FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.01.2019 klo 06:37:09 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Espoon Palloseura 2019 - Historian ensimmäinen kausi kakkosessa  (Luettu 3791 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
EPS Edustus

Poissa Poissa


: 21.10.2018 klo 20:45:55Perustettu: 1970
Kotistadion: Espoonlahden Urheilupuisto TN 1
Jäsenmäärä: yli 1800
Yleisöennätys: n. 450 (EPS - PK-35 2018)

Fanikauppa: https://www.pelikamat.net/fi/seurasivut/espoon-palloseura.html
Kotisivut: http://www.espoonpalloseura.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/pg/EPS-Edustus-205069672853982/about/?ref=page_internal
Twitter:  https://twitter.com/EPSFootball
Instagram: @epsedustus


Kaikki kolme kenttää ovat päivittäin kovassa käytössä jalkapallokauden aikana


EPS TAUSTAT

Puheenjohtaja: Mika Miettinen
Varapuheenjohtaja: Janne Kataja
Toiminnanjohtaja: Essi Puistola
Toimistopäällikkö: Nina Kalliovaara
Valmennuspäällikkö: Boris Wistuba


Cafe Tekis palvelee asiakkaitaan myös edustuksen kotipelien aikana

JOUKKUEENJOHTO

Päävalmentaja: Kalle Tallqvist
Valmentaja: Rami Luomanpää
Valmentaja: Valdrin Seferi
Maalivahtivalmentaja: Mika Johansson
Manageri: Jari Antikainen
Huoltaja: Jussi Lindberg
Fysiikka valmentaja: Max Thibault

Kausi 2018

Isoja päätöksiä ja unelma-alku

Kaudella 2017 seurassa tehtiin isoja päätöksiä edustusjoukkueen kannalta. Edustusjoukkueeseen haluttiin panostaa ja tavoitteeksi laadittiin nousu sarjaporrasta ylemmäksi 2020 mennessä, sekä nousu Ykköseen 2023 mennessä. Edustusjoukkueen taustoja vahvistettiin. Managerin roolin joukkueessa otti Jari Antikainen ja valmennusta vahvistamaan hankittiin Rami Luomanpää. 2018 joukkueen runkoa alettiin rakentamaan hyvissä ajoin. Uusia pelaajia olivat mm. Janne Veija, Faton Seferi, Mikko Inki, Jesse Saarinen, Aleksi Hollmen sekä Jesus Brezmes Alcaide. Joukkue koostui siis sopivasti kokemuksesta, sekä nuoruuden innosta.

Etukäteen lohkon ennakkosuosikiksi nousi EPS:n valmennuksen papereissa PK-35. Rosteri oli laaja ja halukkuus nousta sarjaporrasta ylemmäksi oli selkeä. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Pihlajamäellä jo kauden toisella kierroksella. Molemmilla joukkueilla oli voitto takataskussa kauden ensimmäiseltä kierrokselta. EPS:n valmennusjohto oli tutkinut kotijoukkueen pelityylin ja muokannut omaa taktiikkaansa koitosta varten. Tuossa ottelussa PK-35 puski päin vieraiden puolustusmuuria ja EPS hoiti maalinteon. Loppulukemat 0-2 ja täysin ansaitusti. Taktisella puolella ottelu meni myös 100-0 EPS:n valmennusportaalle.
Alkukauden hurmiossa pelannut EPS kaatoi seuraavilla kierroksilla Käpa United:n, NuPS:n, sekä HooGee:n.


Kauden puolivälissä vaikeaa

Edustusjoukkueen kotipyhättö joutui remontin kohteeksi juuri ennen kesää ja kotiottelut siirrettiin Kivenlahden kentälle. Voittoputki katkesi välittömästi, kun EIF Akatemia varasti vieraspinnan Kivenlahden kentältä. Vieraissa palattiin taas voittokantaan, kun HJK Laajasalo kaatui tyylikkäästi 0-5, mutta kotona jatkettiin mollivoittoisesti, kun HerTo haki ansaitusti vieraspisteen. Samaan aikaan kun PK-35 kulki voitosta voittoon omissa peleissä oli EPS:n tyytyminen sarjan kakkossijaan pakonsanelemaa. Kevätkierros päättyi, kun Sexypöksyt varastivat kolme pistettä Kivenlahden postimerkin kokoiselta kentältä. Samoihin aikoihin EPS:n luottomaalivahti Ville Saikkonen siirtyi pohjoiseen opintojen perässä, joten vahvistusta tälle osastolle kaivattiin kovasti. Tauko jos jokin osui nyt espoolaisille parhaaseen mahdolliseen aikaan.

Kesälomilla taiottiin ihmeitä

Syyskierros käynnistyi vaikealla pelillä, kun EPS kohtasi PuiU:n vieraskentällä. Viimehetken maalilla EPS nappasi kolme pistettä ja samaan aikaan PK-35 kompuroi FC Espoota vastaan häviten 1-3 kotikentällä. Seuraavalla kierroksella KäPa United pyöritti espoolaisia todella tehokkaalla viimeistelyllä 3-1 ja PK-35 nappasi uudestaan kärkipaikan voittamalla Toukolan Teräksen 1-3 vieraissa.
Espoonlahden ykköskenttä oli viimein valmistunut ja vastaan asettui NuPS Nummelasta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi käytännössä ensimmäisen 20min jälkeen kun EPS johti tuolloin 0-3. Uudella alustalla pelannut kotijoukkue raapi väkisin 1-0 voiton ja taistelu lohkovoitosta jatkui. Seuraavaksi Espoonlahden pyhätössä jalkoihin jäi HooGee 3-0 lukemin. Samaan aikaan PK-35 kuitenkin hoiti omat ottelunsa todella vakuuttavasti, joten parin pisteen takamatkalta lähdettiin Tammisaaren vieraspeliin.
Muutamalla edustuksen pelaajalla vahvistettu EIF Akatemia ja EPS järjestivät yhden tämän kauden hienoimmista peleistä Tammisaaren iltavalaistuksessa. Pallo liikkui molempien joukkueiden taholta todella nopeasti mieheltä toiselle ja tempo oli hurjaa. Lopulta viime hetken maalilla EPS nappasi tärkeän vierasvoiton 1-2 lukemin.  

4.9.2018 EPS - PK-35 oli se päivä jolloin kotijoukkue teki historiaa. Espoonlahden kentälle oli saapunut yli 450 katsojaa (ennätysyleisö), kun lohkon ylivoimaisesti kaksi parasta joukkuetta kohtasivat kauden toisessa kohtaamisessa. Tilanne sarjataulukossa oli se, että vieraat johtivat sarjaa kahden pisteen erolla. Molemmat joukkueet pelasivat todella varovaista peliä ja virheitä vältettiin puolin ja toisin PK:n ollessa ensimmäisellä puoliajalla kuitenkin hieman aktiivisempi osapuoli. Toisella puoliajalla EPS paransi omaa peliään ja hallinta siirtyi ansaitusti kotijoukkueelle. Varsinainen loppuhuipennus saatiin, kun EPS:n toppari Jesus Brezmes Alcaide iski kulman jälkitilanteesta pallon oikeaan alakulmaan räjäyttäen samalla Espoonlahden katsomon. Ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon ja vieraiden tunteet olivat ymmärrettävästi allapäin. Kaksi kohtaamista PK-35 vastaan ja molemmista voitot.


yli 450 katsojaa oli todistamassa EPS:n voittoa

Omat voitettava ja PK-35 liveseurannassa

EPS siityi PK-35 voiton myötä "turvalliseen" yhden pisteen johtoon, kun kierroksia oli jäljellä viisi. PK-35:lla oli kuitenkin selkeästi parempi maaliero, joten tasapisteiden osuessa kauden lopussa olisi PK-35 todella vahvoilla. Samaan aikaan HerTo oli kohentanut omia osakkeitaan kuin varkain ja kampesi takaovesta mukaan voittotaisteluun vaanien neljän pisteen päässä kolmannella sijalla.

Seuraava kotijoukkueen vastustaja oli HJK Laajasalo, jonka tippuminen sarjaporrasta alemmaksi oli jo varmaa. Rotaatiota käytettiin ja 8-0 voitto tuli kävelemällä kentän hyökkäyspuoliskolla. Maalieron kannalta ottelu ei tuonut juurikaan lohtua, sillä samaan aikaan PK-35 pyöritti EIF Akatemiaa 7-0 lukemin. 14.9 EPS matkasi Kontulan luonnonnurmelle ja vastaan asettui HerTo. Johtuiko valmistautumisesta, nurmesta, vastustajan hyvyydestä vai kaikesta näistä, mutta EPS oli todellisen jyrän alla. HerTo painoi suoraviivaisia hyökkäyksiä kohti vieraiden maalia jatkuvalla paineella. Kuin ihmeen kaupalla puoliajalle mentiin 0-0 lukemissa. Samaan aikaa Puistolasta kuului kummia. PuiU johti PK-35 vastaan jo 2-0 ensimmäisen puoliajan jälkeen. EPS:n toinen puoliaika oli ehkä ajoittain parempaa tekemistä, mutta varsinaisille maalintekopaikoille ei juurikaan päästy. Nyt onneksi myös HerTo:n hyökkäykset oli saatu kuriin. EPS:n taustojen korvanappeihin saatiin tieto, että PK-35 oli noussut 2-2 tilanteeseen ottelun loppuhetkillä. EPS:n valmennuskaksikko Tallqvist - Luomanpää tekivät viimeiset vaihdot ja kuinka ollakkaan ottelun 93min kohdalla vieraat siirtyivät 0-1 johtoon Eetu Klingbergin viimeistellessä pilkulta oikeaan alakulmaan.
Kolme pistettä oli tulijaisina ja sympatiat todella upeasti taistelutta HerTo:a kohtaan olivat ilmassa. HerTo:n mahdollisuudet lohkovoittoon sulivat tämän tappion myötä. Voitonlauluja huudettaessa Kontulan pukuhuoneessa tuli Puistolasta jälleen uutisia.  PuiU oli onnistunut tekemään maalin 91min kohdalla ja lukemat 3-2. Riemu oli korkealla. Minuuttia myöhemmin 3-3 ja nopeasti tämän jälkeen 3-4 PK-35:lle.
Tunnelma latistui, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta päivittyi kyseinen ottelu vielä kerran. 98min 4-4 ja ottelu on päättynyt.
Omat kolme pistettä tuntuivat erittäin hyviltä, mutta myös PK-35 kompurointi omassa pelissä antoi EPS:lle pienen mahdollisuuden hengähtää. Piste-eroa oli siis kolme ja kierroksia jäljellä kolme. EPS:n kolme viimeisintä vastustajaa olivat FC Espoo/2, ToTe sekä Sexypöksyt.

Kolme kierrosta ja unelma


EPS - FC Espoo/2 ottelusta tehtiin pienimuotoinen tapahtuma. Tapahtumassa harjoiteltiin lähinnä ottelutapahtuman järjestämistä, tämä kun ei ole ollut EPS:ssä koskaan tapana. Paikalla oli maskottia, junnusaattajia, musiikkia, puoliaikashow yms. Yleisöä saapui tähän paikallisotteluun jälleen kiitettävästi. Tällä kertaa ei ennätyksiä rikottu, mutta yli 200 katsojaa oli kuitenkin paikanpäälle saapunut kannustamaan kotijoukkuetta voittoon. Ensimmäinen puoliaika meni kotijoukkueen tahdissa, mutta maalinteko ei vielä siinä vaiheessa onnistunut. Ottelu ratkesi toisen puoliajan alussa, kun Faton Seferi teki 1-0 johtomaalin. Tämän jälkeen vieraat ottivat lähinnä vastaan, loppulukemien ollessa 3-0. Kauden yksi hienoimmista maaleista nähtiin myös Astrit Kabashin toimesta, joka laukoi pallon hieman alle 30 metristä oikeaan yläkulmaan. Seuraava ottelu jatkui pitkälti samalla kaavalla, ensimäisellä puoliajalla ei maaleja, mutta toisella ratkaisu. Toukolan Teräs kaatui kauden toiseksi viimeisellä kierroksella 3-0. Samaan aikaan PK-35 oli hoitanut omat ottelunsa, joten ratkaisu jäi kauden viimeiseen peliin, jossa vastaan tuli Sexypöksyt. Kevät kierroksen ainoa tappio koettiin juuri Pöksyjä vastaan. EPS:lle riitti siis kauden viimeisessä pelissä tasapeli lohkovoittoon.
Ottelu noudatti aika tuttua kaavaa EPS:n pitäessä palloa ja kotijoukkueen yrittäessä vastahyökkäyksiä.  
Ottelua oli pelattu n. 25min kun pallo vietiin päätuomarin toimesta pilkulle, kun vieraiden Faton Seferiä oli rikottu alueen sisällä. Pallon ampui varmuudella sisään Eetu Klingberg ja alkusoinnut voitonjuhlille oli kirjoitettu. PK-35 oli hoitamassa odotetusti oman ottelunsa, mutta kun Laaksolahden päivässä mikään ei oleellisesti muuttunut olivat voitonjuhlat alkamassa. Satakunta vierasfania pääsi nauttimaan nousuhuumasta kuohuvien roiskuessa ympäri Laaksolahden kenttää. Tällä päivämäärällä tehtiin myös EPS:n historiaa, sillä koskaan aikaisemmin ei EPS ole noussut kolmosta korkeammalle.


EPS voitti kaikki kauden 9 viimeistä ottelua tehden niissä 23 maalia ja päästäessä ainoastaan yhden.

Kauden tilastot:

EPS    Ottelut 22   Voitot 18   tasapelit 2    tappiot 2   maalit 53 päästetyt 9   pisteet 56
Eetu Klingberg oli kolmosen kaudella toistamiseen EPS:n paras maalintekijä

Sopimuspelaajat 2019: ensimmäiset julkaistaan marraskuun aikana

-
-
-

« Viimeksi muokattu: 10.01.2019 klo 10:20:20 kirjoittanut Buffy la Cazavampiros »
EPS Edustus

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 21.10.2018 klo 21:05:46

varataan tämä
Lihis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honakki, Tolsa


Vastaus #2 : 21.10.2018 klo 21:16:06

Hyvä avaus, vaikka onhan siellä edelleen kirjoitusvirheitä.
Tex Topattu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jäps, joku Savilahti


Vastaus #3 : 22.10.2018 klo 15:47:03

Onko tällä mitään historiaa Iivisniemen Tikan kanssa ?Jotenkin näin muistelisin. Olin siinä 45 vuotta sitten yhden  kesän enkä päässyt kertaakaan kentälle. Kaikki pelaa.
MiestenK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Espoolaisseurat ja suomalaiset ulkomailla


Vastaus #4 : 01.12.2018 klo 20:58:17

Treenipelissä 5-0 pataan HJS:lta. Kokoonpanosta tietoa?
Dusse

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 02.12.2018 klo 02:48:20

Viime kaudella pelanneet, ainoat mukana olleet taisi olla Chuchi, Aho ja Inki.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines