FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.07.2019 klo 06:10:44 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 16
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 18/19  (Luettu 97727 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 01.11.2018 klo 11:32:46

Eilinen paljasti karulla tavalla valtavan tasoeron ykkös- ja kakkosmiehistöjen välillä. Reserveistä kukaan ei varsinaisesti antanut näyttöjä suuremman peliajan puolesta.

Toprak oli täydellinen katastrofi topparina. Toivottavasti kyse on vain pelituntuman puutteesta, sillä viime kaudella hän pelasi myös kelvollisia otteluita. Tähän saadaan vastaus jo lauantaina, sillä Diallo loukkasi nivusensa ja on poissa joitakin viikkoja.

Wolf oli kentällä, mutta hän oli täysin näkymätön ainakin positiivisessa mielessä. Edelleen suuri mysteeri miten mies sai alkukaudesta paljon vastuuta. Kaverilla ei ole mitään avuja hyökkäävään rooliin keltamustien ambitiotason omaavassa seurassa.

Kagawalta myös sysimusta ilta. Harhoja ja pallonmenetyksiä minuuttitahdilla onnistumisten loistaessa poissaolollaan. Mies kykenee paljon parempaan, joten ehkä kyseessä oli vain pitkän paussin jälkeinen ruosteisuus.

Maalista huolimatta Philipp ei sovi ylimmäksi hyökkääjäksi. Hänen liikkuminen ei luo tilaa itselle eikä muille ja tekniikka on aivan liian louhikkoinen mahdollistaakseen osallistumisen kuvioihin. Laukaus on hyvä, mutta se ei yksin riitä.

Weigl ja Pulisic olivat yksisilmäisiä sokeiden joukossa. Weiglistä on kaikki tarpeellinen sanottu, eikä eilinen muuttanut isoa kuvaa mihinkään. Jenkki puolestaan kykenee ajoittain positiivisiin suorituksiin, mutta jatkuvat pallonmenetykset ja väärät ratkaisut estävät isomman roolin ottamisen.
Echte liebe.

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 01.11.2018 klo 22:17:50

Se oli kyllä juurikin noin. Tuosta Cup-matsista ei jäänyt paljon positiivista kerrottavaa. Mutta kierrätys oli tarpeen, ja siinä kävi sitten niin kun hiukan oli odotettavissa - vaikka muuta olisi toivonutkin. Pitäisihän sitä noilla ukoilla ihan hyvin pärjätä kakkosen joukkuetta vastaan, mutta se ei ole aivan noin yksiselitteistä. Peliaikaa kun ei tule, ei ehkä voi odottaa että pelituntuma olisi aivan tapissa ja pelisysteemi kristallin kirkkaana selkäytimessä. Ja pelasihan Union omalla systeemillään aivan hyvin - ja rokotti lahjoitetuista paikoista taidolla, ei mitenkään tuurilla.

Epäonnistumisesta huolimatta toivoisin Kagawalle lisää näyttöpaikkoja. Jos sittenkään ei ala rytmi löytyä, pitää miettiä muita vaihtoehtoja. Tasaisesta harmaasta massasta ehkä juuri Weigl ja Pulisic hieman erottuivat. Ei Weigl varsinaisesti hyvä ollut, mutta ei nyt kovin huonokaan. Pulisicin esityksen näen hieman positiivisemmin. Vaikka menetyksiä ja virheitä tuli edelleen paljon, oli yritys kova ja haastot välillä onnistuivatkin, jolloin usein tuloksena oli vaarallinen tilanne. Ja olihan se kuvio ennen Maxim maalia nopea ja hieno! Pulisic on sen verran näppärä ja vikkelä, että tuon tasoista vastusta vastaan hänen vahvuutensa vielä tulevat esiin.

Eniten huolestumista aiheutti puolustus. Toprak oli kyllä pelottavan epävarma, eikä Zagadounkaan päivä ollut parhaasta päästä. Wolfburgia vastaan tuolla kaksikolla saatetaan vielä jotenkuten pärjätä, mutta Athleticoa ja Bayernia vastaan tulee kyllä noutaja rumasti. Siksi Diallon loukki aiheuttikin kauhun sekaisia tunteita.. Onneksi tilanne ei ilmeisesti kuitenkaan ole kovin vakava, vaan poissaolon osalta puhutaan ennemminkin päivistä kuin viikoista. Ja Akanjikin on taas harkoissa mukana. Ehkä mukana jo viikonloppuna - ja oletettavasti vielä todennäköisemmin Madridissa tai viimeistään Klssikossa. Hiukan nyt jo on ikävä tullutkin.

Toivottavasti tämä hieman heikompi peli auttaa sopivan nöyrän asenteen löytämisessä lauantain peliä varten. Vastustajien aliarvioimiseen ei ole varaa. En tietenkään väitä, että Favre niin olisi tehnyt, vaan olihan kokoonpano toki tietoinen valinta.

Mutta huippuunsa hiotusta ylimielisyydestä löytyy tällä hetkellä kyllä hurja esimerkki Madridista! Ja pikkuisen samaa vaivaa on esiintynyt välillä Baijerissakin..
Echte liebe.

Poissa Poissa


Vastaus #102 : 04.11.2018 klo 11:37:35

Tuloksellisesti varsin onnistunut kierros loi herkullisen lähtökohdan ensi viikonlopun klassikolle! Voitolla 7 pistettä eteen, häviölläkin pysyttäisiin piikissä!

Ottelu Wolfsburgissa oli mielestäni ihan Ok. Paikkoja lisämaaleihin oli aika paljon, joten paremmalla viimeistelyllä olisi saatu hieman laskettua jännitystasoa matsin loppupuolelta. Varsinkin, kun vain vähän huonommalla tuurilla lopputuloksena olisi ollut tasuri! Minusta Wolfsburg pelasi ilahduttavan pirteästi. Karvaus oli aggressiivista ja hyökkäyksiin noustiin rohkeasti. Arvostan! Paljon passiivisempiakin vastuksia on nähty!

Vastustajan korkean ja tehokkaan karvauksen ohi oli ajoittain aika hankala päästä, mutta päästiinhän sieltä ihan riittävän usein, nopeilla ja rohkeilla ratkaisuilla - ja hyviä tilanteita saatiin luotua tasaiseen tahtiin. Hieman tarkempaa viimeistelyä olisin tosiaan toivonut... Noh, eipä voi kukaan tällä kertaa viisastella ylenmääräisestä tuurista hyökkäyspäässä.

Wolfsburgin agressiivinen karvaus aiheutti monille pelaajille normaalia enemmän pallonmenetyksiä / harhasyöttöjä - muutama kokeneempi (lähinnä Witsel..) ei tuntunut olevan tilanteesta moksiskaan, vaan varmuustaso oli edelleen ihailtavan hyvä!

Puolustus toimi minusta aivan kelvollisesti, vaikka painetta oman maalin lähistöllä oli välillä kovastikin. Aivan huippu-hyviä maalipaikkoja Wolfsburgilla ei kuitenkaan ollut kovin montaa. Akanji toi takalinjaan rauhallisuutta, ja Akanjin varmuus tuntui nostavan Zagadounkin tasoa, vaikka pientä - monta kertaa todettua - epävarmuutta oli ranskalaisen pelissä edelleen havaittavissa.

Yleisesti ottaen yksilöiden suoritukset olivat mielestäni keskimäärin hyvää tasoa, muutama hieman parempi ja muutama ehkä vähän vaisumpi, mutta ei yhtään erityisen heikkoa esitystä. Mutta ei myöskään mitään loistokkuutta - kokonaisuutena eikä yksilötasolla.

Tulevan viikon kovat haasteet antavat kyllä hyvän mittarin joukkueen tasosta. Kaksi voittoa - jotka ovat ihan realistisesti ajatellen tällä hetkellä jopa mahdollisia - antaisivat kyllä todella hyvän tilanteen jatkolle molemmissa sarjoissa. Toisaalta lähtötilanteet jo nyt ovat sen verran hyvät, että tasurit - jopa tappiotkaan - eivät tuloksellisesti olisi aivan katastrofi. Varsinkin jos pelin taso säilyy hyvänä. Jos taas tasureita / tappiota tulee sitä kautta että ei tasollisesti pärjätä, silloin huippusaavutukset kaudelta saattavat muodostua epärealistisiksi.. Viikon päästä ollaan viisaampia!
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #103 : 04.11.2018 klo 11:54:20

Dortmund teki eilen sen mitä pitikin tehdä. Vieraissa pelatessa kolme pistettä on aina hyvä suoritus.

Tuntui ainakin omasta mielestäni, että parin puolustuksellisesti heikomman matsin jälkeen palattiin taas perustekemiseen. Tuohon varmasti vaikutti suuresti Akanjin paluu topparin paikalle. Eilisen hienoin asia silti oli mielestäni se, että laitapakkeina pelasivat Hakimi ja Guerreiro. Molemmilla laidoilla oli siis laitapakkina pallolliseen peliin kykenevä kaveri ja pelaaminen oli laidoilla sen mukaista.

Paikkoja oli eilen useampaankin maaliin, mutta onneksi omissa ei soinut yhtään kertaa ja tuo yksi maali riitti tällä kertaa voittoon. Vaikka Alcacer ei maalipaikoille päässyt niin miehen liike loi paikkoja muille pelaajille.

Nyt olis edessä pari isoa matsia jotka antaa jo selkeät suuntaviivat loppukauden suhteen.
kharpo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Орден Феникса


Vastaus #104 : 04.11.2018 klo 12:28:01

Eilinen paljasti karulla tavalla valtavan tasoeron ykkös- ja kakkosmiehistöjen välillä. Reserveistä kukaan ei varsinaisesti antanut näyttöjä suuremman peliajan puolesta.

Tämä. Hyvin kirjoitettu analyysi myös ja olen itsekin samoilla linjoilla. Tietysti tämä aiheuttaa hieman myös huolta isoilla pelimäärillä mentäessä. Toki on aivan eri asia heittää muutama yksittäinen pelaaja stunttaamaan, kuin lähes koko kokoonpano uusiksi. Joten sikäli ei kannata niin suuria linjoja vielä vedellä. Toivottavasti osalla näkyi myös vain pelaamattomuus ja se asia saataisiin korjattua.

Dortmund teki eilen sen mitä pitikin tehdä. Vieraissa pelatessa kolme pistettä on aina hyvä suoritus.


Nyt olis edessä pari isoa matsia jotka antaa jo selkeät suuntaviivat loppukauden suhteen.

Jep, tuo riitti, vaikka aika jännäksi se pelin veti. Kaikki olennaiset sanottu jo eilisestä pelistä, joten siirrytään tulevaisuuteen.

Kyllähän nyt viimeistään eiliset tulokset löi ajatukset laukkaamaan villisti ja otetaan kiinni tummennettuun.

Kun taas pelataan jo tiistaina ja sitten perään erityisesti lauantaina isoista panoksista, niin mielestäni nyt kannattaisi antaa hieman huilia tiistain pelissä tarvittaessa ja lyödä kaikki panokset pöytään lauantaina. Chämppärin jatkopaikka alkaa olemaan käytännössä aivan saletti ja vaikka häviökin tulisi Madrissa, niin silti olisi mahdollisuus lohkovoittoon.

Siellä vaikuttaisi olevan nahkahousut aika sekaisin ja voitolla ero kasvaisi tosiaan jo seitsemään pisteeseen. Se antaisi jo oikeasti ihan hyvät lähtökohdat kamppailuun salaattilautasesta. Omasta mielestäni nyt on todella hyvä tilaisuus iskeä. Saa nähdä mitä Favre miettii, kun selkeästi kaksi vähän nihkeämpää peliä alla, niin lähdetäänkö hakemaan hyvä pelituntumaa viikolla ykkösmiehistöllä vai lepuutuksen kautta. Mielenkiintoinen viikko tulossa.

-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #105 : 04.11.2018 klo 13:49:43

Myös mun mielestäni sieniliigan matsissa olisi hyvä paikka lepuuttaa varsinkin puolustuspään tärkeimpiä pelaajia. Sillä viime viikkoina on ollut loukkaantumisten takia kuormitus osalla puolustavista pelaajiata todella kovalla tasolla. Itse laittaisin Toljanin ja Toprakin avaamaan tiistaina.

Sattaisin jopa kokeilla Wolfin peluuttamista laitapakkina. Heikon tekniikan ansiosta Wolf ei pärjää hyökkäävillä pelipaikoilla, kun tarvii pelata nopeesti palloa eteenpäin ja monesti vielä yhdellä kosketuksella. Laitapakkina taas olisi enemmän aikaa pallisena valita se oikea ratkaisu. Puolustussuuntaan mies osaa kyllä sijoittua ja puolustaminen muutoinkin luonnistuu. Aloittihan se Piszczek myös uransa aikanaan laiturina, mutta laitapakiksi pudottamisen jälkeen alkoi homma toimia.

Bayernissa on tosiaan aika sekava tilanne päällä tällä hetkellä ja kuten todettua nyt voisi olla iskun paikka. Seitsemän pisteen ero olisi tässä kohtaa kautta todella kova juttu ja antaisi koko loppukautta ajatellen aivan erilailla mahdollisuuksia kierrättää pelaajia ja tasata kuormaa.
Hunaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #106 : 04.11.2018 klo 16:12:58

Eilinen peli oli jollain tapaa kuin toisinto viime viikon Hertha-matsista. Homma tuntui olevan koko ajan hyvin kontrollissa, vaikka mitään säkenöintiä ei nähtykään. Kuten ottelutopikiin kirjoitin, mielessä kävi, että myös loppu noudattaa samaa kaavaa, kun Bruun Larsen tuhlasi läpiajonsa ja sen jälkeen Zagadou oli lähellä ensin tehdä virheen alimpana miehenä ja hetkeä myöhemmin tarjoilla rankkarin Volkkareille. Ihme kyllä, eilen tästä ei palloa pilkulle viety, vaikka se ei olisi mikään huutava vääryys ollutkaan.

Pari muutakin paikkaa tuossa olisi ollut pelin naulaamiseen, mutta niitä ei Dortmund onnistunut hyödyntämään ja täten saikin jännätä loppuvihellykseen saakka. Eilisten tulosten johdosta harmittaa kyllä se Herthaa vastaan menetetty voitto vielä enemmän. Ajoittain todella hyvää peliä, eikä oikeastaan missään vaiheessa ollut hädän päivää, mutta silti se riittää ainoastaan kotitasuriin Herthaa vastaan. Voitto tästä ja ero Bayerniin olisi jo 6 pinnaa. Toisaalta Bayernillakin on varmasti jossiteltavaa omista "turhista" pistemenetyksistään.

Tiistaina soisi jonkun verran nähtävän lepuutusta. En panisi pahakseni vaikka Witsel, Reus, Paco, Akanji sekä Guerreiro aloittaisivat penkin puolelta. 4-0 kotivoitto Atleticosta tarjoaa aika hyvät mahdollisuudet lohkovoitolle vaikka tästä parin maalin tappio tulisikin. En näe syytä minkä takia Dortmund ei Bruggea sekä todellisessa kriisissä olevaa Monacoa pystyisi voittamaan, vaikka kakkoskokoonpanolla. Ja vierasmatsissa Atleticoa vastaan tappio saattaa tulla siitäkin huolimatta, että kentälle heitettäisiin ykköset. En jaksa laskea, mutta jatkoonpääsy on joka tapauksessa enää melkoinen muodollisuus, Bruggella ja Monacolla on kasassa kolmen pelin jälkeen yksi piste, eikä näistä kumpikaan tule täysiä pisteitä jäljellä olevista peleistään keräämään. Uskallan väittää Dortmundin olevan jatkossa vaikka häviäisi loput UCL-pelinsä, mitä ei kyllä tule tapahtumaan.

Lauantain Bayern-kohtaaminen tulee parhaaseen mahdolliseen saumaan Dortmundin kannalta. Vielä Mestarien liiga -viikolla, jolloin Bayern ei ehdi kasata rivejään sitäkään vähää mitä siinä tapauksessa jos viikko olisi ollut vapaa. Lisäksi Dortmund pelaa oman pelinsä jo tiistaina, Bayern vasta keskiviikkona, vaikkakin Bayern saa höntsätä kotonaan. Tästäkin johtuen kierrätyksestä saataisiin maksimaalinen hyöty, etenkin jos Bayern ei omiaan huilauta, siellä kun jatkopaikka ei vielä täysin varma yhdestä pistemenetyksestä johtuen ole.

Sanoisin, että BVB:n vastahyökkäyspeli on pahinta myrkkyä kaavamaiselta ja ennalta-arvattavalle Kovacin pimputtelu-Bayernille. Kuinkahan vahvasti pukukoppikaan on siellä enää Kovacin takana. Hirveä munaravihönkä päälle alkuvihellyksestä saakka kotiyleisön tuella niin uskon, että lopputulos on keltamustien lasien takaa katsottuna vähintäänkin hyvä. Tasapelikään ei mikään varsinainen katastrofi tuosta olisi, vaan pitäisi paineet edelleen Bayernin leirissä. Jollain tapaa Bayern muistuttaa ihan Saksan maajoukkuetta kesän MM-viheriöllä. 
Finte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Münchenin punaiset & siniset, DFB & Huuhkajat


Vastaus #107 : 05.11.2018 klo 15:31:29

Jollain tapaa Bayern muistuttaa ihan Saksan maajoukkuetta kesän MM-viheriöllä. 

Niinpä. Neuer, Hummels, Boateng, Kimmich ja Müller olivat kyllä jo aika suuri tekijä viime kesän laiskassa ja epävarmassa pelityylissä.

Dortmundia on sen sijaan kyllä taas ilo seurata!
Sammerin tultua taustalle on kyllä pirun monet palaset loksahtaneet paikalleen. Toivottavasti vaan Reus pysyy terveenä.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #108 : 05.11.2018 klo 17:50:57

Dortmundia on sen sijaan kyllä taas ilo seurata!
Sammerin tultua taustalle on kyllä pirun monet palaset loksahtaneet paikalleen. Toivottavasti vaan Reus pysyy terveenä.


Kyllä kaikkiin kolmeen! Reusin lisäksi toivoisin että Mario Götze pysyisi terveenä. Vaivoja on ollut miehellä niin paljon, että tuollaiset ylimääräiset pikkuvaivat saisivat pysyä poissa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #109 : 06.11.2018 klo 18:53:37

Vielä en itse uskalla alkaa mopon keulaa nostattamaan. Varsinaisia huippuotteita on nähty aika vähän ja saavutetut tulokset ovat peliesityksiin nähden edelleen yläkantissa. Toisaalta jokainen voitto lisää itseluottamusta ja auttaa tulevissa tiukoissa paikoissa.

Edellisestä huolimatta nyt on paras tilaisuus vuosiin tarrata kiinni salaattilautaseen. Tuchelin eka kaudella oma peli oli ainakin ajoittain parempaa, mutta silloin vastus oli aivan ylivoimainen. Tänä syksynä palikat ovat olleet pahasti levällään Itävallan suunnassa eikä tilanteen nopea korjaaminen ole mitenkään itsestään selvää. Näin ollen mestaruuteen ei välttämättä tarvita mitään täysin ilmiömäistä suoritusta. Toisaalta omassa pelissä on ollut vakuuttaviakin jaksoja (esim Herthaa vastaan), joten ei ole täysin poissuljettua etteikö kauden mittaan keltamustille voisi löytyä myös dominoiva peli-ilme.

Tänään en lähtisi liikaa säästelemään ja kierrättämään, jotta oma vire ja pelirytmi säilyisi ennallaan. Lisäksi voitolla olisi mahdollista varmistaa lohkovoitto, mikä toisi helpotusta loppuvuoden otteluruuhkassa. Ainoastaan Hakimille antaisin lepovuoron. Nuorukainen on vaikuttanut olevan aika piipussa viime peleissä, joten huili voisi tehdä terää.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #110 : 07.11.2018 klo 10:48:29

Aika masentavaa oli näin aamukahvia siemaillessa katsoa uusintana tuo eilisen illan sieniliigan matsi. Monta syytä oli sille miksi tuo matsi masensi.

Ensinnäkin masensi se, että saumaa kierrätykselle ja ansaitulle levolle ei avauksen tärkeimmille miehille annettu. Penkki on täynnä pelaajia joista varmasti kaikki puhkuu näytönhaluja. Kentälle silti marssitettiin ykköset ja monen kohdalla kuormaa lisättiin taas kokonaisella 90 minuuttisella. Viikonloppuna on taas tiedossa peli missä on pakko lähtee ykkösillä pelaamaan. Missä kohtaa tuo kova kuormitus alkaa laajemmin otteissa näkyä? Eilinen oli jo monen pelaajan osalta hidasta ja väsynyttä pallonsiirtelyä.

Yksi pointti eiliseen peliin liittyen minkä huomasin oli hyökkäyspään pelaajien olematon liike pallottomana ja Atleticon muotoa rikkovien juoksujen suorastaan olematon määrä. Atleticolla kärjet valui puolustettaessa keskiympyrän kaaren tasolle ottaan vastaan ja samalla koko keskikenttä ja puolustus piti välit todella tiiviinä ja nosti aina linjaa, kun siihen oli sauma. Tilaa pelata linjojen väliin oli todella vähän, mutta se ei ole syy olla pelaamatta palloa sinne ahtaisiin väleihin. Murtavien syöttöjen sijaan päädyttiin vetään 90 minsaa alibia pelaajalta toiselle ja sen tietää miten siinä käy Atleticon kaltaista joukkuetta vastaan.

Sekin masensi, että kotipelissä Atleticoa vastaan oltiin aktiivisia pallollisena ja pallottomana. Nyt tuntui ettei saatu läheskään samaa tempoa omaan syöttöpeliin millä saisi tuon tiiviin nipun puhkottua. Pallon siirtely oli aivan liian hidasta ja ennaltaarvattavaa.

Viikonloppuna peli-ilmeen on oltava huomattavasti eilen nähtyä parempi, jos halutaan pisteitä saavuttaa. Josko tämä paska kenraaliharjoitus ennen klassikkoa saisi pelaajat suorittamaan hyvällä tasolla.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #111 : 07.11.2018 klo 11:26:39

Peliä näkemättä uskallan väittää, että pieni reality-check tässä vaiheessa tekee hyvää sekä joukkueelle että faneille. Atleticon vieraana käy ökytkin säännöllisesti kyykkäämässä ja varsinkin nuorisokaarti sai hyvää oppia oikeasti kovista peleistä. Toivottavasti Favre ottaa oppimateriaalin talvitauolle mukaan, jotta saadaan vaihtoehtoja pelitapaan kevätkaudeksi.
« Viimeksi muokattu: 07.11.2018 klo 11:29:35 kirjoittanut günthers »
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #112 : 07.11.2018 klo 23:27:13

pieni reality-check tässä vaiheessa tekee hyvää sekä joukkueelle että faneille

Tämä. Dortmund ei ole aivan pikkuriikkisiä välähdyksiä lukuunottamatta osoittanut olevansa tasoltaan aivan eliitin tuntumassa. Näin ollen vierastappio laadukaammalle joukkueelle ei voi olla kovin suuri yllätys - edes eilen nähdyllä pöllytyksellä.

Lupaavin nuorisokaarti (Akanji, Hakimi, Sancho) teki paljon helppoja virheitä, joita ei ole liigassa juurikaan todistettu. Ehkä kotiyleisön paine oli liikaa hermoille. Pulisic oli taas juuri niin neuvoton kuin mihin on totuttu. Samoin Piszczek oli hölkkäävä katastrofi. Paco Alcacer ei päässyt missään vaiheessa peliin mukaan. Tosin eipä hänelle kyetty kyllä tarjoilemaankaan. 
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #113 : 10.11.2018 klo 17:01:47

Tänään olisi mainio tilaisuus kipata lisää bensaa alppien juurella kytevään kokkoon. Se vähän mitä Buyernin otteita olen seurannut kertoo aiempien vuosien dominanssin täydellisestä romahtamisesta. Edelleen kyse on hyvästä joukkueesta -  liigan parhaasta, mutta tasoero seuraajiin on kutistunut selvästi. Totta kai heillä on asettaa jokaiselle pelipaikalle huippukaveri eikä laatu juurikaan heikkene penkinlämmittäjissäkään. Tästä huolimatta todellinen weltklasse loistaa poissaolollaan. Ikä on viimein saavuttanut Riberyn ja Robbenin. Neuer ja topparipari on ollut myös yllättävän epävarma. Samoin Lewndowski vaikuttaa hieman hiipuneen.

Dortmundilta on pari viime peliä sujunut nihkeästi, mutta toivottavasti se on ollut ainakin osittain seurausta tähän iltaan keskittymisestä. Jobinpostia tuli Bürkin loukin myötä, sillä mies on ollut sangen erinomainen. Onneksi Hitz sai hieman pelituntumaa alle Pokalissa, joten aivan kylmiltään ei tarvitse tolppien väliin astua. Myös Diallon pelikyky on loppuun asti epävarmaa, muutoin saadaan paras miehistö kentälle.

Ehkä kokonaisuuden kannalta paras vaihtoehto olisi antaa Piszczekin puolustaa oikealla ja siirtää Hakimi vaspaksi. Tämä vapauttaisi Guerreiron keskikentän vasemmalle laidalle ja Sanchon oikealle. Kärkimiehen osalta kyseessä on vaikea valinta Götzen ja Alcacerin välillä. Manolo on oikea hyökkääjä, mutta pelillisesti parhaita otteita keltamustat ovat esittäneet Götzen ollessa piikissä.

Eniten toivon Favrelta rohkeutta lähteä pelaamaan omaa peliään. Tuchelin eka kaudella joukkue oli pelillisesti ehkä hieman parempi, mutta keskinäisissä otteluissa meni pupu pöksyyn ja lähdettiin vain välttämään tappiota. Nyt kaikki paineet ovat vierailla, joten BVB voi juosta kentälle vapautuneesti kolmea pistettä metsästämään. Tappiollakin säilyy sarjajohto ja voitolla ero kasvaa jo seitsemään pinnaan. Siinä tilanteessa olisi suuri nautinto seurata muutoksia veronkiertäjän poskien värisävyissä :)

Auf geht's!
Hunaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #114 : 10.11.2018 klo 22:58:15

Wer wird Deutscher meister? BVB Borussia!

Olipa peli! Ensimmäisellä puoliajalla meinasi usko loppua, kun Bayern myllytti eikä Dortmundin vastaiskuista tullut yhtään mitään, päällimmäisenä tuo Reusin tuhnuiltu läpiajo. BVB:n nuorukaiset, Bruun Larsen ja Sancho eivät saaneet mitään aikaiseksi, Götze oli täysi haamu ja alakerran pelinrakentelu tökkäsi useimmiten ensimmäiseen Bayernin pelaajaan.

Puoliajalla tapahtui jotain ja tauolta tuli uudestisyntynyt BVB. Paikkoja olisi ollut vaikka seitsemään maaliin. Reusin ja Pacon paikoista meinasi jäädä kyllä isosti jossiteltavaa. Molemmille kuitenkin synninpäästöt, kun lopulta tekivät ratkaisevat maalit.

Lisäksi:

- Axel Witsel, ai jumalauta mitä weltklassea, kirsikkana kakun päälle loistava läpisyöttö Pacon voittomaaliin. Todella kokonaisvaltaista pelaamista ylös sekä alas, katkoo hyökkäyksiä, ei koskaan kiire ja tekee jatkuvasti oikeita, peliä edistäviä asioita.

- Sancho paransi ja oli toisella puoliajalla oma huikea itsensä. Viime kaudella oli välillä ikävä Dembeleä, mutta nyt naurattaa kun seuraa tuon kitisevän pikkupojan sekoilua Barcassa.

- Hakimi on jatkuva uhka hyökkäyspelille. Ihan pienoinen upgreidaus Schmeltzeriin nähden tämän suhteen. Toisella laidalla Piszczek ei puolestaan vakuuttanut, vaikka tuo Reusin tasoituksen syöttikin. Jalka alkaa vaan painamaan, eikä ehdi oikein enää nousemaan tukemaan hyökkäyksiä ja jos ehtisikin, niin sitten tulisi liian kiire alaspäin. Guerreiron ja Hakimin toivoisi näkyvän samaan aikaan kentällä.

- Bruun Larsen ei tarjoa näitä kovia vastustajia vastaan oikein mitään, tuntuu kuitenkin olevan Favren suosiossa. Samoin Weigl on kuin varjo siitä versiosta, joka Tuchelin aikoina parhaimmillaan kentällä nähtiin. Mielestäni Witselin kaveriksi Delaney ja Dahoud kuuluisi olla vaihtoehtona ennen Weiglia. Weiglille ei oikein tunnu löytyvän roolia.

Mikähän Kagawan tilanne on? Tuolla on kuitenkin käytännössä kaikki muut saaneet tällä kaudella vastuuta, mutta Kagawa ei mahdu edes penkille.     
Deu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bayern München & Saksan maajoukkue, Neymar Jr


Vastaus #115 : 10.11.2018 klo 23:27:12

Onnea forkan keltamustalle osastolle voitosta!

Tässä otsikossa on paljon hienoja BVB-henkisiä kirjoittajia, joiden juttuja on ilo lukea myös Bayern-lasien takaa.

Pakko hehkuttaa ja kehua: tältä näyttää kun Marco Reus on täydessä kunnossa. Aivan uskomattomassa liekissä pelaa kaveri tällä hetkellä, jopa paremmin kuin 2012-2014 jolloin oli omaan silmään aivan maailman huippua. Jos jollekin soisin lautasen ensi keväänä, niin ehdottomasti Marcolle.

Toki vielä on kautta jäljellä ja 7p ero on kurottavissa, mutta paaaaaaljon täytyy tehdä hommia että Favren iloista jalkapalloa pelaava BVB saadaan kiinni, varsinkin kun alppien juurella hommat ovat pahasti levällään.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #116 : 10.11.2018 klo 23:47:22

Vilpittömästi onnea minultakin kaikille keltamustien faneille hienosta ja ansaitusta voitosta! Tuoppi
Noble Savage

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Karjalahden Ihme


Vastaus #117 : 11.11.2018 klo 12:02:32

Nyt näin oikeasti ensimmäisen kerran omin silmin, mistä tuota Weiglia on kritisoitu. Kahdesta paikasta onnistuu laittamaan kolme harhasyöttöä.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #118 : 11.11.2018 klo 16:21:53

Huh huh! Olipahan kerrassaan mahtava esitys eilen keltamustilta Der klassikerissa. Eka jakso oli aika tarkkailevaa, arkaa ja välillä jopa pelokasta pelaamista keltamustilta. Lähdettiinkö kotona liian nöyränä pelaan Bayernia vastaan? Voisi jopa nähdä niin, että ensimmäinen jakso oli keltamustien osalta jatkoa edellisen viikon sieniliigan otteluun pelillisesti.

Tauon jälkeen kentälle astelikin sitten aivan erilaisella päättäväisyydellä varustettu joukkue. Tokalla jaksolla paikkoja oli jopa tuhlailtavaksi asti, mutta lopulta pelin tapahtumiin nähden parempi voitti. Reussin ja Alcacerin missauksien jälkeen jo hetken mietin, että näinkö tässä taas kävi, mutta kova on joukkueen henkinen kantti tällä hetkellä. Onko kellään faktatietoa, että monesko kerta oli, kun noustiin tappioasemasta voittoon tällä kaudella?

Yksilöistä voisi nostaa esille maalilla pelanneen Hitzin. Varmasti todella kova paikka lähteä vähäisellä pelituntumalla suoraan avaukseen klassikossa. Hyvin mies siihen nähden suoriutui ja pari kertaa tarttu pallot hyvin näppeihin.

Piszczek vetää omaa joutsenlauluaan keltamustissa. Onneksi vastapuolellakin samaa laitaa veti yhtä pahasti hyytynyt Ribery. Sokea mummokin näkee, että Piszczek on keltamustien linjan heikoin lenkki niin miten Kovac voi olla niin sokea, että ei tajua sille laidalle laittaa Gnabryä haastamaan?! No se oli Dortmundin onni, että sielä pelas Ribery.

Kuten joku jo kerkisi mainitseen niin onhan tuota Reussin nykyvirettä pakko ihailla ja arvostaa. Illasta toiseen kantaa joukkuetta hartioillaan. Vähän eri sarjaa kapteenina, kun Schmelzer jolla nauha kädessä nosti paineet pilviin ja se vähäinenkin suorittaminen kentällä sukelsi.

Voitolla eroa Bayerniin tuli jo seitsemän pistettä ja tästä on hyvä lähteä loppukauteen. Piste-ero antaa saumaa kierrätykselle sopivissa paikoissa ja sieniliigassakin tilanne lohkossa on se, että heikommallakin avauskokoonpanolla pitäisi kahdessa vikassa pelissä pisteitä tulla.

Kevät sen tulee kertomaan mihin lento riittää, mutta vähän samat fiilikset itselle tulee pelaamisesta tällä hetkellä, kun mestaruusvuosina.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #119 : 11.11.2018 klo 18:59:43

Piti odottaa lähes vuorokausi, että verenpaine laski ja adrenaliini tasaantui kirjoittamisen mahdollistavalle tasolle :)

Ensimmäinen puoliaika aivan purjeessa ja pitää olla tyytyväinen etteivät vieraat tehneet useampaa maalia. Piszczek oli koko ajan helisemässä Riberyn kanssa ja toisella laidalla Hakimi antoi Gnabrylle valtavasti tilaa. Omat harvat vastahyökkäyspaikat kaatuivat huonoihin syöttöihin (Götze&Sancho) tai Reusin hätäiseen laukaukseen. Kaiken kaikkiaan harhoja ja pallonmenetyksiä tuli liian paljon, jotta punaisten paineesta oltaisiin saatu hengähdystaukoja.

Mielestäni Favre teki pahan taktisen virheen, kun lähti pakittelemaan ja kyttäämään vastaiskuja. Pelinhallinnan myötä vieraat saivat kasvatettua itseluottamusta ja heidän syöttöpeli alkoi rullaamaan koko ajan paremmin. Buyernilla on kuitenkin edelleen sellainen nippu huipputason yksilöitä, että tilaa ja aikaa saadessaan he jauhavat väkisinkin maalipaikkoja. Tätä taktista virhettä vielä korosti Weiglin päästäminen Witselin vierelle. Olen sanonut tämän ainakin sata kertaa, mutta miehen pehmeys ja huono tekniikka ei vaan sovi tälle tasolle.

Samalla täytyy myös antaa tunnustusta vastustajalle. Vieraat olivat latautuneet otteluun erinomaisesti ja kaikesta paistoi läpi valtava halu näyttää  irvailijoille. Kova tahto yhdistettynä liigan edelleen parhaaseen materiaaliin johtaa ensimmäisen puolen tunnin kaltaiseen näytökseen, jossa laadukaskin jengi on totaalimankelissa.

Kuinka pelin luonne voikaan muuttua lyhyen tauon aikana. Favren eduksi on laskettava, että hän osaa myöntää virheensä ja tehdä tarvittavat muutokset. Dahoud Weiglin tilalle sekä aloitteen ottaminen omiin käsiin käänsi voimasuhteet päälaelleen. Nyt keltamusta höyryjuna vyöryi hyökkäysaalto toisensa jälkeen Neuerin maalille eikä Buyern kyennyt tätä edes hidastamaan. En edelleenkään pysty käsittämään kuinka helposti Dortmund puhkoi vieraiden linjat kerta toisensa jälkeen. Ilman lähes koomista tuhnuilua muutamassa lähes varmassa maalipaikassa sekä parin ylivoimahyökkäyksen huolimatonta loppuunsaattamista BVB olisi voinut latoa taululle tennislukemat.

Pelaajista Witsel ja Reus loistivat taas ylitse muiden. On yhä täysi mysteeri, miten nykyisessä markkinassa Zorc onnistui naaraamaan belgin tasoisen pelaajan lähes karkkirahoilla. Mies voittaa kaikki kaksinkamppailut, kykenee pitämään palloa sekä rauhoittamaan peliä ja kaiken kruunuksi antaa loistavia avaavia syöttöjä läpi pelin. Mies olisi takuuvarmasti liigan syyskauden paras pelaaja ellei yläpuolella aito Dortmunder Junge repisi vastustajan puolustusta riekaleiksi ilta toisensa jälkeen. Vaikka Reus tuhrikin eilen kolme selvää maalipaikkaa on hän nykykunnossaan täysin pitelemätön. Maalien lisäksi hän tekee myös valtavasti työtä alaspäin ja toimii koko jengin hengennostattajana.

Näiden kahden lisäksi myös Sancho ja Dahoud olivat toisella jaksolla erinomaisia. Itse asiassa antaisin jälkimmäiselle ison kunnian joukkueen peli-ilmeen muutoksesta, sillä hänen kentälle tulon jälkeen Dortmund pystyi vihdoin ohittamaan vieraiden prässin etulinjan, jolloin taito-osasto pääsi vapaasti vyörymään takalinjoja vastaan. Sancho oli ensimmäisellä jaksolla suorastaan huono lukuisine pallonmentyksineen, mutta tauon jälkeen Hummels ei saanut nuorukaisesta mitään otetta. Ei ihme, jos ex-kapteenia alkoi huimaamaan kesken pelin :)

Maaottelupaussi tulee nyt hyvään saumaan, sillä tälläisen pelin jälkeen henkiset akut kaipaavat latausta. Tauon jälkeen vastassa ovat voitettavissa olevat Mainz ja Freiburg ennen 30 km matkaa rakkaaseen naapurikaupunkiin. Kyllähän tässä kieltämättä hiljalleen alkaa toiveet heräämään salaattilautasen nostelusta toukokuussa. Pieni hajurako on saatu nykäistyä eikä Suuri ja Mahtava ole kyennyt ensimmäisen jakson kaltaiseen peliin kuin ajoittain. Lisäksi epäilen, että näille kaiken voittaneille konkareille on keltamustien nuorisokaartia vaikeampaa motivoitua Augsburgin vierailuun. Täytyy kuitenkin olla realisti. Alppien juurella on edelleen liigan paras materiaali, jonka turvin he tulevat välivuotenakin jyräämään useimmat vastustajat. Keltamustien mestaruus vaatisi avainpelaajien loukkaantumisten välttämisen sekä nykyvireen säilyttämisen vielä usean kuukauden ajan.

Loppuun vielä emotionaaliset fiilistelyt. En muista vähään aikaan nähneeni jalkapallokentillä vaikuttavampaa näkyä kuin eilisen lähetyksen loppukuvat, missä koko joukkue tanssi taustanaan villisti pomppiva Südtribüne. Vähemmästäkin menee iho kananlihalle Ylos
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #120 : 11.11.2018 klo 21:42:30

Nyt näin oikeasti ensimmäisen kerran omin silmin, mistä tuota Weiglia on kritisoitu. Kahdesta paikasta onnistuu laittamaan kolme harhasyöttöä.

Piti oikein tarkistaa tilastoista onko kyse vain mutuilusta. Kickerin mukaan Weiglin syöttötarkkuus oli 79%, mikä on aika heikko huomioiden hänen syöttösuuntansa olleen pääasiassa taakse ja sivuille. Kaksinkamppailuja mies voitti vain 33%. Vertailun vuoksi vierellä pelanneen Witselin vastaavat prosentit olivat 96 ja 80.

Kuriositeettina mainittakoon Buyern-fanien idolin Müllerin hävinneen kaikki kaksinkamppailunsa. Toppareista Süle ylsi samaan lukuun, mihin verrattuna Hummelsin 29% oli suorastaan hyvä. Akanji ja Zagadou voittivat kaksinkamppailuistaan 62% ja 91%.

günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #121 : 13.11.2018 klo 19:37:06

Uskoisin, että Favre halusi kontrolloida peliä ensimmäiselläkin puoliajalla tuomalla Weiglin Delaneyn tilalle, mutta tuo siirto meni pieleen ja Weigl vaihdettiin ansaitusti pois kentältä puoliajalla. Toinen puoliaika olikin sitten todella viihdyttävää katseltavaa ihan jokaiselle ja Dortmundin kunto kesti vieraita paremmin. 125 kilometrin juoksumäärä on kuin Kloppon ajoilta konsanaan, eli Dortmundin menestys perustuu pallollisten ratkaisujen lisäksi myös vahvasti fysiikkaan. Tämän vuoksi kierrätystä on pakko harrastaa läpi kauden. Akanji meni rikki jo edellisellä majutauolla pelaten tähän asti jokaisen ottelun, heti perään hajosi toinen työläinen eli Diallo. Reus ja Witsel eivät ainakaan saisi hajota pidemmäksi aikaa, mikäli keltamustat aikovat taistella kärjessä Bayernia vastaan koko kauden, sillä niin tärkeitä molemmat tällä hetkellä joukkueelle ovat.

Seuraavat kolme (2+Brügge) ottelua ovat täysin voitettavissa, vaikka Mainz luultavasti kostautuu todella ikäväksi vastustajaksi kotonaan. Schalke vieraissa kuluukin sitten näihin vaikeisiin vierasotteluihin, joita on vuorossa kevätkaudella mm. Herthan, Bayernin, Gladbachin ja Tölkkien muodossa useampi. Mielestäni kevään ohjelma onkin juuri noiden vaikeiden vierasotteluiden vuoksi syyskauden vastaavaa vaikeampi. Joka tapauksessa syyskauden lento on kestänyt jo viime syyskauteen verrattuna yhden maaottelutauon verran pitempään :).

Kehl on nyt tarinoinut, että Dortmund ryöstökalastaa jatkossakin nuoria Englannin akatemioiden kasvatteja. Tällä hetkellä Dortmundin huhutaan olevan jokaisen nuoren pelaajan perässä, mutta eiköhän saarilta viimeistään kesällä naarata Sanchon kaveriksi laadukkaan pelaajapolun läpikäynyt talentti. Brittejä ja laadukasta pelaajatuotantoa ei olisi vielä pari vuotta sitten voinut kirjoittaa samassa lauseessa, mutta tällä hetkellä britit ja Ranska ovat syystäkin vahvoja skouttausalueita Pilawan tiimille.
Hunaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #122 : 23.11.2018 klo 17:34:20

Pacolle näemmä jatkosopimus vuoteen 2023 saakka. Olisikohan mitään mahdollisuutta saada Hakimia ostettua omaksi?
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #123 : 23.11.2018 klo 18:59:55

Pacolle näemmä jatkosopimus vuoteen 2023 saakka. Olisikohan mitään mahdollisuutta saada Hakimia ostettua omaksi?
Jos miehen taso ei romahda niin en näe tapahtuvan.
kharpo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Орден Феникса


Vastaus #124 : 25.11.2018 klo 11:43:21

Piti varmaan jotain kommenttia laittaa huikeasta Bayern voitosta, mutta taisi unohtua kaikessa huumassa. Siitä pelistä on toki jo kaikki oleellinen sanottu. Samoilla linjoilla toki, että ensimmäisen jakson peruuttelu meinasi kostautua, mutta toisella jaksolla pelaaminen oli mainiolla tasolla. Vai oliko tämä sitten tosiaan velhomaisen Favren taktiikkaa, enpä tiedä. Jokaiselle varmaan tuli ainakin viimeistään tässä vaiheessa selväksi, että Weiglin taso ei tule riittämään aivan huipulle, eikä ainakaan vielä Bruun Larsenin.

Eilinen voitto oli tosiaan taisteluvoitto, niin kuin tuolla kierrostopikissa todettiin. Aika mielikuvituksetonta peliä, puolustuksen epävarmuutta ja lopulta voinee todeta, että taisi siinä hieman onneakin olla matkassa. Mainz pelasi kyllä hyvin, mutta kyllä keltamustat voi katsoa myös peiliin. Ei se pelkästään ollut Mainzin hyvyyttä vaan osittain itse aiheutettua. Alcacer on kyllä aivan uskomaton super-sub. Kait sille Guerroirelle voisi myös antaa välillä peliaikaa tuon Bruun Larsenin tilalle. Voi olla, että Mainz olisi ehkä jopa ”ansainnut” sen pisteen, mutta Dortmund on nyt onnistunut kääntämään näitä nihkeämpiä vääntöjä itselleen, kun taas Alppien juurella onnistutaan tunaroimaan kotona johto liigan peräpään joukkueelle.

Eilen tuli vastaan myös sellainen tilastotieto, että Dortmundilta löytyy 12 liigapeliin 15 eri maalintekijää, joka kyllä on varmasti yksi syy, että pisteitä on tullut. Tosin noista on 11 näitä yhden maalin miehiä, mutta suht tärkeän maalin eilenkin Piszczek pamautti. Sen lisäksi sieltä löytyy kaksi pelaajaa, jotka ovat tehneet maaleja sen verran, kuin oletusarvoisesti hyökkääjien tulisi tehdä, jos menestystä mielii. Toki toi Pacon tilasto on jopa ylitehokas.

Kun puolustuksessa on pelannut Diallo-Akanji toppareina, niin puolustus on ollut erittäin hyvällä mallilla ja pääasiassa vastustajalla on ollut aika vaikeaa pelata Dortmundia vastaan. Hämmentävän iso ero vaan tuntuu olevan, kun em. pari ei ole kokonaisuudessaan paikalla. Isossa kuvassa näyttää kuitenkin vieläkin siltä, että ei tuo pelaaminen aivan valmista vielä ole.

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 16
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines