FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.05.2019 klo 08:16:49 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: EM-karsinnat 2020 lohko J: Analyysissä ITA, BIH, FIN, GRE, ARM & LIE  (Luettu 14156 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #25 : 25.03.2019 klo 17:05:30

Liechtenstein 4-1-4-1 vs. Kreikka

17 Gubser
11 Salanovic - 13 Mart. Büchel - 23 Polverino - 18 Hasler
10 Wieser
3 Göppel - 22 Rechsteiner - 4 Kaufmann - 20 Wolfinger
1 Benj. Büchel

Liechtensteinin halusin scoutata nyt vielä tänään, koska se tulee olemaan yksi Suomen vastustajista seuraavissa EM-karsintaikkunassa kesäkuussa. 4-1-4-1 paperimuodostelmassa ei ollut mitään ihmeellistä, mutta mielenkiintoista oli se, että oikea laitapuolustaja oli laiturina paremmin tunnettu Wolfinger ja ykköstoppari Wieser pelasi keskikentän pohjalla ankkurina, vaikka yleensä Polverino on hoitanut sen roolin. Lisäksi ottelu Kreikkaa vastaan oli Liechtensteinin viimeinen kotiottelu ennen Suomen kohtaamista neljännellä ottelukierroksella, sillä seuraavaksi Liechtenstein kohtaa Italian vieraissa ja kolmannella kierroksella Armenian Jerevanissa, joten halusin saada osviittaa siitä, millainen lähestymistapa liechtensteinilaisilla on kotiluolassaan huippumaita vastaan. Scouttaaminen tänään oli tärkeää myös siksi, että ottelu poistuu illalla Viaplayn ohjelmakirjastosta ja ainakaan muualta internetistä en ole löytänyt tätä ottelua kokonaisena toisin kuin esimerkiksi Italian ja Suomen välisen ottelun. Nojoo, sitten itse asiaan eli päivitettyyn raporttiin lohkon sympaattisesta lilliputista.


Puolustus:


Tässä näkyy Liechtensteinin puolustusmuoto, joka vastasi paperille piirrettyä 4-1-4-1 muotoa. Wieser liikkuu kahden alimman linjan välissä ja Gubser on yksinäinen kärki. Keskikentän linja on Salanovic - Büchel - Polverino - Hasler ja alin linja Göppel - Rechsteiner - Kaufmann - Wolfinger.


Prässitasossa kiintoisaa oli se, että kun vielä Kansojen liigassa Liechtenstein muiden maailman maajoukkueiden tavoin ei halunnut antaa ilmaisia maalipotkuja, niin nyt se teki niin. Uusi valmentaja Helgi Kolvidsson oli ilmeisesti ohjeistanut, että joukkueen tulee suosiolla laskeutua puolen kentän blokkiin, koska Kreikka kuitenkin ohittaisi Liechtensteinin korkean prässin, jos se sellaista yrittäisi, joten nyt Kreikka sai rauhassa pelata maalipotkun lyhyenä. Ehkä myös Suomi saa kesäkuussa.


Seuraavaksi esimerkkejä laitapuolustamisesta. Kansojen liigassa Liechtenstein luotti hyvin vahvasti 2v2-puolustamiseen mies miestä vastaan eikä ylimiehittänyt laitoja, vaan mieluummin keskustan. Sama päti yhä. Tässä kuvassa keskikentän linjan oikea laituri Hasler on pudonnut alas asti seuraamaan miestään ja häntä tukee keskikentän linjan keskustan pelaajista Polverino, koska tämä oli pallollisen puolen keskustan pelaaja tässä tilanteessa. Oikea laitapuolustaja Wolfinger kurkkii hieman ujosti taaempana, mutta periaatteessa tämä on puhdas 2v2-tilanne.


Hetken päästä vastaava tilanne. Wolfinger ei tule palloa vastaan laitapuolustajana, vaan laidan puolustusvastuu on laituri Haslerilla ja häntä tukevalla keskustan Polverinolla.


22. minuutilla sama homma. Wolfinger katsoo taustalla, kun Hasler ja Polverino puolustavat kahta kreikkalaista vastaan. Tietysti kun Liechtenstein pelaa näin, laiturit joutuvat puolustamaan paljon ja se syö voimia vastahyökkäämisestäkin, koska näin syvältä riiston tapahtuessa on vaikea hyökätä vaarallisesti. Toki Hasler ei edes hirveästi itse yritä riistää, vaan ohjaa peliä keskemmälle.


Vasen laitapuolustaja Leonardo Koutris pelaa seinän puolustuslinjasta vastaantulleen Fortounisin kanssa. Hasler ei pysy kyydissä mukana. Wolfinger puolestaan oli lähtenyt taustalta peittämään tuota Fortounisin syöttöä epäonnistuen siinä, joten siksi Haslerin takana selustassa on tilaa yhtäkkiä. Nerokkaasti pelattu seinäpeli keskustan kautta kreikkalaisilta.


Leonardo pääsee keskittämään vapaasti, mutta pallo leijaili osoitteetta taka-alueelle tällä kertaa, mutta tässä on Huuhkajillekin yksi mahdollinen kuvio hyödynnettäväksi, jos laidalta halutaan päästä keskityspaikkoihin.


Seuraavaksi neljä kuvaa ankkurina operoineen Wieserin pelaamisesta. Hänen tehtävänsä oli tietysti liikkua kahden alimman linjan välissä ja estää syöttöjä esimerkiksi Mitrogloulle olemalla iholla kiinni.


Sama aihe kuin yllä, Mitrolla ei ole tilaa saada palloa.


Vastustajan keskittäessä laidalta Wieser puolestaan laskeutui ikään kuin kolmanneksi toppariksi oman boksin sisään kuten tässä.


Lisäksi hän seurasi boksiin suuntautuneita vastustajan juoksuja loppuun asti kuten tässä ja piti huolen, että kreikkalainen ei päässyt käsiksi palloon, vaan se meni yli päätyrajan maalipotkuksi. Wieser on toppari koulutukseltaan ja pelasi siinä roolissa Kansojen liigassa, joten sikäli ei ollut mikään suuri ihme, että hän laskeutui aina tuomaan lisävoimaa oman boksin puolustamiseen keskisektorille.


Sitten voisi ottaa käsittelyyn Kreikan hyökkäyspelisuunnitelman. Se yritti pelata hyvin paljon palloja Liechtensteinin puolustuslinjan taakse, koska keskustan sumpusta oli hyvin hankala päästä kombinaatioilla eteenpäin. Tässäkin kuvassa toppareista Siovas lähettää linjan taakse leikkaaville kahdelle kreikkalaiselle pystysyötön, joka kuitenkin karkasi maalivahdille asti, mutta vastaavia kokeiluja nähtiin monia.


Korkeiden pystysyöttöjen viskelyyn Kreikka yhdisti usein nopeat puolenvaihdot ja kierrättämisen, jolla saatiin Liechtenstein liikkumaan paljon sivuttaissuunnassa ja siten väsymään pelin edetessä. Tässä kuvassa Fortounis lähettää ristipallon oikealla puolustajalle Bakakisille.


Sen jälkeen pallo pudotettiin usein heti alas tukemaan tulleelle keskikenttäpelaajalle. Tässä tapauksessa se oli 4-3-3 muodostelmassa oikeana keskikenttänä pelannut Zeca, joka liikkui Bakakisin alle ja tarjosi syöttösuunnan. Sen jälkeen Zeca jatkoi pallon heti poikittain takaisin vasemmalle puolelle, josta Fortounis oli sekunteja aiemmin lähettänyt puolenvaihdon. Toppari Siovasille on tilaa nousta, kun Liechtensteinin pakka on vielä toisella puolella suurimmalti osin.


Siovas lähetti taas pystypallon linjan taakse, mutta nyt Bakasetas oli yksin kahta vastaan eikä päässyt palloon.


Kreikan voittomaali syntyi avausjakson lisäajalla samalla kaavalla. Ensin Liechtensteinin muoto on houkuteltu kreikkalaisista katsottuna vasempaan laitaan.


Sitten pallo kierrätetään maata pitkin toiselle puolelle. Toppareista Kourbelis ottaa niin sanotusti "tyhjät pois".


Fortounis liikkuu samalla pystyyn eikä ole paitsiossa. Kaufmann ja Rechsteiner eivät ole hereillä toppariparina, vaan kommunikaatio pettää.


Kourbelisin korkea pallo linjan taakse putoaa ihanasti Fortounisin jalkaan ja tämä pamauttaa volleyn maalin kattoon. Upea pelikirjaosuma!


Toinen maali ei juuri poikennut ensimmäisestä. Pallo on Kreikan vasemmalle laidalla aluksi.


Sitten se kierrätetään toiselle puolelle Masourasille. Samalla Mitrogloun korvannut Donis liikkuu pystyyn linjan taakse.


Masourasin chippi napsahtaa suoraan rintakehään Göppelin pään yli. Rechsteiner ja Göppel olivat hetkeksi vaihtaneet rooleja topparina ja laitapuolustajana ja se kostautui välittömästi.


Taitava haltuunotto Donisilta ja laukaus maalin kattoon maalivahdin käsien kautta. Samalla ottelu pakettiin.

Hyökkäys:


Liechtensteinin hyökkäyspelisuunnitelma oli melko yksinkertainen. Kreikka prässäsi menetyksien jälkeen korkealta eikä antanut isännille rauhaa, joten Liechtensteinin hyökkäykset koostuivat vain pitkistä palloista joko Kreikan puolustuslinjan etupuolelle tai linjan taakse. Tässä Liechtenstein on juuri voittanut pallon laidassa ja Göppel roiskaisee pallon pystyyn ennen kuin kreikkalaiset ehtivät iholle.


Tällä kertaa Salanovic ei päässyt palloon käsiksi.


Toinen esimerkki. Jälleen Liechtenstein on voittanut pallon nimenomaan syvällä omalla alueella. Göppel yrittää pelata pallon kärkipelaaja Gubserille, joka toimi targettina.


Gubser pystyy pitämään topparin selässään ja hänellä on kaksi pudotusvaihtoehtoa, mutta tiputus epäonnistui vain tällä kertaa ja hyökkäysaihio kuivui kokoon.


Kansojen liigassa Liechtenstein käytti 3-3-4 pelinavaamismallia, jolloin oikea laitapuolustaja jäi toppareiden seuraksi ja vasemmalla puolella Göppel nousi kahden keskikentän keskustan pelaajan rinnalle. Yksi kolmesta keskustan pelaajasta puolestaan nousi aina tukemaan kärkipelaajaa ja laitureita. Tässä suttuisassa kuvassa on sama asetelma eli Wolfinger oikeana pakkina pelaa palloa eteenpäin. Göppel on noussut keskiviivan yli samaan linjaan ankkuri Wieserin ja Polverinon kanssa. Keskustan kolmikosta Martin Büchel on noussut ylänelikkoon.


Tässä on vielä laajempi kuva. Kreikan puolustuslinjassa on siis ikään kuin 4v4 asetelma.


Siirrytään yhdeksännelle minuutille. Taaskaan isäntien taitotaso ei riitä tulemaan syöttelemällä pois prässin alta, joten Büchel roiskaisee pitkän pallon.


Gubser on taas targetmies ylänelikosta puolustuslinjan etupuolella ja toisessa ympyrässä keskustan kolmikosta taas Büchel nousee tukemaan laitureita ja Gubseria. Suomen tulee siis varautua siihen, että puolustuslinjan pitää jaksaa pumpata läpi ottelun aktiivisesti ylöspäin tukemaan oletettavaa korkeaa prässiä, jotta tilaa ei jää puolustuslinjan etupuolelle. Liechtensteinilaisten iholle pitää tulla heidän pelatessaan pitkiä palloja kohti ylänelikkoa.


Parin minuutin päästä taas Büchel avaa pitkällä.


Ja kasassa on 3-3-4 muoto. Keskimmäinen linja pyrkii tarjoamaan tukea ylänelikon pudotuksille ja siitä sitten edetään mahdollisesti kohti maalia.


Liechtensteinin hyökkäysosion päivittäminen on hyvä päättää esimerkkiin siitä, kuinka vaarallinen joukkue Liechtenstein on parhaimmillaan vastaiskuissa kuten jo Kansojen liigan esimerkkien kohdalla nähtiin. Tässä näin Fortounis syöttää kohti Mitroglouta, joka on selin maaliin. Huomattavaa on se, että Liechtensteinin puolustuslinjasta tullaan innokkaasti vastaan, jos vastustaja on selkä maaliin päin ja niin tapahtuu myös nyt.


Topparina pelannut Rechsteiner ei päästä Isä-Mitroa kääntymään. Polverino tulee sulkemaan yhden syöttösuunnan ja Büchel aavistaa, että Mitroglou yrittää pudottaa pallon takaisin Fortounisille.


Tapahtuu riisto ja Büchel pelaa pallon laitaan jatkaen itse liikettä pystyyn. Salanovic on isäntien tärkeimpiä pelaajia ja laitureista se, joka on varsinainen harhautuskone parhaimmillaan. Nyt hän pääsee täydessä vauhdissa etenemään laidalta epäorganisoitunutta Kreikan alakertaa vastaan.


Salanovic leikkaa kolmen kreikkalaisen välistä keskelle. Pallo pysyy jotenkin mukana.


Taustalta tullut Gubser spurttaa linjan taakse ja Salanovic antaa soolonsa jälkeen syötön pystyyn...


... mutta se karkaa liian pitkäksi! Hasler saa toki pallon haltuunsa taustalla, mutta loistavan maalipaikan synty parhaalle sektorille jäi kiinni vain viimeisestä syötöstä. Salanovicin kanssa tulee olla kesäkuussa varpaillaan.

Erikoistilanteet:


Liechenstein puolusti kulmapotkut edelleen aluepuolustuksella. Kuten näkyy, viidestä kreikkalaisesta kaksi saa juosta täysin vapaana boksissa liechtensteinilaisten keskittyessä puolustamaan sovittua aluetta. Tällä osa-alueella siis mikään ei ollut muuttunut Kansojen liigasta.


Sivuvapaapotkuja antoi edelleen kapteeni Polverino. Salanovic ja Wieser ovat kaksi muuta erikoistilanteiden antajaa, mutta nyt oli Polverinon vuoro. Boksissa on neljä pelaajaa eli toppareista Kaufmann, ankkurina luutinut Wieser, kärkipelaaja Gubser ja laituri Hasler.


Keskitys leijaili taka-alueelle, johon luotiin 3v3-tilanne, mutta pääpallon voittivat kreikkalaiset.


Liechtenstein sai ottelussa kolme kulmapotkua ja kaikki toisella jaksolla. Kaivoin niistä kaksi esimerkkiä. Tämän antaa Salanovic. Boksissa ovat Wieser, Kaufmann, Gubser, Göppel ja sitten taka-alueelle juokseva Hasler, jota myös tavoiteltiin, mutta Kreikan toppari puski pallon toiselta puolelta yli päädystä...


... joten Liechtenstein sai uuden kulmapotkun heti perään siis toiselta puolelta. Sen antaa Polverino puolestaan ja tilastojen mukaan Wieser antoi sitten sen kolmannen kulman, josta en nyt kaivanut esimerkkiä. Mutta palataan tähän variaatioon. Boksissa ovat samat pelaajat, mutta nyt Hasler jää boksin rajalle viidentenä pelaajana. Huomattavaa on se, että molemmissa variaatioissa vastustajan maalivahtia pyrki häiritsemään yksi pelaaja eli Gubser.


Polverinon keskitys tulee etutolppaa kohti, mutta se katkottiin.
tursas

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 27.03.2019 klo 05:24:19

Lohkon kakkossija varma kun Kreikka ja Bosniakit meni pelaamaan tasurin ja pilaamaan mahkunsa. 2020 on Suomen Ylos
Munasuojat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS, Spurs, Football is coming home


Vastaus #27 : 27.03.2019 klo 10:58:17

Lohkon kakkossija varma kun Kreikka ja Bosniakit meni pelaamaan tasurin ja pilaamaan mahkunsa. 2020 on Suomen Ylos
Pjanic meni myös nappaamaan punaisen tuossa matsissa, joten huilaa kesäkuisen Suomi-pelin. Erittäin positiivinen uutinen Suomen mahdollisuuksien kannalta tuossa pelissä.
Beth

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 27.03.2019 klo 15:30:49

Tulee olemaan kiimainen tuo kesäkuu. Bosnia pitää kotona hoitaa ja nyt se on pykälän helpompaa, kun Pjanic on pois. Toinen peli sitten Liechtensteinin vieraana ja sieltä nyt tietysti sopii odottaa vain kolmea pojoa. Jos kaikki menee putkeen, niin sarjataulukkoa kelpaa kesäkuun majutauon jälkeen katsella. :)
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #29 : 28.03.2019 klo 21:05:25

Bosnia ja Hertsegovina 4-3-3 vs. Kreikka

9 Duljevic - 11 Dzeko - 8 Visca
13 Cimirot - 7 Besic - 10 Pjanic
5 Kolasinac - 17 Zukanovic - 15 Sunjic - 3 Bicakcic
12 Sehic

Puolustus:


Syvällä puolustaessa Bosnia vetäytyi 4-5-1:een. Visca ja Duljevic siis laskeutuivat keskikentän kolmikon rinnalle.


Tila jäi näin ollen lähinnä laidoille, jossa vieraiden vasen laitapuolustajakin on.


Puolessa kentässä Bosnian muoto vaihteli. Välillä keskikentän linjasta irrottiin Dzekon rinnalle ja välillä ei. Tässä kuvassa Visca on nyt Dzekon rinnalla prässäämässä ja muoto on 4-4-2 kuten usein Kansojen liigassa, mutta silloin Dzekon rinnalla nähtiin keskikentän kolmikossa pelannut Saric ja laiturit putosivat Pjanicin ja Besicin rinnalle. Nyt Cimirot kuitenkin jäi keskikentän linjaan ja Visca nousi tosiaan Dzekon rinnalle.


Mutta muutaman sekunnin päästä on jo palattu 4-5-1:een. 4-4-2:n ja 4-5-1:n välillä Bosnia joka tapauksessa vähän tapauskohtaisesti vaihtelee puolustamistaan.


Kun pallo on jälleen kreikkalaisella puolessa kentässä, Visca tunnistaa tilanteen ja säntää irti keskikentän linjasta prässäämään. Myös Duljevic on irti linjasta aiemman liikkeensä myötä.


Tässä kreikkalainen on pinkonut Duljevicin laidalta keskemmäs, Duljevic seuraa, Dzeko yrittää takaprässätä ja samalla Kolasinac on noussut paikkaamaan Duljevicin jättämää aukkoa vasemmalle. Visca on hieman laiska pudottamaan itsensä keskikentän linjaan.


31. minuutilta esimerkki laidoissa olleen tilan hyödyntämisestä. Bosnian muoto on houkuteltu Kreikan vasemmalle laidalle. Vasen laitapuolustaja halaa sivurajaa ja hänellekin voisi pelata, mutta Siovas lähettää ristipallon oikeaan laitaan.


Bakakis leikkaa selustaan toiselta sivurajalta ja ohittaa yhdellä siirrolla Kolasinacin.


Matala keskitys boksiin ja laukaus yli, kun Sunjic nukkui boksipuolustamisessa, josta esimerkkejä myöhemmin lisää.


33. minuutilla identtinen tilanne edelliseen nähden. Bosnia on houkuteltu toiselle laidalle, kunnes lähtee puolenvaihto oikealle.


Bakakis on taas noussut sivurajalle kuten Koutris vasemmalla.


Tällä kertaa Kolasinac kuitenkin voittaa 1v1-tilanteen.


40. minuutilta kuva siitä, kuinka Kreikka nosti yhtä aikaa molemmatkin laitapuolustajat ylös venyttämään bosnialaisten 4-5-1 muotoa. Näin ollen esimerkiksi laitapuolustajan ja topparin välinen etäisyys kasvaa, jolloin nopealla kombinaatiolla voisi esimerkiksi tästä asemasta keskustan kautta pelaamalla vapauttaa Pukin linjan taakse kuten Armeniaa vastaan avausmaalissa.


Laitapuolustaminen oli puhtaasti mies miestä vastaan pelaamista. Pallollisen puolen toppari toki hieman kaventaa kohti laitaa ja niin tekee myös keskikentän linjan keskellä operoinut Pjanic, mutta hän vain kurkkii ujosti eikä ryntää laitaan luomaan alueellista ylivoimaa. Kansojen liigassahan Bosnia puolestaan ylimiehitti laitoja hyvinkin voimakkaasti, joten tämä oli jotain uutta siihen nähden.


Tässä nähdään bosnialaisten ryhmittymistä vastustajan maalipotkuissa. Miehet ovat vartioinnissa ja avaus leijailee sivurajan yli, joten Bosnia sai pallon itselleen.


Nyt maalivahdin avaus tavoittaa kreikkalaisen ja tämä jatkaa kohti laitaa, mutta Kolasinac puolustaa eteenpäin voimakkaasti.


Kolasinac kampeaa väkisin pallon itselleen ja lähtee kuljettamaan.


Kuljetys tyssää heti vastaantulevaan kreikkalaiseen, mutta pallo joka tapauksessa Bosnialle.


Nyt prässätään korkealta lyhyttä maalipotkua.


Siovas palauttaa maalivahdille ja Dzeko pakottaa roiskaisuun.


Kolasinac on taas tullut reilusti ja rohkeasti vastaan eteenpäin puolustamalla. Nyt hän on jopa Kreikan kenttäpuoliskon puolessa välissä ja ottaa riiston.


Seinäpeli Duljevicille ja itse linjan taakse.


Duljevic yritti chipin sijaan pelata maitse ja se oli virhe, sillä Kreikka pääsi katkoon, mutta nämä esimerkit kertovat siitä, että Bosnia ja Hertsegovinan pelinkääntökykyä ei sovi aliarvioida ja jos Suomi menettää palloja Armenia-pelin tavoin, voi käydä kylmät. Huolellisuus on avainasemassa Hradeckyllakin jatkuvasti, sillä yksikin huono pallo liian ahtaaseen tilaan sivurajoille voi johtaa menetykseen, kun Bosnian puolustuslinjasta rynnätään kovaa ykköspalloon riskilläkin. Mutta jos Suomi pystyy ohittamaan bosnialaisten aggressiivisen prässin näissä tilanteissa, aukeaa tilaa edetä.


Tässä kuvassa Kreikka on riistänyt juuri pallon ja lähtee vastaiskuun.

[
Alimmasta linjasta Zukanovic tulee vastaan kuten Kolasinac aiemmissa kuvissa ja pysäyttää tylysti hyökkäyksen. Hieno suoritus, mutta jälleen kerran, jos Suomi pääsisi hänen ohitseen, vastaiskulle aukeaa rutkasti tilaa.


Tässä Zeca on ohittanut Bosnian kaksi ylintä prässilinjaa lävistävällä syötöllä kahden alimman linjan väliin, mutta Sunjic astuu esiin linjasta ja pysäyttää hyökkäyksen väkevällä taklauksella. Jos tästä pystyttäisiin pelaamaan pallo yhdellä kosketuksella viereen, Suomi pääsisi etenemään kasvot kohti maalia esimerkiksi kolmella kolmea vastaan. Bosnian puolustuslinjassa riittää fysiikkaa pelata ja puolustaa kovaa eteenpäin, mutta siinä on omat riskinsä.


Muutama esimerkki vaihteeksi välittömästä vastaprässistä. Kreikka yrittää purkaa riiston jälkeen. Cimirot antaa kuitenkin ensimmäisen prässi-iskun.


Toinen isku tulee Pjanicilta ja Cimirot puolestaan jatkaa liikettään.


Kreikka pelaa omalle kulmalipulle ja Kolasinac iskee kolmantena.


Duljevic katkoo neljäntenä ja eikun uutta vyöryä maalille.


Kolasinac keskittää ja Kreikka katkoo taas. Isännät eivät luovuta, vaan Besic antaa välittömän prässin.


Sokratis tavoittelee Fortounisia, mutta Bicakcic voittaa pallon Bosnialle ja jälleen uusi vyöry Kreikan ottaessa vastaan omalla puoliskollaan. Tällaiseen mankeliin Suomi ei saa joutua Ratinassa, sillä muutoin tulee pitkä ilta, vaan Bosnian menetyksen jälkeisen prässin ohi pitää kyetä jollain ilveellä pelaamaan.


Taas prässätään kovaa menetyksen jälkeen. Seitsemän bosnialaista on Kreikan puoliskolla.


Puolustuslinja tukee prässiä, Zukanovic irtoaa vastaan ja voittaa pallon puolessa kentässä viereen Pjanicille, joka rauhoitti alas eikä Kreikka päässyt taaskaan yli puolen kentän saatika saanut hetken rauhaa.


Linjan taakse on melko turha pelata korkeita palloja bosnialaisia vastaan, sillä...


... topparipari Zukanovic-Sunjic on niin hyvä ilmassa. Sunjic on tornimaisempi vielä kuin Zukanovic, mutta ympyrässä oleva Zukanovic puolestaan liikkuu kokoisekseen erinomaisesti ja hakee pääpalloja joka suunnasta hyvällä ponnistuksella.


Sen sijaan laidalta keskityksiä kannattaa jopa kokeilla, sillä hivenen yllättäen esimerkiksi Kreikkaa vastaan bosnialaisten oman boksin puolustaminen ei ollut kovin terävää. Tässäkin laidalta tulee keskitys ja Zukanovic on unohtanut Donisin täysin vapaaksi, mutta tämän pusku jäi pehmoiseksi eikä Sehicilla ollut ongelmia torjua alakulmasta.


Nyt ollaan toisella jaksolla. Kuten sanoin, ilmassa ei kannata yrittää pelata linjan taakse, vaan edetä maata pitkin. Tässä pallo pelataan laitimmaiseen ympyrään, jossa Donis on päässyt Bicakcicin sisäpuolella.


Donis pudottaa kaksinkamppailun jälkeen pallon taakse ja toppareista se kankeampi eli tornimainen Sunjic ojentaa kömpelösti jalkansa ja kamppaa kreikkalaisen. Fortounis kavensi seuranneesta rangaistuspotkusta varmasti.


2-2 tasoitus syntyi niin ikään heikosta boksipuolustamisesta. Keskitys tulee nyt oikealta laidalta. Boksissa on kolme vastaan kolme -asetelma, kun Bicakcic on kaventanut laidalta toppareiden avuksi.


Alun perin Bicakcicin vartioitavana ollut Kolovos liikkuu kohti palloa, leikkaa ennakkoluulottomasti torni-Sunjicin eteen ja nikkaa pallon etukulmaan. Jos Kansojen liigassa Bosnia ja Hertsegovina piti nollat kotonaan sekä Itävaltaa että Pohjois-Irlantia vastaan sekä vielä vieraissa Itävaltaa vastaan, nyt Armenia ja Kreikka latoivat kolme maalia kahteen otteluun bosnialaisten verkkoon, mikä yllätti ainakin minut.

Hyökkäys:


Avausjaksolta bongailin pari erilaista rakentelumallia. Ensimmäinen on 14 sekunnin kohdalta, jolloin muoto on 2-4-4. Topparit Zukanovic ja Sunjic ovat alhaalla ja heidän yläpuolellaan laitapuolustajat Kolasinac ja Bicakcic sekä keskikentän kolmikosta Pjanic ja Cimirot. Huomattavaa on se, että keskustassa liikkuvat Pjanic ja Cimirot hakivat tilaa Kreikan kahden ylimmän prässilinjan välistä.


Toisella minuutilla nähtiin jo Kansojen liigassakin paljon suosiossa ollut 2-3-2-3 malli, jossa toppareiden yläpuolella ovat vain Pjanic ja laitapuolustajat. Besic ja Cimirot puolestaan liikkuvat Pjanicin linjan ja sitten yläkolmikon Duljevic-Dzeko-Visca välissä.


Tuostakin siirryttiin hyvin sujuvasti takaisin 2-4-4:een, jossa Pjanic ja Cimirot hakevat tilaa taas kahden ylimmän prässilinjan välistä laitapuolustajien pitäessä leveyden. On siis hyvin mahdollista, että Suomeakin vastaan muutama bosnialainen liikkuu Suomen kärkiparin ja keskikentän linjan välissä, joten Kanervan pitää tarkkaan miettiä sitä, että miten joukkue onnistuu pitämään välit tiiviinä ylhäältä alas eikä kollektiivi repeä. Tässäkin kuvassa Kreikan puolustuslinja on jo melko kaukana kärkiparista ja periaatteessa kahden ylimmänkin linjan väli on sellainen, että Kolasinac pystyisi syöttämään keskelle Cimirotille tarvittaessa.


Seitsemänneltä minuutilta hyvä esimerkki Pjanicin merkityksestä prässin purussa. Zukanovic syöttää kulmalipulta prässin alta vapaaksi liikkuneelle Pjanicille, joka jo Kansojen liigassa laskeutui hakemaan palloa paljon alhaalta ja teki sitä myös nyt tarvittaessa.


Ja ennen kuin Pjanicin kimppuun ehtii kreikkalainen, hän on vaihtanut puolta.


Oikealla laitapuolustajalla Bicakcilla on seurauksena vapaa väylä nousta.


Pari minuuttia edellisestä ja Kreikka ahdistaa Pjanicia kolmesta suunnasta menetyksen jälkeisellä välittömällä vastaprässillä.


Pjanic imee viimeiseen asti miehet itseensä ja antaa sitten vapauttavan syötön Sehicille, joka vaihtaa puolen taas oikealle ja Bosnia pääsee vaivatta prässin alta pois. On mielenkiintoista nähdä se, miten bosnialaiset pärjäävät Ratinassa ilman Pjanicin rauhoittavaa vaikutusta, jos Suomi prässää ylhäältä. Toisaalta taitoa piisaa kuitenkin niin paljon, että en välttämättä lähtisi yrittämään tällaista kreikkalaisten kokeilemaa aggressiivista prässäämistä, koska sitten voi kolista omissa.


Laitapuolustajista varsinkin Kolasinac tukee paljon hyökkäyksiä kuten tässä sännätessään linjan taakse.


Duljevic jakaa namia pystyyn, mutta kreikkalainen ehtii palloon ennen Kolasinacia.


Toki myös oikea laitapuolustaja kykenee keskittämään palloja kohti Dzekoa kuten tässä Bicakcic tekee.


Sokratis kuitenkin voittaa ykköspallon.


Sitten pari kuvasarjaa Dzekosta. Kuten Kansojen liigassa häntä käytetään targettina ja hän pelaa erityisen hyvin yhteen vasemman laiturin Duljevicin kanssa. Kyseessä on Bosnian oma Pukki-Lod parivaljakko. Sehic avaa pitkän pallon Kreikan puolustuslinjan etupuolelle.


Dzeko pitää miehen selässään ja Duljevic liikkuu tyhjään tilaan.


Dzeko pudottaa juoksulinjalle ja Duljevic pakottaa tempokuljetuksellaan vastustajan keltaiseen korttiin.


Hitaissa hyökkäyksissä Dzeko ei juuri keskeltä liiku, vaan pysyy toppareiden etupuolelle alttiina kombinaatioille.


Tässä otoksessa Zukanovic voittaa Kreikan maalipotkun jälkeisen ykköspallon ja puskee kohti Dzekoa.


Pallo suojaukseen ja sitten odotetaan muiden mukaan tuloa.


Duljevic löytyy taas läheltä ja tämä puolestaan näkee keskellä Besicin.


Syöttö menee hieman liian eteen ja Kreikka selviää pälkähästä, mutta kymmenessä sekunnissa Kreikan maalipotku vaihtui vaaralliseksi hyökkäykseksi omiin, joten Suomikaan ei saa nukahtaa tällaisissa tilanteissa.

Erikoistilanteet:


Ensimmäinen kulma tuotti tulosta Kreikkaa vastaan. Pjanic oli tutusti keskittäjänä. Duljevic juoksee etualueelle, keskellä ovat Dzeko ja Zukanovic sekä takatolpalla Bicakcic ja Sunjic. Kreikka käytti miesvartiointia kuten Huuhkajat.


Bosnialaisten kuviossa Visca juoksee boksin ulkopuolelta pilkun tuntumaan ja pamauttaa ensimmäisen yrityksen päin kreikkalaisia.


Mutta toinen kokeilu uppoaa maaliin. Fantastinen pussukka.


Toinen erikoistilanne tuli viisi minuuttia myöhemmin. Pjanic laukoo itse suoran vapaapotkun.


Ja se painuu oikeaan alakulmaan hivenen helposti. Tämä oli bosnialaisten karsintojen kolmas erikoistilannemaali ensimmäiseen 105 minuuttiin...


Toinen kulmapotkuesimerkki vielä. Pjanic keskittää ja boksissa ovat samat viisi kohdetta kuin aiemmin. Bicakcic menee etutolpalle ja Duljevic on taustalla, mutta keskellä ovat ne vaarallisimmat uhat Dzeko ja topparit.


Pallo putoaa vitosen viivalle Dzekon jalkoihin, mutta kreikkalaiset eivät päästä Dzekoa laukomaan, vaan lopulta purkavat. Vaarallinen aihio kuitenkin.


Oman alueen kulmapotkuissa Bosnia ja Hertsegovina käytti edelleen aluepuolustusta.


Toinen kulmapotku heti perään ja edelleen aluepuolustus käytössä. Vahvoista torneista Sunjic pukkasi pallon etutolpalta lopulta kauemmas.


Sivuvapaapotkuissa käytössä on tässä esimerkissä seitsemän pelaajan linja kuutta kreikkalaista vastaan. Pjanic on etualueella, Cimirot boksin rajalla ja yksi pelaaja muurissa.


Pallo jäi etualueelle Bicakcicin päähän. Cimirotin johdolla lähtee nopea vastaisku.

Visca keskittää lopulta oikealta kohti Kolasinacia, joka on tietysti spurtannut tukemaan hyökkäystä. Boksin rajalla on kolme muuta vaihtoehtoa eli hetkessä Bosnia loi 5v6 hyökkäyksen. Keskitys tuli takatolpalle, mutta kreikkalainen ehti siihen niukasti ennen Kolasinacia puskien pallon väljemmille vesille.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines