FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.02.2020 klo 13:59:41 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Kirjoittaja Aihe: Espoon Palloseura 2019 - Historian ensimmäinen kausi kakkosessa  (Luettu 42383 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Dusse

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 29.09.2019 klo 12:12:28

OTTELURAPORTTI: EPS - Pallo-Iirot 4-4 (1-3).

EPS:n kauden viimeinen kotiottelu tarjosi 329-päiselle yleisölle hämmentävän jalkapallo-kokemuksen. Peli, josta ei puulla päähän -tyyppisiä käänteitä puuttunut, päättyi lopulta 4-4 -tasapeliin. Tässä vaiheessa on syytä kiittää Espoonlahteen pitkin kauden saapunutta yhteisöä, joka on tehnyt EPS:n ottelutapahtumista ainakin oman lohkonsa ehdotonta eliittiä. Pistejaon myötä ratkaisu siitä, mitä sarjaa Espoonlahdessa ensi kaudella pelataan, jää päätöskierrokselle.

Ennakkoasetelma oli selkeä: ottelu olisi putoamiskamppailun kannalta elintärkeä. Kotijoukkue lähti sarjakierrokselle viimeisen säilyjän paikalta, maalieron turvin ennen KäPa:a. KäPa onnistui edellisellä kierroksella voittamaan juuri Pallo-Iirot, joka ei sekään tappionsa johdosta ollut täysin kuivilla. Näistä lähtökohdista, joukkueiden viimeaikaisista vähämaalisista peleistä, sekä 1-1 Raumalla päättyneestä kauden ensimmäisestä kohtaamisesta päätellen olisi voinut odottaa tarkkaa ja vähämaalista peliä.

Nämä kuvitelmat sai heittää pihalle hyvin aikaisessa vaiheessa peliä. Ottelu alkoi vahvalla kotijoukkueen otteella. Iirojen hyökkäykset eivät tuottaneet Punaisten puolustukselle ongelmia, ja varsinkin vasemmalta laidalta päästiin Mikko Inki - Eetu Klingberg -tandemin avulla vähintään keskityspaikkaan joka kerta. 6. peliminuutilla syntyi kotijoukkueen avausmaali, kun Klingberg vei prässinsä maalivahdille asti, ja Ville Pirhonen luki mihin Iirot-veskari lyhyen syöttönsä kohdistaa. Pirhonen katkoi syötön etupuolelta, pääsi läpiajoon ja viimeisteli varmasti takakulmaan. Seuraavan viiden minuutin aikana peli olisi hyvin voinut olla 2-0. Inki loi kaksi maalipaikkaa Arbnor Istrefille, ensin Istrefi ei aivan osunut palloon hakeuduttuaan vapaaksi keskityksessä, ja paria minuuttia myöhemmin raumalaispuolustaja ehti blokkaamaan laukauksen kohti tyhjänä ammottavaa maalia Iirot-maalivahdin seikkaillessa keskityksessä. Jälkimmäisestä maalipaikasta pallo päätyi vielä Inkille boksiin, ja tämä pyyhkäistiin nurin, mutta tuomaristolle riitti, että osuttuaan EPS-puolustajaa ensin molempiin jalkoihin, Pallo-Iirojen pelaaja osui lopulta myös palloon.

Näiden käänteiden jälkeen olemme peliminuutilla 11., josta alkoi ottelun seuraava hämmentävä vaihe. Tälle kellonlyömälle merkittiin vierasjoukkueen tasoitusmaali, jonka syntykaava oli surullisen yksinkertainen: pitkä ristipallo vasempaan laitaan, helppo 1v1-ohitus, summittainen keskitys maalille, heikko purku vitosen kulmille ja siitä Erik Mirelin sijoitus takakulmaan. Tasoitusmaaliin loppui ensimmäisen jakson osalta EPS:n hyvä vaihe totaalisesti. Puolustuspeliä sävyttivät yksinkertaiset virheet, heikot purut ja hölmösti aiheutetut erikoistilanteet, joiden kanssa kotijoukkue oli pulassa. Hyökkäyspelissä oli hankaluuksia saada riittävän pitkiä pallonhallintajaksoja, jotta pelaajia olisi saatu hyökkäykseen mukaan ja pallon yläpuolelle. 16. peliminuutilla ottelu oli jo kääntynyt päälaelleen, kun vieraiden Juuso Aalto neppaili itsensä vapaaksi 20 metriin, ja ampui siitä pallon maalin kattoon. 33. minuutilla Iirojen johto tuplaantui, kun Valtteri Veijanen lakaisi maassa maaten voittamansa sivuvaparin kakkospallon tolpan kautta maaliin muutaman metrin päästä EPS maalia. Myös jakson lopussa painetta oli lähinnä EPS-päädyssä, ja tauolle lähdettiin espoonlahtelaisittain varsin synkissä tunnelmissa.

Toiselle puoliajalle EPS teki muutoksia sekä pelaajistossa että ryhmityksessä. Hyökkäyspeliä piristämään tulivat Aleksi Hollmen ja Zakaria Osman, ja kahden maalin tappioasemassa puolustuslinjasta vähennettiin yksi pelaaja hyökkäyksen kustannuksella. Pallollisen pelaamisen osalta EPS onnistuikin kasvamaan tauon aikana merkittävästi, ja heti kärkeen nähtiin sellaisia pitkiä hyökkäyksiä, joita ensimmäisellä jaksolla olisi kovasti kaivattu.

Kahden maalin johdossa vierailija tyytyi puolustamaan omaa maaliaan ja iskemään pelottavan vaarallisesti vastaan. Maalipaikat kotijoukkueelle olivat kiven alla, vaikka muutaman kerran kuin varoituksena tulevasta päästiin kulmapotkuista yrittämään maalintekoa. Vierasjoukkueesta sekä Emenike että Aalto osuivat toisella jaksolla tolppaan, ennen kuin lopulta pitkä ristipallo vasemmalta löysi linjan takaa vapaana hyökkääjä Aleksi Leppäsen, joka ampui puolivolleysta vierasjoukkueen kolmen maalin karkumatkalle.

Tässä vaiheessa pelikello näytti 67. peliminuuttia, ja harva pystyi näkemään päivässä mitään positiivista EPS:n kannalta. Sarjatilanteessa myös maaliero saattaa osoittautua elintärkeäksi, ja ehkä siitä syystä tai kunnioituksesta uskollista kotiyleisöään kohden EPS jatkoi omaa kohentunutta peliään huolimatta siitä, että kaikki merkit näyttivät siihen suuntaan, ettei tänään olisi Palloseuran päivä.

Pieni annos lisäuskoa saatiin jo siitä, kun pian takaiskun jälkeen kotijoukkue onnistui luomaan ihan ykköskategorian maalipaikan. Klingbergin sijoitus läpiajosta osui takatolpan sisäreunaan, mutta päätyi tolpan kautta kuitenkin takaisin väärälle puolelle maaliviivaa. 80. peliminuutilla Klingberg oli jälleen aiheuttamassa päänvaivaa satakuntalaisille, kun hän pelasi Pirhosen kanssa nerokkaan kombinaation boksin reunoilla, jossa kumpikin hämäsi vuorotellen koskevansa palloon muttei koskenutkaan. Lopulta Pirhonen nosti pallon linjan taakse Klingbergille, joka jouduttiin työntämään selästä kumoon. Tilanteesta tuomitusta rangaistuspotkusta onnistui Pirhonen. Yhtäkkiä täysin kuollut ja masentava peli olikin pelastettavissa. Vierailija oli nyt täysin köysissä, sillä ei ollut omaa hyökkäyspeliä käytännössä lainkaan, se ei pystynyt estämään EPS:ää tulemasta pallon kanssa 20 metrin päähän maalistaan, ja se pyrki vain selviytymään loppupelistä. Viisi minuuttia myöhemmin Klingberg syötti ja Pirhonen täydensi hattutemppunsa. Peli oli 3-4. Neljä minuuttia tästä ja Zakaria Osmanin nosto maalille osui Iirot-pakin hartian tasolle levitettyyn käteen. Rangaistuspotkun lisäksi tilanteesta tuli toinen varoitus ja ulosajo, ja EPS:n ylivoima oli nyt myös numeraalista. Pirhosen päivän toinen yritys täplältä oli valitettavasti liian korkea, ja hetken näytti siltä että momentum kiriin kuoli. EPS jatkoi kuitenkin vyörytystään, ja lisäajalla iltapäivä sai arvoisensa päätöksen. Eetu Klingberg kruunasi huikean esityksensä nostamalla erikoistilanteen jälkimainingeissa pallon boksin sisällä lähemmäksi maalia. Korkeimmalla oli Sydänten Kapteeni Arttu Aho, joka puski pallon yläriman alle. Tasoitusmaalin jälkeenkin EPS sai välittömästi paineen vieraspäätyyn, mutta mitään konkreettista se ei ehtinyt luoda, ennen kuin ottelu vihellettiin päättyneeksi 4-4 -lukemiin.

Kauden viimeinen kotiottelu tarjosi jälkipeleihin jossiteltavaa oikein urakaksi asti. Hyvän alun jälkeen 2-0 oli täysin mahdollinen tilanne, sen jälkeen vierailija oli käytännössä seuraavat 70 minuuttia kuskin paikalla ja "tolppa sisään, tolppa ulos" ja peli olisi voinut olla 1-5. Viimeinen kymppi taas oli sellainen Punainen pyörremyrsky, että jos ottelu olisi jatkunut vielä joitakin minuutteja, EPS oli tehnyt vielä voittomaalinkin.

Päätöskierroksella EPS matkustaa lohkoa ylivoimaisesti johtavan Gnistanin vieraaksi. Koska KäPa hävisi toiseksi viimeisellä kierroksella juuri Gnistanille, on eroa joukkueiden välillä nyt juuri tuo yksi piste. GrIFK puolestaan on pisteen EPS:ää edellä. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli KäPa ei voita päätöskierroksella FC Espoota ja EPS ei häviä Gnistanille niin suurinumeroisesti että sen viiden maalin etu käpyläläisiin maalierossa katoaa, säilyy EPS Kakkosessa. Mikäli KäPa voittaa, pitää EPS:n voittaa myös pysyäkseen edellä. Tasapeli riittäisi siinä tapauksessa, että GrIFK häviäisi Ilves/2, sillä EPS:llä on maalieroetu myös kauniaislaisiin nähden.

EPS lauantaina: Brusiin; Inki, Aho, Luhtanen (46' Hollmen), Vauhkala, A. Kabashi; Klingberg, Veija, E. Kabashi (85' Saarinen), Istrefi (46' Osman); Pirhonen.
ALPPIK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tim Hortonin munkit ja kahvit


Vastaus #101 : 05.10.2019 klo 16:30:36

Nämäkö siis säilyivät, koska Lepuskissa KäPaa vastaan tehtiin tasoitusmaali 90+3? Hyvä, jos näin. Iso junioriseura ja tuolla oli kiva käydä heinäkuussa katsomassa peliä. Sen verran kova kynnys fillaroida Kolmosen peliin katsojaksi, että soisin jatkavan Kakkosessa.
insignificance

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, lähikentät ja luomufutis


Vastaus #102 : 05.10.2019 klo 17:22:42

Nämäkö siis säilyivät, koska Lepuskissa KäPaa vastaan tehtiin tasoitusmaali 90+3? Hyvä, jos näin.

Tuo, ja neljä(?) maalia KäPaa parempi maaliero taisi pelastaa. Tuohon kun lisää taannoisen nousun 4-4 tasuriin Iiroja vastaan ajassa 90+2, niin eipä tuota juuri täpärämmin voisi säilyä. Hieno juttu EPS:lle. :)Ylos
MiestenK

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Espoolaisseurat ja suomalaiset ulkomailla


Vastaus #103 : 05.10.2019 klo 18:10:12

Tuohon kun lisää taannoisen nousun 4-4 tasuriin Iiroja vastaan ajassa 90+2
Ja vielä 1-4-tappioasemasta 4-4:ään. :D Hieno juttu EPS:lle. Ylos
Dusse

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 11.12.2019 klo 21:24:38

EPS alkanut julkaisemaan soppareita näköjään. Ahon ja Brusiinin jatkot julkaistu. Keitäköhän muita jäämässä/lähdössä? Onko kellään mitään sisäpiiritietoa? Varmaa tai epävarmaa, ei niin väliä!

 
Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines