FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.05.2019 klo 15:54:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 58
 
Kirjoittaja Aihe: Suomi - Kreikka 15.10.2018 klo 21.45, Ratinan Stadion (Viafree, Viaplay, Viasat)  (Luettu 81402 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


: 13.10.2018 klo 13:55:53

Lokakuisessa maanantai-illassa Tampereella Suomi kohtaa Kreikan Kansojen liigan C-tason lohkon kaksi (2) kärkikamppailussa. Suomi on voittanut kaikki kolme otteluaan maalein 1-0 ja osumista on vastannut Teemu Pukki. Ensin kaatui Unkari ja sitten kahdesti Viro. Kreikka puolestaan aloitti Kansojen liigan voittamalla Viron vieraissa 0-1 Fortounisin maalilla, johon esityön teki pudotuksellaan Mitroglou. Sen jälkeen se hävisi Unkarille vieraissa 2-1 (maalin teki Manolas Fortounisin keskityksestä), mutta voitti eilen kotonaan 1-0 Mitrogloun maalilla. Mitroglou ja Fortounis ovat siis toistaiseksi kasanneet tehot 1+1 kolmessa ottelussa.

Ottelun tuomaristo tulee Puolasta. Erotuomarina on Pawel Gil (POL) ja hänen avustavinaan Konrad Sapela (POL) ja Marcin Borkowski (POL). Suomi ja Kreikka ovat kohdanneet toisensa UEFA:n sivujen mukaan 14 kertaa. Suomi on voittanut neljästä ja hävinnyt seitsemän kertaa. Kolmesti on pelattu tasan. Maalit ovat Kreikan hyväksi 18-26. Suomen edellinen kotitappio tuli kesäkuussa 2017 Ukrainan hakiessa pisteet Ratinasta maalein 1-2. Olin katsomassa tuon ottelun. Sen jälkeen Suomi on kaatanut kotona Islannin, kahdesti Viron, Valko-Venäjän ja Unkarin sekä pelannut tasan Turkin kanssa. Kreikka on vieraissa hävinnyt juuri tuoreeltaan Unkarille, mutta voitti tosiaan Viron.

Olen käsitellyt Suomen pelaamista edellisten ottelujen otteluketjuissa, mutta tässä nyt vielä lainattuna osa eilisistä havainnoistani (kaikki kuvakaappaukset voi katsoa lainatusta viestistä, en viitsinyt kopioida jokaista kuvakaappausta tähän):
HUUHKAJAT


Jos joku ei vielä tiennyt, Suomi puolustaa 4-4-2:ssa. Tässä ottelussa tätä ei pahemmin nähty Suomen hallitessa palloa pääosin.


Ajassa 2:10 näkyy Suomen tavallisin pelinavausmalli näissä karsinnoissa eli 2-4-4. Topparit ovat alhaalla ja laitapakit ovat nousseet keskikentän keskustan kanssa samaan linjaan (tässä kuvassa toki hetkellisesti vielä vähän ylemmäs). Samassa kuvassa näkyy Viron puolustusmuoto, joka oli 4-1-4-1, mutta siitä myöhemmin lisää.


Tässä kuvassa näkyy Kanervan kehittämä ratkaisumalli Kupittaalla nähtyyn ongelmaan, jolloin Suomella oli jatkuva 5v4 alivoima Viron puolustuslinjassa. Nyt Uronen on noussut viidenneksi mieheksi ylös kärkiparin ja laitureiden seuraan halaamaan sivurajaa. Schüller puolestaan on siirtynyt tällöin lähelle vasenta sivurajaa. Suomi on siis muodossa 2-3-5 tavanomaisen 2-4-4:n sijasta peliä avatessa alhaalta. Toki ei tämä 2-3-5 muoto ole täysin uusi asia, mutta tässä ottelussa sitä suosittiin tavallista enemmän.


Toinen esimerkki samasta aiheesta. Kamara on juuri tullut vaihdosta sisään Schüllerin paikalle ja omaksuu saman roolin peliä avatessa lähellä vasenta sivurajaa. Uronen on samalla sivurajalla, mutta ylempänä.


Takaisin avausjaksolle ja 2-4-4 pelinavausmalliin sivurajaheiton jälkeen.


Sekunteja myöhemmin Suomi on vaihtanut sujuvasti 2-3-5:een Schüllerin hiivittyä taas vasemmalle sen jälkeen, kun hän katsoi olkansa yli, että Uronen on taas lähtenyt nousuun laidallaan ja on sivurajan tuntumassa kuten näkyy kuvan yläreunassa. Pukki on hetkellisesti tullut vastaan, mutta Dmitrijev seuraa häntä ja sulkee tilan linjojen välissä.


Tässä kohdin ollaan taas 2-4-4 mallissa. Toivio avaa vaihteeksi pitkällä pallolla...


... jonka Tuominen voittaa yllättäen kahta topparia vastaan ja pudottaa Pukille.


Pukki ottaa haltuun ja yrittää pelata seinän Tuomisen kanssa, mutta Baranov katkoo oikea-aikaisella vastaantulolla. Idea oli kuitenkin hyvä ja mieluusti näitä olisi nähnyt enemmän, jos Suomella olisi laadukas targethyökkääjä. Kreikka hyödynsi omassa vierasottelussaan Mitroglouta targettina, mutta Suomen oli pääsääntöisesti pelattava maitse, koska Tuominen ja Pukki eivät ole loukkaantuneena olevan Pohjanpalon tasoisia pääpelaajia.


Muutama minuutti myöhemmin Toivio avaa taas pitkällä pallolla, kun 2-3-1-4 (Sparv ylempänä keskimmäistä linjaa Schüllerin tiputtua alemmas) muoto ei tuottanut tulosta maata pitkin.

Tuominen tulee vastaan ja jatkaa pallon tällä kertaa Soirille viereen jalalla, koska pallo laskeutui sopivasti. Jatkotilanteessa Soiri pääsi kuljettamaan kasvot kohti maalia, mutta Tuominen hukkasi pallon jalkoihinsa rangaistusalueen rajalla Soirin syötettyä hänelle.


Kreikan puolestaan "scouttasin" ensi kerran sen pelatessa vieraissa Viroa vastaan:

Kreikka

Kreikan ilmoitettu muodostelma oli 4-2-3-1:
#11 Konstantinos Mitroglou (Marseille, FRA)
#18 Dimitrios Pelkas (PAOK, GRE) - #10 Konstantinos Fortounis (Olympiakos, GRE) - #20 Petros Mantalos (AEK, GRE)
#5 Andreas Bouchalakis (Olympiakos, GRE) #16 Dimitrios Kourbelis (Panathinaikos, GRE)
#23 Charalampos Lykogiannis (Cagliari, ITA) - #19 Sokratis Papastathopoulos (Arsenal, ENG) - #4 Konstantinos Manolas (AS Roma, ITA) - #15 Vassilios Torosidis (Olympiakos, GRE)
#13 Vasilios Barkas (AEK, GRE)

Vaihdosta sisään tulivat #14 Anastasios Bakasetas (AEK, GRE), #6 Alexandros Tziolis (Al Feiha, KSA) ja #9 Efthymios Koulouris (Atromitos, GRE).

Puolustusmuoto:

28:44 ajassa oikeastaan ensimmäisen kerran näkyi kunnolla Kreikan puolustusryhmitys syvällä omalla alueella, koska kuvakulma oli aiemmin liian zoomattu ja Kreikka piti pääosin palloa, mutta tässä näkyy hyvin se, kuinka Kreikka puolusti kahdella neljän linjalla, kun Fortounis oli hoivattana kentän laidalla.

Seuraava kuva on ajasta 41:29, jolloin näkyy se, kuinka Fortounis ja Mitroglou muodostavat kahdestaan ylimmän linjan eli Kreikan keskikentän neljän linjaan tiputtautuivat laiturit Pelkas ja Mantolas pohjapelaajien Bouchalakisin ja Kourbelisin seuraksi.

Ajassa 29:43 nähdään se, miten Kreikka prässäsi ylhäältä läpi avausjakson miesvartioinnilla, kun Viro koitti rakentaa peliä alhaalta. Mitroglou merkkasi keskimmäisen topparin, Pelkas oman puolen topparinsa, kymppipaikan Fortounis puolestaan Dmitrijevin ja puolestaan toinen Kreikan pohjapelaajista oli lähellä Vassiljevia. Kuvan ulkopuolella Kreikan oikea laituri Mantalos puolestaan oli lähellä oman puolensa topparia.
Pelin avaus:

Kreikka avasi peliä usein 2-4-2-2 muodossa kuten 32 sekunnin kohdalla näkyy. Topparit Sokratis ja Manolas olivat alhaalla leveällä. Seuraavassa tasossa olivat laitapuolustajat Torosidis (piilossa kuvasta) ja Lykogiannis sekä pohjapelaajat Bouchalakis ja Kourbelis. Kymppipaikan Fortounis haki tilaa linjojen välistä ja vierellä oli sitten joko Mitroglou tai toinen laituri. Tässä kuvassa on Mitroglou ja laiturit Pelkas sekä Mantalos ovat sitten Viron puolustuslinjan tasolla puolestaan. Yllättävän usein nimenomaan Mitroglou tuli reippaasti palloa vastaan.

Ottelun ainoa maali syntyi 13. minuutilla ja osoittaa, miksi Suomen kannattaa harkita avaukseen Markkasta tai Karjalaista Tuomisen tilalle. Tilanne alkaa ajasta 13:22. Viro istuu edelleen 5-4-1 muodossa, mutta pohjapelaaja Bouchalakis onnistuu pelaamaan maitse linjojen väliin Mantalosille.

Hän jatkaa ykkösellä laitaan Torosidisille.


Torosidis keskittää boksin rajalle, jossa on 2v2-tilanne ja taustalta Fortounis juoksee tyhjään tilaan. Mitroglou on niin pelottava target, että hän vetää puoleensa oikean topparin Barabanovin ja keskitoppari Vihmannin, jolloin Fortounisille syntyy tila, johon juosta ja viimeistellä pallo maaliin Mitron pudotuksesta.

Tästä kuvasta nähdään vielä se, että vasemman laitapakin Pikkin mentyä peittämään Torosidin keskitystä, se pakottaa vasemman topparin Metsin suuntaamaan huomion Mantalosin pystyjuoksuun, jonka takia Metsin ja keskitoppari Vihmannin välissä on niin karmea aukko, johon Fortounis pystyi juoksemaan.

Tässä 16. minuutilla otetussa kaappauksessa näkyy taas se, kuinka topparit ovat alhaalla, seuraavassa tasossa pohjapelaajat ja laitapakit ja sitten puolestaan Mitroglou on tullut palloa vastaan Fortounisin kanssa ylänelikosta laiturien jäädessä Viron alimman linjan tasolle.

Sitten vielä kymmenen sekunnin sisään kaksi erilaista variaatiota. Tässä muotona on 2-4-4 eli Mitro ja Fortounis ovat lähempänä alinta linjaa kuin keskikentän linjaa ja odottavat palloa sen sijaan, että itse tulisivat vastaan.

Pallo kuitenkin kierrätettiin toppareille ja se oli merkki siitä, että vasen laitapakki Lykogiannis sekä oikean puolen Torosidis painoivat pystyyn muuttaen ryhmityksen 2-2-6 muotoon hetkellisesti. Koska Kreikalla oli jo ylänelikon neljä pelaajaa käytännössä kiinni (Fortounis toki muita hivenen alempana) Viron puolustuslinjassa, kotijoukkueen viiden linja joutui tiivistämään kapeammalle auttaakseen toisiaan, jolloin laitakaistoille avautui tilaa nimenomaan Kreikan laitapuolustajille ja tässäkin kuvassa Sokratis laittaa pallon ilmassa kohti käsi pystyssä olevaa Lykogiannisia.

Erikoistilanteet:
Kymppipaikan Fortounis antoi kulmapotkuja ja sivuvapareita. Niistä en jaksa sen kummempia esimerkkejä kaivella.

Oman pään kulmissa Kreikka käytti miesvartiointia mm. 33. minuutilla Viron ollessa junamuodostelmassa. Muutoin neljä pelaajaa on oman vitosen viivan sisällä ja Fortounis hoitaa yksin etualueen ja lyhyen kulman puolustamisen.

Muuta:
- Fortounis vakuutti näppäryydellään kymppipaikalla. Mitrogloun targetpelaaminen oli loistavaa, harmi että joutui vaihtoon loukkaantumisen takia. Torosidis oli aktiivinen oikeana laitapuolustajana. Mantolas oli myös positiivinen tuttavuus oikealla laidalla, tekninen jantteri. Pohjapelaajista Bouchalakis osasi murtaa linjoja maata pitkin. Vasen laituri Pelkas väläytteli muutaman kerran toisella jaksolla laukoen kertaalleen niukasti ohi takakulman ja hankkien yhden vapaapotkun spurttinsa päätteeksi.


Heräsin tähän päivään virkeänä ja päätin katsoa nauhalta Kreikka-Unkari ottelun päivittääkseni tietoni maanantain vastustajasta. En katsonut koko ottelua, vaan puolet avausjaksosta ja sitten hetken verran toista puoliaikaa saadakseni yleiskuvan siitä, että onko mikään muuttunut verrattuna kuukauden takaiseen. Kreikan avauskokoonpano eilen Unkaria vastaan oli:

#11 Konstantinos Mitroglou (Marseille, FRA)
#18 Dimitrios Pelkas (PAOK, GRE) - #10 Konstantinos Fortounis (Olympiakos, GRE) - #14 Anastasios Bakasetas (AEK, GRE)
#16 Dimitrios Kourbelis (Panathinaikos, GRE) - #8 Jose Zeca (FC Kööpenhamina, DEN)
#23 Konstantinos Tsimikas (Olympiakos, GRE) - #4 Konstantinos Manolas (AS Roma, ITA) - #19 Sokratis Papastathopoulos (Arsenal, ENG) - #2 Michalis Bakakis (AEK, GRE)
#13 Vasilios Barkas (AEK, GRE)

Vaihdosta sisään tulivat: #6 Alexandros Tziolis (Al Feiha, KSA), #7 Lazaros Christodoulopoulos (Olympiakos, GRE) ja lisäajalla #5 Andreas Bouchalakis (Olympiakos, GRE)
Penkillä koko ottelun istuivat: Karnezis (MV), Paschalakis (MV), Fetfatzidis, Giannoulis, Karelis, Kolovetsios, Koulouris, Lambropoulos ja Tzavellas

Viro-otteluun nähden avauskokoonpanossa oli neljä muutosta. Oikeana laiturina aloitti tuolloin vaihdosta sisään tullut Bakasetas. Virossa aloittanut Mantalos ei ole ollenkaan mukana ryhmässä. Keskikentän pohjalla puolestaan Bouchalakis oli korvattu Zekalla. Bouchalakis toki tuli sitten vaihdosta sisään lisäajalla. Kaksi viimeisintä muutosta koski puolustuslinjaa, jossa laitapuolustajat olivat kokonaan vaihtuneet, koska Torosidis ja Lykogiannis eivät ole ollenkaan mukana tämänkertaisessa maajoukkueryhmässä. Ensin mainittu ei ollut viime viikonloppuna seurajoukkueensa kokoonpanossa, koska hänet vaihdettiin pois kentältä Milania vastaan Eurooppa-liigassa, joten mitä luultavimmin kyse on loukkaantumisesta. Iso menetys, koska Torosidis pelasi viimeksi täydet minuutit Viroa ja Unkaria vastaan. Torosidisin tilalla oikealla uurasti Bakakis ja vasemmalla puolestaan Tsimikas korvasi Lykogiannisin. Kreikkalaisista varoituksen päässä pelikiellosta ovat Tzavellas, Sokratis, Tzimikas ja Bakakis eli puolustuslinjasta vain Manolas pääsee puhtaalta pöydältä puolustamaan Huuhkajia kumoon.

Sitten itse asiaan eli päivitettyyn scouttausraporttiin. Kreikan päävalmentajanahan toimii muuten saksalainen Michael Skibbe, joka lopetti pelaajauransa loukkaantumisiin hieman päälle parikymppisenä siirtyen kotikaupunkinsa Schalken ja Dortmundin juniorivalmentajaksi. Kesällä 1998 Skibbestä tuli Bundesliigan historian nuorin valmentaja 32 vuoden iässä, kun hän otti Dortmundin edustusjoukkueen harteilleen. Kesällä 2002 hän oli Saksan apuvalmentaja joukkueen edetessä MM-finaaliin, mutta erosi tehtävästä 2004 huonosti sujuneiden EM-kisojen jälkeen, jonka jälkeen hän palasi seurajoukkuevalmentajaksi Leverkuseniin. Sen jälkeen hän on valmentanut Turkissa ja Sveitsissä Saksan lisäksi, kunnes lokakuussa 2015 hänet nimitettiin Kreikan peräsimeen joukkueen sukellettua EM-karsinnoissa. Skibbe luotsasi Kreikan MM-karsinnoissa jatkokarsintaan, jossa tuleva hopeamitalisti Kroatia sitten pudotti kreikkalaiset kisoista.

Pelin avaus:


Mikään ei ollut muuttunut pelin avaamisen suhteen. Kuten Viroakin vastaan, Kreikka hyödynsi paljon 2-4-4 muotoa toppareiden levittäessä ja laitapuolustajien noustessa keskikentän pohjapelaajien kanssa samaan tasoon. Tässäkin kuvassa vasen laitapuolustaja Tsimikas ja oikea laitapuolustaja Bakakis toisella puolella ovat keskiviivan tuntumassa.


Toinen esimerkki samasta aiheesta. Keksin, että Paintilla voi piirtää viivoja kuvakaappauksiin ja tässä näkyy hyvin kaksi neljän linjaa peliä avatessa. Laiturit Pelkas ja Bakasetas ovat Mitrogloun ja Fortounisin seurana Unkarin puolustuslinjassa. Laitapuolustajat puolestaan ovat taas nousseet pohjapelaajien Kourbelis ja Zeka rinnalle. Kuvassa näkyy myös Unkarin puolustusmuoto, joka oli 4-1-4-1 eli sama kuin Ratinassa Suomea vastaan ja jota myös Viro käytti eilen Suomea vastaan. Ja kuten näkyy, Unkarin pohjapelaaja Nagy seuraa Fortounisia ja pyrkii peittämään puolustuslinjan ja keskikentän linjan väliin jäävän tilan, jotta Kreikka ei pääsisi etenemään. Ratinassa samassa roolissa oli Patkai ja eilen Virolla Dmitrijev.


Tässä kuvassa näkyy erilainen pelinavaamismalli, jota Kreikka käytti myös paljon. Eli toinen pohjapelaaja Zeca teki paljon juoksuja pystyyn ja samalla Fortounis tai Bakasetas laskeutui hänen jättämäänsä tyhjään tilaan palloa vastaan. Tässäkin kuvassa nimenomaan Fortounis numerolla kymmenen on pudottanut keskiympyrään toisen pohjapelaajan Kourbelisin rinnalle, kun Zeca on lähtenyt pystyyn. Vasen puolustaja Tsimikas nousi niin ikään paljon ja on ehtinyt nousta jo kuvan ulkopuolelle vasempaa sivurajaa pitkin eli Kreikka oli ikään kuin 2-3-5 muodossa, jolloin oikea laitapuolustaja Bakakis, toinen pohjapelaaja Kourbelis ja sitten Fourtonis olivat lähinnä toppareita, kun muut viisi pelaajaa olivat joko Unkarin puolustuslinjan tasolla tai sitten hakemassa tilaa linjojen välistä kuten laituri Bakasetas numerolla 14 tässä kuvassa.


Hyökkäysosion perkaaminen on hyvä päättää Kreikan maalin läpikäyntiin. Se syntyi vasemmalta laidalta, joka ei ollut mikään yllätys kreikkalaisten vyöryessä sitä kautta läpi ottelun. Tilanne alkaa kuitenkin siitä, että Fortounis on jälleen tippunut alas hakemaan palloa ja vasen laitapuolustaja Tsimikas on tutusti kaahaamassa sivurajaa pitkin ylös selustaan. Muoto on siis taas 2-3-5, kun toppareiden yläpuolella ovat Bakakis, Fortounis ja Kourbelisin tauolla pohjapelaajana korvannut Tziolis. Ylimmästä viiden linjasta Bakasetas ja Zeca ovat hetkellisesti tiputtautuneet alemmas palloa vastaan.


Fortounisin syöttö menee linjojen läpi suoraan Tsimikasille. Boksissa on toistaiseksi Mitroglou yksin kolmea unkarilaista vastaan.


Tsimikasin ensimmäinen keskitys blokattiin, mutta hän sai pallon uudestaan itselleen. Toinen keskitys löysi Mitrogloun, joka puski pallon vasempaan alakulmaan toppareiden välistä. Taustalta boksiin ovat jo ehtineet myös Bakasetas sekä työmyyrä Zeca.

Puolustus:


Viro-ottelun tavoin Kreikka puolusti edelleen 4-4-2 muodossa, jossa Mitroglou ja kymppipaikan Fortounis muodostavat ylimmän prässilinjan laitureiden tippuessa pohjapelaajien rinnalle keskikentän neljän linjaan. Tämä kuva on maalipotkutilanteesta, mutta siitä näkyy, kuinka kreikkalaiset ovat valmiiksi ryhmittyneinä 4-4-2:een, kun pallo ei ole heillä.


Ja vielä toinen kuva samasta ryhmityksestä. Unkarilla on keskialueen vapaapotku ja Kreikka on jo ryhmittynyt 4-4-2:een.


Siltikin oikea-aikaisella pystyjuoksulla Sokratisin ja Tsimikasin välistä unkarilainen on päästä maalintekoon, mutta kosketus oli liian louhikkoinen.


Jos pallo on vastustajan maalivahdilla, Kreikka ei epäröi pakottaa avaamaan pitkällä eli se ei vetäydy 4-4-2:een ennen kuin vastustaja pääsee puoleen kenttään, vaan tässäkin kuvassa Mitrogloun ja Fortounisin apuna prässäämässä ovat Bakasetas sekä juoksukone Zeca.


Vaikka Gulacsin avaus menee läpi maata pitkin, Kreikan puolustuslinja on tarpeeksi ylhäällä ja ennen kaikkea lähellä keskikentän neljän linjaa, jolloin unkarilaisille ei jää tilaa linjojen väliin kääntyä, vaan kreikkalaiset saavat riiston puolessa kentässä. Jos joukkue prässää ylhäältä, myös puolustuslinjan on oltava tarpeeksi korkealla juuri sen takia, että joukkue olisi mahdollisimman kompakti yksikkö. Puolustuslinjan taakse jää toki tilaa juosta ja sitä varmasti Suomikin pyrkii maanantaina hyödyntämään, kun Pukki, Tuominen ja Soiri pääsevät kipittämään selustaan. Tässäkin kuvassa neljä unkarilaista on juoksemassa pystyyn neljää kreikkalaista vastaan. Uskon, että maanantaina Suomi tulee saamaan vastaavia tilaisuuksia, jos Kreikan prässi ylhäältä saadaan purettua maata pitkin.


Tämä kuva on hetkeä myöhemmin. Kourbelis antaa harhasyötön tavoitellessaan vierestä Zecaa.

Salamannopeasti kaksi unkarilaista juoksee pystyyn ja Szalai tulee piikistä vastaan targettina tarjoamaan yhden kosketuksen seinäsyöttömahdollisuuden.


Kuten tästä näkyy, pystysyötön myötä syntyy nopeasti 3v3-asetelma ja Tsimikas joutuu pysäyttämään hyökkäyksen sekä ottamaan varoituksen kampattuaan Vargan.

Erikoistilanteet:


Fortounis antaa itseoikeutetusti Kreikan erikoistilanteet loistavan tekniikkansa ansiosta. Ihastuin häneen jo Viro-ottelussa. Kuten kuvasta näkyy, Kreikka nostaa boksiin viisi pelaajaa ja jättää yhden alueen ulkopuolelle. Viisi on melko tavanomainen lukumäärä, sillä muun muassa Chelsea tekee samoin. Kreikalta boksissa ovat Mitroglou, topparit Sokratis ja Manolas sekä pohjapelaajat Kourbelis ja taka-alueella oleva Zeca. Bakasetas kyttää rangaistusalueen rajalla.


Vastustajan vapaapotkuissa kreikkalaiset eivät epäröi laskea koko pakkaa alas. Fortounisia lukuun ottamatta muut yhdeksän kenttäpelaajaa ovat rangaistusalueen rajalla, joten helppoa maalintekeminen ei tule olemaan erikoistilanteissa Kreikkaa vastaan.


Kulmapotkuissakin Kreikalla on oman kuudentoista sisällä kahdeksan miestä aluepuolustamassa etualueella ja rangaistuspisteen alapuolella. Pelkas hoitaa etualueen irtopallot ja Fortounis on taas ainoana boksin ulkopuolella. Unkarikin on nostanut viisi miestä boksiin, mutta kolmen miehen alivoimalla on vaikea tehdä maalia.

Muuta:
- Keskityin tarkkailemaan eritoten niitä yksilöitä, joita en nähnyt Viro-ottelussa. Laitapuolustajista oikealla pelannut Bakakis on pienikokoinen, mutta sähäkkä terrieri. Vasemmalla puolella Tsimikas oli räjähtävä ensiaskeleilla ja pituuttakin löytyi hieman enemmän kuin Bakakisilla. Hän nousi usein rangaistusalueen rajalle keskittämään ja sitä kautta syntyi myös voittomaali. Pohjapelaajista Zeca teki paulinhomaisia pystyjuoksuja keskialueelta selustaan ja Kourbelis/Tziolis oli sitten enemmän se, joka peliä avatessa oli lähempänä toppareita. Zecalla on todella hoikat gasellimaiset jalat, joilla kelpaa kirmata viheriöllä. Laiturit Pelkas ja Bakasetas pelasivat alussa ainakin eri puolilla paperilla ilmoitettuun kokoonpanoon nähden eli Pelkas olikin oikealla ja Bakasetas vasemmalla.

Loppuun voisi sitten arvuutella avauskokoonpanoja. Koska Kreikan selustassa tulee olemaan tilaa, en keksi mitään syytä, miksei Suomen ylänelikkona jatkaisi Soiri-Pukki-Tuominen-Lod, joista kaikki osaavat juosta pystyyn tai vaihtoehtoisesti ohittaa yhden vastustajan ja sitten lähettää läpisyötön transitiotilanteissa. Puolustuslinjan uskon olevan myös samassa muotissa. Ainut mihin muutoksia voi tulla, on keskikentän keskusta eli Kamara korvaisi Schüllerin. Sparv on kapteeni ja en vain usko, että Kanerva tiputtaisi häntä penkille. Lisäksi Unkari-ottelussa Sparv antoi keskikentän pohjalta riistojen jälkeen hyviä kierteisiä pystysyöttöjä Pukille juoksuun selustaan, joten hän on mainettaan parempi pallollisena ja odotin siksi näkeväni Sparvilta samanlaisia syöttöjä tässäkin ottelussa.

Pukki - Tuominen
Soiri - Sparv - Kamara - Lod
Uronen - Arajuuri - Toivio - Raitala
Hradecky

Mitä tulee Kreikkaan, paperilla ryhmitys säilyy 4-2-3-1:ssa, joka muuntuu puolustettaessa 4-4-2:een ja hyökätessä 2-4-4:ään tai 2-3-5:een. Puolustuslinjaan en usko tulevan muutoksia. Keskikentän pohjalla Zeca oli sen verran vakuuttava, että lähinnä Kourbelis on se, joka saattaa joutua vaihtoon, jolloin Tziolis tai Bouchalakis avaisi Zecan rinnalla. Ylänelikossa Mitroglou, Fortounis ja Pelkas ovat melko selviä nimiä. Nimihirviö Christodoulopoulos mustine viiksineen on vaihtoehto Bakasetasin tilalle toiseksi laituriksi, sillä hän tuli vaihdosta sisään eilisessä ottelussa ja pelasi avauksessa puolestaan vieraissa Unkaria vastaan, jolloin Pelkas oli toinen laituri. Christodoulopoulos on juoksuvoimainen laitapelaaja, jolla on myös kohtalainen tekniikka.

Mitroglou
Pelkas - Fortounis - Christodoulopoulos
Zeca - Bouchalakis/Tziolis
Tsimikas - Sokratis - Manolas - Bakakis
Barkas

Yksi ottelun mielenkiintoisimmista asioista on se, että vastakkain ovat joukkueet, jotka puolustavat molemmat 4-4-2 muodossa. Molemmat myös avaavat peliä 2-4-4 tai 2-3-5 ryhmityksillä, joissa varsinkin vasemmat laitapuolustajat Uronen ja Tsimikas nousevat. Suomen mahdollisuudet piilevät riistojen jälkeisissä nopeissa suunnanmuutoksissa, sillä kuten todettua Kreikan puolustuslinja pelaa korkealla ja takana on tilaa. Erikoistilanteista en odota maaleja, koska Kreikka puolustaa ne todella tarkkaan kahdeksan tai yhdeksän pelaajan voimin. Seuraan myös mielenkiinnolla Suomen puolustuspelissä sitä, että miten hyvin tavaramerkiksi iskostunut puolustuslinjan eteenpäin puolustaminen toimii. Unkaria vastaan Toivio ja Arajuuri tulivat rohkeasti Szalain etupuolelle katkomaan syöttöjä. Mitroglou tulee varmasti saamaan myös Suomen alakerran raudanlujan parivaljakon selkäänsä Kreikan avatessa peliä. Entä kuinka hyvin Raitala ja Uronen puolestaan onnistuvat puolustamaan Pelkasta, nousevaa Tsimikasia ja Christodoulopoulosta/Bakasetasia vastaan sivurajoilla?

En malta odottaa ylihuomista ja sitä hetkeä, kun näen maineikkaan vuoden 2004 EM-kultamitalistimaan ensi kerran paikan päällä läheltä. Maailmanluokan toppariparin ja targetkärki Mitrogloun lisäksi katseeni kiinnittyy väkisin kymppipaikan Fortounisiin, jonka oletan vielä joskus siirtyvän Olympiakosta suurempaan seuraan Euroopan TOP5-sarjoihin. Lopputulosveikkaukseni on sopuisa 1-1 tasapeli, koska Kreikka on toistaiseksi maalannut molemmissa vieraspeleissään kertaalleen ja veikkaan myös Suomen iskevän yhden osuman nopeasta vastaiskusta.
Skiffer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1897-9611


Vastaus #1 : 13.10.2018 klo 14:10:23

Avauksella Pukin maalikiiman kokoinen Ylos
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #2 : 13.10.2018 klo 14:40:51

Kreikka on, vähän vastaavalla tavalla kuin Suomi, ollut sangen heikko maalinteossa viime aikoina. Viimeisessä viidessätoista maaottelussa Kreikka on ainoastaan kahdesti onnistunut tekemään enemmän kuin yhden maalin, nuo oli peräkkäiset pelit vuosi sitten Gibraltaria ja Kyprosta vastaan. Tuota edeltävässä viidessätoista maaottelusta Kreikka teki yhdeksässä yli yhden maalin.

Yleisesti voisi sanoa, että Kreikalla on ollut avoimessa pelissä suuria ongelmia rakentaa maalipaikkoja. About puolissa lähihistorian peleissä avauskokoonpanon hyökkääjät on päässeet laukomaan nollasti pelin aikana ja varsinaiset maalinhätyyttelyt on tulleet lähinnä kulmapotkuista pulustajille ja kaukolaukausista keskikenttäpelaajille ja pulustajille. Eilinen maali oli teknisesti open play, mutta hyvin 'kulmapotkumainen' jonka pääarkkitehtinä toimi Will Orban, joka tarjosi ensin triviaalihkon purkupallon laitaan Tsimikakselle ja sen jälkeen hävisi pääpallon 90000000-0 Mitrogloulle.

wrrxt

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 13.10.2018 klo 14:59:02

Kiimaa laskee hieman se, että Kreikka-legenda Samaras ei enää pelaa majussa Alas
esjonne_

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 13.10.2018 klo 15:55:11

Salmingin analyyseille jälleen giganttinen Ylos
Billy the Badger

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: ФК «Паруса» Силтавуорэнранта


Vastaus #5 : 13.10.2018 klo 16:14:10

Avauksen perusteella tästäkin ottelusta on valitettavasti tulossa tilasto. Ylos
Hoblaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen MJ, Veikkausliiga, Suomalainen futis


Vastaus #6 : 13.10.2018 klo 16:48:46

Peli päättyy 1-1. Suomi joutuu alivoimalle punaisella kortilla, mutta tekee kuitenkin tasoituksen.
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #7 : 13.10.2018 klo 18:20:49

Salmingin analyyseille jälleen giganttinen Ylos

Sama. Ei ole todellakaan tullut seurattua Kreikkaa noin tarkkaan.
Cassiano

Paikalla Paikalla


Vastaus #8 : 13.10.2018 klo 19:08:07

Alkaako tappiolla jo veitsi kiristymään?
Ehis

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 13.10.2018 klo 19:23:11

Huikee omistautuminen Salmingilta jälleen.
Sinettäj kaakkoissyvänne

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 13.10.2018 klo 19:46:51

Veitsi kiristyy lähinnä Kreikan osalta, koska Suomi voittaa tämän matsin. Lueskelin aiempia kommenttiosioita ja päättelin Suomelle takuulla voittoisan kokoonpanon:

----------- Pukki ---- Markkanen

--- Lod --- Sparv --- Kamara --- Schüller

--- Raitala --- Arajuuri --- joku --- Toivio

----------- Cool Hand Luke

Jos Uronen on sittenkin soveliaampi matsin luonteeseen kuin Raitala, niin sitten se. Schüllerin tilalla voi olla Forsell, joka vaihtanee sijaintipaikkaa Lodin kanssa, jos on sittenkin matsin luonteeseen soveliaampaa painottaa pallonhallintaa ja monipuolisia ratkaisuja. "Joku" on kuulemma ihan viime aikoina seurajoukkueessa topparina hyvin esiintynyt Halsti tai sitten Väisänen.

Markkanen ja Sparv ovat kentällä, koska ne ovat isoja. Sparv, Kamara ja Schüller ovat kaikki kentällä, koska keskikentän taisteluissa ei anneta periksi. Toivio ei ole topparina, koska valmistaudutaan tarvittaessa puolustamaan uutterasti. Toivio on kentällä, koska tarvitaan kuitenkin hyvä puolustava vaihtoehto pakiksi ja lisäksi vähintään yksi vapari pitää käydä ampumassa kehikoihin tai mieluummin tietysti maaliin.

Roope Taylor on vaihtopenkillä, ettei kellekään jäisi tämän kuun maajoukkuekomennuksista haistavittu-fiilis.
Litin copat

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 13.10.2018 klo 22:39:04

Isona haluan olla niinkuin salming, mahtavaa anaalitseerausta taas. Nyt haluan vain sanoa että giroksilta kolme bongoa ja lohkovoitto takataskuun. Vaikka porukka aivan kiimassa onkin putteria pöytään lyömässä, niin jasse sopii paremmin vastahyökkäyksiin
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 13.10.2018 klo 23:18:12

Pitää lukea avausviesti ennen matsia ihan ajan kanssa, mutta heitetään giganttiskokoinen peukku Salmingille jo tässä vaiheessa, kas näin: Ylos
Morchen

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 13.10.2018 klo 23:20:46

Alkaako tappiolla jo veitsi kiristymään?

Kreikalta tarvitaan kaksi pistettä, joten tuo tarkoittaisi sitten pakkovoittoa vieraissa.
coelb

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 13.10.2018 klo 23:26:43

Avaus on luonnollisesti täsmälleen sama kuin perjantaina. Vaihdosta sitten tarpeen mukaan Forsell tai Kamara sisään.
stitchi

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 13.10.2018 klo 23:50:35

Täältä kun pääsis vielä julkisilla kotiin mut ei ole vr hereillä tämän matsin kanssa
BlueForce

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampereen futiksen väärin ymmärretty ylpeys RIP


Vastaus #16 : 14.10.2018 klo 00:13:00

Suomi voittaa tämän satavarmasti! Futiksen syöpä Kreikka saa lähteä täältä 3-0 tappio niskassa kotiin! Ylos Tervetuloa kaikki vaan ma Ratinaan todistamaan yhtä hienointa voittoa maajoukkuefutiksessa! :)
Leevieira

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Arsenal FC, Rio Grande, Tavastia.


Vastaus #17 : 14.10.2018 klo 00:53:59

Täältä kun pääsis vielä julkisilla kotiin mut ei ole vr hereillä tämän matsin kanssa

Pääsee.

Pelin jälkeen baariin syyslomairrotteluun ja 3:45 ärrätåågetilla stadiin.
ex_FDR

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 14.10.2018 klo 01:14:38

Sääli kreikkalaisten järkyttämisen kannalta, mutta hyvä katsojien kannalta, että keli tulee olemaan suhteellisen lämmin: ilmeisesti luokkaa 10-11 astetta.
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #19 : 14.10.2018 klo 09:53:15

Melkoinen trilleri tulossa. Pahoin pelkään, etä Mitroglu on liian paha pideltävä, joten Pukin on jälleen onnistuttava. Ja mitenkäs tuo pallonhallinta? Annetaanko suosiolla Kreikalle vai yritetäänkö rakentaa?
Pakkas-Backe

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 14.10.2018 klo 12:40:34

Tilasto tappio jäi Viro - Suomi ottelussa syntymättä jolloin, veitsi uhkaa Kreikkaa vastaan valitettavasti jäädä kiristymättä. Pahimmassa tapauksessa vaarana on veitsen löystyminen ja, kaikki tiedämme mitä tapahtuu jos, veitsi on löysä.
jalmutin

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 14.10.2018 klo 15:26:48

Kellään lippua ylimääräisenä?
Ken Doo Yanar Ee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi


Vastaus #22 : 14.10.2018 klo 15:27:48

Ketään menossa stadista autolla paikanpäälle? Yhteydet huonot julkisilla takaisinpäin, joten paluumatka kimppakyydillä ois hakusessa. Homostelut privana jne.
Knossos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kacktor


Vastaus #23 : 14.10.2018 klo 15:27:55

Kellään lippua ylimääräisenä?

https://www.ticketmaster.fi/event/uefa-nations-league-ottelu-suomi-kreikka-lippuja/232457
jalmutin

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 14.10.2018 klo 15:50:08

Sori nyt vielä tyhmä kysymys mutta onko Smäjkkä siis C-katsomossa?

 
Sivuja: [1] 2 ... 58
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines