FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 05:28:16 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 53
 
Kirjoittaja Aihe: Unkari - Suomi 18.11.2018 klo 21.45, Groupama Arena (Viafree & Viasat)  (Luettu 53924 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
slide

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 16.11.2018 klo 18:48:36

Nyt pitää ehdottomasti takoa, kun rauta on kuumaa. Voitto Unkarista olisi kaikinpuolin elintärkeä.

Miettikää sitä välierää kotikentällä ääriään myöten kansoitetulla remontoidulla Olympiastadionilla vastassa Israel.
ex_FDR

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 16.11.2018 klo 18:49:14

Pukki aloittaa penkintä kiitos. Kun ei olla veitsi kurkulla, niin riskit minimiin varsinkin kun antoi jo yhden loukin isänmaan puolesta.

Järkevä ja rationaalinen idea. Todennäköisyys, että Pukille tulee yli neljän kuukauden loukkaantuminen, joka johtaa ensimmäisen EM-karsintaottelun missaamiseen on sen verran iso. ONNEKSI tässä ei ole ystävyysotteluita välissä ennen karsintoja, koska niissähän olisi lisää loukkaantumissaumoja! Myöskään harjoituksia ei saa pitää ennen kyseistä maaliskuun 2019 ottelua, eikä sitä ennen saisi mielellään lämmitelläkään! Vastaavasti on varmaa, että Pukki ei tule loukkaantumaan Championshipin otteluruuhkassa tässä välissä.

Toisaalta kaikkihan tietävät, että jos Suomen jalkapallon tärkeimmän ottelun saa pelata joko vieras- tai kotikentällä, vieraskenttä on parempi! Siksi lopussa kannattaa latoa taktisesti maaleja omaan maaliin, jos näyttäisi muuten, että isoa tappiota ei muuten tulisi.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2018 klo 18:53:33 kirjoittanut ex_FDR »
Kannattelija

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 16.11.2018 klo 20:11:28

Huolimatta lohkovoitosta rauta ei ole kuuma. Kreikka-torjuntavoiton myötä suomen täytyy hakea rotaatiosta parempia elementtejä peliin. Jotta systeemi ei sekoitu totaalisesti, kenttäpelaajista vaihtaisin avaukseen kolme heikointa, jotka olivat Granlund, Tuominen ja Toivio.

Toppariosastolle ehdottomasti Väisänen sisään. Näin tullee käymään ja toivon todella, että onnistuu vakuuttamaan itsensä avaukseen myös jatkossa. Oikeaksi pakiksi joko Saksela tai Toivio. Ei hävittävää kokeilussa. Hyökkäyskolmannekseen Forsell avaukseen Pukin alle. Jensen oli pettymys tarvii minuutteja alle seurajengissä. Vaihdosta mahdollisesti joko laidalle tai kärjen alle.



Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #28 : 16.11.2018 klo 20:15:24

Huolimatta lohkovoitosta rauta ei ole kuuma. Kreikka-torjuntavoiton myötä suomen täytyy hakea rotaatiosta parempia elementtejä peliin. Jotta systeemi ei sekoitu totaalisesti, kenttäpelaajista vaihtaisin avaukseen kolme heikointa, jotka olivat Granlund, Tuominen ja Toivio.

Toppariosastolle ehdottomasti Väisänen sisään. Näin tullee käymään ja toivon todella, että onnistuu vakuuttamaan itsensä avaukseen myös jatkossa. Oikeaksi pakiksi joko Saksela tai Toivio. Ei hävittävää kokeilussa. Hyökkäyskolmannekseen Forsell avaukseen Pukin alle. Jensen oli pettymys tarvii minuutteja alle seurajengissä. Vaihdosta mahdollisesti joko laidalle tai kärjen alle.





Samoilla linjoilla, mutta kukas Soirin tilalle jos loukkasi(?) itseään sen verran, eikä peliesitys hänellä(kään) kovin kaksinen ollut. Taylor?

Keskikentän keskustaan nyt ei näillä palikoilla vaihtoehtoja liiemmin ole, joten samoilla jatkettaneen ellei Lam nouse avaukseen.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #29 : 16.11.2018 klo 20:16:11

Unkari pelasi viimeksi Suomea vastaan 4-1-4-1 muodossa, joka hyökätessä muuntui 2-3-2-3:een ja toisella puoliajalla sitten kolmen alakertaan. Alla olevassa lainauksessa on joitakin huomioitani syyskuun ottelusta.

Unkari hyökkäsi valtaosan pelistä muodossa, joka oli ehkäpä lähinnä 2-3-2-3:ta. Topparit Lang ja Kamar olivat alhaalla ja heidän välissään yläpuolella oli vuorollaan toinen pohjapelaaja, usein numero 16 Patkai. Laitapakit Fiola ja Lovrencsics olivat hänen kanssaan samassa tasossa. Seuraavassa linjassa olivat kymppipaikan Kovacs ja Kleinhasler, joka oli merkitty alun perin kymppipaikalle ainakin LiveTuloksissa, mutta oli enemmänkin toinen pohjapelaaja. Kovacs ja Kleinhasler liikkuivat melko vapaasti ja hakivat tilaa linjojen välistä. Toisella jaksolla Kovacsin mentyä vaihtoon katsoin hetken aikaa, että Kleinhasler olisi nostettu kymppipaikalle, mutta kyllä siinä oli lähinnä vaihdosta kentälle tullut numero 13 Kalmar. Viimeisessä linjassa olivat Szalai sekä laiturit. Szalai paini topparien kanssa. Laiturit Sallai ja Stieber hakivat tilaa topparin ja laitapakin välistä, mutta olivat tosiaan samassa tasossa kuin Szalai Suomen puolustuslinjan kohdalla. Toisella puoliajalla Stieberin tilalle tullut Varga omaksui nähdäkseni Stieberin roolin oikealla laidalla. Toisella jaksolla Unkari vaihtoi jossain vaiheessa kolmen alakertaan, jolloin vasen laitapakki Fiola tippui vasemmaksi toppariksi Kadarin ja Langin rinnalle, mutta ainakin koko avausjakson Fiola oli laitapuolustaja ja Kadar vasen toppari, vaikka LiveTuloksissa heidätkin oli merkitty toisin päin ennen ottelua.

Positiivisena asiana on mainittava kuitenkin puolustuslinjan toiminnasta tosiaan se, että jos Unkari sai pelattua pallon maitse Suomen keskikentän neljän linjan ohi, alimmasta linjasta tultiin hyvin vastaan ja katkottiin syöttöyrityksiä. Muistan avausjaksolta vain yhden Kleinhaslerin laukauksen keskeltä 25 metristä, joka leijaili yli. Muutoin unkarilaiset eivät päässeet kääntymään kasvot kohti Suomen maalia, vaan koko joukkueen päättäväinen tilanteisiin meno esti tempokuljetusten synnyn, joten vaikka esimerkiksi Szalaita rikottiin ainakin viidesti avausjaksolla, rikkeet olivat hyviä, vaikka niistä tulikin muutama sivuvapaapotku.

Toisella puoliajalla kurinalainen puolustaminen jatkui ja Suomen linjojen välit olivat tiiviit. Lisäksi topparit jaksoivat pumpata läpi ottelun linjasta vastaan, jos Kauko ja Sparv ohitettiin maata pitkin. Väkisinkin Unkari onnistui luomaan muutaman puolittaisen maalipaikan keskityksistä, mutta Suomi voitti hyvin ilma- ja maakaksinkamppailuja boksissa.

Ongelma avausjaksolla oli se, että Suomi ei oikein saanut palloa pelattua maata pitkin ylänelikolle. Osasyy siihen oli Unkarin puolustusmuoto 4-1-4-1. Unkarin toppareiden Langin ja Kadarin yläpuolella operoi sama herra kuin peliä avatessa eli Patkai. Hänen rooli oli merkittävä kahden neljän linjan välissä, sillä ankkurirooli mahdollisti sen, että linjojen välissä ei ollut liikaa tilaa liikkua Suomen ylänelikolla. Unkarin keskikentän neljän linjan muodostivat laiturit sekä heidän välissään olleet Kleinhasler ja Kovacs. Szalai oli ylin prässääjä.

Suomen parhaat paikat syntyivät transitioista. Toisella jaksolla monesti Lod puikkelehti pallon saatuaan unkarilaisten välistä ja tempokuljetti vahvasti eteenpäin. Yksi juoksuista päättyi chippiin Soirille, joka puolestaan vapautti Pukin, mutta tämä laukoi tolppaan. Lisäksi jakson alussa Soiri pääsi laukomaan boksin rajalta niukasti ohi. Myös Suomen maali oli transition eli vastaiskun tulos. Urosen sivurajaheiton jälkeen Szalai sai pallon hetkellisesti, mutta Arajuuren liuku ja Kaukon syöttösuuntien sulkeminen johtivat siihen, että Schüller poimi irtopallon ja vapautti sitten Pukin pystyjuoksuun, joka päättyi Kadarin torppaamiseen sivuun ja tylyyn viimeistelyyn. Hitaista hyökkäyksistä Suomi ei juurikaan maalipaikkoja luonut jo edellä mainitun Unkarin tehokkaan 4-1-4-1 puolustusmuodon vuoksi ja toki Unkari hallitsi palloa 60-prosenttisesti, joten pääosan pelistä Suomi otti vastaan, jolloin automaattisesti syntyy helpommin paikkoja transitioihin riistoista kuin tilaisuuksia hitaisiin hyökkäyksiin.

Lisäksi on mainittava molempien joukkueiden pyrkimys ottamaan pois lyhyet maalipotkut. Suomen tapa oli se, että varsinkin toisella jaksolla Unkarin pelatessa kolmen alakerralla kärkiparin seuraksi nousi toinen keskikentän pohjapelaajista eli Kauko, Schüller tai Sparv, jolla pakotettiin Unkari avaamaan pitkällä. Unkari pyrki samanlaiseen tapaan ja heiltä Szalain seurana ylhäällä olivat maalipotkutilanteissa usein kymppipaikan Kovacs ja vasemman laidan Sallai.

Unkarilaisista maalivahti Gulacsi oli ihan OK. Laitapuolustajista Lovrencsics jakoi hyviä keskityksiä ja oli mukavan tekninen. Toisen puolen Attila Fiola ei ollut ihan omimmillaan avausjaksolla. Toppareista Lang pääsi kahdesti maalipaikkaan boksin sisällä Stieberin erikoistilanteista, mutta pyssytti läheltä yli molemmilla kerroilla. Kadar teki kohtalokkaan virheen avausmaalissa ja siksi ilta ei ollut onnistunut. Pohjapelaaja Patkai oli loistava ankkuriroolissaan varsinkin avausjaksolla pitäen linjojen väliin jääneen tilan hyppysissään. Kovacs ja Kleinhasler olivat teknisiä priimusmoottoreita, mutta varma pallon kierrätys ei johtanut maaleihin. Laitureista Stieber antoi erikoistilanteita ja ne olivatkin ajoittain hyviä, vaikka toki muutama sivuvapari jäikin etualueella suomalaisten päihin. Lisäksi mieleen jäi noin 20 minuutin kohdalla oikealta boksin rajalta yli lauottu kuti. Toisen laidan Sallai oli avausjaksolla vähemmän pallossa, mutta hakeutui sitten lähemmäs Szalaita pallon ollessa Unkarin oikealla laidalla. Toisella puoliajalla hän missasi avopaikan boksin sisällä. Szalailla oli yksi kunnon maalipaikka, jonka Luke pelasti. Muutoin aika kului Suomen topparien kanssa painiessa. Krediittiä on annettava avauspuoliajan vähintään viidestä hankitusta vapaapotkusta, sillä sen verran paljon hän sai osumaa jaloille. Vaihtopelaajista ei ole sen kummempaa sanottavaa.

Ajattelin ensin, että koska Suomi on jo varma lohkovoittaja, en jaksa päivittää Unkarin scouttausraporttia, mutta tehdään se nyt, kun Unkaria en ole vielä käsitellyt kertaakaan kuvakaappausten kautta, vaan ainoastaan kirjoittanut siitä tuon ylläolevan karsitun tekstinpätkän Suomi-Unkari ottelun jälkeen. Rakkaudesta lajiin ja niin edelleen päivän kolmas kuvakaappauskatsaus.

Unkari siis kaatoi Viron kotonaan 2-0. LiveTuloksien mukaan ryhmitys oli 4-2-3-1. Aiemmissa peleissä ryhmitykset olivat olleet Ratinan jälkeen 4-3-3 ja 3-1-4-2, joten Rossi oli keksinyt jotain uutta viimeisimpään kotiotteluun. Tosin tässä pelissä hän istui katsomossa ja penkin päässä oli jokin apuvalmentaja. Syytä en jaksanut etsiä, että miksi Rossi joutui katsomaan ottelun katsomosta lehtiö kädessään. Avauskokoonpano oli:

#9 Adam Szalai (Hoffenheim)
#21 Dominik Nagy (Legia) - #10 Istvan Kovacs (MOL Vidi) - #11 Zsolt Kalmar (Dun. Streda)
#16 Mate Patkai (MOL Vidi) - #8 Adam Nagy (Bologna)
#3 Mihaly Korhut (H. Beer Sheva) - #4 Tamas Kadar (Dynamo Kiova) - #6 Willi Orban (RB Leipzig) - #5 Botond Barath (Honved)
#12 Denes Dibusz (Ferencvaros)

Ratinaan nähden muutoksia oli paljon, sillä vain Szalai, kymppipaikan Kovacs, ankkuriroolin Patkai ja Kadar olivat tuttuja pelaajia. Lisäksi vaihdosta sisään Tampereella tuli nyt laiturina aloittanut Kalmar, joka Ratinassa pelasi enemmän kymppipaikkaa.

Unkari

Puolustus:


Tässä kuvassa näkyy viitteitä paljon Ratinassa nähtyyn eli Szalain takana oli neljän keskikenttälinja ja sen takana yksinäinen ankkuri. Tällä kertaa se ei tosin ollut Patkai, vaan A. Nagy, joka pyrki tilkitsemään tiloja puolustuslinjan ja keskikentän linjan välissä. Lisäksi hän seurasi Vassiljevia lähellä.


Toinen variaatio puolustaessa oli ihan puhdas 4-2-3-1. Unkari vaihtoi melko sujuvasti muotoa 4-1-4-1:n ja 4-2-3-1:n välillä. Tämä riippui siis ihan puhtaasti siitä, että valuiko toinenkin pohjapelaaja toisen pohjapelaajan rinnalle tilkitsemään tiloja kahden linjan välissä vai päättikö toinen pohjapelaaja pysyä Szalain takana olevassa keskikentän neljän linjassa. Tässä tilanteessa Patkai nyt päätti valua vähän alemmas Kovacsin ja laitureiden rinnalta, koska A. Nagy meni antamaan painetta laitaan ja seurauksena Unkari riisti pallon.


Kun Unkari joutuu oikeasti puolustamaan hetken aikaa syvemmällä omalla alueella, sen muoto on alkuun 4-2-3-1 eli molemmat pohjapelaajat suojaavat puolustuslinjaa.


Jos Unkari valuu vielä alemmas, silloin toinen laitapelaaja tippuu kolmanneksi mieheksi pohjapelaajien rinnalle eli muoto on 4-3-1-2.


Ja tässä vielä toinen kuva. D. Nagy on laitureista pudottanut Patkain ja A. Nagyn rinnalle. Lisäksi tämän kolmikon yläpuolella on Kalmar eli käytännössä Unkari puolustaa kahdeksalla miehellä syvällä omalla alueella kuten Suomikin 4-4-2 muodossa. Unkari vain toteuttaa sen 4-3-1-2:na eli vielä kertauksena pohjapelaajien rinnalle putoaa toinen laituri, tämän kolmikon yläpuolella on jäljellejäävä laituri/kymppipaikan pelaaja ja kärjessä vastaiskuja kyttää Szalain seurana kymppipaikan pelaaja tai jäljellejäävä laituri.


Unkari pakotti Ratinassa monesti Hradeckyn avaamaan pitkällä prässäämällä ylhäältä. Szalain seuraksi tuolloin nousivat kymppipaikan Kovacs ja vasen laituri. Samoin Unkari toimi yhä edelleen Viroa vastaan eli Szalain kanssa yläkolmikon täydensivät Kovacs ja toinen laitureista eli tässä tapauksessa Kalmar.

Hyökkäys:


Unkarin yksi pelinavaamismalli oli melko perus 2-4-4 eli topparit levittivät ja laitapuolustajat nousivat pohjapelaajien tasolle. Tässä tosin oikean laidan Kalmar on pudonnut toisen pohjapelaajan tilalle ja pohjapelaajista taustalla näkyy se, kuinka Patkai nousee vähän ylemmäs samalla.


Tottahan toki Unkari oli silti säilyttänyt jo Ratinassa nähdyn pelinavaamismuotin 2-3-2-3. Topparit levittävät ja heidän yläpuolellaan on jompikumpi pohjapelaaja samassa tasossa laitapuolustajien kanssa. Tässä tilanteessa se on A. Nagy, joka on alempi pohjapelaaja. Seuraavassa tasossa on joko kymppipaikan Kovacs tai kuten nyt toinen laitureista Kalmar sekä toinen pohjapelaaja eli nyt Patkai, jolloin yläkolmikkoon jäävät Szalai ja kaksi laituria tai Szalai, laituri ja Kovacs kuten nyt.

Yläkolmikko tosiaan hakee tilaa puolustuslinjan etupuolelta. Tämän kanssa Suomen pitää olla tarkkana. Ratinassa puolustuslinja jaksoi pumpata läpi ottelun hyvin linjasta vastaan, jos Unkari puhkoi Suomen kaksi ylintä prässilinjaa. Sunnuntaina Arajuuren ja Toivion pitää kyetä samaan kuin syyskuussa, jotta Szalain tiputuksista Kovacs, Kalmar ja D. Nagy eivät pääse tempokuljettamaan kasvot kohti maalia kuten tässä tilanteessa lopulta kävi Viroa vastaan.


Tässä vielä esimerkki heti pelin alusta, kun Unkari käynnistää alhaalta 2-4-4:ssä.


Yläkolmikosta Szalai toimii kuten sanottu targettina ja hänet löydetään Viron puolustuslinjan etupuolelta Barathin toimesta. Kuten kuvasta näkyy, vierellä on heti yläkolmikon kaksi muuta jäsentä Kalmar ja Kovacs valmiina tarjoamaan tuen ja kolmaskin pelaaja Patkai tulee taustalta mukaan, kun toinen laituri D. Nagy oli alemmassa linjassa tarjoamassa syöttövaihtoehtoa saman laidan laitapuolustajalle, jolloin painottoman puolen pohjapelaaja nousi neljänneksi ylimmäksi mieheksi.


Kerta kiellon päälle eli Unkari avaa alhaalta taas. Muoto on se 2-4-4 tai sitten vielä tarkemmin palasteltuna 2-4-1-3, koska kuten edellisessä kuvasarjassa, se neljänneksi ylin mies tulee yleensä palloa vastaan yläkolmikkoa selvästi alemmas.


Tässä näkyy, kuinka Kalmar ympyröitynä oli tullut palloa vastaan ja kääntyy nyt takaisin Viron maalia kohti, kun pallo pelattiin pitkänä taas kohti Szalaita ja kahta muuta yläkolmikon jäsentä eli tällä kertaa Kovacsia ja D. Nagya.

Erikoistilanteet:


Oman alueen kulmapotkuissa Unkari puolusti miesvartioinnilla, koska Viro käytti tuttua junamuodostelmaa. Tässä kuvassa juna on tosin jo juuri hajaantunut, kun Vassiljev erikoistilanteiden antajana on potkaisemassa palloa. Kuuden miesvartioitavan lisäksi Unkarilla on yksi pelaaja eli Szalai vitosen viivan sisällä lähellä etutolppaa ja kaksi pelaajaa A. Nagy ja Kovacs puolustavat lyhyttä variaatiota.


Unkarin toinen toppari Orban jäi pahoin jälkeen miehestään Vihmannista, joka pääsi puskemaan viidestä metristä, mutta Dibusz otti hyvän refleksitorjunnan. On melko todennäköistä, että Suomeakin vastaan Unkari tulee käyttämään miesvartiointia, koska Suomi tulee nostamaan kulmapotkuissa boksiin 5-6 pelaajaa kuten Virokin. Lisäksi Kreikkakin puolusti Suomea vastaan kulmapotkut miesvartioinnilla. Vartioinnista vastaavat todennäköisesti puolustuslinjan nelikko Korhut-Kadar-Orban-Barath höystettynä maalin edessä olevalla Patkailla sekä tarvittaessa Kalmarilla, jos Suomi nostaa kuudennen pelaajan boksiin kuten Viro teki nyt.


Omissa kulmapotkuissaan Unkarilta erikoistilannevastuussa oli Kalmar. Unkari nosti boksiin kuusi pelaajaa ja lisäksi yksi pelaaja oli boksin ulkopuolella. Etualueella palloa tavoittelee Szalai ja puolestaan maalivahdin edessä oikea laitapuolustaja Barath kaljussaan. Kauempaa neljän miehen sumpussa maalille juoksevat topparit Orban ja Kadar sekä kymppipaikan Kovacs ja toinen pohjapelaaja Patkai. Rangaistusalueen ulkopuolella kyttäsi vasen laituri D. Nagy.


Orban voitti 1v1-tilanteen, kun Pikk arvioi väärin pallon lentoradan ja Orban pääsi nikkaamaan vapaasti takakulmaan 1-0 maalin.


Oikea laitapuolustaja Barath kykenee viskoamaan pitkiä sivurajaheittoja kuten tässä. Virolla oli tilanne hyvin kuitenkin hallinnassa 4v2 ylivoiman myötä etualueella.


Sitten vielä muutama sivuvapaapotkukuvio. Tämä on ottelun alusta. Kalmar on pallon takana käsi pystyssä. Vieressä oleva A. Nagy juoksee pallon yli oikeaan laitaan. Boksissa on aluksi kaksi unkarilaisryhmittymää vastakkaisilla puolilla.


Kalmar ei keskitä, vaan syöttää laitaan pallon yli juosseelle A. Nagylle, joka sen sijaan toimittaa pallon luukulle, johon on juoksemassa mukava määrä unkarilaisia hajaantumisen jälkeen eli kohteita boksin sisässä on neljä. Tämä keskitys kuitenkin karkasi päädystä yli.


Toisen jakson alussa Kalmar oli taas pallon takana. Tällä kertaa sivuvapaapotku on lähempää. Kuten näkyy, Virolla on yhdeksän pelaajan linja oman rangaistusalueen rajalla. Unkari puolestaan nosti boksiin viisi miestä ja Kovacs sekä D. Nagy kyttäsivät irtopalloa boksin rajalla. Rangaistusalueelle nousseet pelaajat olivat topparit Kadar ja Orban, Patkai, Szalai sekä oikea puolustaja Barath. Virolla on ympyröidyllä kohdealueella 7v5 ylivoima.


Kalmarin keskityksen kohteena oli lopulta Orban, joka oli tehdä jo illan toisen maalinsa. Huuhkajien tulee olla siis erittäin tarkkana Kalmarin antamissa erikoistilanteissa Orbanin kanssa.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2018 klo 20:23:13 kirjoittanut Salming »
Kannattelija

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 16.11.2018 klo 21:05:52

Samoilla linjoilla, mutta kukas Soirin tilalle jos loukkasi(?) itseään sen verran, eikä peliesitys hänellä(kään) kovin kaksinen ollut. Taylor?

Keskikentän keskustaan nyt ei näillä palikoilla vaihtoehtoja liiemmin ole, joten samoilla jatkettaneen ellei Lam nouse avaukseen.

Jos Soiri on ulkona, paikkaaja on joko Lod tai Forsell. Jensen oikealle laidalle tai kärjen alle, jolloin Petteri siirtyy oikealle. Kolmikon ollessa samaan aikaan kentällä, voidaan tilanteita myös varioida lennossa laitoja vaihtamalla. Odotan mielenkiinnolla yhteispeliä, koska kaikki kykenevät luovaan kombinaatiopeliin Pukin ohella. Lamille myös vastuuta vaihdosta Kaukon tilalle. Avauksessa saattaa sekoittaa pakkaa liikaa.

« Viimeksi muokattu: 16.11.2018 klo 21:08:22 kirjoittanut Kannattelija »
Tapsaonparas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Atom


Vastaus #31 : 16.11.2018 klo 21:08:56

Olisiko Lam millainen vaihtoehto oikeaksi pakiksi? Muistaakseni on joskus sitäkin pelannut, mutta ei kyllä mitään hajua miten se on sujunut.
slide

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 16.11.2018 klo 21:11:04

Siinä teille PASKA Unkari.

Top 5 Hungary EURO 2016 qualifying goals: Priskin stunner and more

https://www.youtube.com/watch?v=SuJ4PKtBeYU
kapten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki suomalainen jalkapalloilu


Vastaus #33 : 16.11.2018 klo 21:12:31

Toivoisin avaukseen Jenseniä Soirin paikalle. Soiri oli kovassa vireessä aiemmin syksyllä, mutta on vielä raakile eikä taso pysy ottelusta toiseen. Ainakin ajoittain Pyrylle riittäisi vaihdosta tulevan jokerikortin rooli, varsinkin Jensenin kunnossa ollessa. Kaukon esitykseen olin (Tuomisen viimeistelyn ohella) eniten pettynyt eilen. Ero Sparviin syöttötyöskentelyssä päätä huimaava. Monta kertaa hyvä pallonhallintajakso tai vastahyökkäys katkesi Kaukon harhasyöttöön. Tämän vuoksi toivoisin Lamia avaukseen Unkari-peliin. Granlund selvisi rimaa hipoen tyydyttävästi, vaikka useita virheitä tuli. Kutakuinkin tasonsa mukainen suoritus, johon mahtui jopa muutama omille mennyt syöttö eteenpäin. Enempää ei nyt vain voi toivoa. Raitalan vaihto Granlundiin ja Sparvin vaihto Kaukoon heikensivät mielestäni ratkaisevasti Suomen kokonaispanosta.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dreams can't be buy


Vastaus #34 : 16.11.2018 klo 21:13:30

Huolimatta lohkovoitosta rauta ei ole kuuma. Kreikka-torjuntavoiton myötä suomen täytyy hakea rotaatiosta parempia elementtejä peliin. Jotta systeemi ei sekoitu totaalisesti, kenttäpelaajista vaihtaisin avaukseen kolme heikointa, jotka olivat Granlund, Tuominen ja Toivio.

Toppariosastolle ehdottomasti Väisänen sisään. Näin tullee käymään ja toivon todella, että onnistuu vakuuttamaan itsensä avaukseen myös jatkossa. Oikeaksi pakiksi joko Saksela tai Toivio. Ei hävittävää kokeilussa. Hyökkäyskolmannekseen Forsell avaukseen Pukin alle. Jensen oli pettymys tarvii minuutteja alle seurajengissä. Vaihdosta mahdollisesti joko laidalle tai kärjen alle.

Onko Joona nussinut siskoasi vai mistä tämä sun pitkään jatkunut Toivio-vihakampanja oikein kumpuaa? Instatin mukaan https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005902338.html toppariparilta ei yhtään hävittyä kaksinkamppailua Kreikkaa vastaan.

Sakselan(/Väisäsen) toivoisin itse näkeväni Albinin tilalla Unkarissa.
Kannattelija

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 16.11.2018 klo 21:16:05

Olisiko Lam millainen vaihtoehto oikeaksi pakiksi? Muistaakseni on joskus sitäkin pelannut, mutta ei kyllä mitään hajua miten se on sujunut.

Lam pelasi muistaakseni debyyttikaudellaan Eredivisiessä jonkun pelin oikeana pakkina. Vieläpä ihan hyvillä arvioilla. Toisaalta ominaisuudet eivät tue ns. modernin pakin ihannetta. Puolustava kk tai topparin positio ovat luontevimmat ja varmaan ”pelipaikkauskovaisena” myös Riven valinnat.

Mico Virtasessa voisi olla potentiaalia ehkä jopa NL-pleijareihin.
ex_FDR

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 16.11.2018 klo 21:21:46

Toivoisin avaukseen Jenseniä Soirin paikalle. Soiri oli kovassa vireessä aiemmin syksyllä, mutta on vielä raakile eikä taso pysy ottelusta toiseen. Ainakin ajoittain Pyrylle riittäisi vaihdosta tulevan jokerikortin rooli, varsinkin Jensenin kunnossa ollessa.

Öö :D :D...kyllähän Jensen osoitti Kreikka-ottelussa hetkessä, ettei ole käyttökelpoinen tuolla laidassa. Kukaan ei pelannut koko ottelussa niin huonosti kuin Jensen sen 10-minuuttisen aikana...jonka onneksi valmennusjohto nopeasti tajusi. Sen sijaan kärjessä käyttökelpoinen.
Kannattelija

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 16.11.2018 klo 21:24:44

Onko Joona nussinut siskoasi vai mistä tämä sun pitkään jatkunut Toivio-vihakampanja oikein kumpuaa? Instatin mukaan https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005902338.html toppariparilta ei yhtään hävittyä kaksinkamppailua Kreikkaa vastaan.

Toivio on hoitanut pelit tasoonsa nähden loistavasti ja kiitos siitä. En koe minkäänlaista vihaa Joonaa kohtaan, mutta taso ei riitä pelillisesti ja toppariksi tarvitaan avuja myös avauspeliin. Pallonhallinta jää auttamasti vajaaksi jos vastustajan prässi joudutaan roiskimaan purkupalloina. Myös rotaatiota tarvitaan, jotta nähdään, mitä penkillä on tarjottavaa.
ex_FDR

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 16.11.2018 klo 21:53:34

Toivio on hoitanut pelit tasoonsa nähden loistavasti ja kiitos siitä. En koe minkäänlaista vihaa Joonaa kohtaan, mutta taso ei riitä pelillisesti ja toppariksi tarvitaan avuja myös avauspeliin. Pallonhallinta jää auttamasti vajaaksi jos vastustajan prässi joudutaan roiskimaan purkupalloina. Myös rotaatiota tarvitaan, jotta nähdään, mitä penkillä on tarjottavaa.

Totta, jos Suomella on joku osa-alue, jonka "taso ei riitä" näiden ottelujen perusteella, se on topparipari :D. Perustelu: eivät ole aivan täydellisiä pelaajia.

Rotaatio eri asia, mutta "ei riitä" kyllä aikamoista puhetta näiden otteluiden perusteella :D.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dreams can't be buy


Vastaus #39 : 16.11.2018 klo 21:59:30

Jonkun "Saulille/Tompalle kerrankin näyttöpaikka kun siihen on yhdessä matsissa varaa" -rotaatioargumentin voisi melkein ymmärtääkin, mutta sinä lähestyt tilannetta niinkuin toppareiden pelaamisessa olisi Suomen ensimmäinen ongelma, mikä nyt on aika perssilmäisesti analysoitu.

Ihan sama olisiko toppareina vaikka Moisander ja Carles Puyol, puhumattakaan jostakin Väisäsestä. Pallonhallinta kun jää kahden miehen keskikentällä silti vajavaiseksi jos niistä miehistä toinen löytää vapaita tiloja yhtä tiuhaan tahtiin kuin Joni Kauko tekee ja vastassa on Kreikka kotonaan.
Kigara

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 16.11.2018 klo 22:14:41

Mitä helvettiä täällä taas tapahtuu? :D

Toivio-Arajuuri ovat molemmat olleet koko syksyn Suomen parhaimpia. Toivio on nimenomaan, se joka osaa avata peliä monipuolisesti.

Esimerkiksi eilen ensimmäisellä puoliajalla ajassa 48 minuuttia 30 sekuntia Toivio syöttää 50 metrin pituisella upealla avauksella Tuomisen puolittain yksinläpi omalta alueelta.

Tuomista en lähtisi vaihtamaan sen takia, että epäonnistui kahdessa maalipaikassa. Ilman Tuomista Suomi ei voisi pelata yhtään korkeaapalloa.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2018 klo 22:22:44 kirjoittanut Kigara »
Vippi

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 16.11.2018 klo 23:57:43

Nollautuuko kortit ennen välieriä?
DAF

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK, Riveluutio


Vastaus #42 : 17.11.2018 klo 00:00:20

Nyt pitää ehdottomasti takoa, kun rauta on kuumaa. Voitto Unkarista olisi kaikinpuolin elintärkeä.

Miettikää sitä välierää kotikentällä ääriään myöten kansoitetulla remontoidulla Olympiastadionilla vastassa Israel.

Ei vaan ole vielä remppa valmis silloin kun niitä pelataan.

Noin muutenhan sunnuntain pelissä on helvetisti panosta Suomelle, ei siellä millään varamiehillä vedetä.
DAF

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK, Riveluutio


Vastaus #43 : 17.11.2018 klo 00:01:01

Nollautuuko kortit ennen välieriä?

Kortit ja keltaisista kiellot nollautuu, punaisista luonnollisesti ei.
Kannattelija

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 17.11.2018 klo 00:40:43

Totta, jos Suomella on joku osa-alue, jonka "taso ei riitä" näiden ottelujen perusteella, se on topparipari :D. Perustelu: eivät ole aivan täydellisiä pelaajia.

Rotaatio eri asia, mutta "ei riitä" kyllä aikamoista puhetta näiden otteluiden perusteella :D.

Tarkennuksena vielä, että toppariosastolle voisi olla tarjolla lisäarvoa. Muilla pelipaikoilla parhailla kynnelle kykenevillä mennään. Riittääkö taso, jää nähtäväksi.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #45 : 17.11.2018 klo 01:36:27

Toivion tilalle paremmin peliä avaavaksi toppariksi Väisänen, täältäkö luin?
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #46 : 17.11.2018 klo 01:54:31

Hyökkäykseen pitää saada terävyyttä ja jalkoja. Hengetön Kreikka oli vastassa 2. puoliajalla, eikä Suomi saanut mitään aikaan. Ja tämä peli kannattaa ottaa ihan tosissaan, koska kotietu maaliskuussa ois nannaa.
murdock

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 17.11.2018 klo 02:02:15

Toivion tilalle paremmin peliä avaavaksi toppariksi Väisänen, täältäkö luin?

Toivio on lihas.

Näkisin mielelläni Jensenin kärjessä, jos poika vain on kunnossa. Eilisen ja lyhyen bundes-pyrähtelyn perusteella vaikea sanoa onko pelituntuman puutetta vai eikö paikat tunnu hyviltä. Tuomista isompi ja parempi laukaus. Tilastoissa 9+5 Eredivisiessa ja 2 maalia maajoukkueessa.

https://www.youtube.com/watch?v=Ew3FXUuEOI8

https://youtu.be/DaM6NCKKoRU?t=72
https://youtu.be/722d3gQZn-M?t=117
Lihaani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Meidän Glen


Vastaus #48 : 17.11.2018 klo 13:26:04

Täältäkö luin että maajoukkue on paikka missä lepuutetaan Pukkia ja annetaan sääliminuutit "ei riittävän hyville avaukseen oleville pelaajille"? Maajoukkueen pitää pelata AINA parhaalla mahdollisella joukkueella pl. aasian höntsäkierros mihin ei mahdollisuuksia saada parhaita mukaan. Kokeiluja voi ja pitää tehdä niille paikoille mitkä ovat joukkueen hoikkouksia kuten Granlundin paikalle voisi huoletta kokeilla Saukkia joka on muutenkin tainnut pelata samalla paikalla Crotonessa. Ei se ainakaan huonompi voine olla mutta missään nimessä joukkeen tärkeimpiä ja parhaita ukkoja ei säästellä vaan aina täysillä parasta mahdollista tulosta hakemaan.
Lapinsiniset

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 17.11.2018 klo 13:35:46

Katsoin Jensenin tubevideon. Ilmanmuuta Jassen paikalle Unkaria vastaan.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 53
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa