FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.04.2020 klo 15:07:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: Kiffen 2019 - Boheemi kulttiseura  (Luettu 49776 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen + Stadin alasarjojen perinneseurat


: 03.01.2019 klo 15:24:29FC Kiffen taisteli jälleen päätöskierroksella sarjapaikan itselleen ja aloittaa viidennen peräkkäisen kautensa Kakkosessa, nyt kivikovassa A-lohkossa. Haasteet kasvavat.

Perustettu: 1908
Kotikenttä: Töölön pallokenttä
Saavutukset:
SM-kultaa 1913, 1915, 1916, 1955 (4)
SM-hopeaa 1961 (1)
SM-pronssia 1949, 1956, 1960 (3)
Suomen Cupin hopeaa 1958 (1)
Kotisivut: https://www.fckiffen.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/fckiffen/
Twitter: https://twitter.com/fckiffen?lang=fi
Instagram: https://www.instagram.com/fckiffen/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCGYPjUy4B-puT5SRVu1bCew
Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/FC_Kiffen

Lippujen hinnat kaudella 2019:

Aikuiset: 7 €
Lapset, eläkeläiset, opiskelijat ja Kiffenin jäsenet: 4 €

Kauden 2018 katsaus

Kakkosen kausi 2018 merkitsi Kiffenille suuria muutoksia. Merkittävin oli päävalmentajan vaihdos. Vuosia joukkuetta valmentanut Timo Salo jätti paikkansa perhekiireisiin vedoten, ja tilalle tuli viimeksi Gnistania luotsannut Tommi Lingman.

Muutoksia tapahtui kentälläkin, kun pitkään koossa ollut kokenut kaveriporukka hajosi ja joukkue meni voimakkaasti uusiksi. Siirtomarkkinoiden suurin takaisku oli maalintekijä Cheikh Touren lähtö, mutta paperilla kova oli hänen korvaajansakin. Kron Rexhepistä toivottiin "Cicon" manttelinperijää, vaikkakin hänet tiedettiin mielialapelaajaksi. Cico Toure ei kuitenkaan onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa muissa joukkueissa, ja kuuleman mukaan hän olisi vielä ennen kauden alkua ilmaissut halunsa sittenkin jatkaa Mustissa Hurmureissa. Hän päätyi kuitenkin lopulta Viikinkeihin.

Heti ensimmäisissä harjoituspeleissä oli nähtävillä, että uuden valmentajan myötä pelityyli oli muuttunut radikaalisti. Puolustusvoittoisaan ja fyysiseen peliin luottaneeseen Timo Saloon verrattuna Tommi Lingmanin uusi Kiffen pyrki pitämään palloa ja prässämään ahnaasti. Kiffenin harjoituspelit olivatkin seuran mittakaavassa poikkeuksellisen viihdyttävää katseltavaa. Kun vielä tuloksetkin nostattivat lupauksia, olivat tunnelmat kauteen lähdettäessä enemmän kuin kiimaiset. Omassa päässäni haaveiliin paikasta heti B-lohkon kärjen takana, mutta toki todennäköisimpänä pidin sijoitusta harmaassa keskikastissa nousu- ja putoamiskamppailujen ulkopuolella.

Sarjakausi käynnistyi tuloksellisesti mahtavasti, kun neljä ensimmäistä ottelua toivat kasaan kahdeksan pistettä, eikä loistavasti pelannut maalivahti Besart Mustafa päästänyt selkänsä taakse yhtäkään palloa. Itsekään maaleilla ei toki liiemmin mässäilty, sillä KäPa ja HJS kaatuivat 1-0, ja HIFK/2:a ja MuSaa vastaan nyhjättiin maalittomat tasapelit. Kaiken humun keskellä Kiffen-kannattajia ihmetyttikin, että mitä oli tapahtunut pre seasonilla hurmanneelle aktiiviselle, omiin aloitteisiin perustuneelle pelitavalle, joka nyt oli muuttunut passiiviseksi junnaamiseksi. Huomattavaa oli etenkin keskikentän tuen puuttuminen, eikä palloja siten saatu kunnolla hyökkääjille. Maalintekopaikoilla ei Kiffen enää herkutellut, minkä näki lopputuloksistakin.

Tuloksellinen lentokeli päättyi seuraavassa ottelussa Bolliksella, kun siihen asti koskematon oma verkko pölisi SalPan toimesta huolella. Puolustus oli alusta asti tuuliajallolla, ja salolaiset niittasivat ensimmäisen puolen tunnin aikana pallon kolmesti Kiffen-häkkiin. 1-3-kotitappion myötä Mustat Hurmurit palasivat tavallisten kuolevaisten joukkoon. Joku voisi puhua kuplan puhkeamisesta.


Sarjanousija KaaPo vei pisteet Bollikselta lukemin 0-1.

Seuraavat ottelut sujuivat tehottomissa merkeissä. Ensin GrIFKiä vastaan saatiin vieraista tasapeli, mutta sitä seurasivat 0-1-tappiot ensin kotona KaaPolle ja sitten vieraissa Jazzille. Kolme ottelua eivät siis tuottaneet yhtään tehtyä maalia, ja Kiffen alkoi vajota kohti lohkon pohjasakkaa. Kiffenin edelleen passiivinen pelitapa herätti yhä kasvavaa ihmetystä, ja varsinkin forkalla alkoivat poikkipuoliset sanat päävalmentaja Tommi Lingmania kohtaan toden teolla lennellä.

Eräs kauden pohjanoteerauksista nähtiin Pallokentällä 20. kesäkuuta, kun Honka/Akatemia kairasi alusta asti ponnetonta Kiffeniä turpaan lukemin 1-5. Ottelussa esiintynyt hurmurilauma oli haluttomin, aseettomin ja asennevammaisin Kiffen, jonka olen koskaan nähnyt. Lisäksi tuon ottelun aikana korviini kantautuivat ensimmäiset päävalmentaja Lingmaniin kohdistuneet kriittiset purkaukset jo pelaajistonkin suunnalta. Aiempina kausina Kiffen oli kompensoinut materiaalisia heikkouksiaan loistavalla joukkuehengellä, mutta siitä ei ollut mitään jäljellä. Sarjataulukossa Kiffen oli vajonnut jo putoamisviivan alapuolelle, ja tilanne oli enemmän kuin huolestuttava.

Seuraava ottelu FC Espoota vastaan sujui Bolliksella tutun nihkeissä merkeissä. Pullat olivat tosin nyt jopa ihan mukavasti uunissa, kunnes Ismail Dahmani ajettiin suoralla punaisella ulos heti toisen jakson alussa. Sitä kautta pelistä yliotteen saanut FC Espoo teki lopulta miesylivoimalla 1-0-voittomaalin, ja Kiffen polski todella syvissä vesissä.

Kevätkierros paketoitiin Karjaalla samoilla sijoilla pyörineen BK-46:n vieraana. Äärimmäisen tärkeä voitto suli lisäajalla, kun kotijoukkue onnistui tasoittamaan loppulukemiksi 1-1. Katkeraa oli, mutta neljän ottelun tappioputki sentään katkesi.

Seuraavat kolme ottelua eivät nekään kasvattaneet voittosaraketta. Syyskausi alkoi 1-1-tasapelillä KäPan vieraana, jota seurasi 1-2-kotitappio sarjakärki MuSalle. Heinäkuun lopulla pelattu kotiottelu sarjajumbo HJS:aa vastaan piti ehdottomasti voittaa. Tuloksena oli kuitenkin jälleen pettymys, sillä Bolliksen hirmuhelteessä käyty lauantaiottelu päättyi Kiffenin lopun loistavista tilanteista huolimatta 0-0.

Kiffenin peräti 10 ottelua kestänyt voitoton putki katkesi lopulta silloin kun sitä vähiten odotti: lohkovoitosta taistellut SalPa kaatui vieraskentällä lainahyökkääjä Abaas Ismailin osumalla 0-1. Läsnäolijoiden mukaan Kiffenillä kävi ottelussa todellinen joulu, mutta se ei sillä hetkellä kiinnostanut. Äärimmäisen tärkeät kolme pistettä nostivat Stadin Mustat kaikesta viime aikojen sekoilusta huolimatta taas putoamisviivan yläpuolelle.

SalPa-voitto loi Hurmureihin taistelutahtoa. GrIFK voitti Kiffenin Bolliksella 1-0, mutta Kiffenin taisteleva ja yritteliäs asenne herätti kannattajissa uskoa. Se kuitenkin vedettiin vessanpöntöstä alas, kun KaaPo möyhensi Kiffenin Kaarinassa 5-0. Kun vielä valtaosan joukkueen maaleista tehnyt Kron Rexhepi lähti JäPSiin, näytti Kiffenin kohtalo sinetöidyltä. Yhä selvemmin esiin nouseva ajatus 110-vuotisjuhlien päättymisestä sarjasta putoamiseen ennakkoon helppona pidetystä B-lohkosta suorastaan hävetti.

Kiffen kuitenkin ryhdistyi viimeisellä mahdollisella hetkellä. Syysiltojen pimetessä syöksykierteeseen ajautunut FC Jazz kaatui Töölössä kovan taistelun jälkeen 1-0. Ottelun jälkeen oli jälleen nähtävissä iloisia naamoja. Perinteinen yhtenäisyyteen perustuva Kiffen-joukkuehenki teki paluutaan. Uskon parempaan tulevaisuuteen pystyi aistimaan.


Kalle Kärki 110-vuotisjuhlaottelussa HIFK/2:a vastaan. Pisteet tasattiin 200 katsojan edessä lukemin 0-0.

Seuraavat kaksi ottelua eivät kuitenkaan tuoneet tuloksellisesti toivottua palkintoa. Ensin FC Honka/Akatemia voitti Espoossa kirvelevästi 2-1. Sitten olikin vuorossa kauan odotettu Kiffenin 110-vuotisjuhlaottelu HIFK/2:a vastaan. Asetelmat olivat arvolleen sopivat, sillä joukkueet sijoittuivat sajataulukossa tasapistein peräkkäin putoamisviivan molemmin puolin. Pisteet jaettiin 0-0, ja kentältä poistui kaksi pettynyttä joukkuetta, samalla kun Kiffenin kauden ennätysyleisö (200) ihmetteli jengien saamattomuutta. Kahteen viimeiseen otteluun jäi toden teolla kirittävää.

Leppävaaran stadionilla pelatussa kauden toiseksi viimeisessä kamppailuissa kaatui FC Espoo vahvan toisen puoliajan ansiosta 4-2. Se oli käsittämättömästi kauden ensimmäinen kerta, kun Kiffen teki ottelussa enemmän kuin yhden maalin. Myös Karim Zine onnistui viimein maalinteossa, kuten myös syksyllä hankittu Eero Forsen.

Päätöskierroksella Bolliksella asettui vastaan panoksensa aikoja sitten menettänyt sarjajumbo BK-46. Otteluun lähdettäessä Kiffen oli FC Espoo -pelin voitosta huolimatta viivan alapuolella, joten apuja tarvittaisiin muualtakin. Kun BK-46 vielä johti ottelua puoliajalla 0-1, oli tilanne taas kerran vaikea. Kiffen kuitenkin taisteli 3-2-voiton, ja kun HJS ja HIFK/2 hävisivät omat pelinsä, onnistui Kiffen lohkon viimeisenä joukkueena säilyttämään sarjapaikkansa. Toisen kerran peräkkäin Kiffen pelasti nahkansa päätöskierroksella tilanteessa, jossa säilyminen ei ollut omissa käsissä. Herääminen oli selvä, sillä viimeisen viiden ottelun otannalla Kiffen löytyi sarjan kuntopuntarin toiselta sijalta ja viimeisen kymmenenkin pelin osalta kuudennelta tilalta. Seuran 110-vuotisjuhlavuosi oli päättynyt valtavaan helpotukseen, ja samaniltainen juhlagaala päästiin viettämään iloisissa tunnelmissa.

Katseet kauteen 2019


FC Kiffenin puheenjohtaja Henrik Lindström.

Lainaus
Miesten Kakkosen 2019 lohkojako:

A–lohko:

Kiffen*
PEPO
MiPK
MP
VJS
MYPA
Sudet
Reipas
JäPS
NJS
FC Viikingit*
Klubi04*

Kiffen pelaa tulevalla kaudella A-lohkossa, jolla on maine huomattavasti B-lohkoa kovempana ryhmänä. Viime kaudellakin A-lohko tunnettiin kivikovasta ja tasaisesta tasostaan, eikä Kiffenillä olisi esittämillään otteilla ollut mahdollisuuksia Kakkosessa säilymiseen. Sarjapaikan uusiminen onkin tulevalla kaudella entistä kovemman työn takana. Viime vuotiseen tuhnuiluun ei ole varaa, vaan maaleja pitää osata tehdä alusta asti. Lisäksi odotan perinteisen Kiffen-hengen näyttäytymistä kauden alusta alkaen. Uusi päävalmentaja ja joukkueen kokeneet jyrät ovat sen iskostamisessa avainasemassa.  

Joukkueenjohtaja Kimmo Silventoinen totesi minulle lokakuisissa 110-vuotisjuhlissa, että ensi kauden tilanne on täysin auki niin valmennuksen kuin pelaajistonkin osalta. Sen jälkeen seura on tiedottanut, että uusi päävalmentaja on Mako Tukiainen, jolla on kokemusta muun muassa FC Konnusta sekä viimeksi Kakkosen NJS:sta, josta hän sai kesken viime kauden potkut. Edellinen valmentaja Tommi Lingman tuli muuten viime vuonna joukkueeseen hyvin samankaltaisista asetelmista – hän oli saanut kenkää Ykkösen Gnistanista. Muuten valmennusryhmä pysyy samana, ja Tukiaisen taustalla jatkavat vanhat tutut Jari "Kille" Hakala ja Markus Alopaeus.

Syksyllä ilmoitin tekeväni tulevan kauden topicin heti kun on enemmän tietoa ensi kauden kuvioista. Noh, etenkin pelaajiston osalta tietoa on aivan yhtä vähän kuin syksylläkin. Kiffenin harjoitukset käynnistyivät Talissa 7. joulukuuta, ja ainakaan tuolloin ei oltu sen viisaampia. Toivottavasti tilanne on sittemmin kehittynyt. Henkilökohtaisesti odotan koko viime kauden missanneen Jere Jääskeläisen paluuta. Viime kaudeksi Legirus Interistä tullut maalivahti Besart Mustafa oli loistava haku, ja hänen pelistä toiseen esittämänsä "game saverit" mahdollistivat lukemattomia pisteitä. Toivottavasti jatkaa. Kakkosmaalivahti Niko Tervonen oli näyttänyt kyntensä jo edelliskaudella tuuratessaan Timo Aaltosta lähes koko kauden, ja hän on erinomainen taustatuki.

Viime kaudeksi joukkue meni vahvasti uusiksi ja näyttää siltä, että niin menee nytkin. Viime kaudella se aiheutti omat ongelmansa joukkueen yhtenäisyyteen. Herrasmiehenä en ruvennut suoraan utelemaan joukkuehengestä ja sen ongelmista, mutta kyllä tietyn kitkan aisti ja joskus ihan konkreettisesti kuulikin. Joukkue kuitenkin kasvoi kauden edetessä, ja noin viimeisen viiden pelin aikana oli viimein nähtävissä perinteistä yhtenäisesti taistelevaa Kiffeniä. Se tuotti heti tulosta, kuten aiemmin mainittu kuntopuntari osoittaa.

Yhteenveto – Kiffen tänään ja tulevaisuudessaKiffen luetaan syystäkin Helsingin neljän suuren jalkapalloseuran joukkoon, mutta nykyisin Kiffen ei ole enää millään mittarilla jättiläinen. Junioreita ei ole, ja koko Kiffen-yhteisö on tiiviydestään ja loistavasta hengestään huolimatta alati haihtuva. Seuran entinen puheenjohtaja ja nykyinen Kiffen/2:n nokkamies, todellinen Mr. Kiffen Timo Huotinen, kutsuu allekirjoittanutta leikkisästi ”Kiffenin ainoaksi faniksi”, eikä se edes ole paljoa liioiteltu. Hieman ennen joulua koettiin jälleen menetys, kun entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Göran Wallén menehtyi 77-vuotiaana pitkäaikaisen sairauden murtamana.  

Juniorien puuttuminen ja Kiffen-perheen kaventuminen näkyy karulla tavalla myös seuran yleisömäärissä. Viime kaudella sosiaalisen median uudesta aktivoitumisesta huolimatta kotiottelujen yleisömäärät laskivat, ja forkalla tehtyjen laskelmien perusteella keskiarvo oli 90, kun vielä edelliskaudella oli ylletty lukemaan 103. Somessa raivokkaasti markkinoitu 110-vuotisjuhlapeli sentään houkutteli nättinä syyspäivänä lehtereille 200 katsojaa, mutta osa kiitoksista kuuluu vierasjoukkue HIFK/2:n kannattajille.

Nyky-Kiffeniä voisi kutsua kulttiseuraksi, jolla on oma pieni mutta sitäkin yhtenäisempi ihailijajoukkonsa. Myös seuran persoonallisesta, boheemistakin ilmapiiristä ollaan ylpeitä. Kiffen on perinteisesti ollut hyvähenkinen jätkäporukka, jossa kaveria ei jätetä sen enempää kentällä kuin sen ulkopuolellakaan. Lisäksi se on amatööriseura, joka toimii täysin talkoovoimin. Työntekijät tai pelaajat eivät ole palkoillisia, eikä pelaajia myöskään hankita rahalla. Pelkällä mustalla sydämellä ja rakkaudella Kiffen ja sen taustaryhmä on toistaiseksi onnistunut pärjäämään ihan mukiinmenevästi Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Lainaus
– Kohti 120-vuotisjuhlia.

Joukkueenjohtaja Kimmo Silventoisen vastaus toimittajan kysymykseen "Onko Kiffen menossa mihinkään?"
« Viimeksi muokattu: 22.01.2020 klo 23:41:14 kirjoittanut Maneesi »
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen + Stadin alasarjojen perinneseurat


Vastaus #1 : 03.01.2019 klo 15:25:16

Joukkue kaudella 2019

Maalivahdit:

1 Besart Mustafa
30 Niko Tervonen

Puolustajat:

2 Pyry Korhonen
3 Jonas Sapienza
4 Otto Talvitie
5 Antti Korhonen
8 Jere Jääskeläinen
15 Verneri Meriläinen
16 Ahmed Alaeddine
25 Robert Razmus

Keskikenttäpelaajat:

6 Iivo Jaako                                                                                           
7 Daniel Stevens
13 Leevi Saikkonen
14 Severi Murto
19 Ala Alaeddine
22 Dmitri Platonenko
23 Nathael Ishii
24 Rasmus Ruismäki

Hyökkääjät:

9 Karim Zine
10 Mohamed Mubarik                                                                     
11 Shaggy Kimuenimeso
17 Jonne Innala
18 Jari Barsk
20 Mikko Jalkanen
21 Eero Forsen
26 Bledar Kelmendi

Taustat:

Puheenjohtaja: Henrik Lindström
Joukkueenjohtaja: Kimmo Silventoinen
Päävalmentaja: Mako Tukiainen
Valmentaja: Jari Hakala
Valmentaja: Markus Alopaeus
Maalivahtivalmentaja: Rahmon Kelmendi
Huoltaja: Teemu Itkonen
Huoltaja: Raynold Dickmann
« Viimeksi muokattu: 25.05.2019 klo 02:10:11 kirjoittanut Maneesi »
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen + Stadin alasarjojen perinneseurat


Vastaus #2 : 03.01.2019 klo 15:26:15

Otteluohjelma kaudella 2019

Harjoitusottelut:

2.2.  lauantai  11.00    JäPS–Kiffen     Järvenpään halli: 1–2
9.2.  lauantai  14.00    Kiffen–Gnistan  Peakfin Arena, Vantaa (Busmo Winter Cup): 1–1
23.2. lauantai  14.00    PK-35–Kiffen    Peakfin Arena, Vantaa (Busmo Winter Cup): 1–0
2.3.  lauantai  14.00    FC Espoo – Kiffen   Peakfin Arena, Vantaa (Busmo Winter Cup): 2–1
15.3. perjantai 21.00    Kiffen–Atlantis Talin halli: 2–0
23.3. lauantai  21.00    Kiffen–GrIFK    Talin halli: 0–2
30.3. lauantai 16.00     Kiffen–NJS      Peakfin Arena, Vantaa (Busmo Winter Cup): 0–3
13.4. lauantai 16.00     Kiffen–TiPS     Peakfin Arena, Vantaa (Busmo Winter Cup): 0–0, TiPS voitti rangaistuspotkukilpailun
27.4. lauantai 16.30    Kiffen – FC Espoo Talin halli: 0–4

Kakkonen:

Ti 7.5. Kiffen - MiPK: 0-4
Su 12.5. Kiffen - JIPPO: 0-0
Su 19.5. MP - Kiffen: 4-0
Pe 24.5. Kiffen - Sudet: 1-0
Ke 29.5. Reipas - Kiffen: 1-1
Ti 4.6. Kiffen - JäPS 2-1
Su 9.6. PEPO - Kiffen 0-1
Su 16.6. Kiffen - NJS 0-2
Ti 25.6. VJS - Kiffen 1-0
La 29.6. Viikingit - Kiffen 2-2
La 6.7. Kiffen - Klubi 04 1-3

To 11.7. JIPPO - Kiffen 3-0
Ti 30.7. Kiffen - MP 1-3
La 3.8. Sudet - Kiffen 1-4
Ti 13.8. Kiffen - Reipas 1-1
La 17.8. JäPS - Kiffen 3-1
To 22.8. Kiffen - PEPO 1-0
La 31.8. NJS - Kiffen 0-0
La 14.9. Kiffen - VJS 1-1
Su 22.9. MiPK - Kiffen 4-1
La 28.9. Kiffen - Viikingit 1-3
La 5.10. Klubi 04 - Kiffen 0-0
« Viimeksi muokattu: 16.10.2019 klo 22:09:57 kirjoittanut Maneesi »
MiestenK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Espoolaisseurat ja suomalaiset ulkomailla


Vastaus #3 : 03.01.2019 klo 17:35:49

Avaukselle ja Kiffenille Ylos

Saa nähdä, naaraako Tukiainen mukanaan viime kauden NJS-pelaajia. Ryhmässä oli kuitenkin muutama stadilainen kundi, jotka Tukiainen sai hankittua Nurmijärvelle.
Paska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Atletico Malmi, Atletico Akatemia


Vastaus #4 : 03.01.2019 klo 17:57:03

Avaukselle ja Kiffenille Ylos

Saa nähdä, naaraako Tukiainen mukanaan viime kauden NJS-pelaajia. Ryhmässä oli kuitenkin muutama stadilainen kundi, jotka Tukiainen sai hankittua Nurmijärvelle.

En yllättyisi, koska NJS:n harjoituksissa on pyörinyt runsaasti mm. viime kauden HIFK/2:n pelaajia ja PK-35:n A-junnuja. NJS:stä varmaan virta sitten Kiffeniin.

Avaukselle Ylos
Nyysteeni

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 03.01.2019 klo 19:12:45

Hieno avaus. Kiitos Maneesi!
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen + Stadin alasarjojen perinneseurat


Vastaus #6 : 05.01.2019 klo 23:01:18

Kiffen osallistuu Busmo Winter Cupiin, joka pelataan Peakfin Areenalla Vantaalla helmi-huhtikuun aikana. Lohkon muut joukkueet ovat Gnistan, FC Espoo ja PK-35. Ensimmäisen harjoituspelinsä Kiffen skulaa lauantaina 2. helmikuuta JäPSiä vastaan Järvenpään hallissa.

Lisäksi pieni oikaisu avausviestiin: Huhu Cheikh Tourén jäämisestä rahasyistä Kiffenin ulkopuolelle paljastui ankaksi tai väärinkäsitykseksi, sillä amatööriseurana Kiffen ei koskaan hanki pelaajia rahalla, eikä pelaajille makseta palkkaa sen enempää kuin muullekaan henkilökunnalle.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2019 klo 23:28:24 kirjoittanut Maneesi »
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #7 : 05.01.2019 klo 23:27:07

Loistava avaus! Ylos
Manageeri

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 06.01.2019 klo 10:36:12

Toisen lohkon joukkueet Busmo winter cupissa on EPS, Käpa, NJS ja Tips. Alkulohkojen jälkeenhän on sijoitusottelut! Futis parasta paikan päällä!
roskanainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen


Vastaus #9 : 06.01.2019 klo 15:25:40

Kiitos avauksesta ja ansiokkaasta raportoinnista, noin yleisestikin.

Herra.YE

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Marco Stiepermann


Vastaus #10 : 08.01.2019 klo 23:57:30

Mahtava avaus! Onko Tukiaisen serkukset Markus, sekä Joona tulleet/tulossa seuraan? Kyseessä siis Makon poika, sekä veljenpoika. Markuksella ikää 19v ja Joonalla 18v.

Einari Moren (Valtterin broidi) pelasi myös vuosia Makon valmennuksessa Kontussa, ja näyttäisi pelanneen Nurmijärvellä viime kauden. Yksi mahdollinen haku voisi olla myös Nathael Ishii, joka pelasi kakkosta Hongan ressuissa viime kaudella. Vanhaa Kontun 99-ikäluokkaa hänkin.

E: Moren näköjään siirtynyt takaisin Kontuun.

« Viimeksi muokattu: 09.01.2019 klo 00:10:16 kirjoittanut Herra.YE »
MiestenK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Espoolaisseurat ja suomalaiset ulkomailla


Vastaus #11 : 09.01.2019 klo 14:09:06

Böckerman siirtyy EIF-paitaan.

https://www.ekenasif.fi/fotboll/herrar/aktuellt/jocahim-boeckerman-klar-foer-eif-saesongen-2019
Nyysteeni

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 09.01.2019 klo 15:02:38


Tuo ei oikeastaan Kiffeniin liity kuin korkeintaan papeperilla. Kaveri oli kuukauden mukana ennen juhannusta viime vuonna. Mutta, kaikkea hyvää kuitenkin 😊
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen + Stadin alasarjojen perinneseurat


Vastaus #13 : 09.01.2019 klo 21:52:11

Mahtava avaus! Onko Tukiaisen serkukset Markus, sekä Joona tulleet/tulossa seuraan? Kyseessä siis Makon poika, sekä veljenpoika. Markuksella ikää 19v ja Joonalla 18v.

Einari Moren (Valtterin broidi) pelasi myös vuosia Makon valmennuksessa Kontussa, ja näyttäisi pelanneen Nurmijärvellä viime kauden. Yksi mahdollinen haku voisi olla myös Nathael Ishii, joka pelasi kakkosta Hongan ressuissa viime kaudella. Vanhaa Kontun 99-ikäluokkaa hänkin.

E: Moren näköjään siirtynyt takaisin Kontuun.Ainakaan itse en tiedä mahdollisista uusista pelaajista mitään. Ainahan sitä tietysti voisi seurajohdolta kysellä, mutta en viitsi työntää nokkaani joka asiaan, vaan haluan antaa sinne suuntaan työrauhan. Nimiä kyllä alkaa tipahdella kun on mustaa valkoisella, siihen asti odotellaan. Toki nuo nimet kuulostaisivat mainitsemasi historian perusteella oikein loogisilta hankinnoilta.

Todetaan nyt samaan, että kokenut seurajohto Silventoinen-Lindström on kyllä tehnyt itseeni suuren vaikutuksen jalkapalloon littyvällä tietotaidollaan. He ovat rajallisista resursseista huolimatta aina onnistuneet raapimaan Kakkosen tasolle kelpo joukkueen. Luotto on kova nytkin.
Viinipullo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mantan Tenori


Vastaus #14 : 17.01.2019 klo 18:20:13

Hieno avaus. Tätä topikkia on tullut seurailtua satunnaisesti ja tällainen laadukas tekstiseinä on loistavaa luettavaa.
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen + Stadin alasarjojen perinneseurat


Vastaus #15 : 29.01.2019 klo 17:03:55

Harjoitusottelujen aikataulu on julkaistu. Ensimmäinen matsi pelataan JäPSin vieraana ensi lauantaina. Mielenkiintoista nähdä, ketkä viime kauden joukkueesta ovat vielä mukana ja ketkä ovat uusia kokelaita:
https://www.fckiffen.fi/?x118281=18136624

Osa harjoitusotteluista sisältyy 9. helmikuuta alkavaan ja Vantaan Peakfin Arenalla pelattavaan Busmo Cupiin. Kiffenin vastustajina siis Gnistan, PK-35 ja FC Espoo, ja toisessa lohkossa pelaavat KäPa, NJS, EPS ja TiPS:
https://www.fckiffen.fi/?x118281=18136643
« Viimeksi muokattu: 29.01.2019 klo 17:09:35 kirjoittanut Maneesi »
Masap

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS


Vastaus #16 : 29.01.2019 klo 20:53:25

Miten Kiffen on päätynyt nykyiseen pisteeseen? Miksi esim junioritoiminta kuoli?
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen + Stadin alasarjojen perinneseurat


Vastaus #17 : 30.01.2019 klo 10:41:37

Miten Kiffen on päätynyt nykyiseen pisteeseen? Miksi esim junioritoiminta kuoli?

Ilmeisesti ei ollut enää vetäjiä ja siten resursseja. Sitä en osaa sanoa, että miksi ei enää ollut. Porukkaa on häipynyt, eikä uutta ole saatu tilalle.
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #18 : 30.01.2019 klo 10:47:26

Ilmeisesti ei ollut enää vetäjiä ja siten resursseja. Sitä en osaa sanoa, että miksi ei enää ollut. Porukkaa on häipynyt, eikä uutta ole saatu tilalle.
Joka paikassa tuo vapaaehtoisten pula korostuu vaan tulevina vuosina. Veikkaan että Kiffenin yksi isoista haasteista on myös ollut se, että periaatteess samoilla alueilla on vaikuttanut mitä HJK ja HIFK, joiden junnupuolet ovat kasvaneet valtavasti viimeisen 10-15 vuoden aikana. Ei niitä lapsia kuitenkaan ole lisää tullut, vaan jostain ne ovat lähteneet.

Varsinkin HIFK:n junnupuolen perustaminen täysin tyhjästä joskus 15v sitten varmastikin söi Kiffeniltä paljon junnuja.
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen + Stadin alasarjojen perinneseurat


Vastaus #19 : 30.01.2019 klo 11:25:04

Joka paikassa tuo vapaaehtoisten pula korostuu vaan tulevina vuosina. Veikkaan että Kiffenin yksi isoista haasteista on myös ollut se, että periaatteess samoilla alueilla on vaikuttanut mitä HJK ja HIFK, joiden junnupuolet ovat kasvaneet valtavasti viimeisen 10-15 vuoden aikana. Ei niitä lapsia kuitenkaan ole lisää tullut, vaan jostain ne ovat lähteneet.

Varsinkin HIFK:n junnupuolen perustaminen täysin tyhjästä joskus 15v sitten varmastikin söi Kiffeniltä paljon junnuja.

Näinhän se on, kilpailu täällä on kovaa ja tilaa rajoitetusti. HJK:n ja HIFK:n lisäksi kantakaupungista löytyy PPJ:tä, Ponnistusta, Kullervoa ja vaikka mitä isoja junnuseuroja. Kiffen oli juniorienkin tasolla nähdäkseni loppuun asti aika vahvasti kantakaupungin seura, vaikka lapsiperheet ovat 60-70-luvuilta lähtien asuneet pääasiassa lähiöissä. Sinne toimintaa ei ikinä taidettu kovinkaan vahvasti ajaa. Esimerkiksi HPS pelasti nahkansa muuttamalla kantakaupungin kupeesta Vallilasta Pohjois-Helsingin Pakila/Paloheinä-akselille, sinne missä perheet nykyisin ovat. Identiteettiään Hopsi tuossa muutossaan menetti tai ainakin vaihtoi, mutta toiminta on nykyisin turvattu ja vakaalla pohjalla, kun HPS:sta on kasvanut yksi kaupungin suurimmista junioriseuroista.

Alajan Ekihän kiinnitti viime syksyn juhlapuheessaan huomiota samaan ja väläytteli ideaa samantyyppisestä muutosta:

Lainaus
Voisimmeko me ottaa mallia HPS:stä ja löytää oman jäsenistömme vaikka Kalasatamasta tai Keski-Pasilasta tai Herttoniemestä tai Töyrynummelta? Voisimmeko me luoda juniorityölle ihan oman mallin, jota voisi kutsua ”yhteiskuntavastuulliseksi juniorityöksi”, jossa ei pyritäkään, ainakaan alkuun, kasvattamaan huippuja vaan terveitä nuoria tyttöjä ja poikia. Maahanmuuttajat mukaan, syrjäytyneet mukaan, olemmehan aina olleet vapaamielinen seura. Huippujalkapallon puolella voitaisiin tehdä yhteistyötä eri seurojen kanssa, vaikkapa juuri HPS:n, Pallo-Poikien ja muiden stadilaisten seurojen kanssa. Tarvitaan ajattelua, päätöksia, tahtoa, resursseja, rahaakin, mutta ennen rahantuloa on oltava järkeviä ajatuksia. Raha tulee, kun on paikka mihin se voi tulla. 

Olisihan tuo upeaa, en kiistä.

Linkki vielä Ekin puheeseen, jos jotakuta kiinnostaa. Samasta aiheesta on siellä enemmänkin: https://www.fckiffen.fi/?x118281=18112631
Zlatan69

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 31.01.2019 klo 15:04:21

Heitän ilmoille ajatuksen asiaan liittyen. Onko Kiffenin nykytilanteessa järkeä lähteä kilpailemaan junioripelaajista huomattavasti suurempien ja vahvojen organisaatioiden kanssa? Mitä jos panostus olisikin urallaan eteenpäin pyrkiviin nuoriin pelaajiin, jotka ovat junioriputkensa loppupäässä? Pelaajille, jotka eivät ole lyöneet itseään läpi suoraan Liigaympyröihin, mutta mahdollisuudet sinne ovat olemassa. Paikka kasvaa vuosi pari. Näitä pelaajia löytyy PK-seudulta runsaasti. Toimintaan tulisi automaattisesti ammattimaisempi ilmapiiri ja se houkuttelisi jo itsessään uusia laatupelaajia mukaan.

Vaatii laatuorganisaation, eli kokonaisuus tulee olla kattava ja osaava. Selkeä tavoite viedä pelaajia eteenpäin, eli toimia jalostajana ja pelaajakehittämönä edelleen. Olosuhteet tähän on käsittääkseni olemassa. Pelit pelataan Stadin ytimessä ja kiinnostavuus Kiffeniä kohtaan olisi melko helposti nostettavissa uudelle tasolle. Tähän vielä tiedotus ja some-näkyvyys uudelle tasolle, niin yhteistyökumppaneitakin saattaisi löytyä.
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #21 : 31.01.2019 klo 15:29:40

Eikös Atlantis tuota vähän niin kuin yritä?

Laatuorganisaatiosta voidaan olla toki montaa mieltä, mutta on siellä hyviä koutseja ollut männävuosina.
Roy Race

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Melchester Rovers


Vastaus #22 : 02.02.2019 klo 23:06:42

Ohjelman mukaan Kiffen on pelannut, skulannut ja laulukin on soinut Jäkessä tänään. Mutta, mitenkähän on käynyt ja millaisella ryhmällä on oltu liikkeellä?
Vanda

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 03.02.2019 klo 02:23:59

Ohjelman mukaan Kiffen on pelannut, skulannut ja laulukin on soinut Jäkessä tänään. Mutta, mitenkähän on käynyt ja millaisella ryhmällä on oltu liikkeellä?

Kuulemma voitti 2-1 lähinnä kakkosjengillään pelanneen JäPSin.
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen + Stadin alasarjojen perinneseurat


Vastaus #24 : 06.02.2019 klo 17:39:02

Juu. Nettisivuston eilen julkaiseman päivityksen mukaan 2-1-voitto, ja maalintekijöinä viime kaudeltakin tutut Eero Forsén ja Shaggy Kimuenimeso.

 
Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines