FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.03.2021 klo 08:22:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: UEFA Europa Conference League  (Luettu 65092 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Game

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 04.12.2018 klo 15:23:30

Kai Suomen mestari ainakin pääsee tähän suoraan?
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja vahvat suositukset


Vastaus #26 : 04.12.2018 klo 20:27:23

Karsintakaaviossa ei näytetä enää erikseen cup-voittajia.
Kassiesan foorumilta ...

The Scotsman newspaper:
"UEFA will leave it to individual associations to decide the criteria for earning a place, be it through league placing or cup."
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #27 : 04.12.2018 klo 22:56:53

Eli mitä tämä tarkoittaa suomalaisseuroille:

Mestarille tämä luo uusia mahdollisuuksia

Mestareiden liigan 4. karsintakierroksen voitto vie Mestareiden liigaan.
Mestareiden liigan 4. karsintakierroksen tappio vie EL:ään.

Mestareiden liigan 3. karsintakierroksen tappio vie EL:n viimeiselle karsintakierrokselle. Voitto siinä ja paikka EL:n lohkovaiheessa. Tappio siinä ja paikka EL2:n lohkovaiheessa.

Mestareiden liigan 2. karsintakierroksen tappio vie EL:n 3. karsintakierrokselle. Voitto siinä vie EL:n viimeiselle karsintakierroksella ja takaa vähintään EL2:n lohkopaikan. Tappio tässä vie vielä EL2:n viimeiselle karsintakierrokselle.

Jopa mestareiden liigan 1. karsintakierroksen tappio antaa vielä mahdollisuuden yrittää uudelleen. EL2:n lohkovaiheeseen pääsy vaatisi ensin kaksi otteluparin voittoa toisia mestareiden liigan 1. kierroksella tippuneita mestareita vastaan ja sitten vielä yhden otteluparin voiton, jossa vastustajaksi voi tulla myös mestareiden liigan 2. karsintakierroksella tippunut joukkue.

Taatusti siis ainakin kaksi europeliä ja todennäköisesti neljä.

"Normivuonna", jossa Klubi voittaa ekan vastustajan ja häviää toiselle, sillä tulee olemaan sen jälkeen yksi yritys EL:n ja sitten toinen EL2:n puolella.

Eiköhän tämä tarkoittane lohkopaikkaa Klubille aina muutaman vuoden välein.


Muille tämä ei tuo hirveän isoja muutoksia.

Nyt karsitaan EL2:een, kun aikaisemmin karsittiin EL:ään. Yhä on voitettava neljä otteluparia päästäkseen lohkovaiheeseen. Ekalta kierrokselta vastukset helpottuvat ja itse asiassa suomiseurat ovat jopa todennäköisesti sijoitettuja. Mukana siis seuroja liitoista 30. (tällä hetkellä Slovakia) - 55. (San Marino). Suomi on 38. Tältä kierrokselta pitäisi mennä pääsääntöisesti jatkoon.

Toisella kierroksella tulee mukaan seuroja maista numero 7. (Portugali) - 30. Tässä siis mukana kaikki Ruotsit, Norjat, Tanskat yms. Tästä hyvällä tuurilla parhaat jatkavat.

Kolmannella ja neljännellä kierroksella tulee mukaan sitten lisää seuroja liitoista 1.-15. Näissä jatkoonpääsy sitten sitä, että joku italian seitsemäs seura ei innostu tästä jämäkilpailusta ja lähettää akatemiajenginsä. Yleensä lohkovaihe jäänee kuitenkin kaukaiseksi haaveeksi.
Micky Lee

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 05.12.2018 klo 11:16:20

Toisaalta Suomihan tipahtaa tuolta sijalta 38 jos ei ensi kesänä tule menestystä. Eli aika lähellä ollaan sitä tilannetta, että ei olla sijoitettuja vaikka kisataan pahnan pohjimmaisten kanssa.
Jsn

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 07.12.2018 klo 10:00:34

Laskin tämän vuoden tiedoilla EL2:n hypoteettisen ensimmäisen karsintakierroksen sijoitetut ja sijoittamattomat. Yksikään suomalaisista joukkueista ei olisi ollut sijoitettuna edes ensimmäisellä kierroksella. Tilanne ei siis muutu sen osalta, mutta sijoitettujen joukkueiden taso on totta kai heikompi kuin nykyisen Eurooppa liigan vastaavalla karsintakierroksella. Suomalaisista joukkueista vain HJK:lla (8.000), IFK Mariehamnilla (1.500) ja SJK:lla (1.500) on enemmän joukkuepisteitä kuin suomalaiset joukkueet saavat maapisteistä (1.380). Suomalaisista joukkueista siis vain HJK olisi ollut sijoitettuna tänä vuonna EL2:n ensimmäisellä karsintakierroksella.Sitten vähän spekulaatiota jatkosta. Koska pääseminen toiselle kierrokselle helpottuu jatkossa, tulee alimman sijoitetun joukkueen coefficient (suomeksi?) nousemaan ensimmäisten vuosien aikana vuoden 2021 jälkeen. Vaikea sanoa, mihin raja tulee asettumaan, mutta veikkaisin, että vähintään 2 pisteen tasolle.

Jokaisesta selvitetystä karsintakierroksesta saa 0,5 joukkuepistettä. Jotta joukkuepisteet nousisivat 2 pisteeseen, edellyttäisi se ensimmäiseltä kierrokselta jatkoonpääsemistä neljänä vuotena viiden vuoden sisällä. Ja sitä ennen täytyisi toki saada joka vuosi europaikka liigasta tai cupista. Vaihtoehtoisesti riittäisi pääsy kolmannelle karsintakierrokselle kahtena vuotena. Ja vasta näiden saavutusten jälkeen saisi siis ensimmäistä kertaa ennakkoon, tai ainakin rankingien perusteella itseään huonomman vastustajan. SJK:lla ei vanhene joukkuepisteitä seuraavan kahden vuoden aikana, joten päästessään Eurooppaan ja voittaessaan edes yhden karsintakierroksen, saattaisi SJK hyvin olla sijoitettu EL2:n alkaessa.
Jsn

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 07.12.2018 klo 10:10:19

Mestarien osalta sijoitettuna oleminen on oikeastaan entistäkin tärkeämpää. Jos on mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella sijoitettuna ja onnistuu siitä huolimatta häviämään, jatkaa joukkue kuitenkin sijoitettuna UEL2:n mestaripolulla kierrokset Q2 ja Q3. Playoff-kierroksella joukkuepisteillä ei ainakaan tällä hetkellä käytössä olevilla säännöillä ole merkitystä, vaan UEL:n Q3:lla hävinneet ovat sijoitettuja joukkuepisteistä huolimatta.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #31 : 07.12.2018 klo 23:02:05

Kiitokset laskennasta!

Tosin pisteytys muuttui täksi vuodeksi. Jokainen EL-karsinnoissa tänä vuonna ollut suomalaisseura (Lahti, Ilves, Kuopio) keräsi yhden pisteen vain olemalla mukana ensimmäisellä karsintakierroksella. Sen jälkeen jokaisesta selvitetystä kierroksesta tulisi aina puoli pinnaa lisää. Koska KuPS on mukana ensi kesänäkin on sillä vähintään kaksi pistettä. Toki pisteinflaatio nostaa tuota sijoitettujen rajaakin.
Kankkunen

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 08.12.2018 klo 16:35:15

Kiitokset laskennasta!

Tosin pisteytys muuttui täksi vuodeksi. Jokainen EL-karsinnoissa tänä vuonna ollut suomalaisseura (Lahti, Ilves, Kuopio) keräsi yhden pisteen vain olemalla mukana ensimmäisellä karsintakierroksella. Sen jälkeen jokaisesta selvitetystä kierroksesta tulisi aina puoli pinnaa lisää. Koska KuPS on mukana ensi kesänäkin on sillä vähintään kaksi pistettä. Toki pisteinflaatio nostaa tuota sijoitettujen rajaakin.
Jep, pisteytyksen muuttuminen tulee nostamaan joukkuepisteitä reippaasti. Nopeasti laskettuna esim. Trakain pisteet, jotka vanhalla systeemillä laskettuna olivat 1.750, olisivat olleet uudella systeemillä laskettuna 5.500. Listan häntäpään Bala Townin pisteet nousisivat vastaavasti 1.000 -> 4.000. Sijoitetun raja tullee menemään jonnekin 6.000 pintaan pitkällä tähtäimellä. Jos suomalainen joukkue haluaa olla sijoitettu tuolla, pitää sen käytännössä päästä Eurooppaan karsimaan joka vuosi.

Hieno uudistus Uefalta, ja hyvä mahdollisuus suomalaisjoukkueille (mestarille) päästä lohkovaiheeseen Ylos. Jos Klubi onnistuisi joskus pääsemään sijoitetuksi tsämppärin ensimmäiselle kierrokselle tuolla uudella systeemillä, arvioisin lohkovaiheen olevan todennäköisempi kuin ulos jäämisen.

EL2:ssa saattaa muuten olla enemmän mestareita kuin Mestareiden liigassa:
Mestareiden liiga = 14 mestaria
EL = 4 - 15 mestaria
EL2 = 5 - 16 mestaria
kustaa vaasa

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 08.12.2018 klo 17:56:18

Ketkä sinne varsinaiseen eurooppaliigaan vastedes pääsee, kun vissiin Suomesta ja muista pikkumaista ei ole sinne enää mitään asiaa? Ellei sitten satu voittamaan koko tätä UEL2 höntsää.
Kankkunen

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 08.12.2018 klo 18:22:38

Ketkä sinne varsinaiseen eurooppaliigaan vastedes pääsee, kun vissiin Suomesta ja muista pikkumaista ei ole sinne enää mitään asiaa? Ellei sitten satu voittamaan koko tätä UEL2 höntsää.
Kassiesan foorumilla joku simuloi uuden järjestelmän tämän vuoden karsintajoukkueilla. Eurooppaliiga näytti tältä:
Lainaus
A

Dynamo Kiev
AC Milan
Real Betis
Stade Rennais

B

Red Bull Salzburg
Lazio
Qarabağ
Videoton

C

Villarreal
Celtic
Feyernoord
Slavia Prague

D

Olympiacos
Ludogorets
FK Krasnodar
Zurich

E

Bayer Leverkusen
Sporting Lisbon
Fenerbahçe
Sheriff Tiraspol

F

Basel
PAOK
Bate Borisov
Standard Liège

G

Arsenal
Legia Warsaw
Dinamo Zagreb
Spartak Moscow

H

Chelsea
Marseille
Astana
Eintracht Frankfurt

ja EL 2 tältä:
Lainaus
Group A:
Braga
Burnley
Zorya Luhansk
Trnava

Group B:
Sparta Prague
Feyernoord
Atalanta
Jablonec

Group C:
Besiktas
Maccabi Tel-Aviv
Rosenborg
Rangers

Group D:
APOEL
AA Gent
Vorskla Poltava
Akhisarspor

Group E:
Sevilla
Rijeka
Hapoel Be'er Sheva
Shkëndija

Group F:
Copenhagen
Partizan Belgrade
HJK Helsinki
CFR Cluj

Group G:
Zenit St. Petersburg
Legia Warsaw
Sheriff Tiraspol
Dudelange

Group H:
Basel
RB Leipzig
Bordeaux
The New Saints
Concentrate

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 08.12.2018 klo 21:27:54

Simuloidussa maillissa ei näyttäyisi olevan suurta tasoeroa UEL:n ja UEL2:n välillä. Sinänsä hieman tylsää, mutta toki kannattajia kiinnostaa aina mitata seuransa tasoa muissa eurooppalaisissa sarjoissa pelaavia joukkueita vastaan.

Itse kannatan uudistusta. Askel kohti dynaamisempaa eurooppalaista turnaustoimintaa. Norsunluutornin laajennus tekee hyvää pienempien maiden joukkueiden eurokokemuksen karttumiselle.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #36 : 08.12.2018 klo 22:09:03

Itse kannatan uudistusta. Askel kohti dynaamisempaa eurooppalaista turnaustoimintaa.

Mä olen vähän varauksellisempi tälläisistä hankkeista, jotka vievät kohti eurooppalaista jalkapallopyramidia. Kohta tästä sitten todetaan, että pyramiidin ylintaso voidaankin irroittaa eurooppalaiseksi superliigaksi, jolla ei ole enää mitään kytköstä kansallisiin sarjoihin.
kustaa vaasa

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 09.12.2018 klo 07:48:42

Itse kuulun muutosvastarintaan ja olen suoraan sanottuna huolissani tämän uudistuksen vaikutuksista. Paljon parempi vaihtoehto olisi ollut yksinkertaisesti laajentaa nykyistä eurooppaliigaa sen sijaan että luodaan kokonaan uusi alemman tason liiga. En usko että tämä uudistus palvelee ketään muuta kuin Euroopan huippuseuroja, jotka saavat entistä paremmin pelailla omassa sarjassaan. Eli askel kohti Superliigaa on otettu.

Muutenkin itseä hieman häiritsee tämä kansainvälisten otteluiden lisääminen sillä se väistämättä lisää seurojen matkustamista ja siten myös ympäristönkuormitusta.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 09.12.2018 klo 14:17:10

Kohta tästä sitten todetaan, että pyramiidin ylintaso voidaankin irroittaa eurooppalaiseksi superliigaksi, jolla ei ole enää mitään kytköstä kansallisiin sarjoihin.

Mukava huomata, että Tiksakin on joissain väistämättömissä asioissa konservatiivinen jäärä. Eli tähänhän tämä väistämättä menee, enkä itse osaa siitä hirveän pahoillani olla. Minulle nyt tuo seurajoukkuejalkapalloilu ei niin valtavan paljon merkitsekään.
Kiitaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #39 : 09.12.2018 klo 16:21:25

Kun noita UEL2:n lohkoja katsoo niin kyllähän ne kovia on. Omaan silmään tämä uudistus vaikuttaa ihan hyvältä.
Demian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Salimarkot


Vastaus #40 : 09.12.2018 klo 16:35:23

Feyernoordilla (sic) pitäisi kiirettä kun pitäisi simulaation mukaan pelata yhtäaikaisesti UEL ykköstä ja kakkosta.
valloittaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFC Ajax & Idän Punaiset


Vastaus #41 : 09.12.2018 klo 21:23:55

Feyernoordilla (sic) pitäisi kiirettä kun pitäisi simulaation mukaan pelata yhtäaikaisesti UEL ykköstä ja kakkosta.

Yhtä tukala tilanne olisi Baselilla, Legialla ja Sheriff Tiraspolilla.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #42 : 10.12.2018 klo 07:03:44

Mukava huomata, että Tiksakin on joissain väistämättömissä asioissa konservatiivinen jäärä. Eli tähänhän tämä väistämättä menee, enkä itse osaa siitä hirveän pahoillani olla. Minulle nyt tuo seurajoukkuejalkapalloilu ei niin valtavan paljon merkitsekään.

Entäs jos Rakuunat tekisivät paluun ja kamppailisivat eurosijoista? :)

Joo, kyllähän se kehitys väistämättä menee superliigaa kohti, mutta sen verran paljon hitausmomenttia tämän lajin rakenteiden uudistumisessa on, että me puhutaan vuosikymmenistä.

Jossain vaiheessa kun kuitenkin välttämätöntä rakentaa visio siitä miltä seurajalkapalloilu superliigan alla näyttää. Enkä ole kauhean vakuuttunut siitä, että pyramidihierarkia, jossa jotkut sjkt ja kupsit skabaavat eurooppalaisen pyramidin kuudennella tasolla koillislohkossa olisi se paras ratkaisu. Olisikohan jenkkien yliopistourheilusta mitään opittavaa siitä kuinka järjestetään mantereen laajuisen ammattilaisliigan oheen kiinnostava sarja tuhansille joukkueille.
puhumaton pää

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Veikkausliiga


Vastaus #43 : 23.12.2018 klo 11:19:00

Veikkausliigajoukkueiden näkökulmasta jo nykyinen mestareiden liiga on sellainen Superliiga, johon ei ole ikinä mitään asiaa. Ei nyt eikä tulevaisuudessa.

Tässä uel2 -konseptissa on veikkausliigan näkökulmasta ainoastaan hyviä puolia. On parempi, että päästään edes johonkin liigaan mukaan, kuin se ettei päästäisi ikinä mihinkään. Tämä voisi olla seurajoukkueiden "kansojen liiga", joka saa kotimaisten joukkueiden kiinnostuksen nousemaan menestyksen myötä uudelle tasolle. Toki tässäkin sitä menestystä tulisi harvoin ja ehkä vain HJK:lle, mutta lohkovaihe ei olisi enää täysi mahdottomuus.Micky Lee

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 24.12.2018 klo 08:21:07

Turha tässä tosiaan on suomalaisjengien haikailla kohtaavansa jotain Barcelonaa kun ei ne isot pojat halua meiän hiekkalaatikolla enää leikkiä.
Hexadecimal

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pallo maaliin lisäajan lisäajan lisäajalla


Vastaus #45 : 29.07.2019 klo 00:09:08

Herätelläänpäs tätäkin keskustelua henkiin. Onko kuulunut mitään uutta sitten viime joulukuun? Mielenkiintoiselle vaikuttaa ainakin tämä idea jos ajatellaan suomalaisjoukkueiden mahdollisuuksia. Tuosta mitä katsoin simuloitua lohkovaihetta niin aika mielenkiintoisia ja todella kovia joukkueita on mukana siitä huolimatta, että kyseessä on vasta 3. korkein seurajoukkueturnaus. Varmasti pelit kiinnostavat katsojiakin.

Olisiko käytännössä niin, että tuonne tulee oma karsintapolku ja sitten voi päästä esim. häviämällä EL:n playoffs-kierroksella?
« Viimeksi muokattu: 29.07.2019 klo 00:14:49 kirjoittanut Hexadecimal »
kuppi-istuin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Timo Jutila


Vastaus #46 : 29.07.2019 klo 08:53:21

Näkisin kyllä Veikkausliigajoukkueille tässä mahdollisuuksia, kv-pelit kiinnostavat yleisöä ja nuoret suomalaispelaajat ovat mahdollisesti useammin eurooppalaisessa näytetikkunassa. Olisin ehkä itsekin tehnyt laajennuksen kuitenkin niin, että nykyisen eurooppaliigan lohkoja olisi lisätty, jolloin uusi sarja ei olisi kategorisesti jämäsarja joukkueille, jotka eivät oikeisiin peleihin selvinneet.
PG

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa


Vastaus #47 : 29.07.2019 klo 09:05:10

Tämä kilpailu kiinnostaa todella paljon. Muille tästä saatavat rahat ovat yksi tyhjän kanssa, mutta suomalaisille joukkueille kelpaavat irtosatasetkin (ei tuhannet :( ). Mitään varsinaisia mahdollisuuksia jokavuotisiin lohkovaihepaikkoihin en näe, koska nykyisellään 1-2 joukkuetta vuodessa "tekee mitä pitääkin" vottamalla islantilaiset ja muut paskat, kun taas nottikset, ilveet, apinat ja muut tekevät kansainvälisissä peleissä mitä heidän ilmeisesti pitääkin tehdä suomifutiksen päälle kusemiseksi.

Klubin mestaruuden menettäminen tulee vähän huonoon aikaan. Europeleihin selviytyminen on ensi kauden osalta hankalaa, jonka takia tulee roima pudotus joukkuepisteisiin. Tämä taas hankaloittaa tähän normaalisuorituksella hyvinkin saavutettavissa olevaan lohkovaihepaikkaan kurkottamista.

Yleisellä tasolla toivon, että tämä tuo puolin ja toisin tutuksi uudenlaisia futismaita. Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Kroatia, Serbia ja vastaavat ottavat tämän riemuiten vastaan. Luulisin, että suht lyhyessä ajassa näistä maistaa alkaa tulemaan suomalaisille suht tuttuja vastustajia, ja pelit kiinnostavat. Nykyisellään joku Spartak Subotica kiinnostaisi varmaan saman verran kuin Vikingur.
Jema Pelle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #48 : 29.07.2019 klo 09:28:17

Olisiko käytännössä niin, että tuonne tulee oma karsintapolku ja sitten voi päästä esim. häviämällä EL:n playoffs-kierroksella?

Tiksan viestissä ylempänä asia on kerrottu hienosti:

http://futisforum2.org/index.php?topic=223984.msg12049793#msg12049793

Käytännössä mestari on ainoa, jolla on mahdollisuus päästä lohkovaiheeseen. Tekee Klubin palapelin suht haastavaksi. Mestarina kahdeksan eurokarsintapeliä ja lohkovaihe taitaa tarkoittaa 11 peliä sarjan lisäksi. Samalla pitäisi voittaa mestaruus uudelleen ja jos ei ole 2-3 parhaan joukossa niin luultavasti tulee vielä loppusarjan jälkeen Veikkausliigan EL-lopputurnaus. Tajuton otteluruuhka, joten rosterin pitää olla laaja ja laadukas. Toki sarjajärjestelmä saattaa muuttua ennen tuota.
kovafanipallo

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 24.09.2019 klo 21:29:54

Tämä uusi kilpailu on nyt julkistettu ja nimi on siis UEFA Europa Conference League. Vähän tuli oksua suuhun, kun tuon tokaisi ääneen.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa