FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.12.2019 klo 00:17:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Vuoden forumisti 2019, Joulupata 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Kirjoittaja Aihe: Jalkapallon MM, EM ja niiden katsojaluvut  (Luettu 20782 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 18.11.2019 klo 20:34:24

Suomen historiallinen (Ei tosin kaikissa ikäluokissa kuten Nuorten Maajoukkueissa tai Naisissa eikä tietenkään Miesten osalta muun muassa Olympialaisten Jalkapallossa pelaamiseen nähden.) pelaaminen Jalkapallon EM:ssä ensi vuonna sai sinettinsä tietysti juurikin selvän Liechtenstein-voiton myötä.

Toivon mukaan ei vain jouduta sitten Suomessa Norjan tapaan odottamaan seuraavia EM-karkeloja kovinkaan kauan sillä norjalaiset tosiaan ensi kerran pääsivät EM-puolelle mukaan vasta vuonna 2000 ja sen jälkeen eivät ole sinne päässeet.

Norja ei myöskään aikanaan MM-puolelle päässyt vuoden 1938 ensikertalaisuutensa ja ajoittain erittäin suuresta jalkapallobuumista huolimatta maassa lainkaan sinne uudelleen ennen kuin vasta vuonna 1994 ja sitten vielä kerran vuonna 1998 minkä jälkeen se ei ole sinne päässyt.

Suomalaisista jalkapallon ystävistä tuntui varmasti Suomi-Liechtenstein-ottelun jälkeen yhtä juhlakkailta kuin norjalaisista päästyään Jalkapallon EM 2000:n pariin tai silloin kun vuodeksi 1994 Yhdysvaltojen MM-matka varmistui lievästi sanoen päättäen ikiaikaisen odottamisen ja ajoittain jalkapallon välillä maassa näivettäneen taantuman ajan pitkän kuivan kauden jälkeen sinänsä vaikka tietysti jalkapallo maassa oli noussut pikavauhtia erään herra Olsenin myötä aika vauhdikkaasti ylöspäin muutamana edeltäneenä vuonna!

Norjan NRK:n nykyisten mittausten katsojaennätyksetkin ovat juurikin vuoden 1994 MM-puolen jalkapalloilua, mutta se niistä vertailuista.

Suomen voitto Liechtensteinista oli ja on nyt juurikin erittäin lähellä myös kaikkien aikojen katsotuimpia Jalkapallon EM:n tai MM:n Karsinnan puolen otteluja ja erittäin lähellä myös joitakin kotimaisen jalkapallon Veikkausliigan katsotuimpien lähetysten katsojalukuja.

Toki mikäli riittävän vanhalle ajalle menisi niin katsotumpia ottelujakin nyt on tietenkin ollut kuin nyt, mutta ne sitten menevätkin jo erittäin vanhan ajan puolelle.

Mikäli katsojahuipulta asiaa miettisi niin nyt alkaisi olla Nelosen kaikkein katsotuimman urheiluohjelmankin paikka lähellä mennä tälle ottelulle ja jo oikeastaan mennään myös PTV:n ajan huomioon ottaen Jääkiekon MM 1994 Finaalinkin edelle.

Keskimääräinen luku ei ihan ollut vielä niin korkea, mutta kyllä sillä Nelosen kaikkien aikojen katsotuimman jalkapallon ottelun paikka on lunastettu ellei sitten tietysti Mestarien Liigan lähetysten puolelta löytyisi joku erittäin korkeasti katsottu lähetys sillä Nelosen Mestarien Liigan lähetykset olivat ajoittain erittäin vahvastikin katsottuja.

Tässä kuitenkin itse historiallisen ottelun katsojaluku:

Jalkapallon EM 2020 Karsinta

15.11.2019: Suomi-Liechtenstein 1,021 miljoonaa katsojaa (Keskikatsojamäärälläkin mennään ihan vähän jo edelle muun muassa Jääkiekon MM 1992 Finaalia silloisella PTV:llä. Keskikatsojamäärällä ei ylletä tietenkään lähimainkaan Jääkiekon MM 1994 Finaaliin, mutta huippuluvulla mentäisiin melkein edelle tai hyvin, hyvin tasoihin tai sitten jo ihan vähän edelle.

Joskin ei tietenkään paljon sillä Jääkiekon MM 1994 Finaalillakin oli äärimmäisen paljon katsojia kun nuo molemmat jääkiekon erittäin tärkeät tapahtumat yksinkertaisesti muutenkin lähentelivät silloista PTV:n äärimmäistä katsojien maksimiosuuttakin.

Keskimääräisestikin nyt ollaan katsotuimman lähetyksen piirissä jos ei YLE:n historiallisia MM:n tai EM:n Karsintoja tai itse ihan jo niiden kisatapahtumien otteluja lasketa mukaan tai tietenkin parhaimpia kotimaisen Veikkausliigan tai SM-Sarjan ajan lähetyksiä.

Katsojahuippu oli uskomaton: Se oli 1,871 miljoonaa katsojaa ja sillä se on tosiaan jopa jo äärimmillään vuoden 1994 PTV:n Jääkiekon MM Finaalin edellä ja muutoin hyvin, hyvin tasapelissä tai ihan vähän jäljessä kun huonoimmillaan se keräsi PTV:llä vuonna 1994 1,5 miljoonaa katsojaa ja muutoin ihan huiput pyörivät tosiaan noissa samoissa lukemissa tai 1,9 miljoonassa tai erittäin lähellä 2 miljoonaa katsojaa.

Mikäli tosiaan mitattaisiin katsojahuipulla niin ei edes Nelosen äärimmäisen katsotut Haluatko Miljonääriksi-ohjelmatkaan kerää niin paljon katsojalukuja kuin mitä nämä kaksi ohjelmaa ovat keränneet.)

Samalla noilla katsojaluvuillaan keskimääräisestä tai katsojahuipun sellaisesta huolimatta tämä ottelu oli Nelosen oman esitysviikkonsa katsotuin ohjelma.

Mukava laittaa näillä miettein jo 100:s viesti tähänkin aihealueeseen.
« Viimeksi muokattu: 18.11.2019 klo 20:46:01 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 01.12.2019 klo 11:20:47

Suomen pääseminen Jalkapallon EM 2020:een oli hieno juttu minkä johdosta Nelosella voitiin pikaisella muutoksella seurata myös alun alkaen maksullisella puolella seurattavaksi tarkoitettu ottelu.

Se ehkä olisi näytetty muutenkin erittäin ratkaisevana otteluna Nelosella mikäli jostakin syystä ottelua Suomi-Liechtenstein ei olisi näytetty tai ratkaisu ei olisi vielä tullut siinä ottelussa, mutta muutos joka tapauksessa oli erittäin tervetullut etenkin jalkapallon ystävien keskuudessa.

Kreikka-Suomi-ottelun katsojaluvut eivät tosiaan olleet hienoista ennakkokehuista huolimatta ja ehkä tosin jo kun Suomi pääsi mukaan kisoihin niin erityisen suuria.

Tosin melko suuria silti keskimääräisessä jalkapallon seurannassa etenkin kun huomaa, että myös ottelun lähetysajallakin oli pieni vaikutuksensa asiaan.

Huippuluku katsojissa oli ainakin erittäin isoa luokkaa edelleen.

Katsojaluvut menivät siis näin kaikkiaan:

Jalkapallon EM 2020 Karsinta

18.11.2019: Kreikka-Suomi 447 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,051 miljoonaa katsojaa.)

Ottelun katsojaluvut eivät olleet erityisen suuria, mutta silti hyvää luokkaa ja tuollaisia lukemia kai odotettiin alun perin myös Suomi-Liechtenstein-ottelunkin osalta kun kyse oli kuitenkin EM:stä eikä MM:stä jolloin sitten olisi odotettu ja jonain päivänä varmasti odotetaan äärimmäisenkin kovia katsojalukuja kun niidenkin paikka tulee.

Suomelle tarina tänä vuonna nousussa kisoihin on uskomaton joskin EM:n joukkuemäärän tilanne ja myös tietenkin osin Bosnian ja Hertsegovinan ja varsinkin perinteisen jalkapallon suhteellisen kovankin huippumaan ja myös ainakin kerran arvokisat voittaneen Kreikan oma möhlintä edesauttoivat Suomen nousua kisoihin väistämättä.

Kisoissa itsessään nyt niitä edeltävänä aikana on varmasti suurin kuhina suomalaisessa jalkapalloilussa sitten Moskovan Olympialaisten ja kesän 1980 jolloin Suomi pääsi niihin pelaamaan ja jota ennen tätä voisi pitää suurimpana saavutuksena ellei tietenkin muutamaa muuta Olympialaisissa pelaamista lasketa ja tietenkin nuorten ja naisten puolen menestystä historian saatossa.

Kuten vuonna 1980 ja ensi vuonna 40 vuotta sitten niin seuraavana vuonna tarvitaan sen tapaan varmasti aivan jokainen kynnelle kykenevä pelaaja ja moni lopettanut pelaaja tai oletettavasti lopettamassa ollut pelaaja kääntää varmasti tai melkein varmasti mielipiteensä siitä päätöksestä vielä kerran.

Tosin mahdollisesti nyt lopettaneet tai lopettavat pelaajat eivät välttämättä käännä päätänsä enää lopettamisestaan mikäli Suomi vielä tätäkin sensaatiota paremmin nousee MM:n puolelle 2022.

Tosin Jalkapallon MM 2022 Karsinnat eivät ole vielä alkaneet UEFA:n puolelta puhuttaessa vaikka muutoin ne ovatkin jo AFC:n ja CAF:n puolella jo täydessä vauhdissa tai alkaneet vuoden mittaan.

Jalkapallon MM 2022 Karsinnat eivät tosiaan UEFA:n puolelta ala ennen kuin vasta 25.3.2021 joten kyllä näillä näkymin Jalkapallon EM 2020 jää iästä riippuen hyvinkin monelle lopettaneelle, lopettaneena pysyneelle tai juuri lopettamassa oleville pelaajille varmasti uriensa viimeiseksi todelliseksi unelmaksi sinänsä.

Tosin jos lopettavat pelaajat ovat iältään jonkin verran sanomaansa tai oletettavaa sanomaansa nuorempia niin siinä tapauksessa voivat vielä hyvinkin pelata myös Jalkapallon MM 2022 Karsinnassa.

Kreikka-Suomi-ottelu näin viestin päätöksenä oli myös jälleen esitysviikkonsa katsotuin ohjelma katsojalukujen laskusta huolimatta.
« Viimeksi muokattu: 01.12.2019 klo 11:30:39 kirjoittanut Piippu-Virtanen »

 
Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines