FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
07.08.2020 klo 06:39:58 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Keltamustat kyyneleet - KuPS-aiheisen kirjan joukkorahoituskampanja  (Luettu 7128 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


: 03.02.2019 klo 20:47:41

Terve futiskansa!

Olen alkutalven koonnut KuPS-aiheista ajankuvaa jalkapallokirjaan nimeltä Keltamustat kyyneleet. Kirja tulee pian joukkorahoituskamppanjaksi Mesenaattiin, minkä vuoksi ajattelin laittaa hankkeesta infoa tänne alan johtavalle keskustelupalstallekin.

Kontrastina Kuopion Palloseuran nykyiselle huippumenestykselle, kirja kokoaa kansiin seuran synkimmät vuodet, joiksi luetaan yhtiöittämistä edeltäneet alasarjavuodet 1995-1998. Suomen perinteikkäimpiin jalkapalloseuroihin lukeutuvan Palloseuran koko olemassaolo oli tuolloin vaakalaudalla. Talouden ohella myös urheilupuoli sakkasi ja vauhtia haettiin kauden 1997 päätteeksi aina Kakkosesta asti.

Meistä monelle niin rakas seura oli ajautunut aikakaudella tilanteeseen, josta ulospääsyyn tarvittiin seurauskollisuutta ja luovaa ongelmanratkaisukykyä. Jopa traagisia piirteitä saaneen niukkuuden keskelläkin savolaishuumori jaksoi silti kukkia.
 
Lähestyn asiaa nimenomaan tarinoiden kautta ja voin vakuuttaa, että tuo aikakausi on kuopiolaisjalkapallossa nimenomaan juuri tarinoiden aarreaitta. Vaikean aikakauden tarinoissa vuorottelevat häilyvin rajoin kipu ja komiikka.

Kesällä 2019 ilmestyvä kirja tallentaa huikeat aikalaistarinat pysyvästi kansiin.

Kirjan pääasiallinen kohderyhmä on niin suppea, että en ole teosta edes tarjonnut valtakunnallisille kustantajille, vaan päädyin yrittämään hankkeen toteuttamista joukkorahoituksen kautta. Kirjaprojektin onnistuminen edellyttää keltamustan, ja miksei muihinkin sävyihin mieltyneen, kohderyhmän löytymistä hankkeen tueksi.

Aihe kiinnostaa itseäni suunnattomasti ja uskallan luvata muillekin aikakaudesta kiinnostuneille erittäin mielenkiintoisen lukuelämyksen. Tarinoissa on voimaa! 

Keltamustat kyyneleet -kirjan joukkorahoituskampanja käynnistyy helmikuun puolivälissä (15.2.2019) osoitteessa www.mesenaatti.me. Suoran linkin ilmoitan heti, kun sen tiedän.

Kirjalla on jo nyt Facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/keltamustatkyyneleet, josta löytyvät myös omat yhteystietoni.
Twitteriä en pahemmin käytä, mutta rummuttakoon keltamustaa ilosanomaa ne, jotka kyseisen kanavan hyvin tuntevat ja hallitsevat.

Banzai!
Mikko Vehviläinen

PS. Toivottavasti mainospuheelta vahvasti haiskahtava teksti oli palstan sääntöjen mukainen
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 14.02.2019 klo 17:55:32

Huomisaamuna pyörähtää Mesenaatti-kampanja käyntiin, joten nostanpa tätä esille.

Kirjaprojekti on sitten avausviestini edennyt erittäin suotuisasti ja hanke on saanut hienon vastaanoton niin seurajohdolta, haastatelluilta kuin asiasta kuulleilta ihmisiltäkin. Olen saanut joitakin yhteydenottoja aiheeseen liittyen ja pääsinpä maanantaina suoraan radiolähetykseenkin yhden tällaisen yhteydenoton tiimoilta.

Itse urakka etenee myös oikein hyvin. Etenen kahdella rintamalla: olen kirjoittanut faktarunkoa arkistojen, leikekirjojen ja aikakauden seurajohdon haastatteluiden avulla sekä kerännyt eri vaiheisiin liittyviä tarinoita jo hieman yli kahdenkymmenen haastattelun muodossa. Mukana on jo seurajohdon lisäksi valmentajia, pelaajistoa, urheilutoimittajia.

Työsarkaa innostavan aiheen parissa riittää koko kevääksi ja vielä alkukesäksikin.

Tue kotimaista jalkapallokulttuuria ja
osallistu ihmeessä hankkeeseen huomisesta lähtien osoitteessa www.mesenaatti.me.

Mikko
KuPSsince1979

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: hoppee on häppee


Vastaus #2 : 15.02.2019 klo 18:07:42

Toimivaa linkkiä?
kieran

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 15.02.2019 klo 18:27:23

https://mesenaatti.me/campaign/?id=1137#single/view
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 19.02.2019 klo 21:58:34

Kampanjan viides päivä on käynnissä ja mukavasti on rupeama alkanut. Tämän tahdin säilyessä hankkeen toteutumisraja tulee täyttymään.

Nöyrä kiitos jo osallistuneille mesenaateille, joista osa toivottavasti näkee tämän. Tuette tärkeää asiaa: jalkapallokulttuuria!

Pitäkäämme kaikki Palloseuraan, urheilu- ja paikallishistoriaan, tarinoihin tai vaikkapa jalkapalloilun rappioromantiikkaan mieltyneet tahtia yllä osoitteessa:
https://mesenaatti.me/campaign/?id=1137#single/view

Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 25.04.2019 klo 18:49:07


Parin kuukauden joukkorahoitusjakso pyörähti eilen viimeiselle viikolleen, joten on aika jo kiitellä jalkapallokansaa.
 
Mesenaatteja on kertynyt messevästi, sillä hanketta on tukenut jo peräti 55 tahoa, joiden ansiosta kasassa on jo 4253 euroa!
Aikaa on jäljellä enää kuusi päivää, mutta 5000 euron rajapyykki lähestyy nyt lupaavasti.

Yhden kirjautumattoman yrityssopimuksen jälkeen tarvitaan vielä kymmenkunta myytyä kirjaa. Kanna siis ihmeessä kortesi kekoon, niin kuin uskomattoman moni on jo tehnyt. KIITOS jo kaikille hankkeeseen osallistuneille!

https://mesenaatti.me/campaign/?id=1137#single/view

Ostopäätöstään puntaroiville mainostettakoon myös tyylinäytteeksi kirjoittajan esikoiskirjaa, joka julkaistiin eilen: Palloluotsien kivinen tie  https://www.aviador.fi/kirjat/palloluotsien-kivinen-tie.htm. Kannattaa lukaista kesän KuPS-kirjaa odotellessa tai pikalukea ostopäätöksen vauhdittamiseksi.

GertRussell

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 25.04.2019 klo 20:43:43

Pitäähän tässä olla mukana, vaikka näihin aikoihin ei sinällään kaipaa. Hieno projekti kuitenkin.
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 25.04.2019 klo 23:19:05

Ei noihin KuPS-aikoihin kenelläkään tosiaan ikävä ole sen enempää urheilullisesti kuin taloudellisestikaan.
 
Täydellinen poikkeavuus seuran nykytilanteeseen
verrattuna tekee aikakaudesta silti erityisen kiehtovan. Etenkin, kun seura onnistuttiin vaikeiden vaiheiden keskelläkin pitämään hengissä - vieläpä niin, että sen identiteetti säilyi. Tarinoissa korostuukin uskomaton KuPS-henki ja -sydän, joka tuli isolle osalle pelaajista lähes verenperintönä.

Nykymenestys (kehnosta alkukaudesta huolimatta) tuntuu erityisen hyvältä, kun tietää, miten syvällä on vasta hiljattain (neljännesvuosisata sitten) kynnetty.
Toisaalta näistä suuruuden ajoista nauttimisen lomassa on syytä myös muistaa, millaisten vaiheiden kautta sinne syvyyksiin viimeksi ajauduttiin.
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 20.05.2019 klo 21:17:28

Pistetään pieni väliaikaraportti tännekin.

Kirja alkaa olla tekstin osalta viimeisiä silauksia ja haastateltujen hyväksytystä vaille valmis. Pariin kohtaan saan lähipäivinä vielä viimeisten jututettavien kautta lisää näkökulmaa.

Tavoitteenani oli saada kirja valmiiksi elokuun alkuun mennessä ja siihen ehdottomasti päästään. Jos kuvituksen hankinta ja taitto onnistuvat niin sujuvasti kuin toivon, tulee kirja painosta jo heinäkuun puolivälissä.

Ja kotimaisen jalkapalloväen ansiosta saan luultavasti Mesenaatti-summalla taitto- ja painokulut kuitattua. Tästä iso kiitos kaikille vielä kerran!

Kirjoittajan näkökulmasta on ollut erittäin mukava projekti sukeltaa rakastamansa seuran kulisseihin monesta eri näkökulmasta. Tärkeä tehtäväni on välittää lukijoille parhaat ja olennaisimmat osat noista seuran eloonjäämistaistelun keskeisten hahmojen, ja vähän muidenkin, kohtaamisista.

Ilmoittelen kirjan Facebook-sivuilla ja täällä, kunhan valmistumisaikataulu vieläkin tarkentuu.

Myös kirjan tulevista myyntipisteistä ilmoittelen lähempänä, niitäkin on jo puolenkymmentä saatu sovittua. Ja minultakin niitä saa tietysti valmistumisen jälkeen.

T-paitoja ja muuta Mesenaatissa myytyä painotavaraa olen alkanut toimittelemaan viime päivinä. Loputkin yritän saada huomenna matkaan. Noita tavaroita riittää edelleen ja Facebook-sivun yhteystiedoista voi kysellä.
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 19.06.2019 klo 23:02:39

Kirjateksti lähti tänään taittajalle!

A5-koossa ilmestyvän kirjan sivumäärä on jossakin reilun 300 sivun tietämissä. Sivuista 24 on kuvasivuja (3 x 8 sivun kuvaliitettä) eli kuvitusta on runsaasti.

Kirja tulee myyntiin heinäkuun lopussa, jolloin myös toimitan kirjat Mesenaatin kautta ostaneille.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2019 klo 14:17:00 kirjoittanut Keltamustat kyyneleet »
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 26.07.2019 klo 15:42:00

Kirja on nyt siis julkaistu.
Neljää vaille kaikki ennakkotilatut on postitettu tai kotiin toimitettu. Kiitokset vielä kaikille avusta.

Kirjaa myynnissä:
KuPS:n kotipelit
Kufun kotipelit

Suomalainen Kirjakauppa Minna
Suomalainen Kirjakauppa Matkus
Rosebud Kuopio
Info Siilinjärvi
Ottopoika
Bierstube
Hotelli Scandic Kuopio

Verkkokaupat:
Kupsstore
Adlibris
Prisma
Suomalainen
SWE-DEN

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 26.07.2019 klo 17:07:34

Arvostettava teko!
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 02.08.2019 klo 14:45:32


Viikon myynnissä ollut kirja on saanut hienon vastaanoton. Kiitos siitä!

Kiitos myös Futista ja viiniä -blogin kirjoittajalle mainiosti kirjoitetusta kirja-arvostelusta:

https://futistajaviinia.blogspot.com/2019/08/kyynelneste-kortilla-mikko-vehvilaisen.html?m=1
Keltamustat kyyneleet

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 23.09.2019 klo 13:33:36


KuPS näyttää jyräävän vastustamattomasti kohti Suomen mestaruutta, joten fiilistely kannattaa aloittaa viimeistään nyt. Myös väistämättömiltä tuntuviin mestaruusjuhliin on syytä ryhtyä varustautumaan. Jotta saat mestaruustaistelusta sekä -juhlista kaiken irti, kannattaa lukea pohjalle hieman seuran kärvistelyvuosista. Tuolloin menestys maistuu nimittäin vieläkin makeammalta.

Myyn mestaruustaistelun ajan Keltamustat kyyneleet -kirjaa suoraan hintaan 20 euroa. Tarkemmin ottaen tarjous on voimassa kauden loppuun asti, vaikka mestaruustaistelu ratkeaisikin Palloseuran eduksi jo ennen päätöskierrosta. Kauden päätteeksi paluu normihintaan.

Yhteydenotot ylempänä tässä viestiketjussa sekä kirjan Facebook-sivuilla näkyvään numeroon tai sähköpostiin.


 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines