FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.05.2019 klo 00:52:41 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 14
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 18/19  (Luettu 84867 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 18.09.2018 klo 15:18:33

En minä mitään tylytä, sanon vain asiat miten ne ovat :)

Vaikka tätä miten päin pyörittelisi, tämän hetkinen hyökkäyspelaaminen on pitkässä juoksussa riittämätöntä CL:ssä pärjäämiseen tai Buyernin ykköshaastajana olemiseen. Vaikka maaleja on syntynyt kohtuullisesti, se johtuu toistaiseksi kovasta hyödyntämisprosentista eikä suuresta tilanteiden määrästä. Itse asiassa Kickerin tilastojen mukaan vain kuusi joukkuetta on luonut liigassa vähemmän maalipaikkoja! En pidättelisi hengitystä sen puolesta, että pelionni säilyisi toukokuulle saakka samalla tasolla kuin rakkaalla naapurilla viime kaudella.

Mun mielestä aneeminen hyökkäys on pitkälti materiaalista kiinni. Lähihistorian loiston aikoina kentälle oli aina heittää vähintään puolikymmentä weltklasse-tason hyökkäävää pelaajaa (Piszczek, Gündogan, Götze, Kagawa, Lewandowski, Reus, Mkhitaryan, Aubameyang) ja heitä tukeva osastokin oli hyvää kansainvälistä tasoa. Nyt taitoa on lähtenyt, joidenkin kuntokäyrä osoittaa rajustikin alaspäin ja/tai Favre istuttaa penkillä. Jos vertaa viime pelin ylintä viisikkoa Dahoud, Wolf, Bruun Larsen, Reus & Philipp aiemmin luettelemiini nimiin, ei nyt tarvitse hirveästi ihmetellä ilotulituksen puutetta.

Oma kysymyksensä on, miksi taitavaksi tiedetyt Sancho, Kagawa ja Götze istuvat penkillä wolfien kouhottaessa kentällä. Tämä menee mielestäni valmentajan piikkiin. Ehkä Kagawa ja varsinkaan Götze eivät ole enää huippuaikojensa tasolla. Heiltä löytyy kuitenkin taitoa monin verroin moneen nyt avarissa kirmaavaan verrattuna. Sanchon osalta tämäkään argumentti ei päde. Ymmärrän, että Favre lähestyy peliä pitävän puolustuksen kautta. Tässä ei ole mitään vikaa, enkä itsekään halua paluuta Boszin aikaiseen kaaokseen. Mutta omasta mielestä Favre lähestyy peliä liian varovaisesti ja kultainen keskitie voisi löytyä hieman hyökkäävämmästä formaatiosta. Nyt kuitenkin puolustuksen keskusta ja keskikentän pohja ovat selvästi aiempaa stabiilimmat, joten esimerkiksi laitureina voisi kokeilla Wolfia hyökkäävämpää vaihtoehtoa.

Itse kaaderista sanoisin, että keskuspuolustuksen vahvistus meni todella nappiin. Vaikka alkuun kauhistelin varsinkin Diallon hintalappua, jo nyt pystyy sanomaan kyseessä olleen loistohankinnat. Tämä kaksikko tulee muodostamaan tukipilarin, jota ei tarvitse hävetä edes ökyjen kanssa vertailussa. Samoin Witsel vaikuttaa todelliselta ryöstöltä. Parhaassa iässä olevaa todellista weltklassea 20 miljoonalla tässä markkinassa. Mies on jo nyt osoittanut olevansa täydellinen sekoitus kaksinkamppailuvoimaa, strategista näkemystä ja riittävää taitoa.

Hyökkäysosastolla on paljon lupauksia, mutta myös kysymysmerkkejä. Onko aika ajanut Götzen ja Kagawan ohi vai pystyykö Favre onkimaan heidän kiistämättömän taitonsa joukkueen hyväksi? Pystyvätkö Sancho ja Pulisic lunastamaan potentiaaliaan? Kykeneekö Paco Alcacer täyttämään Euroopan top-10 joukkueen kärjelle asetettavat vaatimukset. Se jo tiedetään, että Philippistä ei siihen ole. Onnistuuko Dahoud ottamaan seuraavan kehitysloikan, mikä vaaditaan pelinrakentelun kohentamiseksi? Pysyykö ainoa syömähammas Reus terveenä? Todennäköisesti kaikkiin kysymyksiin vastaus ei ole positiivinen, joten kasvukipuja on odotettavissa.

Suurin murheenkryyni on edelleen laitapakit. Schmelzer on sentään puolustussuuntaan kohtuullinen, vaikka ylöspäin tekniikka ei riitäkään. Piszczekin hyökkäysinto laantui jo vuosia sitten lonkkaleikkaukseen ja iän myötä myös oman maalin varjelu on romahtunut lisääntyneiden virheiden ja nukahdusten myötä. Edelleen olen sitä mieltä, että Guerreiro sopisi taidoiltaan Schmellen paikalle, mutta lusitaanin lasisuus näyttää estävän kaiken kehityksen. Polakin tuuraajaksi hankittu Hakimi on puolestaan täysin tuntematon kortti. Nähtävästi kaveri ei voi olla suunnattoman pätevä, koska Piszczek saa edelleen löntystellä joka pelissä. Hyvät laitapakit antaisivat anteeksi paljon puutteita varsinkin laitureiden osalta, kun hyökkäysuhka ei aina jää vain yhden pelaajan varaan. Paras esimerkki on tästä keltamustien mestaruuskaudet, kun Piszczek suoritti vielä weltklasse-tasolla. Silloin Dortmundin hyökkäyspeli oli todella vaihtelevaa ja polakin yläpuolella huseerannut Kuba pelasi parhaat vuotensa.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 18.09.2018 klo 16:58:10

Vaikka maaleja on syntynyt kohtuullisesti, se johtuu toistaiseksi kovasta hyödyntämisprosentista eikä suuresta tilanteiden määrästä. Itse asiassa Kickerin tilastojen mukaan vain kuusi joukkuetta on luonut liigassa vähemmän maalipaikkoja!
Ainakin monien artikkelien ja myös ihan omienkin havaintojen mukaan Favren joukkueilla on vähän vetoja maalia kohden, mutta suuri osa noista vedoista tulee vaaralliselta maalintekosektorilta. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii tuo edellisen matsin Wolffin tekemä maali. Siinä hyökkäyksessä Sacho pääsi oikealta laidalta oman miehensä ohi, mutta ei lähtenyt pienestä kulmasta laukomaan vaikka maalille ja takatolpalle oli menossa omat miehet mahdollisiin kakkospalloihin. Sen sijaan Sancho veti liinat kiinni ennen päätyviivaa ja tarjoili takatolpalle nousseelle Wolffille hyvän paikan laittaa pallo käytännössä tyhjiin.

Mulla ei ole ongelmaa sen suhteen, jos pelissä kertyy vaan tyyliin 10 vetoa kohden vastustajan maalia mikäli ne vedot on hyvältä maalintekosektorilta. Vedot on mun mielestä vähän niin, kun pallonhallinta. Pallonhallintaa voi olla vaikka 80% peliajasta, mutta lopulta se merkitsee mitä sillä pallolla pystyy tekemään. Ei se miten paljon sitä pallonhallintaa on saanut joukkueelle tilastoihin. Mikäli oma puolustuspeli on jatkossa yhtä hyvällä tasolla, kun tähän asti niin en näe suurta ongelmaa siinä, että vetoja on kohtuu vähän. Tämäkin tilasto voi nousta huomattavasti, jos penkiltä ja katsomosta päästetään vähän teknisempää kaveria kentälle.

Mun mielestä juuri nuo laitapakit kuvastaa hyvin sitä muutostilaa missä joukkue on tällä hetkellä. Se Kloppon aikainen tuplamestaruuden vienyt joukkue vaan vanheni käsiin ja osin ryöstökalastettiin isompiin jengeihin. Uudet hankinnat taas eivät olleet lähelläkään samaa osumaprosenttia tuon tuplaa voittaneen joukkueen kanssa. Tuntuu, että vasta tänä kesänä onnistuttiin paikkaamaan useampia isoja saappaita mitä lähteneet pelaajat on jättänyt jälkeensä. Samalla tarvii sanoa, että laitapakkien tontilla on edelleen isot saappaat tarjolla ja tämä kausi varmaan osoittaa onko Guerreirosta ja Hakimista niitä täyttään? Mikäli ei niin ainakin ensi kesän siirtoikkunaa varten on selvät kohteet mitä parantaa.

Hyvin avasit niitä syitä huonoon hyökkäyspeliin mitä nuo tasoaan laskeneet vanhat sotaratsut laitapakkeina tuo mukanaan. Muistan hyvin ne ajat, kun Kuba leikkasi laidaltaan keskelle hyökkäyskolmanneksella ja Piszczek teki oikea-aikaisia taustanousuja pitäen leveyden hyökätessä. Noita laadukkaita nuosuja vaan nähdään nykyään aivan liian harvoin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 19.09.2018 klo 00:17:04

Vahvoista boszmaisista värähdyksistä huolimatta kävi hirveä munkki ja mukaan lähti kaikki pisteet. Hyökkäys oli aivan yhtä karseaa kuin tähänkin saakka eikä taidettu luoda yhtään maalipaikkaa. Götze ei tuonut parannusta, eikä myöskään Sancho. Wolf oli totutun paska ja Reus on piikissä yhtä hukassa kuin Philipp. Laitapakkien tuki oli tuttu nolla ja Witsel/Weigl -kaksikko ei juurikaan kykene ottamaan vastuuta pelinrakentelusta. Jotain on pahasti pielessä, jos topparit ovat parhaat tilanteiden avaajat.

Nyt myös pulustus oli ajoittain pienessä paniikissa ja kotijoukkue pystyi painostamaan pitkiä jaksoja. Tätä ei tietenkään voi laittaa yksistään Weiglin kontolle, mutta ei miehestä ollut kyllä paljon apuakaan. Pehmeys ja huono kosketus eivät ole kadonneet minnekään ja jotenkin yhteispeli Witselin kanssa vaikutti olevan tosi takkuista. Iso osa peräpään vaikeuksista menee kyllä luovan osaston harteille, sillä jatkuvat harhat ja pallonmenetykset aiheuttivat turhaan kestopainetta takalinjoille.

Nyt onkin sitten erinomainen tilanne, sillä seuraavan kierroksen kotivoitto Monacosta jo lähes takaisi paikan pudotuspelikierrokselle.
myllerssi

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 19.09.2018 klo 17:34:45

Mitä on muu porukka mieltä Weiglin tilanteesta. Miten sopii nykyiseen rosteriin? Eilisessä pelissä tuntui että Witsel ja Weigl eivät oiken samaan aikaan kentälle meinaa mahtua. Tuntuivat molemmet olevansa toistensa tiellä ja rytmiin pääsemisessä oli hankaluuksia. Näkisin että Witsel on kohtuu saman tyylinen pelaaja, mutta pallovarvempi ja fyysisempi. Witsel on ehkä tähän astisen perusteella myös halukkaampi yrittämään ratkaisevia syöttöä ja pyrkii nopeammin pelaamaan palloa ylös.

Witsel Dahoud kombo on ollut mielestäni huomattavasti toimivampi kombo, jossa Dahoud vie tehokkaasti palloa kohti vastustajan maalia kovatempoisilla kuljetuksillaan. Eilisessä pelissä näkyi selkeästi ero Dahoudin tultua kentälle, kun painetta saatiin nopeammin luotua vastustajan päätyyn. Osaltaan toki syynä myös varmasti Bruggen väsyminen. Dahoud tekee paljon niin hyvässä ja pahassa, mutta uskon että potentiaalia on tällä kaudella nostaa profiilia isosti.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 19.09.2018 klo 20:17:44

Oman (varmaankin väärän) mielipiteeni olen tuonut esille jo aika usein tässä ketjussa: Weigl on hidas, pehmeä ja huonolla pelisilmällä varustettu louhikko, joka ei tule auttamaan keltamustia suureen menestykseen.

Witselin parina parhaiten toimii ehkä Dahoudin kaltainen pelaaja, jolloin belgi pelaa alempana ja Mo vastaisi enemmän pelin tekemisestä. Myös Delaneyn voi istuttaa rinnalle, mikäli ylempi kolmikko on tarpeeksi taitava (=Wolf lämmittää penkkiä).
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #55 : 20.09.2018 klo 20:13:55

Mitä on muu porukka mieltä Weiglin tilanteesta. Miten sopii nykyiseen rosteriin? Eilisessä pelissä tuntui että Witsel ja Weigl eivät oiken samaan aikaan kentälle meinaa mahtua.
Mun mielestä Weigl on oikein roolitettuna pelipaikallaan Bulin ehdotonta eliittiä. Ekassa sieniliigan pelissäkin oli taas ekalla jaksolla joukkueen ainoa pelaaja joka sai keskikentällä pallot omille. Ekalla jaksolla tais olla syöttöprosentti jotain 95% luokkaa. Sijoittuminen on hyvällä tasolla, mutta heikkouksiin mun mielestä voi laskea kaksinkamppailuvoiman puutteen ja lievän hitauden ihan puhtaassa juoksunopeudessa. Weigl siis tarvii viereensä puolustusvoittoisemman ja agressiivisemman pelaajan joka hoitaa sen likaisen työn.

Eilinen tais olla eka kerta, kun Weigl ja Witsel pelasi kilpailullisessa matsissa samaan aikaan. Eli antaisin aikaa tuonkin kaksikon yhteispelille hakea muotonsa ennen, kun alkaisin suuremmin likasankoa viskomaan.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #56 : 20.09.2018 klo 20:33:51

Tiistain matsista noin yleisesti tarvii sanoa, että se hyvin kauden ekat matsit pelannut puolustus oli ajoittain aika pahasti tuuliajolla. Oliko ihan puhdas ohipeli pakistolta vai pysyvämpi muutos. Sen aika näyttää. Laitapakeista Schmelzer oli siedettävä molempiin suuntiin ja Piszczek totutun paska. Eilen tuli väijyttyä Ajax - AEK matsija ja Ajaxin Tagliafico pisti kylmä positiivisesti silmään laitapakin paikalla. Siinä vois olla hyvä korvaaja Piszczekille.

Hyökkäyksessä jälleen kerran se viimeinen ratkaisu oli kasa paskaa. Monta hyvää vastahyökkäystä tyrehty taas jo ennen, kun kerkisi kunnolla edes alkaa. Götzen vähäinen peliaika näkyi ja tuntui, että muut pelaajat ei ollut eilen Marion kanssa samalla sivulla pelikirjassa.

Tuurilla siis saatiin yksi maali tehtyä ja yhtä suurella tuurilla vältyttiin takaiskuilta. Kaunista se ei ollut, mutta voitto tuli ja se on tärkeintä. Viikonloppuna vois sarjassa jo tarjota Hakimille debyytin ja Kagawan avauskokoonpanoon pääsyä en suurena ihmeenä pitäisi tiistain esityksen jälkeen.
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 21.09.2018 klo 18:05:14

Hyökkäyksessä jälleen kerran se viimeinen ratkaisu oli kasa paskaa. Monta hyvää vastahyökkäystä tyrehty taas jo ennen, kun kerkisi kunnolla edes alkaa. Götzen vähäinen peliaika näkyi ja tuntui, että muut pelaajat ei ollut eilen Marion kanssa samalla sivulla pelikirjassa.

Koko hyökkääminen oli vain yksittäisten pelaajien säntäilyä ja belgit puolusti hyvin tiiviisti, niin ei siitä mitään tullut. Reusin otteissa alkaa paistaa pahasti turhautuminen, sillä tällä hetkellä mikään ei oikein toimi hyökkäyspelissä. Kommentit myös antoi ymmärtää, että mies ei ole lainkaan tyytyväinen ole tilanteeseen. Vielä ne voi ottaa yksittäisinä kommentteina, mutta jos meno jatkuu, alkaa niillä olemaan jo painoarvoa. Sanchon ja Götzen pelaamisessa näkyi harvinaisen selvästi se, ettei oikeastaan ollut hajuakaan, kenelle syöttää ja kuka liikkuu minnekin. Eikä sitä tiennyt kukaan kentällä. Kapea kenttä ja yhden vajaa (Wolf) teki elämästä vaikeata kaikille. Kagawan liike oli pirteätä, mutta pelituntuma ymmärettävästi täysin hukassa.

Miksi Wolf pelaa? Ei pärjää kaksinkamppailuissa, tappaa monet hyökkäykset ja ei näissä peleissä olisi tarvinut sitä ylimääräistä puolustuspanosta (joka sekin on kyseenalaista, ottaen huomioon kaksinkamppailutilastot). Tekisi mieli sanoa, että Schürrlekin sai enemmän aikaan..
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #58 : 24.09.2018 klo 22:58:01

Hoffenheim matsistakaan ei jäänyt paljoa lapsille kerrottavaa. Eka jakso todellä hätäistä pelaamista hyökätessä. Jatkuvia pallonmenetyksiä hyökkäyskolmanneksella mistä aukesi vaarallisia vastahyökkäyksiä kotijoukkueelle. Poislukien nuo vastikset oli puolustaminen ihan hyvällä tasolla.

Tokalla jaksolla sitten Diallon punanen kortti tuntui herättelevän unessa ollutta joukkuetta pelaamaan. Lopulta saatiin kaivettua vierastasuri joka voi vielä loppukaudesta pisteitä yhteen laskiessa olla arvokas, vaikkakin se ei tällä hetkellä siltä tunnu. Alkukauden valopilkku ollut ehdottomasti Pulisic. Viime kauden lopulla jo väläytteli osaamistaan, mutta tuntuu, että pallollisena on saanut kesän aikana vähän malttia tekemiseen.

Nyt olis sitten seuraava liigapeli jo keskiviikkona, kun kotiottelussa vastaan tulee nousijajoukkue Nürnberg. Pakkovoiton paikkahan se olisi. Viikonlopun peli jätti monen pelaajan kohdalla niin paljon parantamisen varaa, että en yllättyisi mikäli nähdään enemmänkin rotaatioa pelaajiston suhteen.

Götze avaukseen ja Reus omalle paikalleen vasempaan laitaan niin hyvä tulee. Itseäni on ihmetyttänyt Favren halu peluuttaa Reussia kärjessä? Tuntuu, että Reussista saisi enemmän irti alempana, kun pääsisi enemmän palloon ja pääsisi hyvällä tekniikallaan haastamaan useammin ja hakemaan niitä puolustuslinjan puhkovia syöttöjä hyökkäyskolmanneksella. Isak vetää poppareita katsomossa, kun paikkaa näyttää osaamistaan ei kuulu. Keskiviikkona olis hyvä paikka laittaa Isak kärkeen, kun vastuskaan ei ole kovin mahdollinen.
Echte liebe.

Poissa Poissa


Vastaus #59 : 27.09.2018 klo 00:31:31

Hoh-hoijaa.. No nyt ei kyllä voi valittaa oikein pahalla tahdollakaan. Toki analyyttisesti arvioiden parannettavaa löytyy aina - eikä vastuskaan ollut kovimmasta päästä - mutta kyllä nyt tuli onnistuneita suorituksia todella laajalla rintamalla: Zagadou paikkasi pienestä epävarmuudesta huolimatta Dialloa mainiosti, Hakimi teki sellaisen Debyytin että tais tulla kentälle jäädäkseen, Delaney jakeli aikas komeita passeja, Pulisic oli totutussa vauhdissa, Sancho pääsi pyörittämään jo väsynyttä ja valmiiksi lyötyä puolustusta - ja Reus nyt oli - Reus!😄 Ja niin edelleen...
Kivahan se on tuollaisiakin matseja välillä katsoa!👍
Belmondo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB, Gigi Buffon


Vastaus #60 : 27.09.2018 klo 11:10:17

Hieno ja viihdyttävä esitys. Etenkin silmiä hiveli ne muutamat Delaneyn pitkät syötöt, kun tähän asti on ollut vaikeuksia saada toimitettua palloa hyökkääjille.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #61 : 27.09.2018 klo 18:52:34

Olipahan maalirikas kamppailu Nürnbergiä vastaan. Hyökkäyssuuntaan onnistui parin huonomman pelin jälkeen melkein kaikki mitä yritettiin toteuttaa. Joukkueelta kokonaisuutena jälleen kerran puolustussuuntaan todella hyvää tekemistä. Kuvaavaa tästä oli se, että lähimpänä Nürnbergin maalia oltiin, kun Akanjin purkupallo suuntautui kohti omaa maalia.

Vastustajalla, kun pyyhitään lattiaa aivan täysin niin ei viitsisi liikaa alkaa yksilöitä nostaan jalustalle. Silti on todettava, että Bruun Larsen oli todella hyvällä jalalla liikkeellä. Oikea-aikaisia pystyjuoksuja jatkuvasti linjan taakse joista sai tililleen pelin ekan maalin ja syötön Reussin maaliin.

Toisena nostona pakko mainita Hakimi oikean laitapakin paikalla. Mieheltä nähtiin jo hyvät kisat kesällä ja debyytti oli vakuuttava. Herättää vaan kysymyksen, että onko tuon debyytin jälkeen yhtään järkevää syytä pitää Piszczekiä avauksessa?

Keskellä otteluruuhkaa tää oli tärkee voitto ja antaa varmasti Favrellekin turvaa pistää vähemmän pelanneita kentälle helpompiin matseihin, kun taso todisgetusti riittää.

Joukkueen suoritustaso on tuloksellisesti heitellyt ensimmäisten pelien aikana. Tuolle selkeä selitys on suurehko vaihtuvuus kesällä. Eiköhän tuo joukkue tuosta hioudu yhteen hyvin, kun maltetaan olla kärsivällisiä. En yllättyisi, jos lähempänä joulua tuo Nürnbergiä vastaan nähty suorittamisen taso olisi se uusi normi.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #62 : 27.09.2018 klo 22:19:48

Teki luultavasti joukkueelle hyvää, kun ensimmäistä tällä kaudella peliesitys oli kiitettävä eikä tarvittu onnettaren apuja aiempien otteluiden tapaan. Tulokset ovat olleet hyviä Hannover-vierasottelu poislukien, joten taulukoissa ollaan hyvin aikataulussa. Toiveissa olisi lauantaina tappion välttäminen yhden päävastustajan kotiluolassa, sillä Leverkusen noussee huonosta alkukaudesta huolimatta jo puhtaasti materiaalinsa puolesta taistelemaan europaikoista talven aikana. Totuuden nimissä Nürnbergin makaava pelityyli tuskin toteutuu usean muun joukkueen osalta, joten mopon ei kannata antaa keulia yhden positiivisen esityksen vuoksi.

Ricken ja Zorc hymyilivät varmasti eilisen ottelun jälkeen, kun jo b-junnuikäisenä yhdessä keltamustissa pelanneet Bruun Larsen ja Pulisic iskivät yhdessä hienon avausmaalin ja olivat siis molemmat edustuksen avauksessa. Bruun Larsen on kulkenut hieman pidemmän polun noustessaan edustuksen pelaavaan kokoonpanoon, ja viime kauden Stuttgart-keikka ei varsinaisesti nostanut odotuksia, kun peliaika jäi siellä keväällä vähiin. Nuori juutti on kuitenkin voittanut Favren luottamuksen suoraviivaisella pelitavallaan ja saanee kunnossa pysyessään jatkossakin peliaikaa. Pulisic puolestaan on odotetusti nostanut tasoaan viime kaudesta, kun Favre yrittää rakentaa joukkueelle jonkinnäköistä pelitapaa Boszin kaaoksen ja Stögerin korjaussarjan jälkeen.

Bruun Larsen ja Pulisic ovat malliesimerkkejä ulkomaalaisista huippulupauksista, joita Ricken skouttien ja saludojen avulla hankkii muutama per ikäluokka. Tällä hetkellä Mino Raiolan tallin hollantilainen keskikenttäpelaaja Immanuel Pherai lienee se potentiaalisin seuraava lupaus, joka yrittää nousta junnuista edustuksen kokoonpanoon. Ylisuuren kokoonpanon vuoksi nousu edes harjoitusrinkiin ei ole realistista ennen tulevaa kesää.

Sancho ja Zagadou hankittiin puolestaan suoraan edustukseen, joten ovat hieman eri polun nuoria miehiä. Sancho on erikoistunut tällä kaudella super-subiksi, ja joukkueen kannalta tämä käytäntö on toiminut todella hyvin, vaikka mies itse varmasti pelaisi vieläkin enemmän. Toisaalta harva 18-vuotias pääsee Dortmundin tason ja statuksen seurassa käytännössä joka ottelussa kentälle, joten tuskin vuoden takaista siirtoa on vielä katunut. Sanchon fysiikassa on vielä todella paljon kehittämisen varaa, ja kyseisen osa-alueen kehittyessä miehellä on edellytykset ökytason pelaajaksi.

Zagadoun suurin este murtautumisessa täysin huipputasolle on mielestäni dynaamisuuden puute, mutta eiköhän tuota puolta saada oikeanlaisella treenillä ja pillereillä kuntoon seuraavien vuosien aikana. Avauspelaaminen on jo nyt todella hyvällä tasolla, joten ainakin itse elättelen toiveita miehen kehittymisestä tulevaisuudessa Sülen kaltaiseksi Dortmundin omaksi topparimonsteriksi. Noin isolle miehelle antaisin ainakin vielä reilusti aikaa ja eiköhän Zorc näe asian myös samalla tavalla. Ja jospa Sergio Gomez hilaisi itseään pikku hiljaa pelaavaan kokoonpanoon, niin Sancho ja Zagadou saisivat kolmannen kaverin koplaansa. Keskustan pelaajana tehtävä on kuitenkin kukkakepille vielä haastava, lahjakkuuden puutteesta ei taida läpimurto jäädä raporttien perusteella kiinni.

Hakimi on lainamiehenä (ilman varsinaista optiota) nykykaaderissa ja hankintapolitiikan kannalta aivan uniikki tapaus, enkä usko muodostuvan tavaksi. Junnujen osalta seurajohdolla onkin oikeastaan vain yksi suurempi ongelma eli saksalaisten lupausten yltäminen edustukseen saakka. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Burnicillä ja Passlackilla ei tule taso riittämään, ainakaan ilman parin vuoden kiertotietä. Teinisensaatio Moukoko on puolestaan (ainakin papereiden perusteella) niin nuori, että tulevaisuudesta ei uskalla sanoa yhtään mitään. Kaikki kasetin pettämisestä ensi kesäiseen siirtoon Barcelonaan on mahdollista, joten katsotaan tilannetta sitten, kun junnu on saavuttanut virallisesti sen iän, että saisi edes teoriassa pelata aikuisten liigassa.

Junnujenkin kannalta olisi parempi, että katsomon popcornosastosta muutama painaisi kytkintä talven siirtoikkunassa.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #63 : 29.09.2018 klo 10:26:14

Tämän topikin perusteella voisi luulla Dortmundilla menevän todella huonosti, mutta Herthan kaadettua Bayernin on keltamustilla mahdollisuus nousta liigan kärkeen voittamalla tänään Leverkusen vieraissa. Pelilliset ongelmat ovat toki aina tapetilla, mutta alkukauden tuloskunto antaa Favrelle ja kumppaneille rauhaa laittaa niitä ongelmia kuntoon.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #64 : 29.09.2018 klo 10:40:59

Lievä pessimismiin taipuminen taitaa olla yhdistävä tekijä ainakin tässä topikissa :).

Esitykset ovat olleet kuitenkin heikkoja, tulokset puolestaan oikeastaan Hannover-vieraspeli unohtaen hyviä.

Kagawa ja Schmelzer ovat tänään huilivuorossa, heidän sijaan kokoonpanoon (avaukseen) palaavat Wolf ja Diallo. Hakimi todennäköisesti puolustaa vaspana onnistuneen debyytin jälkeen.
Kilpikonna

Poissa Poissa


Vastaus #65 : 29.09.2018 klo 11:00:36

Onkos Paco ehtinyt jossain välissä loukkaantua (jos on niin mennyt ohi) vai mikä idea Philippiä on peluuttaa kärjessä pelistä toiseen? Ei se nyt mitenkään ihan vihkoon ole mennyt mutta ei toisaalta ole oikein osunutkaan.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #66 : 29.09.2018 klo 14:45:23

Onkos Paco ehtinyt jossain välissä loukkaantua (jos on niin mennyt ohi) vai mikä idea Philippiä on peluuttaa kärjessä pelistä toiseen? Ei se nyt mitenkään ihan vihkoon ole mennyt mutta ei toisaalta ole oikein osunutkaan.
Loukkasi reitensä debyytissään, tänään saanee minuutteja vähintään ottelun loppupuolella.
Kilpikonna

Poissa Poissa


Vastaus #67 : 30.09.2018 klo 17:55:29

Loukkasi reitensä debyytissään, tänään saanee minuutteja vähintään ottelun loppupuolella.

Hyvä että sai :)
Echte liebe.

Poissa Poissa


Vastaus #68 : 30.09.2018 klo 21:37:50

Niinpä!

Aikas onnistuneelta vahvistukselta vaikuttaa Paco kyllä nähdyn perusteella! Toki vielä on täysin ennenaikaista tehdä mitään ’virallisia’ johtopäätöksiä, mutta lupaava on ensivaikutelma kun maalitkin ovat olleet hienoja, ihan oikeita hyökkääjän maaleja, eikä mitään ’vahinkoja’.

Muuten oli taas melkoinen matsi; Viihdyttävää toki hakea voitto noin, mutta hieman verenpainetta laskisi jos nyt ei aluksi antaisi kahta eteen! Ei eka puolisko BVB:ltäkään aivan huono ollut, mutta kun vastus oli parempi kuin viimeksi, kostautuivat yksittäiset virheet armottomasti.

Toisella puoliskolla kun BVB:n piti panostaa hyökkäämiseen ihan tosissaan, syntyi (vaarallisille) vastahyökkäyksille tilaa luonnollisesti entistä enemmän - mutta onneksi syntyi niitä omiakin paikkoja - joista kelpo viimeistelyllä riittävä määrä maaleja. Tällä kertaa paikkoja oli sentään muutama enemmän kuin maaleja, joten ’hyvällä tuurilla’ ei nyt ollut ihan niin suurta osaa voittoon kuin kauden alun voitto-otteluissa, ja nähdäkseni voitto oli ihan ansaittu. Pikkuisen tuuria toki oli siinä, että vastaiskuja ei tullut enempää.

Erikseen maininnan arvoisia onnistumisia tuli pitkälti samoille kavereille kuin edellisessä ottelussa. BruunLarsen, Reus ja Witsel olivat kyllä hyviä. Ja Hakimi; pari todella hienoa maalin alustusta. Ja Sancho; Hän on tosiaan osoittanut potentiaalia Öky-luokkaan - pitäisikö sanoa valitettavasti. Valitettavasti siksi, että me tuskin saamme nauttia Sanchon palveluksista (BVB:ssä) kovinkaan pitkään. Melko pian voi tulla tarjous josta (köyhä) ei voi kieltäytyä.

Noh, yhtä kaikki. Varsin maukas voitto, ja nyt ollaan sitten piikissä - vaikka mitenkään huikeita suorituksia ei olla esitettykään (kuin ihan hetkittäin), vaan hyvällä tuurillakin on hieman ollut osuutta tilanteeseen. Nyt vaan jalat tukevasti maassa tuleviin kamppailuihin!👍
firs

Poissa Poissa


Vastaus #69 : 02.10.2018 klo 19:26:24

Sancholle jatkopahvi - tai oikeastaan palkankorotus, optiot käytetty ja vähän päälle.

Ansaitusti ja onneksi.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #70 : 02.10.2018 klo 20:52:56

Peliesitykset maalilukujen takana tarjoavat sarjataulukkoa paremman ennusteen tulevasta. Vaikka pisteitä on alkukaudesta kertynyt, Nürnberg-otteluun saakka peli oli täyttä kuraa, mutta pelionni sekä tehokas viimeistely peittivät pelillisiä ongelmia. Klubbenia vastaan mätettiin maaleja, mutta siinäkin pelissä pallo pomppi ja kahdesta vedosta meni aina kolme sisään. Tämä yhdistettynä vastustajan paskuuteen vaikeutti todellisen iskukyvyn arviointia. Pillereitä vastaan puolestaan ensimmäinen puoliaika täysin purjeessa ja tolppa pelastaa 0-3 lukemilta.

Vasta tämän jälkeen nähtiin noin puoli tuntia dominoivaa futista, jolla voi kuvitella saavutettavan voittoja kovistakin vastustajista. Jatkoa ajatellen tuhannen taalan kysymys kuuluukin: onko alkukauden räpistely tämän miehistön todellinen suoritustaso vai antoiko viimeiset 30 minuuttia osviittaa tulevasta? Kaipaisin parin pelin verran lisävahvistusta, jotta uskaltaisin kallistua jälkimmäisen kannalle.

Mielestäni iso tekijä parempaan peli-ilmeeseen oli Philippin ja Pulisicin korvaaminen Alcacerilla ja Sancholla. Philippin taito ei tahdo riittää nopeisiin kombinaatioihin, mikä tappaa hyökkäyksiä. Paco sen sijaan vaikuttaa oikealta kärjeltä, joka kykenee osallistumaan myös pelinrakenteluun hyvien pystyjuoksujen lisäksi. Pulisicilla riittää kyllä taito, mutta pelisilmä ei. Kaveria on äärimmäisen turhauttava seurata, kun hienoa ohitusta ei seuraakaan vapauttava syöttö vieruskaverille vaan epätoivoinen puskemisyritys kolmen pakin läpi. Sancholla on paljon parempi pelikäsitys. Hänkin tykkää harhautella, mutta nuorukaisella on myös hyvä silmä luopua oikeaaikaisesti pallosta.

Pitää myös nostaa esille Hakimin hyvä peli. Vihdoinkin oikeana pakkina on tekninen ja pallovarma kaveri, joka on pelote myös hyökkäyspäässä. Tätä ei ole odotettukaan kuin viisi vuotta. Vielä kun vasemmalle puolelle löytyisi samanlainen.

Zagadou oli todella positiivinen yllätys Akanjin vierellä. Mies näyttää flegmaattiselta ja kankealta, mutta ainakaan Leverkusen ei onnistunut juoksemaan hänestä ohi. Lisäksi pelinavaus oli erittäin hyvällä tasolla. Voi olla, että Toprak putosi juuri rotaation neljänneksi optioksi.
Äpyli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC PaSa (R.I.P.), Newcastle Utd, BVB09


Vastaus #71 : 02.10.2018 klo 21:10:08

Vielä kun vasemmalle puolelle löytyisi samanlainen.
Onhan siellä... Ainakin teoriassa... Kyseinen portugalilainen ihmiskristalli vaan on minimissään 3/4 kaudesta vesijumpassa.
Echte liebe.

Poissa Poissa


Vastaus #72 : 02.10.2018 klo 22:39:15

Näinpä..

Minäkin olin ihan ihastunut Guerreroon kun Dortmundiin tuli, niin hienoja suorituksia esitteli silloin. Tällä hetkellä näyttää vaan valitettavan huonolta. Kun on kentälle asti kuntoutunut, pelituntuman puute on ikävästi näkynyt. Nytkin kuntoutuu sopivasti maaottelutauolle... Mitäköhän tällä kertaa tulee tuliaisina?

Zagadousta olen ndbvbn kanssa aivan samoilla linjoilla. Viime kauden alkupuolella oli monta kertaa pahasti myöhässä. Yhdelläkin kertaa taisi tulla punainenkin sellaisesta tilanteesta. Iso osa varmaan johtuu paremmasta sijoittumisesta ja ennakoinnista, mutta näyttää hänen pelinsä muutenkin kypsemmältä - mikä toki ei ole yllätys kun on vuoden vanhempi ja valmennuksellakin saattaa olla hieman vaikutusta asiaan.
Eikä minusta ollut hassumpi ajatus kokeilla Dialloa vasemmalla (kun Zagadou esitti hyviä otteita), vaikka aivan nappisuoritus se ei häneltä ollutkaan. Ja ehkä Akanjin parina luontevampi paikka Diallolle onkin.
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: scudettoon keskittyminen


Vastaus #73 : 04.10.2018 klo 10:44:40

Keltamusta Dynastia nousemassa?

Dortmund tulee muuten saamaan aivan mielipuoliset siirtosummat nuorisotalenteistaan lähivuosina. Sancho on heittämällä ikäluokkansa kovin talentti maailmassa ja tähän kun lasketaan päälle muutaman kymmenen prosentin lädilisä, rikkoutunee Neymarin siirtosummaennätys kevyesti.
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #74 : 06.10.2018 klo 18:42:22

Tämän päivän esityksen jälkeen palataan todennäköisesti Akanjin ja Diallon topparipariin, mutta ehkä Guerreiro ottaa paikkansa vasempana pakkina. Hakimi tekee puolustussuuntaan virheitä, mutta oikealta ei ole saatu näin kovaa hyökkäyspelotetta sitten Ginterin hyvän alkukauden vuosia sitten.

Jos Sanchosta puhutaan subersubina, miten sitten Paco Alcacer? Kuusi maalia ilman yhtään kertaa avauksessa Bundesligassa. Lisäksi tänään aivan jäätävä ratkaisu ottelun lopussa, kun kävi ottamassa vaparin itselleen ja laukoi sen kylmänvarmasti sisään. Paco on tehnyt lyhyessä ajassa itsestään suuren suosikin.

Ja entä Mario Götze? Vihdoin kentälle Bundesligassa, rauhotti hyökkäyspään syöttöpelin lopussa, liikkui hyvin ja teki upean maalin. Vihdoin sai Favrelta minuutit ja otti ne tyylillä.

Huikea peli ja melkoinen alkukausi. Nyt alkaa alkukauden ongelma, eli hyökkäyspää olla oikeasti kunnossa ja vaihtoehtoja on todella paljon. Vielä kun puolustus saadaan kuntoon, niin.. En ennusta mitään, mutta ikärakenne on lupaava.

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 14
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines