FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.04.2020 klo 21:09:14 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4]
 
Kirjoittaja Aihe: UEFA Europa Conference League  (Luettu 39832 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFCA


Vastaus #75 : 07.10.2019 klo 18:05:59

Nyt kun eri näkökulmasta asiaa katsoo niin itsestä näyttää että seurajoukkueturnaukset ovat siirtymässä vähän kuin sarjamuotoiseen muotoon. Noin kun ajattelee niin Suomen - tai minkä tahansa pienemmän maan seurajoukkueen - pitäisi "noustakseen" kovimpaan sarjaan pitäisi voittaa ainakin pari vastustajaa jotka ovat taloudellisesti jo ihan eri luokassa. Lähtökohtaisesti vaikkapa HJK:n pääsyä Mestarien Liigaan kun lähtee siitä että matkalla pitää voittaa tukku muita pienempien maiden seuroja ja siihen päälle kaksiosaisissa otteluissa pari seuraa joiden ringin yksittäiset pelaajat parhaillaan maksavat moninkertaisesti yli oman seuran vuosibudjetin niin aika toivottomaltahan se kuulostaa.

Tietysti urheilullisesti tuossa ei ole mitään väärää mutta tuon ns. "ohituskaistan" poistuminen voi myös supistaa niin että huiput pelaavat vain huippuja vastaan ja loput sitten keskenään. Aina isotkaan taloudelliset erot eivät ole takuu siitä että isompi voittaa murskaavasti. Nyt Eurooppa- liigassa sentään nähdään vielä näitä Östersunds-Arsenal- matseja mutta voivat nekin olla tulevaisuudessa historiaa. Ja on siinä sekin että kiinnostaako pikkumaissa käydä katsomassa europelejä vuodesta toiseen pelkästään toisen pikkumaan seuroja vastaan?
roctum

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nummelan Palloseura, Keith Armstrong, Huuhkajat


Vastaus #76 : 07.10.2019 klo 19:32:25

Minä en ole tästä samaa mieltä. Urheilullista on se, että samoilla säännöillä kaikille ratkaistaan voittajat ja urheilullisesti parhaat pääsevät osallistumaan eikä ne, jotka kabineteissa päätetään. Nykyinen jalkapallon Eurooppalainen kilpailujärjestelmä taas ei ole kovin urheilullinen, kun pienten maiden heikoilla joukkueilla on ohituskaista ylemmille tasoille ja toisaalta maakiintiöt rajoittavat hyvien seurojen määrää.

Samoilla säännöillähän modernissa futiksessa ei nimenomaan pelata: arabisheikit, Kiinan valtio ja kansainväliset sijoitusyhtiöt puskevat rahaa sisään ja hämärtävät reilun kilpailun sääntöjä. Financial Fair Play ei toimi, ja isot seurat voivat käytännössä ryöstää pelaajat kasvattajaseuroistaan.

UEFA:n seurajoukkuekilpailut tarjoavat oikeiden talouden sääntöjen mukaan toimiville pienille seuroille mahdollisuuden saada isojen syöttöporsaiden pöydistä tippuvia pullanmuruja. Urheilulliset arvot ovat hiljalleen Bosman-säännön jälkeen rapautuneet, ja tilalle on tullut entistä raaempaa urheilubisnestä ja rahamiesten vehkeiden mittailua.

UEFA:n pienemmille futismaille tarjoamat väylät eivät ole mikään oikoreitti, vaan mitätön kompensaatio siitä ruohonjuuritason työstä, jonka hedelmistä likaisella rahalla operoivat jättiseurat ja niiden toimintaa rahallisesti tukevat turistifanit nauttivat.
« Viimeksi muokattu: 07.10.2019 klo 19:49:02 kirjoittanut roctum »
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #77 : 07.10.2019 klo 19:36:01

Minä en ole tästä samaa mieltä. Urheilullista on se, että samoilla säännöillä kaikille ratkaistaan voittajat ja urheilullisesti parhaat pääsevät osallistumaan eikä ne, jotka kabineteissa päätetään. Nykyinen jalkapallon Eurooppalainen kilpailujärjestelmä taas ei ole kovin urheilullinen, kun pienten maiden heikoilla joukkueilla on ohituskaista ylemmille tasoille ja toisaalta maakiintiöt rajoittavat hyvien seurojen määrää.

Nykyinen Eurooppalainen jalkapallo on vähän niin kuin Veikkausliigassa olisi oma ohituskaista pikkuseuroille, niin että esimerkiksi kaikki korkeintaan 5000 asukkaan syrjäseutujen kuntien joukkueet pelaisivat joka vuosi cupin kahdesta paikasta Veikkausliigaan. Joka vuosi pari pikkuseuraa pääsisi heittopussiksi Veikkausliigaan ja saisi muhevat tv-rahat. Toisaalta samaan aikaan esimerkiksi Uudellamaalta, Varsinais-Suomesta tai Pirkanmaalta olisi kiintiö, jonka mukaan alueelta vain yksi seura voisi pelata Veikkausliigassa, ihan riippumatta miten monta sarjaan urheilullisesti riittävää seuraa olisi, että alueellisesti mahdollisimman paljon joukkueita pääsisi mukaan.

Tämä olisi ehkä alueellisesti suunnattu heikompia suosiva sarjajärjestelmä, mutta en sitäkään kovin urheilullisena pitäisi.

Kun yleisesti eurooppalaisissa sarjoissa kilpaillaan lähinnä siitä, että kellä on suurin rahasäkki taustalla, niin on kovin tekopyhää huudella tässä kohtaan jostain urheilullisuudesta. Siinä mielessä on todella tekopyhää huudella jostain urheilullisuudesta tässä kohtaan kun järjestelmä nimenomaisesti pyrkii tasaamaan niitä mahdollisuuksia ja siten parantamaan urheilullisuutta.
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #78 : 08.10.2019 klo 14:15:14

Siinä mielessä on todella tekopyhää huudella jostain urheilullisuudesta tässä kohtaan kun järjestelmä nimenomaisesti pyrkii tasaamaan niitä mahdollisuuksia ja siten parantamaan urheilullisuutta.

Meillä taitaa olla eri käsitys, mitä urheilu ja urheilullisuus tarkoittaa. Minun käsitykseni urheilusta ja urheilullisuudesta on, että siinä ratkaistaan parhaat kentällä. Jos jollain on huonompi joukkue, koska ei ole riittävästi rahaa tai riittävä hyviä pelaajia, niin sitten on.

Tulonsiirrot tai köyhäinapu ovat sitten vähän kilpaurheilun ulkopuolisia asioita. Jossain tapauksissa voidaan kyllä saada parempi kaupallinen menestys jonkinlaisella tuottojen jaolla, mutta en näe että paras tapa siihen on päästää esimerkiksi UCL:ään urheilullisesti riittämättömiä joukkueita oikoreittiä.

Minä lähtisin siitä, että UCL:ään pitäisi jatkossa päästä vain menestymällä UEL:ssä, ihan niin kuin Veikkausliigaan päästäkseen pitää läpäistä ykkönen. Tämä uusi Europa Conference League taas voisi hyvin toimia karsintana UEL:ään, ihan kuten Suomen ykköseen pääsee kakkosesta. Samalla maakiintiöistä olisi syytä luopua tai ainakin niitä pitäisi selvästi  lieventää niin että suurempi osa Euroopan parhaista pääsisi mukaan.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #79 : 08.10.2019 klo 14:32:17

Meillä taitaa olla eri käsitys, mitä urheilu ja urheilullisuus tarkoittaa. Minun käsitykseni urheilusta ja urheilullisuudesta on, että siinä ratkaistaan parhaat kentällä. Jos jollain on huonompi joukkue, koska ei ole riittävästi rahaa tai riittävä hyviä pelaajia, niin sitten on.

Itse määrittelen urheilullisuuden siten, että kaikille annetaan sama mahdollisuus menestyä. Se, että jollakulla on täysin ei-urheilullisista syistä enemmän rahaa kuin toisilla, on suurin mahdollisuuksien epäsuhta tällä hetkellä eurooppalaisessa futiksessa.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #80 : 08.10.2019 klo 17:33:05

On Petterin mielestä urheilullista vai epäurheilijamaista, että pelaaja potkaisee pallon kentältä jos toisen joukkueen pelaaja on loukkaantuneena?
Mulle sanaan "urheilullisuus" sisältyy myös tietty fairplay-aspekti ja sitä edustaa juuri esim. olympialaisten tai eri lajien mm-kisojen maakiintiöt tai edes pieni mahdollisuus pikkumaille päästä mestareiden liigaan.
Mutta, kuten sanot, voinemme olla yhtä mieltä siitä, että olemme eri mieltä siitä mitä "urheilullisuus" tarkoittaa.

Kyllä siellä miesten sadan metrin finaalissa on aina kahdeksan pirun kovaa juoksijaa vaikka viidenneksi paras amerikkalainen ei olekaan mukana vaan joku mikronesialainen pääsi karsintaeriin. Samoin mestareiden liigan pudotuspelivaiheessa on aina 16 pirun kovaa jengiä vaikka joku bate tai astana olisikin ollut mukana lohkovaiheessa Englannin kuutosen sijasta.

Muuten, mitä tuohon Veikkausliiga esimerkkiisi tulee: meillähän on kiintiö Ykkösessä, että sinne pääsee joka vuosi yksi joukkue pohjoisesta, yksi idästä ja yksi lännestä.

 
Sivuja: 1 ... 3 [4]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines