähteä ja ois voinut jäädä alunperin hankimattakin. Sahin ei myöskään oo mitään kovin erikoista esittänyt tasaisesti eli ehkä voisi pärjätä myös ilman hänen panosta.

Laitapakkiosasto onkin sit haastava. Mielestäni ihan rohkeasti vaan sitä Hakimia isoon rooliin, jos vaan taso riittää. Ja toivottavasti myös Guerreiro pysyy kasassa ja saa vastuuta laidalla. Toljanin suhteen en oikein osaa odottaa mitään. Diallo-Akanji pari kyllä miellyttää ja hyvät tuuraajat löytyy. Mut sitten se hyökkäys. Uskon et, noilla hyökkäyspään pelureilla saadaan kasaan ihan vahva koostumus keskikentän hyökkääville paikoille ja sieltä löytyy taitoakin. Aluks aattelin kans, et kait Philipp ja Reus voi hoitaa ton hyökkääjän tontin. Mut nyt cup esitysten perusteella (peliä en nähnyt), alkoi vaikuttaa et ei se ehkä riitä. Voisin kuvitella et Reus vois pystyä riittävään viimeistelyyn kärjessä, mut ku pitäis kestää ehjänäkin. Kuten avauksessa todettu Reus olisi varmaa parempi siellä laidalla. En myöskään usko et Philipp riittää yksinään, vaikka onkin muuten ihan monipuolinen ja positiivinen ilmestys ollut.

Mandzukicin olisin kanssa mielelläni ottanut joukkueeseen. Mutta jostain syystä en pidä ajatuksesta Origista. Toisaalta seuran valitsema tie vaikuttaa nyt viisaalta, enkä näe kuitenkaan älytöntä katastrofia vaikka ketään hyökkääjää ei saisi enää.

Näen kuitenkin, että joukkueen rakenne on kehittynyt ja oikeita palasia olisi löytynyt. Nyt on tehty selkeästi enemmän ajateltuja hankintoja. Mielenkiinnolla odotan mitä Favre saa ryhmästä irti. Myös itse Favren valinta oli hyvä valinta.

Sunnuntaina siis sarja starttaa kotona erästä markkinointitempausta vastaan.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 23.08.2018 klo 15:27:12

Pidän kyllä Delaneyta ja Witseliä hyvinä hankintoina keskikentälle. Jossain oli puhetta Witselin hinnasta, mut jos Sokratiksesta saatiin tuo 16 miljoonaa, niin ei tuo 20 enää Witselistä pahalta kuulosta. No tietty ei oo tarkempaa tietoa kauppojen pykälistä. Rode nyt vois lähteä ja ois voinut jäädä alunperin hankimattakin. Sahin ei myöskään oo mitään kovin erikoista esittänyt tasaisesti eli ehkä voisi pärjätä myös ilman hänen panosta.
Nuo avausviestin hinnat on kaivettu suoraan TM:n sivuilta. Eli pitävät varmaan aika kyhin paikkansa. Rode tosiaan on yritteliäs kentälle päästessään, mutta tekniikka ei riitä ja paikat ei kestä niin kepillä vauhtia, jos joku on valmis miehestä jotain maksaan. Sahin on tietysti seuralegenda, mutta ei sekään saisi liikaa vaikuttaa, jos taso ei enään riitä.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #10 : 23.08.2018 klo 23:16:43

Sahinilla päättyy sopimus kauden päätteeksi, joten eiköhän mies pelaa sen loppuun ja miettii kesällä, jaksaako enää muuttaa Dortmundista pallon perässä muualle. Veikkaisin melkein, että peliura päättyy kesällä, sillä Sahinin ura on huipputasolla kestänyt jo kauan, vaikka ikää ei ole vielä kuin 30 vuotta. Rode nostaa kovaa palkkaansa Dortmundissa luultavasti vielä pidempään, sillä todennäköisyys miehen pysymyisessä kasassa kokonaisten siirtoikkunoiden aikana on kohtuullisen pieni. Toljan liikkuu ehkä talvella, mikäli istuu katsomossa koko syksyn, kuten tällä hetkellä näyttää.

Mundo Deportivo tuo Paco Alcaceria Barcelonasta laina+osto-optiolla. Mies on luultavasti aika puhtaasti Favren toive, joten ehkäpä miehestä saadaan tällöin myös jotain irti. Pakko myöntää, että muutamien Twitter-kommenttien lisäksi ei ole minkäänlaista kuvaa miehen osaamisesta. Pari viikkoa sitten mainostettu "fyysinen puujalka"-kärkityyppi mies ei kuitenkaan ainakaan ole. Eli luottotoimittajat olivat joko hakoteillä tai seurajohto yhdessä Favren kanssa on painanut paniikkinappulaa viime päivien aikana. Aubameyangin korvaajan hankinta on joka tapauksessa mennyt täysin puihin, toki osittain varmaankin näiden valmentajasekoilujen vuoksi. Auban lähtö oli pidemmän aikaa selvää, vain ajankohta oli auki erinäisistä syistä.

Football Leaksin mukaan Paco tienaa muuten Barcassa 5,4 miljoonaa euroa bruttona + bonukset.

Kiitos avauksesta Ylos.
« Viimeksi muokattu: 23.08.2018 klo 23:26:24 kirjoittanut günthers »
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 24.08.2018 klo 17:22:33

Alcacer alkaa näyttämään todennäköisimmältä vaihtoehdolta, tosin hieman huolestuttaa se, että mies haluaisi jäädä Espanjaan. Potentiaalia kuitenkin on paljon, joten jos palaset loksahtavat kohdalleen, sillä tuo kyllä hyökkäykseen enemmän kuin esimerkiksi Origi. Toisaalta saattaa käydä kuten esimerkiksi Bartralle ja Immobilelle.

Toiseen suuntaan Kagawan lähdöstä on vihdoin alettu puhumaan ja Sevillaa huhutaan kohteeksi. Olen odotellut, koska Kagawan nimi nousee esille, mutta saa nähdä tapahtuuko mitään. Kagawalla on viimeisiä mahdollisuuksia tehdä yksi isompi siirto Euroopassa, joten en yhtään ihmettele, mikäli haikailee muualle. Rooli ei tule todennäköisesti suuri olemaan, ellei nosta profiiliaan alkukaudella merkittävästi, joten lähtöspekulaatiot ovat odotettuja.
Mobicool

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 25.08.2018 klo 10:04:46

Kiitoksia uudesta avauksesta! Otetaas tästä topikki seurantaan.

Viime kaudella tuli katottua Dortmundin pelejä Laola.tv:n kautta kymmenkunta peliä, mutta nyt kun pelit näkee viaplayn kautta niin tulee luultavasti katottua reilusti enemmän.

Sancho väläytteli viime kaudella useempaan otteeseen niin toivon että englantilainen ottaa ison askeleen eteenpäin ja dominoi loppukaudesta saksan pelikenttiä samanlailla kun viime kauden Leverkusen pelissä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 26.08.2018 klo 00:31:27

Näkemättä kertaakaan kaverin otteita Paco Alcacer vaikuttaa kuvausten perusteella kauan kaivatulta pelaavalta ja tekniseltä kärjeltä. Tämä tuo lisää variaatioita hyökkäyspeliin, kun piikin louhikko ei tuhoa joka toista kuviota. Tietenkään pelkkä oikea pelaajatyyppi ei riitä, hänen pitäisi vielä osoittautua myös pelimieheksi. Raporttien mukaan kyseessä olisi alkuun vuoden laina 26 M€ osto-optiolla. Tämä olisi aika hyvä diili. Laina tuo floppiturvan ja onnistuessaan siirtosumma on sangen kohtuullinen pätevästä kärjestä tähän markkinaan.

Seurajohtoa täytyy myös onnitella hyvästä työstä puolustuksen keskustan tilkitsemisessä. Akanji & Diallo vaikuttaa erittäin lupaavalta topparikaksikolta. Molemmat omaavat riittävän fysiikan hyökkääjien kanssa painimiseen, mutta ovat myös taitavia jalalla. Tämä tulee tekemään ihmeitä Hummelsin lähdön jälkeen tuskaisen tuntuiselle kärkikarvauksen purkamiselle. Toppareita suurempi mullistus tapahtui keskikentän pohjalla Delaneyn ja Witselin myötä. Tanskalainen on fyysisempänä parannus Weigl/Sahin/Rode -viritelmiin, mutta harkkahöntsien perusteella pallollisessa pelaamisessa on puutteita. Witsel oli sen sijaan hinta- / laatusuhteeltaan käsittämättömän loistava hankinta. Miehellä on hyvä tekniikka, mutta myös fysiikka riittää raastamiseen ja pallojen voittamiseen alaspäin pelattaessa. Tosin en tiedä mahtuvatko kaverit kentälle yhtaikaa. Jos eivät, Delaney on aika kallis vaihtomies.

Jos puolustuksen keskustan laatu saatiin kerralla monta pykälää ylöspäin, samaa ei valitettavasti voi sanoa laitapakeista. On täysin käsittämätöntä, että kauteen lähdettäessa Schmelzer ja Piszczek ovat edelleen ykkösvaihtoehdot. Polakilla on ikä ja loukit tulleet vastaan jo viisi vuotta sitten ja tason romahtaminen kiihtyy vuosi vuodelta. Enää ei jalka riitä ja fysiikan rappeutuessa myös virheiden määrä on kasvanut rajusti. Schmelzer oli parhaillaan kohtalainen puolustussuuntaan saadessaan hyvää tukea Grosskreutzilta. Laitureiden vaihtuessa huonommin puolustaviin myös omat rajat ovat tulleet vastaan. Hyökkäyssuuntaan Schmelle on ollut aina täysin hyödytön. Mikä järki oli Achrafin lainassa, jos hän ei pysty lainkaan haastamaan Piszczekiä? En myöskäään ymmärrä Guerreiron pitämistä joukkueessa, jos Schmelzerin syrjäyttäminen osoittautuu mahdottomaksi.

Hyökkäävä keskikenttä lienee kohtuullisessa kuosissa, joskaan ei kovin loistokas. Nuoret Sancho ja Pulisic ovat vielä liian epätasaisia pystyäkseen huippusuorituksiin illasta toiseen. Jenkki oli todella hyvä höntsissä, mutta jotenkin olen skeptinen vireen siitymisestä tosipeleihin. Sancho näyttää pudonneen Favren ihanneavauksesta, mikä vaikuttaa hivenen oudolta. Hän oli kuitenkin keväällä yksi harvoista onnistujista. Reus on pelannut valmistavissa peleissä pääasiassa keskellä, mikä lienee miehen paras paikka. Tosin tällöin hän taistelee peliajasta höntsissä väläytelleen pullaposken kanssa. Molemmat tuskin mahtuvat yhtaikaa kärjen alapuolelle. Wolf vaikuttaa tähän astisen perusteella Flipperi 2.0:lta. Ainoastaan hintalappu oli 25 miljoonaa halvempi. En kyllä täysin ymmärrä miehen hankintaa. Pelosekaisesti olen seurannut Favren sokeaa luottoa Dahoudia kohtaan. Miehellä on hetkensä ja monet koko kentän purjehdukset ovat komeaa katsottavaa. Tähän saakka kuljetuksen jälkeinen ratkaiseva suoritus on kuitenkin ollut järjestään luokaton. On vaikea uskoa tässä asiassa tapahtuvan maagista ihmekorjausta.

Joka tapauksessa olen paljon luottavaisempi uuteen kauteen kuin vuosi sitten. Zämppäripaikan pitäisi irrota helpommin eikä Buyernin kiusaaminenkaan ole täysi mahdottomuus, mikäli alppien juuressa sössitään riittävästi. Huomenna tölkit kumoon!

Auf geht's!
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 27.08.2018 klo 14:50:03

Hieno alku kauteen. Vaikka numerot olivat pelitapahtumiin nähden mairittelevat, oli Dortmund kuitenkin parempi joukkue ja voitto oli ansaittu.

Negatiivista:
-Prässin purku oli varsinkin ensimmäisen vartin ajan todella tuskaista. Keskikentän keskustasta puuttuu Gündoganin tyyppinen taitava pelaaja, joka kykenee ohittamaan ensimmäisen aallon. Witsel ja Delaney tuovat paljon hyviä elementtejä peliin, mutta heidän molempien ollessa kentällä pelinrakentelu kärsii väistämättä. Samoin laitapakkien taitovaje näkyy karulla tavalla. Vastustajalle riittää keskustan tukkiminen, sillä laitojen kautta nousuja ei tarvitse juurikaan pelätä. Samaan hengenvetoon täytyy sanoa, että nyt oli toisella puolella prässin kannalta hankalin mahdollinen testi.
-Piszczek ja Pulisic olivat helisemässä puolustussuuntaan. Puolalaisen jalka ja keskittymiskyky ei enää riitä ja jenkin vahvuudet ovat jossain aivan muualla.

Positiivista:
-Joukkue osoitti ihalitavaa henkistä kanttia. Takaisku 30 sekunnin jälkeen olisi viime kaudella katkaissut niskan välittömästi. Nyt lamaannuksesta ei näkynyt tietoakaan, vaan omaa peliä pystyttiin jauhamaan tappioasemasta huolimatta ilman paniikkiroiskimista.
-Witsel ja Delaney ottivat puolustavan keskikentän täydellisesti haltuun. Tölkit painoivat päälle todella kovalla vauhdilla, voimalla ja intensiteetillä, mutta kaksikko pystyi panemaan kovan kovaa vastaan. Ei uskalla edes ajatella lopputulosta, jos tulokkaiden tilalla olisi ollut esim Weigl ja Sahin.
-Toppareiden pelinavaus oli kaunista katsottavaa. Monta hyvää prässin puhkovaa pystysyöttöä eikä käytännössä lainkaan roiskimista. Molemmat ovat vielä nuoria eikä yhteispeli ole vielä hioutunut parhaalla tavalla, mutta potentiaalin pystyy näkemään jo nyt. Ennustan puolustuksen keskustan muodostavan joukkueen tukipilarin parin vuoden sisällä.
-Schmelzerin ja Dahoudin koko kauden tehokiintiö täyttyi jo ensimmäisellä puoliajalla. Seuraavaa hyvää keskitystä ja kliinistä viimeistelyä saanemme odottaa ensi kauteen :)
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 27.08.2018 klo 15:48:24

Tölkkiviritelmä sai tosiaan matsiin unelma startin, mutta hyvin Dortmund reagoi heti maalin jälkeen vaikka paine ekan vartin oli tölkeiltä kovaa tasoa. Pakko tosin mainita, että tölkkien maalissakin oli onnea mukana, kun epäonnistunut purku päätyi suoraan hyökkääjän jalkaan.

Guerreiro pääsi jo eilen lopussa irti Schmelzerin paikalle ja toivottavasti jatkossa minuutit lisääntyy. Pelinavaaminen näytti aivan toiselta vasemmalla laidalla vaihdon jälkeen.

Piszczekin sijaan olisin valmis heittään seuraavaan peliin Hakimin suorilta avaukseen. Eilinen peli ainakin kertoi karulla tapaa sen ettei miehen taso kovia vastaan riitä edes vähää alusta.

Keskikentän pohjalla Witsel ja Delaney oli juuri niin kova kaksikko mitä odotinkin miesten olevan. Se vain ihmetti itseäni miksi Witsel pelasi ison osan matsista Delaneyn alapuolella? Delaney kumminkin noista se jolla vähemmän annettavaa hyökkäykselle.

Toppareista samaa mieltä siinä mielessä, että avaaminen oli hallittua eikä roiskimista näkynyt. Siinä on tulevat Hummels ja Subotic! Philipp oli omaan silmään vähän vaisun oloinen. Voi tietysti olla, että itsellä oli miehen suhteen odotukset korkealla. Ehkä se Paco Alcazer ei olis huono idea rahdata Dortmundiin. Varsinkaan, jos huhuiltu 26M€ ja pari milliä lainasta pitää paikkansa.
Merte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Netzer


Vastaus #16 : 28.08.2018 klo 23:11:17

Alcaceria sieltä sitten tuli koko rahalla. Kiintoisaa nähdä mille tasolle kaveri yltää. Moni odotteli tankkimaista jyrää, nyt saatiin jotain muuta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 28.08.2018 klo 23:27:33

Kohtuullisen pienellä rahalla sanoisin. Jos kaveri floppaa, maksoi ainoastaan parin millin lainan. Mikäli taas manolosta kuoriutuu edes kohtalainen maaliruisku, on 26 miljoonaa suorastaan naurettavan alhainen summa pätevästä hyökkääjästä.

Itse pidän juurikin taitavaa ja teknistä kärkeä parhaana vaihtoehtona keltamustille. Batshuayi oli enemmän tankkimainen ratkaisu. Vaikka maaleja syntyi kiitettävästi, joukkueen peli-ilme kärsi yksipuolisesta hyökkääjästä. Alcacerilta odotan aktiivista osallistumista peliin ja maalien lisäksi myös muiden ruokkimista.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #18 : 29.08.2018 klo 02:13:49

Mielenkiintoista tosiaan. Vaikka Batshuayista pidinkin - ja mielelläni olisin hänen nähnyt jatkavan joukkueessa - saattaa Pacon tyylinen (ilmeisesti) hieman pelaavampi vaihtoehto hyvinkin sopia joukkueeseen paremmin. Toivottavasti näin! Ja pitää myös toivoa että saa hyvän startin ja suht. pian onnistumisia, että rooli pääsee kasvamaan odotusten mukaiseksi. Tehot Valenciassa olivat varsin hyvät eivätkä Barsassakaan peliaikaan nähden aivan huonot. Ja jos nyt peliaika Messin ja Suaresin ’puristuksessa’ jää vähän pieneksi, se ei vielä välttämättä tarkoita että kyseessä olisi aivan kehno pelimies!

Muuten tämän palstan aikaisempiin analyyseihin joukkueen kokonaisuudesta on helppo yhtyä, eikä juuri lisättävää tule mieleen. Kiitos siis hyvistä kirjoituksista!

Puolustuksen ja keskikentän vahvuuksista ja heikkouksista olen pitkälti samaa mieltä ja yleisvire on varovaisen positiivinen. Hyökkäykseen vahvistus oli mielestäni kyllä todella tarpeen. Vaikka Bundesliigassa Reus - Philipp -pari muodostavatkin aivan vakavasti otettavan hyökkäyksen vaihtoehdon, UCL:aa ajattelen rosteri oli kyllä auttamattoman kapea - varsinkin jos toinen / molemmat edellä mainituista herroista sattuu loukkaantumaan!

Pienenä nostona tämän loppuun haluan hieman kehua Dahoudia. Vaikka meno välillä onkin ollut melkoista kohellusta ja viimeiset ratkaisut usein turhauttavan surkeita, on väläytyksiä hyvästä pelisilmästä, rohkeudesta / röyhkeydestä kaksinkamppailuissa sekä hyvästä asenteesta ollut havaittavissa! Jos surkeita / epäonnistuneita maalintekoyrityksiä kertyy niin paljon kuin Dahoudille, kertoo se toisaalta ainakin siitä, että kaveri osaa olla melko usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Jos yritykset pikkuhiljaa alkavat osua maalipuiden väliin, on maaleja luvassa lisää! Ja peliaikaa. Näin minä ehkä varovasti veikkaan. Voin toki olla väärässäkin!

-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 29.08.2018 klo 06:47:16

Alcacer sieltä tosiaan tuli keltamustiin. Aika paha on miehestä mitään kunnollista kantaa ilmaista, kun peliaika ollut Barcelonassa kortilla. Valencian ajoilta jotain heikohkoja muistikuvia on hyvin viimeistelevästä ja teknisestä kärjestä, mutta onhan mies varmasti niistä vuosista kehittynyt pelaajana. Oliskohan jo perjantaina mukana rosterissa?
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 29.08.2018 klo 06:50:34

Pienenä nostona tämän loppuun haluan hieman kehua Dahoudia. Vaikka meno välillä onkin ollut melkoista kohellusta ja viimeiset ratkaisut usein turhauttavan surkeita, on väläytyksiä hyvästä pelisilmästä, rohkeudesta / röyhkeydestä kaksinkamppailuissa sekä hyvästä asenteesta ollut havaittavissa! Jos surkeita / epäonnistuneita maalintekoyrityksiä kertyy niin paljon kuin Dahoudille, kertoo se toisaalta ainakin siitä, että kaveri osaa olla melko usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Jos yritykset pikkuhiljaa alkavat osua maalipuiden väliin, on maaleja luvassa lisää! Ja peliaikaa. Näin minä ehkä varovasti veikkaan. Voin toki olla väärässäkin!
Dahoudissa on myös omasta mielestäni paljon potentiaalia täyttämään Gündoganin jättämät saappaat keskikentän pohjan pelintekijänä. Jos Favre saa miehen pelaamaan samalla tasolla millä sai Dahoudin pelaamaan aikanaan Gladbachissa niin hyvä siitä tulee. Peliäly ja tekniikka miehellä on kohdallaan, mutta se ajoittainen koheltaminen tarvis saada pelistä pois.
Belmondo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB, herrasmiespelaajat


Vastaus #21 : 29.08.2018 klo 09:54:46

Kohtuullisen pienellä rahalla sanoisin. Jos kaveri floppaa, maksoi ainoastaan parin millin lainan. Mikäli taas manolosta kuoriutuu edes kohtalainen maaliruisku, on 26 miljoonaa suorastaan naurettavan alhainen summa pätevästä hyökkääjästä.

Itse pidän juurikin taitavaa ja teknistä kärkeä parhaana vaihtoehtona keltamustille. Batshuayi oli enemmän tankkimainen ratkaisu. Vaikka maaleja syntyi kiitettävästi, joukkueen peli-ilme kärsi yksipuolisesta hyökkääjästä. Alcacerilta odotan aktiivista osallistumista peliin ja maalien lisäksi myös muiden ruokkimista.

Ensimmäisestä samaa mieltä. Riskitön ja fiksu hankinta markkinat huomioon ottaen.

Toiseen varovainen nyökkäys. Plan A:n Paco soveltuu (toivottavasti) hyvin, mutta löytyykö penkiltä mitään Plan B:tä jos ja kun matalaa bussia ei saadakaan murrettua? Joku Batshu / Origi olisi hyvä olla, joskin nuo kaksi olisivat olleet penkkiveikoiksi aivan liian kalliita.

Joka tapauksessa, ihan positiiviset fiilikset kauden kannalta.

Kiitokset avauksesta!
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 29.08.2018 klo 14:18:55

Dahoudissa on myös omasta mielestäni paljon potentiaalia täyttämään Gündoganin jättämät saappaat keskikentän pohjan pelintekijänä. Jos Favre saa miehen pelaamaan samalla tasolla millä sai Dahoudin pelaamaan aikanaan Gladbachissa niin hyvä siitä tulee. Peliäly ja tekniikka miehellä on kohdallaan, mutta se ajoittainen koheltaminen tarvis saada pelistä pois.

Dahoud on kuitenkin vasta 22-vuotias pelaaja. Tuon ikäiselle jonkinlainen koheltaminen on aika tyypillistä. Nuorukaisen potentiaali on niin huikea, että mielestäni Dortmundin olisi fiksua hieman tuota koheltamista sietää.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 29.08.2018 klo 20:53:16

Dahoud on kuitenkin vasta 22-vuotias pelaaja. Tuon ikäiselle jonkinlainen koheltaminen on aika tyypillistä. Nuorukaisen potentiaali on niin huikea, että mielestäni Dortmundin olisi fiksua hieman tuota koheltamista sietää.
Dahoud on tosiaan vielä nuori mikä selittää tuota ajoittaista koheltamista pallollisena. Vuosien karttuessa varmasti osa virheistä jää pois.

Mikäli Dahoud pelaisi kentällä hyökkäävämmässä roolissa niin nuo hasardit voisi olla helpompi hyväksyä, kun alapuolella olisi useampi pelaaja paikkaamassa. Nyt sen sijaan, kun miehen paikka on puolustuslinjan edessä niin jokainen tyhmään sumppuun pallon kuljetus on mahdollisesti vaarallinen vastahyökkäys suojaamatonta linjaa vastaan.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #24 : 31.08.2018 klo 10:40:21

Skyn mukaan Sahin siirtyy tänään Werder Bremeniin. Voi olla, että ei jää viimeiseksi lähtijäksi tänään.

 
Sivuja: [1] 2 ... 16
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa