FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.07.2019 klo 08:39:07 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Miten maajoukkueille laitapuolustajia  (Luettu 12382 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ehis

Poissa Poissa


: 16.11.2018 klo 16:43:16

Otetaas katsaus maajoukkueiden pelipaikkaan, joka on ollut ja on edelleen surkeassa tilassa. Junnu-majuissa aivan sama juttu.
Kun itse muistelee liukutaklaus-ylösiä, kossu helinejä, Mursun Kopteff-hassuttelua, Paxun Seba-Sorsa-neronleimauksia ja nyt jotain Granlundia, ei voi kun ihmetellä miten helvetin iso tasoero voi yhden pelipaikan pelaajalla olla muihin kenttäpelaajiin verrattuna. Joskus nämä hoituu hyvin taktiikan puitteissa (Köpi Kallio & Hodgson neverföget), mutta suurimmaksi osaksi on vaan pelätty että kuka kunnossa olevista laitapakeista loukkaantuu. (Toki joku voi miettiä, että eilen Kreikan maali tuli Urosen laidalta, mutta kyllä keskitystilanteessa petti laituri, eikä niinkään pakki.) Maalinedustapeli toimisikin sitten hyvänä opetusvideona, miten pakin (Granlund) ei tule puolustaa.
Tuntuu uskomattomalta, että Jugi Raitalan tasoisen pelaajan poissaolo voi huolestuttaa näinkin paljon, Urosesta puhumattakaan. Jos molemmat ovat poissa, veikkaan rivelution-kiimalle aikaista lerpahtamista. Jos taas tontti olisi edes vähän paremmin kondiksessa, väitän, että maju olisi saavuttanut jo jotain parempaa.

Mistä edes uusia juhareinejä? Pasanen hoiteli pakin hommaa myös hyvin, mutta olikin toppari. Hyvärinen vaikuttaa hyvältä kundilta, mutta sen jälkeen lyökin todella paljon tyhjää.

Vetoasin itse suomalaiseen junnukoutseihin, että laittasivat niitä parhaita sinne laitapakin tontille.
Vippi

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 16.11.2018 klo 16:53:07

Vetoasin itse suomalaiseen junnukoutseihin, että laittasivat niitä parhaita sinne laitapakin tontille.

Itsekin muistelen, että omana junnuaikana lahjakkaimmat puolustajat laitettiin toppareiksi ja myös keskikentällä ja hyökkäyksessä lahjakkaimmat kaverit pelasi keskellä. Onhan Suomen kovimmat kenttäpelaajat viime vuosilta pelanneet pääosan urastaan keskellä. Litmanen, Hyypiä, Eremenko, Hetemaj, Moisander, Pasanen jne. Kai sitten jo junnuissa löytyy keskeltä pelipaikka näille lahjakkaimille.
tab

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 16.11.2018 klo 17:56:48

U19-kisoissa laitapakkeina oli keskikenttäpelaajan paikalla seuroissaan pelaavat. Onko ketään tällaista pelaajaa maajoukkueen ringissä jota voisi käyttää poikkeuksellisesti laitapuolustajana? Olisiko lopputulos huonompi kuin veikkausliigapelaajia peluuttaessa?
Ehis

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 16.11.2018 klo 18:04:52

U19-kisoissa laitapakkeina oli keskikenttäpelaajan paikalla seuroissaan pelaavat. Onko ketään tällaista pelaajaa maajoukkueen ringissä jota voisi käyttää poikkeuksellisesti laitapuolustajana? Olisiko lopputulos huonompi?

No ne junnukisathan meni ihan putkeen.. Tosin koko puolustuslinja oli siellä ihan vitsi.
Ei Suomessa ole javier zanetteja tai philip lahmeja, joilta hoituu kumpikin paikka melko suvereenisti. Ovat kuitenkin saaneet kummallekin paikalle koulutusta. Suomesta tulee mieleen Veka Lampi, joka hoiti pakin roolia mukiinmenevästi.
Mieluiten ihan oman paikkansa pelaajia, koska näistä vääristä pelipaikoista ei tule kuin itku.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Megan Rapinoe


Vastaus #4 : 16.11.2018 klo 18:17:21

Arki-Kari oli kyllä hämmentävä tapaus. Seurastatus tai -historia ei ihan valtavasti eronnut albingranlundeista, sebasorsista tai jakkehurmeista, mutta niin vain sinivalkopaita päälle puettuna mies oli maajoukkueen johtava pelaaja joulukuusen avainpelipaikalla, kun jälkimmäisille tekisi mieli vain lyödä Nakke kouraan ja ohjata paskalle, stunttaamaan vaikka sitten Väisänen tai Toivio. ???

Ehkä Pirissä on majuesitysten osalta hiukan samoja piirteitä kuin Arkivuossa, mutta harmittavasti on umpivaspa kuten Uronenkin.
Pumba

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Therese Johaug


Vastaus #5 : 16.11.2018 klo 18:53:12

Juho Hyvärinen on avauksen oikea pakki EM-kisoissa.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 16.11.2018 klo 19:18:24

Eikös Paatelaisella ollut vahva näkemys, silloin kun hän itse kuvitteli projektinsa olevan hyvinkin pitkälle aikavälille suunnattu, että Nikolai Alho koulitaan tuleviksi vuosiksi runkopelaajaksi laitapakiksi maajoukkueelle...
kapten

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Kaikki suomalainen jalkapalloilu


Vastaus #7 : 16.11.2018 klo 21:19:48

Mistä edes uusia juhareinejä?

Tähän täytyy tarttua sen verran, että kai nyt pidät Urosta ja Raitalaa Reiniä parempina? Ainakin kun uraa katsotaan kokonaisuutena (ja kun muistetaan miten paljon Reini oli klesana), nousevat mielestäni sekä Jugi, että Jere mielestäni Reiskan edelle. Sen sijaan edellämainitun kaksikon takana on tällä hetkellä tyhjääkin tyhjempää, joten ymmärrän kyllä topingin tarkoituksen hyvin. Pahintahan tässä Suomen tilanteessa on, ettei oikeastaan yksikään toppari edes seurajoukkueessaan stunttaa laitapuolustajana. Itse laittaisin eniten toivoa Väisäseen, ja yrittäisin kouluttaa hänestä laitapuolustajan maajoukkueeseen. Albin Granlund selvisi joten kuten välttävästi eilen, mutta onhan selvää, että yhtään kovempia maita vastaan Suomi antaa suhteettoman paljon tasoitusta vastustajalle hänen tasoisensa pelaajan ollessa kentällä. Ero esim. Raitalan syöttötyöskentelyyn ja kaksinkamppailupelaamiseen oli suuri, vaikkei Raitalakaan nyt mitään loisto-otteita ole maajoukkueessa esittänyt.
Ehis

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 19.11.2018 klo 11:09:58

Tähän täytyy tarttua sen verran, että kai nyt pidät Urosta ja Raitalaa Reiniä parempina?

Pidän, mutta Reiskan tasoiselle pakille olisi todella kovasti käyttöä.
Albin rupeaa olemaan Rotenbergin tasoinen riippakivi ja kaikki huomasivat Toivion olleen selkeästi edellä. Okei, eihän eilen maalit menneet Granlundin piikkiin, mutta jo vartin hujakoilla varoitus ja edellisessä pelissä myös. Loppupeli onkin siksi jo vaikea.

Tähän sen verran vielä, että Juhani Ojala oli hyvä Riven aikasemmissa peleissä, joten jos mies on vaan suinkin kunnossa, voi Toiviota miettiä pakkina ja Judea keskustassa, eikä keskustan "äijämäisyys" tuosta kärsisi. On varauduttava ykköslaitapakkien poissaoloihin ja tässä yksi mahdollisuus.
Saukki tarvitsee rutkasti pelituntumaa ja kokemusta täyttääkseen tuon paikan, olkoonkin että toinen jakso oli Unkarissa parempi.
Lisbie

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 19.11.2018 klo 12:40:24

Mietin ihan samaa eilen. On se perkele, että Montrealin toppari on Suomen paras laitapakki, jota ilman ollaan aivan kusessa.

Pitääkö tässä tulla uskoon ja alkaa rukoilla, että Roni Peiposen kehitys ei täysin pysähtynyt loukkaantumisiin?
Kannattelija

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 02.12.2018 klo 16:17:17

Rautiaselta tuli taannoin hyvä ehdotus siirtyä kolmen topparin linjaan vaihtoehtoisesti. Koska, laadukkaat laitapakit on niukassa, voisi nykyisistä Väisänen, Arajuuri ja Toivio muodostaa linjan. Uroselle enemmän vapauksia ylöspäin vasemmalla ja oikealle voisi sovittaa esm. Soiria wing-backiksi. Aivan varmasti myös Halme tulee olemaan topparioptio Kanervan papereissa, mikäli jatkaa ykkösjengin mukana pelaavassa roolissa.

Karsintojen alkuun on kuitenkin lähdettävä kehittämään käytettyä systeemiä ja formaatiota, koska loppua kohden asetelma kääntyi heikompaan suuntaan osin vastustajan skauttaamisen johdosta. Ei saa jäädä leijumaan lohkovoittoon.
Mammuttikalkkuna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vahvat tekijät


Vastaus #11 : 02.12.2018 klo 23:22:11

Pitääkö tässä tulla uskoon ja alkaa rukoilla, että Roni Peiposen kehitys ei täysin pysähtynyt loukkaantumisiin?

Peiposesta ei ikinä tule vastausta laitapakkikysymykseen.
vasurinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta/valkotelevisioissa oikealle hyökkäävä Suomi


Vastaus #12 : 03.12.2018 klo 01:39:56

Tähän täytyy tarttua

Täytyyhän jarolaisen tarttua kun kokkolalaista kehutaan..

Ikuisuuskysymys?

http://futisforum2.org/index.php?topic=56427.0

Sakselaa ja Stavitskia rusketusreissulle mukaan dataa antamaan.
« Viimeksi muokattu: 03.12.2018 klo 01:42:35 kirjoittanut vasurinho »
Game

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomalainen jalkapallo


Vastaus #13 : 03.12.2018 klo 10:29:58

Pyry Soirihan on pelannut nyt muutaman ottelun oikeana puolustajana seurassaan.  Hyökkäyksessä Tuominen Pyryn tilalle laitaan ja piikkiin joku paremmin viimeistelevä.
Mombasa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Homovitun huutaminen


Vastaus #14 : 03.12.2018 klo 10:33:08

Pyry Soirihan on pelannut nyt muutaman ottelun oikeana puolustajana seurassaan.  Hyökkäyksessä Tuominen Pyryn tilalle laitaan ja piikkiin joku paremmin viimeistelevä.

Wingback on eri asia kuin laitapuolustaja Riven 442-systeemissä. Samat jauhannat on käyty jo Taylorin osalta.
Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 03.12.2018 klo 13:54:41

Erittäin epätodennäköinen pelaaja laitapakiksi mutta ei ole vielä mainittu joten laitetaan jokerikorttina pöytään Roman Eremenko. Pelasi laitapakkina Kiovan Dynamossa, joten ihan vieras pelipaikka ei kyseessä. Muutenkin täällä huudeltu että ei ole keskikentälle käyttöä ja Tuomisella kausari avaukseen joten menkööt sitten oikeaksi laitapakiksi.
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #16 : 03.12.2018 klo 14:02:44

Nostetaan nyt vielä Aapo Halmeen nimi nimenomaan laitapakiksi. Ei ideaali ratkaisu missään nimessä, mutta jos Leedsissä kolmen linjan laidan puolen toppari tulee tutuksi, niin ei mikään mahdottomuus. Pallollinen rauhallisuus ja taito riittää - ja jos Leedsissä saa kokemusta laidan 1vs1 pelaamisesta, niin ei paha ajatus ollenkaan. Ja väitän, että Riven silmissä realistisempi ajatus kuin Soiri tai Taylor. Rivellä laitapakeillä korostuu pakkius eikä laiturius: Granlund ja Toivio ovat olleet laitapakkeja ja Pirinen käynyt laiturina, mutta laiturit eivät ole tippuneet alaspäin.
Julkea bulbul

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #17 : 03.12.2018 klo 14:25:36

Huolimatta pakkiuden korostamisesta, Riven laitapakit ovat myös olleet hyvin vahvasti tukemassa hyökkäystä, jopa Toivio. Luulen, että Rive jatkossakin pitämään laitapakkilistan kärjessä joukkeissaan laitapakkina pelaavat (jopa Granlund), varalla hätätilanteita (joksi melkein nykyään lasketaan jo Raitalan puuttuminen) varten Toivio ja vielä pahemmassa hädässä joku yleensä korkeammalla laidalla pelaava. Noiden jälkeen saatetaan kokeilla nuorta kokematonta topparia, joka ei ole laidalla pelannut. Jos siis mahtuisi joukkueeseen eikä Toiviotakaan olisi siirrettävissä samalla vaihdolla topparin paikalta laitaan.
CarlesP

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 03.12.2018 klo 14:28:34

Anselmi Nurmela.
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #19 : 03.12.2018 klo 14:40:57

Huolimatta pakkiuden korostamisesta, Riven laitapakit ovat myös olleet hyvin vahvasti tukemassa hyökkäystä, jopa Toivio. Luulen, että Rive jatkossakin pitämään laitapakkilistan kärjessä joukkeissaan laitapakkina pelaavat (jopa Granlund), varalla hätätilanteita (joksi melkein nykyään lasketaan jo Raitalan puuttuminen) varten Toivio ja vielä pahemmassa hädässä joku yleensä korkeammalla laidalla pelaava. Noiden jälkeen saatetaan kokeilla nuorta kokematonta topparia, joka ei ole laidalla pelannut. Jos siis mahtuisi joukkueeseen eikä Toiviotakaan olisi siirrettävissä samalla vaihdolla topparin paikalta laitaan.

Olin jo muistuttamassa viime pelien tilanteesta, jossa Toivio piti vaihtaa puoliajalla laidalta keskelle, kun keskellä ei vaan pärjätty ilman häntä, mutta näköjään muisti teki tepposet enkä tuollaista esimerkkiä löytänytkään. Eli ehkä se Toivio on edelleen käytettävissä laidalle.

Korostan nyt sitä, etten minä pidä Halmetta mitenkään ihanteellisena enkä usko hänen kehittyvän uudeksi pasaseksi laidalle. Mutta juuri noihin hätätilanteisiin, joista puhut, ja jotka nykyisen materiaalin kapeuden takia on 1-3 loukkaantumisen päässä. Ja tietysti se vaatii sen, että Halme vakiinnuttaa peliajan. Laitalinkkejä en usko Riven käyttävän alhaalla, mutta se on uskon asia.
Ehis

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 03.12.2018 klo 16:20:02

Insigne vastaan Albin tulee olee kova.
Kannattelija

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 04.12.2018 klo 07:57:14

Kolmen topparin linja soveltuu Suomelle hyvin myös pitkällä aikavälillä, koska topparin tontille on hyvät näkymät talenttiosastolla. Heistä osa pelaa säännöllisesti myös seuroissaan kolmen linjassa, kuten Lam, Halme ja Sauli (ainakin Spalin aikoina). Raitalakin on esiintynyt pääosin topparina.
Game

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomalainen jalkapallo


Vastaus #22 : 04.12.2018 klo 13:41:06

Wingback on eri asia kuin laitapuolustaja Riven 442-systeemissä. Samat jauhannat on käyty jo Taylorin osalta.

En näe mitään syytä etteikö Pyry voisi olla myös yksi vaihtoehto tuohon pelipaikalle näin ylipäätänsä hyvien vaihtoehtojen puuttuessa.
Mombasa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Homovitun huutaminen


Vastaus #23 : 04.12.2018 klo 14:28:41

En näe mitään syytä etteikö Pyry voisi olla myös yksi vaihtoehto tuohon pelipaikalle näin ylipäätänsä hyvien vaihtoehtojen puuttuessa.

Minä näen sen ihan hyväksi syyksi, ettei Pyryllä ole kokemusta (eikä välttämättä niin hyviä ominaisuuksia) tuolla paikalla. Vaihtoehtoja on toki vähän, mutta on niitä Pyryä paljon parempia.
Kannattelija

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 04.12.2018 klo 15:12:22

Minä näen sen ihan hyväksi syyksi, ettei Pyryllä ole kokemusta (eikä välttämättä niin hyviä ominaisuuksia) tuolla paikalla.

Kuulemani mukaan ainakin viime peli oikeana wing-backina. Tiedä sitten...

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines