FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.11.2018 klo 20:46:34 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Valmentajaksi aikuisjoukkueelle  (Luettu 1357 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
OppiPoika

Poissa Poissa


: 18.10.2018 klo 12:21:58

En löytänyt ainakaan nopeasti sopivaa keskustelua, joten avaan uuden. Jos aiheesta on jo keskustelua, niin voin jatkaa siellä.

Eli olen saanut alustavaa kyselyä kiinnostuksesta valmentaa aladivarissa pelaavaa joukkuetta. Itsellä on kokemusta jalkapallon parista vähän juniorivalmennuksesta ja vähän kokemusta aikuisten valmentamisesta yksilölajissa.

Eli jos tällaiseen rumbaan lähden, niin olisiko jotain vinkkiä mistä kannattaa lähteä liikkeelle? Eli jotain luettavaa tms. olisi hakusessa. Kiire onneksi ei ole kun kausi on just loppumassa ja mahdollinen projekti konkretisoituu vasta ensi vuonna.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 18.10.2018 klo 12:28:46

Valmistaudu siihen että melkein kaiken saa todennäköisesti tehdä yksin, treenejä ei voi suunnitella kun kukaan ei ilmoita menoistaan eikä tiedä paljon jengiä on tulossa mestoille, peleihin saa pyytämällä pyytää pelaajia, viikonloppupeleihin tilanne vielä vaikeampi jne. :) Tsemppiä toki jos meinaat tarttua härkää sarvista Ylos
RTS

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 26.10.2018 klo 13:24:11

Hattu päästä ihan alkajaiseksi. Siis sinun edessä. Juuri sinunlaisia ihmisiä meidän jalkapallo tarvitsee. Ihmisiä jotkaovat valmiita ottamaan haasteen vastaan ja antamaan oman panoksensa.

Ensimmäisenä pitäisi selvittää pelaajien sitoutuneisuus, kolmisenkymmentä pelaajaa tarvitaan helposti ellei kyseessä ole todella hyvin yhteenhitsautunut porukka. Sitten mitä pelaajat itse haluavat ja mitä ovat valmiit panostamaan ajallisesti. Onko vaan kiinnostus peleissä ja saunaillassa vai onko oikeasti kilpailullisiakin tavotteita. Kerran viikossa jos saa hyvän treenitapahtuman niin se auttaa paljon eteenpäin. Varsinkin jos pelaajat ovat edes kohtuullisessa kunnossa.

Onko joukkueessa kokeneita palaajia jotka voisivat auttaa esim. treeneissä, porukka kahtia ja hieman erilaista treeniä eri ryhmille. Ettei mene vain pelkäksi pelaamiseksi. Millaista jalkapalloa sinä haluat joukkueen pelaavan ja millaista taas pelaajat haluaisivat? Ja millaiseen pelityyliin materiaali riittää?

Netistä löytyy aika paljon englanninkielistä luettavaa ja erilaisia valmennukseen erikoistuneita lehtiä on useampia. Kirjallisuutta löytyy paljon ihan vaikka Amazonista.

Tässä ihan aluksi kolme linkkiä joita ehkä kannattaa katsella.
http://www.soccer-coaches.com
https://www.soccercoachweekly.net
https://www.worldclasscoaching.com

Tsemppiä!

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines