FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.02.2023 klo 08:21:18 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: yks...kaks...kol...KUKA VOITTAA?
MYPA! - 77 (41.4%)
TPV! - 68 (36.6%)
En tiä, mutta Kemi ainakin häviää kjäh kjäh - 41 (22%)
Äänestäjiä yhteensä: 183

Sivuja: [1] 2 ... 7
 
Kirjoittaja Aihe: MyPa - TPV 6.10. klo 15 / TPV - MyPa 13.10. klo 15  (Luettu 72239 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


: 04.10.2018 klo 18:43:57vs.

Syssy on saapunut Myllykoskeen ja Tampereeseen iloisissa merkeissä, sillä kauden huipentuma on vasta edessä. Vastakkain on kaksi SM-kultaa voittanutta perinteistä seuraa ja panoksena paikka Ykkösessä. Zema hoiti ansiokkaasti proosapuolen, joten minä keskityn tilastopornoon.


MyPan peleissä verkot heiluvat kuin saluunan ovet

Joukkueiden kaudet ovat olleet hyvin erilaiset. MyPa keräsi ensimmäisestä neljästä ottelustaan vain yhden pisteen, päästäen niissä omiin 10 osumaa. Seuraavaan kymmeneen otteluun tappioita mahtui vain kaksi, mutta ne tulivat lukemin 1-4 ja 7-1, joten mylsäläisten puolustus on saanut kyllä runtua kauden mittaan. Muihin MyPa-tuloksiin mahtuvat muun muassa 4-5 (h), 2-5 (v), 3-3, 6-2 (v) ja 7-3 (v). Hyökkäys kuitenkin toimi, ja Myllykosken ylpeys ylsi lopulta huipputasaisen A-lohkon kärkeen. Joukkueen maalieroksi sarjassa muodostui railakas 52-42. Se päästi toiseksi eniten maaleja lohkossa. MyPan Jussi-Pekka Rämä oli koko Kakkosen kovin maalinsylkijä 23 osumallaan.

Jotakin muuten tämän sarjatason mystisyydestä ja eri lohkojen omissa maailmoissaan elämisestä kertoo se, että nähtyäni A-lohkon maalipörssin Livetuloksista, pohdin että kuka lienee tämä MyPan vaarallinen afrikkalaiskärki J. Rama...Kostautuikin sitten ihan perussuomalaiseksi Jussi-Pekaksi, mutta se ei varmaan kaverin vaarallisuutta kentällä vähennä.

Muista MyPan onnistujista en osaa sanoa sen enempää mitä teksti tv:ltä pystyy päättelemään.

TPV sen sijaan pitää luukut kiinni

TPV:n kausi puolestaan alkoi heti kuudella perättäisellä voitolla, joissa omiin pääsi vain yksi osuma. Salama-alku oli omiaan herättämään toivonkipinää viime vuosina monesti pettyneiden TPV-fanien sieluihin. Toisaalta muistissa oli myös edellisvuoden voittoisa alku, joka silloin mätäni lopulta keskikastin höntsäksi ja vuoristoratamaisesti heilahteleviksi esityksiksi.

TPV:lle osui kyllä nytkin alun jälkeen vaisu vaihe, mutta tällä kertaa se jäi vain noin kuukauden mittaiseksi, eikä omissa vuotanut pahasti sinäkään aikana. Viimeiset 10 otteluaan TPV pelasi saldolla 9-1-0, ja kaiken huipensi viimeisen kierroksen näytös GBK:ta vastaan, jossa TPV:ltä vaadittiin kolmen maalin voittoa lohkovoiton nappaamiseksi. GBK meni puolen tunnin kohdalla johtoon, mutta Paltsarit väläytteli loppukauden aikana monesti nähtyä voittajaluonnetta, iskien neljä maalia putkeen. Kokkolalaisten loppuminuuttien kavennuskaan ei hätkähdyttänyt, vaan Eino-Veikko Ek vieritti ratkaisevan 5-2-osuman, ja bileet olivat valmiit. TPV oli 51 pisteellään koko sarjatason paras joukkue "runkosarjassa".

TPV:n siirtoliikenne oli tänä vuonna vähintäänkin onnistunutta. Valmiiksi hyvään pakettiin saatiin tasokkaita täsmälisäyksiä kriittisille pelipaikoille. TPV:n kausi 2018 oli ennen kaikkea sitoutuneen joukkuepelin ja -puolustamisen näytös. Joukkue päästi vain 19 maalia, joka oli vähiten koko Kakkosessa. Hyökkäyksestä löytyi laajasti ratkaisijoita, eikä edes "tarvittu" kymmenen maalin tekijää...Tosin mainittakoon, että 8 maalia iskenyt Mika Ahonen pelasi vain 11:ssä ottelussa ja iski maalin keskimäärin 98 pelatun minuutin välein. (Juuri näitä tilastojahan te kaikki halusitte, eikö?!)

Kuriositeettina mainittakoon vielä sekin, että ainoa joukkue joka TPV:ltä jäi sarjassa kokonaan voittamatta, oli Kolmoseen pudonnut VIFK (1-1 ja 2-2).

Kotona ja vieraissa

Ottelupari ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella ja mahdollisen vierasmaalisäännön ratkaisemana. Ainoastaan kaksi peilikuvatulosta (esim. 1-0 ja 1-0) veisivät jälkimmäisen ottelun jatkoajalle.

TPV ei hävinnyt sarjassa ainuttakaan kotiottelua, vaikka niitä pelattiin hämmentävästi kolmella eri kentällä. Kotisaldo oli 9-2-0, (tai 10-2-0 mikäli Tamun isännöimä derbykin lasketaan kotimatsiksi). Lisäksi TPV keräsi lohkostaan eniten pisteitä vieraissa (22), saldon oltua 7-1-3  (oikeasti vieraspaikkakunnilla pelatut 6-1-3).

MyPa ei hävinnyt kotona kesäkuun jälkeen, ja kotisaldoksi muodostui 8-1-2. Vieraissa siten rekordi 4-3-4.

Lutuuria

Yleisökeskiarvot Mypalla 767 ja TPV:llä 584. Molempiin voinee odottaa lisäystä karsintaotteluissa. Molemmilta lähtee tiettävästi kannattajabusseja vierasotteluihin (TPV:ltä kaksikin).

Arvio

Luotto Tampereen punaisiin on niin kova, että uskon avausottelussa vierasvoittoon lukemin 1-3. Veikataan toista ottelua jahka ensimmäisestä on selvitty.

Ohjelma

La 6.10. klo 15 Saviniemi
&
La 13.10. klo 15 Tammela.

kosminen nauraja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPV


Vastaus #1 : 04.10.2018 klo 19:31:11

Kiitos taas, Kokis.
Jännittää jo kamalasti. Onneksi päivät menee töissä, eihän tässä muuten paljoa muuta pystyis tekemään kuin pureskella kynsiä futisforumin äärellä. Kova luotto kyllä omiin, niin mahtavasti loppukausi sujui. Mitä tahansa kuitenkin voi tapahtua, epäonni / munaukset pelottavat suunnattomasti. Mutta toivottavasti ei sentään edetä Tammelassa jatkoajalle, sitä ei pumppu kyllä kestäisi.
emilkostadinov

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Pool, Gnisu, Mypa..


Vastaus #2 : 04.10.2018 klo 19:38:22

Punaiselle kaikki puhelin kii..

Muutaman Mypan nousukarsintamatsin nähneenä silloin kun miehet tekivät vielä paperia voin sanoa että tämä Mypan syksyn kiri oli kauden positiivisin yllätys. Realistisesti ajatellen paltsarit ovat ennakkosuosikki mutta se ei näissä jännäkakka-peleissä paljon paina kun kylmässä vedetään loppuun asti..
kaakonkulma

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 04.10.2018 klo 19:55:18

Hiano ja tärkiä avaus. TPV:stä ei mitään muuta hajua kuin että kova joukkue on koska lohkonsa voitti, muuten sitten täysi arvoitus.

Teksti tvn perusteella vastakkain kakkosen pitävin puolustus ja neljänneksi eniten maaleja tehnyt joukkue. Kokistuopppi jo totesikin että TPV:ltä ei löydy kymmenen maalin miestä, tasaisuutta sitäkin enemmän ja sehän vaan hyvä juttu mille tahansa joukkueelle.

Mypan suurimmat paineet varmaankin purkautuivat nihkeässä PKKU voitossa. Puolustuspelikin saatu sopivasti kuosiin. Hyökkäyspäässä Rämä- Räikkönen tutkapari kovassa iskussa ja supersub Kovaseen voi myös luottaa,kunhan homma toimii vielä parin pelin ajan.

Päinvastoin kuin Kokistuoppi, vedän luonnollisesti kotiinpäin ja Saviniemessä MyPa vie voiton, lukemia en veikkaa.
BorisC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MyPa, Purha


Vastaus #4 : 04.10.2018 klo 19:57:34

Väkevän ja voimaannuttavan erektioni taustalta sanon vain, että Rämän Jupe painaa pari.
kluru

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 04.10.2018 klo 20:27:24

Koko ottelupari menee MyPalle maalein 2-1, toivottavasti TPV tekee omansa vasta Tammelassa. Tulis jo lauantai.
Hönö

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 04.10.2018 klo 20:32:36

Toivottavasti molemmat nousevat, eli TPV ja MuSa pelaamalla sekä MyPa myöhemmin kabinetissa.
zema

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 04.10.2018 klo 21:03:38

Kokistuopin avaukselle syvä kumarrus.

Tällaisesta otteluparista on ennakolta tietysti vaikea sanoa mitään, mutta yritetään. Punaisen kiikarin läpi katsottuna, sillä MYPA:n peliä en ole nähnyt sekuntiakaan.

TPV on pelannut jo monena kautena varsin vakuuttavasti ns. parempia joukkueita vastaan. Tänä vuonna esitykset ovat olleet erityisen hyviä. Ainoastaan keskikesän vaikeilla hetkillä hävittiin GBK:lle ja SJK:lle, mitä näihin kovempiin kokoonpanoihin tulee. SJK-ottelu oli erinomaista ja korkeatasoista futista ja olisi voinut kääntyä miten päin vain. GBK vieraissa meni sitten ihan vihkoon. Syksyn SJK-, Hercules- ja GBK-otteluissa oltiin jopa ylivertaisia. Kaikki nämä toki kotimatseja.

Joukkueen peli on kehittynyt läpi kauden. Hyökkäyspelaamisessakin on jo paljon variaatiota. Takavuosina Sergei Korsunov oli hyökkäyksen sielu. Nykyään eteneminen on paljon kokonaisvaltaisempaa ja pallollista vastuuta otetaan laajalla rintamalla. Pallo-Veikkojen puolustuskin on pallollisesti vahva.

MYPA:n mahdollisuudet saattavat piillä nihilismissä. TPV on ollut toisinaan vaikeuksissa, jos vastustaja on malttanut pitää bussia parkissa, jolloin Punakone ei ole päässyt parhaille maalintekosektoreille. Statistiikkaa ei ole käytössä, mutta väittäisin, että TPV on tehnyt vain vähän maaleja rangaistusalueen ulkopuolelta. Kestääkö MYPA:n nuppi TPV:n syöttöpeliä, onkin sitten juttu erikseen. TPV pystyy ratkaisuihin kentän kaikilta kaistoilta ja jaksaa luoda tilaa pitkäjänteisesti.

Toisaalta VIFK pääsi hyvään tulokseen prässäämällä kovalla riskillä. Tosin tuolloinkin TPV oli tulla lopussa ohi. Pitää myös muistaa, että VIFK teki tuossa pelissä kummankin maalinsa rangaistuspilkulta.

Itse toivon ennen kaikkea sitä, että TPV jaksaa pitää malttinsa. Paikkoja se pystyy luomaan jokaisessa ottelussa. Edes MYPA:n mahdollisen johtoaseman ei pitäisi vaikuttaa ottelun isoon kuvaan. Punainen on tullut monta kertaa kauden aikana takaa ohi.

Mieli on luottavainen. Ainoastaan MYPA:n mahdolliset ripeät vastaiskut hiukan arvelluttavat, sillä Paltsaripuolustus ei ole sarjatason nopeimpia. Mutta kun pidetään palloa omilla, ei näitäkään paikkoja pitäisi vallan mahdottomasti aueta.

« Viimeksi muokattu: 04.10.2018 klo 21:07:37 kirjoittanut zema »
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #8 : 04.10.2018 klo 22:02:44

Erittäin mielenkiintoista nähdä millaisilla strategioilla joukkueet lähtevät Suomessa harvinaisiin vierasmaalisäännöllä pelattaviin ottelupareihin. Pitkäaikaisten tilastojen perusteella kotona aloittavan joukkueen ensisijainen tehtävä on pitää oma pää puhtaana.

Yleisimpiä kotijoukkueen virheitä on liiallinen voiton tavoittelu puolustuksen kustannuksella. Myös jos vierasjoukkue sattuu tekemään 0-1 - maalin, saattaa kotijoukkue toisinaan yrittää tuoda pelin väkisin tasoihin, vaikka joissakin tilanteissa jopa 0-1 tappion puolustaminen on kannattavampaa, koska 1-1 tasoitus ei tuo otteluparia tasoihin, mutta 0-2 olisi katastrofi.

Vastaavasti vierasjoukkueen tulisi pelata ensimmäisessä osassa pelottomasti ja pyrkiä vähintään yhteen vierasmaaliin. Hämmästyttävän usein vierasjoukkueet kuitenkin lähtevät hakemaan vieraissa 0-0 tulosta ja kyttäämään, minkä ei pitäisi olla viisasta muuta kuin täysin ylivoimaista vastustajaa vastaan. Viime vuoden liigakarsinnoissa HIFK lähti Tapiolaan todella varovaisella pelillä, ja koska Honka teki samoin (aivan oikein), niin pelissä päädyttiin melko puuduttavaan maalittomaan tasapeliin.

Toisessa osassa taas Honka lähtikin aivan eri intensiteetillä hakemaan johtomaalia, ja yllätti HIFKin housut kintuissa. Lopulta noin puolen tunnin kohdalla Honka sai haluamansa vierasmaalin, ja ajoi HIFKin todella vaikeaan asemaan. Vierasmaalin arvon takia edes Pekka Sihvolan lopussa tekemä "once in a lifetime"-saksarimaali ei vienyt Hongalta ansaittua nousua Veikkausliigaan. Moni Kalervo Kummolaa myöten kitisi siitä, että HIFK putosi kahdella tasapelillä, mutta aivan yhtä hyvin voidaan sanoa, että strategisessa vihreän veran shakissa Honka voitti sekä kotona että vieraissa.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2018 klo 23:09:34 kirjoittanut Ia »
HÄI

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkoposkihanhet & merimetsot


Vastaus #9 : 04.10.2018 klo 22:52:25

MYPA:n mahdollisuudet saattavat piillä nihilismissä. TPV on ollut toisinaan vaikeuksissa, jos vastustaja on malttanut pitää bussia parkissa, jolloin Punakone ei ole päässyt parhaille maalintekosektoreille.

Vilkaiseppa MyPan maalieroa.
Jespa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: -47


Vastaus #10 : 04.10.2018 klo 22:53:11

Japan ja Jupen maaleilla kyllä kotona hoidetaan 2-0.
zema

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 04.10.2018 klo 23:02:53

Vilkaiseppa MyPan maalieroa.

No, jos TPV:tä vastaan haluaa pelata hurlumheitä, niin ennuste kotivoitolle on kehno.

Ian arviossa mielestäni pitoa.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #12 : 05.10.2018 klo 04:59:22

 Yksi yö enää.
 Punaisten maalijyvä taas kohdillaan, joten eiköhän maaleja nähdä vaikka MyPa bussittaisi. No ilmeisesti bussista ei kentällä ole pelkoa. Olisiko ennusmerkit viihdyttävälle matsille olemassa?
TPVsince2019

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 05.10.2018 klo 05:11:21

Huhhuh. Olo on kuin pikkupojalla ennen jouluaattoa. Kohta mennään jaupau!!
pystyraita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #14 : 05.10.2018 klo 06:02:00

Jatketaan avaajan tilastoteemaa tutkailemalla uhkapeliyhtiöiden kertoimien asettelua.

Veikkaus antaa tähän:
1=2,90 x=3,60 2=2,00

ja Coolbet peesaa:
1=2,90 x=3,70 2=2,15

TPV on siis ennakkosuosikki jo pelkästään Mylsällä pelattavaan otteluun.

Äkkiseltään en löytänyt kertoimia koko otteluparia koskien, mutta nekin olisi mukava jostain kaivaa tähän vertailuun, niin voisi reilun viikon päästä ihmetellä kuinka oikeassa/väärässä rahapeliyhtiöt olivatkaan.
supstanssi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #15 : 05.10.2018 klo 09:00:59

Kyllähän suosikin viitta on vahvasti vierailijalla. Tosin olihan se Gnistanilla ja Pepollakin. Vastustajat vain kovenevat ja kertoimet senkuin pysyvät samoina, tuo on varmaankin se mypan kerroinskaala monopolin toimistolla :)
Näätäkeisari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MyPa


Vastaus #16 : 05.10.2018 klo 10:05:06

Näin järjellä ajateltuna luulisi TPV:n olevan ehdottomasti vahvoilla; toista kautta putkeen Kakkosen kärkikahinoissa, raudanluja puolustus, kova pistemäärä C-lohkossa josta on tullut hyviä nousijakandidaatteja viime vuosina. Vastaavasti MyPa on puolivahingossa lohkovoittaja, puolustus oli helisemässä jopa PKKU:ta vastaan, ja ainoastaan huikea ristiinpeluu mahdollisti MyPan nousun kärkeen ohi isoimpien nousijakandidaattien. Pulkkinen on ainoa MyPalla jolla on kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta, TPV:llä joku Koroma on pelannut pidempään TPV:ssä kuin mitä nykymuotoinen MyPa on ollut olemassa.

Mutta eipä tätä kautta MyPan osalta ole ennenkään ratkottu järjellä ja paperilla, eli hurlumhei 5-2 Rämän hatulla, Pulkkisen puskumaalilla ja taas jollain Räikkösen eurogoals-saksarilla veikkaukseen. Vieraissa ehditään sitten kärsiä se katkera tappio.
Tippo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Myllykosken Pallo -47


Vastaus #17 : 05.10.2018 klo 10:59:42

Edelleen epätodellinen olo itellää. Ei kukaan osannu aavistaa juhannuksen tienoilla, että MyPan kausi jatkuu vielä lokakuussa. Nyt voi vaan nauttia ja kävi miten kävi, niin joukkueesta olen todella ylpeä!
BorisC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MyPa, Purha


Vastaus #18 : 05.10.2018 klo 11:01:32

Edelleen epätodellinen olo itellää. Ei kukaan osannu aavistaa juhannuksen tienoilla, että MyPan kausi jatkuu vielä lokakuussa. Nyt voi vaan nauttia ja kävi miten kävi, niin joukkueesta olen todella ylpeä!
Jos ei mennä Ykköseen heittämällä, niin kaikki ulos :-[ Tuoppi
Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #19 : 05.10.2018 klo 11:06:09

On kyllä hieno sankaritarina MYPAn taival tällä kaudella. Melkeinpä talkooporulla, ruokapalkalla Ykkösen porteille. Tsemppiä karsintaan. Ylos
Elba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MyPa, Huuhkajat


Vastaus #20 : 05.10.2018 klo 11:12:18

Edelleen epätodellinen olo itellää. Ei kukaan osannu aavistaa juhannuksen tienoilla, että MyPan kausi jatkuu vielä lokakuussa. Nyt voi vaan nauttia ja kävi miten kävi, niin joukkueesta olen todella ylpeä!

Vähän sama fiilis täällä, tällä viikolla on saanut useamman kerran nipistää itseään että kausi oikeasti jatkuu edelleen. Nousukarsinnat on kyllä hieno palkinto meidän nuorille pojille siitä huikeasta kehityksestä mitä tällä kaudella on nähty Ylos
emilkostadinov

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Pool, Gnisu, Mypa..


Vastaus #21 : 05.10.2018 klo 12:37:28

On kyllä hieno sankaritarina MYPAn taival tällä kaudella. Melkeinpä talkooporulla, ruokapalkalla Ykkösen porteille. Tsemppiä karsintaan. Ylos
Grani veti muutaman kauden ykköstä ilman liksoja viime kauteen asti- siinä tavoitetta kaikille
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #22 : 05.10.2018 klo 12:47:27

 Positiivisesta ongelmasta Aamulehdessä: https://www.aamulehti.fi/urheilu/tpvlla-positiivinen-ongelma-karsintapelin-alla-mypan-maalitykki-ei-pelota-tamperelaisia-201235716

 Eli kaikki pelaajat pelikunnossa. 5-2 GBK-pelistähän oli pois eniten maaleja kaudella tehnyt Ahonen ja ylempääkin kokemusta omaavat luottolaitapakit Ositashvili ja Saarinen.
Jämpti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Viikingit, mansefutis


Vastaus #23 : 05.10.2018 klo 16:18:25

Vaikea kuvitella tästä muuta lopputulosta kuin TPV:n selvähkö voitto. MyPa toki toivottavasti kabinetin kautta myös Ykköseen.
Szachnitowski

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MYPA, KUMU JT, Purha


Vastaus #24 : 05.10.2018 klo 21:21:38

Eri lohkoissa pelanneiden joukkueiden arviointi on aika hankalaa, etenkin kun TPV:n pelit ovat vielä näkemättä.
Yksi MyPan vahvuuksista on useamman vuoden yhteispelin tuoma joukkueen yteenhitsautuminen, ja erittäin hyvä joukkuehenki.
Toinen asia, jossa MyPalla on selvä yliote, on scouttaus, Mypan bravuuri. MyPa tuntee TPV:n paremmin, kuin TPV MyPan.

Huomenna  3-1 ja  Tammelassa vaikka 1-1 (ettei kotitappiottomuuden putki murru)
Sitten TPV kabinetin kautta uudelleen ensi vuonna Myllykoskelle Ylos

 
Sivuja: [1] 2 ... 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa