FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.08.2019 klo 20:17:20 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Kirjoittaja Aihe: Vuoden Foorumilainen² Gaala 2018 - TULOKSET  (Luettu 14482 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
JiiPee

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 02.01.2019 klo 02:55:07

Olen erittäin iloinen, että Salming voitti ja nyt kun vielä tietää vähän taustoja kirjoittelulle, niin sitäkin enemmän. En suoranaisesti odota saavani forumilta hirveästi muuta kuin viihdettä ja jonkinlaisen astetta syvemmän jalkapalloelämyksen laajennuksen kuin minkä pelkkää perusmediaa seuraamalla saisi, mutta Salmingilta saa paljon enemmän. Kyllä, ehkä teksteissä voisi olla himppu tiiveyttä, mutta jo pelkkä yrityskin siihen mitä Saming tekee olisi kunniamaininnan arvoinen. Se että nimimerkki itse asiassa onnistuu tässä - silloin ollaan Futisforumin todellisen tarkoituksen ytimessä, ainakin omasta mielestäni. Se, että jossain on mahdollisesti ylimääräinen sana tai virke, on hyvin pieni hinta siitä ja jos se on ongelma, vika on enemmän lukijassa. Omaa Salming-brändättyä topiccia vain jokaiselle pitkälle analyysille jatkossa, etteivät jää ottelutopiccien syövereihin.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #51 : 02.01.2019 klo 03:10:21

Kukaan ei kommentoi yhtään mitään ennen kuin on lukenut tuon Salmingin uusimman yli 60 sivuisen analyysin karsintalohkostamme. Tuotahan jo kirjoittaa pidempään kuin ajaa pakulla Bakuun! Eli oli Salmingin viestin laadusta ja luettavuudesta mitä mieltä tahansa - omastakin mielestä tekstin parempi strukturointi parantaisi sitä - niin onhan tuo ainutlaatuisin tempaus foorumilla aikoihin ja varmasti sillä tavoin paikkansa foorumin historiankirjoissa ansainnut.
MrAjax

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 02.01.2019 klo 03:26:31

Jostain käsittämättömästä syystä kukaan ei ollut äänestänyt mua, ihan hyvä niin :D.
ensijokolmas

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 02.01.2019 klo 03:52:02

Salmingin viesteistä on mainittava vielä se, että vaikka niitä ei välttämättä kertaistumalta kokonaan lukisikaan, niin kyllähän niissä on sen verta paljon infoa, että viesteihin voi hyvinkin palata myöhemmin etsimään haluaamansa tietoa - sen usein löytäen. Ei tosiaan jotain erikoistilannejargonia tule henkeä pidätellen luettua, mutta myöhemmin tiedolle saattaakin olla tilausta. Onnea voittajalle ja XTB:lle kiitokset äänestä! Pisteitä olisi varmasti sinnekin päin lähtenyt, jos olisi tullut äänestettyä.
Peledinho

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat & modetiimi


Vastaus #54 : 02.01.2019 klo 04:05:32

Salmingin viesteistä on mainittava vielä se, että vaikka niitä ei välttämättä kertaistumalta kokonaan lukisikaan, niin kyllähän niissä on sen verta paljon infoa, että viesteihin voi hyvinkin palata myöhemmin etsimään haluaamansa tietoa - sen usein löytäen.

Täysin sama. Melkein useimmin tulee palattua viesteihin kuin luettua kerralla kaikkea, koska olevinaan kiire.
Salmingille Ylos ansaittu voitto ja toivottavasti motivoi foorumilla aktiivisesti pysymiseen.

Ja hemmetti. Itsenihän piti juuri ensijokokolmatta äänestää taas(?), mutta kiireessä unohtui listalta. :(
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #55 : 02.01.2019 klo 07:19:12

Itse olen lukenut ja ovat olleet mielenkiintoisia juttuja. Vaivannäkö ei ole itseisarvo, mutta tässä yhteydessä se tuottaa tulosta. Tsei Tseillä täytyy olla poikkeuksellisen syvällinen ymmärrys jalkapallosta, jos tuon tason tarkastelu ei tuo uutta tietoa tai syvennä näkökulmaa, jolla peliä tarkastelee. Itselle ei ole lainkaan selvää (varsinkaan) ennen matseja, millä tavalla vastustaja todennäköisimmin hyökkää tai puolustaa.

Salming loi omanlaisensa "genren" eikä tuollaiseen tarkasteluun minusta sovi Stubb-mainen kolme pointtia-esitystapa. Toimittajat kasaavat näitä listoja studioissa, ei sinne markkinalle tarvi kaikkien tunkea. On oma häpeä, jos ei jaksa lukea pitkiä tekstejä - takaisin Valittujen palojen pariin?

Sellainen miina tässä piilee, johon monet artistit ja foorumistit ovat sortuneet kautta historian, että ylpistyy menestyksen myötä ja alkaa rakentaa itsestään jotain itseään suurempaa hahmoa. Varsinkaan tässä lajityypissä se tuskin on kovin toimiva polku.

Juuri näin. Vaikka tuossa EM-kisaesittelyssä muutama turha korulause alussa onkin, niin sitten kun niiden jälkeen päästään asiaan, ei tiivistämisen tarvetta ole hetken vertaa. Perustellut, huolella laaditut ja jäsennellyt avaukset ovat tämän palstan selkäranka. Ei niitä tarvitse tiivistää, jos asiaa riittää.
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #56 : 02.01.2019 klo 09:34:04

Ja ennen kaikkea kirjoitan sisäisen intohimon vuoksi, joten sikäli minua ei haittaa se, että kaikki eivät ole kiinnostuneita viesteistäni. Esimerkiksi EM-karsintaennakoinnin tein siksi, että paikan päällä on paljon nautittavampaa katsoa peliä, kun myös vastustajan yksilöt ovat tuttuja. Samalla oli sitten kätevää ottaa selvää pelitavoista ja jakaa tietoa muillekin.

Ylos

Salming jatkaa mielestäni sitä hienoa futisforum-perinnettä, jossa ammattimaista asia-/tietosisältö tuodaan tarjolle aidosti amatööriympäristön ehdoilla. Ei siinä poikkea vaikka Iivun tekemästä työstä täällä. Tällaisten ansiosta futisforum on kevyesti Suomen kovin jalkapallomedia. Ja urheilumedianakin yksi kovimmista (mistä osoituksena vaikka Salmingin huikea olympia-ennakko).

Tämä on totta ja hyvä pointti.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Megan Rapinoe


Vastaus #57 : 02.01.2019 klo 10:57:25

Homostelu-topicissa verrattiin Salmingia SirLoserin ja Tukeemin kaltaisiin jalkapalloneroihin ja kiukuteltiin että miksi niitä ei valittu vuoden forumistiksi mutta tätä uutta kaveria kyllä äänestettiin. Itse en kuitenkaan koe että voittaja (ainakaan vielä) kuuluisi tuohon viiteryhmään, ja hän allekirjoittaisi tämän varmaan itsekin. Ei nuo matsiraportit still-kuvineen taktisilta osin periaatteessa edellenkään ole sen kummempaa kuin mitä aika moni muukin forumisti pystyisi tuottamaan (ajan kanssa - Salminghan kirjoittaa analyysinsä pieteettiin nähden melkoisella nopeudella), jos työkseen noita väsäisi.

Enemmän nimimerkki rinnastuu kyllä siihen klusteriin mistä on jo tullut parikin ex-voittajaa barbarianin ja Laitalinkin muodossa, ja mihin kuuluu myös ernon, shotsin, Röytän karhun yms kaltaisia kestomenestyjiä. Eli porukkaa jota bongaa suomalaiset maailmalla-osastolta kyttäämässä tuntikaupalla huuruista striimiä jonkun rooperiskin debyytistä Kreikan pimpissä ihan vaan että saadaan pari riviä analyysiä forkalle, ja/tai sitten ruotsi/norja/jenkki/lattari/tms kv-futistopikeista muuten vaan käyttämässä helvetisti aikaa tuottaakseen esseekaupalla futissisältöä jota mistään muualta ei ainakaan suomen kielellä ole saatavilla.

Erona noihin vaan Salming löysi sen nichen, mistä kukaan ei vielä ole aikaisemmin jaksanut sen kovemmalla efortilla kirjoitella (tietty lukuunottamatta majutilastojen Batman&Robin -duota eli JT&bulbulia, ja sitäkin on jo äänestetty sen 10 vuotta lähinnä tuosta hyvästä), eli maajoukkue. Ja siis toki myös majun pelaamisen dokumentointi ja analysointi on arvokasta - mutta ainakin itse arvostan vielä sitäkin enemmän tuota maajoukkueen vastustajien skouttaamista, jota kukaan Suomessa ei ole koskaan ennen viitsinyt tehdä edes vähää alusta.

Itsekin kun olin vuosikaudet tuskastellut suomalaisten avuttomuuden kanssa kun perinteisesti karsintojen ensimmäiseen peliin lähdetään niin, että mistään suomimediasta ei saa lukea vastustajasta muuta kuin "tämän Valioliigan tähtipelaajan tuntee kaikki mutta muuten tämä itäinen joukkue on arvoitus" ja koko forumkin on yleensä tuntunut olevan pelaajistostakin ihan yhtä pihalla, puhumattakaan sitten vastustajan pelitavasta. (Toki samalla hekoteltu jollekin ylimieliselle Marcalle kun se on pistänyt ennakossaan Suomen pelaajat kokoonpanoon hiukan sinnepäin.) Korkeintaan sitten karsintojen loppuvaiheessa Malinen on ehkä vastustajan edellisen matsin jos se kuuluu hänen kanavapakettiinsa ja pyörittelee siitä studiossa kolme 20 sekunnin klippiä.

Ja simsalabim - kiitos yhden ainoan nimimerkin vaivautumisen, ei tarvitse kenenkään enää tuskailla tämän asian kanssa...
« Viimeksi muokattu: 02.01.2019 klo 11:02:54 kirjoittanut Zazar »
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #58 : 02.01.2019 klo 12:58:29

kyttäämässä tuntikaupalla huuruista striimiä jonkun rooperiskin debyytistä Kreikan pimpissä ihan vaan että saadaan pari riviä analyysiä forkalle, ja/tai sitten ruotsi/norja/jenkki/lattari/tms kv-futistopikeista muuten vaan käyttämässä helvetisti aikaa tuottaakseen esseekaupalla futissisältöä jota mistään muualta ei ainakaan suomen kielellä ole saatavilla.

Tässä ja Salmingin tapauksessa nostaisin esille sen, että moni tekisi sitä omaa sisällöntuotostaan, vaikka jengi ei niitä lukisi ja peukuttelisi. Jotain joukkuetta/sarjaa/pelaajia seurataan, koska se koetaan mieleiseksi ja siitä kertominen muille on vain plussaa.
HÄI

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suur-Kamppi


Vastaus #59 : 02.01.2019 klo 13:25:32

100% anti Opta, Zonal Marking, Salming yms. Älkää kertoko minulle, ketä siellä kentällä pelaa.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #60 : 02.01.2019 klo 13:28:48

En ota muuten kantaa, mutta esim. mulla parin rivin kirjoittaminen foorumille on täysin toissijainen harrastus ja ensisijaisena harrastuksena seuraan puhtaasta mielenkiinnosta suomalaisfutareiden edesottamuksia maailmalle. Nykyisin ei edes jaksa raportoida kuin ehkä joka neljännestä seuratusta pelistä.
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #61 : 02.01.2019 klo 13:30:44

En ota muuten kantaa, mutta esim. mulla parin rivin kirjoittaminen foorumille on täysin toissijainen harrastus ja ensisijaisena harrastuksena seuraan puhtaasta mielenkiinnosta suomalaisfutareiden edesottamuksia maailmalle. Nykyisin ei edes jaksa raportoida kuin ehkä joka neljännestä seuratusta pelistä.

Gaalan tarkoitus olisikin kannustaa sinunkaltaisiasi raportoimaan useammin niistä peleistä, jotta mekin, jotka olemme liian laiskoja oikeasti seuraamaan niitä pelejä, pysyisimme kärryillä, että mitä suomalaisille maailmalla kuuluu. Toivottavasti gaala onnistuu tässä edes jossain määrin.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #62 : 02.01.2019 klo 13:36:39

Ymmärrän toki tuon, mutta ei ehdi, ku pitää leikkiä samaan aikaan perheenisää, aviomiestä, yritysjohtajaa, ihmisoikeustaistelijaa ja paria muuta sekundaroolia.
Julkea bulbul

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #63 : 02.01.2019 klo 15:04:49

Ymmärrän toki tuon, mutta ei ehdi, ku pitää leikkiä samaan aikaan perheenisää, aviomiestä, yritysjohtajaa, ihmisoikeustaistelijaa ja paria muuta sekundaroolia.

Väitätkö ettei vuoden foorumistin titteli kuittaisi noita kaikkia? :o

Zazar tiivisti mainiosti Salmingin kaltaisen kirjoittajan merkityksen ja Thalian yleisemmin juuri sen, mitä itsekin täältä (laiskana ja mukakiireisenä) haen. Kaikki viime vuosien voittajat myös vahvistavat sen, että enemmistö kaipaa ja haluaa palkita niitä, jotka kirjoittavat kotimaisesta futiksesta ja joista huokuu rakkaus sekä lajia että kotimaista jalkapalloa kohtaan. Eikä se ole pois tietenkään kv-puolelle kirjoittavilta. Rakkaus lajiin ylittää maarajat, mutta kiinnostus "omien poikien" suoriutumisesta ja oman yhteisön toiminnan kehittämisestä on luonnollisesti suuren massan mieleen.

P. S. En ole lukenut Salmingin tekstejä, varsinkaan viimeisintä, kokonaan.
giro12

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, HJK, Nimes fc


Vastaus #64 : 03.01.2019 klo 11:09:40

Itselleni tuli jostain Riven haastattelusta vaikutelma, että joku majun organisaatiossa saattaa käyttää Salmingin anal yysejä yhtenä lähteenä vastustajan skouttaamisessa, koska Rive heitti silloisen vastustajan pelaamisesta aika lailla samoja pointteja kuin Salming.

Taisi puhua juurikin puolustus- ja hyökkäys muotojen muuttumisesta eri tilanteissa, mitä Salming oli juuri ylianalysoinut forkalla.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #65 : 03.01.2019 klo 11:45:33

Itselleni tuli jostain Riven haastattelusta vaikutelma, että joku majun organisaatiossa saattaa käyttää Salmingin anal yysejä yhtenä lähteenä vastustajan skouttaamisessa, koska Rive heitti silloisen vastustajan pelaamisesta aika lailla samoja pointteja kuin Salming.

Taisi puhua juurikin puolustus- ja hyökkäys muotojen muuttumisesta eri tilanteissa, mitä Salming oli juuri ylianalysoinut forkalla.

Nooh - näkisin pikemminkin että Salming analysoi aivan jalkapallon perusasioita 8)
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #66 : 03.01.2019 klo 11:46:28

Itselleni tuli jostain Riven haastattelusta vaikutelma, että joku majun organisaatiossa saattaa käyttää Salmingin anal yysejä yhtenä lähteenä vastustajan skouttaamisessa, koska Rive heitti silloisen vastustajan pelaamisesta aika lailla samoja pointteja kuin Salming.

Taisi puhua juurikin puolustus- ja hyökkäys muotojen muuttumisesta eri tilanteissa, mitä Salming oli juuri ylianalysoinut forkalla.

Salming = Henri Lehto!?!?
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #67 : 03.01.2019 klo 20:03:32

Kiitoksia äänestäneille. Yllättävän hyvä sija tuli, vaikka viime vuonna en tainnut erityisesti profiloitua mihinkään. Toisaalta, ehkä olin vähän vähemmän provokatiivinenkin kuin joskus aiemmin.

Yhä tällä palstalla viihtyy ja mukava on keskustella. Vuosien myötä tuo ulkomaaosio jäänyt omasta repertuaarista aikalailla pois, mutta onneksi (ehkä ei kaikkien mielestä) suomifutis ja yleisellä puolella yhä on kiinnostavaa pyöriä.
sonny burnett

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: youtube.com/watch?v=q3f3uv6MzRg


Vastaus #68 : 03.01.2019 klo 22:36:59

Mäskimäen Oivaa en löytynyt listalta. Lieneekö virhe vai olisiko sittenkin vasta vuoden 2019 ns. tulokas? Ylos
ex-adriano

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale & JIPPO


Vastaus #69 : 03.01.2019 klo 23:44:07

Taisin saada yhden kunniamaininnan Ylos
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #70 : 06.01.2019 klo 13:45:12

Juuri näin. Rakastan kirjoittaa pitkiä tekstejä, oli aihe mikä hyvänsä. Olen luonteeltani perfektionisti ja myös se vaikuttaa siihen, että vastustan periaatteesta liian pintapuolista lähestymistapaa. Jos kirjoitan jotain, haluan, että teksti on oikeasti hyödyllinen. Esimerkiksi minulla on ollut viimeiset seitsemän vuotta tapana kirjoittaa noin 20 000 merkin otteluraportteja paikan päällä nähdyistä jääkiekko-otteluista. Kirjoitan silloin kattavasti erien tapahtumat ylös ja lopuksi arvostelen jokaisen pelaajan. Teen sen siksi, että jos joku ei ole nähnyt ottelua, hän voi lukea tekstiselostukseni kymmenessä minuutissa ja saada rehellisen sekä objektiivisen kuvan tapahtumista. Käytän värikästä kieltä ja kuvailen kaiken niin tarkasti kuin osaan, koska nykyään median raporteissa on liikaa lauseita tyyliin "Toisella minuutilla X siirsi vieraat johtoon tarkalla laukauksella", jolloin jää epäselväksi, että mistä laukaus lähti ja miten tilanne ylipäätään syntyi yms. Ylläoleva esimerkkilause ei tuo mitään lisäarvoa siihen nähden, että lukija katsoo ottelun tilastoista maalintekijät.
Asian voi kääntää myös niin, että jälkianalyysit ovat ennakointia seuraavaan peliin, jotta lukija osaa silloin katsoa, että hyökkääkö vaikkapa Huuhkajat edelleen samoin jne. Eli vaikka informaatio tulee "myöhässä", on siitä hyötyä seuraavassa ottelussa.

Ja ennen kaikkea kirjoitan sisäisen intohimon vuoksi, joten sikäli minua ei haittaa se, että kaikki eivät ole kiinnostuneita viesteistäni. Esimerkiksi EM-karsintaennakoinnin tein siksi, että paikan päällä on paljon nautittavampaa katsoa peliä, kun myös vastustajan yksilöt ovat tuttuja. Samalla oli sitten kätevää ottaa selvää pelitavoista ja jakaa tietoa muillekin.

Joo, ihan suht. koht. kiinnostavia analyyseja, mutta suosittelisin menemään opiskelemaan kirjoittamista, sillä silloin sinulla voisi olla lisää annettavaa myös jalkapalloyhteisölle. Analyysit ovat turhia, jos vain harva ymmärtää, mitä kirjoitat tai harva sisäistää sanomasi. Mutta ilmeisesti aika moni tällä forkalla kuitenkin innoittui teksteistäsi, eli lienen täydellisen väärässä.

Minähän äänestin Tiksaa, jonka kirjallinen ilmaisu on huippuluokkaa, kieli riittävän rikasta ja sisältö aina rautaa. Tiksa on myös selättänyt Exelin koukerot ilmeisen täydellisesti ja laittanut sen palvelemaan Jalkapalloyhteiskuntaa. Tiksahan olisi ansainnut tittelin jo vuosia sitten.

Mutta meillähän on erilaisia motiiveja olla forkalla vuodesta toiseen, enkä mene dissaamaan missään tapauksessa forumin mielipidettä. Kansa on puhunut.
Beth

Poissa Poissa


Vastaus #71 : 06.01.2019 klo 20:07:58

Klusterit missä pelaa? Niitä analyysejä äänestyksen tuloksista ja foorumsitien äänestyskäyttäytymisestä olisi hienoa lukea.
Demian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bob cut


Vastaus #72 : 11.01.2019 klo 18:14:07

Klusterit missä pelaa? Niitä analyysejä äänestyksen tuloksista ja foorumsitien äänestyskäyttäytymisestä olisi hienoa lukea.

Viime vuoden tulosketjusta löysin allaolevan viestin, mutta tänä vuonna ei saatu edes iivun esseetä, vaan pelkkä vuosikatsaus maratontaulukkoon. Forumin taso laskussa :(

Niin, ja tänä vuonna ei tule klusterianalyysiä. On Iivun vuoro kirjoittaa kulttuurihistoriallinen essee foorumin muuttumista kahdenkymmenen vuoden aikana.
Wissi

Poissa Poissa


Vastaus #73 : 11.01.2019 klo 18:59:58

Onnittelut Salmingille ja tervetuloa Mustanaamio-kerhoon Ylos

Ot, ihan mielenkiinnosta: Keitä tähän kerhoon Nice10:n, Salmingin ja Iivun lisäksi kuuluu?
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #74 : 11.01.2019 klo 20:56:42

Kaikki VFG-voittajat.

 
Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines