FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.10.2019 klo 06:16:23 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 10
 
Kirjoittaja Aihe: KuPS - HJK 13.4.2019 klo 17:00  (Luettu 17522 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tähtiportteri

Poissa Poissa


: 12.04.2019 klo 11:01:10

VS.


Ensimmäisen voiton metsästäjät vs. kolmannen tähden metsästäjät

Tuplamestaruutta tavoitelleet, mutta Suomen Cupista jo lohkovaiheessa tippuneet seurat kohtaavat lauantaina Kuopiossa. KuPSin lähtökohdat peliin ovat tukalat, sillä kotijoukkue ei ole vuonna 2019 voittanut vielä ensimmäistäkään kilpailullista ottelua, eivätkä ROPS- ja Lahti-otteluiden tasapelit jättäneet kovin positiivista tunnetta kuopiolaisille, sillä kumpaakin ottelua joukkue johti aivan loppuminuuteille saakka. Tällä viikolla KuPS on joutunut sääolosuhteiden - ja yleensä harjoitteluolosuhteiden - vuoksi siirtämään harjoituksiaan. Tiistain joukkue käytti yhteishengen kohottamiseen siivoamalla Savon Sanomat Areenan katsomoa ja pukukoppitiloja sekä valmistamalla yhteisen aterian.

Uutinen
Joukkueella oli tänään erilainen työpäivä, kun pelaajat siivosivat yhdessä Savon Sanomat Areenan katsomon. Samalla siivottiin myös joukkueen pukukoppi ja pyykkäystilat. #KuPS #veikkausliiga



Seurojen otteluennakot:
KuPS:n ennakko
HJK:n ennakko

Viimeisimmät keskinäiset ottelut:
16.3.2019   HJK - KuPS   2 – 1
26.8.2018   KuPS - HJK   0 – 1   
20.6.2018   KuPS - HJK   2 – 2   
21.4.2018   HJK - KuPS   1 – 2   
29.3.2018   HJK - KuPS   2 – 0   
27.8.2017   HJK - KuPS   1 – 0

Kaudella 2018 joukkueet kohtasivat neljästi, kerran Suomen Cupissa ja kolmasti Veikkausliigassa. Suomen Cupin puolivälierissä HJK oli parempi tuloksella 2 - 0. Veikkausliigassa kumpikin joukkue voitti kerran vieraskentällä ja kerran pisteet tasattiin Kuopiossa lukemin 2 - 2. Itseasiassa KuPS ei ole hävinnyt Veikkausliigassa sitten viime elokuun, jolloin HJK kävi hakemassa kolme pistettä Savon Sanomat Areenalta lukemin 0 - 1. Viimeksi joukkueet ovat kohdanneet harjoitusottelussa maaliskuussa, jolloin HJK otti Helsingissä voiton maalein 2 - 1, Nikolai Alhon viimeistellessä voitto-osuman ajassa 90+7.



Vanha seura vastassa:
KuPS: Tommi Jyry
HJK: Henri Toivomäki

Mahdolliset poissaolijat:
KuPS: Issa Thiaw, Jiri Nissinen, Lucas Rangel, Tommi Jyry, Kalle Taimi
HJK: Riku Riski

Kokoonpanospekulaatiot:

KuPS lähti kauden kahteen ensimmäiseen liigapeliin 4-4-2-ryhmityksillä, jotka olivat kuitenkin keskenään hieman erilaiset. ROPSia vastaan nähtiin avaus, jossa kärjessä viilettivät Lucas Rangel ja Ville Saxman. Viime kaudella 16 liigamaalia paukuttanut ja hiljattain mm. Italiaa vastaan maajoukkueessa esiintynyt Rasmus Karjalainen sai siis aloittaa ottelun penkiltä. Myös viime kauden InStat-tilastojen ykkösnimi, Luis Carlos Murillo, oli korvattu uudella tulokkaalla, Vinko Soldolla. Toisin kuin Murillolla, Soldon rooliin ei kuulunut nousta aggressiivisesti hyökkäyksiin mukaan, vaan jäädä Diallon ja Pirttijoen kanssa muodostamaan kolmen linja sekä osallistua pelin rakentamiseen alhaalta. Puolustuslinjassa oikeaksi laitapakiksi siirretty Savolainen sen sijaan nousi hanakasti ylös KuPSin rakentaessa peliä, jolloin keskikentän oikealle laidalle merkitty Jyry kavensi yleensä keskelle. Keskikentän keskellä avasi Ayarna - Pennanen -kaksikko, Niskasen ottaessa vasemman laiturin tontin. Peli-ideana oli pitää puolustaessa linjat tiiviinä ja luottaa vastahyökkäyksiin, Rangelin ja Saxmanin kantaessa päävastuun prässipelistä. ROPSin saatua pelin alussa maalin kulmasta, Honkavaaran oli pakko muuttaa ryhmitystä toiselle puoliajalle. Soldo väistyi Murillon tieltä ja joukkue siirtyi enemmän viime kaudelta tuttuun 4-3-3 ryhmitykseen, mikä olikin tuottaa voiton, mutta viime hetken takaiskumaali erikoistilanteesta johti 2 - 2 tasapeliin.

Lahti-otteluun KuPS lähti edelliseen nähden aktiivisemmalla 4-4-2-ryhmityksellä, jonka kärjessä aloittivat Rangel ja Karjalainen. Petteri Pennanen siirtyi keskikentällä vasemmalle, Saxmanin ottaessa paikkansa alempana Ayarnan vierellä. Kauden avauksessa pirteästi pelannut Jyry kärsi ROPS-pelin jälkeen pienestä loukkaantumisesta, eikä ollut kokoonpanossa mukana. Murillo palasi avaukseen Soldon tilalle. Tällä ryhmityksellä peli näytti kulkevan ensimmäisellä puoliajalla oikein mallikkaasti, vierasjoukkueen tehdessä kolme maalia Lahden verkkoon. Sen sijaan toisella puoliajalla KuPSin ote lipesi - jälleen kerran - osin omien virheiden seurauksena. Lahden tehtyä kaksi maalia lyhyen ajan sisään, Honkavaara vaihtoi kaksi osumaa ottelussa viimeistelleen ja vaihtoa pyytäneen Karjalaisen Soldoon, minkä jälkeen KuPS muutti muodostelmaksi 5-4-1. Tuosta muutoksesta ja sen jälkeisistä tapahtumista onkin riittänyt foorumilla paljon puhetta. Vaihtoa seurasi se, että pelin hallinta siirtyi kokonaan Lahdelle, joskaan kotijoukkue ei päässyt vaarallisille maalipaikoille.  ...kunnes Lahti sai Diallon käsivirheestä vaparin, josta Josué tykitti pelin tasoin 86. minuutilla.

KuPSin kokoonpanoa on siis melko haastava ennustaa, ei pelkästään vaihtelevien ryhmitysten vuoksi, vaan myös siksi, ettei esimerkiksi Taimin, Rangelin tai Jyryn tilanteesta ole oikein selvyyttä. Veikkaan KuPSin lähtevän otteluun jälleen 4-4-2-ryhmityksellä. Mikäli Rangel on poissa, aloittanevat Purje ja Karjalainen kärjessä. Saxmanin ja Ayarnan ollessa keskellä, Niskanen ottanee paikkansa oikealla, kun taas Pete pelannee vasemmalla, leikaten keskelle Murillon noustessa mukaan hyökkäyksiin. Toisaalta Soldo saattaa aloittaa Murillon tilalla, jolloin peliä avatessa Soldo, Diallo ja Pirttijoki muodostavat kolmen linjan, Savolaisen noustessa hyökkäykseen. KuPS saattaa palata myös enemmän edellisillä kausilla käytettyyn 4-3-3-muotoon, jossa Saxman nousee hanakasti kymppipaikalta prässäämään. Molempijalkainen Niskanen on varma avaaja jommalla kummalla laidalla, kun taas toisen laidan ottaa joko Purje tai Jyry, elleivät sitten Pennanen ja Murillo muodosta vasenta laitaa.

Kotijoukkueen mahdollinen kokoonpano:

             Karjalainen    Purje    
 
Pennanen                               Niskanen

               Saxman      Ayarna      

Murillo      Diallo    Pirttijoki    Savolainen

                      Virtanen


HJKsta minulla ei riitä paljon sanottavaa, mutta varmasti helsinkiläiset valaisevat vierasjoukkueen taktiikkaa ja pelaajatilannetta. Talvikaudella ymmärtääkseni harjoiteltiin jossain määrin kolmen topparin linjaa, mutta ainakin kaksi ensimmäistä ottelua liigaa on vedetty 4-2-3-1-muodostelmalla. Nigerialainen Elderson ei ole ollut kahdessa ensimmäisessä pelissä kokoonpanossa, eikä Interiä vastaan avannut Bueno ollut mukana MIFK-pelissä. Elderson ei ilmeisesti ole kuitenkaan loukkaantunut, vaan syy poissaoloon on pelituntuman tai kunnon puutteesta.

Vierasjoukkueen mahdollinen kokoonpano:

                      Vertainen

Lappalainen     Dahlström       Mensah

                Singh     Kairinen

Toivomäki     Obilor     Rafinha     Alho

                       Rudakov
                                      

Kertoimet:
                KuPS  tasapeli  HJK
Veikkaus:  3.40 -  3.45 -  2.03
Betfair:     3.45 -  3.25 -  2.15

Liput:
http://www.kups.fi/fi/kausikortti/liput
Seat4Me
Ennakkoliput myös Kuopion Intersportista ja Kuopion Rax Buffetista.


Omat veikkaukset:
Tulos: 3-2
Maalintekijät: Niskanen, Karjalainen, Diallo - Mensah, Vertainen
AM 2500
« Viimeksi muokattu: 12.04.2019 klo 18:33:47 kirjoittanut Tähtiportteri »
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #1 : 12.04.2019 klo 11:15:28

Vierasjoukkueen mahdollinen kokoonpano:

                      Vertainen

Lappalainen     Dahlström       Mensah

                Singh     Kairinen

Toivomäki     Obilor     Rafinha     Alho

                       Rudakov
                                  

Klubin kysymysmerkit tähän peliin ovat samat kuin aiemmin ja samat joihin pitkään haettiin pelaajia: vasen pakki, keskikenttä ja hyökkäys.

Vasempana pakkina varmaan DOS tai Toivomäki. Elderson voi pikkuhiljaa tulla mukaan tai sitten ei, mutta varmaan penkin kautta sitten kun sen aika on. DOS kuuluu Banan suosikkeihin ja ihan ansaitusti, mutta tekee vasta rauhallista paluuta pelikuntoon. Viime pelissä oli hienojen nousujen ja maalin myötä yksi ratkaisijoista, joten nyt ehkä avauksessa.

Keskikenttä todennäköisesti noin, kuten tuohon piirretty. Ihmetystä herättää, mitä Bana hakee Dalesta kymppipaikalla, mutta kai se on puolustusmoraali ja tahtomaalit, kuten ifk pelin viimeisellä minuutilla. Mutta kun kerran Ifkm kotipeli mentiin tuolla, niin kai nyt KuPS vieraspelikin.

Hyökkääjäksi varmaan Bueno. Ifk pelin pressissä Bana kertoi, että Buenon isovarvas on kärsinyt nappulakengistä, joten antoivat jaloille neljä päivää puhdasta lepoa nappulakengistä. Nyt se lepo on ohi ja Eetu ei onnistunut ifkta vastaan, joten Bueno palaa avaukseen.
« Viimeksi muokattu: 12.04.2019 klo 11:27:46 kirjoittanut muumi »
donner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, ManU


Vastaus #2 : 12.04.2019 klo 11:20:05

hirveältä näyttää. 2-2, klubin maalit 89 ja 90+3 minuuttia
Härison

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #3 : 12.04.2019 klo 11:48:13

Avaukselle Ylos

Huomenna ei pitäisi – kaiken järjen mukaan – jäädä ainakaan taisteluilmeestä kiinni. Odotan erittäin nälkäistä kotijoukkuetta heti avausvihellyksestä lähtien. Kotijoukkuetta, joka jättää kentälle aivan kaikkensa. Vähemmän selittelyä, enemmän tekoja.

« Viimeksi muokattu: 12.04.2019 klo 12:03:33 kirjoittanut Härison »
42Wolves

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Loistava Luontopolku


Vastaus #4 : 12.04.2019 klo 11:59:57

Joko nyt ois vastassa jengi mitä vastaan ei tarviis näyttää ylimieliseltä?
TRon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopiolainen jalkapalloilu


Vastaus #5 : 12.04.2019 klo 12:06:41

Hienolle avaukselle Ylos Saa nähdä, onko Taimi jo kokoonpanossa. Instagramissa taisi näkyä, että mies osallistui jo ihan pelitreeniin. Thiawistakin oli joku kuva, mutta hän ei liene kyllä vielä pelikunnossa.

Tästä ottelusta KuPS-kannattajille kelpaa vain voitto. Jotkut kannattajat ovat kirjoittaneet kymmeniä Honsu ulos -viestejä foorumille kahden ensimmäisen tasapelin jälkeen. Jos tappio tulee, saattaa viestejä tulla näppäimistöltä jopa satoja.
PG

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa


Vastaus #6 : 12.04.2019 klo 12:09:32

Surkea kupponen ja aneeminen Klubi. Aistin suuren urheilujuhlan tuntua. Toppari-topparia hierotaan ainakin 80 minuuttia ottelusta, ja tuuri ratkaisee voittajan (paitsi Excel-taulukoissa, joissa Banaa ei voi voittaa). Molemmat onnistuvat maalinteossa.

FT 1-3.
Green Hornet

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 12.04.2019 klo 12:12:14

On helppo nähdä, että KuPS vie tämän jo siksikin että se kolmas kerta usein toden sanoo ja vastaavasti Klubi pääsi pälkähästä viime kierroksella eikä muutenkaan aina innostu tai onnistu mustalaisleirimäisellä Haapaniemen stadikalla. Lopputulos lienee 2-1. Pressissä Bana manaa viimeisen kolmanneksen ratkaisuja, ymmärtämättä että jos "taskussa" operoi Dale, niin turha nillittää. Sitä saa mitä tilaa.
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 12.04.2019 klo 12:25:36

Dale saattaa toki olla tähän peliin ihan hyvä vaihtoehto, koska Kups pelannee suht aktiivisesti ainakin ennen kuin (mahdollisesti) pääsevät johtoasemaan. Näin Dahlström pääsee käyttämään dynaamisuuttaan ja heikot tatsit ja syötöt pienessä tilassa ovat vähemmän rasite.

Klubin ja Kupsin välillä on ollut hyviä ja muistorikkaita matseja. Toivottavasti huomennakin!
Tähtiportteri

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 12.04.2019 klo 12:29:51

Hienolle avaukselle Ylos Saa nähdä, onko Taimi jo kokoonpanossa. Instagramissa taisi näkyä, että mies osallistui jo ihan pelitreeniin. Thiawistakin oli joku kuva, mutta hän ei liene kyllä vielä pelikunnossa.

Tästä ottelusta KuPS-kannattajille kelpaa vain voitto. Jotkut kannattajat ovat kirjoittaneet kymmeniä Honsu ulos -viestejä foorumille kahden ensimmäisen tasapelin jälkeen. Jos tappio tulee, saattaa viestejä tulla näppäimistöltä jopa satoja.

Kyllä, Thiaw treenaa jo joukkueen mukana, mutta tekee somen perusteella yhä myös kuntouttavia harjoitteita. Ei varmaankaan vielä mukana kokoonpanossa. Harmi, sillä penkilläkin olisi hyvä olla jalkoja keskikentälle. Taimin luulisi ja toivoisi olevan ainakin fyysisesti riittävässä kunnossa ollakseen edes penkillä.

Iso peli kyllä Honsulle ja koko joukkueelle.


Dale saattaa toki olla tähän peliin ihan hyvä vaihtoehto, koska Kups pelannee suht aktiivisesti ainakin ennen kuin (mahdollisesti) pääsevät johtoasemaan. Näin Dahlström pääsee käyttämään dynaamisuuttaan ja heikot tatsit ja syötöt pienessä tilassa ovat vähemmän rasite.

Klubin ja Kupsin välillä on ollut hyviä ja muistorikkaita matseja. Toivottavasti huomennakin!

Tai sitten pelaa suht passiivisesti kunnes joutuu tappioasemaan. Kuten vaikkapa ROPS-ottelussa.
Zequiero

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 12.04.2019 klo 13:14:58

Avaukselle varaukseton ja Lititön peukku.

KuPS - HJK, mestaruussarjan ”lassikko”. Toivotaan, että myös yleisö löytää paikalle.

Karjalainen 43’ ja oma maali sivuvaparista 90+4’
Pub

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Norwichiin 80 punnalla, helppoo!


Vastaus #11 : 12.04.2019 klo 13:32:31

Hesan älyköt tulossa

https://www.youtube.com/watch?v=0mQPcujtRJY
Raaka-Juhani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: San Marino


Vastaus #12 : 12.04.2019 klo 13:52:31

Paperilla hieno peli. Toivottavasti myös kentällä.
Ramone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #13 : 12.04.2019 klo 14:03:12

Pomminvarma 1-0. Hirveältä näyttää lopussa, mutta se seisoo sittenkin!

Maalin tekee Immi perseellään. Minuuteista ei tietoa.
Tähtiportteri

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 12.04.2019 klo 14:40:18

Pääkatsomoa puhdistetaan lauantaista klassikko-ottelua varten


Untermars

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #15 : 12.04.2019 klo 14:59:46

Klubi04 pelaa tänään Valkeakoskella.

Vesiaho & Ollikainen avauksessa, joten eivät kuluta penkkiä Kuopiossa.
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #16 : 12.04.2019 klo 15:06:21

KuPSin voitto olisi ihme. Jo kahdessa pelissä peräkkäin on joukkueen pää pettänyt, jonka johdosta jo kauden kolmas peli on pakkovoitto, muuten mestaruustaisto karkaa. Joten miksi joukkue nyt kestäisi tätä painetta?

HJK ei ole esittänyt mitään superia, mutta siellä on se voittamisen rutiini, jolla hommat kääntyy.
Tähtiportteri

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 12.04.2019 klo 15:55:16

KuPSin ennakko: http://www.kups.fi/fi/uutiset/kuopion-muotoiluakatemian-otteluennakko-39
Raaka-Juhani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: San Marino


Vastaus #18 : 12.04.2019 klo 16:24:13

Bueno palaa avaukseen.
Eetulla on varmasti kova halu näyttää. Edellinen peli oli heikko, mutta avauksessa hänet mielellään näkisin. Antaa Buenon vielä lepuutella varpaita.
VesaLa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, AFC Wimbledon, Skotlannin Valioliiga


Vastaus #19 : 12.04.2019 klo 16:47:51

Peli päättyy joko 2-2 tai 1-2
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #20 : 12.04.2019 klo 17:50:17

Vieläkö ottelun koko 8. minuutti taputetaan Aalikselle?
zubbazubba

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 12.04.2019 klo 17:59:39

Vieläkö ottelun koko 8. minuutti taputetaan Aalikselle?

Eiköhän. Tyylikäs ajatus, mutta toteutus on lähinnä kiusallinen kun isolla osalla ei ole mitään käryä miksi ylös noustaan. Lopputuloksena viimeiset nousee ylös siinä 8:30 kohalla.
GHJ

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HupiKlupi Oy, Klubirunkkarit Ry


Vastaus #22 : 12.04.2019 klo 18:00:39

Peli päättyy joko 2-2 tai 1-2

Toennäkköisyyslaskennan mukkaan toennäkköisin tulos Kuopijo 1 Hesa 2.
Untermars

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #23 : 12.04.2019 klo 18:29:53


HJK:n ennakko: https://www.hjk.fi/artikkelit/miehet/kolmas-voitto-tahtaimessa-savoon/
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #24 : 12.04.2019 klo 20:20:18

Vieläkö ottelun koko 8. minuutti taputetaan Aalikselle?

Eli yheksäs minuutti, kun siihen se alusta lähtien meni. Ihan ok. Kaunis ja ainakin harvinainen, ellei ainutlaatuinen kulttuuriteko, joka vuosien kuluessa alkaa mennä viimeisillekin perille. Tarvinnee edelleen jeesiä kuuluttajilta ja otteluennakoilta, mutta ajan myötä tulee vakiintumaan.

Tällä kertaa selostajakin tietää mistä on kyse.

 
Sivuja: [1] 2 ... 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines