FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.09.2020 klo 00:30:55 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3]
 
Kirjoittaja Aihe: B-maajoukkueemme historia ja sen asema nykyisin  (Luettu 20125 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 22.08.2020 klo 08:45:31

Vuosi 2000 eli Millenium oli vähän yli puoli vuotta sitten tänä talvena löydettyjen uusien tietojen valossa viimeinen vuosi.

Niiden tietojen joukossa oli vielä myös Jalkapallon Olympiajoukkueenkin kausikohtaisia ottelutietoja saatavilla kuten paljon muutakin oli ollut kotimaisesta jalkapallosta puhuttaessa.

Olympiajoukkueesta käytettiin tosiaan erikoisena piirteenä uusien aineistojen pohjalta myös nimeä Maajoukkue-76+ ei suinkaan ikävuosien mukaan sellaisenaan vaan erotuksena Maajoukkue-79:stä tai Maajoukkue-77:stä eli juurikin Suomen Alle 21-Vuotiaiden sen ajan Maajoukkueesta tai juurikin Suomen Alle 23-Vuotiaiden Maajoukkueesta sinä vuonna.

Vuotta aiemmin vuonna 1999 ja tätä ennenkin vuonna 1998 tietysti noista maajoukkueista puhuttaessa nk. Numeromaajoukkueina oli käytetty aina numeroa aiempaa vuotta.

Tietenkin ikäkausiluokkien erotusta varten kun tarvitsi.

Olympiajoukkueen uuden tulemisen nimet eli Jukka Ikäläinen ja Ari Hjelm olivat luovuttaneet paikkansa Olympiajoukkueen Päävalmentajan ja Olympiajoukkueen Apuvalmentajan osalta tehtävävirkana muille miehille.

Milleniumin myötä 20 vuotta sitten puhalsivat siis uudet tuulet kotimaisessa jalkapalloilussa B-maajoukkueeksi katsottavalla puolella.

Jalkapallon Olympiajoukkueen osalta sen uusi Päävalmentaja oli nyt Harri Kampman, Olympiajoukkueen Apuvalmentaja tai Varapäävalmentaja oli nyt Pertti Lundell ja kokonaan uutena nimenä nyt ainakin sinänsä Olympiajoukkueen Vara-apuvalmentajana tai Apulaispäävalmentajana oli tietenkin itse Kari Ukkonen.

Kolmikko eli Kampman-Lundell-Ukkonen tarttuivat tietenkin uuteen tehtäväänsä asian edellyttämällä tarmolla ja tietenkin menestystä odotettiin huonon edeltävän vuoden jälkeen.

Vuoden 2000 osalta 20 vuotta sitten kuului pelata lähtökohtaisesti 8 kappaletta B-maaotteluksi laskettavaa ottelua, mutta määrä oli odotettavissa pienenemään myös niinkin vähiin kuin vain 3-5 kappaleeseen B-maaotteluiksi laskettavista otteluista puhuttaessa.

Näillä näkymin myös näin tapahtui, mutta muutoksiakin on voinut tapahtua ohjelmaan.

Varsinkin kun viimeisenä vuotena osa otteluista jäi kysymysmerkille minkä sitten mainitsen kunhan niiden aika tulee.

Tässä ne tosiaan tulevat tosiaan nyt viime aikojen viesteistä puhuttaessa vuosien 1982-2000 väliltä ja yleensäkin Suomen B-maajoukkuetason jalkapallo-otteluista puhuttaessa:

22.2.2000: Olympiajoukkue-Norja A 0-1 (Ottelu pelattiin La Mancassa Espanjassa eli tämä saattoi olla myös osa La Mancan Turnausta 2000, mutta toisaalta sille vuodelle ei vuodesta 1999 poiketen mainittu mitään mainintaa erikoisturnauksesta. Tämä ottelu on voitu pelata myös lähikylissä La Mancan lähettyvillä.)

25.2.2000: Olympiajoukkue-Norja A 1-4 (Ottelu pelattiin La Mancassa Espanjassa eli tämä saattoi olla myös osa La Mancan Turnausta 2000, mutta toisaalta sille vuodelle ei vuodesta 1999 poiketen mainittu mitään mainintaa erikoisturnauksesta. Tämä ottelu on voitu pelata myös lähikylissä La Mancan lähettyvillä.)

25.4.2000: Olympiajoukkue Puola A 0-2 (Ottelu pelattiin Grodzisk Wlkp:ssä.)

2.6.2000: Olympiajoukkue-Latvia A 3-1 (Ottelu pelattiin Liepajassa. Pitkästä aikaa tosiaan ainakin nyt lähtökohtaisesti Olympiajoukkue kohtasi Latvian kun aiemmin ainakin pisimmillään se oli viimeksi pelannut sitä vastaan Baltian Turnauksessa 1993 jos edes siinäkään kun se on näillä näkymin olevin tiedoin vielä epävarma ottelutapahtuma.)

15.6.2000 Helsinki Suomi: Olympiajoukkue-Norja A 0-1 (Tämä ottelu oli ollut lähtökohtaisesti ainakin hehkutusten valossa yksi parhaimmista otteluista silloisesti Norjan A-maajoukkuetta vastaan vähän aikaan tai sitten hehkutus taas meni hieman ylimitoitetun oloiseksi. Tietysti hivelihän se mieltä aiemman saman vuoden helmikuun isomman tappion jälkeen ja periaatteessa aika hyvinkin Olympiajoukkue pysyi tosiaan Jalkapallon EM:n osalta valmistautuvan Norjan kyydissä silloin.)

Epävarmasti aiemmin tosiaan oli puhetta vähintään 3-5 B-maaottelun tason ottelusta vuoden 2000 osalta ja näillä näkymin varmennetusti ainakin 5 kappaletta sellaisia voidaan todeta pelatun.

Sitten alle tosiaan tulevat jo luvatut kolme muuta B-maaottelua joista tulisi vuoden 2000 B-maaottelut lähtökohtaisesti ainakin siltä vuodelta minimimääriltään yhtä lähtökohtaisesti pakettiin, mutta niihin perään tulee kysymysmerkit kun ne eivät ole varmoja ja ne ovat voineet sekoittua tietenkin noiden nuorempien maajoukkueiden pelaamiksi sellaisiksi:

1.9.2000: Olympiajoukkue-Albania A 3-0? (Tämä ottelu on näillä näkymin pelattu tuolloin, mutta tämä on voinut sotkeutua Hämeenlinnassa pelattuun Nuorten Maajoukkueiden eli Maajoukkue-79:n tai Maajoukkue-77:n pelaamaksi sellaiseksi otteluksi. Korjaan kyllä tämän mikäli tämä olisi väärin.)

6.10.2000: Olympiajoukkue-Kreikka A 1-3? (Tämä ottelu on näillä näkymin pelattu tuolloin, mutta tämä on voinut sotkeutua Ateenassa pelattuun Nuorten Maajoukkueiden eli Maajoukkue-79:n tai Maajoukkue-77:n pelaamaksi sellaiseksi otteluksi. Korjaan kyllä tämän mikäli tämä olisi väärin.)

10.10.2000: Olympiajoukkue-Englanti A 2-2? (Tämä ottelu on näillä näkymin pelattu tuolloin, mutta tämä on voinut sotkeutua Valkeakoskella pelattuun Nuorten Maajoukkueiden eli Maajoukkue-79:n tai Maajoukue-77:n pelaamaksi sellaiseksi otteluksi. Korjaan kyllä tämän mikäli tämä olisi väärin.)

Kaikkiaan lähtökohtaisesti olisi voitettu siis oletettavasti kauden 8:sta B-maaotteluksi laskettavasta ottelusta enintään kaksi kappaletta, pelattu kerran tasapeli ja lopulta tosiaan hävitty muut ottelut.

Tosin epäilykset mahdollisesta La Mancan Turnauksesta 2000 herättävät samalla tapaa epäillyn ainakin yhdestä Olympiajoukkueen kausiottelusta Espanjan A tai B-maajoukkuetta vastaan.

Myös Ruotsin A-maajoukkuetta vastaan Olympiajoukkue on voinut pelata vuonna 2000 kun Ruotsilla ei tosiaan vuoden 1997 jälkeen ole ollut enää B-maajoukkuetta olemassakaan.

Muina vastustajina olisi kauden aikana ollut vuonna 2000 Färsaaret, Tanska, Wales, Eesti, Liettua, Thaimaa, Islanti, Brasilia ja Irlanti.

Näistä tosiaan mahdollisesti Wales oli jossain määrin palaava tuttavuus kuten myös Liettua pitkästä aikaa mahdollisesti sitten vuoden 1993 Baltian Turnauksen nyt ainakin pisimmillään ja myös Thaimaakin, mutta Irlanti nimenomaan Irlannin Tasavaltana oli harvinaisempi vastustaja kun yleensä Olympiajoukkue oli mahdollisen poliittisen korrektiuden tai muiden ongelmasyiden takia jostain kumman syystä aina pelannut mieluummin Pohjois-Irlantia vastaan kuin Irlantia vastaan.

Kuten myös mahdollisesti Brasiliakin siinä missä Islanti oli kyllä kohdattu ennenkin ja Brasiliakin kyllä periaatteessa mitä erinäisimpien erikoismaaottelujen kautta, mutta ei välttämättä itsessään juurikin Brasilian B-maajoukkueena mikäli sellainen vaan löytyy kun Brasilian A-maajoukkueena otteluja oli ollut tietenkin yhtä mahdollisesti erittäin harvoin.

Kaikki nuo ylläolevat vastustajat olisi kohdattu niiden käyttäessä A tai B-maajoukkueitaan.

Siten kausiottelut voivat nousta vielä vuodesta 2000 puhuttaessa aina suurimmillaan jopa 11:sta B-maaotteluksi laskettavalla ottelulla lisää.

Siten minimimäärää käyttäen ottelumäärät olisivat jo 16 kappaletta ja suurimmillaan jopa 19 kappaletta kauteen Milleniumin kunniaksi.

Lopulliset määrät olisivat kyllä mukavaa tietää!

Vuotta 2001 ajatellen silloin vuoden 2000 päätteeksi ei ollut paljonkaan selvillä.

Vastustajien osalta siis kun vuotta 2001 ajatellen alustavasti vuoden 2000 aikana ei ollut Olympiajoukkueen osalta tiedossa otteluja muita kuin pari kappaletta.

Näistä ensimmäinen olisi pelattu maaliskuussa 2001 aikaisintaan ja kuitenkin viimeistään kesäkuuhun 2001 mennessä Englannin A tai B-maajoukkuetta vastaan ja toinen olisi pelattu aikaisintaan kesäkuusta 2001 eteenpäin milloin tahansa Saksan A tai B-maajoukkuetta vastaan.

Täten kaikkiaan uudet tietot ovat nyt tulleet päätökseensä Jalkapallon Olympiajoukkueen osalta puhuttaessa niistä kerrottuna.
Red Cloud

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 23.08.2020 klo 13:49:46

24.3.1998: Olympiajoukkue-Israel A 2-2 (Ottelu pelattiin näillä näkymin Herzeliassa. Tätä ei ollut alkuperäisessä ohjelmassa, mutta sittenkin Jukka Ikäläinen ja Ari Hjelm olivat saaneet Palloliiton vakuuttumaan ottelun tarpeellisuudesta ainakin ennen maajoukkueohjelmassa ollutta Skotlanti-ottelua.)

21.4.1998: Olympiajoukkue-Skotlanti A 2-2 (Ottelu pelattiin näillä näkymin Kirkcaldyssa. Tämän piti olla alun perin mahdollisesti jopa kauden viimeinen ottelu, mutta tässä vaiheessa Palloliitto todella alkoi olla ilahtunut hienoista tuloksista ja siten rahoitusta Olympiajoukkueelle kauden jatkopeleihin alkoi järjestymään kovalla kädellä. Ongelmana kuitenkin tuntui olevan sopivien vastustajien löytyminen kun monet maat tietenkin alkoivat keskittyä jo Jalkapallon MM:n pelaamiseen Ranskassa.)

4.6.1998: Olympiajoukkue-Tanska A 3-1 (Ottelu pelattiin näillä näkymin Kögessä. Tämä on ollut kieltämättä jossain määrin Tanskalle sen vuoden jalkapallollinen pohjanoteeraus ainakin tiettävästi. Mikäli kuitenkin Tanskan A-maajoukkue jostain syystä ei olisi pelannut tässä ottelussa niin siinä tapauksessa tämän on pelannut Tanskan Yhdistelmämaajoukkue tai sitten OL-Holdet tai Ligalandsholdet, mutta ymmärtääkseni sinä vuonna Tanska halusi pelata ihan A-maajoukkueelaankin Suomen omaa A-maajoukkuetta vastaan tai sitten mikäli Suomen A-maajoukkue olisi jäänyt pelistä pois niin juurikin sitten Suomen Olympiajoukkuetta vastaan. Mahdollisesti Tanskalta saattoi olla myös paljon tai ainakin osittain joukkueesta poissa myös niitä silloisia nk. Kovia Nimiä joita oli jäänyt MM:n syistä johtuen pois kauden ajan muissakin Tanskan maajoukkuepelissä tuolloin muita vastaan.)

Mistä lähteistä nämä tulokset ovat? En sano, että ne ovat väärin, mutta tein tuohon aikaan muistiinpanoja teksti-tv:n avulla jalkapallo-otteluiden tuloksista ja minun muistiinpanoissani Israel - Suomi päättyi 1-1 ja Suomen maalin teki Mikko Korhonen. Myös Skotlanti - Suomi on omissa muistiinpanoissani merkattu päättyneeksi 1-1 (maalintekijöinä Skotlannille Anderson ja Suomelle Hietanen). Toki on mahdollista, että tuolloin 13-vuotiaana kirjasin tulokset väärin tai teksti-tv:ssä oli virheellinen tulos. Tanska-peli on itsellänikin merkattu Suomen 3-1 voittoon.

(Ja ei, en muistanut noita ulkoa, vaan kaivoin esiin kansion, johon noita tuloksia olin kerännyt, kun huomasin että täällä on käsitelty tuon ajanjakson pelejä. :D )
« Viimeksi muokattu: 23.08.2020 klo 13:54:05 kirjoittanut Red Cloud »
Red Cloud

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 23.08.2020 klo 14:17:18

Epävarmempia otteluja olivat vielä vuoden 1998 aikana kaikkiaan Moldovan, Pohjois-Irlannin ja Turkin A tai B-maajoukkueita vastaan pelatut sellaiset.

Nuo olivat alle 21-vuotiaiden EM- ja olympiakarsintaa. Tai ainakin näitä mainittuja maita vastaan tällaisia karsintapelejä pelattiin.

4.9.
Suomi - Moldova 1-0
(Suomen maali: Forssell)

9.10.
P-Irlanti - Suomi 1-1
(Suomen maali: Niemi)

13.10.
Turkki - Suomi 1-1
(Suomen maali: Tainio)
« Viimeksi muokattu: 23.08.2020 klo 14:22:06 kirjoittanut Red Cloud »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 23.08.2020 klo 18:25:18

Mistä lähteistä nämä tulokset ovat? En sano, että ne ovat väärin, mutta tein tuohon aikaan muistiinpanoja teksti-tv:n avulla jalkapallo-otteluiden tuloksista ja minun muistiinpanoissani Israel - Suomi päättyi 1-1 ja Suomen maalin teki Mikko Korhonen. Myös Skotlanti - Suomi on omissa muistiinpanoissani merkattu päättyneeksi 1-1 (maalintekijöinä Skotlannille Anderson ja Suomelle Hietanen). Toki on mahdollista, että tuolloin 13-vuotiaana kirjasin tulokset väärin tai teksti-tv:ssä oli virheellinen tulos. Tanska-peli on itsellänikin merkattu Suomen 3-1 voittoon.

(Ja ei, en muistanut noita ulkoa, vaan kaivoin esiin kansion, johon noita tuloksia olin kerännyt, kun huomasin että täällä on käsitelty tuon ajanjakson pelejä. :D )

Täytyy tunnustaa, että vahingossa tuli merkittyä noiden ottelujen eli Olympiajoukkue-Israel ja Olympiajoukkue-Skotlanti päälle tuo Tunisia-ottelun lopputulos.

Nuo virheelliset tulokset kävisivät vain yhteistuloksina mikäli niihin olisi yhdistetty niihin päälle näillä näkymin vuoden 1997 vastaavat kohtaamiset.

Tosin Skotlantia vastaan oli sellainenkin yhteistulos kuin 1-6.

Israelia vastaan näillä näkymin vuonna 1997 ottelu on myös päättynyt 1-1, mutta ottelu on pelattu suoraan Tel Avivissa tai Jerusalemissa erotuksena Herzeliasta.

Ja Skotlantia vastaan on 1-1 tasapelin sijaan vuonna 1997 voinut tulla myös tappio luvuin 0-5.

Kun vuoden 1998 tasapelin tunnelmissa sanottiin edellisen Skotlannin A-maajoukkuetta vastaan pelatun ottelun olleen niin huono kuin oli.

Siten tuo tasapelitulos eli 1-1 aiemmasta kohtaamisesta Skotlannista on voinut tulla myös vuodelta 1996.

Hyvä kun varmistit nuo Moldovan, Pohjois-Irlannin ja Turkin tapaukset niin ne voi jättää pois ja korjata nuo muut tulokset viipymättä.

Tuossa Skotlanti-ottelussa Hietasen maalin syöttäjät olivat muuten Tainio aloituksen syöttäjänä laidasta kahden harhautuksen jälkeen ja Niemi jatkosyöttäjänä takatolpalta puolustuksesta käskyittä nousseelle Hietaselle komeaan maaliin.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 26.08.2020 klo 19:17:18

Aiemmin kerrotuista aineistoista puhuttaessa tosiaan vielä varsinkin vuosien 1978, 1980, 1983 ja 1985-1987 vastaavat mahdolliset B-maajoukkueen silloisen uuden tulemisen ajan tiedot otteluista puhuttaessa ovat vielä ongelmallisia.

Vanhemmiltakin ajoilta on tullut myös uusia tietoja mahdollisista B-maaotteluista puhuttaessa.

Pitkälti vuoden 1951 ja 1966 osalta on tullut uutta tietoa, mutta tietenkin niistä puhuttaessa yllä oleviin nähden hyvin vähän.

Nuo mahdolliset uudet tiedot kun voivat olla myös vain Suomen Yhdistelmämaajoukkueen tai sitten vaihtoehtoisesti epävirallisia B-maaottelujen tietoja.

Vanhoilta ajoilta kyseessä olisi vuosien 1951 ja 1966 kohdalla mahdolliset ensikertalaisottelut Neuvostoliiton B-maajoukkuetta tai A-maajoukkuetta ja Israelin B-maajoukkuetta tai A-maajoukkuetta vastaan olevilta ajoilta.

Uudemmalta ajalta puhuttaessa viestin alussa tosiaan vastustajat maajoukkueellisesti ovat enimmäkseen Neuvostoliitto, Ruotsi, Belgia, Portugali ja Romania A tai B-maajoukkueineen jotka ovat tällä haavaa tuottamassa ongelmia ennen mahdollista lisäselvitystä ja lisäämistä ajan myötä joko virallisiin otteluihin tai sitten niiden pitämistä vain epävirallisten ottelujen listassa.

Vuonna 1980 ei todellakaan ilman ihmeitä ainakin mikäli nuo senkin vuoden mahdolliset uudet tiedot pitävät paikkansa niin ei ole taidettu koko vuonna pelata muutoin kuin vain kotimaisia joukkueita vastaan.

Harmittavasti vuoden 1987 jälkeisten tietojen osuuden jälkeen lakkasi uusissa aineistoissa saatavuus mahdollisesti myös B-maajoukkueeseen liittyvistä oheishenkilöistä joita siihen asti oli jossain määrin kerrottu.

Tosin tiedä siitä, että olivatko mahdolliset lisähenkilöt todella kaudella myös mukana B-maajoukkueen toiminnassa vai vain esimerkiksi leirityksistä vastanneita oheishenkilöitä vailla todellista valmennuksellista suhdetta B-maajoukkueeseen.

Parhaimmillaan kaiken osoittautuessa todeksi ei välttämättä ehkä sittenkään B-maajoukkuetta ihan niin paljon nk. Makuutettu Pöytälaatikossa!

Toisin kuin mitä luulin tai luulen ainakin ennen selvyyden saamista asiaan.

Pitää ajan myötä ne sitten päivittää kunhan vain ehtii.
« Viimeksi muokattu: 26.08.2020 klo 19:26:12 kirjoittanut Piippu-Virtanen »

 
Sivuja: 1 2 [3]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines