FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.04.2024 klo 10:13:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 50
 
Kirjoittaja Aihe: Armenia - Suomi 26.3.2019 klo 19.00, Vazgen Sargsyan Republican Stadium, Jerevan  (Luettu 63811 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


: 24.03.2019 klo 21:26:54

Vuoden 2020 jalkapallon EM-kilpailujen karsintojen toinen ottelukierros pelataan kolmena eri päivänä sunnuntaista tiistaihin. Suomen A-maajoukkue kohtaa toisessa ottelussaan Armenian vieraissa jo kello 19.00 alkavassa ottelussa tiistaina. Lohko J:n muut ottelut Italia-Liechtenstein sekä Bosnia ja Hertsegovina-Kreikka pelataan samana iltana kello 21.45 alkaen, joten Suomen ottelun jälkeen voi hyvin siirtyä jännittämään esimerkiksi sitä, onnistuuko Kreikka ottamaan pisteitä bosnialaisilta. Ensimmäisen ottelukierroksen tulokset olivat muuten Italia-Suomi 2-0, Liechtenstein-Kreikka 0-2 ja Bosnia-Hertsegovina-Armenia 2-1.

Armenia ja Suomi ovat kohdanneet toisensa neljästi. Suomi on voittanut otteluista kolme ja kerran on pelattu tasan. Maaliero on Suomelle 6-1. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat EM2008-karsinnoissa vuonna 2006. Armeniassa pelattiin maaliton tasapeli, mutta kotona Suomi voitti 1-0 Mika Nurmelan osumalla. MM2006-karsinnoissa vuonna 2004 puolestaan Suomi haki vieraista 0-2 voiton ja voitti kotona 3-1.

Joukkueiden edelliset kilpailulliset ottelut ennen lohkon avauskierrosta olivat syksyn Kansojen liigasta. Suomi voitti oman C2-lohkonsa keräämällä täydet 12 pistettä neljästä ensimmäisestä ottelusta ennen vierastappioita Kreikalle ja Unkarille. Armenia puolestaan oli D4-lohkon toinen. Kuudesta ottelusta se keräsi kymmenen pistettä ja jäi viisi pistettä lohkon voittaneesta Makedoniasta. Maaliero oli 14-8. Kotonaan Armenia voitti Liechtensteinin 2-1 ja Makedonian 4-0, mutta hävisi Gibraltarille 0-1. Vieraissa Armenia voitti Gibraltarin 2-6, mutta hävisi Makedonialle 2-0 ja pelasi 2-2 tasapelin päätöskierroksella Liechtensteinia vastaan. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa Armenian saldo on kaksi voittoa, kaksi tappiota ja yksi tasapeli. Suomen saldo on kaksi voittoa ja kolme perättäistä tappiota ilman maaleja.

Yhdeksästä viimeisestä kotiottelustaan Armenia on voittanut neljä, pelannut kolme tasan ja hävinnyt kahdesti. Gibraltar-tappion lisäksi Armenia hävisi Liettualle 0-1 vuosi sitten ystävyysottelussa. Tasapeleistä mainittakoon Viron hakema maaliton tasapeli niin ikään vuosi sitten ystävyysottelusta. Suomi on puolestaan pelannut Kanervan alaisuudessa yhdeksän tilastokelpoista vierasottelua, jos unohdetaan suosiolla tammikuiset rusketusmaaottelut. Viime MM-karsinnoissa Suomi hävisi Turkissa 2-0, mutta voitti Kosovon 0-1 ja pelasi Kroatian kanssa 1-1. Kansojen liigan ainoa vierasvoitto oli Virosta 0-1, mutta Kreikassa ja Unkarissa tulivat tappiot maalein 1-0 ja 2-0. Lisäksi Suomi on pelannut kaksi ystävyysottelua vieraissa Kanervan johdolla. Itävallan kanssa Suomi pelasi 1-1 maaliskuussa 2017 hävityn Turkki-ottelun jälkeen ja tämän vuoden kesäkuussa puolestaan Romania voitti Suomen kotonaan 2-0. Tuorein tappio tuli eilen Italialle EM-karsintojen avauksessa maalein 2-0, joten saldo on siis kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja viisi tappiota, mikä ei ole kovin kehuttava.

Ottelun erotuomaristo tulee Montenegrosta. Nikola Dabanovic saa avustavikseen Milovan Djukicin ja Jovica Tatarin. Neljäs erotuomari on Milovan Milacic. Ottelusta voi keskustella sosiaalisessa mediassa esimerkiksi aihetunnisteella #ARMFIN. Televisioinnista Suomessa vastaa tutusti Viasat ja ottelu näkyy ilmaiseksi sen lanseeraamassa palvelussa nimeltä Viafree. Otsikkoon asti tieto ei tällä kertaa valitettavasti mahtunut, koska Armenian kotistadionin nimi on niin pitkä. Virallinen nimi on vieläpä niin komea kuin Vazgen Sargsyan anvan Hanrapetakan Marzadasht.

Armenia

Armenian päävalmentaja Armen Gyulbudaghyants nimesi sunnuntaina 17.3.2019 seuraavan ryhmän EM-karsintojen kahteen ensimmäiseen otteluun: http://www.ffa.am/en/1552811597

Uutinen
Armenian national team head coach Armen Gyulbdaghyants announced the squad for the upcoming matches against Bosnia and Herzegovina and Finland, which will take place on 23 and 26 March consequently. The list of 27 players is as follows:

Goalkeepers

Arsen Beglaryan, FC Luch (Belarus)
Aram Hayrapetyan, FC Banants
Anatoly Ayvazov, FC Banants
Henri Avagyan, FC Alashkert
Grigor Meliksetyan, FC Gandzasar-Kapan

Defenders

Varazdat Haroyan, FC Ural (Russia)
Andre Calisir, IFK Göteborg (Sweden)
Kamo Hovhannisyan, FC Zhetysu (Kazakhstan)        
Hovhannes Hambardzumyan, Enosis Neon Paralimni (Cyprus)  
Hayk Ishkhanyan, FC Lori
Artyom Khachaturov, FC Lori
Gagik Daghbashyan, FC Alashkert
Armen Manucharyan, FC Pyunik

Midfielders

Henrikh Mkhitaryan, Arsenal F.C. (England)
Gevorg Ghazaryan, G.D. Chaves (Portugal)      
Sargis Adamyan, SSV Jahn Regensburg (Germany)
Aras Ozbiliz, Willem-II (The Netherlands)                      
Tigran Barseghyan, FC Kaisar (Kazakhstan)
Edgar Babayan, Hobro IK (Denmark)
Artak Grigoryan, FC Alashkert
Artak Yedigaryan, FC Alashkert
Karlen Mkrtchyan, FC Pyunik
Alik Arakelyan, FC Pyunik
Petros Avetisyan, FC Ararat-Armenia

Forwards

Aleksandre Karapetian, FC Progrès Niederkorn (Luxembourg)
Norberto Briasco-Balekian, Club Atlético Huracán (Argentina)    
Yura Movsisyan, without club

Marcos Pizzelli and Gor Malakyan are not in the list due to injuries.


Olen käynyt Armenian pelaajiston ja pelitavan läpi jo vuoden alussa julkaisemassani ennakkopaketissa, joten on melko turhaa kirjoittaa samaa tekstiä uudestaan. Sen sijaan lainaan sieltä pelaajiston esittelyn ja lisäksi kommentoin muutamia tärkeimpiä kuvakaappauksia näin tuoreeltaan, mutta linkki koko Armenia-osioon on tässä: http://futisforum2.org/index.php?topic=224635.msg12092172#msg12092172

Armenian päävalmentaja on 51-vuotias Armen Gyulbudaghyants. Häntä ennen virassa oli Vardan Minasyan, joka ehti toimia tehtävässään vain huhtikuun alusta syyskuun loppuun eli sai potkut, kun Armenia oli hänen alaisuudessaan voittanut Kansojen liigassa vain Liechtensteinin maalein 2-1 ja hävinnyt Makedonialle 2-0 sekä pelannut kahdessa harjoitusottelussa tasapelit Maltaa ja Moldovaa vastaan. Minasyanin alaisuudessa Armenia aloitti Kansojen liigan paperilla 4-2-3-1 ryhmityksessä ja uusi valmentaja Gyulbudaghyants ei ole lähtenyt muuttamaan tätä, vaan Armenia pelasi kaikki kuusi Kansojen liigan peliään 4-2-3-1 ryhmityksellä. Nimihirviön alaisuudessa Armenia hävisi ensimmäisen pelin Gibraltarille shokeeraavasti kotona 0-1, mutta sen jälkeen se voitti Makedonian 4-0, Gibraltarin vieraissa 2-6 ja päätti lohkovaiheen tasapeliin Liechtensteinia vastaan maalein 2-2 vieraskentällä. Armenia ei ole siis hävinnyt kolmeen edelliseen kilpailulliseen otteluun.

Tarkastellaanpa sitten Armenian pelaajistoa eli ketkä ovat saaneet luottoa uudelta valmentajalta? Maalivahteja on ollut kaksi: Aram Hayrapetyan (FC Banants Yerevan, ARM) ja Henri Avagyan (Alashkert Yerevan, ARM). Ensin mainittu Hayrapetyan on pelasi Kansojen liigan viisi ensimmäistä ottelua ja Avagyan pääsi maalille merkityksettömässä päätöspelissä Liechtensteinia vastaan. On siis syytä olettaa, että Hayrapetyan on joukkueen ykkösmaalivahti. Hän on toki vielä suhteellisen kokematon maaotteluissa, sillä niitä on tilillä vasta kahdeksan. Häntä voisi luonnehtia pituudestaan johtuen melko ulottuvaksi maalivahdiksi, joka uskaltaa avata myös terävästi maata pitkin pitkilläkin syötöillä. Avagyanille Liechtenstein-ottelu oli maaotteludebyytti. Avagyan on kymmenen vuotta nuorempi kuin 32-vuotias Hayrapetyan, joten ehkä häntä aletaan ajaa enemmän sisään jossain vaiheessa. Kumpikin pelaa joka tapauksessa kotimaansa pääsarjassa ja he ovat yli 190-senttisiä. Kolmosmaalivahti on 14 maaottelun Arsen Beglaryan, joka on ilman sopimusta. Viime MM-karsinnoissa hän pelasi kymmenestä ottelusta seitsemässä, mutta ei ole sen jälkeen saanut enää vastuuta kuin pukukopissa. Seuratasolla hän edusti viimeksi latvialaista FK Liepajaa.

Edetään puolustuslinjaan. Joukkueen ykköstoppari on Varazdat Haroyan, joka pelasi kaikissa kuudessa Kansojen liigan ottelussa. Hän on 26-vuotias oikeajalkainen, joka pelaa Venäjän pääsarjaa Ural Yekaterinburgissa. Maaotteluja on takana jo 41 ja niissä 185-senttinen Haroyan on maalannut kahdesti. Hän ei ole mikään maailman varmin syöttäjä ahtaisiin väleihin, mutta hänet tunnistaa kentällä vaaleista hiuksistaan ja sopusuhtaisesta kehostaan. Plussana mainitsen kuitenkin sen, että Haroyan uskaltaa kuljettaa palloa kohti vastustajan prässiä ja imea itseensä pelaajia ennen syöttöä. Haroyanin rinnalla miehet ovat vaihtuneet tiheään. Kahdessa ensimmäisessä UNL-ottelussa vieressä pelasi IFK Göteborgin 28-vuotias Andre Calisir, jolla on maaottelukokemusta kolmen ottelun verran tätä kirjoitettaessa kesällä tapahtuneen debyytin jälkeen. Sittemmin hän on ollut loukkaantuneena lokakuun alusta asti ja missasi joukkueen kuusi viimeistä sarjapeliä sekä Armenian neljä viimeistä Kansojen liigan peliä. Calisir vaikutti vielä Haroyania epävarmemmalta pallollisena ja fysiikka ei vakuuttanut, sillä ylävartalon voimatasot näyttivät melko keskinkertaisilta ja prässin alla hän tyytyi laittamaan pallon vain sivurajasta yli ilman, että yritti edes pelata ylöspäin maata pitkin.

Häntä tuurasi uuden valmentajan ensimmäisessä ottelussa Gibraltaria vastaan 32-vuotias konkari Hrayr Mkoyan (Alashkert Yerevan, ARM), jolla on 45 maaottelua pelattuna. Shokkitappion jälkeen Artyom Khachaturov (FC Lori Vanadzor, ARM) pääsi kehiin kahdessa ottelussa kolmesta karsintojen lopussa. Hän on 192-senttinen ja 26-vuotias pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös keskikentän pohjalla. Khachaturovin tunnistaa ilman muuta pituudesta. Hänen juoksutyylinsä muistuttaa taaksepäin juoksevaa erotuomaria eli kädet ovat lähellä ylävartaloa, joka on todella jykevä ja jalat puolestaan ovat sitten kapeat eli kuntosalilla on tullut jonkin verran skipattua jalkapäiviä. Vahvuudet ovat tietysti pääpalloissa ja vierellä sitten Haroyan hoitaa avauspelaamisen, koska ajoittain Khachaturovin kosketukset voivat olla pitkistä raajoista johtuen louhikkoisia. Kertaalleen Haroyanin rinnalla nähtiin 21-vuotias Artur Kartashyan (FC Pyunik Erewan, ARM), joka teki heti debyytissään Gibraltaria vastaan maalin. Hän pystyy pelaamaan myös vasempana laitapuolustajana.

Seuraavaksi käsittelyyn laitapuolustajat. Oikeana laitapuolustajana Kansojen liigassa nähtiin kaksi eri pelaajaa. Hovhannes Hambardzumyan (Enosis Neon Paralimni, CYP) on 28-vuotias molempijalkainen oikea pakki, joka on pelannut 27 maaottelua tehden kaksi osumaa ja pelaa nykyään Kyproksella. Pituutta on 181 senttiä, joten pääpalloissa hän ei ole mikään turisti, vaan olemus oli hujoppimainen ja varsinkin jalat olivat pitkät suhteessa muuhun kehoon kuten esimerkiksi Kreikan pohjapelaaja Carlos Zecalla. Hän nousi aktiivisesti ylös oikeaa laitaa ja tekniikka vaikutti kohtalaiselta. Tummat hiukset ja parta kruunaavat tunnistettavuuden vihreällä veralla. Hambardzumyan pelasi kolme ensimmäistä peliä,  mutta tippui penkille Gibraltar-tappion jälkeen kahden pelin ajaksi päästen takaisin avaukseen päätöspeliin Liechtensteinia vastaan. Siinä välissä hänet korvasi Kamo Hovhannisyan (Zhetysu Taldykorgan, KAZ). Hän on 26-vuotias ja vielä lyhyempi kuin Hambardzumyan eli 177 senttimetriä. Hänen vahvin pelipaikkansa on oikea keskikenttä, mutta maajoukkueessa häneltä luonnistuvat myös laitapuolustajan roolit, sillä Hovhannisyan pelasi myös vasemmalla yhden pelin ja silloin Gibraltar otti juuri sen 0-1 shokkivoittonsa ja sen jälkeen Hovhannisyan siirrettiin oikealle puolelle, jossa hän on omimmillaan. Maaottelukokemusta on 41 peliä. Hovhannisyanin tunnistaa lähes kaljusta hiustyylistä, joka on melko samanlainen kuin kärkipelaaja Movsisyanilla. Painopiste on melko matala, mutta silti keskivartalossa riittää massaa, jolla painia maakaksinkamppailuissa. Juoksut eteenpäin ovat teräviä. Kasvoiltaan mies ei näytä päivääkään alle 50-vuotiaalta.

Vasemmalla puolella kolmessa viimeisessä Kansojen liigan ottelussa pelasi Gagik Daghbashyan (Alashkert Yerevan, ARM). Hän on 28-vuotias, 180-senttinen ja vasenjalkainen. Maaotteluja on tilillä 13 kappaletta ja oletamme, että hän on Gyulbudaghyantsin ykkösvaihtoehto vasemmaksi laitapuolustajaksi. Olemukseltaan hän on melko tanakka ja pallokosketus on raskas. Juoksuvoimaa ja -nopeutta kuitenkin piisaa ja Daghbashyankin tukee hyökkäyksiä jonkin verran. Kuten jo todettua, Hovhannisyan pelasi yhden pelin vasemmalla ennen kuin Daghbashyan valtasi paikan. Kahdessa ensimmäisessä pelissä kuitenkin vastuuta saivat vanhan valmentajan alaisuudessa Armen Manucharyan (FC Pyunik Erewan, ARM) ja Hayk Ishkhanyan (Gandzasar Kapan, ARM). Ensin mainitulla 23-vuotiaalla Manucharyanilla on maaottelukokemusta kaksi peliä. Hän on oikeajalkainen ja luonnollisempi pelipaikka on oikea pakki vasemman sijaan. Se näkyi ottelussa Liechtensteinia vastaan, sillä hän oli melko hukassa ajoittainen sijoittumisessaan ja lähtönopeus ei hirveästi saa kehuja minulta. Osin se johtuu toki miehen pituudesta välityksien ollessa niin sanotusti isot. Ishkhanyan on 29-vuotias kuuden maaottelun konkari, jonka luonnollinen pelipaikka puolestaan on toppari. Pituutta on tosin vain 181 senttiä.

Edellä mainittujen puolustajien lisäksi on syytä mainita viimeisimmässä maajoukkueryhmässä mukana olleet Taron Voskanyan (Alashkert Yerevan, ARM), Levon Hayrapetyan (Alashkert Yerevan, ARM) ja Narek Petrosyan (FC Banants Yerevan, ARM). Voskanyan on toppari, joka on pelannut 24 maaottelussa. Ikää on 25 vuotta tällä 183-senttisellä yksilöllä. Viime MM-karsinnoissa hän sai vielä vastuuta, mutta istui Kansojen liigassa kaikki ottelut penkillä. Hayrapetyan on 29-vuotias 39 maaottelun konkari. Viime MM-karsinnoissa hän aloitti vasempana laitapuolustajana, mutta putosi penkille karsintojen edetessä. Hän oli maajoukkueesta vuoden verran poissa leikkausta vaatineen vamman vuoksi, mutta palasi maajoukkueryhmään kahteen viimeiseen Kansojen liigan otteluun, joissa ei tullut siis peliaikaa. Petroayn on niin ikään vasen laitapuolustaja. Hän 22-vuotias ja ei ole vielä päässyt kentälle maajoukkueessa eli on selkeä varavaihtoehdon varavaihtoehto.

Keskikentän pohjalla Kansojen liigan aloittivat tuplamaaotteluissa Gor Malakyan (FC Aravat-Armenia Erewan) ja Karlen Mkrtchyan (FC Pyunik Erewan). Malakyan on vain 174-senttinen oikeajalkainen keskiakselin keskikenttäpelaaja, joka on pelannut 16 maaottelussa. Hän on pirlomainen pelintekijä eli laskeutuu usein hakemaan palloa toppareiden etupuolelta. Mkrtchyan puolestaan on 30-vuotias 49 maaottelun veteraani, jonka tunnistaa helposti arvesta silmän alapuolella. Pituutta on hänelläkin vain 179 senttiä, mutta parempi jalka on vasen, vaikka hän käyttää paljon myös oikeaa tassua syöttäessään. Olemukseltaan Mkrtchyan on kuin ravihevonen eli todella puurtajamainen ja vankka kyyryselkä, joka jaksaa ravata boksista boksiin. Peliäly on hyvä ja pallokosketukset viisaita. Hänet on valittu kertaalleen maansa vuoden jalkapalloilijaksi vuonna 2010. Sen jälkeen Arsenalin Henrik Mkhitaryan on voittanut palkinnon seitsemän kertaa putkeen. Uuden valmentajan alaisuudessa vain Malakyan on saanut vastuuta tappiollisessa Gibraltar-ottelussa. Siinä pelissä hänen rinnallaan pelasi Artak Grigoryan (Alashkert Yerevan), joka pelasi myös kahdessa viimeisimmässä Kansojen liigan ottelussa. Grigoryanilla on ikää 31 vuotta, pituutta 182 senttiä ja maaotteluja 17. Grigoryanin parina kahdessa viime pelissä on nähty Rumyan Hovsepyan (FC Pyunik Erewan). Hän on 27-vuotias ja 186-senttinen yksilö, jolla on tehtynä kaksi maalia 15 maaottelussa. Kaukaa katsottuna hän muistuttaa hieman Tim Sparvia eli on klassinen pohjapelaaja, joka syöttää yksinkertaisesti ja jyrää fysiikallaan kaksinkamppailuissa. Edellä mainittujen nimien lisäksi Mkhitaryan pelasi yhden pelin keskikentän pohjalla Armenian kylvetettyä Makedoniaa 4-0.

Sitten on aika siirtyä ylänelikkoon. Aloitetaan helpoimmasta eli kymppipaikasta. Viidessä ottelusta kuudessa joukkueen kapteeni Henrikh Mkhitaryan (Arsenal, ENG) avasi hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Hänet jokainen tuntee, joten totean vain, että 80 maaottelussa maaleja on kasassa 26. Loistava pallokosketus ja keskikentän maestro. Siinä ottelussa, jossa Mkhitaryan pelasi keskikentän pohjalla, kymppipaikalla pelasi Marcos Pizzelli (FK Aktobe, KAZ). 34-vuotias, vasenjalkainen ja 178-senttinen Pizzelli on 67 maaottelussa paukuttanut 11 osumaa. Kansojen liigan avausottelussa Pizzelli pelasi myös kärkipelaajana, mutta ei saanut vastuuta sen enempää siinä roolissa. Pizzellin vahvuus on teknisyys ja hyvä vasen jalka, jota hän väläyttee usein rangaistusalueen rajalta hakien kierteisia palloja takakulmaan. Hänessä on myös rahtunen brasilialaista verta. Hän missasi leikkauksen takia kaksi viimeistä Kansojen liigan ottelua saatuaan sitä ennen peliaikaa joka pelissä, mutta tammikuussa hänen pitäisi olla jo pelikunnossa ja siten käytettävissä taas maaliskuussa.

Yksinäisenä kärkipelaajana uuden valmentajan Gyulbudaghyantsin alaisuudessa on avannut joka kerta Yura Movsisyan (Chicago Fire, MLS), joka on yksi harvoista ulkomailla pelaavista pelaajista. 31-vuotias, molempijalkainen ja siilihiuksinen Movsisyan on tehnyt 14 maalia 38 maaottelussa. Näistä neljä syntyi Gibraltarin vieraana marraskuussa. Lähes kaljun hiustyylin lisäksi hänet tunnistaa siitä, että jalat ovat todella pitkät ja hoikat, mutta ylävartalossa hartiat puolestaan ovat levottoman leveät, jolloin ylävartalo muistuttaa kuin neliötä tai suorakaidetta. Hän pystyy pelaamaan sekä targettina että juoksemaan linjan taakse.Kakkoskärki lienee Sargis Adamyan (Jahn Regensburg, 2. Bundesliiga). 13 maaottelussa tämä 25-vuotias oikeajalkainen kärkipelaaja on tehnyt yhden maalin, joka syntyi juuri viimeisimmässä Liechtenstein-ottelussa. Ennen Movsisyanin valtakautta nimenomaan Adamyan pelasi yhden pelin piikissä syyskuussa ja Pizzelli pelasi tosiaan sen toisen. Kuitenkin viime peleissä Adamyan on pelannut myös laidalla, mutta jos Movsisyan sattuisi loukkaantumaan, Adamyan luultavasti siirettäisiin piikkiin omimmalle pelipaikalleen. Adamyan ei ole läheskään niin fyysinen kuin Movsisyan, mutta on vikkelämpi kukkakeppi ja pystyy ohittamaan miehensä laidalla ja on siksi varmasti pelannutkin laidalla Movsisyanin vallattua kärkipelaajan tontin. Hän liikkuu kevyesti päkiöillään ja kykenee räjähtäviin ensiaskeleisiin. Plussana on myös se, että Adamyan puolustaa kurinalaisesti alaspäin ja ei epäröi liukutaklata palloa yli sivurajan.

Vasemmalla laidalla Kansojen liigassa uurastivat Ivan Yagan (KAS Eupen, BEL) ja Gevorg Ghazaryan (Chaves, POR). Ensin mainittu pelasi vain avauspelissä ja Ghazaryan pelasi loput viisi. Yaganilla on maaottelukokemusta vain kolmesta pelistä, joissa 175-senttinen ja oikeajalkainen väkkärä on tehnyt yhden osuman. Ghazaryan on kokenut maajoukkuepelaaja 66 ottelullaan ja 11 maalillaan. 30-vuotias vasuri on ilman muuta yksi avainpelaajista pelattuaan Portugalissa vuodesta 2015 asti. Hänet tunnistaa todella kapeista jaloista, tummista hiuksista ja kevyestä juoksutyylistä. Todellinen kipittäjä, joka on melko hoikka ruumiinrakenteeltaan. Pituus riittää jokseenkin ilmataisteluissa.

Oikealla laidalla kolmessa viime ottelussa on nähty tosiaan jo aiemmin mainittu kärkipelaajan koulutuksen omaava Adamyan. Häntä ennen kahdesti Kansojen liigassa oikeana laiturina pelasi Tigran Barseghyan (Vardar Skopje, FYR). 25-vuotias ja 179-senttinen vasuri on pelannut 19 maaottelua tehden kaksi maalia. Hän pystyy pelaamaan myös vasemmalla laidalla ja se onkin hänen luontainen pelipaikka. Kansojen liigan avauksessa Aras Özbiliz (Willem II, NED) sai vastuuta oikealla, mutta sittemmin 28-vuotias, 175-senttinen ja sisäänpäin leikkaava vasuri ei ole saanut peliaikaa kuin 22 minuuttia, vaikka maaottelukokemusta on 37 ottelun verran ja maaleja on syntynyt kuusi. Jalat kyllä tikkaavat, mutta se jokin puuttuu. Olemus muistuttaa paljon Xherdan Shaqiria patukkamaisuudelta.

Viime maaotteluryhmässä oli mukana kaksi pelaajaa, joita en ole vielä maininnut. Ne olivat Alik Arakelyan (FC Pyunik Erewan) ja Aleksandre Karapetian (PR Niederkorn, LUX). Jälkimmäinen on joukkueen kolmoskärki ja tehnyt neljässä maaottelussa kaksi osumaa. Ikää on 30 vuotta ja miehen tunnistaa viikinkiparrasta 184-senttisen varren lisäksi. Hänet kutsuttiin maajoukkueeseen neljän vuoden tauon jälkeen kahteen viimeiseen Kansojen liigan peliin ja molemmilla kerroilla hän onnistui maalinteossa vaihdosta tultuaan. Arakelyan puolestaan on 22-vuotias vasen keskikenttä, joka teki maaotteludebyyttinsä viimeisimmässä ottelussa Liechtensteinia vastaan tultuaan vaihdosta sisään kahdeksi minuutiksi oikeaksi laituriksi. Pituutta on vain 168 senttiä.

Pelaaja-esittelyjen loppuun kertauksena mahdollinen ideaaliavauskokoonpano höystettynä maajoukkueessa käytetyillä pelinumeroilla:

#14 Movsisyan (#11 Karapetian)
#10 Ghazaryan (#14 Yagan) - #18 Mkhitaryan (#8 Pizzelli) - #22 Adamyan (#20 Barseghyan, #23 Özbiliz, #8 Arakelyan)
#5 Grigoryan (#9 Malakyan) - #21 Hovsepyan (#6 Mkrtchyan)
#15 Daghbashyan (#6 Hayrapetyan, #17 Petrosyan) - #2 Khachaturov (#23 Kartashyan, #15 Mkoyan) - #3 Haroyan (#13 Calisir, #4 Voskanyan) - #19 Hambardzumyan (#13 Hovhannisyan)
#16 Hayrapetyan (#12 Avagyan, #1 Beglaryan)

Luultavasti siis avauskokoonpanossa pelannee noin neljä kotimaan sarjan pelaajaa ja loput tienaavat elantonsa ulkomailta (MLS, Valioliiga, Portugali, Saksa2, Venäjä, Ruotsi & Kypros/Kazakstan).

Ylläolevasta vuoden alussa tekemästäni rosterihahmotelmasta vuoden pelaajan Pizzellin puuttuminen on lovi ylänelikosta, sillä hänen tekninen vasen jalka olisi ollut oiva apu vähintään vaihtopenkiltä tullessa. Ylänelikko kuitenkin kestää Pizzellin poissaolon, sillä Movsisyan, Ghazaryan ja Mkhitaryan olivat tärkeitä pelaajia Kansojen liigassa ollen mukana myös nyt. Movsisyan tosin näyttää olevan ilman seuraa tällä hetkellä pelattuaan viimeksi MLS:ää ja siksi hän ei mahtunut edes penkille Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, vaan piikissä aloitti kakkoskärki Karapetian. Adamyan aloittanee toisena laiturina oikealla. Babayan, Barseghyan ja Özbiliz ovat vaihtoehtoja kummallekin laidalle vaihdosta. Bosniaa vastaan Özbiliz tulikin sisään vasemmalle laidalle kymmeneksi minuutiksi ja Babayan puolestaan korvasi Adamyanin 67. minuutilla. Silloin kentälle asteli myös Karapetianin tilalle alkuperäinen kolmoskärki ja minulle uusi tuttavuus Norberto Briasco. Hän on -96 syntynyt Huracanin (ARG) pelaaja. Mkhitaryan pelannee kapteenina täydet minuutit kymppipaikalla.

Maalivahti- ja puolustuslinja on paras mahdollinen eli nykyisessä ryhmässä ovat samat luottopelaajat kuin Kansojen liigassa. Ainoa kysymymerkki on oikeastaan se, kuka pelaa toisena topparina Haroyanin rinnalla. Vahvimmat vaihtoehdot ovat Khachaturov ja Calisir. Ensiksi mainittu pelasi paljon Kansojen liigan lopussa Haroyanin parina, mutta Bosniaa vastaan Calisir oli avauksessa. Laitapuolustajien kohdalla vasemmalla puolen ei ole juuri kilpailua. Oikealla puolen Hovhannisyan on kohtalainen vaihtoehto Hambardzumyanille ja saikin aloittaa Bosniaa vastaan, mikä yllätti minut. Saapa nähdä, kumpi pelaa Suomea vastaan.

Armenian murheenkryyni näyttää olevan keskikentän pohja, sillä siihen ei oikeastaan ole nyt tarjolla varamiehiä Grigoryanin ja Mkrtchyanin takana, kun Malakyan ja Hovsepyan eivät ole mukana. Malakyan on Pizzellin tavoin loukkaantunut ja Hovsepyan lienee pudotettu pelituntuman puutteen vuoksi, sillä seurajoukkueessaan hän on pudonnut vaihtomieheksi ja käväissyt jopa kakkosjoukkueen mukana. Jos jompikumpi kaksikosta Grigoryan-Mkrtchyan loukkaantuu ennen Suomi-kohtaamista, Mkhitaryan jouduttaneen tiputtamaan toiseksi pohjapelaajaksi. Hän toki pelasi siinä roolissa jo yhden puoliajan Kansojen liigassa 4-0 voittoon päättyneessä ottelussa Makedoniaa vastaan. Bosniaa vastaan kumpikin uurasti 90 minuuttia.

Summa summarum, veikkaukseni Armenian avauskokoonpanosta:

Karapetian
Ghazaryan - Mkhitaryan - Adamyan
Grigoryan - Mkrtchyan
Daghbashyan - Calisir  - Haroyan - Hambardzumyan
Hayrapetyan

Veikkaan siis, että ainoa muutos, jonka Armenia voi tehdä Bosnia-ottelusta, on oikean laitapuolustajan vaihtaminen. Hovhannisyan ei pelannut huonosti, vaan jaksoi nousta ahkerasti Bosniaa vastaan tutusti, mutta ehkä tuoreet jalat mahdollisesti Soiria vastaan olisivat käyttökelpoiset. Jos Movsisyan on pelikunnossa, hän voi korvata Karapetianin kärjessä. Kolmas mahdollinen muutos voi olla se, että Babayan pääsee avaukseen laituriksi esimerkiksi Adamyanin paikalle.

Sitten käsittelyyn muutama tärkeä kuvakaappaus koskien Armeniaa. Olen tehnyt juuri tänään tuoreen scouttausraportin, mutta haluan ensin käsitellä ennakkopaketissani esiin nostamia asioita. Niiden jälkeen lainaan tuoretta scouttausraporttini tuolta toisesta ketjusta kokonaisuudessaan tämän Armenia-osion loppuun, koska se on ikään kuin oma itsenäinen tekstinsä, jossa on pienoiskoossa puolustuksen, hyökkäyksen ja erikoistilanteiden tuore data niin sanotusti. Mutta rehellisesti sanottuna Armenia ei ole muuttanut juuri mitään Kansojen liigasta ja samat ongelmat esimerkiksi puolustuspelissä pätevät. Aloitetaan Armenian prässin huonosta organisoinnista.


Armenian puolustusklipit on hyvä aloittaa heti Kansojen liigan avauspelistä Liechtensteinia vastaan. Kuten näkyy, joukkue prässäsi ajoittain ihan ylhäältä 4-2-3-1 muodossa kuten paperilla.


Ongelma on kuitenkin se, että keskikentän pohjapelaajat ja puolustuslinja eivät seuraa prässiä, vaan jäävät liian alas. Kuten violetti viiva osoittaa, etäisyys puolustuslinjasta kymppipaikan pelaajaan ja laitureihin on liian suuri, jolloin Liechtensteinin pelaajat pääsevät hyvin hakemaan tilaa linjojen välistä. Jos Liechtensteinin oikea laituri Wolfinger olisi voittanut pääpallon keskelle, vierasjoukkue olisi päässyt tempokuljettamaan kasvot kohti maalia 3v3-tilanteessa. Suomikin pelaa juuri samoin kuin tässä kuvassa eli ylänelikko viihtyy vastustajan puolustuslinjassa pelinavaustilanteissa ja vuorollaan joku tulee palloa vastaan. Aina ei siis välttämättä tarvitse pelata maata pitkin, jos Hradecky tunnistaa ne tilanteet, jolloin Armenian prässi ei ole kompakti, vaan targetpudotuksilla päästäisiin etenemään kohti maalia puolustuslinjaa vasten.


Toinen esimerkki prässin ongelmista. Uudenkin valmentajan alaisuudessa Armenialla on ongelmia olla tiivis. Kaksi pelaajaa on rynnännyt prässäämään Makedonian palautettua pallon alas.


Maalivahti kuitenkin löytää pitkällä avauksella omat pelaajat Armenian kahden alimman linjan välistä. Kuten violetti viiva kuvan alalaidassa kertoo, etäisyys ei ole lähelläkään ideaalia max. 20 metriä, vaan puolustuslinja ja myös keskikenttä on jäänyt aivan liian alas. Hradecky pystyy yhtä lailla tämän kuvan tavoin löytämään Suomen ylänelikon Armenian puolustuslinjan etupuolelta ja silloin on aihiot hyvään maalipaikkaan.

Armenian prässissä siis puolustuslinja ja keskikenttä jäävät usein liian kauaksi ylimmistä 3-4 pelaajasta, jolloin tilaa on löydettävissä melko helpostikin esimerkiksi noiden neljän ylimmän pelaajan takaa keskikentän pohjapelaajien etupuolelta tai vastaavasti pohjapelaajien ja puolustuslinjan välistä. Seuraavaksi tutkikaamme Armenian puolustusmuotoa syvällä omalla alueella.

Lainaus

Tässä kuvassa näkyy sitten Armenian varsinainen puolustusmuoto eli 4-4-2. Laiturit putoavat pohjapelaajien rinnalle keskikentän neljän linjaan ja Mkhitaryan kymppipaikan pelaajana muodostaa kärkipelaajan kanssa kahden miehen ylimmän prässilinjan.


Wieser kuitenkin puhkoo kaksi ylintä linjaa yhdellä syötöllä puolustuslinjan etupuolelle targetille, jonka pudotus viereen kuitenkin epäonnistui ja Armenia selvisi tilanteesta ilman, että Hasler olisi päässyt tempokuljettamaan kasvot kohti maalia. Huuhkajillekin yksi tapa murtaa Armenian prässi on siis se, että Pukki/Pohjanpalo/Tuominen voittaa pääpallon Haroyania tai toista topparia vastaan ja pudottaa viereen Soirille tai Lodille, jotka pääsevät mielipuuhaansa eli tempokuljettamaan ja haastamaan 1v1-tilanteisiin. Toivion pelinavaustaidot ainakin riittävät tuollaisiin puolipitkiin avauksiin.


Jälleen 4-4-2 muoto, nyt Makedoniaa vastaan. Makedonian toppari puhkoo Liechtensteinin Wieserin tavoin kaksi ylintä linjaa yhdellä syötöllä ja löytää oman pelaajan Armenian puolustuslinjan etupuolelta.


Makedonialainen pääsee kääntymään ja ensin häntä vastaan rynnii toppari Khachaturov.


Seinäsyöttö viereen ja nyt Haroyan rynnii vastaan toista makedonialaista. Alun perin pallon vastaanottanut makedonialainen puolestaan hyödyntää Haroyanin jättämän tilan ja juoksee sinne. Khachaturov ei kookkaana topparina pysy tietenkään mukana.


Pohjapelaaja Hovsepyan pelastaa tilanteen liukumalla palloon upeasti.

Joona Toivion pelinavaustaidoista voi olla iso apu, kun Liechtensteinin ja Makedoniankin topparit pystyivät yhdellä syötöllä murtamaan kaksi ylintä prässilinjaa pelaamalla pallon puolustuslinjan etupuolelle. Suomellahan on tapana avata peliä usein 2-4-4 muodossa, jolloin laiturit ja kärkipari etsivät tilaa juurikin vastustajan puolustuslinjasta tai sen etupuolelta yksi kerrallaan vastaan tullen, joten Suomella on ainakin neljä kohdetta, joille sen pallon voi pelata Armenian puolustuslinjan etupuolelle, jonka jälkeen kombinaatioillla voidaan edetä kohti maalia.

Lainaus

Tässä sivurajaheiton jälkeisessä tilanteessa on aktiivista eteenpäin puolustamista. Puolustuslinjasta toppari Haroyan on irronnut ja tullut vastaan jopa yli puoleen kenttään estämään makedonialaisen kääntymisen. Näissä tilanteissa Huuhkajien keskikentän neljän linjan tulee tarjota tuki kärjestä vastaantulevalle Pukille tai Pohjanpalolle, joka voi tiputtaa alas Sparville tai Kamaralle tai Lodille. Sen jälkeen painottoman puolen laiturin tulee lähteä pystyjuoksuun kuten esimerkiksi Unkaria vastaan vieraissa nähtiin muutaman kerran sovittuna kuviona ja tässäkin olisi mahdollista pelata siten.


Tässä toinen esimerkki siitä, kuinka Haroyanin halua irrota linjasta vastaan voidaan hyödyntää. Armenian 4-4-2 on valunut melko alas ja Makedonia hakee seinäsyöttökombinaatiota.


Yhdellä syötöllä on avattu väylä edetä maalille. Haltuunotto oli vain huono ja syöttökin jätti toivomisen varaa, mutta ei tuossa oikea laitapakki Hovhannisyan millään ehdi kaventaa ajoissa, kun Haroyan kokeilee onneaan katkaista hyökkäys. Toisella topparilla Khachaturovilla puolestaan on oma pelaajansa vartioitavana.

Ylläolevissa kolmessa kuvassa näkyy se, kuinka Armenian ykköstoppari Haroyan irtoaa melko usein puolustuslinjasta puolustamaan eteenpäin iholle. Suomi voi hyödyntää sitä tarjoamalla tuen lähelle pallollista pelaajaa ja etenemällä seinäsyötöillä Haroyanin jättämään tyhjään tilaan. Sitten edetään laitapuolustamiseen.

Lainaus

Mitä tulee Armenian laitureiden puolustusmoraaliin, oikealla laidalla Adamyan kyllä hoitaa velvoitteensa, mutta vasemmalla laidalla Ghazaryan on melko rynnivä tapaus.


Yksinkertainen harhautus ja makedonialaisella on vapaa väylä edetä. Raitalankin pitää siis vain uskaltaa haastaa Ghazaryania, Lod nyt varmasti pystyy kyykyttämään häntä 1v1-tilanteissa. Kuten näkyy, Armenian 4-4-2 muodon keskimmäinen linja on melko epäsymmetrinen Ghazaryanin pelattua itsensä pihalle.


Puolustus-osion loppuun vielä esimerkki laitapuolustamisesta. Tässä kuvassa vasen laituri Ghazaryan irtoaa taas vauhdilla keskikentän linjasta vastaan pallollista pelaajaa sivurajalla. Kyseessä on taas puhdas 1v1-tilanne.


Taas hänet ohitetaan helposti, nyt yhdellä syötöllä. Pallollisen puolen laitapuolustaja puolustaa aina aktiivisesti eteenpäin eli nyt pallon ollessa tällä laidalla, vasen laitapuolustaja Daghbashyan irtoaa alimmasta linjasta tullakseen makedonialaisen iholle. Samalla toisessa ympyrässä Ghazaryan jää jälkeen miehestään ja Makedonia saa pelattua yksinkertaisen seinäkombinaation sekä edettyä kohti maalia. Pallollisen puolen keskustan pelaaja eli Grigoryan tässä tapauksessa katselee hieman taaempana kolmantena pelaajana, mutta ei mene varsinaisesti muodostamaan lukumääräistä ylivoimaa, vaan Armenia luottaa melko paljon mies miestä vastaan puolustamiseen. Samalla kun pallollisen puolen laitapuolustaja puolustaa aktiivisesti eteenpäin, sen puolen toppari kaventaa hieman kohti laitaa eli tässä tapauksessa Khachaturov, jotta selustaan ei jää tilaa sivurajalla.

Suomen kannattaa siis ehkä hieman enemmän suosia oikeaa laitaa, koska Ghazaryan ei ole maailman paras 1v1-tilanteissa ja Lodilla riittää kyllä taito ohittaa hänet tarvittaessa. Toisella laidalla Adamyan on paljon kurinalaisempi pelaaja alas päin valtaosan ajasta.
« Viimeksi muokattu: 24.03.2019 klo 22:23:20 kirjoittanut Salming »
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #1 : 24.03.2019 klo 21:27:31

Seuraavaksi sitten on aika käsitellä Armenian hyökkäyspelaamisesta havainnoimani avainasiat.


Armenian tavallisin pelinavausmalli on 2-4-4, mikä on tyypillinen joukkueille, jotka ovat paperilla 4-2-3-1 tai vaikkapa 4-4-2 muodossa kuten Suomi ja Kreikka. Topparit Calisir ja Haroyan levittävät ja laitapuolustajat Manucharyan sekä Hambardzumyan nousevat pohjapelaajien Malakyanin ja Mkrtchyanin rinnalle keskiviivalle. Vastustajan puolustuslinjan tasolla operoi puolestaan ylänelikko eli kärkipelaaja Pizzelli, kymppipaikan Mkhitaryan ja laiturit Yagan sekä Özbiliz.


Tämä kuva puolestaan on uuden valmentajan alaisuudesta. Samat metodit käytössä eli topparit Haroyan ja Khachaturov levittävät sekä laitapuolustajat Daghbashyan vasemmalla ja Hovhannisyan oikealla nousevat pohjapelaajien Hovsepyanin ja Mkhitaryanin rinnalle. Ylänelikko etsii tiloja kuvan ulkopuolella kahden alimman Makedonian linjan välistä.


Korkea avaus vastaantulevalle kymppipaikan Pizzellille, joka kuitenkin hävisi pääpallon. Aihiot maalipaikan luontiin kuitenkin olivat olemassa, kun lähellä ovat tukemassa kärkipelaaja Movsisyan sekä laiturit Ghazaryan vasemmalla ja kuvan yläreunassa oikealla Adamyan. Periaatteessa siis Armenia haluaa usein luoda vastustajan puolustuslinjaan tai sen etupuolelle 4v4-tilanteen kuten tässäkin. Makedonialla on toki sitten viides mies eli toinen pohjapelaaja lähellä auttamassa keskiympyrässä.

Armenia avaa peliä usein siis 2-4-4 muodolla kuten Huuhkajat, joten tämän puolustamisessa ei pitäisi olla mitään ongelmaa Huuhkajilla, koska tietotaitoa on rutkasti.

Lainaus

Toinen tapa avata peliä on se, että toinen pohjapelaaja putoaa toppareiden yläpuolelle hakemaan palloa, jolloin muoto muuttuu 2-1-3-4:ään. Kuten näkyy, Malakyan on tullut noutamaan pallon Haroyanilta ja Calisirilta. Laitapuolustajat ovat Mkrtchyanin rinnalla ja puolestaan ylänelikko Pizzelli-Mkhitaryan-Yagan-Özbiliz (kuvan ulkopuolella) on vastustajan puolustuslinjassa kiinni hakien tilaa sen etupuolelta kombinaatioille.


Armenia ei epäröi nostaa laitapuolustajia yhtäaikaisesti tuomaan leveyttä ja venyttämään vastustajan muotoa sivuttaisuunnassa. Tässäkin pallo on saatu tuotua puoleen kenttään ja Haroyan lähtee haastamaan kuljetuksella Liechtensteinin ylintä prässilinjaa. Samalla laitapuolustajat halaavat sivurajoja ja muotoa voisi luonnehtia 2-2-6:ksi, kun toppareiden yläpuolella keskellä ovat pohjapelaajat Malakyan ja Mkrtchyan laitapuolustajien tukiessa ylänelikkoa lähes heidän korkeudellaan. Liechtensteinin tuttu 4-4-2 muoto pyrkii pysymään tiiviinä.


Samanlainen esimerkki ottelun loppupuolelta. Armenia hakee maalia ja muoto on 2-2-6, kun laitapuolustajat nousevat yhtäaikaa tukemaan ylänelikkoa ja venyttämään Liechtensteinin muotoa. Jos Huuhkajat saisi riiston tässä kohden, toppareiden suojana olisi vain kaksi pohjapelaajaa eli todennäköisesti olisi mahdollista luoda ainakin 4v4-vastahyökkäys.

Toinen avausmalli on sitten se, että toinen pohjapelaaja laskeutuu auttamaan toppareita. Jos Armenia käyttää tätä tapaa, silloin Suomen kärkipari jää väkisinkin 3v2 alivoima tilanteeseen ja järkevää ehkä olisi pelata niin, että toinen hyökkääjä prässää vuorollaan ja toinen liikkuu merkkaamaan laskeutuneen keskikenttäpelaajan, jolloin pelinavausvastuu jäisi toppareille ja Armenia ei pääsisi etenemään keskeltä, vaan Suomen kärkipari ohjaisi pelin laitoihin vuorotellen pumppaamalla. Esimerkkikuvissa Liechtensteinia vastaan Armenia pääsi kävelemään puoleen kenttään ja siten se nosti usein molemmat laitapuolustajat jopa yhtä aikaa ylös, mutta Huuhkajat ei päästäne Armeniaa ilmaiseksi puoleen kenttään, vaan prässännee liechtensteinilaisia aktiivisemmin ja silloin Armeniakin joutuu sopeuttamaan omaa pelaamistaan ehkä siten, että ainakaan yhtä aikaa molemmat laitapuolustajat eivät nouse.

Lainaus

Tässä näemme sitten sen neljännen variaation rakenteluvaiheessa eli muoto on 2-3-5. Topparit leveällä ja seuraavassa tasossa on vaihdosta sisään vasemmaksi pakiksi tullut Artak Yedigaryan, Mkrtchyan ja Malakyan. Oikea laitapuolustaja Hambardzumyan on noussut ylänelikon tueksi etsimään tiloja puolustuslinjan ja keskikentän linjan välistä kuten kuvan ylälaidassa näkyy kahtena ympyröitynä pelaajana kolmen muun ollessa kuvan ulkopuolella.


Kun tiivis 4-4-2 muoto on saatu houkuteltua toiselle puolelle, laitapuolustaja lähettää ristipallon toiselle laitapuolustajalle tyhjään tilaan ja seurauksena on vaarallinen matala keskitys boksiin. Näiden kanssa Huuhkajien tulee olla tarkkana maaliskuussa Jerevanissa, sillä armenialaisilla riittää kyllä teknisyys puolenvaihtoihin.

Näistä kahdesta ylläolevasta kuvasta tärkein huomio on se, että koska Armenia tosiaan nostaa laitapuolustajia mahdollisesti rohkeasti ylös, puolenvaihtoja nähtäneen jonkin verran ja Suomen muodon on liikuttava silloin ripeästi puolelta toiselle, jotta laitapuolustajat saavat avun lähelle eivätkä joudu 1v1-tilanteisiin Armenian sivurajoja halaavia nousseita laitapuolustajia tai laitureita vastaan.

Lainaus

Armenia on myös vaarallinen vastaiskujoukkue. Tässä Mkhitaryan katkoo keskialueella heikon syötön ja saman tien viisi pelaajaa on hyökkäämässä kohti maalia eli ylänelikko höystettynä tässä pelissä pohjalla pelanneella Mkhitaryanilla.


Jälleen suositaan oikeaa laitaa. Adamyan ohittaa miehensä ja keskittää maalille, mutta ympyröity kärkipelaaja Movsisyan ohjasi pallon ohi maalin. Pizzelli ja Ghazaryan ovat myös ehtineet boksiin.

Vastaiskuissa Armenian koko ylänelikko eli kärkipelaaja, kymppipaikan Mkhitaryan ja laiturit juoksevat ahnaasti pystyyn ja saavat sitten mahdollisesti seurakseen toisen pohjapelaajan. Tässä esimerkissä keskialueen riisto ja vastaisku ei päättynyt maaliin, mutta kuitenkin vaarallisen keskityksen Armenia onnistui luomaan. Noista keskityksistä Armenia teki melko paljon maaleja Kansojen liigassa, kuten seuraavista kuvista huomataan:

Lainaus

Hyökkäys-osion loppuun muutama maali Kansojen liigasta vielä. Tässä on pelattu taas ristipallo ylhäällä olleelle vasemmalle laitapuolustajalle Daghbashyanille.


Nopea seinäpeli ja Daghbashyan pääsee keskittämään. Movsisyan vie yhden topparin pois tilanteesta ensimmäisessä ympyrässä. Toisessa ympyrässä taka-alueella Adamyan voittaa miehensä Göppelin ja pääsee puskemaan pallon läheltä sisään.


Hieman vastaava maali kuin edellinen eli taas vapaa pelaaja löytyi kahden alimman linjan välistä, mutta nyt ratkaiseva syöttö lähtee linjan taakse juoksevalle oikealle laitapuolustajalle Hovhannisyanille. Kuten ylempänä jo näytin, laitapuolustajat eivät pelkää nousta.


Hovhannisyan syöttää takaviistoon nousunsa päätteeksi.


Movsisyan on oikeassa paikassa viimeistellen hattutempun. Hän teki pelissä vielä neljännen maalin kulmapotkun jälkitilanteesta.

Varsinkin matalat keskitykset ovat Armenian bravuuri ja niitä nähtäneen myös tiistain ottelussa Jerevanissa. Movsisyan on hyvä ja kliininen hyökkääjä päättämään hyökkäykset yhden kosketuksen laukaukseen. Hänet Bosnia-pelissä korvanneesta Karapetianista minulla ei ole vielä kunnollista käsitystä maalintekijänä, mutta toki hän on vaihdosta tultuaan tehnyt pari osumaa Kansojen liigassa.

Seuraavaksi muutama erikoistilanne Kansojen liigasta:

Lainaus

Muutama kulmapotku vielä Makedonia-ottelusta. Vapaapotkujen tavoin Ghazaryan on pallon takana eikä Pizzelli. Boksissa on kuitenkin taas viisi pelaajaa, joista kolme on vitosen viivan sisällä ja kaksi kauempana tässä variaatiossa. Topparipari Haroyan-Khachaturov on kauempana ja maalilla sitten puolestaan Mkhitaryan, Movsisyan ja Adamyan. Rangaistusalueen rajalla ovat valmiina Hovsepyan ja Pizzelli. Keskitys laskeutui etualueelle Movsisyanille, joka nikkasi ohi takakulman. Makedonia puolusti tilanteen miesvartioinnilla kuten Huuhkajatkin olisi tehnyt.


Tämä on melkein identtinen variaatio edelliseen nähden. Nyt vain kolme pelaajaa on rangaistuspisteen tuntumassa ja kaksi vitosen viivan sisällä.


Jälleen kuitenkin tavoitteena oli löytää Movsisyanin pää etualueelta, jotta tämä voisi jatkaa pallon maalin eteen tai puskea itse kohti maalia.

Pizzellin poissaollessa erikoistilannevastuussa lienee Ghazaryan. Boksissa on kulmapotkuissa viisi kohdepelaajaa eli topparit ja loput kolme pelaajaa ylänelikosta. Toki on myös mahdollista, että pohjapelaajista Mkrtchyan korvaa vaikkapa Adamyanin yhtenä kohdepelaajana.

Lainaus

Oman alueen kulmapotkuissa Armenia käyttää miesvartiointia. Tässäkin neljä liechtensteinilaista on merkattu ja lisäksi etutolpallakin on yksi pelaaja Mkhitaryanin hallussa. Muut miesvartioijat ovat Pizzelli, Mkrtchyan, Malakyan ja Calisir. Heidän lisäkseen Haroyan seisoo vitosen viivalla ja kaksi muutakin pelaajaa on maalivahdin lähettyvillä eli kaikkiaan kahdeksan pelaajaa on kohdealueella, yksi rangaistusalueen rajalla (Yagan) ja yksi pelaaja kärkkyy kuvan ulkopuolella.


Tässä vielä Makedonia-pelistä sama miesvartiointihavainto. Neljä taaempana ja yksi maalilla oleva vastustajan yksilö on merkattu. Suomikin on käyttänyt samanlaista variaatiota kuin Makedonia tässä. Silloinhan Tuominen on yleensä vitosen viivan sisällä Arajuuren juostessa taka-alueelle. Armenialta vartiointivastuussa ovat topparit Haroyan ja Khachaturov, vasen pakka Daghbashyan, vaihdosta sisään tullut pohjapelaaja Grigoryan ja maalin edessä laituri Ghazaryan.

Vastustajan kulmapotkuissa Armenia käyttää miesvartiointia. Tässä ei ole Huuhkajien kannalta mitään uutta, sillä Suomi käyttää myös miesvartiointia ja Kansojen liigassa Suomea vastaan käytettiin miesvartiointia, joten painimista on taas luvassa toisin kuin aluepuolustusta käyttänyttä Italiaa vastaan.

Lainaus

Makedonia-ottelussa Ghazaryankin sai erikoistilannevastuuta. Sisäänpäin kiertävä pallo ja kohdealueella on kuusi pelaajaa eli kymppipaikan Pizzelli, topparit Haroyan ja Khachaturov, Mkhitaryan, oikea laituri Adamyan sekä kärkipelaaja Movsisyan.


Tämäkin sisäänpäin kiertävä sivuvapaapotku lähti kohti taka-aluetta, mutta leijaili maalivahdille asti. Kohteena oli topparipari Haroyan-Khachaturov.

Sivuvapaapotkuissa Armenia nostaa boksiin jopa kuusi pelaajaa. Ghazaryan lienee kuitenkin pallon takana kuten kulmapotkuissakin. Taka-alueille suuntautuvat keskitykset saattavat olla suosiossa etualueen sijaan. Tähän on hyvä päättää Armenia-osio ja siirtyä käsittelemään Suomen tilannetta.

Seuraavaksi sitten tämä Armenia-osio on hyvä päättää tosiaan tuoreilla kuvilla Bosnia-ottelusta. Älkää pelätkö, näitä on vain 25 kappaletta eli tein kevyen version ja ikään kuin peliä katsoessani tarkistin vain, pitivätkö joulukuussa havainnoimani ennakkopaketin asiat vielä paikkansa:

Armenia 4-2-3-1 vs. Bosnia-Hertsegovina

20 Karapetian
10 Ghazaryan - 18 Mkhitaryan - 22 Adamyan
6 Mkrthcyan - 5 Grigoryan
15 Dagsbashyan - 8 Calisir - 3 Haroyan - 13 Hovhannisyan
16 Hayrapetyan

Puolustus:


Puolustusmuoto ei ollut muuttunut Kansojen liigasta, vaan oli edelleen 4-4-2. Laiturit Adamyan ja Ghazaryan putosivat pohjapelaajien Grigoryanin ja Mkrtchyanin rinnalle, kun puolestaan kymppipaikan Mkhitaryan prässäsi ylimmässä linjassa Karapetianin kanssa.


Armenia antoi vastustajan tulla lähelle puolta kenttää, mutta sitten yritti pitää keskikentän linjan puolessa kentässä eristämässä bosnialaisia omalle puoliskolleen mahdollisimman paljon.


Heti alussa kuitenkin toppari Bicakcicin avaus lävistää Armenian kaksi ylintä prässilinjaa eli sama ongelma näytti vaivaavan kuin Kansojen liigassa, jolloin Liechtensteinin ja Makedoniankin toppareiden maata pitkin annetut syötöt löysivät omia pelaajia Armenian puolustuslinjan etupuolelta. Toiviolta nähdään samanlaisia syöttöjä kohti Suomen ylänelikkoa tiistain ottelussa.


Peli ajautui laitaan. Vasen laitapuolustaja Daghbashyan lähtee kohti pallollista ja samalla kumpikin pohjapelaaja kaventaa laitaan luomaan 3v2 ylivoiman. Mkrtchyan katkoo keskelle tulevan syötön seuratessaan bosnialaisen nousua samalla. Vasen toppari Calisir liikkuu myös samalla hieman kohti laitaa eli aivan kuten Kansojen liigassakin Armenian topparit tekivät laitapuolustajan liikkuessa prässäämään sivurajalle.


Heti perään toiselta laidalta vastaava esimerkki laitapuolustamisesta. Oikea laitapuolustaja Hovhannisyan ja oikea laituri Adamyan prässäävät laidassa. Silloin oikea toppari Haroyan kaventaa keskeltä kohti laitaa ja keskikentän linjassa toinen keskustan pelaajista eli nyt Grigoryan seuraa laitapuolustajan jättämään tyhjään tilaan suuntautuvan bosnialaisen juoksun.


Bosnian 2-0 maalissa sivurajaheiton jälkeen Armenian laitapuolustaminen petti 3v2 ylivoimasta huolimatta. Pääpallo ajautuu Dzekolle, joka vapauttaa Viscan pystyyn oikeaan laitaan Armenian vasemman laitapuolustajan Daghbashyanin jättämään tilaan. Toppareista Calisir ei voi irrota laitaan, koska sitten Dzeko pääsisi itse kuljettamaan. Pohjapelaaja Grigoryanin jalkanopeus ei riitä Viscan tavoittamiseksi.


Visca keskittää yhdellä kosketuksella ja maalilla oman 1v1-taistonsa Hovhannisyania vastaan voittanut Milosevic upottaa pallon maaliin varmasti matalasta keskityksestä.


Ehkä tärkein uusi anti tästä pelistä oli se, että Bosnia ja Hertsegovina pyrki melko usein pelaamaan suoraviivaisesti maata pitkin linjan taakse sen jälkeen, kun kaksi ylintä prässilinjaa oli ohitettu. Tässä jälleen Bosnian toppari lävistää syötöllään Armenian kuusi ylintä pelaajaa ja löytää Armenian puolustuslinjan etupuolelta Dzekon.


Dzeko pudotti Pjanicille. Samalla Visca lähtee pystyyn.


Visca tekee liikkeensä toppareiden välistä ja Pjanic poimii hänet.


Ajoissa vastaantuleva Hayrapetyan pelastaa armenialaiset takaiskulta avopaikassa. Pukilta nähtäneen siis tällaisia samanlaisia juoksuja pystyyn Calisirin ja Haroyanin välistä. Hämäläinen puolestaan voisi ottaa tuon Dzekon roolin ja olla se pelaaja, jota Toivio tavoittelee lävistävillä syötöillään, koska Kappe osaa pudottaa palloja viereen laitureille tai keskustan kaksikolle, jotka osaavat myös antaa läpisyöttöjä. Ehkä Schüller voisi olla siis käyttökelpoinen pelaaja avaukseen, kun muistelee Kansojen liigan ihkaensimmäistä osumaa Unkaria vastaan, jolloin Schüller vapautti Pukin maalintekoon.

Hyökkäys:


Puolustus-osiossa oli esimerkki alun laitapuolustamisesta. Hovhannisyan katkoi laidassa syötön kohti keskustaa. Hän avaa heti pystyyn Karapetianille. Kuten näkyy, ylänelikon muut jäsenet suuntaavat heti pystyyn ja lisäksi pohjapelaajista Mkrtchyan juoksee myös tukemaan vastahyökkäystä. Harmi vain, että Karapetianin kosketus oli louhikkoinen ja hän ei saanut tiputettua palloa omille pelaajille, joten vastaisku kuihtui ennen kuin ehti alkaakaan, mutta Armenia on todella vaarallinen iskemään vastaan tuosta puolen kentän 4-4-2 muodostelmastaan, jos Suomi ei saa pelattua palloa kahden ylimmän prässilinjan ohi, vaan antaa harhasyöttöjä. Huolellisuus on avainasemassa tiistain kamppailussa.


Nyt Bosnian toppareista Zukanovic antaa karmean harhasyötön omalla puoliskolla ja pallon kimpussa on heti kolme armenialaista.


Sekunteja riiston jälkeen oikea laitapuolustaja Hovhannisyan on tukemassa hyökkäystä ja keskittää boksiin, mutta puolustaja ohjaa pallon kulmapotkuksi. Kuten jo todettua ennakkopaketissakin, Kansojen liigassa Armenian laitapuolustaja nousivat välillä jopa yhtä aikaa tukemaan hyökkäyksiä eikä nytkään mennyt montaa sekuntia, kun Hovhannisyan tarjoaa leveyden ja lähettää keskityksen boksiin. Onneksi Suomella on kaksi pääpelivoimaista topparia, mutta silti keskityksiin tulee varautua ja niiden puolustamista harjoitella. Uskon myös, että niin on tehty.



Yksi Armenian pelinavaamismalleista oli edelleen hyvin tyypillinen 2-4-4, jota Suomikin on viljellyt käyttäessän 4-4-2 muodostelmaa. Topparipari Calisir-Haroyan muodostaa alimman linjan, seuraavissa ovat pohjapelaajat ja laitapuolustajat ja sitten ylimmässä linjassa....


... laiturit Adamyan ja Ghazaryan sekä Mkhitaryan ja Karapetian. Ei mitään ihmeellistä siis tässä, ylänelikosta yksi pelaaja tulee yleensä vuorotellen palloa vastaan vähän alemmas ja nyt se on Mkhitaryan. Käytännössä Suomeakin vastaan siis todennäköisesti Suomen puolustuslinjassa ja sen etupuolella tulee olemaan 4v4 asetelma, jos ja kun Kanerva palaa takaisin neljän alakertaan.


Tässä vielä varmistus 2-4-4:lle. Toppari avaa pitkän ristipallon yläpuolellaan kaksi neljän linjaa. Keskimmäisestä linjasta oikea laitapuolustaja Hovhannisyan on jo hyvän matkaa menossa tukemaan ylänelikkoa.


Armenian ainoa maali syntyi lisäajalla pilkusta. Sivurajaheiton jälkeen pakka on nostettu ylös. Calisir lähettää ristipallon kohti oikeaa laitapuolustajaa Hovhannisyania, joka yllätys yllätys on todella ylhäällä taas.


2-0 maalin tehnyt Milosevic pelaa käsipalloa ja Mkhitaryan upotti pilkun oikeaan alakulmaan.

Erikoistilanteet:


Bosniaa vastaan Armenia sai vain kaksi kulmapotkua. Ensimmäinen oli neljännellä minuutilla ja pallon takana odotetusti Ghazaryan. Boksissa on viisi kohdetta eli topparipari, Mkhitaryan, Adamyan ja Karapetian eli kumpikaan pohjapelaajista ei tässä variaatiossa noussut boksiin. Tarkoitus oli aiheuttaa hämmennystä tekemällä ruuhkaa etualueelle, mutta keskitys leijaili maalivahdille asti. Bosnia-Hertsegovina käytti Kansojen liigassa aluepuolustusta kulmapotkuissa ja niin se näytti tekevän myös nyt, vaikka ihmismerestä päätellen voisi kyseessä olla myös miesvartiointi.


Toinen kulmapotku tuli 58. minuutilla. Tämä oli erilainen variaatio, sillä kolme pelaajaa oli nyt pilkun tuntumassa ja vain kaksi etualueella. Nyt bosnialaisetkin näyttivät käyttävän miesvartiointia noihin kolmeen kauimmaisiin yksilöön, vaikka TV-kuvasta sitä oli vaikea havaita.


Keskitys leijaili taas maalivahdille asti. Tarkoitus lienee yrittää pelata kierteinen pallo vitosen viivalle ja juosta vauhdilla puskemaan se sisään, mutta Bosniaa vastaan Armenia ei siinä onnistunut. Toisaalta Kansojen liigassa Armenia yritti Ghazaryanin antamissa kulmapotkuissa pelata paljon etutolpalle, joten ehkä he yrittivät sitä myös nyt.


Oman alueen kulmapotkuissa Kansojen liigassa Armenia käytti miesvartiointia. Niin se teki myös nyt EM-karsintojen alussa bosnialaisia vastaan. Vartioinnista vastasivat Karapetian, Haroyan, Mkrtchyan, Daghbashyan ja sitten viides pelaaja, jota en saanut tunnistetuksi, mutta eipä sillä niin väliä. Oletan sen olleen toinen toppari Calisir.


Tässä 31. minuutin Bosnian variaatiossa puolestaan Karapetianin sijasta Grigoryan vartioi yhtä pelaajaa ja muut vartioijat ovat Daghbashyan etualueella, Haroyan, Calisir ja Mkrtchyan. Haroyan jäi jälkeen Dzekosta, mutta tämä puski Haroyanin kautta pallon uudeksi kulmapotkuksi.


Pjanic antaa nyt toiselta puolelta keskityksen etutolpalle. Krunic voittaa Armenian Karapetianin 1v1-tilanteessa ja nikkaa pallon takakulmaan.


Tämä käyköön esimerkkinä sivuvapaapotkusta, koska en jaksa etsiä enää muita variaatioita. Ghazaryan oli pallon takana kuten kulmapotkuissa. Boksissa on neljä kohdetta seitsemää bosnialaista vastaan. Neljä pelaajaa olivat Karapetian, Mkhitaryan, Adamyan ja Mkrtchyan. Keskitys jäi ensimmäiseen mieheen.


Suomi

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva nimesi keskiviikkona 13.3.2019 seuraavan ryhmän EM-karsintojen kahteen ensimmäiseen maaotteluun.



Ryhmästä joutui jäämään viime hetkellä nilkkavamman takia pois Jere Uronen. Jo häntä ennen ryhmästä jäivät pois muun muassa Jukka Raitala (harjoituskaudella yliojentunut polvi vaivaa edelleen), Jasse Tuominen (nilkkavamman parantumisen jälkeen tuli jokin uusi vamma), Roman Eremenko (lonkankoukistaja), Janne Saksela (takareisi) ja Simon Skrabb. Lisäksi Joel Pohjanpalo kuntouttaa edelleen itseään, mutta on palannut kaiketi joukkueharjoituksiin jollain asteella ja on toivottavasti käytettävissä sitten kesäkuun maaotteluissa.

Maanantaina 18.3. Kanerva täydensi ryhmää kahdella pelaajalla, jotka olivat Rasmus Karjalainen ja Mikko Sumusalo. Kansojen liigan vakiokokoonpanosta poissa ovat siis molemmat laitapuolustajat Uronen ja Raitala sekä Pukin rinnalla uurastanut Tuominen. Kanervan tuntien muilta pelipaikoilta pelaajia ei siirretä täyttämään aukkoja, vaan korvaajat tulevat "vaihtopenkiltä". Toisin sanoen siis Lod aloittanee laidassa, vaikka pelasi ajoittain myös toisena hyökkääjänä Kansojen liigassa (esim. Kreikkaa vastaan Pukin loukkaannuttua) ja Toivio topparina (Unkaria vastaan toinen jakso laitapuolustajana). Pirinen on Uroselle kohtalainen korvaaja, sillä häntä käytettiin vaihtopelaajana Kreikkaa vastaan kahdesti tuomaan Soirin paikalle puolustusvoimaa tilanteissa, joissa ei saanut päästää enää maalia. Granlund puolestaan korvannee Raitalan oikealla, koska hänellä on kokemusta jo Raitalan tuuraamisesta Kreikka- ja Unkari-vierasotteluista eikä miehistössä ole oikein muitakaan vaihtoehtoja, sillä Väisäset ovat keskuspuolustajia ja Toivio-Arajuuren parin pitäminen yhdessä toppareina olisi tärkeää.

Mielenkiintoisin asia Suomen avauskokoonpanossa on se, että kenet Kanerva valitsee Pukin kärkipariksi. Kuten jo todettua, uskon Lodin aloittavan laidassa Kanervan tuntien. Jos Lod olisi siirretty piikkiin, silloin Taylor olisi voinut olla toinen laituri. Italia kuitenkin tulee vyörymään hyvin vahvasti vasemmalta laidalta Biraghin kautta, joten on mielestäni hyvä, jos Lod pelaa laidassa ja auttaa Granlundia. Soiri on itseoikeutetusti vasen laituri, sillä Huuhkajat tarvitsee hänen nopeutta ja ohitustaitoja mahdollisissa positiivisissa tilanteenvaihdoissa eli vastahyökkäyksissä, jos riistoja saadaan aikaan. Lisäksi Soiri on ihan mukiinmenevä kombinaatiopelaaja eli kun Suomi roiskinee ajoittain niitä pitkiä avauksia Italian puolustuslinjan etupuolelle, Soiri pystyy Lodin ja Pukin tavoin liikuttamaan palloa nopeasti ennen kuin puolustuslinjasta ehditään iholle.

Keskikentän keskustan kaksikko lienee Sparv-Kamara ja Schüller tulee sitten vaihdosta tunnin kohdalla tuomaan lisävirtaa puolustamiseen. Tarvittaessa myös Kauko voidaan vaihtaa kentälle, jos sekä Sparvia että Kamaraa halutaan säästellä myös Armenia-otteluun. Sitten siihen toiseen hyökkääjään. Oikeastaan mielestäni Kanervalla on vain kaksi vaihtoehtoa eli Hämäläinen ja Jensen. Forsell olisi sitten se kolmas vaihtoehto, mutta hän on liian huono tällaiseen peliin ostamaan aikaa hyökkäyspäässä kokonsa takia eikä räjähtävyyskään ole paras mahdollinen. Jensen on pelannut seurajoukkueessaan lähinnä laiturina, mutta aiemmilta vuosilta hänellä on kokemusta hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolista ja esimerkiksi Maltaa vastaan pelatussa ystävyysottelussa vuosi sitten hän aloitti Pukin alapuolella, jolloin Suomi pelasi 4-4-1-1 muodolla. Jensenin juoksuvoima riittäisi myös paikkaamaan Tuomisen jättämän aukon, mutta etuna Tuomiseen nähden olisi se, että seitsemässä maaottelussa Jensen on tehnyt kaksi maalia eli hän on Tuomista kliinisempi viimeistelijä ainakin maajoukkueessa. Hämäläinen olisi hyvä kohdehyökkääjäpari Pukille puolestaan siksi, että Kappe pärjäisi varmasti edes jotenkin noissa Hradeckyn lähettämisessä avauksissa ja kenties voisi tiputtaa palloja viereen Pukille, Lodille ja Soirille, jolloin Suomi pääsisi etenemään. Lisäksi Jensenin tavoin Hämäläisen ravihevosmaisuus riittänee prässäämiseen pitkältä toiselle puoliajalle asti. Summa summarum, veikkaukseni Suomen avauksesta:

Pukki - Hämäläinen/Jensen
Soiri - Sparv - Kamara - Lod
Pirinen - Arajuuri - Toivio - Granlund
Hradecky

Suomen pelitapaa en ala enää lainaamaan tähän sen kummemmin, koska olen käynyt sitä läpi jo niin monesti, mutta jos joku haluaa virkistää muistia, tässä on linkki viimeisimmän Unkari-ottelun havaintoihin: http://futisforum2.org/index.php?topic=223491.msg12027795#msg12027795
Ylläolevan Italia-ottelun ennakon lainauksen jälkeen ryhmään lisättiin vielä Valtteri Moren. Italia-ottelun avauskokoonpano oli puolestaan lopulta todella yllättävä Hradecky; Pirinen, Arajuuri, Väisänen, Toivio, Granlund; Hämäläinen, Sparv, Kamara, Lod; Pukki.

Italiaa vastaan Suomi hävisi hyvästä esityksestä huolimatta maalein 2-0. Sen ottelun 150 kuvan analyysiin pääsee tästä linkistä, joten en ala ruotimaan sitä ottelua sen enempää kuin totean vain, että pidin siitä, että Kanerva taustajoukkoineen oli osannut tehdä kotiläksyt eli käytti kolmatta pelaajaa tukkimaan Italian kolmen alakerran avauspelin ja hyökätessä sitten hyödynsi Italian haavoittuvuutta pelaamalla paljon korkeita palloja yläkuusikon prässin yli Italian puolustuslinjan etupuolelle: http://futisforum2.org/index.php?topic=226647.msg12242681#msg12242681

Armeniaa vastaan uskon Suomen palaavan takaisin 4-4-2 ryhmitykseen. Myös Armenia käyttää käytännössä sitä, vaikka paperilla ryhmitys on 4-2-3-1. Molemmat joukkueet puolustavat 4-4-2:ssa ja rakenteluvaiheen variaatioista 2-4-4 on yleisin.

Maalivahtina jatkaa tietysti Hradecky ja jos puolustuslinjasta pitää joku pudottaa, se on Väisänen. Keskikentän linjan ryhmittäminen on mielenkiintoinen kysymys. Lod jatkaa varmasti oikealla. Sparvin olemus kapteenina sekä rooli kapellimestarina ohjaamassa linjojen välisiä etäisyyksiä ovat sellaisia ominaisuuksia, joiden ansiosta pitäisin Timin avauksessa. Lisäksi hän osaa antaa myös peliä edistäviä syöttöjä, vaikka niitä ei aina huomata. Esimerkiksi Italiaa vastaan hän löysi Lodin Italian boksin ulkopuolelta kahden alimman linjan välistä ja tämä pystyi kokeilemaan yhden kosketuksen chippiä Pukille linjan taakse. Kamara olisi itsestäänselvä valinta Sparvin rinnalle, mutta koska Armeniaa vastaan Suomen yksi ase tulee olemaan linjan taakse pelattavat maanuoliaiset kohti kärkiparia, Rasmus Schüller olisi niissä omimmillaan. Lisäksi tuoreena terrierinä hän jaksaisi painaa koko ottelun eikä yhtä vaihtoa tarvitsisi tuhlata. Aavistelen siis, että Schüller saattaa löytyä avauksesta Sparvin rinnalta.

Vasen laituri on toinen arvoitus. Hämäläisen nostaisin nimittäin Pukin rinnalle, koska Kappe pystyy olemaan se pelaaja, joka liikkuu Armenian puolustuslinjan etupuolelle vastaanottamaan toppareiden lävistävät syötöt ohi Armenian kahden ylimmän prässilinjan, sillä se on Armenian puolustuspelin ehdoton heikkous. Lisäksi Armenian topparipari ja varsinkin Haroyan puolustaa usein aktiivisesti eteenpäin linjasta irroten, joten Hämäläisen fysiikka riittäisi pitämään mies selässä ja pudottamaan pallo omille, jolloin Pukki pystyy juoksemaan esimerkiksi Haroyanin jättämään tilaan ja Schüller antamaan sen läpisyötön Kapen pudotuksesta.

Mutta takaisin pohtimaan vasenta laituria. Vaihtoehtoja ovat Soiri, Jensen, Taylor ja Lappalainen. Miksei myös Forsell, mutta en jotenkin usko hänen avauspaikkaansa oikein missään skenaariossa. Lappalainen ja Soiri pääsivät Italiaa vastaan kentälle toisella puoliajalla. Soiri tosin vain muutamaksi minuutiksi, joten hänen pelistään ei saanut oikein mitään käsitystä. Lappalainen puolestaan pääsi hyvin kiinni palloon laidallaan, mutta haastoyritykset jäivät kevyiksi ja jokainen matala keskitys blokattiin. Kansojen liigan hyvien otteiden takia minä kallistuisin Soiriin, vaikka pelituntuma ei ole paras mahdollinen. Jensen taisi viimeksi pelata Kreikkaa vastaan vieraissa ja silloin laitapelaaminen ei ollut mitään henkeäsalpaavaa hänen korvattuaan Soirin toisella jaksolla, joten Kanerva joutui ottamaan Tuomisen pois kärjestä, siirtämään Jensenin sinne ja tuomaan Pirisen laituriksi Urosen avuksi. Soiri nyt on sentään osoittanut olevansa kohtalainen pelaaja alaspäin ja paransi puolustamistaan ja sijoittumistaan paljon Kansojen liigan edetessä. Armenian yhtenä aseena ovat terävät 4-5 pelaajan vastahyökkäykset ja niiden puolustamisessa minä luotan enemmän Soiriin kuin Jenseniin, jos herrat ovat sellaisessa kenttäasemassa, että ehtivät kipittämään alas.

Näin ollen veikkaukseni Suomen avauskokoonpanosta tiistain otteluun on:

Pukki - Hämäläinen
Soiri - Sparv - Schüller - Lod
Pirinen - Arajuuri - Toivio - Granlund
Hradecky

Nyt on tullut istuttua sen verran paljon tietokoneen ääressä viimeisen 24 tunnin analyysien aikana, että on aika lähteä ulkoilmaan ennen illan Saksa-Hollanti kamppailua. Pyydän, että jatkatte keskustelua tulevasta Armenia-ottelusta arvon forumistitoverit, olkaa hyvät! Yritin oikolukea tämän pitkän johdannon, mutta jos ajatuskatkoja on tullut, huomauttakaa ihmeessä niistä.

EDIT: Kellonaika lisätty otsikkoon.
« Viimeksi muokattu: 24.03.2019 klo 22:23:55 kirjoittanut Salming »
kapten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki suomalainen jalkapalloilu


Vastaus #2 : 24.03.2019 klo 21:37:00

En olisi uskonut tätä sanovani, mutta Suomen laitapuolustajat suoriutuivat tyydyttävästi Italia-vieraspelistä ja paljon parjaamani Granlundin syöttöpeli oli parempaa kuin olen koskaan herralt nähnyt. Useampi eteenpäin omille mennyt syöttö ja mukaan mahtui jopa jokunen linjan puhkaiseva syöttö. Näin ollen oletan puolustuslinjan olevan sama kuin Italiaa vastaan miinus Väisänen. Keskikentällä on mielestäni selvää että kolmikko Lod-Sparv-Kamara jatkaa ja neljänneks heittäisin mieluiten Eremenkon. Kun Roma nyt ei kuitenkaan ole käytettävissä niin vahvimpia vaihtoehtoja ovat nähdäkseni Hämäläinen, Jensen ja Soiri. Itse näkisin näistä mieluiten kentällä Jensenin. Pukin pariksi on sitten tarjolla Kapen lisäksi lähinnä Jensen ja Forsell. Huumorivaihtoehtona Karjalainen. Veikkaan Riven avaavan seuraavasti:
Luke; Pirinen, Arajuuri, Toivio, Granlund;Soiri, Sparv, Kamara, Lod; Pukki, Hämis
Tuhoaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Meidän Maajoukkueet, HJK, ACH


Vastaus #3 : 24.03.2019 klo 22:05:51

Tässä ei ole mitään hätää. Isoin kysymys taitaa olla Petterin tilanne.
Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #4 : 25.03.2019 klo 00:38:08

Tässä ei ole mitään hätää. Isoin kysymys taitaa olla Petterin tilanne.

Riippuu paljon siitä kuinka ottelun kulun oletetaan menevän. Saako/ottaako Suomi pallonhallinnan? Suomi on lievä ennakkosuosikki, mutta ei varmaankaan enää yhtä suuri kuin Hodarin/Mursun aikoina. Epäilemättä huonokuntoisella kentällä olisi kuitenkin kaukolaukauksiin pyrkivälle ja pystyvälle pelaajalle käyttöä.

Tampere

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United, Fc anti-Islam ja Fc anti-antifa


Vastaus #5 : 25.03.2019 klo 00:51:56

Ei tuo Armenia nyt niin huono ole, että sinne täytyisi pelituntumatonta Soiria ja alibisaunaKappea heittää avaukseen.

Ilman muuta Jensen ja Forsell avaukseen, jos vain ovat täydessä kunnossa.
Hugh

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ukraina, Kilo IF, Huuhkajat, Helmarit


Vastaus #6 : 25.03.2019 klo 08:44:34

Mielenkiintoinen matsi edessä. Vaikkei Suomi ole koskaan Armenialle hävinnytkään, niin nämä Neuvostoliitto awayt ovat aina hankalia paikkoja, eivätkä pisteet helpolla lähde mukaan. Nyt olisi kuitenkin tärkeää ottaa voitto.

Veikkaan, että Jerevanissa on myös järjestetty  maaliskuun viimeisen tiistain kunniaksi iloinen kansanjuhla ensi yöksi sen hotellin eteen, jossa Suomi majoittuu.
Oiva Mäskimäki

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 25.03.2019 klo 10:02:40

Armenia on ollut hieman alamaissa viime aikoina. Viime karsinnoissa saivat kaksi voittoa ja sijoittuvat toiseksi viimeiseksi. Ja kun ottaa huomioon ettei lohko ollut mikään kivikova niin surkeastihan se meni. Voitto Montenegrosta oli kuitenkin venyminen mutta muilta lohkon kärkijoukkueilta tulikin kuokkaan ihan kunnolla. Vieraista saivat yhden pisteen ja senkin lohkojumbon Kazakstanin kustannuksella. Jos kisapaikasta haluaa taistella niin kyllä tältä pitää pisteet hakea.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #8 : 25.03.2019 klo 10:14:06

Suomessa ei Armenian joukkuetta pidetä minään, mutta kansainväliset kertoimet näkevät tämän ottelun aika ympäripyöreänä. Salmingin avaus luettu aamupalaksi, ja toiveissa olisi, että Armenia olisi Suomea vastaan huonosti organisoitu ja ylihyökkäävä. Ainakin heidän parhaat pelaajansa ovat hyökkäyspäässä. Bussia vastaan Suomen on vaikeampi pelata.

Kansojen liigassa Armenian kotisuorittaminen oli tosiaan värikästä. Voittivat lohkovoittajan Makedonian 4-0, mutta onnistuivat häviämään madafakin Gibraltarille.
« Viimeksi muokattu: 25.03.2019 klo 10:57:30 kirjoittanut kokistuoppi »
Rapidin vartti

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 25.03.2019 klo 10:33:56

Armeniaa ei pidä aliarvioida. Kokoonpanosta löytyy pelaajia (Mkhitaryanin lisäksi) mm. Portugalin, Tanskan, Hollannin liigoista sekä 2. Bundesliigasta. Ihan eri luokkaa kuin joku Viro. Pelaajamateriaali on vähintään Suomen luokkaa ellei jopa astetta kovempi. Vitoskorin maaksi hyvä joukkue ja Suomi saa tehdä kovan päivätyön, jos 3 pistettä haluaa kotiin.
Oiva Mäskimäki

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 25.03.2019 klo 12:01:59

Joo pari pelaajaa, loput on sitten paikallisesta liigasta tai päässeet jopa Venäjän tai Kazakstanin liigaa pelaamaan. Ei tuossa ole mitään sellaista, mitä pitäisi pelätä, tulta munille vaan.
Sentyrkki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FK Bylis Ballsh


Vastaus #11 : 25.03.2019 klo 12:04:40

Armeniaa ei pidä aliarvioida. Kokoonpanosta löytyy pelaajia (Mkhitaryanin lisäksi) mm. Portugalin, Tanskan, Hollannin liigoista sekä 2. Bundesliigasta. Ihan eri luokkaa kuin joku Viro. Pelaajamateriaali on vähintään Suomen luokkaa ellei jopa astetta kovempi. Vitoskorin maaksi hyvä joukkue ja Suomi saa tehdä kovan päivätyön, jos 3 pistettä haluaa kotiin.
Ei pidä todellakaan aliarvioida, mutta ei kai nyt ihan noinkaan. Jos aloitetaan tolppien välistä, Suomelta löytyy sinne ainakin neljä miestä, jotka olisivat heittämällä Armenian selviä ykkösiä. Myöskin keskuspuolustuksen Arajuuri, Lam, Toivio, Väisänen ja Moren ovat statukseltaan Armenian vastaavia kovempia. Pakkitilanne on loukkaantumisten takia tasainen ja alempi keskikenttä menee selvästi Suomelle. Mkhitaryan on tietysti omaa luokkaansa, mutta yläkerran muille paikoille Suomelta löytyy kokonaisuudessaan parempi materiaali. Varsinkin ykköskärjissä on huomattava ero.

Mutta onko sillä mitään merkitystä koleassa Jerevanin illassa? Uskotaan niin.
Hiiritin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #12 : 25.03.2019 klo 12:16:13

Nyt pitäisi tosiaan tulosta tulla vieraissakin, sillä NL:n kolme vieraspeliä olivat kaikki heikkoja. Kreikka tai B-H voi hyvinkin menettää tuolla pisteitä, joten voittohan tästä on otettava. Alkais jo!
Kirjoittamiseen panostaja

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 25.03.2019 klo 13:13:52

Toivon täydestä sydämestäni, että Suomi häviää tämän ottelun.
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #14 : 25.03.2019 klo 13:26:04

Kun katsoo Armenian joukkuetta Bosnia-ottelun kokoonpanon perusteella siellä on ihan hyviä pelaajia, mutta joukkue näyttää paperilla hyvin epätasaiselta. Mukana kuitenkin aika monta avauspelaajaa kovin vaatimattoman tasoisesta Armenian liigasta. Jos katsotaan eri osa-alueita Suomi on selvästi edellä maalivahti ja hyökkäysosastolla.

Kyllä Suomella kokonaisuudessaan parempi nippunäyttää olevan, mutta ei mitenkään järisyttävästi. Peli on vielä Armenian kotikentällä, joka tekee siitä selvästi vaikeamman. Suomen pitää pelata ehjä hyvä peli, että pisteet tulee, Italia-pelin pelitasolla oltaisiin vieraissakin jonkinlainen suosikki.

« Viimeksi muokattu: 25.03.2019 klo 13:35:59 kirjoittanut petteri72 »
Rapidin vartti

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 25.03.2019 klo 14:25:38

Kun katsoo Armenian joukkuetta Bosnia-ottelun kokoonpanon perusteella siellä on ihan hyviä pelaajia, mutta joukkue näyttää paperilla hyvin epätasaiselta. Mukana kuitenkin aika monta avauspelaajaa kovin vaatimattoman tasoisesta Armenian liigasta. Jos katsotaan eri osa-alueita Suomi on selvästi edellä maalivahti ja hyökkäysosastolla.

Kyllä Suomella kokonaisuudessaan parempi nippunäyttää olevan, mutta ei mitenkään järisyttävästi. Peli on vielä Armenian kotikentällä, joka tekee siitä selvästi vaikeamman. Suomen pitää pelata ehjä hyvä peli, että pisteet tulee, Italia-pelin pelitasolla oltaisiin vieraissakin jonkinlainen suosikki.


No eikö Suomen joukkue sitten ole epätasainen? Albingranlundit, rasmuskarjalaiset ja pyrysoirit ovat juuri niitä Armenian liigan tasoisia pelaajia. Sitten molemmilla runko koostuu niistä Tanskan, Hollannin, Ruotsin liigan pelaajista + Armenialla on vielä Mkhitaryan, joka tulee olemaan ottelussa ylivertainen pelaaja verrattuna muihin (myös divari-Pukkiin).
Oiva Mäskimäki

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 25.03.2019 klo 14:29:39

Eiköhän tämä vitsi vanhentunut jo ekalla kerralla. Armenian liiga on Euroopan mutasarjaa, jossa pelaa kuusi joukkuetta.
Härison

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #17 : 25.03.2019 klo 14:53:28


Kanervan mukaan avaus tulee muuttumaan Italia-pelistä. Rive kertoi myös muun muassa, että Lappalainen on tällä hetkellä flunssassa.
Renoir

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 25.03.2019 klo 15:04:49

Avaukselle ja Salmingin analyyseille aina Tuoppi
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja alustava tieto


Vastaus #19 : 25.03.2019 klo 15:06:14

Schüller avaa pomminvarmasti. Varma tieto.
uuba

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 25.03.2019 klo 15:11:33

Kanervan mukaan avaus tulee muuttumaan Italia-pelistä. Rive kertoi myös muun muassa, että Lappalainen on tällä hetkellä flunssassa.
Ja että "tuli hyvää palautetta 3-4-3 -järjestelmästä, joka mahdollisti pallonhallintajaksot" :) Aika positiivista luonnehtia sitä Italia-pelin ryhmitystä noin.
ex-adriano

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO, Karnevalistinen kannattajatyyli


Vastaus #21 : 25.03.2019 klo 15:17:30

Eihän tässä ole muuta vaihtoehtoa kuin voitto, ihan sama miten se tulee. Armenia täynnä kuka-vittuja pl. Mikkitarja ja jos joku-vitun-Gibraltar hakee tuolta voiton niin en näe mitään syytä miksi Suomi ei tekisi samaa, Mikkitarja mankeliin ja Pukki iskee vähintään sen yhden.
Kigara

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 25.03.2019 klo 16:36:17

Armenian materiaali on tosissaan yllättävän heikko. Muutama todellinen ammattilainen ja puolet joukkueesta raahattu paikallisesti liigasta.

Ilman Mikkiä yksi Euroopan paskimmista jengeistä.
« Viimeksi muokattu: 25.03.2019 klo 16:46:09 kirjoittanut Kigara »
Kiitaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #23 : 25.03.2019 klo 17:12:58

Kotonaan Armenia tulee taatusti viemään pisteitä joltain kovemmalta jengiltä. Toivotaan että se jengi ei ole Suomi. Taatusti kotonaan vittumainen vastustaja. Ratinassa olisi 4-0, mutta vierasmatsi on täysin eri peli.
Rapidin vartti

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 25.03.2019 klo 17:16:36

Rive kertoi myös muun muassa, että Lappalainen on tällä hetkellä flunssassa.
Ehkäpä Jensenkin saisi vihdoin mahdollisuuden?

 
Sivuja: [1] 2 ... 50
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa