FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.09.2018 klo 00:06:26 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: African Cup of nations 2019 -karsinnat (+ lopputurnaus?)  (Luettu 1770 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
J1022V

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Sarjanousijat


: 04.09.2018 klo 21:57:07

Maajoukkuetauon ohjelmaa selatessa huomasin, että ACON -karsinnat on myös tulevana viikonloppuna (8.-9.9.) ohjelmistossa. Vaikkei tästä nyt Maajoukkuepuolen suosituin topic tulisikaan, niin aina täältä jonkun verran löytyy kiinnostuneita ja asiantuntijoita (mm. Bwana) unohdetun maanosan jalkapallosta. Tässä topicissa on siis tarkoitus seurailla ACON karsintoja ja, ellei joku lähempänä tee omaa otsikkoa, niin myös lopputurnausta.

Africa Cup of Nations
Afrikan mestaruusturnaus oli nimetty kansojen turnaukseksi, jo ennen kuin UEFA teki siitä coolia. ACON:ia on pelattu 1950 -luvun lopulta enemmän tai vähemmän joka toinen vuosi. Ensi vuoden turnaus Kamerunissa on kilpailun 32. editio, ja eniten mestaruuksia on kerännyt Egypti (7) ja Kamerun (5). Tuleva kisaisäntä on myös hallitseva mestari. Tarkempia tilastoja en tähän lähde lisäämään, sillä kiinnostuneet löytää helposti lisäinfot wikipediasta tai vaikka surkeilta maanosaliiton (CAF) sivuilta.

Tulevaan turnaukseen on tulossa isoimmat muutokset sitten vuoden 2012, jolloin ACON päätettiin siirtää parillisilta vuosilta parittomille vuosille. (Tästä johtuen vuoden sisään pelattiin kaksi turnausta: 2012 Gabonissa ja Päiväntasaajan Guineassa ja 2013 Etelä-Afrikassa. 2012 vuoden turnauksen voitti Sambia, muttei kuitenkaan päässyt seuraavan vuoden Confederations Cupiin, kun alkuvuodesta 2013 pelatun kilpailun voittajaksi selvisi Nigeria.) Vuoden 2019 turnaus on nimittäin siirretty tammikuulta kesälle, 7.-30.6., joten Euroopan sarjat ei menetä pelureita "savannikisoihin" vaan Sadio Manét ja Mohamed Salahit, kuten about puolet Ligue 1:n pelaajista ilahduttaa eurooppalaisia koko kauden ajan.

Toinen iso muutos on kisojen laajentaminen 24 joukkueen turnaukseksi aiemman 16 joukkueen sijaan. Afrikassa kun tasoerot on mitä on, niin odotettavissa voi olla melkoista hurlumheitä, jos kaikenmaailman Mosambikit pääsee kisoihin. Oikeasti mihinkään murskajaisiin ei todennäköisesti ole paukkuja kuin top 10 mailla, ja joku Angola-Mauritania voi todellisuudessa olla ihan tiukka matsi. Afrikan jengien suoritusvarmuus huomioiden, mitään tällaista ei pitäisi ennakoissa edes vitsillä heitellä. Todennäköisesti afrikkalaisilla futisforumeilla on samanlaiset väännöt päällä, kuin täällä oli 2016 kaikkipelaa EM-kisojen kanssa.

Kuriositeettina mainittakoon isäntämaa Kamerunin osallistuminen karsintalohkoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa Kamerunille harjoitusotteluita, joissa vastustaja pelaa tosissaan. Isäntänä Kamerunin kisapaikka on selviö. Pelit Kamerunia vastaan ja sen sijoitus karsintalohkossaan kuitenkin vaikuttaa muiden joukkueiden karsiutumiseen seuraavalla tavalla:
 - Jos Kamerun voittaa lokonsa, tai tulee toiseksi, lohkon toinen tai ensimmäinen pääsee kisoihin Kamerunin kanssa.
 - Jos Kamerun on kolmas tai neljäs, niin se vie kaikkien lohkojen (A-L) huonoimman kakkosen kisapaikan

Myös 2017 kisojen karsinnassa oli isäntämaa mukana, mutta sitä vastaan pelattuja otteluita ei huomioitu sarjataulukossa, vaan tulkittiin ystävyysotteluiksi.

Karsinnat
Karsinnat ensi kesän kisoihin on alkaneet kesäkuun maaottelupäivinä, ja jatkuu kaikilla maaottelutauoilla niin, että ratkaiseva kuudes kierros pelataan maaliskuussa 2019. Koitan muistaa näitä taulukoita päivitellä aina maaottelutaukojen jälkeen.

Ennen karsintalohkojen jakamista, muutamat vähäisemmät maat ratkoivat esikarsinnoissa pääsyn karsintoihin:
Djibouti-Etelä-Sudan 2-6 [2-0 ; 0-6]
Komorit-Mauritius 2-1 [2-0 ; 1-1]
Sao Tome & Principe-Madagaskar 2-4 [0-1 ; 2-3]

Tsad, Eritrea ja Somalia jättivät osallistumatta. Somaliassa ja Eritreassa lienee kiireellisempiäkin asioita kuin jalkapallo. Tsadilla on bänni päällä, kun ne jättivät vuoden 2017 kisojen karsinnat kesken.

Lohkoista näkyvissä toivottavasti aina päivitetty tilanne, Lisäksi jotain omaa mutua, joka julkaistu topicin avauksen yhteydessä, kun vasta yksi peli pelattuna.
                    
                            O V T H P  
Lohko A
Senegal                     2 1 1 0 4
Madagaskar                 2 1 1 0 4
Pt. Guinea                  2 1 0 1 3
Sudan                       2 0 0 2 0

Mutua:
Senegal ylivoimainen ennakkosuosikki. Madagaskar ei koskaan ole kisoissa ollut, Sudanillakin kunnian päivät joskus 60-luvulla. Päiväntasaajan Guinea nousi pari vuotta sitten futishipstereiden tietoisuuteen sijoittumalla neljänneksi. Toki molemmat kisareissut ja menestys (puolivälierät ja neljäs sija) tulee kotikisoista. Lieneekö maan diktaattorimaisella johtajalla ollut tässä vaikutus.

Lohko B
Kamerun                        2 1 1 0 4
Marokko                        2 1 0 1 3
Malawi                           2 1 0 1 3
Komorit                         2 0 1 1 1

Mutua:
(Kamerun ja) Marokko selvät suosikit. Kaikki muu kuin kisapaikka karmea pettymys. Tiedä sitten onko kisaisännällä motivaatiota pelailla, kun kisapaikka varma. Mahdollisuus suhmuroida Marokko ulos ja Malawi tilalle häviämällä jälkimmäiselle kahdesti. Ei Marokko-Malawi nyt varmaan mikään ihan ylikävely kuitenkaan ole.

Lohko C
Mali                               2 2 0 0 6
Burundi                          2 1 1 0 4
Gabon                            2 0 1 1 1
Etelä-Sudan                    2 0 0 2 0

Mutua:
Mali ja Gabon kisoihin. Kertoo riittävän Etelä-Sudanin tasosta, jos häviää Burundille 3-0. Burundi ei kuitenkaan mikään futiksen mahtimaa ole. Toki se, että sisällissodan runtelema Etelä-Sudan pystyy näihin ylipäänsä osallistumaan on hatunnoston arvoinen suoritus maailman nuorimmalta valtiolta.

Lohko D
Algeria                           2 1 1 0 4
Benin                             2 1 1 0 4
Gambia                           2 0 1 1 1
Togo                              2 0 1 1 1

Mutua:
Beninin ja Togon derby. Mailla kuitenkin lähes koko pituudeltaan yhteistä rajaa. Näiden keskinäinen voittaja liittynee Algerian seuraksi kisoihin. Gambialla ei luullakseni aivan laatu riitä.

Lohko E
Libya                              2 1 1 0 4
Etelä-Afrikka                    2 1 1 0 4
Nigeria                            1 1 0 1 3
Seychellit                        1 0 0 2 0

Mutua:
Etelä-afrikka ja Nigeria lienee tämän lohkon ennakkosuosikit. Libya saattaa hyvänä päivänä haastaa Etelä-Afrikan, jonka futiksen taso mielestäni vähän alamaissa sitten ”huippuvuosien”. Nostona Libyan Ahmad Benali esim ihan meritoitunut Serie B -jyrä.

Lohko F
Ghana                              2 1 0 1 3
Kenia                               2 1 0 1 3
Sierra Leone                      2 1 0 1 3
Etiopia                             2 1 0 1 3

Mutua:
Etiopian nousua futishipsterit odottivat tässä muutama vuosi sitten, kun esitti hyviä otteita ensin MM2014-karsinnassa (putosi jatkokarsinnassa) ja samoihin aikoihin palasi ACON:iin vuosikymmenten tauon jälkeen. Ei se seissyt sittenkään. Ghanan lisäksi jatkajaa vaikea arvata, sillä ristiin tullaan pelaamaan.

Lohko G
Zimbabwe                        2 1 1 0 4
Kongo DR                         2 1 1 0 4
Kongo                             2 0 1 1 1
Liberia                             2 0 1 1 1

Mutua:
Kongoderby! En tiedä onko mailla mitään derbymeininkiä oikeasti, mutta luulisi olevan. Kongot kuitenkin vahvimpia suosikkeja kisoihin. Mugabesta toipuva Zimbabwe tuskin pärjää Kongoille, vaikka edellisissä kisoissa kävi alkulohkossa kääntymässä.

Lohko H
Guinea                             2 2 0 0 6
Norsunluurannikko               1 1 0 1 3
Keski-Afrikan tasavalta        1 1 0 1 3
Ruanda                             2 0 0 2 0

Mutua:
Guinean ja Norsunluurannikon odotetaan jatkavan. Norsuilla kultainen sukupolvi ja isoimmat menestysodotukset jääneet taakse, Guinea puolestaan mantereen nousevia voimia jalkapallossa. Ruandasta ja Keski-Afrikasta on molemmista viimeisen vuosikymmenen aikana havaittu nousua, muttei ainakaan vielä ole merkittävämpää menestystä kuulunut.

Lohko I
Mauritania                          2 2 0 0 6
Burkina Faso                       2 1 0 1 3
Angola                               2 1 0 1 3
Botswana                           2 0 0 2 0

Mutua:
Burkina Faso Heittämällä kisoihin. Angolasta ei ole ollut oikein mihinkään sitten Saksan kisojen. Mauritanialla hyvä pöhinä päällä, kun nyt on jo MM-karsinnoissakin voittanut pelejä. Venäjän kisoihinkin taisi pelata vielä viimeisessä karsintalohkovaiheessa. Nostan yllättäjäksi

Lohko J
Tunisia                               2 2 0 0 6
Egypti                               2 1 0 1 3
Swazimaa                           2 0 1 1 1
Niger                                  2 0 1 1 1

Mutua:
Egyptin jumbosija johtuu siitä, että joutui aloittamaan Tunisiaa vastaan. Ellei ylläreitä tapahdu, molemmat Pohjois-Afrikkalaiset voittavat muut paitsi keskinäiset ottelunsa ja menevät kisoihin. Niger ollut mukana junnutasolla, mutta aikuisissa ei ole onnistunut. On käynyt alkulohkossa kääntymässä kahdesti kymmenisen vuotta sitten.

Lohko K
Guinea Bissau                      2 1 1 0 4
Mosambik                           2 1 1 0 4
Namibia                              2 0 1 1 1
Sambia                               2 0 1 1 1

Mutua:
Guinea Bissau teki edellisessä ACON:issa debyyttinsä, ja vaikka jäi lohkoon, niin ei se ihan huonosti mennyt. Sambia lohkon maista rutinoitunein ja menestynein ja päässee kisoihin. Triviana mainittakoon, että Guinea Bissau ja Mosambik on molemmat entisiä Portugalin siirtomaita, ja useammalla Portugalin maajoukkuepelaajalla on ollut juurensa jomassa kummassa maassa (Eusebio, Eder...)

Lohko L
Uganda                               2 1 1 0 4
Lesotho                              2 0 2 0 2
Tansania                             2 0 2 0 2
Kap Verde                            2 0 1 1 1

Mutua:
Ugandalla ollut hyvä pöhinä päällä viime vuosina. Teoreettiset mahdollisuudet Venäjän kisoihin säilyi muistaakseni karsintojen toiseksi viimeiselle pelipäivälle asti. Kap Verde on myös viime vuosien aikana noussut Afrikan jalkapallon huomiotavaksi joukkueeksi. Hyviä otteita niin MM-karsinnoissa kuin ACON:issa. Genkin Bwana Samatta on ainoa tietämäni tansanialainen jalkapalloilija, ja ihan pätevä maalintekijä.


Lopuksi
Vaikka näiden pelien seuraaminen on Suomessa lähes mahdotonta muuten kuin arabistreamien kautta, niin suosittelen silti tutustumaan. Ajattelin lähestyä C morea ja ehdottaa, että ostaisivat ACONin oikeudet ensi kesäksi, kun Viasatilla on Copa America. Eivät varmaan osta vaikka halvalla saisi. Eurosport näitä joskus näytti, muttei taida enää sieltäkään näkyä.

No jos joku saa jostain näitä näkymään, niin voin melkein lupailla viihdyttävää futista, meininkiä katsomoissa ja suhmurointia kabinetissa. Afrikkalainen jalkapallo, vaikkei kovin laadukasta aina olekaan, on erittäin harvoin tylsää.

Jos löytyy asiavirheitä saa korjailla. Asiantuntijoiden kontribuutiot olisi tervetulleita.

Ja pahoittelut kun taulukoissa numerot on vinossa. Pirun vaikeaa, kun en osaa tuota taulukkotyökalua käyttää Alas mulle

Waka Waka
« Viimeksi muokattu: 10.09.2018 klo 10:39:44 kirjoittanut J1022V »
Diarra

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 05.09.2018 klo 01:14:33

Hyvä avaus!

Kamerunin kisaisännyydestäkään ei ole vielä täyttä varmuutta. CAF on ollut aika vihainen kun stadionien remppaaminen ja rakentaminen(?), sekä muun infrastruktuurin luominen ei ole edennyt odotetulla tavalla. Näin ollen varaisännäksi onkin väläytelty, yllätys yllätys, Päiväntasaajan Guineaa.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2 : 05.09.2018 klo 10:44:16

Avaukselle Tuoppi myös täältä. Osaatkos muuten sanoa onko Ghanan sarjaongelmilla vaikutuksia maajoukkueeseen? Ilmeisesti kysymys "vain" korruptiosta, joten FIFA:lla ei liene syytä puuttua peliin ison keppinsä kanssa? Vaan entä pelaajapuoli, mahtaako maajoukkueessa olla nykyisin kotimaan liigan pelaajia, joilta jäävät sarjamatsit väliin?
J1022V

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Sarjanousijat


Vastaus #3 : 05.09.2018 klo 11:14:44

Avaukselle Tuoppi myös täältä. Osaatkos muuten sanoa onko Ghanan sarjaongelmilla vaikutuksia maajoukkueeseen? Ilmeisesti kysymys "vain" korruptiosta, joten FIFA:lla ei liene syytä puuttua peliin ison keppinsä kanssa? Vaan entä pelaajapuoli, mahtaako maajoukkueessa olla nykyisin kotimaan liigan pelaajia, joilta jäävät sarjamatsit väliin?

En tuota asiaa juuri tunne, niin en osaa ottaa kantaa. Samoilla linjoilla olen tuon korruptiospekulaation kanssa, joten bännejä en usko tulevan. Tarkistamatta muistelisin, että Ghanan edellisissä miehistöissä on noin kolmasosa ollut kotimaan sarjasta, ja nämäkin junnuja ja kakkos-kolmosveskat. Vaikka ison profiilin ghanalaiset kuten Essien ja Appiah on poistuneet eurooppalaisen seurajalkapallon eturivistä, löytyy Euroopan sarjoista kosolti kovan tason pelimiehiä, joilla uskoisin Ghanan saavan ihan kilpailukykyisen jengin jalkeille.
sheng

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 06.09.2018 klo 00:08:31

Sinänsä erikoista, joskaan ei yllättävää, että CAF on pääsiassa huolissaan stadioneiden ja muun infran puolesta. Kamerun on tällä hetkellä käytännössä sisällissodassa, tai lievemmin ilmaistuna luisumassa siihen, vaikka asiasta ei suomalaisessa mediassa juuri mitään kirjoitetakaan. Brittiläisen Kamerunin (Southern Cameroons) alueen anglofonijohtajat julistivat syksyllä 2017 Ambazonian itsenäiseksi valtioksi lokakuussa 2016 alkaneiden laajamittaisten protestien seurauksena. Viimeisen vuoden aikana käydyissä väkivaltaisissa yhteenotoissa anglofoniseparatistien ja diktaattori Paul Biyan turvallisuusjoukkojen välillä on kuollut sadoittain siviilejä, kapinallisia sekä armeijan sotilaita. Todellisuudessa ruumiiden ja kadonneiden aktivistien lukumäärä on uutisoitua vielä huomattavasti korkeampi. Länsipuolen englanninkielisillä hallintoalueilla on ollut hyvin rauhatonta separatistien tekemien hyökkäysten, kidnappausten ja etenkin kouluihin kohdistuneiden tuhopolttojen vuoksi. Biyan armeijalta on nähty vastaavasti sairaita ylilyöntejä mielenosoittajajoukkioita ja aktivisteja kohtaan raskasta tykistöä käyttäen. Yli 20 000 ihmistä on paennut Nigeriaan ja kymmenettuhannet ovat joutuneet jättämään kotinsa ja etsimään uuden majapaikan rauhallisemmilta metsäalueilta. Anglofonialueiden koulut ja yliopistot ovat pääsääntöisesti olleet kiinni syksystä 2016 asti ja suuri osa niistä oli edelleen vailla oppilaita ja opettajia lukuvuoden käynnistyttyä maanantaina 3.9.

Frankofonialueilla poliittinen tilanne on kuitenkin vakaahko. Doualaan ja Yaoundeen voi matkata huoletta, turvallisuusriski on ennen kaikkea epävaltio Ambazonian alueella, jossa kisaturistin unelmakohde Limbe sijaitsee. Tilanne voi loppuvuoden aikana kuitenkin muuttua lokakuussa pidettävien presidentinvaalien takia. Kusipää Biya on ollut vallassa pian 36 vuotta ja jatkanee selvin korruptioäänin seitsemännelle kaudelleen. Se aiheuttaa lisää säpinää.

Kamerunin presidentinvaalit ovat myös syynä siihen, että Fifan masinoima FECAFOOTin uudistuskomitea on joutunut anomaan jo toisen kerran jatkoaikaa - nyt aikaraja asetettiin joulukuun puoliväliin - liiton ja sen toimintojen puhdistamista varten. Odotukseni eivät ole järin suuret uutta pöllöliittoa kohtaan, mutta jo pelkkä muutos vanhaan, jos se todella tapahtuu, on positiivista kehitystä.

Maajoukkueen valmennustiimiin on kasattu rutkasti kansainvälistä kokemusta ja Clarence Seedorf nimitettiin elokuussa lannistumattomien leijonien päävalmentajaksi. Apurinaan hänellä on Patrick Kluivert ja tiimiä täydentää valjulegenda Jean-Alain Boumsong sekä Nations Cup -voittajat Joël Epallè (mv-valmentaja) ja Bill Tchato (joukkueenjohtaja). Pieniä alkukankeuksia Seedorf on jo joutunut kohtaamaan kun liitto ja urheiluministeri(ö) vaihtoivat joukkueen lehdistösihteeriksi vain ranskaa puhuvan CRTV:n toimittajan. Valmennuskaksikosta en koskaan pitänyt pelaajina eikä valmennusnäytötkään luottamusta kovin paljoa herätä mutta täytyy toivoa, että pojat kestävät ja kehittyvät uudessa mielenkiintoisessa toimintaympäristössä. Pelaajistosta sen verran, että Ranskaa kahdessa harjoitusottelussa edustanut Wolfsburgin Paul-Georges Ntep (26v) on päättänyt edustaa jatkossa synnyinmaataan ja on mukana Komoreita vastaan viikonloppuna.

Lopputurnauksesta voisi sanoa sen, että sen pelaaminen 24 joukkueella on kyllä aivan ääliömäinen ratkaisu. Taso ei riitä millään joukkuemäärän kasvattamiseen ja nyt sitten ihmetellään ja katsellaan lohkokolmosten venkurointeja viimeisellä kierroksella. Turnausisännälle (ja tuleville sellaisille) se tuottaa taas erityisiä ongelmia kun 16 joukkueen turneen olisi voinut pelata neljällä stadikalla, nyt tarvitaan kuusi. Ja kaukana ollaan vielä valmiista pelipaikkojen suhteen. Ongelmallista on myös ajankohdan muuttaminen talvesta kesäkuulle, ainakin keski- ja länsi-Afrikan valtioiden suhteen. Vaikkei sadekauden huippu tuohon osukaan niin sadepäiviä on runsaasti ja märkää tulee kuin Esterin perästä. Kenttien kunnossapidossa riittää tekemistä, mutavellipaineja siis odotellen.

Ja tulevaisuuden hassuttelumaajoukkueista jos puhutaan, niin Ambazonian nimi kannattaa pitää mielessä. Joukkue pelasi viime vuonna Oslossa jo Ghanaa vastaan ja puuhamiehet yrittävät tosissaan hakea CAF:n jäsenyyttä, heh.

Avaukselle myös Ylos
« Viimeksi muokattu: 06.09.2018 klo 10:55:57 kirjoittanut sheng »
Bo-Göran

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HC Lutuuri, itävaltalaiset perinneseurat


Vastaus #5 : 06.09.2018 klo 16:06:32

Kiitos erinomaisesta Kamerunin tilanteen avaamisesta. Yksi asia, joka jäi vähän ihmetyttämään nyky-majun valmentajakuvioissa oli Joël Epalle maalivahtivalmentajana. Tämähän oli peliurallaan keskikenttäpelaaja ja tuntuisi oudolta valinnalta mv-valmentajaksi.

sheng

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 06.09.2018 klo 16:50:02


Hyvä huomautus. Epallè ei tietenkään mikään mv-koutsi ole vaan yksi apuvalmentajista Boumsongin tapaan. Mv-koutsina toimii ainakin toistaiseksi Simon Nlend, joka tuuraa Mekkaan pyhiinvaellusmatkalle lähtenyttä Alioum Boukaria. Fysiikkavalmentajaksi Seedorf houkutteli Deportivossa yhtä aikaa työskennelleen Magni Mohrin, joka on ollut myös Chelsean, Juven ja Tanskan majun palveluksessa yliopisto-opetuksensa lisäksi. Fysiikkavalmennuksesta kiinnostuneet tietävät äijän kovaksi tekijäksi.
joe

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 09.09.2018 klo 16:56:45

https://as.com/videos/2018/09/09/portada/1536497421_412573.html

Lievästi sanottuna epäilyttävää toimintaa Burkina Fason maalivahdilta Mauritaniaa vastaan. Mauritania otti tuosta 2-0 -voiton ja on tosissaan taistelemassa historiansa ensimmäisestä arvokisapaikasta.

Madagaskar nappasi hienosti pisteen Senegalia vastaan aiemmin tänään Ylos
Norsu-fani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Norsunluurannikko, Drogba, Chelsea


Vastaus #8 : 09.09.2018 klo 17:30:09

Ruanda - Norsunluurannikko 0-1 HT
Puoliajan paras maalipaikka oli Ruandalla, kun 8. minuutilla Norsunluurannikon kulmapotkun jälkeen vastahyökkäys päättyi nostoon noin 30 metristä. Pallo ylitti hieman vastaan tulleen Gbouhoun ja osui ylärimaan. Ruandan tlanteet olivat sen jälkeen vähissä, mutta ei Norsutkaan saaneet rakennettua vaarallisia paikkoja. Maali tuli, kun Ruanda palautti pallon takaisin maalivahdilleen. Kwizera ei purkanut suoraan, joten Kodjia ehti liukua palloon ja tuikata sen maaliin.

Kohti toista puoliaikaa. Ottelu on Norsunluurannikon ensimmäinen uuden päävalmetajan, Ibrahim Kamaran, alaisuudessa.

edit. 0-2!! Pakki epäonnistuu purkamaan keskityksen ja Gradel tykittää puolivolleyn yläkulmaan. Loistava alku toiselle jaksolle.

edit2. Ruanda onnistui kaventamaan. Norsunluurannikon erikoistilannepuolustaminen oli aivan järkyttävää, onneksi kotijoukkue ei saanut tehdyksi tasoitusmaalia.

Lopputulos 1-2. Tärkeä voitto ja tästä on parempi jatkaa karsintoja lokakuussa.
« Viimeksi muokattu: 09.09.2018 klo 18:25:13 kirjoittanut Norsu-fani »
sheng

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 09.09.2018 klo 18:54:13

8.9 pelattujen karsintapelien tulokset alla:

- Burkina Fason veskarilta vahvaa tuloksen pelaamista, kuten jo viestiketjussa aiemmin tulikin jo ilmi
- Ghana suli Kenian käsittelyssä vaikka sai pelata puoli tuntia ylivoimalla
- Seedorfilta heikohko debyytti Kamerunin peräsimessä Komoreita vastaan hyökkäävällä kokoonpanolla
- Mozambikissa reilusti lisäaikaa
- Egypti ja Nigeria maalifiestoissa

Lohko A
Päiväntasaajan Guinea - Sudan 1 - 0
P: 30' Nsue
https://www.youtube.com/watch?v=lPlrZX2LYEM

Lohko B
Komorit - Kamerun 1 - 1
Ko: 15' Ben Nabouhane. Ka: 80' Bahoken
https://www.youtube.com/watch?v=5N5VnnJKOcY

Marokko - Malawi 3 - 0
M: 3' Ziyech, 42' En-Nesyri, 72' En-Nesyri
https://www.youtube.com/watch?v=3-6-HiEDwr0

Lohko C:
Gabon - Burundi 1 - 1
G: 80' Aubameyang. B: 39' Berahino
https://www.youtube.com/watch?v=DHYWAQFX5BQ

Lohko D:
Gambia - Algeria 1 - 1
G: 49' Ceesay. A: 47' Bounedjah
https://www.youtube.com/watch?v=OccXZlFQz0w

Lohko E:
Seychellit - Nigeria 0 - 3
N: 15' Musa, 34' Awaziem, 57' Ighalo rp.
https://www.youtube.com/watch?v=3egGg7vKM8k

Etelä-Afrikka - Libya 0 - 0

Lohko F
Kenia - Ghana 1 - 0
K: 40' Opoku om.
https://www.youtube.com/watch?v=qL78PiAusus

Lohko I
Mauritania - Burkina Faso 2 - 0
M: 36' Diakité, 40' Camara
https://www.youtube.com/watch?v=rwUJN7YnIxM

Lohko J
Egypti - Niger 6 - 0
E: 13' M. Mohsen, 20' Ashraf, 29' Salah, 73' S. Mohsen, 86' Salah, 90+3' Elneny
https://www.youtube.com/watch?v=-0yGxxTQtlU

Lohko K
Namibia - Sambia 1 - 1
N: 79' Shilongo. S: 90+2' Shonga
https://www.youtube.com/watch?v=WrlOP2kcXhM

Mozambik - Guinea-Bissau 2 - 2
M: 43' Júnior, 90+2' Raúl. G: 51' Embaló, 90+7' Mendy
https://www.youtube.com/watch?v=oSayz_tCztI
https://www.youtube.com/watch?v=cAYf1xlX8NY

Lohko L
Uganda - Tanzania 0 - 0
J1022V

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Sarjanousijat


Vastaus #10 : 10.09.2018 klo 11:26:19

Avausviestiin päivitetty tilanteen toisen ottelukierroksen jälkeen. Joitakin huomioita:

- Jo huomioidun Madagaskar-Senegal -tasurin lisäksi, Lesotho-Kap Verde tasuri yhtäläisen yllättävä tulos.
- F-Lohkossa kaikki kolmessa pisteessä, kun Kenia ja Etiopiakin ottivat viikonlopun aikana avausvoitot.
- Heikommista maista huomioitava Mauritanian ja Lesothon lisäksi Burundin voitto Gabonista. 
- Kahden ottelun jälkeen ainoastaan neljä maata kuudessa pisteessä: Mali, Guinea, Tunisia ja Mauritania. Mauritania yllättävin nimi tässä listassa, muilla tutumpaa.


Lauantain ottelut Sheng tuossa jos listasikin yllä, joten teenpä samalla tavoin sunnuntain peleistä:

9.9. Karsintapelit:

Lohko A
Madagaskar - Senegal 2 - 2
M: 44' Voavy, 68' Andriamahitsinoro. S: 27' Konate, 62' Keita Balde
https://www.youtube.com/watch?v=MFAFIvOcfEo

Lohko C
Etelä-Sudan - Mali 0 - 3
M: 35' Marega, 73' S. Coulibaly, 85' A. Traore.
https://www.youtube.com/watch?v=zNMIEgKPy_Q

Lohko D
Togo - Benin 0 - 0

Lohko F
Etiopia - Sierra Leone 1 - 0
E: 36' Kebede.
ei löytynyt koostetta

Lohko G
Kongo - Zimbabwe 1 - 1
K: 50' Bifouma. Z: 22' Billiat.
https://www.youtube.com/watch?v=16QEFiZ5oSQ

Liberia - Kongo DR 1 - 1
L: 62' Jebor. K: 83' Meschak
https://www.youtube.com/watch?v=LkTXKtLQvi4

Lohko H
Ruanda - Norsunluurannikko 1 - 2
R: 66' Kagere. N: 45' Kodjia, 49' Gradel.
https://www.youtube.com/watch?v=SBtQNtrR7zE

Guinea - Keski-Afrikan tasavalta 1 - 0
G: 65' Soumah.
Koostetta ei löytynyt

Lohko I
Angola - Botswana 1 - 0
A: 30' Gelson.
https://www.youtube.com/watch?v=JzITVmo4foA

Lohko J
Swazimaa - Tunisia 0 - 2
T: 17' Khenissi, 37' Sliti.
https://www.youtube.com/watch?v=vCc0eoEJqYc

Lohko L
Lesotho - Kap Verde 1 - 1
L: 76' Motebang. K: 81' Djaniny
Ei löytynyt koostetta

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines