Takakentän Beckham
Poissa
Suosikkijoukkue: FC Monaco Dolphins
|
|
Vastaus #1 : 03.11.2018 klo 19:08:00 |
|
JOUKKUE 2018
MAALIVAHDIT
Tatu Kujanpää 2 ottelua, 180 minuuttia
Laadukkaiden kemiläisveskarien perinnettä jatkava 23-vuotias torjuja siirtyi kesällä TP:n maalilta kakkosmaalivahdiksi. Sai vastuuta kahdessa viimeisessä ottelussa ja esitti heti tukun mainioita pelastuksia. Sopimus jatkuu, taistelee ehdottomasti ykkösmaalivahdin paikasta ensi kaudella oli kilpailija sitten kuka tahansa.
Mikko Vilmunen 18 ottelua, 1566 minuuttia
Moni epäili konkarin tasoa miehen noustessa kesken kauden ykköseksi Forsmanin siirron myötä, mutta Vilmu hiljensi epäilijät välittömästi. Kokeneen maalivahdin eleetöntä dominointia oli hieno seurata loppukauden ajan ja kyseessä lieneekin paras miehen Kemissä pelaamista kausista. Sopimus katkolla. Myönsi itsekin kipinän pelaamiseen syttyneen uudestaan, joten toivottavasti toimisto hoitaa jatkosopparin kuntoon.
Matias Ahola 1 ottelu, 90 minuuttia
Akatemiassa pelaamisen uudestaan aloitellut vanha KePS-kasvatti pääsi tulikokeeseen, kun edustusjoukkue joutui lennättämään miehen kesken työpäivän Espooseen ja suoraan maalin suulle. Piti maalinsa sensaatiomaisesti puhtaana yli tunnin, kunnes lopulta Hongan vyörytys poiki kaksi maalia. Loppukaudesta kolmosmaalivahtina penkille nostettiin harjoituksissa kauden ajan tunaroinut turisti-Shulgin, jonka roolin olisin ehdottomasti antanut Aholalle. Jatkanee ensi kaudella Akatemian maalilla ja toivottavasti edustuksen kolmosena.
Oskari Forsman 18 ottelua, 1584 minuuttia
Kelpo otteita keväällä kärsittyyn kovaan tälliin saakka, joka johti sairaalareissuun. Tärsky ei voinut olla näkymättä peliesityksissä ja miehen myyntiä Lahteen kesällä voi pitää todella hyvänä kauppana, ottaen huomioon Vilmusen huippukauden.
PUOLUSTUS
Niko-Petteri Kuukasjärvi 2 ottelua, 180 minuuttia
Lainattiin koko kaudeksi Tornioon heti kun sai vastuuta Cupissa ja onnistui. Sopimus katkolla, pitäisikö yrittää houkutella takaisin ja tarjota tiukan talouskurin myötä kolmostopparin pestiä?
Kristian Heinolainen 29 ottelua, 2168 minuuttia, 5 varoitusta (1 ulosajo)
Kauden yllättäjä. Tullessaan Kridellä oli CV:ssä kovia seuroja, mutta vähän miesten pelejä. Itse siirryin epäilijöistä ihailijoihin jo hallipelien myötä. Debyyttikausi pääsarjassa oli varmasti hankala ja opettavainen, mutta oli virheistä huolimatta ehdottomasti yksi vaikean kauden parhaimpia pelaajia. Sopimus jatkuu, mutta purkautunee putoamispykälän myötä. Löytänee uuden seuran liigasta ja etenee nöyrällä työnteollaan ja tinkimättömällä asenteellaan kohti takuuvarman liigajyrän statusta.
Jean-Felix Somay 12 ottelua, 1039 minuuttia, 1 maali, 3 varoitusta
"Janne" saapui kesken kauden paikkaamaan topparivajetta ja esiintyi edukseen. Terveisiä asiantunteville toimittajille, jotka miehelle nauroivat tämän Belgian alasarjoista saapuessa. Kostautui nimittäin täysin liigatason vahvistukseksi. Uuden ajan Bitsindou. Sopimus lienee katkolla, olisi todella kova kiinnitys ensi kauden rosteriin. Voi lähteä isompiin ympyröihin, mutta voinee jäädä myös budjettileikkurin uhriksi, sillä tämän hetken tietojen mukaan Shevchenko ja Jorginho omaavat sopparin ensi kaudeksi.
Henri Korkeamäki 5 ottelua, 215 minuuttia, 1 varoitus
Hannahin edustuksen mukaan nostamia Akatemian kolleja. Parikymppinen peruspakki käytti mahdollisuutensa ja kellotti viisi liigapeliä tililleen. Välillä oli vaikeuksia, mutta suoriutui urhoollisesti tehtävistään. Sopimus jatkuu, taistelee hyvän harjoituskauden siivittämänä tosissaan minuuteista ensi kaudella.
Jorginho 13 ottelua, 984 minuuttia, 1 varoitus (1 ulosajo)
Jorgia kaavailtiin puolustukseen isoon rooliin, mutta ei vakuuttanut Cupin peleissä pätkääkään ennen loukkaantumistaan. Loukkaantumisen jälkeen vietti alkukesän Lipinin seurana koirankopissa, kunnes Hannah vapautti kaksikon. Jorginho nousi loppukaudella yllättävänkin isoon rooliin ja räiskyvänä persoonana toi väriä kentälle. Peliesitysten taso vaihteli surkeasta loistavaan ja oli lopulta tärkeä apu joukkueelle loppukauden turbulenssissa. Sopimus jatkuu, toivon mukaan tulisieluinen brassi nähdään mukana myös ensi kaudella. Talvella kritisoin voimakkaasti ja pidin löysäilijänä, mutta mies osoitti kesällä että asennetta kyllä löytyy.
Victor Shevchenko 26 ottelua, 2294 minuuttia, 4 maalia, 5 varoitusta (1 ulosajo)
Vikin voinee nimetä huoletta kauden ykköstoppariksi. Kaverit vierellä vaihtuivat, mutta sympaattinen puolustaja hoiti oman tonttinsa kunnialla. Neljä maalia puolustajalta on erittäin kova luku. Sopimus jatkuu ja ilmeisesti haluaa jatkaa seurassa. Ottajia löytynee pääsarjastakin, joten nähtäväksi jää saadaanko moldovalainen narrattua pois Monacosta.
Jacob Esposito 25 ottelua, 1900 minuuttia, 1 maalisyöttö, 5 varoitusta
Nöyrä puurtaja hoiti hommansa parhaansa mukaan, mutta valitettavasti miehen taso ei Veikkausliigaan tahtonut riittää. Parhaimmillaan pysyi mukana jotenkuten, huonoimmillaan aussia vietiin vasemmalta ja oikealta. Sopimus jatkuu, mutta saattaa vaihtaa maisemaa.
Henrik Ölander 16 ottelua, 1191 minuuttia, 1 maalisyöttö
Klubijunnulta hyviä otteita aina kunnossa ollessaan, harmi vaan ettei ollut kovin usein kunnossa. Säilymishaaveiden kannalta Espon ja Ölanderin peliminuuttien olisi ehdottomasti pitänyt olla toisinpäin. Sopimus jatkuu, mutta purkautunee putoamispykälän myötä. Heinolaista nimekkäämpänä ja vahvan HJK-taustan omaavana löytää itselleen seuran Veikkausliigasta ja ehjänä pysyessään lyö lopullisesti läpi.
Kosta Manev 14 ottelua, 1260 minuuttia, 1 varoitus
Eleettömiä suorituksia puolustuslinjassa alusta loppuun. Vaikuttikin liian hyvältä hankinnalta piskuiselle seuralle ja syy siirtoon selvisi jo alkukesästä, kun mies häipyi kotimaahansa Makedoniaan. Palkkasoturi sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta hyvät otteet ja käteen jäänyt korvaus siirrosta eivät anna syytä valittaa.
Aliyu Abubakar 13 ottelua, 1165 minuuttia, 1 maali, 1 maalisyöttö, 5 varoitusta, 1 ulosajo
Vielä lyhyempi stintti kuin Manevilla ja peliesityksetkin selvästi heikompia. Melkoinen luonnonlapsi ja molempien osapuolien mitta tuli täyteen jo kesällä.
Olli Jalli 3 ottelua, 151 minuuttia
Testitilaisuudesta naarattu EIF:n penkkimies. En tiedä miksi tason kuviteltiin riittävän liigaan, mutta nopeasti sen riittämättömyys kävi kaikille selväksi ja matka jatkui kolmen Cup-matsin jälkeen.
KESKIKENTTÄ
Adam Vidjeskog 19 ottelua, 1255 minuuttia, 4 varoitusta
Kauden kuva pienoiskoossa. Vähän liian köykäinen jätkä vähän liian isoilla minuuteilla. Loppukausi ilmeisesti armeijassa eikä kukaan varmaan hirveästi kentälle kaivannutkaan. Sopimus jatkuu, liigasta tuskin löytyy kiinnostusta, mutta Ykkönen maistunee kasvattajaseura Jarossa paremmalta.
Luiyi Laguerre 13 ottelua, 578 minuuttia
Kesken kauden Akatemiasta nostettu pikakiituri kirmaili ennakkoluulottomasti Veikkausliigassa loppukauden ja hurmasi yleisön rohkeilla otteillaan. Konkreettista hyötyä ei ainakaan tehojen muodossa vielä irronnut ja välillä nuoren laitapelurin kehuminen lipsahti innokkaimmilla hieman yliarvostamisen puolelle. Sopimus ilmeisesti katkolla, kiertänee ainakin parit palloseurat liigapaikkaa tavoitellen. Yllättyisin sopimuksesta pääsarjaan, joten jatko Kemissä ei ole mahdottomuus.
Kevin Tano 18 ottelua, 1336 minuuttia, 3 maalia, 1 maalisyöttö, 3 varoitusta
Jo ensimmäisistä peleistä lähtien oli nähtävissä, että miehelle on kaavailtu aivan liian suurta roolia joukkueen hyökkäyspelissä. Talvikaudella onnistui sentään muutaman kerran saamaan tehojakin aikaan, mutta peliesitykset eivät päätä huimanneet missään vaiheessa. Katosi nopeasti kuvioista Hannahin tulon myötä. Voiko nimetä kauden flopiksi, kun odotukset olivat alusta alkaen selvästi ylimitoitetut?
Kevin Mombilo 18 ottelua, 1458 minuuttia, 1 maali, 1 maalisyöttö, 2 varoitusta
Harjoituskauden loppupuolella kiinnitetty laituri oli lähtökohtaisesti liigatason pelaaja, muttei mikään merkittävä vastuunkantaja. Hoiti hommansa tasonsa edellyttämällä tavalla, nöyrästi myös laitapakiksi tarvittaessa siirtyen. Kohtalaisista otteista ja laituripulasta huolimatta joutui Hannahin tulon myötä ulos joukkueesta. Ratkaisun taustoja täysin tuntematta olisi ainakin kentällä vahvistanut loppukauden joukkuetta, mutta sateentekijäksi ei Kekestä olisi ollut.
Iiro Vanha 29 ottelua, 1470 minuuttia, 1 maali, 1 maalisyöttö, 1 varoitus
Vaihtoi futsal-majupaikasta taistelun Veikkausliigaan ja esiintyi yllättävän hyvin. Optio ensi vuodesta, ehdottomasti jatkoon ja lähtökohtaisesti avauksen rooliin.
Maksim Lipin 23 ottelua, 1308 minuuttia, 2 maalia, 2 maalisyöttöä, 6 varoitusta
Try-outilla hyvä, talvella huono. Jostain syystä kevään edetessä joutui koirankoppiin ja kesällä vapautui sieltä valmentajavaihdoksen myötä. Loppukaudella kellotti isoja minuutteja ja suoriutui kelvollisesti. Vaikuttaa vielä Jorginhoakin enemmän mielialapelaajalta ja Veikkausliiga oli liian kova haaste. Sopimus jatkuu, saattaa jatkaa ensi kaudella ja silloin pitäisi pystyä kantamaan enemmän vastuuta.
Ville Moilanen 32 ottelua, 1584 minuuttia, 1 maali, 4 maalisyöttöä
Alkukaudesta vaihtomiehen roolissa, mutta vähitellen alkoi äijää tippumaan edestä pois ja lopulta Moikku olikin avauksen kamaa. Ajoittain sai yleisöltä paljon kritiikkiä osakseen, josta osa kyllä aiheetontakin. Vastuun myötä alkoi tehojakin pikkuhiljaa löytymään ja minuuttimäärään suhteutettuna saldo 1+4 on etenkin joukkueen muihin laitapelaajiin verrattuna varsin kohtuullinen. Sopimus jatkuu, toivottavasti jatkaa ja sementoi paikkansa avauskokoonpanossa. Alle parikymppisenä jo 55 virallista ottelua Kuninkaiden riveissä, seuraavat kymmenen vuotta punapaidassa ja Torvikosken ennätys 244 pelattua peliä uusiksi?
Demir Imeri 12 ottelua, 893 minuuttia
Loppukauden vahvistus keskikentälle. Alussa Demo vaikutti laadukkaalta hankinnalta ja näytti tuovan kaivattua laatua pallolliseen peliin. Lopulta tekeminen jäi kuitenkin aina vähän puolitiehen eikä kyennyt järin merkittävästi joukkuetta auttamaan. Ihan kelpo pelimies vaikeaan loppukauteen, mutta ei sen enempää. Ei jatka ensi kaudella.
Kaapo Lepojärvi 2 ottelua, 49 minuuttia
Nostettiin kesällä Akatemiasta edun rinkiin ja pääsi pari kertaa kokeilemaan liigavauhtia. Sopimus jatkuu, nähtäväksi jää minkälaisen roolin kakkosjoukkueen parhaimmistoon lukeutuva pallorosvo nappaa itselleen edustuksessa.
Marek Kaljumäe 31 ottelua, 2704 minuuttia, 2 maalia, 1 maalisyöttö, 6 varoitusta
Talven loukkaantuminen näkyi pitkään epävireisyytenä otteissa, mutta etenkin kauden loppua kohden mentäessä nousi johtavaan rooliin keskikentällä. Laadukas ja pyyteetöntä työtä ottelusta toiseen paiskiva keskikentän työmies. Sopimus katkolla, en näe mitään syytä miksi Viron maajoukkuemies Ykkösessä jatkaisi.
Sebastian Rusculleda 7 ottelua, 295 minuuttia
Kokenut pelimies saapui viime hetken hankintana kesän siirtoikkunan lopussa. Maailmanmiehen elkeet ja CV täynnä isoja seuroja, mutta Ruscun peliesitykset jättivät toivomisen varaa. Keskittyi enemmän tuomarin jututtamiseen kuin vapauttavien syöttöjen jakeluun ja Demon tavoin pelillinen anti jäi toivottua laihemmaksi. Ei jatka ensi kaudella.
Keaton Isaksson 22 ottelua, 1956 minuuttia, 5 maalia, 3 maalisyöttöä, 2 varoitusta
Alkukauden komeetta vastasi lähes yksin joukkueen hyökkäyspelistä keväällä. Siirtyi kesällä lähemmäs mukavuusaluettaan Maarianhaminaan ja ilmeisesti loppukausi sujui rotaatiopelaajan roolissa. Säilyipä kuitenkin Veikkausliigassa ja pääsi ruotsinkieliseen ympäristöön, joten lienee tyytyväinen lähtöönsä.
Julian Guevara 18 ottelua, 1582 minuuttia, 1 maali, 1 maalisyöttö, 7 varoitusta, 1 ulosajo
Kauden suurimpia pettymyksiä. Che sai nauhan käteensä ja näytti suorastaan musertuvan vastuun alla. Heikkoja otteita ja kesällä Inter saatiin koijattua ottamaan mies riveihinsä. Ei saanut jatkosopimusta sinnekään.
Adriaan Kruisheer 2 ottelua, 180 minuuttia, 1 maali, 1 maalisyöttö
Hollantilaista kaavailtiin keskikentän maestroksi. Pari Cupin peliä ihan kelvollisesti, mutta lähetettiin silti kotiin. Tilalle ei hommattu ketään ja kymppipaikalle jäi aukko.
HYÖKKÄYS
Husein Demiri 13 ottelua, 677 minuuttia, 3 varoitusta
Toinen loppukauden kahdesta makedonialaisvahvistuksesta. Ihan hyvä vääntäjä, muttei näyttänyt nauttivan tuomareiden suosiota. Maaleja ei nähty, mutta hyvää peruspeliä kuitenkin. En halua edes arvailla kuinka paljon oli Arabaa halvempi, mutta paremmin kantoi ysipaidan. Ei jatka ensi kaudella.
Justus Lehto 17 ottelua, 849 minuuttia, 1 maali, 1 varoitus, 1 ulosajo
Jude näytti saavan uutta tuulta purjeisiin uuden pelipaikan myötä. Kärkenä prässäsi armottomasti, viimeisteli yhden maalin ja hölmöili yhden ulosajon itselleen. Kärsi ylikunto-ongelmista ja loppukausi menikin pilalle. Sopimus jatkuu, Vidjeskogin tapaan pääsarjan ovet tuskin aukeavat ja kotikaupungin seura löytyy Ykkösestä. Fifty-sixty kannattaisiko läpimurtoa Kuninkaissa odottaa vielä yksi kausi.
Ugur Özder 1 ottelu, 33 minuuttia
Turkkilainen mysteeriteini pommitti Akatemiassa maaleja ja käväisi kentällä edustuksessa. Loppukaudella kärsi loukkaantumisista. Hiomaton timantti. Sopimus luultavasti katkolla, en usko jatkoon mutta toisaalta miksipä ei.
Taiye Ajiye 1 ottelu, 25 minuuttia
Kemiin kotoutunut nigerialainen osui Akatemiassa tiuhaan tahtiin ja sai näyttöpaikan myös edustuksessa. Loppukaudella loukkaantumisia. Sopimus lienee katkolla, jatkanee Akatemiassa ja luultavasti yrittää myös edustuksen kirjoihin. Potentiaalia on, jos työnteko maistuu.
Aleksi Isomäki 3 ottelua, 109 minuuttia, 1 maali
Nuoren hyökkääjän kausi päättyi heti kättelyssä loukkaantumiseen ja liigadebyytti jäi tekemättä. Ehti upottaa RoPS:n talven ensimmäisessä derbyssä. Sopimus jatkuu, ensi kaudella uusi yritys läpimurtoon.
Juho Mäkelä 32 ottelua, 2681 minuuttia, 7 maalia, 3 maalisyöttöä, 3 varoitusta
Mäksä siirtyi Kemiin viime hetken yllätyshankintana. Huutelijoita riitti, kuten kokeneen hyökkääjän tekemisille aina, mutta asiantuntijapiirit tiesivät kyseessä olevan laatuhankinta. Araban flopattua nousi ykköshyökkääjän rooliin ja kiitti vastuusta aloittamalla maalien nakuttelun. Seitsemän maalia ja kolme syöttöä sarjan huonoimmassa joukkueessa on kelpo saavutus, olihan tarjoilu ajoittain täysin olematonta. Syytä on nostaa esille myös miehen tinkimätön työnteko joukkueelle. Entinen pystyjuoksija on monipuolistanut peliään ja tällä kaudella hanskasi targetin roolinkin kelvollisesti. Johti joukkoja loppukaudesta kapteenina. Hieno mies ja kova pistämään palloa pussiin. Sopimus katkolla, metsästänee seuraavaa liigasopimusta etelän suunnalta.
Hakeem Araba 10 ottelua, 572 minuuttia, 1 maali, 1 maalisyöttö
Pitkään oli bodaria tarkkailtu, mutta liekö tuijotettu penkkienkkaa, sillä futista mies ei osannut pelata. Eikä miehen vahvuuksiakaan liiemmin osattu hyödyntää. Aiempina vuosina kärkien vähämaalisuutta paikkasivat hyvät laiturit, mutta nyt kun niitäkään ei ollut oli katastrofi valmis. Araba olisi saattanut sopia paremmin Hannahin taistelufutikseen, mutta kun mahdollisuus avautui mörkö potkittiin pois jo kesän alussa. Kauden floppi.
|