FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.01.2020 klo 20:01:03 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Kirjoittaja Aihe: Jalkapallon MM, EM ja niiden katsojaluvut  (Luettu 25509 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 18.11.2019 klo 20:34:24

Suomen historiallinen (Ei tosin kaikissa ikäluokissa kuten Nuorten Maajoukkueissa tai Naisissa eikä tietenkään Miesten osalta muun muassa Olympialaisten Jalkapallossa pelaamiseen nähden.) pelaaminen Jalkapallon EM:ssä ensi vuonna sai sinettinsä tietysti juurikin selvän Liechtenstein-voiton myötä.

Toivon mukaan ei vain jouduta sitten Suomessa Norjan tapaan odottamaan seuraavia EM-karkeloja kovinkaan kauan sillä norjalaiset tosiaan ensi kerran pääsivät EM-puolelle mukaan vasta vuonna 2000 ja sen jälkeen eivät ole sinne päässeet.

Norja ei myöskään aikanaan MM-puolelle päässyt vuoden 1938 ensikertalaisuutensa ja ajoittain erittäin suuresta jalkapallobuumista huolimatta maassa lainkaan sinne uudelleen ennen kuin vasta vuonna 1994 ja sitten vielä kerran vuonna 1998 minkä jälkeen se ei ole sinne päässyt.

Suomalaisista jalkapallon ystävistä tuntui varmasti Suomi-Liechtenstein-ottelun jälkeen yhtä juhlakkailta kuin norjalaisista päästyään Jalkapallon EM 2000:n pariin tai silloin kun vuodeksi 1994 Yhdysvaltojen MM-matka varmistui lievästi sanoen päättäen ikiaikaisen odottamisen ja ajoittain jalkapallon välillä maassa näivettäneen taantuman ajan pitkän kuivan kauden jälkeen sinänsä vaikka tietysti jalkapallo maassa oli noussut pikavauhtia erään herra Olsenin myötä aika vauhdikkaasti ylöspäin muutamana edeltäneenä vuonna!

Norjan NRK:n nykyisten mittausten katsojaennätyksetkin ovat juurikin vuoden 1994 MM-puolen jalkapalloilua, mutta se niistä vertailuista.

Suomen voitto Liechtensteinista oli ja on nyt juurikin erittäin lähellä myös kaikkien aikojen katsotuimpia Jalkapallon EM:n tai MM:n Karsinnan puolen otteluja ja erittäin lähellä myös joitakin kotimaisen jalkapallon Veikkausliigan katsotuimpien lähetysten katsojalukuja.

Toki mikäli riittävän vanhalle ajalle menisi niin katsotumpia ottelujakin nyt on tietenkin ollut kuin nyt, mutta ne sitten menevätkin jo erittäin vanhan ajan puolelle.

Mikäli katsojahuipulta asiaa miettisi niin nyt alkaisi olla Nelosen kaikkein katsotuimman urheiluohjelmankin paikka lähellä mennä tälle ottelulle ja jo oikeastaan mennään myös PTV:n ajan huomioon ottaen Jääkiekon MM 1994 Finaalinkin edelle.

Keskimääräinen luku ei ihan ollut vielä niin korkea, mutta kyllä sillä Nelosen kaikkien aikojen katsotuimman jalkapallon ottelun paikka on lunastettu ellei sitten tietysti Mestarien Liigan lähetysten puolelta löytyisi joku erittäin korkeasti katsottu lähetys sillä Nelosen Mestarien Liigan lähetykset olivat ajoittain erittäin vahvastikin katsottuja.

Tässä kuitenkin itse historiallisen ottelun katsojaluku:

Jalkapallon EM 2020 Karsinta

15.11.2019: Suomi-Liechtenstein 1,023 miljoonaa katsojaa (Keskikatsojamäärälläkin mennään ihan vähän jo edelle muun muassa Jääkiekon MM 1992 Finaalia silloisella PTV:llä. Keskikatsojamäärällä ei ylletä tietenkään lähimainkaan Jääkiekon MM 1994 Finaaliin, mutta huippuluvulla mentäisiin melkein edelle tai hyvin, hyvin tasoihin tai sitten jo ihan vähän edelle.

Joskin ei tietenkään paljon sillä Jääkiekon MM 1994 Finaalillakin oli äärimmäisen paljon katsojia kun nuo molemmat jääkiekon erittäin tärkeät tapahtumat yksinkertaisesti muutenkin lähentelivät silloista PTV:n äärimmäistä katsojien maksimiosuuttakin.

Keskimääräisestikin nyt ollaan katsotuimman lähetyksen piirissä jos ei YLE:n historiallisia MM:n tai EM:n Karsintoja tai itse ihan jo niiden kisatapahtumien otteluja lasketa mukaan tai tietenkin parhaimpia kotimaisen Veikkausliigan tai SM-Sarjan ajan lähetyksiä.

Katsojahuippu oli uskomaton: Se oli 1,879 miljoonaa katsojaa ja sillä se on tosiaan jopa jo äärimmillään vuoden 1994 PTV:n Jääkiekon MM Finaalin edellä ja muutoin hyvin, hyvin tasapelissä tai ihan vähän jäljessä kun huonoimmillaan se keräsi PTV:llä vuonna 1994 1,5 miljoonaa katsojaa ja muutoin ihan huiput pyörivät tosiaan noissa samoissa lukemissa tai 1,9 miljoonassa tai erittäin lähellä 2 miljoonaa katsojaa.

Mikäli tosiaan mitattaisiin katsojahuipulla niin ei edes Nelosen äärimmäisen katsotut Haluatko Miljonääriksi-ohjelmatkaan kerää niin paljon katsojalukuja kuin mitä nämä kaksi ohjelmaa ovat keränneet.)

Samalla noilla katsojaluvuillaan keskimääräisestä tai katsojahuipun sellaisesta huolimatta tämä ottelu oli Nelosen oman esitysviikkonsa katsotuin ohjelma.

Mukava laittaa näillä miettein jo 100:s viesti tähänkin aihealueeseen.

PS. Korjattu hieman katsojalukuja uudeksi kun Nelosen vime vuoden katsotuimpien ohjelmien katsojaluvut olivat tarkentuneet ja ihan vähän enemmän katsojia lisää ottelu keräsi kuin mitä aiemmin oli ilmoitettu.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2020 klo 22:13:03 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 01.12.2019 klo 11:20:47

Suomen pääseminen Jalkapallon EM 2020:een oli hieno juttu minkä johdosta Nelosella voitiin pikaisella muutoksella seurata myös alun alkaen maksullisella puolella seurattavaksi tarkoitettu ottelu.

Se ehkä olisi näytetty muutenkin erittäin ratkaisevana otteluna Nelosella mikäli jostakin syystä ottelua Suomi-Liechtenstein ei olisi näytetty tai ratkaisu ei olisi vielä tullut siinä ottelussa, mutta muutos joka tapauksessa oli erittäin tervetullut etenkin jalkapallon ystävien keskuudessa.

Kreikka-Suomi-ottelun katsojaluvut eivät tosiaan olleet hienoista ennakkokehuista huolimatta ja ehkä tosin jo kun Suomi pääsi mukaan kisoihin niin erityisen suuria.

Tosin melko suuria silti keskimääräisessä jalkapallon seurannassa etenkin kun huomaa, että myös ottelun lähetysajallakin oli pieni vaikutuksensa asiaan.

Huippuluku katsojissa oli ainakin erittäin isoa luokkaa edelleen.

Katsojaluvut menivät siis näin kaikkiaan:

Jalkapallon EM 2020 Karsinta

18.11.2019: Kreikka-Suomi 447 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,051 miljoonaa katsojaa.)

Ottelun katsojaluvut eivät olleet erityisen suuria, mutta silti hyvää luokkaa ja tuollaisia lukemia kai odotettiin alun perin myös Suomi-Liechtenstein-ottelunkin osalta kun kyse oli kuitenkin EM:stä eikä MM:stä jolloin sitten olisi odotettu ja jonain päivänä varmasti odotetaan äärimmäisenkin kovia katsojalukuja kun niidenkin paikka tulee.

Suomelle tarina tänä vuonna nousussa kisoihin on uskomaton joskin EM:n joukkuemäärän tilanne ja myös tietenkin osin Bosnian ja Hertsegovinan ja varsinkin perinteisen jalkapallon suhteellisen kovankin huippumaan ja myös ainakin kerran arvokisat voittaneen Kreikan oma möhlintä edesauttoivat Suomen nousua kisoihin väistämättä.

Kisoissa itsessään nyt niitä edeltävänä aikana on varmasti suurin kuhina suomalaisessa jalkapalloilussa sitten Moskovan Olympialaisten ja kesän 1980 jolloin Suomi pääsi niihin pelaamaan ja jota ennen tätä voisi pitää suurimpana saavutuksena ellei tietenkin muutamaa muuta Olympialaisissa pelaamista lasketa ja tietenkin nuorten ja naisten puolen menestystä historian saatossa.

Kuten vuonna 1980 ja ensi vuonna 40 vuotta sitten niin seuraavana vuonna tarvitaan sen tapaan varmasti aivan jokainen kynnelle kykenevä pelaaja ja moni lopettanut pelaaja tai oletettavasti lopettamassa ollut pelaaja kääntää varmasti tai melkein varmasti mielipiteensä siitä päätöksestä vielä kerran.

Tosin mahdollisesti nyt lopettaneet tai lopettavat pelaajat eivät välttämättä käännä päätänsä enää lopettamisestaan mikäli Suomi vielä tätäkin sensaatiota paremmin nousee MM:n puolelle 2022.

Tosin Jalkapallon MM 2022 Karsinnat eivät ole vielä alkaneet UEFA:n puolelta puhuttaessa vaikka muutoin ne ovatkin jo AFC:n ja CAF:n puolella jo täydessä vauhdissa tai alkaneet vuoden mittaan.

Jalkapallon MM 2022 Karsinnat eivät tosiaan UEFA:n puolelta ala ennen kuin vasta 25.3.2021 joten kyllä näillä näkymin Jalkapallon EM 2020 jää iästä riippuen hyvinkin monelle lopettaneelle, lopettaneena pysyneelle tai juuri lopettamassa oleville pelaajille varmasti uriensa viimeiseksi todelliseksi unelmaksi sinänsä.

Tosin jos lopettavat pelaajat ovat iältään jonkin verran sanomaansa tai oletettavaa sanomaansa nuorempia niin siinä tapauksessa voivat vielä hyvinkin pelata myös Jalkapallon MM 2022 Karsinnassa.

Kreikka-Suomi-ottelu näin viestin päätöksenä oli myös jälleen esitysviikkonsa katsotuin ohjelma katsojalukujen laskusta huolimatta.
« Viimeksi muokattu: 01.12.2019 klo 11:30:39 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #102 : 09.12.2019 klo 17:31:06

Jalkapallon EM 2020 Karsinnan kaksi näytettyä ottelua eli Suomi-Liechtenstein ja Kreikka-Suomi olivat katsojaluvuiltaan Nelosen kuukauden katsotuin ja kuudenneksi katsotuin ohjelma yleensäkin ja lisäksi ne olivat kuukauden katsotuimmissa urheiluohjelmissa marraskuussa katsotuin ja 10:ksi katsotuin urheiluohjelma.

Toisin sanoen aika hyvin kun yleensä jalkapalloa miettii.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #103 : 10.01.2020 klo 22:09:42

Jalkapallon EM 2020 Karsinnan kaksi Nelosella näytettyä ottelua olivat 15.11.2019 ja 18.11.2019 näytettyjen ottelujen eli Suomi-Liechtenstein ja Kreikka-Suomi osalta äärimmäisen hyvin katsottuja kuten todettua aiemminkin.

Nelosen osalta korjaan myös tuota ensimmäistä ottelua pian omaan viestiinsä siten, että viime vuoden päätteeksi lukujen tarkennuttua Suomi-Liechtenstein-ottelua seurasi keskimäärin aiemman 1,021 miljoonan katsojan sijaan nyt 1,023 miljoonaa katsojaa keskimäärin ja aiemman katsojahuippunsa eli 1,871 miljoonan katsojan sijaan katsojahuippu vuoden päätteeksi lopulta oli peräti 1,879 miljoonaa katsojaa.

Suomi-Liechtenstein oli Nelosen viime vuoden katsotuin ohjelma ja Kreikka-Suomi aiemmin esitetyllä katsojaluvullaan eli 447 000 katsojan keskimääräisellä katsojamäärällään ja 1,051 miljoonan katsojan katsojahuipullaan oli Nelosen viime vuoden 15:sta katsotuin ohjelma.

Viimeksi Kutosen/Kuutosen ja TV5:n aikana on ollut jalkapallo oman kanavansa katsotuinta kotimaisittain joskin välillä myös YLE Femin tai YLE Teema-Femin tai YLE Fem-Teeman osalta.

Hieman kohonneilla huippuluvun osuuksillaan oltiin edelleen erittäin lähellä rikkoa PTV:n ajan katsotuin ohjelma eli Jääkiekon MM 1994 Finaali Suomi-Kanada, mutta varsinaisilla katsojaluvuilla ei edes ihan vähän kohonneina mitään asiaa niihin ole Suomi-Liechtenstein-ottelulla nykypäivänä.

Päivitän tuon Suomi-Liechtenstein-ottelun katsojaluvun omaan viestiinsä kolme viestiä ylempänä heti tämän viestin jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2020 klo 22:13:37 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #104 : tänään kello 15:35:53

Jalkapallon EM 2012 pelattiin Puolassa ja Ukrainassa jälleen yhteisesti jaetuissa kisoissa.

Sen osalta erittäin pitkien ja vaikeiden vaiheiden etsintöjen ja melkein kokonaan tapahtuneen luovutuksen jälkeen onnistuin kuin onnistuinkin löytämään niiden otteluista melkoisen runsaasti katsojalukuja.

Harmittavasti aivan kaikista mahdollisista otteluista ihan turnauksen alkupäiviltä ei löytynyt katsojalukuja ja osittain pienkanavien osalta katsojaluvuissa ilmoitettiin vain 5 parasta ohjelmaa jolloin muun muassa neljän lähetetyn juuri nimensä tuolloin YLE FST5:stä YLE Fem/FEM kanavaksi muuttanut suomenruotsalaisen kanavan otteluilla oli vaikeuksia mahtua joukkoon, mutta kaikki ottelut siltä kanavalta ilahduttavasti mahtuivat kuin mahtuivatkin ottelujen joukkoon.

Vihdoin ja viimein kun kyseiset katsojaluvut tosiaan löytyivät Puolassa ja Ukrainassa yhteisesti pelatuista kisoista niin laitan niitä ihan alkupäiviä lukuun ottamatta nyt melkein suurelta osin kokonaisuudessaan kun aiemmin oli vain yksi Puolivälierä, yksi Välierä ja Loppuottelu eli kolme vaivaista ottelua mainittu ja niitä huomioimatta valitettavasti en löytänyt katsojahuippuja ohjelmille enempää kuin vain ratkaisuvaiheen otteluille Puolivälieristä eteenpäin ja kun muut ottelut tulivat TV1:n ja TV2:n näyttäminä turnauksen aikana:

Jalkapallon EM 2012 Yleisradiossa

Alkuerä 11.6.2012: Ranska-Englanti 523 000 katsojaa

Alkuerä 11.6.2012: Ukraina-Ruotsi 544 000 katsojaa

Alkuerä 12.6.2012: Puola-Venäjä 552 000 katsojaa

Alkuerä 13.6.2012: Tanska-Portugali 427 000 katsojaa

Alkuerä 13.6.2012: Hollanti-Saksa 564 000 katsojaa

Alkuerä 14.6.2012: Espanja-Irlanti 487 000 katsojaa

Alkuerä 15.6.2012: Ukraina-Ranska 501 000 katsojaa

Alkuerä 15.6.2012: Ruotsi-Englanti 531 000 katsojaa

Alkuerä 16.6.2012: Kreikka-Venäjä 98 000 katsojaa (Tämä ottelu tuli YLE Femillä. Tämä ottelu oli esitysviikkonsa toiseksi katsotuin ohjelma YLE Femillä.)

Alkuerä 17.6.2012: Portugali-Hollanti 482 000 katsojaa

Alkuerä 17.6.2012: Tanska-Saksa 120 000 katsojaa (Tämä ottelu tuli YLE Femillä jolloin katsojaluku on nyt olevien ja löytyneiden ottelujen paras ja samalla tämä oli aikanaan esitysviikkonsa katsotuin ohjelma YLE Femillä.)

Alkuerä 18.6.2012: Kroatia-Espanja 528 000 katsojaa

Alkuerä 18.6.2012: Italia-Irlanti 70 000 katsojaa (Tämä ottelu tuli YLE Femillä jolloin katsojaluku on ja kenties myös ihan oikeastikin kaikkiaan oli löytyneiden tai vielä löytymättömien ottelujen huonoin katsojaluku koko Jalkapallon EM 2012 osalta. Tämä oli aikanaan vasta viidenneksi katsotuin ohjelma YLE Femillä esitysviikollaan ja hädin tuskin mahtui katsotuimpien ohjelmien listalle kun vain 5 ohjelmaa siihen pääsi löytämästäni lehdestä kerrallaan niin pienelle kanavalle kuin tälle katsojalukujen osalta.)

Alkuerä 19.6.2012: Englanti-Ukraina 598 000 katsojaa

Alkuerä 19.6.2012: Ruotsi-Ranska 107 000 katsojaa (Tämä ottelu tuli YLE Femillä jolloin katsojaluku oli oman esitysviikkonsa paras aikanaan ja kaikkiaan Jalkapallon EM 2012 osalta toiseksi katsotuin YLE Femin ottelu.)

Puolivälierä 21.6.2012: Tsekki-Portugali 643 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,010 miljoonaa katsojaa.)

Puolivälierä 22.6.2012: Saksa-Kreikka 684 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,051 miljoonaa katsojaa.)

Puolivälierä 23.6.2012: Espanja-Ranska 705 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,072 miljoonaa katsojaa.)

Puolivälierä 24.6.2012: Englanti-Italia 717 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,084 miljoonaa katsojaa.)

Välierä 27.6.2012: Portugali-Espanja 712 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,079 miljoonaa katsojaa.)

Välierä 28.6.2012: Saksa-Italia 707 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,171 miljoonaa katsojaa.)

Loppuottelu 1.7.2012: Espanja-Italia 811 000 katsojaa (Katsojahuippu oli 1,632 miljoonaa katsojaa.)
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #105 : tänään kello 17:24:52

Jalkapallon MM 2010 osalta löysin Etelä-Afrikassa pelatuista kisoista pari FST5:n näyttämää ottelua katsojaluvuiltaan Alkuerien päätösotteluista ja ne olivat erittäinkin pieniä.

Harmittavasti puhuttuna löytämästäni lehdestä jälleen vain 5 parasta ohjelmaa pääsi aina katsotuimpien ohjelmien joukkoon omilla katsojalukujensa listoilla pienkanavien osalta jolloin niihin kuuluvaksi silloin luettiin toisen kotimaisen kielemme kanava.

Siten toisin sanoen näitä kahta ottelua huomioimatta mitkä löysin niin loput FST5:n näyttämät ottelut ovat voineet olla kenties 10:n parhaimman joukossa kanavallaan, mutta ne eivät kuitenkaan löytäneet tietään 5:n parhaan joukkoon ja jäävät siten Alkuerien loppumetrien osalta tuntemattomiksi otteluiksi.

Liitän ne nyt löytyneet ottelut tietenkin tämän aihealueen toisella osiolla sijaitsevaan erikoisviestiinsä tämän viestin jälkeen joissa on paljon muitakin otteluja ja ottelut olivat seuraavat:

Alkuerä 22.6.2010: Meksiko-Uruguay 52 000 katsojaa (Tämä ottelu oli esitysviikkonsa neljänneksi katsotuin ohjelma aikanaan FST5-kanavalla. Samalla tällä ottelulla saattoi hyvinkin olla ilman ihmeitä koko Jalkapallon MM 2010 vähiten katsojia koko kisojen osalta. Tosin muutamat tuntemattomiksi katsojiltaan jääneet ottelut FST5:llä ovat voineet kerätä tätäkin ottelua vähemmän katsojia.)

Alkuerä 23.6.2010: Yhdysvallat-Algeria 54 000 katsojaa (Tämä ottelu oli esitysviikkonsa kolmanneksi katsotuin ohjelma aikanaan FST5-kanavalla. Samalla tällä ottelulla saattoi hyvinkin olla ilman ihmeitä koko Jalkapallon MM 2010 toiseksi vähiten katsojia koko kisojen osalta. Tosin muutamat tuntemattomiksi katsojiltaan jääneet ottelut FST5:llä ovat voineet kerätät tätäkin ottelua vähemmän katsojia.)

 
Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines