FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.09.2020 klo 15:44:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Kirjoittaja Aihe: Jalkapallon MM, EM ja niiden katsojaluvut  (Luettu 42963 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 18.11.2019 klo 21:34:24

Suomen historiallinen (Ei tosin kaikissa ikäluokissa kuten Nuorten Maajoukkueissa tai Naisissa eikä tietenkään Miesten osalta muun muassa Olympialaisten Jalkapallossa pelaamiseen nähden.) pelaaminen Jalkapallon EM:ssä ensi vuonna sai sinettinsä tietysti juurikin selvän Liechtenstein-voiton myötä.

Toivon mukaan ei vain jouduta sitten Suomessa Norjan tapaan odottamaan seuraavia EM-karkeloja kovinkaan kauan sillä norjalaiset tosiaan ensi kerran pääsivät EM-puolelle mukaan vasta vuonna 2000 ja sen jälkeen eivät ole sinne päässeet.

Norja ei myöskään aikanaan MM-puolelle päässyt vuoden 1938 ensikertalaisuutensa ja ajoittain erittäin suuresta jalkapallobuumista huolimatta maassa lainkaan sinne uudelleen ennen kuin vasta vuonna 1994 ja sitten vielä kerran vuonna 1998 minkä jälkeen se ei ole sinne päässyt.

Suomalaisista jalkapallon ystävistä tuntui varmasti Suomi-Liechtenstein-ottelun jälkeen yhtä juhlakkailta kuin norjalaisista päästyään Jalkapallon EM 2000:n pariin tai silloin kun vuodeksi 1994 Yhdysvaltojen MM-matka varmistui lievästi sanoen päättäen ikiaikaisen odottamisen ja ajoittain jalkapallon välillä maassa näivettäneen taantuman ajan pitkän kuivan kauden jälkeen sinänsä vaikka tietysti jalkapallo maassa oli noussut pikavauhtia erään herra Olsenin myötä aika vauhdikkaasti ylöspäin muutamana edeltäneenä vuonna!

Norjan NRK:n nykyisten mittausten katsojaennätyksetkin ovat juurikin vuoden 1994 MM-puolen jalkapalloilua, mutta se niistä vertailuista.

Suomen voitto Liechtensteinista oli ja on nyt juurikin erittäin lähellä myös kaikkien aikojen katsotuimpia Jalkapallon EM:n tai MM:n Karsinnan puolen otteluja ja erittäin lähellä myös joitakin kotimaisen jalkapallon Veikkausliigan katsotuimpien lähetysten katsojalukuja.

Toki mikäli riittävän vanhalle ajalle menisi niin katsotumpia ottelujakin nyt on tietenkin ollut kuin nyt, mutta ne sitten menevätkin jo erittäin vanhan ajan puolelle.

Mikäli katsojahuipulta asiaa miettisi niin nyt alkaisi olla Nelosen kaikkein katsotuimman urheiluohjelmankin paikka lähellä mennä tälle ottelulle ja jo oikeastaan mennään myös PTV:n ajan huomioon ottaen Jääkiekon MM 1994 Finaalinkin edelle.

Keskimääräinen luku ei ihan ollut vielä niin korkea, mutta kyllä sillä Nelosen kaikkien aikojen katsotuimman jalkapallon ottelun paikka on lunastettu ellei sitten tietysti Mestarien Liigan lähetysten puolelta löytyisi joku erittäin korkeasti katsottu lähetys sillä Nelosen Mestarien Liigan lähetykset olivat ajoittain erittäin vahvastikin katsottuja.

Tässä kuitenkin itse historiallisen ottelun katsojaluku:

Jalkapallon EM 2020 Karsinta

15.11.2019: Suomi-Liechtenstein 1,023 miljoonaa katsojaa (Keskikatsojamäärälläkin mennään ihan vähän jo edelle muun muassa Jääkiekon MM 1992 Finaalia silloisella PTV:llä. Keskikatsojamäärällä ei ylletä tietenkään lähimainkaan Jääkiekon MM 1994 Finaaliin, mutta huippuluvulla mentäisiin melkein edelle tai hyvin, hyvin tasoihin tai sitten jo ihan vähän edelle.

Joskin ei tietenkään paljon sillä Jääkiekon MM 1994 Finaalillakin oli äärimmäisen paljon katsojia kun nuo molemmat jääkiekon erittäin tärkeät tapahtumat yksinkertaisesti muutenkin lähentelivät silloista PTV:n äärimmäistä katsojien maksimiosuuttakin.

Keskimääräisestikin nyt ollaan katsotuimman lähetyksen piirissä jos ei YLE:n historiallisia MM:n tai EM:n Karsintoja tai itse ihan jo niiden kisatapahtumien otteluja lasketa mukaan tai tietenkin parhaimpia kotimaisen Veikkausliigan tai SM-Sarjan ajan lähetyksiä.

Katsojahuippu oli uskomaton: Se oli 1,879 miljoonaa katsojaa ja sillä se on tosiaan jopa jo äärimmillään vuoden 1994 PTV:n Jääkiekon MM Finaalin edellä ja muutoin hyvin, hyvin tasapelissä tai ihan vähän jäljessä kun huonoimmillaan se keräsi PTV:llä vuonna 1994 1,5 miljoonaa katsojaa ja muutoin ihan huiput pyörivät tosiaan noissa samoissa lukemissa tai 1,9 miljoonassa tai erittäin lähellä 2 miljoonaa katsojaa.

Mikäli tosiaan mitattaisiin katsojahuipulla niin ei edes Nelosen äärimmäisen katsotut Haluatko Miljonääriksi-ohjelmatkaan kerää niin paljon katsojalukuja kuin mitä nämä kaksi ohjelmaa ovat keränneet.)

Samalla noilla katsojaluvuillaan keskimääräisestä tai katsojahuipun sellaisesta huolimatta tämä ottelu oli Nelosen oman esitysviikkonsa katsotuin ohjelma.

Mukava laittaa näillä miettein jo 100:s viesti tähänkin aihealueeseen.

PS. Korjattu hieman katsojalukuja uudeksi kun Nelosen vime vuoden katsotuimpien ohjelmien katsojaluvut olivat tarkentuneet ja ihan vähän enemmän katsojia lisää ottelu keräsi kuin mitä aiemmin oli ilmoitettu.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2020 klo 23:13:03 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 01.12.2019 klo 12:20:47

Suomen pääseminen Jalkapallon EM 2020:een oli hieno juttu minkä johdosta Nelosella voitiin pikaisella muutoksella seurata myös alun alkaen maksullisella puolella seurattavaksi tarkoitettu ottelu.

Se ehkä olisi näytetty muutenkin erittäin ratkaisevana otteluna Nelosella mikäli jostakin syystä ottelua Suomi-Liechtenstein ei olisi näytetty tai ratkaisu ei olisi vielä tullut siinä ottelussa, mutta muutos joka tapauksessa oli erittäin tervetullut etenkin jalkapallon ystävien keskuudessa.

Kreikka-Suomi-ottelun katsojaluvut eivät tosiaan olleet hienoista ennakkokehuista huolimatta ja ehkä tosin jo kun Suomi pääsi mukaan kisoihin niin erityisen suuria.

Tosin melko suuria silti keskimääräisessä jalkapallon seurannassa etenkin kun huomaa, että myös ottelun lähetysajallakin oli pieni vaikutuksensa asiaan.

Huippuluku katsojissa oli ainakin erittäin isoa luokkaa edelleen.

Katsojaluvut menivät siis näin kaikkiaan:

Jalkapallon EM 2020 Karsinta

18.11.2019: Kreikka-Suomi 447 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,051 miljoonaa katsojaa.)

Ottelun katsojaluvut eivät olleet erityisen suuria, mutta silti hyvää luokkaa ja tuollaisia lukemia kai odotettiin alun perin myös Suomi-Liechtenstein-ottelunkin osalta kun kyse oli kuitenkin EM:stä eikä MM:stä jolloin sitten olisi odotettu ja jonain päivänä varmasti odotetaan äärimmäisenkin kovia katsojalukuja kun niidenkin paikka tulee.

Suomelle tarina tänä vuonna nousussa kisoihin on uskomaton joskin EM:n joukkuemäärän tilanne ja myös tietenkin osin Bosnian ja Hertsegovinan ja varsinkin perinteisen jalkapallon suhteellisen kovankin huippumaan ja myös ainakin kerran arvokisat voittaneen Kreikan oma möhlintä edesauttoivat Suomen nousua kisoihin väistämättä.

Kisoissa itsessään nyt niitä edeltävänä aikana on varmasti suurin kuhina suomalaisessa jalkapalloilussa sitten Moskovan Olympialaisten ja kesän 1980 jolloin Suomi pääsi niihin pelaamaan ja jota ennen tätä voisi pitää suurimpana saavutuksena ellei tietenkin muutamaa muuta Olympialaisissa pelaamista lasketa ja tietenkin nuorten ja naisten puolen menestystä historian saatossa.

Kuten vuonna 1980 ja ensi vuonna 40 vuotta sitten niin seuraavana vuonna tarvitaan sen tapaan varmasti aivan jokainen kynnelle kykenevä pelaaja ja moni lopettanut pelaaja tai oletettavasti lopettamassa ollut pelaaja kääntää varmasti tai melkein varmasti mielipiteensä siitä päätöksestä vielä kerran.

Tosin mahdollisesti nyt lopettaneet tai lopettavat pelaajat eivät välttämättä käännä päätänsä enää lopettamisestaan mikäli Suomi vielä tätäkin sensaatiota paremmin nousee MM:n puolelle 2022.

Tosin Jalkapallon MM 2022 Karsinnat eivät ole vielä alkaneet UEFA:n puolelta puhuttaessa vaikka muutoin ne ovatkin jo AFC:n ja CAF:n puolella jo täydessä vauhdissa tai alkaneet vuoden mittaan.

Jalkapallon MM 2022 Karsinnat eivät tosiaan UEFA:n puolelta ala ennen kuin vasta 25.3.2021 joten kyllä näillä näkymin Jalkapallon EM 2020 jää iästä riippuen hyvinkin monelle lopettaneelle, lopettaneena pysyneelle tai juuri lopettamassa oleville pelaajille varmasti uriensa viimeiseksi todelliseksi unelmaksi sinänsä.

Tosin jos lopettavat pelaajat ovat iältään jonkin verran sanomaansa tai oletettavaa sanomaansa nuorempia niin siinä tapauksessa voivat vielä hyvinkin pelata myös Jalkapallon MM 2022 Karsinnassa.

Kreikka-Suomi-ottelu näin viestin päätöksenä oli myös jälleen esitysviikkonsa katsotuin ohjelma katsojalukujen laskusta huolimatta.
« Viimeksi muokattu: 01.12.2019 klo 12:30:39 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #102 : 09.12.2019 klo 18:31:06

Jalkapallon EM 2020 Karsinnan kaksi näytettyä ottelua eli Suomi-Liechtenstein ja Kreikka-Suomi olivat katsojaluvuiltaan Nelosen kuukauden katsotuin ja kuudenneksi katsotuin ohjelma yleensäkin ja lisäksi ne olivat kuukauden katsotuimmissa urheiluohjelmissa marraskuussa katsotuin ja 10:ksi katsotuin urheiluohjelma.

Toisin sanoen aika hyvin kun yleensä jalkapalloa miettii.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #103 : 10.01.2020 klo 23:09:42

Jalkapallon EM 2020 Karsinnan kaksi Nelosella näytettyä ottelua olivat 15.11.2019 ja 18.11.2019 näytettyjen ottelujen eli Suomi-Liechtenstein ja Kreikka-Suomi osalta äärimmäisen hyvin katsottuja kuten todettua aiemminkin.

Nelosen osalta korjaan myös tuota ensimmäistä ottelua pian omaan viestiinsä siten, että viime vuoden päätteeksi lukujen tarkennuttua Suomi-Liechtenstein-ottelua seurasi keskimäärin aiemman 1,021 miljoonan katsojan sijaan nyt 1,023 miljoonaa katsojaa keskimäärin ja aiemman katsojahuippunsa eli 1,871 miljoonan katsojan sijaan katsojahuippu vuoden päätteeksi lopulta oli peräti 1,879 miljoonaa katsojaa.

Suomi-Liechtenstein oli Nelosen viime vuoden katsotuin ohjelma ja Kreikka-Suomi aiemmin esitetyllä katsojaluvullaan eli 447 000 katsojan keskimääräisellä katsojamäärällään ja 1,051 miljoonan katsojan katsojahuipullaan oli Nelosen viime vuoden 15:sta katsotuin ohjelma.

Viimeksi Kutosen/Kuutosen ja TV5:n aikana on ollut jalkapallo oman kanavansa katsotuinta kotimaisittain joskin välillä myös YLE Femin tai YLE Teema-Femin tai YLE Fem-Teeman osalta.

Hieman kohonneilla huippuluvun osuuksillaan oltiin edelleen erittäin lähellä rikkoa PTV:n ajan katsotuin ohjelma eli Jääkiekon MM 1994 Finaali Suomi-Kanada, mutta varsinaisilla katsojaluvuilla ei edes ihan vähän kohonneina mitään asiaa niihin ole Suomi-Liechtenstein-ottelulla nykypäivänä.

Päivitän tuon Suomi-Liechtenstein-ottelun katsojaluvun omaan viestiinsä kolme viestiä ylempänä heti tämän viestin jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2020 klo 23:13:37 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 21.01.2020 klo 16:35:53

Jalkapallon EM 2012 pelattiin Puolassa ja Ukrainassa jälleen yhteisesti jaetuissa kisoissa.

Sen osalta erittäin pitkien ja vaikeiden vaiheiden etsintöjen ja melkein kokonaan tapahtuneen luovutuksen jälkeen onnistuin kuin onnistuinkin löytämään niiden otteluista melkoisen runsaasti katsojalukuja.

Harmittavasti aivan kaikista mahdollisista otteluista ihan turnauksen aloituspäivältä ja vähän senkin jälkeen ei löytynyt katsojalukuja ja osittain pienkanavien osalta katsojaluvuissa ilmoitettiin vain 5 parasta ohjelmaa jolloin muun muassa neljän lähetetyn juuri nimensä tuolloin YLE FST5:stä YLE Fem/FEM kanavaksi muuttanut suomenruotsalaisen kanavan otteluilla oli vaikeuksia mahtua joukkoon, mutta kaikki ottelut siltä kanavalta ilahduttavasti mahtuivat kuin mahtuivatkin ottelujen joukkoon.

Vihdoin ja viimein kun kyseiset katsojaluvut tosiaan löytyivät Puolassa ja Ukrainassa yhteisesti pelatuista kisoista niin laitan niitä ihan alkupäiviä lukuun ottamatta nyt melkein suurelta osin kokonaisuudessaan kun aiemmin oli vain yksi Puolivälierä, yksi Välierä ja Loppuottelu eli kolme vaivaista ottelua mainittu ja niitä huomioimatta valitettavasti en löytänyt katsojahuippuja ohjelmille enempää kuin vain ratkaisuvaiheen otteluille Puolivälieristä eteenpäin ja kun muut ottelut tulivat TV1:n ja TV2:n näyttäminä turnauksen aikana:

Jalkapallon EM 2012 Yleisradiossa

Alkuerä 9.6.2012: Hollanti-Tanska 416 000 katsojaa

Alkuerä 9.6.2012: Saksa-Portugali 456 000 katsojaa

Alkuerä 10.6.2012: Espanja-Italia 578 000 katsojaa

Alkuerä 11.6.2012: Ranska-Englanti 523 000 katsojaa

Alkuerä 11.6.2012: Ukraina-Ruotsi 544 000 katsojaa

Alkuerä 12.6.2012: Puola-Venäjä 552 000 katsojaa

Alkuerä 13.6.2012: Tanska-Portugali 427 000 katsojaa

Alkuerä 13.6.2012: Hollanti-Saksa 564 000 katsojaa

Alkuerä 14.6.2012: Espanja-Irlanti 487 000 katsojaa

Alkuerä 15.6.2012: Ukraina-Ranska 501 000 katsojaa

Alkuerä 15.6.2012: Ruotsi-Englanti 531 000 katsojaa

Alkuerä 16.6.2012: Kreikka-Venäjä 98 000 katsojaa (Tämä ottelu tuli YLE Femillä. Tämä ottelu oli esitysviikkonsa toiseksi katsotuin ohjelma YLE Femillä.)

Alkuerä 17.6.2012: Portugali-Hollanti 482 000 katsojaa

Alkuerä 17.6.2012: Tanska-Saksa 120 000 katsojaa (Tämä ottelu tuli YLE Femillä jolloin katsojaluku on nyt olevien ja löytyneiden ottelujen paras ja samalla tämä oli aikanaan esitysviikkonsa katsotuin ohjelma YLE Femillä.)

Alkuerä 18.6.2012: Kroatia-Espanja 528 000 katsojaa

Alkuerä 18.6.2012: Italia-Irlanti 70 000 katsojaa (Tämä ottelu tuli YLE Femillä jolloin katsojaluku on ja kenties myös ihan oikeastikin kaikkiaan oli löytyneiden tai vielä löytymättömien ottelujen huonoin katsojaluku koko Jalkapallon EM 2012 osalta. Tämä oli aikanaan vasta viidenneksi katsotuin ohjelma YLE Femillä esitysviikollaan ja hädin tuskin mahtui katsotuimpien ohjelmien listalle kun vain 5 ohjelmaa siihen pääsi löytämästäni lehdestä kerrallaan niin pienelle kanavalle kuin tälle katsojalukujen osalta.)

Alkuerä 19.6.2012: Englanti-Ukraina 598 000 katsojaa

Alkuerä 19.6.2012: Ruotsi-Ranska 107 000 katsojaa (Tämä ottelu tuli YLE Femillä jolloin katsojaluku oli oman esitysviikkonsa paras aikanaan ja kaikkiaan Jalkapallon EM 2012 osalta toiseksi katsotuin YLE Femin ottelu.)

Puolivälierä 21.6.2012: Tsekki-Portugali 643 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,010 miljoonaa katsojaa.)

Puolivälierä 22.6.2012: Saksa-Kreikka 684 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,051 miljoonaa katsojaa.)

Puolivälierä 23.6.2012: Espanja-Ranska 705 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,072 miljoonaa katsojaa.)

Puolivälierä 24.6.2012: Englanti-Italia 717 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,084 miljoonaa katsojaa.)

Välierä 27.6.2012: Portugali-Espanja 712 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,079 miljoonaa katsojaa.)

Välierä 28.6.2012: Saksa-Italia 707 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,171 miljoonaa katsojaa.)

Loppuottelu 1.7.2012: Espanja-Italia 811 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,632 miljoonaa katsojaa.)

PS. Lisätty 3 Alkuerien ottelua jonka myötä kaikkiaankin puuttuu enää 6 ottelua joista kaikki ovat katsojaluvuiltaan Alkuerien otteluja.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2020 klo 15:52:02 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #105 : 21.01.2020 klo 18:24:52

Jalkapallon MM 2010 osalta löysin Etelä-Afrikassa pelatuista kisoista pari FST5:n näyttämää ottelua katsojaluvuiltaan Alkuerien päätösotteluista ja ne olivat erittäinkin pieniä.

Harmittavasti puhuttuna löytämästäni lehdestä jälleen vain 5 parasta ohjelmaa pääsi aina katsotuimpien ohjelmien joukkoon omilla katsojalukujensa listoilla pienkanavien osalta jolloin niihin kuuluvaksi silloin luettiin toisen kotimaisen kielemme kanava.

Siten toisin sanoen näitä kahta ottelua huomioimatta mitkä löysin niin loput FST5:n näyttämät ottelut ovat voineet olla kenties 10:n parhaimman joukossa kanavallaan, mutta ne eivät kuitenkaan löytäneet tietään 5:n parhaan joukkoon ja jäävät siten Alkuerien loppumetrien osalta tuntemattomiksi otteluiksi.

Liitän ne nyt löytyneet ottelut tietenkin tämän aihealueen toisella osiolla sijaitsevaan erikoisviestiinsä tämän viestin jälkeen joissa on paljon muitakin otteluja ja ottelut olivat seuraavat:

Alkuerä 22.6.2010: Meksiko-Uruguay 52 000 katsojaa (Tämä ottelu oli esitysviikkonsa neljänneksi katsotuin ohjelma aikanaan FST5-kanavalla. Samalla tällä ottelulla saattoi hyvinkin olla ilman ihmeitä koko Jalkapallon MM 2010 vähiten katsojia koko kisojen osalta. Tosin muutamat tuntemattomiksi katsojiltaan jääneet ottelut FST5:llä ovat voineet kerätä tätäkin ottelua vähemmän katsojia.)

Alkuerä 23.6.2010: Yhdysvallat-Algeria 54 000 katsojaa (Tämä ottelu oli esitysviikkonsa kolmanneksi katsotuin ohjelma aikanaan FST5-kanavalla. Samalla tällä ottelulla saattoi hyvinkin olla ilman ihmeitä koko Jalkapallon MM 2010 toiseksi vähiten katsojia koko kisojen osalta. Tosin muutamat tuntemattomiksi katsojiltaan jääneet ottelut FST5:llä ovat voineet kerätät tätäkin ottelua vähemmän katsojia.)
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #106 : 08.02.2020 klo 15:47:46

Jalkapallon EM 2012 osalta on löytynyt Puolassa ja Ukrainassa pelatuista kisoista vielä kolme ottelua lisää katsojaluvuiltaan.

Murheellisena puolena ei aivan avauspäivän otteluja löytynyt katsojaluvuilta, mutta toisen kisapäivän molemmat ottelut ja kolmannen kisapäivän toisen ottelun katsojaluku löytyivät.

Sitäkin voi pitää hyvänä juttuna, mutta tässä itse katsojaluvut:

Alkuerä 9.6.2012: Hollanti-Tanska 416 000 katsojaa

Alkuerä 9.6.2012: Saksa-Portugali 456 000 katsojaa

Alkuerä 10.6.2012: Espanja-Italia 578 000 katsojaa

Nämä ottelut lisätään pari viestiä ylempänä olevaan erikoisviestiinsä näitä kisoja koskien.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #107 : 12.02.2020 klo 06:47:10

Jalkapallon EM 2012 Karsinnasta täytyy hieman päivittää viime kertaan nähden kolmen aiemman ottelun katsojalukuja kun jostain syystä aiemmin luulemiini katsojalukuihin nähden ne olivat väärin ilmoitettuja tai vain alustavia, pienimpiä mahdollisia katsojalukuja kuin miten niitä sitten todellisuudessa seurattiin.

Päivityksistä huolimatta edelleen ovat löytyneet kaikki Suomen ottelut katsojalukuineen ja tämä tapahtuma olisi varmaan ollut ilman Suomi-Moldova-ottelua varmaankin katsotuin jalkapalloilun suurtapahtuman karsinta Suomessa aikoihin ja vähän paremmaksi katsojaluvut itse asiassa nytkin tulevat muuttumaan.

Sen verran hyvää katsojalukua tuntui olevan ainakin potentiaalisesti ilmassa.

Lopulta katsojaluvut tosiaan hieman nyt nousevat edellisestä kerrasta jolloin ainoa 'surkea' ottelu katsojaluvultaan oli Suomi-Moldova-ottelu.

Suomi-Moldova-ottelu tosiaan rumensi suurimpana pettymyksenä katsojatilastoja.

Edelleen ei Ruotsi-Suomi-ottelun muka 477 000 katsojan katsojaluku pitänytkään paikkaansa, mutta päivitettyjen katsojalukujen myötä itse asiassa kyllä katsojaluku silti peräti TV1:llä näytetyssä ottelussa nousi yli 400 000 katsojan kun oikea tarkka luku oli 423 000 katsojaa.

Joka tapauksessa tässä katsojaluvut kaikkien ottelujen osalta nyt päivitettynä lopulliseen muotoonsa jolloin eniten katsotuin ja vähiten katsotuin ottelu pitivät edelleen paikkansa joskin vähän korkeammaksi tulevat nousemaan niin kokonaiskatsojaluvut kuin myös katsojakeskiarvo yksittäistä ottelua kohti kun edelliset kokonaiskatsojaluvut olivat 3,5 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvo yksittäistä ottelua kohti oli 350 000 katsojaa:

3.9.2010: Moldova-Suomi 359 000 katsojaa

7.9.2010: Hollanti-Suomi 349 000 katsojaa

12.10.2010: Suomi-Unkari 448 000 katsojaa

17.11.2010: Suomi-San Marino 409 000 katsojaa (Tämän ottelun aiempi katsojaluku oli 350 000 katsojaa, mutta se oli vain alustava katsojaluku pienimpänä mahdollisena sellaisena ottelun jälkeen. Tästä ottelusta oli vaikeaa saada kunnolista katsojatietoa San Marino-Suomi-ottelun tapaan kun tätä ottelua haluttiin mitätöidä koko ajan katsojaluvultaan jopa pienemmäksikin kuin miten sitä todellisuudessa seurattiin. Paljon tuntui vaikuttavan myös pettyneiden vihaisten fanien omat tunteenpurkaukset siihen, että miten tätä ottelua ja sen katsojalukua käsiteltiin julkisuudessa.)

3.6.2011: San Marino-Suomi 366 000 katsojaa (Tämän ottelun aiempi katsojaluku oli vain 200 000 katsojaa, mutta se oli vain alustava katsojaluku pienimpänä mahdollisena sellaisena ottelun jälkeen ja tuntui ehkä osin perustuvan Suomi-San Marino-ottelun tapaan vain myös julkisuudessa pettyneiden vihaisten fanienkin tunteenpurkauksiin kun tästä ottelusta oli vaikeaa saada kunnollista katsojatietoa.)

7.6.2011: Ruotsi-Suomi 423 000 katsojaa (Tämän ottelun aiempi katsojaluku oli 393 000 katsojaa, mutta lopulta oli ihan vähän enemmän katsojia kun ottelu tuli TV1:ssä missä tosiaan vähän korkeammalle nousivat nuo ilmoitetut katsojaluvut lopulta sittenkin toisin kuin miten ne olivat alustavasti merkitty. Tosin eivät ne silti eläneet korkeimmille hehkutuksilleen kuten 477 000 katsojalle eivät sitten mitenkään.)

2.9.2011: Suomi-Moldova 140 000 katsojaa

6.9.2011: Suomi-Hollanti 478 000 katsojaa

7.10.2011: Suomi-Ruotsi 445 000 katsojaa

11.10.2011: Unkari-Suomi 338 000 katsojaa

Eniten katsotuin ottelu Jalkapallon EM 2012 Karsinnasta: 6.9.2011 pelattu Suomi-Hollanti 478 000 katsojaa

Vähiten katsotuin ottelu Jalkapallon EM 2012 Karsinnasta: 2.9.2011 pelattu Suomi-Moldova 140 000 katsojaa

Jalkapallon EM 2012 Karsinnan kokonaiskatsojaluvut: 3,755 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Jalkapallon EM 2012 Karsinnan yksittäistä ottelua kohti: 375 500 katsojaa
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #108 : 12.02.2020 klo 08:35:27

Vuoden 2014 Jalkapallon MM Karsinnasta täytyy jälleen päivittää katsojaluvut viime kertaan nähden useammastakin ottelusta puhuttaessa tosiaan niiden normaaleista katsojaluvuista.

Vuoden 2014 Jalkapallon MM Karsinta tulee jonkin verran menettämään normaaleja, keskimääräisiä katsojalukujaan tämän myötä kun osasta otteluja ne olivat liioiteltu aivan liian suuriksi tai niissä oli käytetty vääriä katsojalukujen huippuja.

Lisäksi yksi otteluista tuli kokonaan eri kanavaltakin kuin miltä luulin sen tulleen jolloin jälleen kerran mitä ilmeisimmin fanikriitikin ja mitätöinnin myötä sitä muka haukuttiin niin vähän katsotuksi otteluksi kuin mitä se itse asiassa todella olikaan!

Toki jäämisestään katsojaluvuissa ainakin normaaleissa, keskimääräisissä katsojaluvuissaan muun muassa Jalkapallon EM 2012 Karsinnan varjoon ne ovatkin myös silti olleet näillä näkymin yksi korkeimmista katsojaluvuiltaan hetkeen Suomessa kaikkiaan.

Paljon asiaa auttoivatkin Espanja-Suomi ja Suomi-Espanja-ottelut tapahtuma-aikaan ja vähäisempi määrä karsintaotteluja siihen, että niitä katsottiin niinkin paljon kuin katsottiin. Tosin näissäkin nk. Gijonin Ihme oli keskikatsojamäärältään itse asiassa vähän pienempi kuin mitä hehkutettiin ja sanottiin.

Lähtökohtaisen tärkeimpään vertailtavaansa eli Jalkapallon EM 2012 Karsintaan nähden mikään ottelu ei tosin onneksi ajoittain virheellisiä ja jopa nolojakin katsojalukujakin vasten ei kerännyt korjattunakaan siltikään niin vähän katsojia kuin siinä ollut Suomi-Moldova-ottelu.

Lisäksi parhaiten muu katsottu ottelu kuin Suomi-Espanja tai Espanja-Suomi ei kerännyt nyt päivitettynä harmittavasti edes 400 000 katsojaa keskimäärin Jalkapallon MM 2014 Karsinnassa siinä missä Jalkapallon EM 2012 Karsinnassa oli ollut paremminkin katsottuja otteluja ja melko vakaat keskimääräiset katsojaluvut siinä missä Jalkapallon MM 2014 Karsinnalla hajontaa katsojissa oli nyt selvästi enemmän.

Liioittelun vaara mitä ilmeisimmin juurikin Espanja-Suomi-ottelun menestyksen jälkeen nousi aivan liiankin suureksi ajatellen normaalia katsojalukujen tutkimusta.

Tällä kertaa Jalkapallon MM 2014 Karsinnan kohdalta puhuttaessa saatavissa on myös katsojahuippujakin joita tosin kolmen ottelun osalta korjataan.

Niistä pari katsojahuippua tulevat tietenkin pienenemään selvästi kun taas yksi katsojahuippu itse asiassa jopa nousee katsojaluvultaan aika paljonkin.

Jalkapallon MM 2014 Karsinnan katsojalukuja laitan tähän alle päivitettynä kun edellisen kerran kokonaiskatsojaluvut olivat 3,2 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvo yksittäistä ottelua kohti oli 400 000 katsojaa ja kun katsojahuipuin mitaten kokonaiskatsojaluvut olivat 6,246 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvo yksittäistä ottelua kohti oli 780 750 katsojaa:

7.9.2012: Suomi-Ranska 365 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 500 000 katsojaa. Katsojahuippu todellisuudessa oli 500 000 katsojaa eli aiempi muka 'oikea' katsojaluku keskimäärin liikahehkutusten mennessä siirappiseksi osoittautui palturiksi jo heti saman tien osittain ainakin sanottuna kun varsinkin aiempi katsojahuippu eli 786 000 katsojaa oli selvääkin selvempää palturia.)

12.10.2012: Suomi-Georgia 352 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 703 000 katsojaa. Tässä ottelussa katsojaluku todellisuudessa oli jonkin verran mainettaan parempi kun jostain käsittämättömästä syystä tätäkin ottelua haukuttiin aika paljon mediassa katsojalukujensa osalta joskin ei samalla tapaa lähimainkaan niin suuresti kuin mitä Georgia-Suomi-ottelua.)

22.3.2013: Espanja-Suomi 470 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 884 000 katsojaa. Tämä itse oli aiempaa katsojalukuaan eli 513 000 katsojaan nähden keskimääräisesti todellisuudessa hieman pienempi eli oikea katsojaluku keskimäärin oli 470 000 katsojaa. Valitettavasti tämä ottelu eli nk. Gijonin Ihme sai kotimaiset TV-kanavat hehkuttamaan mahdollisia katsojalukujaan vähän liikaa ja muutenkin kotimainenkin kannustus ainakin silloin lähti ajankuvaan nähden aivan liian suurelle laukalle.)

7.6.2013: Suomi-Valko-Venäjä 288 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 480 000 katsojaa. Katsojahuippu todellisuudessa oli 480 000 katsojaa eli aiempi muka 'oikea' katsojaluku liikahehkutusten mentyä nk. Gijonin Ihmeen jälkeen aivan lopullisesti paskapuheeksi.

Se ei tosiaan pitänyt paikkaansa lähellekään kun suomalaiseen kesäiltaan tuolloin edes jo tuon muka 'oikean' katsojaluvun puhumattakaan sitten edes myös liikaa kehutun katsojahuipunkin saaminen edes hetkeksi kanavalle olisi ollut jotain erittäinkin uskomatonta.

Etenkin tuo aiempi katsojahuippu eli 867 000 katsojaa osoittautui mitä käsittämättömimmäksi roskapuheeksi uusien tutkimusten jälkeen. Noloa tällä kaikella olikin, että tämä ottelu tuli TV2:lta siinä missä seuraava ottelu vain päiviä myöhemmin eli Valko-Venäjä-Suomi tuli YLE Fem-kanavalta.)

11.6.2013: Valko-Venäjä-Suomi 345 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 732 000 katsojaa. Tämä tosiaan tuli myös aiemmin osin mainitsematta jätetysti YLE Fem-kanavalta missä se oli esitysviikkonsa katsotuin ottelu selkeästi!)

6.9.2013: Suomi-Espanja 514 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 800 000 katsojaa.)

10.9.2013: Georgia-Suomi 322 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 709 000 katsojaa. Tämän ottelun katsojalukua jostain käsittämättömästä syystä haukuttiin ja mitätöitiin kääpiömäiseksi pitkin poikin kotimaisessa mediassa.

Todellisuudessa tämän ottelun katsojaluku oli itse asiassa aika paljonkin mainettaan eli muka 200 000 katsojan tai sen allekin toisinaan haukuttua katsojalukua parempi kun ottelu tuli tosiaan YLE Femillä ja siellä se oli oman esitysviikkonsa katsotuin ohjelma.

Lopulta Georgia-Suomi-ottelu vastoin kritiikkiään ei tosiaan edes ollut vähiten katsotuin ottelu turnauksessa vaan aivan liian suuren katsojahehkutuksen valtaan joutunut tai vaihtoehtoisesti ainakin osin myös otteluun Valko-Venäjä-Suomi katsojaluvuiltaan sotkettu ottelu Suomi-Valko-Venäjä.

Niin pahaa jälkeä tuntui tosiaan tekevän nk. Gijonin Ihme ainakin suomalaisessa jalkapallomediassa siihen mitä katsojatotuuteen tuli.

Katsojahuippukin oli lopulta tässä ottelussa aiemmin mainittua korkeampi ja ainakin kerrankin parempaan suuntaan päin mikä sekin oli parempi kuin esimerkiksi ottelulla Suomi-Valko-Venäjä ja se ei jäänyt paljoakaan myös YLE Femillä tullutta Valko-Venäjä-Suomi-ottelua huonommaksikaan!)

15.10.2013: Ranska-Suomi 331 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 887 000 katsojaa. Marginaalisesti katsojaluku keskimäärin oli aiemmin ilmoitettua pienempi.)

Katsotuin Suomen ottelu MM Karsinnassa 2014 keskimääräisen katsojaluvun perusteella: 6.9.2013 pelattu Suomi-Espanja 514 000 katsojaa

Vähiten katsotuin Suomen ottelu MM Karsinnassa 2014 keskimääräisen katsojaluvun perusteella: 7.6.2013 pelattu Suomi-Valko-Venäjä 288 000 katsojaa

Katsotuin Suomen ottelu MM Karsinnassa 2014 katsojaluvun huipun perusteella: 15.10.2013 pelattu Ranska-Suomi 887 000 katsojaa

Vähiten katsotuin Suomen ottelu MM Karsinnassa 2014 katsojaluvun huipun perusteella: 7.6.2013 pelattu Suomi-Valko-Venäjä 480 000 katsojaa

Suomen MM Karsinnan 2014 kokonaiskatsojaluvut keskimääräisen katsojaluvun perusteella: 2,987 miljoonaa katsojaa

Suomen MM Karsinnan 2014 kokonaiskatsojaluvut katsojahuipun perusteella: 5,695 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Suomen otteluilla MM Karsinnan 2014 osalta: 373 375 katsojaa

Keskimäärin katsojia Suomen otteluilla MM Karsinnan 2014 katsojahuipun perusteella: 711 875 katsojaa
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #109 : 20.02.2020 klo 11:03:53

Jalkapallon MM 1978 pelattiin aikanaan tietenkin Argentiinassa.

Kun etsin lähinnä lähtökohtaisesti Jalkapallon B-maajoukkueen tilanteista ja erinäisistä kotimaisten sarjojen katsojaluvuista tai seuroista kertovia tietoja niin niiden aineistojen pohjalta oli pientä viitettä olemassa myös Jalkapallon MM 1978:stakin.

Hirveästi ei ollut ottelutietoja tai katsojalukuja paitsi yksi alustava sellainen Loppuottelusta joka kohta tulee tähän alle.

Se perustui YLE:n sen hetken tutkimukseen jossa tosiaan turnauksen kerrottiin tavoittaneen erittäinkin reilusti katsojia sen kestäessä ja jonkin verran yllätyslähetyksetkin olivat keränneet katsojia.

Ellei peräti odotettuakin enemmän niiden mukaan.

Yleisradion tutkimuksessa viitattiin siihen, että varsinkin 80 % sen hetken katsojakunnasta Suomessa ainakin parhaimmillaan oli nähnyt edes jotakin tai katsellut edes hetkenkin aikaa MM-kisoja kun niiden kerrottiin keränneen useampaakin kymmentä miljoonaa katsojaa kaikkiaan.

Itse Loppuottelun alustava katsojaluku olisi ollut tämä mikä Yleisradion tutkimuksessa todettiin hienoksi katsojaluvuksi kun monien muiden katsojalukujen kerrottiin jääneen jopa muutoksista kesken turnauksen silti joissakin tapauksissa aika vaatimattomiksikin:

Jalkapallon MM 1978 Loppuottelu

25.6.1978: Argentiina-Hollanti 3,03808 miljoonaa katsojaa (Tämä ottelu taitaa ainakin tämän lukeman varmistuessa olla kaikkien aikojen katsotuin Jalkapallon MM-lähetys Suomessa ja se olisi sinänsä paras lähetys urheilusta muutenkin.

Tosin tuohon aikaan oli vielä kuitenkin vain osittainen sähköinen seurantamenettely kausittain jolloin se pakostakin pudottaa katsojalukuja kun niitä tuli tosiaan aikanaan aina vuoteen 1986 asti vähintään kuukauden, mutta pisimmillään puolen vuoden tai ylikin menevällä ajalla odotteluvälin ollessa useampi kuukausi normaalisti.

Samasta kärsi myös moni muukin ohjelma Suomessa aikanaan aina sinne vuoteen 1986 asti ennen kuin vuodesta 1987 eteenpäin aloitettiin Finnpanelin toimesta tarkempi seuranta TV-katsojaluvuissa.

Tuo katsojaluku olisi tarkoittanut enemmän kuin 64 % Suomen sen hetken väkiluvusta TV:n ääressä tai sitten tuo tietysti voi olla myös vain huippuluku. Aikakauden erilaisuuden takia sitä ei ainakaan ennen todellista katsojalukutiedon varmistumista voi oikein suoraan verrata nykypäivään tai myöhempiinkään nykymittapuusta ajatellen vanhempien aikojen MM-tapahtumiin.

Toisaalta jossakin määrin lähtökohtainen minimikatsojaluku tälle ottelulle tiettävästi eli 1,70892 miljoonaa katsojaa olisi myös erittäin huikea luku jalkapallolle, mutta voisi kyllä pitää paikkansa kun aivan kaikkea miettii. Pitänee sekin tarkastaa jonakin päivänä jos vain lisätietoa asiaan löytyy tai löytyisi. Monesta muusta ottelusta todettiin vain, että yllättävänkin moni turnauksen ottelu jäi hehkutuksista huolimatta verraten vaatimattomasti näillä näkymin Länsi-Saksan kisoihin verrattuna kun Argentiinassa pelattiin.)

 
Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines