FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.05.2021 klo 00:27:35 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 12 [13] 14 ... 16
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 18/19  (Luettu 105936 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
aceman

Poissa Poissa


Vastaus #300 : 06.04.2019 klo 22:22:19

Meinasin jossain vaiheessa kesken pelin tarttua puhelimeen ja soittaa sakujen hätänumeroon, Münchenissä oli menossa melkoinen miesraiskaus.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #301 : 07.04.2019 klo 11:47:32

Dortmund on pelannut tuloksellisesti hienon sarjakauden ja syyskaudella joukkue pelasi parhaimmillaan loistavaa futista. Kevätkaudella tulokset ovat edelleen olleet kohtuullisen hyviä, mutta esitykset välillä heikkoja tai jopa todella heikkoja. Tässä ketjussa on mielestäni todellakin katsottu niitä pelejä ja ajoittain jopa hieman negatiiviset kommentit peliesityksistä ovat olleet ihan paikallaan.

Eilinen oli toisaalta vain yksittäinen ottelu - mutta oikeasti asia ei ole ihan näin yksinkertainen. Dortmund oli asettanut tavoitteekseen mestaruuden pitkän odottelun jälkeen, sillä sarjajohdon ollessa suurimmillaan oltiin vielä hiljaa. Kuitenkin kauden moraaliseen finaalin asteli kentälle valmiiksi luovuttanut lammaslauma, ja koko kauden hehkutet "Mentalitätsmonsterit" Delaney & Witsel muiden mukana. Kolmas saman kategorian pelaaja Wolf ei mahtunut kentälle, vaan Piszczek lyötiin kahden kuukauden tauon jälkeen suoraan avaukseen, toisella puolella toppari Diallo puolestaan avasi puolikuntoisena kun Schmelzeriin ei luottoa löytynyt. Reus pelasi ysinä oman kympppaikkansa sijaan, koska joukkueen ainoa oikea hyökkääjä oli taas lasaretissa ja hätäratkaisu Götze luultavasti oli liian hidas Favren vastahyökkäystaktiikkaan.

Jos Dahoud oli iskenyt maalin hyvästä paikastaan, niin isännät olisivat ehkä voineet murtua henkisesti, sillä Bayern ei ole ollut tällä kaudella ylikylän joukkue materiaaliedustaan huolimatta. Tämä on kuitenkin jossittelua, sillä isännät pelasivat todella agressiivisesti aivan alusta lähtien ollen sekä pallollisesti että kaksinkamppailullisesti parempia. Bayern oli yksinkertaisesti parempi joukkue kaikilla osa-alueilla ja häviäminen Münchenissä ei ole häpeä. Esitys oli kuitenkin todella surullinen, sillä Dortmund pelasi kuten ala- tai keskikastin joukkueet yleensä tuolla pelaavat - eli valmiiksi luovuttaneena pelaten ottelun pois alta. Mielestäni vierailla ei ollut eilen juurikaan hävittävää, mutta jotenkin Favren ryhmä onnistui silti häviämään henkisesti juuri niin paljon kuin se olisi worst case-skenaariossa ollut mahdollista.

Favren niskaan on pakko kaataa eilisestä päävastuu, sillä valmistatuminen oli väkisin mennyt täysin vihkoon ja viimeistään toisen maalin jälkeen olisi pitänyt tehdä jotain. Loukkaantumistilanne on yksi tekijä, joka osaltaan sekoitti pakan, mutta toppari- ja kk-miestilanne oli kuitenkin optimaalinen eli se tärkein runko oli kasassa. Lisäksi Favre itse pelasi joukkueen ehkä tärkeimmän miehen pois pelistä eli siirsi Reusin kärkeen.

Keski-iältään nuoren joukkueen kehitykseen kuuluu normaalisti tällaiset takaiskut. Joukkue on lisäksi edelleen keskellä uudistamisprosessia, joka näkyi eilen pahimmillaan, kun muutamat avainmiehet eivät olleet pelikykyisiä. Tässä on pakko toivoa, ettei seurajohto lähde vetämään linjoa suoriksi ja panostamaan laadun sisään Saksan futisskenessä niin tyypilliseen "Mentalität"-ajattelutapaan, jossa ylikorostetaan sitä kuuluisaa henkistä puolta ja ei nähdä suurinta ongelmaa - laatua. Vaikka eilen ei henkinen(kään) kantti kestänyt, niin palloahan ei yksinkertaisesti saatu mitenkään pelattua ylöspäin. Kk-kolmikko oli täysin purjeessa ja tästä kolmikosta kahden pitäisi olla henkisesti kovaa kaliberia. Tällöin toppareilla olisi ollut vaihtoehtona lyödä palloa korkeana kärkeen, mutta eihän kärjessä ole ketään pääpallokykyistä peluria. Eli kesän agendalla on oltava vasemman laitapakin (laitapakkien) lisäksi joku pallollisesti kykenevä kk-mies, eikä mitään ajokoiratyyppiä. Ja kun kerran Götze ei mahdu ihanneavauksessa kentälle millään pelipaikalla hitautensa vuoksi, niin kannattaisi seuran miettiä kalliin jatkosopimuksen lyömistä kouraan toisenkin kerran. Ne rahat voisi säästää Favrelle sopivan kärkimiehen hankintaan, sillä Isak ei syksyn perusteella sellainen ole.

Ja jottei totuus unohtuisi, niin ensi lauantaina Dortmund on voitolla huonoimmillaankin yhden pisteen päässä Bayernista.  
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #302 : 07.04.2019 klo 21:15:25

Kävin läpi hieman noita eilisen avauspuoliajan kulmapotkuja nähdäkseni sen, miksi Bayern oli niin vaarallinen lähes jokaisessa niistä. Ohessa huomioitani.


Tämä on ottelun ensimmäinen kulmapotku. Dortmund käytti aluepuolustusta, jossa kahdeksan pelaajaa oli sijoittunut oman boksin sisään. Periaatteessa aluksi vain neljä Bayernin pelaajaa on saman muodon sisällä eli jokaista bayernlaista kohti pitäisi olla kaksi dortmundilaista. Lewandowski toki tunkeutuu viidentenä miehenä myös "muodon" sisään.


Etualueella aluksi päivystänyt Piszczek ei havainnoinut Hummelsia, joka siirtyi keskeltä lähemmäs etutolppaa ja nikkasi Thiagon keskityksen hieman ohi takakulman.


Toisessa kulmapotkussa on puolestaan jo aluksi 8v5 asetelma. Tarkemmin katsottuna etualueella on kuitenkin periaatteessa 3v3 asetelma, kun Lewandowski, Hummels ja Müller ovat yhdessä sumpussa lähellä kolmea dortmundlaista, jotka eivät kuulu aluepuolustaessa vitosen viivalla seisoviin pelaajiin, mutta sijoittuvat muutoin oman maalin lähettyville tasaisesti. Martinez ja Gnabry ovat sitten taaempana hieman vapaampina.


Jos katsoo edellistä kuvaa, tuon 3v3 asetelman ja sitten vitosen viivalla seisseiden pelaajien välissä oli hiuksenhieno tyhjä tila. Juuri siihen tilaan Thiagon pallo laskeutuu ja Hummels nikkaa pallon ohi Bürkin, mutta tavallaan tuosta vitosen viivalla seisseestä neljän miehen linjasta olisi pitänyt hieman paremmin reagoida mielestäni ja tulla aggressiivisemmin vastaan, kun alun perin Hummelsissa kiinni ollut Delaney lanattiin nurmen pintaan.


Kolmannessa kulmapotkussa Favre teki sitten selvästi mielestäni sen muutoksen, että tuo neljän miehen linja säilytettiin vitosen viivalla, mutta loput neljä pelaajaa käskytettiin miesvartioimaan bayernlaisia.


Witsel voitti ykköspallon ja tämän kulman Dortmund selvitti vaivatta.


Neljännessä kulmapotkussa jatkettiin siitä, mihin viime kulmapotkussa jäätiin eli neljän miehen linja pysyi vitosen viivalla ja sitten loput neljä pelaajaa uhrattiin miesvartiointiin sen sijaan, että heidät olisi tasaisesti sijoiteltu oman maalin edustalle kahden ensimmäisen kulmapotkun tapaan. Lisäksi tuosta neljän linjasta kauimmaisin pelaaja ikään kuin vartioi samalla Gnabrya.


Reus hävisi totaalisesti kaksintaistelun Müllerille, joka liikkui viisaasti irti miehestään ja nikkasi pallon Bürkin hipaisun jälkeen niukasti yli yläriman.


Viides kulmapotku tuli siis heti perään. Witsel ja Delaney vartioivat Hummelsia ja Lewandowskia. Müller on kaikkien muiden kulmapotkujen tapaan etutolpalla taas. Martinez ja Gnabry ovat taaempana ja tuosta neljän linjasta kaksi taaimmaista pelaajaa ikään kuin vartioi heidät aluepuolustamisen ohessa.


Keskitys tuli taka-alueelle, mutta Martinez puolustettiin tylysti irti pallosta.


Kuudes kulmapotku. Reus on ikään kuin viides mies nyt tuossa vitosen viivan linjassa ja kolme muuta pelaajaa boksissa vartioi bayernlaisia, mutta silti esimerkiksi Lewandowski on nyt jätetty vapaaksi Gnabryn tavoin.


Thiagon pallo laskeutuu taas tuohon vitosen viivan tuntumaan ja Hummels nousee korkeimmalle, mutta Bürki torjuu oikeaan alakulmaan suuntautuneen puskun.


Päätetään tähän seitsemänteen kulmapotkuun, joka seurasi heti edellistä. Jälleen vitosen viivalla on selvästi neljä miestä ja loput toteuttavat miesvartiointia.


Kimmichin kulmapotku oli kuitenkin epätarkka ja Dortmund purki pallon yhtä helposti kuin kolmannessa kulmapotkussa.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #303 : 08.04.2019 klo 09:08:27

Kickerin mukaan Thorgan Hazard siirtyy varmasti kesällä Dortmundiin, hinnan ollessa 40 miljoonan euron luokkaa.

Pysyn kannassani, että Hazard on hankintana ihan kiva ja satavarmasti vahvistus Pulisiciin nähden. Hazard on kuitenkin hieman samantyylinen pelaaja kuin Guerreiro ja Dortmundilla on tämän hankinnankin jälkeen tarvetta Sanchon tyyliselle harhauttelijalle. Luultavasti kyseinen pelaajatyyppi yritetään löytää halvalla Englannista ja sieltähän niitä nykyään löytää välillä jopa hyvinkin mukavaan hintaan. Joka tapauksessa 40 miljoonaa on kova summa Hazardista, joka on pelannut kevään vihkoon. Lisäksi vaikka Dortmund suorittaa useamman pelaajamyynnin kesällä, niin harva nykyisestä ylijäämästä tuo paljonkaan euroja kassaan. Eli Hazard lohkaisee suuren osan siirtokassasta ja eiköhän esimerkiksi akuuttia laitapakkiongelmaa paikata taas kerran purkkaratkaisuilla.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #304 : 10.04.2019 klo 09:25:34

Superjunnu Freddy Adu Moukoko on Bildin mukaan solminut monivuotisen, noin 10 miljoonan euron sopimuksen Niken kanssa. Isoin osa näistä rahoista siirtyy miehen tilille tosin vasta sitten, kun mies debytoi Bundesliigassa tai miesten maajoukkueessa. Tähän kun lisää Dortmundin pojan isälle maksamat rahat, niin tulevaisuus alkaa olla jo nyt turvattu taloudellisesti.

Entisen USA:n maajoukkuetähden Claudio Reynan 16-vuotias poika Gio Reyna on ilmeisesti saanut Portugalin passin ja voi virallisesti aloittaa höntsäilyt Dortmundin junnuissa.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #305 : 12.04.2019 klo 08:26:46

Loppusuora alkaa Bulissa ja ensimmäisenä vastassa olisi Mainz. Monesti Mainz on ollut Dortmundille todella vaikea vastus ja huominen peli tuskin on poikkeus.

Toiveissa itsellä olisi, että Reus pääsisi takaisin omalle paikalleen kärjen alle. Kärjessä ei miehestä saada parasta irti vaan keskikentällä missä miehen tempokuljetuksille on enemmän tilaa.

Bayernin aiheuttaman peppukivun jäljiltä nyt on todellinen kasvojen pesun paikka. Joukkue on paljon parempi miltä se Bayernin vieraana näytti. Toiveissa olisi selvä voitto, mutta kuten totesin niin Mainz on toisinaan todella vittumainen vastustaja ihan kaikille.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #306 : 16.04.2019 klo 10:28:36


Tämä on niin loistava kirjoitus, että kaikkien olisi syytä lukea se. Sama lammasmaisuus nousi esille myös Mainz-pelin toisella jaksolla, kun keltamustat jäivät täysin jyrän alle ja vain kongi sekä Bürki pelastivat katastrofilta. Mentalitätsmonsterit eivät pystyneet pitämään lainkaan palloa eivätkä edes hidastamaan Mainzin vyöryä. Itse näen tässä kaksi asiaa.

1) Kentälle pitää saada rutkasti lisää taitoa. Kavereita, joilla pallo pysyy halussa kovassakin vauhdissa ja vastapuolen prässätessä. Kavereita, jotka kykenevät myös paineen alla syöttämään vieruskaverille eivätkä ajaudu paniikkiroiskaisuihin. Jos pystyy hallitsemaan palloa, se helpottaa väkisinkin painetta omalla maalilla. Nykykaaderissa nämä vaatimukset täyttyvät korkeintaan Witselillä, Hakimilla, Guerreirolla, Sancholla, Reusilla ja Götzellä.

2) Kun vastustajalla on pallo, puolustamisen pitää olla aggressiivista ja päällekäyvää eikä passiivista niskalaukauksen odottelua. Mainzia vastaan lopussa oli tilanne, jossa pallo oli vastustajalla keskellä ja samalla Philipp vetäytyi puolustamaan rankkialueen  sisälle. Tällöin Mainzin pelaaja jäi laidalla aivan vapaaksi, josta hän pääsi rauhassa keskittämään kenenkään häiritsemättä. Vahvinkin muuri murtuu, kun sitä saa hakata tarpeeksi monta kertaa.

Mitä Pulisicin korvaamiseen tulee, Hazard olisi kohtuullinen ratkaisu. En pidä miestä sateentekijänä eikä merkittävää kehitysloikkaakaan liene enää luvassa. Kaveri olisi kuitenkin vahvistus nykytilanteeseen ja tuntee liigan, joten kovin suurta floppausriskiä tuskin olisi. Menee kategoriaan high floor, low ceiling. Tämän tyyppisestä kaverista ei kuitenkaan kannata maksaa jättikorvauksia ja ilmoille heitetty 40 miljoonaa on aivan liikaa. Oma kipukynnys menisi jossain 30 miljoonan kohdalla.

Mielellään vasemmalla laidalla näkisi dynaamisemman harhauttelijatyypin, mutta Dortmundin budjettiin sopivia ei taida juurikaan olla tarjolla. Tässä mielessä kohtuuhintainen Hazard + lupaava superjunnu kasvamaan voisi olla aivan hyvä ratkaisu.

Jos Pulisicin korvaajalle on selkeä tilaus, paljon akuutimpi hätä on laitapakkien osalta. Piszczek pelasi yllättävän hyvän syyskauden, mutta vähemmän yllättäen miehen kroppa ei kestänyt juurikaan pitemmälle. Hakimi väläytteli myös syksyllä, mutta joulun jälkeen taso on romahtanut, minkä lisäksi lainapestiä on enää vuosi jäljellä. Muut vaihtoehdot ovat osoittaneet riittämättömyytensä. Näin ollen vuoden sisään tarvitaan vähintään kaksi avauksen kaveria sekä kaksi stunttia.

Eilen jossain uutisissa pyöri, että Atleticon Filipe Luis tulisi kesällä ilmaissiirrolla. En tiedä paljonko miehen tankissa on menovettä jäljellä, sillä 33 vuotias ei ole enää nuorin varsa. Toisaalta, jos kaverista saisi tiristettyä ulos vielä pari kohtuullista vuotta, tämä voisi olla aivan hyväkin ratkaisu. Nähtävästi mies on vetänyt ainakin tämän kauden hyvällä tasolla.   

Näiden lisäksi kesällä tarvitaan vielä toinen hyökkääjä sekä Gündogan-tyyppi Witselin vierelle. Turhia kavereita kaaderissa on niin paljon, ettei tila riitä kaikkien luettelemiseen.

     
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #307 : 17.04.2019 klo 12:30:50

Alexander Isakista on täällä jo aikaisemmin mainittu, mutta pitää vielä nostaa ylös miehen loistava vire Hollannissa. 12 peliä, joissa 12 maalia ja 4 maalisyöttöä ei ole mikään huono saldo nuorelle ruotsalaiselle. Dortmundissa mies ei ole vielä oikein onnistunut ja mies on ollut aivan liian fyysisesti heikko Bundesligaan, mutta jos tähän asiaan saataisiin parannusta, niin en sulkisi pois miestä vielä tulevaisuuden suunnitelmista. Tärkeintä olisi löytää ensi kaudella astetta kovempi joukkue lainaa varten, mieluiten Saksasta.
Budha-B

Paikalla Paikalla


Vastaus #308 : 17.04.2019 klo 14:08:40

Eilen jossain uutisissa pyöri, että Atleticon Filipe Luis tulisi kesällä ilmaissiirrolla. En tiedä paljonko miehen tankissa on menovettä jäljellä, sillä 33 vuotias ei ole enää nuorin varsa. Toisaalta, jos kaverista saisi tiristettyä ulos vielä pari kohtuullista vuotta, tämä voisi olla aivan hyväkin ratkaisu. Nähtävästi mies on vetänyt ainakin tämän kauden hyvällä tasolla.   
Nico Schulz Hoffenheimista kuulemma done deal eli taitaa jäädä Filipe hankkimatta.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #309 : 22.04.2019 klo 09:05:25

Olipa vaihteeksi melko mukava esitys eilen. Ei mitenkään loistelias, mutta varma ja ennenkaikkea melko tasainen. Jos Freiburg olisi onnistunut maalinteossa, olisi ottelusta voinut tulla huomattavasti hankalampi, mutta hyvä näin.

Puolustus hoiti hommansa melko eleettömästi ja hyökkäys viimeisteli järjestetyistä paikoista maalit varmuudella. Heikkouksista nousi esiin taas tutut laitapakkien paikat. Merkittäviltä mokilta Wolf ja Diallo toki välttyivät ja puolustussuuntaan pelasivat suht varmasti, mutta ikävän vähän (oikeastaan ei yhtään) vaarallisia tilanteita heidän kauttaan syntyi. Siinä mielessä (mahdollista) Schulzin tuloa odotan kyllä innolla.

Hyökkääjillä oli ihan hyvä päivä. Paikkoja ei toki luotu mahdottoman montaa, mutta riittävästi, ja viimeistelyn laatu oli erinomainen. Käytännössä kuviot onnistuvat niin hienosti, että maalintekijän työ oli helpoin. Reus ja Sancho olivat ratkaisevassa asemassa, mutta myös Götze ja Guerreiro olivat osaltaan myös hyvin pelissä mukana.

Tästä on ihan hyvä jatkaa Derbyyn. Sama taso, asenne ja tasaisuus pitäisi tämän vuoden Schalkea vastaan riittää, mutta ylimielisyyteen ei tietenkään silti ole varaa.

Mestaruushaaveisiin tarvitaan Bayernin kompurointia ja täydellistä omaa onnistumista. Kovin todennäköisenä en kumpaakaan näe, mutta ennenaikaisesti ei tietenkään kannata luovuttaa, kuten Reuskin matsin jälkeen korostetusti totesi! Kaikkea voi vielä tapahtua!
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #310 : 22.04.2019 klo 15:25:14

Netin syväkurkut ovat edelleen sitä mieltä, että Dortmund on vakavasti Gündoganin perässä, mutta toteavat samaan hengenvetoon, että Bayern on tällä hetkellä vahvin ehdokas miehen uudeksi seuraksi.

Eilen tärkeä voitto ja Schalken nilkanpotkijoilta on pakko ottaa kolme pistettä ensi viikonloppuna. Tällä hetkellä Bremen vaikuttaa lähes varmalta pistemenetykseltä, mutta keltamustien naapuri pitäisi tosiaan kaatua ennen sitä.
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #311 : 22.04.2019 klo 21:20:52

Kiitos kauniista sanoista, günthers, mutta vaikeaa tulee kyllä meilläkin olemaan, kun kortit paukkuvat ja loukkaantumiset osuvat kapeaan kaaderiin. Tabellrechneriä on täällä kelattu ja 6-9 P. tarvitaan vielä. Hoppenheimia vieraissa pidän pahimpana jaDüssen on kaaduttava. Eli siis voitto teistä täällä himassa on se todennäköisin tapa jatkaa Eurooppaan, mutta vaikea. Straiterin läsnäolon kunniaksi pojat varmaan sitten yhden pisteen vielä hoitavat tölkkejä vastaan, jos ei muuten niin pelkästä inhosta tuota muovisakkia kohtaan. Eli siis, pelättävissä on teille ehkä pistemenetys, mutta se tullee vasta monen mutkan takaa, joista vaarallisin ja jännittävin on jo keskiviikkona. Kaasu pohjaan SVW!
« Viimeksi muokattu: 22.04.2019 klo 22:53:14 kirjoittanut Osterdeich »
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #312 : 23.04.2019 klo 01:48:16

Freiburgissa nähtiin pitkästä aikaa keltamustilta pirteää hyökkäämistä ja hienoja kombinaatioita. Varsinkin ylin nelikkö pyöritti välillä palloa sangen mallikkaasti. MUTTA. Taas maalin jälkeen tapahtui ihmeellinen passivoituminen ja päästettiin vastustaja myllyttämään. Sama on toistunut lukemattomia kertoja tällä kaudella, joten syyttävä sormi osoittaa valmennusta. Tällä kertaa Freiburgin kyvyttömyys ja yksi hieno hyökkäyspään väläytys pelasti katastrofilta. Joka kerta ei olla yhtä onnekkaita.

Mestaruussauma on edelleen elossa, mutta se vaatii voitot lopuista otteluista ja itävaltalaisten kompurointia. Jälkimmäinen osuus ei ole täysin utopistista, sillä tällä kaudella Kovacin poppoo on ollut haavoittuvainen. Ylivoimaisesti paras mahdollisuus Hoenessin naaman punoitukseen on Tölkkien vieraana. En pitäisi myöskään veitsi kurkulla pelaavaa Clubbenia tai Frankfurtia helppoina suupaloina.

Dortmundin loppuohjelmassa Shlacke on paperilla helpoin vastus. Todellisuudessa kyseessä ei ole koskaan läpihuutojuttu ja Huub heittää varmasti kaikki peliin. Tästä huolimatta vain voitto kelpaa. Itsekin pidän Bremeniä selvästi pahimpana karikkona lopuista peleistä. En ole yhtä pessimistinen kuin toveri günthers, mutta jalkapallojumalien täytyy hymyillä kahden viikon päästä, mikäli täysi pistepotti halutaan Weserin rannoilta naarata. Itse asiassa tämä saattaa olla salaattilautasen kannalta ratkaisevin ottelu, sillä Düsseldorf ja Ponit pitäisi pystyä hoitelemaan mestaruuden häämöttäessä. 
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #313 : 29.04.2019 klo 23:32:39

Bayernin tasapelistä huolimatta mestaruuteen ei juuri kukaan oikeasti usko. Suosittelen silti käyttämään arvokas vapaa-aika kaikenmaailman paskanjauhannan (Bild) sijaan laadukkaampien materiaalien parissa, kuten vaikkapa tämän Ahrensin artikkelin parissa:
https://www.spiegel.de/sport/fussball/lucien-favre-steht-in-der-kritik-wegen-eines-satzes-zum-titelkampf-a-1265019.html

Ensi kaudeksi toiveissa on kuitenkin, että kevätkauden "mielikuvituksetonta jauhantaa + pallo Sancholle" vaihtuu laadukkaampaan pelaamiseen eli joskus jopa ihan keskustan kautta palloa ylöspäin käyttäen.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #314 : 02.05.2019 klo 14:05:35

Vaikea koota ajatuksia näin valtavan pettymyksen jälkeen. Jälkikäteen ajateltuna derbyhäviö oli kombinaatio omasta kyvyttömyydestä, pallon pompuista sekä tuomarista. Joukkue ei ollut riittävän kypsä käsittelemään johtoaseman nopeaa kääntymistä takaa-ajotilanteeksi eikä pystynyt juurikaan luomaan maalipaikkoja tappiolla ollessaan. Myös molemmat punikit olivat täysin omaa hölmöilyä ja idiotismia. Toisaalta tasamiehistöillä Schlacke ei kyennyt tarjoamaan pelillisesti yhtään mitään.

Rankkari oli onnettomien sattumusten summa. Tilanteeseen johtaneen hyökkäyksen aikana keltamustat pelasivat vajaalla, kun Sancho oli kentän laidalla hoivattavana. Miksei tuomari katkaissut peliä vähäksi aikaa, sillä loukki johtui yleisön toiminnasta? Myös itse rankkitilanne oli epäonninen. Tuomio saattoi olla sääntöjen mukainen, mutta mitä ihmettä puolustaja voi tehdä, jos pallo potkaistaan puolen metrin päästä käteen? On vaikea nähdä miten rakas naapuri olisi saanut ilman rankkaria mitään aikaiseksi.

Myös tuomarista on hyvä mussuttaa aika ajoin. Kuten sanoin, nykysäännöt antavat mahdollisuuden rankkarin viheltämiseen, mutta Zwayerilla olisi ollut myös mahdollisuus antaa pelin jatkua. Kaikki eivät vastaavasta tilanteesta anna pilkkua. Lisäksi ennen Reusin punikkia Caligiuri teki keltainen alla tahallisen käsivirheen, mistä olisi pitänyt seurata gelbrot. McKennien selviäminen keltaisella tappotaklauksestaan ei enää vaikuttanut lopputulokseen.

Vaikka jossiteltavaa jäi, suurin syyllinen löytyy peilistä. Reus oli täysin ulkona pelistä ja ulosajo ainoastaan kruunasi surkean päivän. Laitapakkien riittämättömyydestä tai Delaneyn hyödyttömyydestä hyökkäyksessä on kaikki mainittu jo moneen otteeseen aikaisemminkin.

Itse en ole aivan vielä valmis heittämään kirvestä kaivoon mestaruuden suhteen. Jos lauantaina vastoin odotuksia onnistuttaisiin ryöstämään täysi pistepotti Bremenistä, pieni toivonkipinä eläisi. Tosin Werdalla on viimeinen mahdollisuus pitää eurohaaveet elossa ja Dortmund joutuu pelaamaan ilman kapteeniaan sekä oikeana pakkina vipeltänee joku viitosvaihtoehto. Mikäli ihme Weserin ihme tapahtuisi, Buyern joutuisi matkaamaan kivat paineet niskassaan Tölkkien vieraaksi. Tosin nyt etelän ihmeelle riittää tasapelikin, joten salaattilautasunelmat lepäävät aika ohuen seitin varassa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #315 : 04.05.2019 klo 16:55:38

No niin, toivottavasti pettymys on käsitelty ja tänään Weser-stadionille juoksee voitontahtoinen Dortmund. Vaikka näkymät ovat synkät, nyt ei saa luovuttaa. Tappiolla tai tasurilla kausi on käytännössä taputeltu. Voitto sen sijaan avaa mielenkiintoisia näkymiä, sillä viikon päästä Buyern vierailee tölkkiluolassa ja viimeisellä kierroksella Arroganz-areenalle saapuu mahdollisesti zämppäripaikasta taisteleva Frankfurt. 

Ottelun lähtökohdat voisivat olla paremmatkin. Reus on pelikiellossa ja hänen myötä suuri palanen hyökkäyksen juonikkuutta. Götze pudonnee kymppipaikalle ja Alcacer saanee vaihteeksi näyttöpaikan avarissa. Toivottavasti Guerreiro pysyy vasemmalla, eikä Favre lähde tekemään epätoivoisia hassutteluja Pulisicin tai Bruun Larsenin kanssa.

Mielenkiintoisin paikka on oikea pakki. Piszczek on matkustanut Bremeniin, mutta kaikki muistavat miten hänen edellinen debyyttinsä loukin jäljiltä sujui. Toisaalta vaihtoehdot ovat vähissä Wolfin pelikiellon myötä. Mikäli polakkia ei uskalla laittaa kentälle, nähtävästi Akanji on seuraavana tuuraajien listalla. Tällöin Toprak nousisi Weiglin vierelle toiseksi toppariksi. Joka tapauksessa puolustuslinja tulee olemaan hasardipainotteinen.

Illan vastus on pelannut loistavan kevään, mutta epäonnekkaan Pokalin jälkeen heilläkin on alkanut piiputtamaan. Tavallaan molemmat joukkueet ovat samassa tilanteessa. Alla on pahoja takaiskuja ja nyt pitäisi pystyä kokoamaan itsensä uudelleen. Kumpi tässä onnistuu paremmin, tulee olemaan vahvoilla.

Toiveet eivät ole kovin korkealla, mutta on pakko uskoa loppuun saakka. Kausi on ollut joka tapauksessa hieno ja salaattilautasen kohtalo ratkeaa aikaisintaan toiseksi viimeisellä kierroksella. Ennen kauden alkua olisin pitänyt tätä loistavana saavutuksena.

Auf geht's!
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #316 : 06.05.2019 klo 05:03:03

Tasatulos 2-2 oli sitten tuliaisina Bremenistä. Sinällään taas kevään sapluunaan menevä peli, että eka jakso oli huikeata pelaamista ja paikkoja oli useammankin maalin tekoon. Paikoista ei taaskaan saatu sisään ja se taas hankaloitti peliä paljon.

Tauolle siirryttiin silti 0-2 johdossa ja tilanne näytti sikäli ihan hyvältä. Tauolla sitten tapahtui taas joku aivan käsittämätön passivoituminen. Tauolta meinaan Dortmundin pelaajat käveli kentälle aivan rotsi auki ja lopputuloksen tiesi, kun tokaa jaksoa oli pelattu ekat viisi minuuttia.

Tuntuu aivan, kuin tuo johtoasemassa passivoituminen olisi joku trendi nyt keväällä ja se varmasti on sellainen asia mistä syyttävän sormen pitää osoittaa valmennuksen suuntaan.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #317 : 06.05.2019 klo 10:10:58

Olipa surullinen päätös kaudelle. Ensimmäinen puoliaika oli suorastaan mainiota tekemistä ja ainoastaan maalipaikkojen tuhlailu esti suuremman johdon. Tauon jälkeen sitten tuttu passivoituminen. Tosin tällä kertaa vastustaja ei kuitenkaan päässyt tekopaikoille pallonhallinnasta huolimatta. Kunnes sitten kaksi järkyttävää hörppyä tuhosi kaiken.

Keltamustien henkinen tila on mielenkiintoinen. Vielä syyskierroksen aikana joukkue osoitti moneen otteeseen kovaa moraalia nousemalla tappioasemasta voittoon. Joulun jälkeen osat ovat kääntyneet ja pienikin takaisku sysää 11 kaveria täydelliseen paniikkiin. Hankala sanoa meneekö tämä valmennuksen, pelaajien vai kenen piikkiin. Ainakaan Mentalitätmonstereita ei ole kentällä näkynyt näinä vaikeina hetkinä.

Itse väittäisin, että lopulta kyse on vain puuttuvasta laadusta. Joukkue ei ole tarpeeksi hyvä voittaakseen säännöllisesti tiukkoja otteluita. Syksyn voittoputki saattoi sumentaa todellisuutta, kun tulokset ylittivät moneen otteeseen esitykset kentällä. Nyt tuuri on tasaantunut, eikä taso riitä aivan huipulle. Ennen kaikkea pula on taitavista kavereista. Laitapakkien loukkaannuttua kentällä on ollut liikaa puujalkoja, jotka tiukassa paikassa eivät kykene prässin purkavaan syöttöön tai kuljetukseen ja näin paine omaan päähän pääsee kasaantumaan.

Jotta tästä päästäisiin eteenpäin, kesällä pitää tapahtua todella paljon. Todennäköisesti yksi siirtoikkuna ei riitä tarvittaviin muutoksiin. Zorcin priorisoidun todo-listan tulisi näyttää tältä:
-valmis vaspa
-nopea, tekninen ja harhauttelukykyinen laituri
-koodinimi Gündogan
-toinen hyökkääjä
-nuori kehityskelpoinen laitapakki vuodeksi kasvamaan
-turhakkeiden tyhjennys (tämä on muuten todella pitkä lista ilman lainalta palaaviakin)

Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #318 : 12.05.2019 klo 10:16:29

Koko kevätkausi on ollut melkoista suorittamista, mutta niin vain viimeiselle kierrokselle lähdettäessä pieni mestaruusportti on raollaan. Siinä sivussa on mahdollista kerätä seurahistorian kolmanneksi paras yhden kauden pistepotti. Elokuussa jokainen olisi tämän kiljuen hyväksynyt. Siitä huolimatta päällä leijuvaa pettymyksen pilveä ei voi olla huomioimatta. Hopp, Clubben, Augsburg, Derby & Bremen. Arroganz-areenan nöyryytystä ei tarvitse edes mainita ja kuitenkin löytyy tarpeeksi esimerkkejä sulamisista ja puppeloinneista, joita ilman ensi lauantain lähtökohdat olisivat aivan toiset. Vastaavaa tilaisuutta salaattilautasen kannatteluun voi joutua taas odottamaan.

Eilinen peli paljasti taas raa'alla tavalla, kuinka pahasti avainpelaajien jälkeinen taso tippuu. Parhaiten tämän huomaa, kun kyseiset jampat joutuvat yksin vastaamaan pelin pyörityksestä ilman Sanchon ja Reusin apua. Bruun Larsen, Pulisic ja Delaney on jo moneen kertaan todettu liian köykäisiksi hyökkäyspäässä. Vaikka Paco on mättänyt maaleja kiitettävään tahtiin, miehen muu hyöty tilanteiden rakentelussa on olematon. Tälle osastolle kaivataan ensi kaudeksi kovasti vahvistusta.

Puolustus on murtunut täysin syksystä. En ole lainkaan yllättynyt, että Weiglin heikkous kaksinkamppailuissa on tullut esille otteluiden lisääntyessä. Sen sijaan Akanjin viime aikojen haparointi tuli puskista. Muutenkin puolustusta on koko kevään leimannut todella karkeat henkilökohtaiset virheet. Näiden takana täytyy olla taas joku henkinen lukko.

Lisäajan paniikki oli taas täysin käsittämätöntä. Vastustaja pelaa vajaalla, eikä heidän rivit varsinaisesti vilissyt messejä ja neymareita. Siitä huolimatta koko joukkue vetäytyy oman rankkialueen sisään ottamaan vastaan keskityksiä. Kenelläkään ei käynyt mielessä, että pallollisen kimppuun voisi iskeä aggressiivisesti ja pakottaa tämä joko harhauttamaan tai syöttämään taaksepäin. Tämä on ollut kantava teema kaikissa kevään sulamisissa ja syyttävä sormi osoittaa valmennusta.
Hunaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #319 : 12.05.2019 klo 11:39:14

Koko kevätkausi on ollut melkoista suorittamista, mutta niin vain viimeiselle kierrokselle lähdettäessä pieni mestaruusportti on raollaan. Siinä sivussa on mahdollista kerätä seurahistorian kolmanneksi paras yhden kauden pistepotti. Elokuussa jokainen olisi tämän kiljuen hyväksynyt. Siitä huolimatta päällä leijuvaa pettymyksen pilveä ei voi olla huomioimatta. Hopp, Clubben, Augsburg, Derby & Bremen. Arroganz-areenan nöyryytystä ei tarvitse edes mainita ja kuitenkin löytyy tarpeeksi esimerkkejä sulamisista ja puppeloinneista, joita ilman ensi lauantain lähtökohdat olisivat aivan toiset. Vastaavaa tilaisuutta salaattilautasen kannatteluun voi joutua taas odottamaan.

Tähän listan jatkoksi vielä syksyn kotipeli Herthaa vastaan, joka oli täydellisesti näpeissä koko toisen puoliajan, vain kuolettava isku puuttui. Toki sitten vastustaja rokottaa toisen puoliajan ainoasta paikastaan viime hetkillä ja peli päättyi pistejakoon. Tuo peli on omasta mielestäni, lopputuloksesta riippumatta Dortmundin tämän kauden BuLi-peleistä yksi parhaista ja tasapainoisimmista esityksistä. Paikkoja olisi ollut vaikka kuinka moneen maaliin ja vastustaja puolestaan onnistuttiin pitämään lähes täysin aseettomana.

Lisäksi juuri ennen taukoa tapahtunut Dusseldorfin vierailu oli masentavaa katseltavaa. Vaikka Dusseldorf onkin kevätkaudella äitynyt varsin hyvään vireeseen, niin tuosta pelistä ei voinut budjetoida mitään muuta kuin 3 pistettä, tuloksena kuitenkin kauden ensimmäinen tappio kauden siihen mennessä aneemisimmalla esityksellä. Tuon pelin jälkeen 9 pinnan johto kuihtui 6 pisteeseen ja samalla oma uskoni mestaruuteen koki ratkaisevan kolauksen.

Totta kai etenkin syksyllä siellä oli mukana paljon sellaisia maalin voittoja, jotka olisivat voineet kääntyä tasapeleiksi. On myös muistettava, että jos tilanne olisi toisin päin, niin Bayernilla olisi ihan yhtä lailla hirveästi jossiteltavaa yksittäisistä peleistä, joissa ovat tällä kaudella pupeltaneet poikkeuksellisen paljon helppoja pisteitä. Ja toki se on selvää, että ainakin itselläni odotuksena olisi tälle kaudelle ollut se, että mestaruus olisi ratkennut käytännössä joskus loppusyksystä ja teoriassa maaliskuussa. Siinä mielessä ei voi valittaa. Silti nuo muutamat sulamiset laittavat kyllä jossittelemaan.. Pari toisen puoliajan karmeinta sulamista kun olisi jäänyt sulamatta niin kaikki olisi vielä omissa käsissä.. Jos ennustaa saa, niin Bayern ja Frankfurt varmaankin pelaavat ensi viikolla tasurin Dortmundin voittaessa, siinähän sitä vasta olisikin.
Soolo2

Poissa Poissa


Vastaus #320 : 12.05.2019 klo 13:46:55

Jos ennustaa saa, niin ensi viikolla Dortmund johtaa 90+1 minuutilla ilman paineita pelatessaan 0-2, kunnes BMG tekee sen pakollisen viime hetken kavennuksen.

Samaan aikaan toisaalla Frankfurt vääntää itsensä persemaalilla maalin johtoon kellon näyttäessä 90+2.
Seuraavalla minuutilla kauden 2018/2019  BVB antaa Mönchengladbachille vaparin pari metriä 16 metrin alueen ulkopuolelta..
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #321 : 12.05.2019 klo 17:49:57

Roden laina meni muuten juuri kuten talvella tässä ketjussa aavisteltiin. Mies pysyi yllättävän kauan kunnossa, mutta torstaina miehen polvi valitettavasti hajosi ja mies kuntouttaa sitä luultavasti lähemmäs vuoden. Todella surullista miehen kannalta, mutta se ei poista sitä tosiseikkaa, että hankintana sysipaska.
Merte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Netzer


Vastaus #322 : 12.05.2019 klo 21:18:02

Voidaan kyllä sanoa että Roden ura meni päin helvettiä näiden loukkaantumisten kanssa. Tutussa Frankfurtissa alkoi löytyä maata jalkojen alle, mutta jälleen polvi mäsäksi. Karu kohtalo.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #323 : 14.05.2019 klo 14:20:55

Blödin mukaan Schulzin Ausstiegsklausel on jossain 25 ja 30 miljoonan välissä.

No eipä siinä, jos on millä mällätä. Dietmar nauraa tänäkin kesänä matkalla pankkiin.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #324 : 14.05.2019 klo 17:34:51

Saksalaisuus tai ainakin saksan kielen taito näyttää olevan yksi pääkriteereistä tällä hetkellä, joten Schultz osuu ainakin haarukkaan. Kova poika juoksemaan, mutta eipä voi Hoppela valittaa riistotarjouksesta.

Toivottavaa olisi, että huippusakujen taso alkaisi taas nousta, niin ei tarvitsisi maksaa kansalaisuudesta ylihintaa.

 
Sivuja: 1 ... 12 [13] 14 ... 16
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa