Perustettu: 1922
Kotistadion: Veritas Stadion (kapasiteetti: 8072)
Kausia pääsarjassa: 73
Suomen mestaruuksia: 8 (1928, 1939, 1941, 1949, 1968, 1971, 1972, 1975)
Suomen Cupin mestaruuksia: 3 (1991, 1994, 2010)
Liigacupin mestaruuksia: 1 (2012)
Kotisivut:
fc.tps.fiFacebook:
http://www.facebook.com/FCTPSTwitter:
http://www.twitter.com/fctpsInstagram:
https://www.instagram.com/fctpsYoutube:
https://www.youtube.com/channel/UC7-qMh4Gg2hGNNWeZbdChNgTPS-TV:
https://tpstv.fi/Kannattajat: TPS-kannattajat (
http://www.tps-kannattajat.net/site,
http://www.twitter.com/tpskannattajat,
http://www.facebook.com/TPSkannattajat,
http://www.instagram.com/tpskannattajat,
https://www.youtube.com/user/TPSKannattajat)
Taustat kauteen 2019 Turun Palloseura putosi Veikkausliigasta vierasmaalisäännöllä pelaten kaksi tasapeliä karsintasarjassa KPV:tä vastaan. TPS:lla ei ollut selkeää yksittäistä ongelmaa liigakaudella, mutta sarjan pienimmällä pelaajabudjetilla (350 000 €) pelaajarinki oli erittäin kapea ja alkukauden hankinnat epäonnistuivat erityisesti hyökkäysosastolla.
Mika Laurikainen suosi kapeaa pelaajarinkiä, jossa tärkeiksi seikoiksi muodostuivat
pysyvyys, urheilullisuus ja hyvä joukkuehenki. Tommi Pikkarainen on puolestaan lähtenyt jopa yllättävän rohkeasti laajentamaan rinkiä. Nyt edustuksen ringissä on 26 pelaajaa ja vaikka tuosta vielä muutama lähtisi lainalle tai pelaisi suuren osaa kaudesta SalPassa tai omissa junioreissa, voidaan silti puhua viime vuosien menoon verrattuna isosta pelaajamäärästä.
Vaihtuvuus pelaajistossa on ollut huimaa. Muutamat viime vuodet mentiin muutoksilla, joita voitiin pitää enemmän tai vähemmän kosmeettisina. Nyt ulospäin on siirtynyt kymmenkunta pelaajaa ja sisään on tullut mukaan 12. Lisäksi pari junnua on nostettu mukaan. Miro Tenho siirtyi paikalliskilpailijalle (FC Inter), Juri Kinnunen ja Riku Sjöroos jatkavat liigassa (KPV, IFK M) ja Niklas Blomqvist vaihtaa uusiin kuvioihin. Samalla ulkomaalaisosasto meni vaihtoon.
Toisin kuin edellisen sarjapudotuksen jälkeen, TPS ei ole yhtä tuuliajolla. Toiminta on kestävämmällä pohjalla (toimisto, hallinto), pelipaikkana on oikea futistadion (Urheilupuiston yläkenttä vs Veritas Stadion) ja talous on tasapainoisempi (velaton). Toimiston puolella ainut suurempi muutos on ollut myyntijohtajan siirtyminen yhteistyökumppanin toimitusjohtajaksi ja uuden myyjän sisäänajo. Kausikortteja on myyty toistaiseksi yli 700 normaalihinnalla ilman kampanjoita.
Murheena kauteen valmistautuessa on ollut toppareiden puute. Sekä Holma että Schultz loukkaantuivat. Testimiehistä Jessy Lando Fusu on pelannut alkuvuoden keskenkuntoisena ja esittänyt toistaiseksi vaisuja otteita. TPS on peluuttanut Sami Rähmöstä topparina, vaikka seuralegenda on tehnyt uransa pääasiassa oikeana laitapakkina.
Turun Palloseura kävi leireilemässä Espanjan Fuengirolassa. Leirin antina oli muun muassa joukkuehengen kasvattaminen. TPS ei pelannut ainuttakaan ottelua harjoitusleirillä, mutta tyytyväisen päävalmentajan mukaan tempo ja tahti oli treeneissä erittäin kova.
TPS on asettanut kauden 2019 tavoitteekseen liiganousun. Pelaajabudjetti pyritään pitämään lähes samalla tasolla liigakauteen verrattuna. Pelaajabudjetti kaudella 2018 oli noin 350 000 euroa.
PelitapaPelitapa on kokenut täyskäännöksen. Osittain tiiviistä ja kapeasta pelaajarungosta sekä käytössä olevasta (ainakin Ykkösen mittareilla) taitavasta, mutta melko verkkaisesta pelaajamateriaalista johtuen, Laurikainen suosi hidastempoista pallonhallintajalkapalloa, jossa prässättiin maltilla, välteltiin virheitä ja syöteltiin paljon sivuttain etsien kärsivällisesti murtautumispaikkoja. Tämä toimi upeasti Ykkösessä, mutta osoittautui paitsi tehottomaksi, myös tylsäksi pelitempon kasvaessa liigassa.
Tästä ollaan päädytty aivan päinvastaiseen tilanteeseen: Nyt mennään täysillä kenttää ylös-alas, haetaan pallonriistoja korkealta ja isolla riskillä sekä käännetään peliä nopeasti pystysuuntaan. Pelitavallinen muutos on aivan valtava – ei ihme, että suurin osa kannattajista on rauhalliseen pallonhallintajalkapalloon vuosia totuttuaan ihmetellyt tätä ”koheltamista”.
TPS:n maalintekopaikat ovat syntyneet pitkälti kahdella eri tavalla:
- organisoidut hyökkäykset pitkillä syötöillä ja nopeilla nousuilla laitojen kautta
- pallonriistot korkealla keskikentällä aggressiivisella prässäämisellä
Keskikentälle on kuntoutumassa nimekkäitä ja kokeneita pelaajia, mutta pre-season on rakentunut pitkälti Jonni Peräahon ja Alim Moundin varaan. Edellä mainittujen vahvuus ei ole erityisesti pallollinen pelaaminen tai pelinrakentaminen. Tulosten valossa TPS on pelannut ihan mukiinmenevästi 5–0–3 Ykkösen ja Liigan joukkueita vastaan.
Määrällisesti kasvanut pelaajarinki on melko varmasti lisännyt kilpailua peliajasta. Vaikka osalla pelikuntoon on vielä matkaa ja osa nuoremmasta kaartista hakenee peliaikaa muualta, on jokaiselle pelipaikalle viime vuosia enemmän vaihtoehtoja; joillekin paikoille voi olla jopa ylitarjontaakin. Joukkueessa on tällä hetkellä aika vähän pelaajia, jotka voivat olla aivan varmoja omasta avauksen paikastaan, mitä ei todellakaan ole voinut sanoa Tepsistä viime vuosina.
Laajempi materiaali luulisi myös mahdollistavan paremmin rotaation ja Pikkaraisen haluaman nopeatempoisen prässäyksen sekä suunnanmuutosjalkapallon. Toisaalta syvyyden lisäksi pelaajistosta löytyy myös erilaisia pelaajatyyppejä, joten myös pelitavallinen variaatio on materiaalin puitteissa mahdollista ja ainakin paperilla jopa paremmin toteutettavissa kuin aiemmin. Etenkin keskikentällä on (kun helvetti on jäätynyt ja kaikki pelaajat kuntoutuneet) runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, jolloin myös pallonhallinta ja hitaampi hyökkääminenkin pitäisi onnistua, mikäli vastustajat vetäytyvät syvälle tai eivät jätä tilaa puolustuslinjan taakse.
TPS on ylivoimaisesti Ykkösen kokenein joukkue – niin Veikkausliiga kuin Serie A -otteluiden lukumäärässä mitattuna. Vaikka porukassa ei ole mitään ”kaiken voittaneita ja kaiken nähneitä” liidereitä, on joukossa paljon pelaajia, joilla on kokemusta Ykköstä kovemmista peleistä.
Pikkarainen on käyttänyt kahta kärkeä. Mahdollinen avauskokoonpano keväällä kuntoutumistilanteen mukaan eläen:
Mujunen
Rähmönen - Holma - Hernández - Heinolainen
Duah - Peräaho - Moundi - Latonen
Espinosa - ÄäritaloKannattajatTPS-kannattajat on myynyt pääkatsomon A-lohkoon nyt 150 kausikorttia. Fokus on ollut saada erityisesti uusia nuoria mukaan toimintaan. Seura lanseerasi hiljattain U21-kausikortin, jolla nuoriso pääsee mukaan kannattajien toimintaan ensikertalaisina vain 10 eurolla.
Parhaimillaan meno kannattajakatsomossa on ollut hieman yllättäen parempaa Ykkösessä kuin liigassa kausilla 2014 ja 2018, derbyjä lukuunottamatta. Tavoitteena on saada bussillinen liikkeelle jokaiseen lauantain vierasotteluun. Kotiotteluissa katsomoedustus voi olla kaikkea 40 ja 200 välillä.
Ydinryhmä saa halutessaan paljon aikaiseksi ja TPS-kannattajat on pysynyt pitkään pääkaupunkiseudun kannoilla. Huomionarvoista on TPS-kannattajien oma olut, yhteistyössä Kimito Brewingin kanssa tehdyt ”Turku Musta & Turku Valkoinen”. Olutta on myynyt mm. panimo itse, paikalliset Salet, Stockmann Herkku ja Bar Into.
PelaajatMaalivahdit#1 Miikka Mujunen (14.8.1996)
Jäi liigassa Laurikaisen luottovahti Viscosin taakse. Väläytteli mm. nollapelillä KuPSia vastaan. Mujusella on Veikkausliigakokemusta TPS:n lisäksi FC Lahden riveistä, jossa ei kuitenkaan pystynyt käyttämään näyttöpaikkojaan hyödyksi ja varsinkin helppoja virheitä tuli liikaa. KTP-harjoitusottelun perusteella käyttää varsin hyvin ääntään ohjatessaan muuta joukkuetta. Kelvolliset taidot, vaikkei jalalla pelaaminen ole vahvuus.
#27 Anton Lepola (24.7.1996)
Lepola pelasi kaudella 2017 sen verran hyvin Kakkosen SalPa:n riveissä, että sai seuraavaksi kaudeksi liigasopimuksen Maarianhaminaan. Viime kausi toki osoitti, että liiga lienee vielä liikaa Lepolalle, mutta eiköhän nyt pelaa lähempänä oikeaa tasoaan. Joutui osittain tilanteen pakosta saarelaisten ykkösmaalivahdiksi.
Lepola vaikuttaisi harjoitusotteluiden perusteella lähtevän kauteen kakkosmaalivahtina, mutta haastaa kuitenkin Mujusta sen verran lujaa, ettei edellä mainitulla ole hirveästi varaa lipasailuihin. Lepola on Mujusta hieman parempi jalalla ja pallollisena. Kokonaisuudessaan Tepsillä on hyvä tilanne maalivahtiosastolla.
Puolustajat#3 Kristian Heinolainen (11.5.1999)
Heinolainen ehti kiertää useita seuroja pääkaupunkiseudulla niin junioreissa kuin aikuisissa, mutta viime kaudeksi siirtyi pelaamaan Veikkausliigaa Kemiin. Hyvän kauden PS Kemissä pelannutta lupausta kaavaillaan selväksi avauksen profiilipelaajaksi.
Hyvä asenne, mutta pelitavan ja tasaisuuden kanssa on vielä hakemista. Heinolainen on omien sanojensa mukaan juoksuvoimainen, taitava ja vähän ilkeäkin pelaaja. Näitä ominaisuuksia ei vain ole vielä nähty Tepsin paidassa, joten parannettavaa löytyisi, mikäli haluaa olla kauden alkaessa avauskokoonpanossa. Joutuu tosissaan taistelemaan vasemman laitapuolustajan paikasta 17-vuotiaan Julius Perälän kanssa.
#4 Rasmus Holma (13.9.1992)
Rasse on paikallisvastustaja FC Interin kasvatti ja ehti voittaa seurassa A-junnujen Suomen mestaruuden.
Tepsissä alkaa jo viides kausi, joiden aikana Holma on noussut ainakin Ykkösen tasolla hyväksi toppariksi. Romuluinen ja raskasliikkeinen toppari yllätti tasaisuudellaan myös Veikkausliigassa.
Sijoittuu kelvollisesti ja johtaa puolustuslinjaa. Kasvanut pelaajana huomattavasti ja on kaiketi pidetty hahmo pukukopissa. Aiemmin pallollinen vastuu oli puhtaasti topparikaverilla, mutta nyt Holmalta odotetaan enemmän vastuuta myös pallollisena. Varsinkin pidemmät syötöt laitoihin tuppaavat menemään melkoisella prosentilla harakoille.
#7 Sami Rähmönen (19.4.1987)
Seuralegenda, ikoni ja kapteeni. 15. kausi Turun Palloseurassa. Kokemusta on täten Veikkausliigapeleistä enemmän kuin osalla Ykkösen joukkueista yhteensä.
Joutunut (tai päässyt) pelaamaan alkuvuoden topparina. Viime vuosia on leimannut epätasaisuus. Parhaimillaan erinomaisia nousuja laidalta, mutta vastapainona karmeita keskityksiä.
Juoksuvauhti toki alkaa luonnollisesti iän myötä karista, mutta toisaalta pienet syöttö/keskitys/laukausharhautukset, joilla pelataan itselle se lisäsekunti aikaa, ovat hienoa katseltavaa.
#14 Otto Schultz (1.6.1998)
TPS-kasvatilla on hyvä sauma tehdä läpilyönti topparina. Muutama kausi takaperin kipparoi seuran A-junnujoukkuetta. Pelasi viime kauden pääasiassa Kakkosessa yhteistyöseura SalPassa.
Schultz on hyvä avaamaan peliä ja vaikuttaisi saaneen hiukan lisää kovuutta talven aikana. Ensimmäisissä peleissä pisti silmään terävä eteenpäin puolustaminen, mutta lienee silti lähtökohtaisesti kolmostoppari. Lievä loukkaantuminen hidasti kauteen valmistautumista, mutta taistelee tosissaan peliajasta.
#18 Julius Perälä (29.9.2001)
GANT-akatemia ja U18. Laitapuolustaja on yllättänyt alkuvuotena rohkealla ja ennakkoluulottomalla pelillä. Debyytti Suomen Cupissa oli onnistunut. Hyvä mahdollisuus debytoida myös Ykkösessä. Puolustussuuntaan on vielä vähän heiveröinen ja tekee ajottain junnumaisia virheitä helpoissa tilanteissa. Tukee hyökkäyksiä kevyellä jalalla.
#25 Aldayr Hernández (4.8.1995)
Vasenjalkainen kolumbialainen hankittiin paikkaamaan akuuttia topparipulaa. Ehti pelaamaan muutaman harjoituspelin, jossa vakuutti seurajohdon sopimuksen arvoisesti. Harjoitusotteluissa on nähty muutamia hyviä katkoja boksin sisällä. Ei ole juurikaan erottautunut joukosta, positiivisesti tai negatiivisesti. Potentiaalinen avauksen pelaaja siirtyi Turkuun Libanonista ja on aiemmin pelannut mm. Kolumbian kakkostasolla sekä U20-maajoukkueessa.
#33 Tatu Varmanen (9.7.1998)
Haki läpimurtoa Veikkausliigassa FC Interin riveissä. Nopea ja juoksuvoimainen, hyökkäävä laitapakki. Jurikinnusmainen hankinta.
Varjopuolena on ajoittaiset pahat syöttöhassit, joista viimeisin nähtiin Tepsin viimeisimmässä harjoitusottelussa KTP:ta vastaan. Pystyy pelaamaan molemmilla puolilla laitapakkina ja on terveenä ollessan todennäköisesti avauskokoonpanon pelaajia.
#42 Jessy Lando Fusu (3.12.1992)
Käynyt Panathinaikoksen nuorisoakatemian ja pelannut Belgiassa. 190-senttistä kongolaisranskalaista yritettiin pariinkin otteeseen istuttaa topparin paikalle, mutta keskikenttä näyttäisi olevan se ominaisempi pelipaikka. On ollut koko alkuvuoden pahasti keskenkuntoinen. Hidasliikkeinen, mutta pallolla hyvä. On aiheuttanut vaaratilanteita kompuroinnillaan. Väläyttää ajoittain kauniilla syötöllä, mutta tekniset taidot ovat jääneet heikon kuntopohjan varjoon.
Pelasi Tepsin kakkosjoukkueessa yhden ottelun, jossa viimeisteli kaksi maalia kulmatilanteesta. Pikkarainen on todennut, että pelaajan kohdalla halutaan edetä rauhassa ja kuntouttaa täyteen pelikuntoon. Ilmeisesti päävalmentaja näkee isokokoisessa pelaajassa ulosmitattavaa potentiaalia.
Keskikenttäpelaajat#2 Alim Moundi (3.2.1995)
Kamerunista kotoisin oleva Moundi on pelannut maansa pääsarjaa, josta siirtyi viime kaudella Ilvekseen. Otteet Tampereella eivät foorumkirjoittelun perusteella riittäneet vakuuttamaan tamperelaisia, ja tituleerattiinpa miestä yhdeksi huonoimmaksi Ilveksessä pelanneeksi jalkapalloilijaksikin.
Koheltaja, joka tuntuu olevan vähän kaikessa mukana. Saanut paljon peliminuutteja päävalmentajalta. Erittäin aktiivinen prässääjä, mutta teknisesti kömpelöitä suorituksia.
On Moundilla toki hyviäkin ominaisuuksia. On varsin hyvä kuljettamaan palloa ja agressiivisuuskaan ei ole haitaksi keskikenttäpelaajalle, kunhan se ei läikähdä yli. Toisaalta heikohko syöttötaito ja potkutekniikka eivät ole optimaalisia tuon pelipaikan pelaajalle.
#5 Juho Montola (22.2.1999)
Oma juniori, joka pystyy pelaamaan tarvittaessa myös topparina. Ei ole saanut paljoa peliminuutteja, mutta käyttänyt ne vähätkin fiksusti. Montola on jo viidettä vuotta mukana Tepsin edustuksen ringissä ja mieheltä onkin odotettu läpimurtoa jo muutaman vuoden.
Tasainen ja turvallinen suorittaja, mutta pieni lisäys räjähtävyyteen ja nopeuteen ei olisi uralle haitaksi. Joutunut toistaiseksi paikkaamaan poissaolijoita. Ainekset nousta ainakin Veikkausliigatason pelaajaksi keskikentän keskellä.
#6 Jonni Peräaho (5.2.1994)
Ei pitänyt olla yhtään mitään, mutta aloittaa jo kuudennen kauden edustuksessa. Nousi ensimmäistä kertaa edustuksen rinkiin surullisella liigakaudella 2014. Tuolloin toki enemmän siitä syystä, että Tepsillä olisi talvella riittävä määrä liigalisenssin vaatimia pelaajasopimuksia.
Pärjäsi Veikkausliigassa 2018. Peräaho on parhaimmillaan liikkuvassa ja rikkovassa roolissa riistäessä palloa vastustajalta. Taistelija ja asennepelaaja, vastustajalle vittumainen. Pallon menettäessä lähtee heti riistämään sitä takaisin. Stunttaa tarvittaessa laitapakkina.
#8 Mika Mäkitalo (12.6.1985)
Mäkitalo pääsi juhlimaan Veikkausliigan mestaruutta 2008 ja Veikkausliigaa on muutenkin takana kunnioitettavat 324 ottelua Interin, RoPS:in ja FC Lahden riveissä.
Kuntoutunut koko alkuvuoden, mikä näkyy nopeudessa ja kestävyydessä vielä tovin. Mäkitalo ei aina ole se kaikkein näyttävin pelaaja, mutta tekee yleensä kentällä niitä oikeita asioita hyvän pelisilmänsä turvin. Erittäin laadukas hankinta Ykköseen.
#10 Jani Virtanen (6.5.1988)
Kun Virtanen aikoinaan lähti 18-kesäisenä Tepsistä Italiaan ja pääsi debytoimaan San Sirolla AC Milania vastaan, odotuksissa ei varmastikaan ollut, että mies pelaa uransa parhaat pelivuodet Suomen Ykkösessä.
Jamppa on taiteilija ja mielialapelaaja. Treenaaminen ei huhujen mukaan ole vahvuus. Suurimmat puutteet on puolustuspelaamisessa ja liikkeessä. Kykenee vapauttaviin syöttöihin. Palloseuran vaparispesialisti. Silmää ja taitoa, jota muilla ei ole tarjota. Tällaisia pelaajia ei pelaa ikinä liikaa Suomen kentillä.
#12 Tomas Hradecky (13.10.1992)
Kaudella 2013 sai Veikkausliigasopimuksen IFK Mariehamnilta ja ehtipä mies tuolla kaudella iskeä pari maaliakin kasvattajaseuransa verkkoon. Siirtyi kaudeksi 2015 Rovaniemelle, jossa pääsi juhlimaan hopeisia mitaleita Veikkausliigassa. Seuraava kausi meni tšekkiläisessä Bohemians Prahassa, tosin lähinnä vaihtopenkillä tai katsomossa istuen. Palasi kaudeksi 2017 Suomeen, ja tällä kertaa Seinäjoelle. SJK:n kannattajat eivät tosin olleet hirveän innostuneita Hradeckyn otteista seurassa.
Hankittiin jo viime kaudeksi kasvattajaseuraansa, mutta loukkasi akillesjänteen harjoituksissa heti tammikuussa, ollen koko kauden sivussa. Keskenkuntoinen eikä paluusta ole vielä tietoa. Useat loukkaantumiset varjostaa uraa.
Hradeckylla on tarjota Ykkösen tasolle rutiinia kovemmista peleistä, sekä hyvät pelilliset ja fyysiset perustaidot. Välillä toki katoaa otteluissa kuvasta täysin ja ajottainen flegmaattisuuskin vaivaa. Pitäisi siltä olla kova tekijä tälle tasolle, mikäli pääsee pelikuntoon. Pystyy myös tuuramaan topparina tarvittaessa.
#13 Matej Hradecky (17.4.1995)
Nuorin veljeksistä on isoveli Lukasin mukaan myös lahjakkain ja ura olikin hyvässä noususuhdanteessa aina kauteen 2017 asti.
Mati oli Tepsin mukana liigassa jo 2013. Kipparoi Seuraa Ykkösessä kaudella 2015. Nappikausi tuotti pelaajasopimuksen Veikkausliigan voittaneen SJK:n riveihin. Kehitystä tapahtui myös Seinäjoella ja Matej nousi Veikkausliigan parhaiden keskikenttäpelaajien joukkoon tehden neljä maalia. Tämän jälkeen kaksi seuraavaa kautta ovat menneetkin sitten tyystin pilalle loukkaantumisen takia.
Hradecky on 193 senttiä pitkä, mutta nopeutta ja taitoa löytyy kokoisekseen pelaajaksi todella paljon. Pystyy myös rakentelemaan peliä hyvillä syötöillä ja pitkillä jaloillaan kaapii keskikentän vääntötilanteissa palloja joukkueelleen. Heikkoudet löytyvät pääpelistä, joka on kokoisekseen pelaajaksi hämmentävän heikkoa.
#20 Jesper Karlsson (7.2.2000)
GANT-akatemia. Viime kausi meni SalPassa ja TPS:n kakkosjoukkueessa. Karlssonissa on hämmentävän paljon samaa kuin Tepsin keskikentällä viime vuodet pelanneessa Niklas Blomqvistissa, niin pelitaitoja kuin ulkoista habitusta myöden. Liike on dieselmäistä, mutta pallollisena vaikuttaa pätevältä. Heikkoudet tulevat sitten esiin isompien miesten kanssa painiessa, eikä kokemustakaan tämän tason peleistä ole liikaa.
Hyökkääjät#9 Oskari Jakonen (22.4.1997)
Tepsin aiemman tomitusjohtajan Petri Jakosen poika. Pelannut Ykköstä 66 ottelua, joissa on syntynyt 10 osumaa. Juoksuvoimainen runkopelaaja avauksessa. Odotetaan kantavan maalintekovastuuta Ääritalon rinnalla. Jakonen on pelaajana ristiriitainen, kun välillä näyttäisi olevan se lopullinen läpimurto lähellä ja välillä taas näyttää siltä, ettei se oikein lähde. Liiallinen tasaisuus vaivaa.
#11 Mika Ääritalo (25.7.1985)
Ärtsi siirtyi vuonna 2003 Tepsistä Aston Villan akatemiaan, mutta ei onnistunut murtautumaan birminghamilaisten edustukseen. Palasi Tepsiin kaudella 2005, mutta suuremman yleisön tietoisuuteen murtautui kaudella 2007, kun piti Veikkausliigapakkeja pilkkanaan räjähtävällä nopeudellaan ja röyhkeillä haastoillaan. Hyvät otteet Veikkausliigassa poikivat maajoukkuekutsun Roy Hodgsonilta ja odotukset olivat Ääritalon kohdalla, että murtautuisi tulevaisuudessa maajoukkueeseen pysyvästi ja löisi läpi myös ulkomaan kentillä.
Tepsin pudottua divariin Ääritalo kävi kokeilemassa Lahdessa ja Kuopiossa Veikkausliigaa laihalla menestyksellä. Tämän vuoksi viimekautinen vintage-Ärtsi Veikkausliigassa oli melkoinen yllätys. Ääritalo oli pitkään ainoa valopilkku Tepsin heikossa hyökkäyksessä ja oli mukana jollain tapaa lähes kaikissa Tepsin maaleissa. Kesällä joukkueeseen hankitun Sterling Yateken kanssa Ääritalo muodosti loppukaudella ehkä jopa Veikkausliigan parhaan hyökkäysparin.
Ääritalo on iästään huolimatta edelleen varsin nopea pelaaja. Ensimmäiset askeleet ovat kuljettujen mailien myötä hidastuneet, mutta täyteen vauhtiin päästyään Ääritalo on edelleen isokokoisena pelaajana inhottava pelaaja vastustajille. Vaikkei Ärtsiä voikaan kaikkein kliinisimmäksi viimeistelijäksi haukkua, niin tekee silti maalin paikan tullessa. On myös nopeutensa ansiosta loistava, oikea-aikainen prässääjä ja vastustajan avauspelin häiritsijä. Viime kaudella kävi kouluttamassa IFK Mariehamnin junnuveskaria, kun nappasi pallon kuin tikkarin lapselta ja viimeisteli eleettömästi.
#15 Juho Salminen (8.8.1995)
Nopea pystyjuoksija. Sopinee Pikkaraisen ajokoirafutikseen, mutta uhkaa jäädä nykyisillä otteillaan lämmittämään penkkiä.
Salminen on saanut jalkapallo-oppinsa Turun kupeessa sijaitsevassa Liedossa, josta mies siirtyi Interin junioreihin vuonna 2013. Pääsi aika pian yrittämään läpimurtoaan Interissä, mutta otteet eivät missään kohtaa riittäneet liigapelaajaksi. Viime kaudella kävi kehittymässä Kakkosen Kaarinan Pojissa, jossa syntyi kymmen maalia.
#16 Albijon Muzaci (11.6.1996)
Pikkarainen raahasi mukanaan SalPasta, jossa teki 46 Kakkosen ottelussa 13 maalia. Kokeili Ykköstä Jazzin riveissä heikolla menestyksellä. Väkivahva ja kovaotteinen laituri, joka pyrkii mielellään maalille. Tuo ennen kaikkea kilpailua laidalle, mutta aloittanee penkiltä. Painava laukaus, mutta rajallinen tekniikka.
#17 Eliecer Espinosa (12.3.1996)
Kolumbialaiskärki tuli maansa pääsarjasta Suomeen alun perin HJK:n testattavaksi, mutta loukkaantui testijaksolla ja siirrettiin Klubi 04:n riveihin. Teki Ykkösessä kaksi maalia neljässä ottelussa. Osunut myös harjoitusotteluissa ja Suomen Cupissa. Ei ole missään nimessä varma maalitykki, mutta hyvä aihio.
Pelisilmä, tekniikka ja muut jalkapalloilulliset ominaisuudet vaikuttavat ainakin kohtalaisilta, mutta juoksuvauhtia saisi olla enemmän. Mielenkiintoinen pelaaja, jolta voidaan odottaa maaleja.
#21 Solomon Duah (7.1.1993)
Solmu tuo kilpailua ja juoksuvoimaa laidalle. Pystyy irtaantumaan puolustuslinjalta ja Duah pääsee usein maalipaikoille nopeutensa ansiosta. Parempana viimeistelijänä ei tarvitsisi divarissa pelata.
Tehnyt uraansa FC Interissä, mutta siirtyy Tepsiin Norjan kakkostason Levanger FK:sta, jossa jäi vähäiselle peliajalle.
#23 Joakim Latonen (24.8.1998)
Latoselta odotetaan maalintekotaitoa ja läpimurtoa. Pelaa laidalla tai kymppipaikalla. Potentiaalia pelata hyvällä tasolla Ykkösessä. Pääsi viime kaudella mukaan Tepsiin Veikkausliigarinkiin ja voitti mm. Tepsin harjoituskauden maalipörssin. Kohokohtana viisi maalia harjoitusottelussa BK-46:ta vastaan.
Latonen on laituriksi hidas pelaaja, mutta korvaa tätä juonikkuudellan ja teknisillä taidoillaan. Myös laukaus on ihan hyvä, mutta maaleja saisi alkaa tulemaan myös kilpailullisissa peleissä. Ominaisuuksiltaan Latonen on hyvää Ykkösen tasoa, mutta aika näyttää, minkälaisen roolin pystyy ottamaan tämän kauden Tepsin joukkueessa.
#31 Onnipekka Pajula (23.6.2003)
Vasta 15-vuotias akatemian pojankoltiainen kuvaili itseään otteluennakossa maalintekijäksi ja painoi heti perään ottelussa kaksi maalia Pallo-Iirojen verkkoon. P17-ikäluokan SM-karsinnoissa Pajula viimeisteli 12 maalia 9 ottelussa. Lähtökohtaisesti Pajula on tässä vaiheessa mukana treenaamassa edustusjoukkueen kanssa.
Erittäin kypsä, terävä ja lahjakas talentti, joka saattaa tehdä debyyttinsä jo tulevalla kaudella. Röyhkeä asenne maalintekoon, mutta kaksinkamppailuissa vielä fyysisesti kevyt. Jos asenne ja kehitys pysyy yhtä korkealla tasolla, saattaa tässä olla jälleen yksi aihio lähetettäväksi ulkomaille jo ennen läpimurtoaan kotimaan kentillä.
KokonaisarvioPelaajamateriaali on sarjan nimekkäimpiä. Pikkaraisen on saatava enemmän variaatiota pelaamiseen. Keskikentälle ei ole ollut tarjota toistaiseksi riittävää pallollista kykyä. Mitä aikaisemmin Mäkitalo ja Hradeckyt saadaan mukaan, sitä varmemmin Palloseura pelaa suorasta liiganoususta. Hyökkäyspeliin ei ole yhtä selvää maalintekijää, vaan vastuu jakaantuu tasaisemmin.
Uusi päävalmentaja ja suuri vaihtuvuus pelaajistossa tarkoittavat, että yhteispelin opettelu on vasta aluillaan. Laurikaisen aikana TPS oli Ykkösessä joka vuosi vaikeuksissa keväällä, mutta pysäyttämätön kesällä; pelko heikosta alkukaudesta on nyt jopa perustellumpi kuin silloin. Toisaalta Pikkaraisen yhden vuoden soppari ei edes anna kuvaa mistään pitkän tähtäimen projektista.
Moni avainpelaaja on keskenkuntoinen. Talvi oli monen pelaajan kohdalla todella rikkonainen ja osittain siitä syystä joukkueella ei vielä tässä vaiheessa ole toimivaa permanenttia tai selkeää avauskokoonpanoa. Eikä sitä varmaan tule olemaan vielä muutamaan viikkoonkaan, saati kuukausiin. Pelaajaringissä on pientä epäsuhtaa pelipaikoittain; hyökkäykseen ja keskikentälle riittää vaihtoehtoja, kun taas puolustuksessa on epävarmempaa. Maalivahti- ja puolustusosasto on mennyt lähes täysin uusiksi ja moni avainroolissa oleva pelaaja (maalivahdit, uudet topparitulokkaat ja laitapuolustajat) ovat vielä hiukan katsomattomia kortteja. Sisäänajo saattaa kestää.
Kaiken kaikkiaan tilanne on kuitenkin verrattain positiivinen. Syksy meni aika apaattisissa tunnelmissa, eikä ekat uutiset Pikkaraisesta Latosen kautta Muzaciin niin paljon kiimaa herättäneet. Nyt kauden alla ollaan kuitenkin pisteessä, jossa joukkueessa on hyvä sekoitus: runsaasti kokeneita, jo tasonsa osoittaneita pelimiehiä (Ääritalo, Rähmönen, Hradeckyt, Virtanen ja Mäkitalo); parhaassa iässä olevia, monipuolisia ja jatkuvuutta tuovia pelimiehiä (Jakonen, Peräaho, Holma, Montola, Latonen) mielenkiintoisia ja lupauksia herättäviä tulokkaita (Varmanen, Heinolainen, Espinosa, Duah) sekä pari tarkalla silmällä seurattavaa omaa junnua, joiden seuraavaa steppiä on herkullista odotella (Schultz, Perälä, Karlsson, Pajula).