FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.04.2019 klo 17:26:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Keltamustat kyyneleet - KuPS-aiheisen kirjan joukkorahoituskampanja  (Luettu 2015 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


: 03.02.2019 klo 20:47:41

Terve futiskansa!

Olen alkutalven koonnut KuPS-aiheista ajankuvaa jalkapallokirjaan nimeltä Keltamustat kyyneleet. Kirja tulee pian joukkorahoituskamppanjaksi Mesenaattiin, minkä vuoksi ajattelin laittaa hankkeesta infoa tänne alan johtavalle keskustelupalstallekin.

Kontrastina Kuopion Palloseuran nykyiselle huippumenestykselle, kirja kokoaa kansiin seuran synkimmät vuodet, joiksi luetaan yhtiöittämistä edeltäneet alasarjavuodet 1995-1998. Suomen perinteikkäimpiin jalkapalloseuroihin lukeutuvan Palloseuran koko olemassaolo oli tuolloin vaakalaudalla. Talouden ohella myös urheilupuoli sakkasi ja vauhtia haettiin kauden 1997 päätteeksi aina Kakkosesta asti.

Meistä monelle niin rakas seura oli ajautunut aikakaudella tilanteeseen, josta ulospääsyyn tarvittiin seurauskollisuutta ja luovaa ongelmanratkaisukykyä. Jopa traagisia piirteitä saaneen niukkuuden keskelläkin savolaishuumori jaksoi silti kukkia.
 
Lähestyn asiaa nimenomaan tarinoiden kautta ja voin vakuuttaa, että tuo aikakausi on kuopiolaisjalkapallossa nimenomaan juuri tarinoiden aarreaitta. Vaikean aikakauden tarinoissa vuorottelevat häilyvin rajoin kipu ja komiikka.

Kesällä 2019 ilmestyvä kirja tallentaa huikeat aikalaistarinat pysyvästi kansiin.

Kirjan pääasiallinen kohderyhmä on niin suppea, että en ole teosta edes tarjonnut valtakunnallisille kustantajille, vaan päädyin yrittämään hankkeen toteuttamista joukkorahoituksen kautta. Kirjaprojektin onnistuminen edellyttää keltamustan, ja miksei muihinkin sävyihin mieltyneen, kohderyhmän löytymistä hankkeen tueksi.

Aihe kiinnostaa itseäni suunnattomasti ja uskallan luvata muillekin aikakaudesta kiinnostuneille erittäin mielenkiintoisen lukuelämyksen. Tarinoissa on voimaa! 

Keltamustat kyyneleet -kirjan joukkorahoituskampanja käynnistyy helmikuun puolivälissä (15.2.2019) osoitteessa www.mesenaatti.me. Suoran linkin ilmoitan heti, kun sen tiedän.

Kirjalla on jo nyt Facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/keltamustatkyyneleet, josta löytyvät myös omat yhteystietoni.
Twitteriä en pahemmin käytä, mutta rummuttakoon keltamustaa ilosanomaa ne, jotka kyseisen kanavan hyvin tuntevat ja hallitsevat.

Banzai!
Mikko Vehviläinen

PS. Toivottavasti mainospuheelta vahvasti haiskahtava teksti oli palstan sääntöjen mukainen
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 14.02.2019 klo 17:55:32

Huomisaamuna pyörähtää Mesenaatti-kampanja käyntiin, joten nostanpa tätä esille.

Kirjaprojekti on sitten avausviestini edennyt erittäin suotuisasti ja hanke on saanut hienon vastaanoton niin seurajohdolta, haastatelluilta kuin asiasta kuulleilta ihmisiltäkin. Olen saanut joitakin yhteydenottoja aiheeseen liittyen ja pääsinpä maanantaina suoraan radiolähetykseenkin yhden tällaisen yhteydenoton tiimoilta.

Itse urakka etenee myös oikein hyvin. Etenen kahdella rintamalla: olen kirjoittanut faktarunkoa arkistojen, leikekirjojen ja aikakauden seurajohdon haastatteluiden avulla sekä kerännyt eri vaiheisiin liittyviä tarinoita jo hieman yli kahdenkymmenen haastattelun muodossa. Mukana on jo seurajohdon lisäksi valmentajia, pelaajistoa, urheilutoimittajia.

Työsarkaa innostavan aiheen parissa riittää koko kevääksi ja vielä alkukesäksikin.

Tue kotimaista jalkapallokulttuuria ja
osallistu ihmeessä hankkeeseen huomisesta lähtien osoitteessa www.mesenaatti.me.

Mikko
KuPSsince1979

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: tuas ronssilla


Vastaus #2 : 15.02.2019 klo 18:07:42

Toimivaa linkkiä?
kieran

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 15.02.2019 klo 18:27:23

https://mesenaatti.me/campaign/?id=1137#single/view
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 19.02.2019 klo 21:58:34

Kampanjan viides päivä on käynnissä ja mukavasti on rupeama alkanut. Tämän tahdin säilyessä hankkeen toteutumisraja tulee täyttymään.

Nöyrä kiitos jo osallistuneille mesenaateille, joista osa toivottavasti näkee tämän. Tuette tärkeää asiaa: jalkapallokulttuuria!

Pitäkäämme kaikki Palloseuraan, urheilu- ja paikallishistoriaan, tarinoihin tai vaikkapa jalkapalloilun rappioromantiikkaan mieltyneet tahtia yllä osoitteessa:
https://mesenaatti.me/campaign/?id=1137#single/view


 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines