FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.07.2019 klo 08:04:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 9 [10] 11 ... 16
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 18/19  (Luettu 97446 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #225 : 05.02.2019 klo 19:09:18


Hyvät hulinat Ylos

Pistähän myöhemmin raporttia paikan päältä!
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #226 : 06.02.2019 klo 10:45:39

Todella viihdyttävä jatkoaika, mutta kokonaisuudessaan odotetun vaikea ottelu ja Bremenin voittoa ei voi kutsua ansaitsemattomaksi. Dortmundin kannalta Reusin loukkaantuminen on ikävä tosiasia, mutta vielä huolestuttavampaa oli pään hakkaaminen seinään 105 minuuttia. Talvitauolla kuulemma harjoiteltiin muurinmurtamista, mutta eipä tästä näkynyt mitään kentällä. Toppari vaspana toki tappoi vasemman laidan hyökkäyspelin, Sanchon poissaolo sitten todennäköisesti sen oikean puolen. Hakimista on muuten pakko mainita, että maalistaan huolimatta nuori mies pelasi jo toisen heikon ottelun (puolustuspäähän) putkeen.

Lauantaina Hoppelalta kolme pistettä ja Dortmundissa on taas kaikki hyvin. Reusin pelaaminen ei liene realisimia, mutta Sanchon tervehtyminen sekä Hakimin tai Schmelzerin pelaaminen vaspana olisi toivottavaa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #227 : 06.02.2019 klo 11:44:50

Ansaittu joskin ehkä hieman epäonninen putoaminen. Omia mietteitä:
-Reusin vähänkään pitempi loukki olisi valtava takaisku
-Johtuiko Sanchon puuttuminen vammasta vai oliko kyseessä vain rotaatio?
-Hakimi pelaa paremmin vasemmalla ja vastustajan kenttäpuoliskolla
-Diallo laitapakkina on täysin hyödytön
-Delaneylla ei ole paljoa annettavaa hyökkäyssuuntaan
-Veikkaan Weiglin tuuraavan lauantaina juuttia
-Dahoud ei ehtinyt tekemään karmeita hasseja, mutta nukkui pahasti Bremenin toisessa maalissa. Mies näyttää menettäneen Favren luoton.
-Maalista huolimatta Pulisic oli taas järkyttävän huono ja on vaikea nähdä mitä annettavaa hänellä olisi mestaruustaistoon. 64 miljoonaa vaikuttaa entistä surrealistisemmalta.
-Götzen ja Guerreiron vaihtojen jälkeen pelinrakentelu loppui kokonaan. Ensin mainittu oli parempi ysinä kuin kymppinä.
-Alcacer jatkoi Frankfurt-pelistä tutulla linjalla ja oli täysin ulkona pelistä
BVB

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Suomen maajoukkue


Vastaus #228 : 06.02.2019 klo 12:29:18

Ansaittu tippuminen kylläkin, toisaalta ei tuo nyt suuremmin harmitakaan, kun nyt säöstyy paremmin energiaa mestaruustaisteluun, joka paljon Cupia tärkeämpi tavoite. Bremenin soisi voittavan koko roskan tämän jälkeen.
Belmondo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB, Gigi Buffon


Vastaus #229 : 06.02.2019 klo 12:37:27

Vielä vähemmän harmittaisi, jos olisi pelattu (lähes) kokonaan varamiehillä. Esim. Witsel olisi saattanut hyötyä levosta, vaikka ei mitenkään uuupuneelta vielä vaikuttanutkaan.

Paco jäi pelin ulkopuolelle, mutta se ei kuitenkaan ollut ehkä miehen omaa syytä. Vaikutti aika turhautuneelta siihen, että pallo jäi koko ajan jumiin laitaan, etenkin Diallolle.

Pulisic oli alussa kelvollinen mutta sitten suurimman osan ottelua aivan paska, joten hienoa että miehestä saadaan muhkea siirtokorvaus.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #230 : 06.02.2019 klo 13:40:19

Käsittääkseni maalivahdit, Sancho sekä Schmelzer olivat kuumeessa.

Lauantaille ei kyllä toivoisi Weigl&Witsel -kaksikkoa keskikentälle, sillä se ei ole toiminut vielä kertaakaan, vaan kaksikko on vain ollut toistensa tiellä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #231 : 06.02.2019 klo 17:01:17

Lauantaille ei kyllä toivoisi Weigl&Witsel -kaksikkoa keskikentälle, sillä se ei ole toiminut vielä kertaakaan, vaan kaksikko on vain ollut toistensa tiellä.

Tähän vahva sama. Huolettaa vain Dahoudin saama vähäinen luotto ja tulkitsen sen olevan merkki miehen tippumisesta Weiglin taakse nokkimisjärjestyksessä. Toisaalta Weigl on ohittanut myös Toprakin topparihierarkiassa, joten ehkäpä hän jatkaa keskuspuolustuksessa, jolloin Dahoud avaisi Witselin vieressä. Mo ei todellakaan ole sateentekijä keskikentän pohjalla, mutta kuitenkin pienempi paha kuin Weigl.

Toivottavasti ainakin toinen maalivahdeista sekä Sancho toipuisi lauantaihin mennessä. Muuten jää hitonmoinen aukko paikattavaksi.

Reusin vaihto oli kuulemma varotoimenpide eikä SAP:ia vastaan pelaaminen ole pois suljettua. Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että ainakaan viikkojen huilia ei ole tulossa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #232 : 09.02.2019 klo 10:46:45

Reus huilaa takareiden vuoksi ainakin tänään. Sancho ja Schmelzer palasivat treeneihin torstaina, mutta on epävarmaa riittääkö se kentälle saakka (ensimmäisen osalta se olisi elintärkeää). Molemmat moket (kuume) ja Piszczek  (jalkavamma) kokeilivat harjoitella eilen ja heidän pelikyky selviää vasta tänään. Myös Favre on kuumeisena mahdollisesti pois penkiltä. Ai niin, Delaney taisi saada viikko sitten viidennen kortin ja on pelikiellossa.

Tldr; hirveältä näyttää. Vaikka osa toipilaista ja puolikuntoisista selviäisikin kentälle, he eivät voi olla mitenkään 100% terässä. Reusin ja Sanchon poissaollessa hyökkäyksestä katoaa kyllä kaikki luovuus. Voittavan maalivahdin merkitys nähtiin puolestaan tiistaina Pokalissa. Guerreiro, Götze ja Alcacer lienevät luonnolliset valinnat luovalle osastolle. Mikäli Sancho ei kykene, kallistuisin Philippin suuntaan. Pulisicia en halua nähdä kentällä missään tapauksessa. Delaneyn paikkaajasta keskusteltiinkin jo aiemmin ja toivottavasti valinta osuu Dahoudiin. Schmelzerin ja Piszczekin molempien puuttuminen olisi myös melkoinen katastrofi, sillä silloin Diallo joutuisi vaspaksi.

Tästä ottelusta olisi kyllä pakko napata täydet pinnat, mikäli halutaan rimpuilla mestaruustaistossa. Kaaderin terveystilanteen huomioiden on vain vaikea nähdä miten se voisi olla mahdollista. Toivotaan suosiollisia persepomppuja ja tuomarin apuja.

Auf geht's! 
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #233 : 09.02.2019 klo 11:31:49

Tarkkaan on tullut pelejä seurailtua vaikka tänne olen aika vähän viime viikkojen aikana kommentoinut. Koitetaan nyt ottaa itseä niskasta sen suhteen ja parantaa aiemmasta.

Poissaoloja on varmasti tiedossa useita kuten aiemmin käytiin ansiokkaasti läpi. Itse kallistuisin myös Delaneyn paikalla peluuttamaan mielummin Dahoudia. Weigl on paikannut loukkaantuneita toppareita ihan mallikkaasti vaikka tuo ei miehen luonnollisin pelipaikka ole.

Uskon, että Dortmundin selkeä ja toimiva pelitapa on hyvä pohja mille rakentaa maksimaalisen tuloksen saavuttava ottelusuorite. Väki vaihtuu avauksessa, mutta suoritustaso ei siitä suurta romahdusta ota. Luovien pelaajien poissaolon kyllä huomaa, mutta sama se tilanne on ihan kaikissa muissakin joukkueissa jos muutama luova pelaaja on sivussa.

Tästä täydet pisteet niin on hyvä jatkaa.
Mobicool

Poissa Poissa


Vastaus #234 : 10.02.2019 klo 02:52:10

Juupa juu. Turha tässä mistään mestaruuksista on unelmoida kun kotona sulaa 3-0 johto vikan vartin aikana. Buyernkin noussut jo viiden pisteen päähän.

straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aktivist Schwarze Pumpe


Vastaus #235 : 10.02.2019 klo 11:11:05

Ilmeisesti eilen maalilla on ollut voittava maalivahti?
Echte liebe.

Poissa Poissa


Vastaus #236 : 10.02.2019 klo 11:22:37

Eilinen tasuri otti kyllä todella koville. Varsinkin kun ekan puolikkaan jälkeen näytti niin hyvältä. Peli oli hallussa, hyökkäyksessä kyettiin luomaan riittävästi vaarallisia tilanteita ja ennenkaikkea puolustussuuntaan oltiin sen verran varmoja, ettei Hoffenheimilla ollut vaarallisia maalipaikkoja juuri lainkaan. Reusia ilmankin pärjättiin; luovuutta puuttui toki, mutta kun Sancho ja Querreiro olivat vireessä, taitoa oli riittävästi kentällä.

Toisella puolikkaalla varovaisempi taktiikka kostautui kohtalokkaasti. Tätä on pelätty aikaisemminkin, mutta pienen tuurin avustuksella on selvitty kuiville. Hoffenheim muutti taktiikkaa selvästi hyökkäävämmäksi, joka yhdessä BVB:n puolustavan linjan kanssa käänsi paineen paineen kentän toiseen päätyyn. Sinänsä vastustajan hyökkäävämpi taktiikka usein sopii BVB:lle, se kun antaa nopeille vastahyökkäyksille tilaa. Niin osin nytkin, tilanteita ei vaan kyetty hyödyntämään.

Virhe tapahtui puolustuspäässä. En nyt halua yksilöidä virheitä kenellekään yksittäiselle pelaajalle, vaikka tarkemmalla analyysillä se toki olisi mahdollista. Epäonnistunut yllättäviin tilanteisiin reagointi, surkea erikoistilannepuolustus, pahat merkkausvirheet, kaksinkamppailuiden häviäminen ratkaisupaikoissa, epäonnistunut puolustus joukkueena. Siinä minun näkemyksen mukaan syitä katastrofiin.

En tiedä olisiko Favre paikalla ollessaan kyennyt reagoimaan tilanteeseen paremmin toisen puolikkaan alussa kun tilanne alkoi näyttämään pahalta. Todennäköisesti ei. Vaihtoehtoja penkillä oli vähän. Toprakista ei ollut mitään hyötyä -päinvastoin, taisi vaan sekoittaa pakkaa.

Vaikka tuo ottaa edelleen päähän ihan julmetusti, en silti haluaisi täysin vaipua synkkyyteen. Ottelutahti vaan on niin kova, että lisävirheisiin / hieman heikomman vireen jatkumiseen ei vaan oikein olisi varaa. Jatkoon pääsy UCL:ssa taitaa olla toiveajattelua. Bundesliigassa ei mielestäni olla vielä mitään menetetty, vaikka tilanne voisi ilman viimeisiä tasureita olla huimasti parempikin. Nyt vaan pitää ryhdistäytyä ja hoitaa seuraavat matsit huolella ja toivoa, että Bayern jatkossakin menettää satunnaisia pisteitä.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #237 : 10.02.2019 klo 11:50:33

Ilmeisesti eilen maalilla on ollut voittava maalivahti?
En tiedä, miten voittava maalivahti kiistattomasti määritellään, mutta Bürki torjui eilen monta huippupaikkaa ja yksikään ei mennyt miehen piikkiin. Tiistaina Oelschlägel teki muutaman hyvän torjunnan ja yhden maagisen, mutta jatkoajan maalit olivat otettavissa. Tiistai ei silti kaatunut kolmosveskariin vaan kenttäpeliin, ja ilman sitä maagista koppia Bremen olisi vienyt voiton kotiin jo varsinaisella peliajalla.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #238 : 10.02.2019 klo 12:16:02

Ilmeisesti eilen maalilla on ollut voittava maalivahti?

Haistan pientä piikittelyä :) Eilen kentällä oli vain tasurin varmistava mokke. Ilman Bürkin torjuntoja Hoppela olisi latonut viisi maalia.

Pistemenetyksiä osasi pelätä jo etukäteen, mutta tietenkin kolmen maalin johdon menettäminen kotona tuntuu katkeralta. En tiedä mitä tapahtui tauolla, mutta ensimmäisen 45 minuutin voitonjano vaihtui passiiviseksi tappion peloksi. Epäilen Boszin päässeen vierailemaan pukukopissa, sillä mieleen palautui vahva dejavu viime kauden kotiderbyn sulamisesta.

Pelin avaaminen takalinjojen kautta oli aivan karmeaa ja tarjoili vieraille solkenaan vastaiskupaikkoja. Hakimi ja varsinkin Diallo kunnostautuivat tässä. Puuttuva fyysisyys oli iso ongelma, mikä kulminoitui pääpallojen häviämisessä 100-0. Tässä näkyi selvästi Delaneyn puuttuminen. Toisaalta vastapuolella Joelinton oli todella hankala pideltävä. Iso ja härkämäinen kaveri varustettuna hyvällä tekniikalla on veemäinen rasti jokaiselle puolustukselle. Itse olisin valmis sijoittamaan kesällä 30-40 miljoonaa kaverin naaraamiseksi keltamustiin.

Löytyi pelistä positiivistakin, sillä Sancho oli puolustuspuutteistaan huolimatta sensaatiomainen. Nuorukainen tulee siirtymään viimeistään 2,5 vuoden päästä isompaan seuraan ennätyssummalla, mutta siihen saakka ei voi kuin nauttia weltklasse-suorituksista. Pallo pysyy jalassa maagisesti ja välillä siitä luopuminen tuottaa tuskaa. Siitä huolimatta pelisilmä on jo melko hyvä, joten oikeiden ja väärien ratkaisujen suhde alkaa olemaan sangen mallikas. Onko jo jopa Dembeleä parempi?

Sanchon varjossa myös Götze pelasi hyvän pelin. Vanha kunnon pullaposki on löytänyt osan kadoksissa ollutta magiikkaa ja taitavien pelikavereiden (eilen Sancho ja Guerreiro) keskellä hänestä saadaan myös tehoja irti. Terävyys ja vikkelyys lienevät hukkuneet lopullisesti, mutta tekniikalla ja peliälyllä pystyy paikkaamaan kummasti fyysisiä puutteita.

Dahoud pelasi hyvin ylöspäin, mutta alakerran stabiloijaksi hänestä ei ole. Delaney-tyyppistä fyysistä presenssiä mieheltä ei voi odottaakaan, mutta eilen olisi riittänyt pallokontrollin säilyttäminen. Valittavasti tämäkään ei ole Mon vahvuuksia, sillä taas tuli pari todella pahaa pallonmenetystä ja lukuisia lievempiä. Nämä kaikki lisäsivät SAP:in aikaansaamaa painetta omalla maalilla.

Philippillä ei yksinkertaisesti tekniikka riitä. Mies oli Dortmundin hyvälläkin jaksolla heikoin lenkki, eikä meno suoranaisesti parantunut tauon jälkeen. Pallo ei pysy jalassa, syötöt eivät löydä omiaan sekä pelikäsitys on puutteellinen. Näistä eväistä on mahdoton leipoa BVB:n konseptissa menestyvää hyökkäyspään pelaajaa. Kesällä lihoiksi.

Alcacerilta taas heikohko esitys. Jos manolo ei onnistu maalinteossa, hänen muu panos joukkueelle jää mitättömäksi. Tämän vuoksi kesällä täytyy ehdottomasti hankkia joelintonmainen kirittäjä. 

Vaikka pisteiden menetys kirpaisee, kirvestä ei ole syytä aivan vielä paiskata kaivoon. Takaiskuja tulee väistämättä, tärkeintä on miten niihin reagoidaan. Kaikki on edelleen omissa käsissä, eikä alppien katveessakaan ole kyetty pep-aikojen ylivoimaiseen dominanssiin. Lisäksi eilen nähdyllä hyökkäyspelillä kyetään varmasti kiusaamaan ex-kapteenia myös Arroganz-areenalla. Yllättävää kyllä, buukkerit pitävät Dortmundia edelleen äärimmäisen niukkana suosikkina nostelemaan salaattilautasta toukokuussa.
 
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #239 : 10.02.2019 klo 12:23:00

Joelinton teki muistaakseni jatkon syksyllä, joten siirto Dortmundiin tuskin toteutuu. Eiköhän saarilta löydy kiinnostusta isojen rahatuppojen kera, joten miehen ei tarvitse lakkoilla siirtoa läpi Hoppin inhokkiseuraan.

Sanchosta voi saada ennätyssumman kesällä 2020, mutta ilman jatkosopimuksen solmimista kesällä 2021 nykyistä sopimusta on jäljellä vain vuosi. Eli tuolloin jää dembelet saamatta joka tasosta riippumatta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #240 : 10.02.2019 klo 12:50:05

Pitkästä sopparista huolimatta Joelinton ei ole kerännyt kovin valtaisaa huomiota. Maalejakin on tällä kaudella kertynyt vasta viisi, joten välttämättä kaveri ei ole vielä tarttunut lädien tutkaan. Näillä perusteilla markkina-arvo saattaisi pysytellä kohtuullisena. Samaa hengenvetoon täytyy tunnustaa, että olen nähnyt mieheltä vain molemmat ottelut Dortmundia vastaan. On myös mahdollista, että hän on ollut muissa peleissä sysipaska.

Jostain oli mielessä Sanchon sopparin ulottuvan kesään 2023 saakka, mutta sehän päättyykin vuotta aiemmin. Näin ollen maailmanennätyssumma vaihtaa omistajaansa jo puolentoista vuoden päästä. En usko hetkeäkään jatkosopimukseen. Korkeintaan joku Gündogan-tyyppinen diili ensi kesänä, jossa palkka nostetaan Reusin tasolle ja sillä ostetaan vuosi lisäaikaa.
kharpo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Орден Феникса


Vastaus #241 : 10.02.2019 klo 13:19:56

Täällä olikin tehty jo tarkempi analyysi eilisestä ottelusta. Aivan uskomaton sulaminen. Toinen jakso oli todella halutonta ja passiivista peruuttelua. Ei näin vain voi käydä, kotona 3-0 johtoa ei vaan voi hukata. Positiivisena asiana sanottakoon se, että hyökkäyspelaaminen toimi kuitenkin riittävän hyvin, huolimatta poissaoloista.

Favren sairastumiselle ei tietysti voi mitään. Eikä kukaan voi todeta varmasti, että hän olisi sen tarkemmin saanut käännettyä kurssia. Jotenkin olisi kyllä tilanteeseen täytynyt reagoida, kun asia näkyi kotisohvalle asti. Ei pääkäskyttäjän poissaolo pitäisi näkyä lepsuiluna, kyllä ammatin miehillä pitäisi sen verran olla omaakin ammattiylpeyttä. Ehkä pieni hyvänolontunne kuitenkin sitten aiheutti sen, että eihän tässä tarvitse mennä edes tilanteisiin kunnolla ja kun ei kukaan siitä huudakaan. Vaihtoja täytyy myös ihmetellä. Siinä sitten pienessä paniikissa kavennuksen jälkeen ilmeisesti ajateltiin penkillä, että äkkiä toppari sisään ja hyökkäyksestä kaveri pois. Kuten jo aiemmin todettua Toprak ei tuonut mitään lisää, vaan entistä enemmän sekaannusta. En itse oikein aina ymmärrä näitä vaihtoja, että hyökkääjä pois ja toppari tilalle. Miksei vaikka ravaajaa keskikentälle? On joitain tilanteita missä toimii kyseinen vaihto, mutta siinä voi olla myös paljon riskejä. Sitten vielä lisäajalla pelataan aikaa sillä, että saadaan ratkaisuihin pystyvä Guerreiro pois ja tilalle maaleja yrittämään Wolf. Ottaa vaan hieman päähän tuo sulaminen. Toivottavasti tästäkin pystytään oppimaan.

Sitten aasinsillalla siihen yhteen todellisuuteen, että otteluruuhka on tosiasia ja suhteellisen vaikeita pelejä. Dortmundin kaaderi on oikeasti varsin rajallinen jo muutenkin ja sitten kun siihen lyödään parin avainpelaajan loukkaantuminen/sairastelu, niin ollaankin jo otsa kurtussa. Toki tämä oli tiedossa, että optimaalinen avaus + penkiltä pari tapausta pystyy vaan oikeasti pelaamaan riittävällä tasolla ajatellen menestymistä (sarja, cup ja ucl). Ja yksi syy tietysti tähän tilanteeseen on tuo pelaajien paljous joukkueessa, mutta kun määrä ei korvaa laatua. Rakenne ei ole aivan optimaalisella tasolla. Toki hyvin luotu pelisysteemi ja hyvä tuuri on ehkä onnistunut pitämään tulokset siltikin varsin kelvollisina.

Varsinaisesti tuo cupista tippuminen ei harmita, vaan pidän jopa hyvänä asiana, niin saa enemmän huilia. Näkisin myös, että ensijaista olisi mestaruuden tavoittelu liigassa, johon on edelleen täysin realistiset mahdollisuudet.Hunaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #242 : 10.02.2019 klo 16:07:06

Harvemmin on vituttanut yhtä paljon jalkapallomatsin jälkeen kuin eilen. Kaikki oleellinen onkin jo itse pelistä kirjoitettu yllä, mutta hämmennetään nyt vielä hieman.

Toisen puoliajan ensi minuuteilla alkoi näkymään ensimmäisiä vaaran merkkejä lepsuilun muodossa. Hoppenheim sai aikaan useita vaarallisia maalipaikkoja toisen jakson alussa ja ilman pientä onnea sekä Burkin pelastuksia 2-1 -maali olisi ollut tosiasia. Tuossa vaiheessa ajattelin, että ilman ryhtiliikettä peli on tätä menoa hujauksessa tasan 2-2. Noh, se ryhtiliike tuli 3-0 -maalin muodossa ja Dortmund näytti kirmaavan helppoon voittoon, mutta mitä vielä.

Hoffenheimin ensimmäinen maali kuvastaa Dortmundin toisen puoliajan esityksen. Kaikki lähti jälleen tyhmästä pallonmenetyksestä keskialueella, olikohan Guerreiro, joka yritti syöttää taaksepäin, mutta syöttö ei mennyt sinne päinkään. Tästä Hoffenheim sai paineen, helppo ohitus Hakimista/Weiglistä (ei riitä motivaatio tarkistaa), keskitys maalille, Diallon hutipotku (mitä helvettiä, nämä pitäisi siivota sata kertaa sadasta), josta pallo onnekkaasti Belfodilille, epäonnistunut laukaus ja vivaa hipoen sisään. Puukkoa haavassa kääntää vielä minuutti ennen maalia tapahtunut Sanchon tolppalaukaukseen päättynyt läpiajo, joka olisi sisään mennessään tappanut pelin, tai no..

Toinen ottelu putkeen, missä ensimmäisen puoliajan täydellinen hallinta kääntyy pikkuhiljaa vastustajalle ja muuttuu pahimmillaan hallitsemattomaksi paniikiksi. Mistä lie johtuukaan, Frankfurtissa tämä ei sen enemäpää osannut harmittaa, sillä toisen puoliajan perusteella yksikin piste oli liikaa, eikä johtokaan Reusin tuhlailujen johdosta päässyt kasvamaan yhtä maalia isommaksi. Lisäksi tämä oli jo toinen kerta tällä kaudella (Hertha-pelin lisäksi) kun täydellinen hallinta kotipelissä vaihtuu loppuhetkillä täysin itse aiheutettuun tasuriin. Näiden lisäksi täysin turhaksi pistemenetykseksi nostettakoon joulukuinen Dusseldorfin vierailu, mutta ei siitä sen enempää. Pelkäänpä vain, että nämä tällaiset koituvat lopulta kohtaloksi, kun toukokuussa aletaan pisteitä ynnäilemään. 

Turha spekuloida kuinka paljon johtajuuden (Favre+Reus) puute vaikutti eiliseen sulamiseen. Jotain olisi tarvinnut kuitenkin toisella jaksolla tehdä, kun ote näytti lipsuvan. Liekö sitten 3-0 -maali aiheuttanut joukkueessa saman tunteen kuin itsessäni kotisohvalla, että kyllähän tämä helposti hoitui sittenkin.. Lopulta keksittiin ottaa Toprak kentälle siinä vaiheessa kun tasoitus näytti olevan enää ajan kysymys, eikä lopulta ehtinyt montaa sekuntia kentällä viettämään kun se tasoitus sieltä jo tulikin.     
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #243 : 10.02.2019 klo 16:15:24

Guerreiro pois ja tilalle maaleja yrittämään Wolf

Tämä oli muuten varsin hämmentävä vaihto. Varsinkin kun se söi arvokkaita lisäajan sekunteja.

Toprakin kohdalla ajatus oli varmaan tuoda lisää pääpelivoimaa takalinjoille, sillä Hoppela hallitsi ilmatilaa mielin määrin.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #244 : 11.02.2019 klo 23:53:03

Harvoin näistä seurojen omista propagandapätkistä on lukijoille/katsojille iloa, mutta nyt Dortmundin kotisivuilla on mielenkiintoinen Michael Zorcin ja Lars Rickenin haastattelu koskien junnutuotantoa ja -putkea. Lukusuositus.

https://www.bvb.de/ger/News/Uebersicht/Wir-moechten-nicht-zur-Maschinerie-werden!

Keltamustien kannalta on positiivista, että Zorc on jo pidempään puhunut sakujen heikommasta junnutasosta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #245 : 12.02.2019 klo 13:30:33


Ylos

Sitten ikävämpiin asioihin. Lontoon reissulta kotiin jäivät Reus, Alcacer, Piszczek ja Weigl. Reusin lihasvamma on diagnosoitunut revähdykseksi, joten lienee syytä varautua pitempään huiliin. Alcacerilla on olkapään seudun tulehdus, mikä ei onneksi kuullosta pahalta maallikon korvaan. Piszczekiä pari viikkoa vaivannut kantapää on nähtävästi ärtynyt pahemmaksi ja on herran hallussa kuinka pitkästä saikusta puhutaan. Weigl on sentään selvinnyt pelkällä kuumeella.

Ei olisi voinut pahempaan paikkaan sattua loukkisuma. Pokalista jo laulukuoroon, liigassa etumatka sulamassa ja seuraavaksi zämppäri vaakalaudalla.  Hyvää on se, ettei Favren tarvitse kuluttaa energiaa Tottenham-pelin kokoonpanon miettimiseen. Pakistosta on pelikuntoisena enää Schmelzer, Diallo, Toprak ja Hakimi. Witsel & Delaney ovat puolestaan itsestäänselviä keskikentän pohjalle. Ylin nelikko lienee sama kuin lauantainakin, eli Guerreiro, Götze, Sancho ja Philipp. Viimeksi mainittu on tosin ollut todella heikko, mutta jos muut hyökkäävät vaihtoehdot ovat Pulisic ja Bruun Larsen, kyseessä lienee kuitenkin pienin paha. Tietenkin yksi vaihtoehto olisi nostaa Dahoud kymppipaikalle ja Götze kärkeen. Tuolla paikalla Mon hasardit eivät välttämättä ole yhtä kohtalokkaita kuin alempana ja kaverilla on kuitenkin pelillisesti enemmän tarjottavaa kuin Philippillä.

e. Tämäkin vielä. Sancho on unohtanut passinsa kotiin ja on epäselvää ehtiikö lennolle. Optimaalinen valmistautuminen kuullostaa hieman toisenlaiselta...
« Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 13:57:05 kirjoittanut Nur der BVB »
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #246 : 13.02.2019 klo 20:50:59

Odotukset ovat nollassa illan suhteen. Periaatteessa kirvestä ei pitäisi heittää kaivoon, sillä myös Spursilla on omat loukkihuolensa. Omissa papereissa koko takalinjan remontti on kuitenkin liian suuri painolasti. Viime peleissä puolustus on vuotanut ja nyt toppareina ovat kolmos- ja viitosvaihtoehdot, Schmelzer palaa pitkän tauon jälkeen kohkaaman sekä Hakimi joutuu huonommalle puolelle. Kaiken lisäksi viimeksi mainittu on Diallon kanssa osoittautunut viime peleissä melkoiseksi hasardimagneetiksi.

Pientä toivonkipinää tuo isäntien hyökkäyksen takkuilu ilman Kanea. Jospa he tuhnuilisivat sen verran, että keltamustien pakisto ei joudun kovin kovalle koetukselle. Toisaalta kentälle juoksee vanha tuttu Dortmundin kauhu Son. Eiköhän sieltä tule taas joku kerran elämässä kuti 35 metristä ylävinkkeliin.

Auf geht's!
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #247 : 14.02.2019 klo 13:32:22

Ensimmäinen jakso eilen oli keltamustilta hyvää peliä kokonaisuutena. Ehkä jopa liian hyvä vieraskentällä mikä sitten antoi vääränlaisen fiiliksen pelaajille ennen taukoa. Tauon jälkeen kentälle marssi nippu passivoituneita pelaajia ja lopputulos oli arvattavissa jo siinä kohtaa, kun toista jaksoa oli eka vitonen pelattu.

Vaihtojakin sopii ihmetellä. Ekana Schmelzer sisään tappioasemassa, kun peliä oli pelattu 77 minsaa. Loput vaihdot tehtiin juuri ennen varsinaisen peliajan loppua siinä vaiheessa, kun paska oli jo lentäny tuulettimeen. Siis mitä vittua?!

Koko matsin ajan Götze valui kärjestä alas tukemaan pelinrakentelua. Kukaan ei sitä Götzen jättämää tilaa pyrkinyt täyttään koska kaikki alapuolella pelanneet keskikenttäpelaajat on enemmän tai vähemmän puolustavia keskikenttäpelaajia. Lopputulema oli, että Dortmund piti palloa näennäisesti vaarallisimman maalintekosektorin ulkopuolella ja tästä johtuen Tottenhamin puolustuksella oli varmasti koko kauden helpoin ilta sieniliigassa.

Onhan se Philipp huonosti pelannut odotuksiin nähden, mutta ei se niin paska ole etteikö se voisi tappioasemassa jotain vaarallisuutta ja suoraviivaisuutta tuoda kärkeen.

Siltä se eilen näytti, että 1-0 vierastappioon oltiin tyytyväisiä ja oletettiin, että kotona paketoidaan ottelupari. Nyt vaan kävi niin, että lopussa kolisi pari maalia lisää omiin ja vuori kiivettäväksi kotipelissä on huomattavasti suurempi.
R.J. MacReady

Poissa Poissa


Vastaus #248 : 14.02.2019 klo 14:28:52

Kuinka monta käytännön oppituntia Dortmund tarvitsee ymmärtääkseen ettei heistä ole varmistelemaan/pakittelemaan?
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #249 : 14.02.2019 klo 15:51:32

Ei eilinen mihinkään pakitteluun kaatunut. Kaksi ensimmäistä maalia syntyivät karkeiden Hakimin virheiden seurauksena ja kolmattakin avitti oma tötöily (Schmelzer laittaa helpon pallon päätyrajasta yli ja Llorenten päästetään puskemaan vitosen sisällä kahden puolustajan välistä). Mun mielestä joukkueiden välillä ei ollut pelillisesti suuria eroja. Nyt vain syyskaudella keltamustien puolella olleet pienet marginaalit kääntyivät vastustajalle. Tämähän oli kuin peilikuva Atletico-kotipelistä.

Favren pelaajavalintoja voi kyllä osittain kyseenalaistaa. Puolustuksessa vaihtoehdot olivat tietysti vähissä, joten Zagadoun peluuttaminen on ymmärrettävissä. Ainoa tapa tuon välttämiseen olisi ollut peluuttaa Schmelzeriä täydet minuutit eikä sekään kuullosta täysin riskittömältä suunnitelmalta. Sen sijaan Pulisicin kentällä olo oli täysi mysteeri. Kyseessä on 64 miljoonan päätön kana ja tulokset sen mukaisia. Guerreiro on ollut hyvä ja hänen olisi ehdottomasti kuulunut avata. Myös hyökkäävien vaihtojen tekeminen vasta kaksi minuuttia ennen loppua oli täysin käsittämätöntä.

Joka tapauksessa lopputulos on karu. Viikon sisään onnistuttiin sössimään kaksi kilpailua ja hyvää oli yritys kolmannenkin osalta. Nyt on myös valmentajan taidot todellisella koetuksella. Jos Clubi ei kaadu maanantaina, käsissä on täysiverinen kriisi, jonka oikaisusta ei ole mitään takeita. 
 
Sivuja: 1 ... 9 [10] 11 ... 16
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines