FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.05.2019 klo 19:34:38 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 54 [55]
 
Kirjoittaja Aihe: Kreikka - Suomi 15.11.2018 klo 21.45, Ateenan olympiastadion (Viafree & Viasat)  (Luettu 66985 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
laitinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Altavastaajien Palloseura


Vastaus #1350 : 16.11.2018 klo 15:09:23

Miksi Salming ei työskentele Urheilulehdelle tai Elmolle. Kumpikin voisi kaivata uutta verta. Ottakaa koppi, luette kuitenki tätä forumia ja pöllitte jutunaiheet täältä.
TRon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopiolainen jalkapalloilu


Vastaus #1351 : 16.11.2018 klo 15:16:29

"Se on siinä! Se on siinä! Suomi HÄVIÄÄ tämän ottelun!" :D
Onkohan tästä tullut mitään videoklippiä tjsp?
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #1352 : 16.11.2018 klo 15:44:57

Käyn ottelun erikoistilanteet läpi iltapäivällä/illalla, jos suinkin ehdin ja jaksan tämän kiihkeän kolmetuntisen kuvakaappausurakan jälkeen. Erikoistilanteet ovat minulla ylhäällä muistissa ja tarkoitus oli verrata niitä Ratinan vastaaviin, mutta koska jo nyt tämän tekstin kirjoittamisessa kesti niin kauan, jätän vertailun suosiolla myöhempään.
Nojoo, kaipa sitä voisi vielä vertailla sitten sitä, että miten eiliset erikoistilanteet vertautuivat Ratinassa nähtyihin:

Heti neljännellä minuutilla kiinnitin huomiota siihen, että Kreikka puolusti kulmapotkut eri tavalla kuin Unkaria vastaan.


Unkaria vastaan Kreikka aluepuolusti kahdeksalla miehellä rangaistuspisteen alapuolella ja etualueella. Fortounis oli ainoana oman boksin ulkopuolella. Suomea vastaan kuitenkin kuten kuvasta näkyy, Kreikka käytti miesvartiointia. Ainoa yhtäläisyys on se, että Fortounis on ainoana oman boksin ulkopuolella jälleen. Muutoin kuusi kreikkalaista on merkannut kuusi boksissa olevaa suomalaista. Lopuista kolmesta kaksi on etutolpalla ja Pelkas puolestaan haahuilee yksinään valmiina katkomaan matalan keskityksen etualueelle tarvittaessa.


Arajuuri viittelöi Lodille, että keskitä hänelle taka-alueelle.


Lod tekee työtä käskettyä ja on senteistä kiinni, että Arajuuri olisi yltänyt keskitykseen. Kreikan puolustavampi pohjapelaaja Tziolis numerolla kuusi hukkasi tilanteessa täysin miehensä, kun Arajuuri tuli tilanteeseen hyvällä vauhdilla eikä kulman lähtiessä ollut Tziolisin iholla, vaan metrin-pari hänestä irti, jolloin vaalea viikinki sai kerättyä vapaasti hyvän vauhdin.


Kreikkalaisten omissa kulmapotkuissa ei ollut mitään yllättävää Unkari-otteluun nähden. Fortounis antoi ne ja boksissa oli viisi pelaajaa eli Mitroglou, topparit ja pohjapelaajat. Rangaistusalueen rajalla kyttäsivät Bakasetas sekä Pelkas. Suomi puolusti Kreikan tavoin miesvartioinnilla ja lisäksi boksissa oli pari muuta pelaajaa oman viiden metrin viivan alapuolella. Rangaistusalueen rajalla puolestaan kaksi pelaajaa miesvartioi Pelkasin ja Bakasetasin.


Sivuvapaapotkut Kreikka puolusti samoin kuin Unkaria vastaan. Jälleen Fortounisia lukuun ottamatta muut yhdeksän pelaajaa ovat oman rangaistusalueen rajalla. Kahdeksan heistä on varsinaisessa linjassa ja Pelkas sitten hivenen ylempänä. Koska Kanerva assistentteineen oli varmasti scoutannut tämän, Huuhkajat nosti peräti seitsemän pelaajaa tavoittelemaan Lodin keskitystä Kreikan kahdeksaa vastaan. Uronen ja Raitala olivat ne, jotka jäivät usein alas varmistamaan oli sitten kyseessä kulma- tai vapaapotku.

Aloitetaan eilisten erikoistilanteiden läpikäynti Kreikasta.

Kreikka

Kulmapotkut:


Ottelun ensimmäinen kulmapotku nähtiin ajassa 20:25. Yllättäen vasen laitapuolustaja Koutris oli kulmapotkuvastuussa vasemmalla puolella tähän asti kaikki erikoistilanteet antaneen Fortounisin sijaan. Anastasiadis nähtävästi halusi hyödyntää ulospäin kiertäviä kulmapotkuja. Suomi käytti Ratinassa nähtyä miesvartiointia (toiseksi alin kuva ylemmässä lainauksessa), mutta tällä kertaa puolustettavia miehiä oli kuusi viiden sijaan. Tähän asti Kansojen liigassa Kreikka oli kulmapotkuissa nostanut vastustajan rangaistusalueelle topparit Manolasin ja Sokratisin, kulloisetkin kaksi pohjapelaajaa ja Mitrogloun, mutta nyt heidän lisäkseen Anastasiadis oli käskyttänyt boksiin kuudenneksi mieheksi oikean laitapuolustajan Torosidisin. Miesvartioinnin lisäksi Suomella oli taas kaksi ylimääräistä pelaajaa Hradeckyn lähellä vitosen viivan sisällä aivan kuten Ratinassa ja lisäksi rangaistusalueen rajalla kytännyt Pelkas oli merkattuna. Ratinaan nähden erilaista oli myös se, että tällä kertaa Hradeckyn vieressä ei seisonut Mitroglou, vaan toinen partasuu Zeca.


Ajassa 39:55 Kreikan kulma oikealta puolelta. Fortounis antoi näköjään tosiaan kulmat vain oikealta puolelta ulospäin kiertävinä. Kuten ylemmässä kuvassa, Kreikalla on samat kuusi pelaajaa boksin sisällä. Edeltävään kuvaan verrattuna Suomella on nyt kolme ylimääräistä pelaajaa kahden sijaan (Uronen tolppamiehenä + Lod ja Tuominen) vitosen viivan sisällä eli koko joukkue osallistui puolustamiseen, kun Pukkikin merkkasi Pelkasin rangaistusalueen rajalla. Kamara huolehti maalin edessä Zecasta. Ratinassa samassa roolissa Hradeckya hämmentämässä oli tosiaan Mitroglou, kuten jo totesin yllä. Viiden miehen sumpussa vartijaparit olivat molemmissa kulmapotkuissa Kauko-Sokratis (pääsi silti puskemaan), Arajuuri-Mitroglou, Granlund-Torosidis, Toivio-Siovas (Manolasin korvaaja) ja Soiri-Kourbelis.

Sivuvapaapotkut:

Kreikkalaisten sivuvapaapotkuista minulla ei ollutkaan viime kerralta kuvallisia esimerkkejä, mutta käydään silti läpi muutama tilanne.


Fortounis antoi sivuvapaapotkut kuten Ratinassa. Tässä Suomi puolustaa yhdeksän miehen linjalla ja Pukki on ainoana muurissa. Kreikkalaisia boksissa on kuusi kappaletta eli tilanteessa Suomella oli Hradecky mukaan lukien 10v6 ylivoima, mutta silti Kourbelis pääsi puskemaan takatolpalta maalin yli karattuaan täysin Granlundin vartioinnista.36:20 Toinen Fortounisin sivuvapaapotku, tällä kertaa Suomella on kahdeksan miehen linja, Pukki muurissa ja Lod pitää huolen Koutrisista laidalla.


Granlundin vaikea avausjakso jatkui eli nyt hän arvioi väärin pallon lentoradan ja Fortounisin nosto meni Granlundin yli suoraan Torosidisin päähän. Tämä puski yli, mutta oli myös niukasti paitsiossa eli maali olisi hylätty, mutta silti taas ennen tätä peliä Huuhkaja-nutussa tappiottomana pysynyt Granlund oli vähän hukassa.


Toisen jakson alusta Fortounisin sivuvapaapotku. Pukki on muurissa ja Lod lähellä. Boksin sisässä ovat loput kahdeksan suomalaista. Kreikkalaisia on viisi. Tämän miesylivoiman Suomi puolustikin hyvin...


.. kun Tuominen astui esiin etualueelle ja katkoi Fortounisin matalan pallon. Jassen rooli oli tässä kohdin nimenomaan tämä, koska Granlund oli Torosidisin iholla ja Kamara alun perin Siovasin (toki hukkasi nyt miehensä tässä), joten Tuominen loi etualueelle 3v2 ylivoiman ja se riitti nyt tilanteen selvittämiseen.


Ajassa 53:15 Koutris on tällä kertaa Fortounisin sijaan pallon takana sivuvapaapotkussa eli erikoistilannevastuu ei rajoittunut vain niihin vasemman puolen ulkoa päin kiertäviin kulmapotkuihin. Suomella on boksissa 7v5 ylivoima. Pukki on yksin muurissa ja Soiri sekä Lod ovat rangaistusalueen rajalla. Soiri seurasi tilanteessa erityisesti Fortounisia, joka oli aluksi Pukin takana, mutta käveli sitten toiselle puolelle ennen kuin vapaapotku lähetettiin matkaan. Koutrisin keskitys leijaili aina Hradeckylle asti, joka nyrkkeili pallon kauas pois.


Kreikka-osio on hyvä päättää ottelun lopun vaaralliseen sivuvapaapotkuun, joka tuli Granlundin hipaistua kädellään Koutrisin keskitystä. Kuten näkyy, Suomi puolusti tilanteen miesvartioinnilla. Etualueella Pukin pitäisi huolehtia vaihtopelaaja Bakasetasista. Kauko vartioi kauempana Sokratista ja Arajuuri Kourbelista. Kamaran vastuulla on Mitrogloun korvannut Koulouris. Granlundin mies on taas Torosidis ja Siovasin merkkaa puolestaan Toivio.


Bakasetas onnistui hiipimään Pukin taustalta täysin vapaaksi etualueelle ja samalla Toivio päästi Siovasin käsistään. Huuhkajien onneksi Fortounis ei toimittanut palloa näille herroille, vaan kokeili omaa ratkaisua, jonka Hradecky torjui varmasti kulmapotkuksi.

Suomi

Kulmapotkut:


38. minuutilla Suomi sai ensimmäisen kulmapotkun. Se koitettiin pelata ensin lyhyenä Lodilta Kamaralle, mutta tuomari ei ollut antanut lupaa, joten Lod joutui pelaamaan pallon normaalisti ilmassa boksiin. Ratinaan verrattuna Suomella oli nyt boksissa vain viisi pelaajaa kuuden sijaan. Kreikka siis oli omissa kulmapotkuissaan lisännyt yhden miehen boksiin ja Suomi puolestaan vähentänyt. Ehkä tässä on sitten kotiedun tuoma etu riskitasoissa. Ratinaan verrattuna erilaista oli myös se, että nyt Anastasiadis oli halunnut yhden pelaajan (#23 Koutris) blokkaamaan matalan pallon etualueelle. Suomelta boksissa ovat topparit, kärkipari ja Kauko. Taisteluparit ovat Arajuuri-Sokratis, Toivio-Torosidis, Kauko-Zeca, Pukki-Kourbelis ja Tuominen-Siovas.


Tuominen teki miehen työn voittaessaan pallon etualueella eli hän onnistui karistamaan Siovasin ja sitten vielä pukkasi hienosti pallon taaksepäin kohti Toiviota ennen Mitroglouta. Samalla Toivio onnistui hämäämään Torosidia juoksemalla ensin muutaman askeleen eteenpäin ja peruuttamalla sen jälkeen, jolloin Kreikan kapteeni hukkasi tylysti oman miehensä ja Toivio pääsi laukomaan vapaasti, mutta tällä kertaa tuloksetta.


Toisen puoliajan alussa nähtiin se lyhyt kulmavariaatio Kamaralle Kreikan nukkuessa ja Lodin annettua kulman nopeasti. Erona edelliseen on se, että nyt Suomella on se kuusi pelaajaa boksissa kuten Ratinassa. Ehkä Rive halusi tauolla tappioasemassa hakea kulmapotkuista maalia suuremmalla riskillä lisäämällä yhden miehen boksiin tai sitten kyseessä oli vain tämä tietty variaatio. Joka tapauksessa uusi pelaaja boksissa on Soiri. Taisteluparit ovat tällä erää maalilla Pukki-Kourbelis ja Tuominen-Mantalos (!) sekä rangaistuspisteen tuntumassa neljän miehen sumpussa Toivio-Siovas, Kauko-Sokratis, Arajuuri-Zeca ja Soiri-Torosidis. Harmillisesti tämä tilanne päättyi siihen, että Mitroglou puolusti mahtavasti tuuppaamalla rangaistusalueen rajalla askelharhauttaneen Kamaran tylysti irti pallosta puhtaasti. Laukaus olisi siis voinut lähteä aiemmin Gleniltä.


Katsokaapa vielä tätä kuvaa juuri ennen kuin Kamara saa pallon. Mitroglou ja Sokratis viittelöivät voimakkaasti sitä, että jonkun pitäisi puolustaa lyhyttä variaatiota. Ensimmäisessä Lodin antamassa kulmassa Koutris oli estämässä matalaa keskitystä, mutta nyt sama mies oli vitosen viivan sisällä ja Mitroglou joutui spurttaamaan Kamaran kimppuun.

Sivuvapaapotkut:


Sokratis rikkoi Soiria rangaistusalueen rajalla ja Suomi sai sivuvapaapotkun. Ratinan ylläolevassa lainauksessa olevaan esimerkkiin nähden tämä on paljon lähempää. Lod ja Tuominen olivat nyt pallon takana, kun Ratinassa Lodin seurana ei ollut ketään. Tuolloin Kreikka puolusti kuten Unkaria vastaan eli kahdeksan miehen linjalla, Fortounis oli muurissa ja Pelkas boksin ulkopuolella. Nyt Fortounis oli siirretty Pelkasin paikalle boksin rajalle ja muurissa olivat Pelkas, Mantalos ja Koutris. Boksin sisälle Ratinassa Suomi nosti seitsemän pelaajaa taistelemaan Kreikan kahdeksan linjaa vastaan, mutta nyt boksissa oli vain viisi pelaajaa ja heidät Kreikka puolusti miesvartioinnilla. Arajuuri onnistui karistamaan hetkeksi Sokratisin ja rynni etutolpalle, mutta Mitroglou katkoi Lodin keskityksen. Uronen oli tilanteessa Ratinan tavoin keskialueella varmistamassa toisen laitapuolustajan eli tässä tapauksessa Granlundin kanssa.


Tämä esimerkki ajassa 57:30 puolestaan vertautuu identtisesti Ratinassa nähtyyn (tekstin alussa olevan lainauksen viimeinen kuva). Sivuvapaapotku on nyt kauempaa ja Lod on pallon takana. Tuominen on kosmeettisena seurana. Kreikka puolusti tutulla kahdeksan linjalla ja Pelkas on rangaistusalueen ulkopuolella. Fortounisin sijaan muurissa oli Mantalos. Suomi ei nostanut tälläkään kertaa seitsemää pelaajaa taistelemaan kahdeksaa vastaan, vaan vain kuusi eli yhden vähemmän kuin Ratinassa, koska Tuominen oli pallon takana myös. Uronen ja Granlund olivat tutusti keskiympyrässä. Ehkä tässä tilanteessa olisi voinut Tuomisen suosiolla nostaa myös boksin sisään ja jättää Lodin yksin pallon taakse kuten Ratinassa, jotta miesalivoima ei olisi ollut 6v8 vaan 7v8. Lopputuloksena Lodin keskitys jäi etualueelle Fortounisille.

Miksi Salming ei työskentele Urheilulehdelle tai Elmolle. Kumpikin voisi kaivata uutta verta. Ottakaa koppi, luette kuitenki tätä forumia ja pöllitte jutunaiheet täältä.
Heh, kiitoksia vaan palautteesta. Mieluustihan näitä tekstejä väsäisi palkkaakin vastaan.
ifota

Poissa Poissa


Vastaus #1353 : 16.11.2018 klo 16:03:14

Salmingin jalkapallosivistäville analyyseille giganttinen Ylos
naumanen

Poissa Poissa


Vastaus #1354 : 16.11.2018 klo 21:32:15

Juurikin näin Tuoppi
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #1355 : 17.11.2018 klo 01:38:57


Kiitos.
JSa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS SuPa-52


Vastaus #1356 : 18.11.2018 klo 05:53:14

Vieläkään vastustaja tehnyt maaliakaan Suomen verkkoon ja sekin Ahvenanmaan ukki.

 
Sivuja: 1 ... 54 [55]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines