FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.02.2020 klo 11:16:22 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 34 [35] 36
 
Kirjoittaja Aihe: Coppa Italia 18-19 & Super Coppa  (Luettu 49641 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
The Missionary

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja joku vitun Piolismo


Vastaus #850 : 14.02.2020 klo 12:48:45

https://twitter.com/PATRICK65264806/status/1228071156655235074

Linkin takaa näkyvästä hidastuksesta voi arvioida todella hyvin sen, minkä takia Calabrian kropan vasen puoli oli levällään. Ei liity sitten millään tavalla edes intentioon blokata Ronaldon vetoa, vaan kyse on täysin luonnollisesta peliasennosta hypyn ja puskuun kurotuksen aikana. Stillikuvista nyt saa irti mitä haluaa, mutta liikkuva kuva sen kertoo. Kun ottaa huomioon jo aiemmin mainitut faktatiedot Rizzolin tuomareille, kapteeneille ja valmentajille määrittämistä linjauksista vastaavien tilanteiden suhteen (huono tasapaino pääpallotilanteessa, pallo hyvin läheltä, ei missään vaiheessa edes näe palloa), niin kyseessä on yksiselitteisesti ja aika selkeästikin tuomareille annettujen ohjeistuksien vastainen tuomio. Oli siitä sitten tuomiona henkilökohtaisesti mitä mieltä tahansa. Käsivirhesääntö itsessään on kyllä tällä hetkellä umpipaska ja vaatii liikaa erillisiä tulkintaohjeita tuomareille. Mutta kun sellaisia linjauksia on annettu, niin niitä pitäisi myös noudattaa.

Ei tässä siis mitään Juve-salaliittoja tms jaksa alkaa vääntämään, enemmän vituttaa yleisesti konseptina lisäajalla annettu väärin vihelletty pilkku, josta tasoitusmaali ja vierasmaali. Se, että kyseessä oli Juvelle vihelletty pilkku aiheuttaa lähinnä sen, että tähän kommentoi useat muutkin kuin vain meikäläinen.
Herra Holmes

Poissa Poissa


Vastaus #851 : 14.02.2020 klo 13:15:22

Jonnet ei muista jne, mutta kauden alussa Cagliari-Brescia pelissä oli samanlainen tilanne, jossa rangaistusalueen sisällä Chancellor puski pallon Cerrin käteen joka oli myös selkä kohti palloa.

Tuomio: ei pilkkua ja marraskuussa Rizzoli vielä sanoi ettei vastaavista tilanteista pidä viheltää pilkkua.

Linja missä pelaa ???

Eikö siitä nimenomaan tullut pilkku, joka ratkaisi voiton Brescialle.

Cerri, kuten Calabria, tavoitteli palloa onnistumatta. Ja tämän epäonnistuneen tavoittelun seurauksena käsi oli pelivälineen tiellä, minkä seurauksena pilkku on mielestäni perusteltu. Mikäli pelaaja ei olisi palloa tavoitellut, luulisin linjan olevan, ettei pilkkua tule. Toki pelkkää spekulaatiota.
BandW

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJ


Vastaus #852 : 14.02.2020 klo 13:22:26

Komea X-hyppy, melko luonnollinen futiksessa..
Laajikan Litti

Poissa Poissa


Vastaus #853 : 14.02.2020 klo 13:27:48

Joo paitsi itse olen kannattanut jo pitkään sitä linjausta, että liki kaikista puolustavan joukkueen käsipalloiluista boksin sisällä vihellettäisiinkin pilkun sijaan vapari boksin rajalta. Oli käsi kiinni kropassa tai ei, olisi tahallinen tai ei. (Erikseen sitten Suarez-tyylin aktiivinen torjuntapelaaminen tai muut suoran punaisen kortin arvoiset helikopteri-suoritukset.)

Niin paljon kuitenkin tuurista kiinni, että mitkä pallot siellä pelaajaruuhkassa tai kaksinkamppailujen jälkeen käsiin osuvat ja mitkä eivät. Asia rassasi jo ennen VARia ja nyt sen kanssa rassaa vielä enemmän kun nykyään tyyliin joka kolmas futismatsi ratkeaa johonkin boksin flipperipallosta tulleeseen onnekkaaseen pilkkuun. Flippereitä sahataan videolta niin autistisella pieteetillä että tuomarilla ei ole enää oikein edes muuta mahdollisuutta kuin viheltää lähes jokainen käsipallo.

Vahvasti samaa mieltä, tai oikeastaan en ole täysin varma, tulisiko vaparin tulla boksin rajalta vaiko sitten epäsuora sisäpuolelta, mutta kuitenkin niin, että rankkari tulee ainoastaan noista suoran punaisen arvoisista torjuntatilanteista. Sama myös rankkarialueen sisällä tapahtuviin rikkeisiin tilanteissa, joissa ei ole mitään maaliuhkaa. Ihan helvetisti tulee pilkkuja, missä jossain alueen kulmassa riplaillaan poispäin maalista ja kompuroidaan sitten pallo pisteelle. Rankkari vain suoran punaisen arvoisista varman maalin estämisistä ja täts it. Mennyt ihan vituiksi viime vuosina jalkapallo kun kaikki pienten marginaalien pelit ratkeaa rankkareihin.
Sardinho17

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #854 : 14.02.2020 klo 13:31:05

Komea X-hyppy, melko luonnollinen futiksessa..

Joo kyllähän tuossa kädet levittyy tarpeettoman paljon irti kropasta meritähti asentoon eikä kyse ole enään mistään tasapainon hakemisesta ja täten eilisestä poiketen kallistun kyllä jo itekki sille linjalle, että suht selkeä pilkku.
dinodiel

Poissa Poissa


Vastaus #855 : 14.02.2020 klo 13:34:00

Joo kyllähän tuossa kädet levittyy tarpeettoman paljon irti kropasta meritähti asentoon eikä kyse ole enään mistään tasapainon hakemisesta ja täten eilisestä poiketen kallistun kyllä jo itekki sille linjalle, että suht selkeä pilkku.

Eri mieltä, kuten on esimerkiksi tämäkin entinen tuomari:
https://www.news1.news/2020/02/former-referee-pieri-nonexistent-penalty-given-to-juventus-a-league.html

Hidastuksista näkee toki kaikenlaisia kuvitteellisia blokkauksia, mutta livetilanteesta pitäisi ymmärtää, että siinä ei ihmeemmin ohipuskuunsa kaveri ehtinyt reagoimaan.

Artikkelissa viitataan myös tuomarien palaveriin ja sen linjauksiin, jonka nämä Juve-niilot ansiokkaasti ohittavat kommenteissaan.
Lihaani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nerazzurri, FC Vantaa


Vastaus #856 : 14.02.2020 klo 13:34:59

Harvemmin on tässä elämssä tullut juvea puolusteltua mutta Calabria oli kuin kuolemaan tuomittu Nasaretilainen puuseppä eikä missään luonnollisessa asennossa. Jos siinä x-asennossa olevalla pelaajalla olisi ollut punasen raidan tilalla sininen raita niin ehkä kaikenmaailman lähetyssaarnaajat näkisi tilanteen myös toisin.
Gaetano

Poissa Poissa


Vastaus #857 : 14.02.2020 klo 16:05:55

Ihan ajatusleikkinä jos pidetään kiinni näistä mainituista "huono tasapaino pääpallotilanteessa, pallo hyvin läheltä, ei missään vaiheessa edes näe palloa" -seikoista joiden pitäisi ilmeisesti kertoa että ei mennä pilkulle mutta että tämä tapahtuu eri tilanteissa:

1) Tyhjä maali edessä, pallo osuu Calabrian käteen ja siitä yli, estäen varman maalin.

2) Calabrian käsi estää vedon kohti maalia (Ronaldo).

3) Calabrian käsi estää maalin edustalle suunnatun keskityksen.

Nämä ovat kaikki saman arvoisia tilanteita joten jos yhdestä tulee pilkku niin kaikista tulee. Sama toisin päin. Ykkösestä nyt varmaan jokainen on samaa mieltä vaikka kuinka kuutamolla ja syytön Calabria olisi.

Väsyneenä loppukaneettina sanottakoon että on se hitto kumma että yrityksestä huolimatta tätä käsivirhesääntöä ei tunnu saavan linjaan.
buono

Poissa Poissa


Vastaus #858 : 14.02.2020 klo 16:15:27


Väsyneenä loppukaneettina sanottakoon että on se hitto kumma että yrityksestä huolimatta tätä käsivirhesääntöä ei tunnu saavan linjaan.

Eikös nyt linja ole näihin läheltä tulleisiin "mahdoton väistää" tilanteisiin seuraavanlainen:

1) Jos käsi on irti kropasta niin että tekee itsestään isomman -> pallo osuu käteen ja olisi ilman tiellä olevaa kättä mennyt maallin päin -> se on pilkku.

2) Jos käsi on irti kropasta niin että tekee itsestään isomman -> pallo osuu kimmokkeen kautta käteen, niin että alunperin olisi mennyt maalia päin -> ei ole pilkku.

Kakkosessa toki jos maaliviivalla blokkaat jalalla ja sitten torjut kädellä niin että pallo olisi edelleen mennyt maalia päin sen jalkakimmokkeen kautta niin silloin pilkku.

Edit. Vaikka Juvea vastaan korruptiotuomari on viheltänyt 2. skenaarion mukaisen pilkun.
« Viimeksi muokattu: 14.02.2020 klo 16:19:23 kirjoittanut buono »
The Missionary

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja joku vitun Piolismo


Vastaus #859 : 14.02.2020 klo 16:48:21

Nämä ovat kaikki saman arvoisia tilanteita joten jos yhdestä tulee pilkku niin kaikista tulee. Sama toisin päin. Ykkösestä nyt varmaan jokainen on samaa mieltä vaikka kuinka kuutamolla ja syytön Calabria olisi.

Väsyneenä loppukaneettina sanottakoon että on se hitto kumma että yrityksestä huolimatta tätä käsivirhesääntöä ei tunnu saavan linjaan.

Nimenomaan samanarvoisia, ja kun vastaavasta tilanteesta, jossa pallo ei ollut menossa kohti maalia on oikein erikseen tiedotettu linjaus, ettei ole pilkku, niin ei silloin mikään muukaan noista ole. Kohti maalia -argumentti on myöskin aika turha eikä millään tavalla relevantti, eihän Ronaldonkaan vedossa voi edes tietää olisiko huonolla osumalla lähtenyt veto mennyt takakulman suuntaan kohti maalia vai ohi. Mutta viimeisenä kommenttinani aiheeseen olkoon se, että kun kerran hyvin samankaltainen ennakkotapaus on olemassa ja erikseen nostettu esiin, niin siinä se fakta on. Videolta myös näkee, kuinka Calabrian hypyssä ei ollut missään kohtaa kyse X-hypystä tai liian leveästä asennosta, vaan ihan hyvinkin luonnollisesta asennosta kurotettaessa palloon kesken hypyn. Still-kuvista on helppo nähdä, että kyseessä olisi ollut vaikkapa blokkiyritys, mutta videoaineisto kumoaa tuon väitteen täysin. Siinä Cerrin ennakkotapauksessa kädet heiluivat ihan muuten vaan alastulon yhteydessä ja silti tilanne todettiin virheelliseksi tuomioksi. Mutta jätetään tämä nyt tähän, perustelut on annettu ja joskus pitää vaan antaa ihmisten olla rauhassa väärässä internetissä :D
Nerazzurri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter


Vastaus #860 : 14.02.2020 klo 17:10:32

Ymmärrän että Milanilla ei mene järin hyvin ja se ärsyttää kannattajia, mutta ei eilistä pilkkua saa mitenkään päin vääräksi tuomioksi.
Jos et näe palloa niin saat tehdä millaisen hypyn tahansa ja pelata kädellä?
Silmät kiinni ja voit toimia kuin käsipallo maalivahti, huitoa ilmaa kuin tuulimylly?
Ainut syy pilkkuun on Calabrian päin persettä ajoitettu hyppy palloon. Hyppää oikeaan aikaan ja puske pallo helvattiin omalta maalilta= ei pilkkua.
dinodiel

Poissa Poissa


Vastaus #861 : 14.02.2020 klo 18:40:22

Ymmärrän että Milanilla ei mene järin hyvin ja se ärsyttää kannattajia, mutta ei eilistä pilkkua saa mitenkään päin vääräksi tuomioksi.
Jos et näe palloa niin saat tehdä millaisen hypyn tahansa ja pelata kädellä?
Silmät kiinni ja voit toimia kuin käsipallo maalivahti, huitoa ilmaa kuin tuulimylly?
Ainut syy pilkkuun on Calabrian päin persettä ajoitettu hyppy palloon. Hyppää oikeaan aikaan ja puske pallo helvattiin omalta maalilta= ei pilkkua.

Milan nyt ei varsinaisesti itsessäni herätä intohimoja suuntaan tai toiseen.

Kukaan ei tainnut väittää, että saa heilutella käsiään miten sattuu, ja tästähän tilanteessa ei ollut kyse. Ja hyvin taas ohitettiin ex-tuomarin kommentit, joiden mukaan tuomio oli väärä.
Nerazzurri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter


Vastaus #862 : 14.02.2020 klo 18:45:01

Tämän ex-tuomarin mielipide on siis ainut oikea? Mielenkiintoinen näkökulma tietysti sekin, että yksi mies saa päättää mikä on oikein ja mikä väärin.

Jos säännöt olisi selkeät niitä olisi myös helpompi noudattaa eikä näistä tarvitsisi vääntää edes takaisin.
dinodiel

Poissa Poissa


Vastaus #863 : 14.02.2020 klo 18:49:41

Tämän ex-tuomarin mielipide on siis ainut oikea? Mielenkiintoinen näkökulma tietysti sekin, että yksi mies saa päättää mikä on oikein ja mikä väärin.

Saa linkittää, jos löydät jonkun varteenotettavan tahon perustelut tuomion puolesta.
Nerazzurri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter


Vastaus #864 : 14.02.2020 klo 18:51:43

Löysit yhden tuomiota vastaan joten se on ainut oikea? :D
Senaattori46

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid, Wolves


Vastaus #865 : 14.02.2020 klo 19:02:09

Selvä pilkkuhan tuo on. Epäonnekas tilanne, mutta olisihan se nyt ihan käsittämätöntä, jos näitä ei vihellettäisi tahattomuuteen, hyppäämiseen ja näkemättömyyteen vedoten.
dinodiel

Poissa Poissa


Vastaus #866 : 14.02.2020 klo 19:50:24

Löysit yhden tuomiota vastaan joten se on ainut oikea? :D

Taitaa olla yksi asiantuntija enemmän kuin sinulla on tarjota, kun louksutat edelleen siinä leukojasi esittämättä mitään faktatietoja?

Itse nimittäin yritin vaihtoehtoisia mielipiteitä etsiä, mutta löysin vain kommentteja kiistanalaisesta tuomiosta. Sekä tietenkin täältä kaikkitietävien forumistien mutuilufaktoja.
geepistejeesus

Poissa Poissa


Vastaus #867 : 14.02.2020 klo 19:52:26

Olen asiantuntija ja kyllähän tuosta pilkun viheltäminen on oikea ratkaisu. Niinkuin joku toinen asiantuntija jo aiemmin kirjoitti 51/49 tilanne.
Lihaani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nerazzurri, FC Vantaa


Vastaus #868 : 14.02.2020 klo 20:13:58

Taitaa olla yksi asiantuntija enemmän kuin sinulla on tarjota, kun louksutat edelleen siinä leukojasi esittämättä mitään faktatietoja?
Montakos asiantuntijaa siellä VAR kopissa eilen olikaan + sitten erotuomari joka rankkarin vihelsi? Taitaa Nerazzurri siis johtaa tätä asiantuntija-casea.
Zazar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Pepe Jürgens


Vastaus #869 : 15.02.2020 klo 01:53:22

Ymmärrän että Milanilla ei mene järin hyvin ja se ärsyttää kannattajia, mutta ei eilistä pilkkua saa mitenkään päin vääräksi tuomioksi.
Jos et näe palloa niin saat tehdä millaisen hypyn tahansa ja pelata kädellä?
Silmät kiinni ja voit toimia kuin käsipallo maalivahti, huitoa ilmaa kuin tuulimylly?
Ainut syy pilkkuun on Calabrian päin persettä ajoitettu hyppy palloon. Hyppää oikeaan aikaan ja puske pallo helvattiin omalta maalilta= ei pilkkua.

Haluaisin kyllä ehdottomasti nähdä sen päivän, kun joku joukkue hylkäisi puolustamisen ja alkaisikin sen sijaan tehdä boksissa teidän rube/merda-fanien kauhuskenaarioiden mukaisia x-hyppyjä selinpäin palloon, yrittäen näin blokata laukaukset Ylos
Smacker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 15.11.2019 Fino alla fine


Vastaus #870 : 15.02.2020 klo 13:02:43

Haluaisin kyllä ehdottomasti nähdä sen päivän, kun joku joukkue hylkäisi puolustamisen ja alkaisikin sen sijaan tehdä boksissa teidän rube/merda-fanien kauhuskenaarioiden mukaisia x-hyppyjä selinpäin palloon, yrittäen näin blokata laukaukset Ylos

Sitähän tämä koko pelinjälkeinen hupsuttelu lähti. Calabria 'hylkäsi' kunnollisen puolustamisen, ja heitti x-hypyn selinpäin palloon. Tuoppi

Juven puolustajat ovat tehneet vastaavaa ikävän paljon tällä kaudella, ja palloa ollaan viety urakalla pilkulle.
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #871 : 15.02.2020 klo 20:49:47

Paitsi varmaan puolet De Ligtin käsipalloiluista on jäänyt viheltämättä.
Kurkkusalaatti

Poissa Poissa


Vastaus #872 : 15.02.2020 klo 21:37:31

Kolme tähteä paidassa, kaikki varastettu Tuoppi
Baggio4eva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #873 : 15.02.2020 klo 23:30:05

Paitsi varmaan puolet De Ligtin käsipalloiluista on jäänyt viheltämättä.

Toki Juve lasien läpi, mutta oma mutu on et pilkut on menny tällä kaudella paremmin linjassa kun aikaisemmin. De Ligtin toilailut on vihelletty aina pilkuiksi kun on osunut suoraan käteen ja kimmokkeen kautta tulevat jäänyt viheltämättä, ilmeiseisti tää on ollu jonkinlainen tarkennus täs linjassa?
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #874 : 16.02.2020 klo 10:01:57

En ottelua nähnyt, mutta kun tuota Twitter pätkää katsoo, niin vaikuttaa siltä että Calabria jossain vaiheessa prosessia tajuaa ettei ole palloon pääsemässä ja tiedostetusti tai tiedostamattomasti jättää tuon vasemman kätensä blokkaamaan sitä mitä takaa on tulossa, käsi ei selkeästikään laskeudu luonnollisesti. Eli suhteellisen selvältä pilkulta vaikuttaa, varsinkin niihin kaikkiin tilanteisiin verrattuna joita tässä parina viime kautena on veivattu.

e: "Ei näe palloa?" Koko tilanteenhan ajan Calabria nimenomaan tuijottaa palloa ja tietää missä se on.
« Viimeksi muokattu: 16.02.2020 klo 10:08:06 kirjoittanut Norppa »

 
Sivuja: 1 ... 34 [35] 36
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines