FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.08.2019 klo 06:23:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Kirjoittaja Aihe: JäPS 2019 - tasaista kyytiä  (Luettu 52663 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
KTFC21

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS, BWFC, Huuhkajat


Vastaus #150 : 27.07.2019 klo 20:52:45

Top 4 Tuoppi
Laisto

Poissa Poissa


Vastaus #151 : 03.08.2019 klo 10:39:51

Kuntopuntarin kärkipaikkaa puolustetaan tänään kotikentällä, vastassa MiPK. Kevään alavireessä JäPS sai kärsään 4-1, mutta sen jälkeen tuuli on kääntynyt. Mikkelissä 5 viimeisestä pelistä vain 1 voitto, en näe mitään syytä miksi tuo saldo paranisi tänään yhtään.
1947

Poissa Poissa


Vastaus #152 : 11.08.2019 klo 18:20:54

Raportti Viikingit pelistä JäPSin sivuilta:

Väkinäistä hymyä

Sarjakakkoselta otettu vieraspiste voisi joskus hymyilyttää leveästi, mutta Vuosaaren lauantai-illassa hymyt olivat hyvin väkinäisiä, jos niitä ylipäätään näki. Kakkosen kärjen osalta Viikinkien ja JäPSin pelaama tasatulos 1-1 (0-0) hymyilytti varmaan leveimmin Mikkelissä, kun kumpikin sarjakärkeä uhkaava joukkue menetti kaksi pistettä keskinäisessä kamppailussa.

Tasatulos oli sinällään varsin oikeudenmukainen lopputulos kahden hieman kokoonpanonsa kanssa tuskailleen joukkueen välisessä koitoksessa. Vuosaarelaisilta puuttuivat kokoonpanosta pitkäaikaispotilaat Jesse Mutikainen ja Nemanja Biga sekä hiljattain ilmeisesti vanhuuttaan reitensä loukannut kippari Teemu Honkaniemi. Kärkimies Joel Paatelaista valmentaja Alexander Baranov ei enää osannut edes kaipailla. JäPSin ryhmän etukäteistehoja kuluttivat pohjevammainen Herkko Kuosa ja henkilökohtaisella syylomalla ollut maalitykki Kron Rexhepi. Hymyistä mainittakoon vielä Viikinkivalmentaja Baranovin päivän levein hänen saatuaan tietää juuri Rexhepin poissaolosta.

JäPS-koutsi Osku Partonen apuineen oli rakennellut ryhmitystään hartaan pohdinnan kautta. Altti Mäkinen oli luonnollinen valinta maalin suulle ja puolustuslinja oli melko lailla yllätyksetön. Luotettava topparipari Olli Valto ja Roope Autio jatkoivat keskellä ja laitojen pitävyydestä huolehtivat Jesse Paananen vasemmalla ja Atte Hoivala oikealla. Eniten päänvaivaa valmennukselle oli varmasti keskikentän organisoinnissa. Justus Kauppisen ja Ville Aholan lähtö Ameriikan ihmemaille ja Herkko Kuosan poissaolo eivät olleet helppoja paikattavia. Jesse Sundström oli selkeä valinta keskelle ja Hedi Khayat vasempaan laitaan. Puuttuvat reiät kuroivat umpeen Ala Alaeddine ja Kalle Kurittu. Kron Rexhepin paikan kärjessä paikkasi Akseli Pohjantähti, joka muodosti Tuure Nummen kanssa iskuryhmän yläkertaan.

Ottelun alku lupaili hyvää ja aktiivista futista. Kotijoukkue pääsi ensimmäisenä kokeilemaan vieraidensa puolustuksen pitävyyttä. Peliä oli käyty vasta parisen minuuttia, kun vuosaarelaiset saivat jo kulmapotkun vasemmalta ja jälkitilanteesta tolppa kolahti. Laukaus oli kuitenkin niin pienestä kulmasta, että todellista vaaraa ei ollut.

Isäntäjoukkueen ryhmitys oli hyvin keskikenttäpainotteinen. Cheikh Toure pelasi yksin piikissä ja Julius Remes ja Lauri Karjalainen pyrkivät tukemaan taustalla. Viikingit haki jostain syystä painopistettä enemmän oikealle sivustalle, jossa Ville Varila ja etenkin Simon Thurling olivat aktiivisia. JäPSin vasempana puolustajana pelannut Jesse Paananen oli kuitenkin tontillaan sellainen päällikkö, että vähintään kaksinkamppailut päättyivät säännöllisesti JäPSin eduksi. Rakenne antoi myös JäPSille mahdollisuuksia edetä omalla oikealla sivustallaan.

JäPSillä oli selkeä hallinta pallollisessa pelissä, mutta Viikingit osasi iskeä vaarallisemmin vastaan. Erikoistilanteita JäPS pystyi luomaan jatkuvasti ja vaikkapa kulmapotkuista olisi ollut mahdollista löytää ratkaisu. Esimerkiksi jo ottelun 14. minuutilla Tuure Nummi ampui tiukasti parista kymmenestä metristä, mutta tilanne päätyi tuloksettomaksi kulmapotkuksi. JäPS loi paikkoja myös rajaheitoista. Jesse Paanasen heitoista oli seurauksena maalialueen tilanteita sekä kulmapotkuja, mutta isäntien puolustus maalivahti Sam Jammehin komennossa kesti.

Tilanteensa oli myös vuosaarelaisilla. Hyvän ottelun pelannut Lauri Karjalainen ampui kohti alanurkkaa vajaan puolen tunnin kohdalla, mutta jälleen kerran erinomaisen ottelun pelannut JäPS-vahti Altti Mäkinen korjasi pallon talteen varmasti. Hetkeä myöhemmin JäPS pelasi kohtuullisen hienon sommitelman vasemmalla laidalla. Jesse Paananen, Akseli Pohjantähti ja Hedi Khayat rakentelivat maalipaikkaa, mutta isännät torjuivat kulmaksi. Ala Alaeddine antoi kulman lyhyenä Kalle Kuritulle, jonka laukaus meni kuitenkin reippaasti yli maalin.

Reilun puolen tunnin jälkeen nähtiin ottelun ehkä kovin laukaus. Quincy Osei täräytti 35 metristä sellaisen pommin, että Altti Mäkinen sai vain hiuksen hienosti ohjattua vedon alakulmasta kulmapotkuksi, josta sitten ei enää sen enempää kerrottavaa jäänyt. JäPSin vuoro oli tovin kuluttua ja alustajana oli Hedi Khayat. Miehen keskitys löysi takatolpalta ylös nousseen Atte Hoivalan, jonka laukauksen viikinkivahti Sam Jammeh kuitenkin torjui rutiinilla.

Ensimmäiselle jaksolle ja ehkä koko ottelulle kuvaavaa oli, että kummallakin joukkueella syötöt lipsuivat ja etenkin JäPSillä kestivät aina sen pienen hetken liian kauan, jolloin tilanteet kuivuivat kokoon ja puolustus ehti ryhmittyä. Tauolle mentiin tilanteessa 0-0, mikä joko kuvasi siihenastista peliä tai sitten kertoi kummankin tehottomuudesta.

Toinen jakso alkoi lähes ensimmäisen kopiona. Isännät saivat kulmapotkun jo parin minuutin pelin jälkeen ja maalin syntyminen oli lähellä. JäPSin puolustus sai turhan pitkään vaarallisella alueella pomppineen pallon purettua väljemmille alueille ja takaisku jäi tulematta. Reilu 200 hengen kotiyleisö sai shokkihoitoa heti perään. Kalle Kurittu antoi mainion oivaltavan syötön pystyyn linjan taakse Akseli Pohjantähdelle. Pohjantähti eteni päätyyn ja laittoi matalan keskityksen takaviistoon. Ensimmäisenä palloon osui kuitenkin Viikinkien puolustaja, jonka jalasta pallo lipui takatolpan kautta maaliin ja vierasjohto oli tosiasia.

JäPS sai johtomaalista lisää energiaa ja Hedi Khayat eteni koko vasemman laidan pituuden. Eteneminen päättyi laukaukseen, joka sujahti ohi pystypuun. JäPS vaihtoi Kalle Kuritun tilalle Fortuna Namputun painimaan Viikinkien mahdollista vastaiskua vastaan. Isännät vaihtoivat myös. Bob Diasonama tuli pois ja Max Ehrnrooth tuli tilalle. Vaihdolla oli erittäin merkittävä vaikutus Viikinkien hyökkäysaktiivisuuteen. Ehrnrooth toi välittömästi lisää painetta ja vaarallisuutta kärjessä aiemmin yksin ahertaneen Cheikh Touren parina.

Ottelua oli pelattu noin 66 minuuttia, kun mahdollinen ratkaisu olisi ollut valmis. JäPS pelasi kulmapotkun lyhyenä ja Jesse Sundström keskitti takatolpalle, jossa Olli Valto päivysti. Vain maalivahti Sam Jammehin reaktiotorjunta pelasti isännät 0-2 tappioasemalta. Isännillä oli tasoitus lähellä viisi minuuttia myöhemmin, kun pallo kilahti taas JäPS-maalin tolpassa. Hereillä ollut puolustus siivosi tilanteen kuitenkin maltilla ja nolla pysyi omassa päässä ja johtoasema hyvässä tallessa.

Vartti ennen loppua JäPSille tarjottiin taas ratkaisun avaimia. Maalivahti Jammeh lähti virkapaikaltaan kohti keskialuetta, mutta huono syöttö napsahtikin kentälle hetkeä aiemmin vaihdetun Tuomas Kyytsösen jalkaan. Hieman hätiköity laukaus lähes puolesta kentästä kohti tyhjää maalia armahti ohi mentyään Viikingit takaiskulta.

Kun tarjotaan, mutta ei osuta, rankaisee vastustaja ja niin nytkin. Vain hetki edellisestä Viikinkien puolustus purki hätäisesti ja summittaisesti pallon pois omalta puolustusalueeltaan. Pallo tuli Cheikh Tourelle, jonka nopeus oli liikaa JäPSin puolustukselle. Mies yksinkertaisesti juoksi pallon maaliin ja tasoitti lukemat 1-1:een.

Näytti siltä, että tasapeli ei kelpaa kummallekaan. Viikingit lisäsi vauhtia, mutta myös JäPS loi vielä tilanteita, joista voittomaali olisi voinut syntyä. Ehkä lähimpänä oli 84. minuutilla Tuomas Kyytsönen, joka onnistuessaan olisi tehnyt varmaan kauden komeimman maalin. Ala Alaeddine keskitti oikealta ja Kyytsönen tempaisi pään yli saksipotkun. Maalivahti Jammeh oli jo poissa pelistä, mutta Viikinkien puolustaja onnistui olemaan pallon tiellä ja isäntien maali varjeltui. Viikingit sai vielä 85. minuutilla vapaapotkun rangaistusalueen rajoilta ja Lauri Karjalaisen laukaus kohti maalin oikeaa nurkkaa oli erinomainen. Erinomainen oli myös JäPSin maalivahdin Altti Mäkisen venyminen torjuntaan.

JäPS jatkoi kolmen pisteen tavoittelua. Hedi Khayat ja Ala Alaeddine pelasivat kulmapotkuun johtaneen kuvion, mutta Roope Autio puski yli maalin. Aivan viime hetkillä Fortuna Namputu kamppaili pallon laidalla joukkueelleen ja sai syötettyä Jesse Sundströmille. Sundström kaadettiin rangaistusalueen kulmalla ja JäPS sai vielä vapaapotkun. Paitsioon päättynyt vapari päätti ottelun. Valmentaja Partonen oli lopputuloksesta yhtä harmissaan kuin pelaajansa. ”Varmaankin ihan oikeudenmukainen lopputulos maalipaikkoihin nähden, mutta aina kun vierasottelussa on mahdollisuus ottaa kolme pistettä, niin hieman väkisinkin harmittaa. Puolustimme hyvin, mutta hyökkäämiseen tarvitaan lisää laatua, jotta tällaiset tasaiset pelit saadaan käännettyä voitoiksi”, analysoi koutsi.

 
Höllevi

Poissa Poissa


Vastaus #153 : 22.08.2019 klo 13:38:14

Rutiinivoitto Kiffenistä, vaikka etenkin hyökkäyspeli takkuili. Eipä olisi alkukauden jälkeen voinut odottaa, että jossain vaiheessa ollaan kolmen joukossa. Seuraavista peleistä voitot (Jippo ja MP), niin siinähän voisi taas alkaa hyvin varovasti haaveilemaan nousujunasta..

Kiffen-pelistä oli tullut rapsaa: https://japsedustus.fi/fixture_and_result/japs-kiffen/
..ja Jippo-pelistäkin ennakkoa: https://japsedustus.fi/fixture_and_result/jippo-japs-2/

Nyt pisteet himaan Joensuussa ja MP-kotimatsiin fiilis korkeelle. Vohveleita, härpäkkeitä ja härveleitä tapahtuman mukaan tulossa tarjolle.

 
Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines